- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-19, 11:58   #2611
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
dziewczyny ja nie wiem czy ja zle nie licze swoich tc pomóżcie . cały czas myślałam do tej pory ( i przez suwaczek ) że jestem w 30t6dz, więc 31tc. a teraz jak liczę tygodnie, to wychodzi ze jestem w 31t6dz i nie wiem już sama zgłupiałam

ciążę licze od 16 lutego - ok 2 marca doszło do zapłodnienia, dlatego tak liczę i moja gin też ( okresy miałam nieregularne, ostatnia miesiączka 29.01 bodajże) . Termin wg usg na 25.11 wypada.
Ja jestem w 30+4 a termin mam na 24.11.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 12:17   #2612
lexie42
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość
Mała tak mnie kopała o 5 rano że aż zabolało teraz tylko lekko się przekręca. Ciekawe czy nadejdzie dla mnie ten moment że będzie widać np. stópkę przez brzuch??

Dziś mam knedle na obiad! wreszcie! 2 miesiące za mną chodziły i mama mi zrobi Ciekawe jak po tym cukier...ale może będzie ok.. bo nie przekracza mi często, ostatnio prawie wcale.
Ja czekam na ten moment z niecierpliwością moja jak na razie strasznie się wypina i polubiła chyba kopanie w żebra
Ooo zjadłabym knedle z czym masz?
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 12:26   #2613
wizaz_p_l
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny! Witam się w 30 tc nie ma co, trójka z przodu strzeliła
U mnie właśnie wyszło słoneczko i jest fajnie. Z rana byłam na badaniach, a później kupiłam sobie chyba z 60 cebulek krokusów zamierzam je dziś wsadzić
Wrzucam kilka fotek, głównie ciuszki, które udało mi się wyrwać od pewnej znajomej za grosze (jest ich ze dwa razy więcej, ale wybrałam te ciekawsze), kocyk minky z podusią, pieluszki z Rossmanna oraz śpiochy i body od Pinokio, które obiecałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0158.jpg (103,2 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0159.jpg (137,8 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0160.jpg (97,6 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0161.jpg (76,0 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0162.jpg (88,4 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0163.jpg (77,9 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0164.jpg (87,5 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0052.jpg (89,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0156.jpg (89,4 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0053.jpg (70,3 KB, 23 załadowań)
Stary 2015-09-19, 12:47   #2614
Dzika Ropucha
Zadomowienie

GG do Dzika Ropucha

lexie Mam ze śliwkami Takie najbardziej lubię mmmm

wizaz ale fajne lumpki

12.03.2015 II Kreski
Dzika Ropucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 12:55   #2615
fasterka90
Zadomowienie

wizaz ale zakupy,wow, super

Kasiula to super że w poniedziałek wizyta,dużej różnicy między naszymi dziewczynami chyba nie będzie baby design mają wszystkie ramę itd tą samą, różnią się głównie kolorami, kusi mnie ten model husky ze względu na zimowe wyposażenie,tylko kolory takie trochę smutne... Ale szary jakiś z granatowym byłby ok doda się różowy kocyk

Babci usg się podobało,ale chyba spodziewała się czego innego, Mała wiadomo juz jest taka duża że nie da się jej całej naraz zobaczyć,poszczególne części ciała. No i buzią jest odwrócona do pleców więc buźki nie było widać.
Co do babci to wracała dziś już o 9, potem byłam w pracy ze zwolnieniem i z tz na spacerze po mieście,pyszne lody jedliśmy (takie słynne we Wrocławiu że tam wiecznie kolejki jak za komuny ) i teraz już leżymy i odpoczywamy w domu pogoda piękna

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Aha,ja do szpitala przygotowałam 3 body z długim,3 kaftanik, 3półśpiochy, 1 śpiochy, 1 pajacyk, 2 czapeczki, 2 pary skarpetek i 2pary niedrapek.. Skoro Mała jest odwrócona to nie ma wskazań do cc,mam nadzieję że szybko wyjdziemy ze szpitala
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 13:24   #2616
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Hej w weekendzik W tamtym roku 20 września braliśmy z mężem ślub kościelny, nie wiem kiedy to zleciało Wczoraj mężuś wysprzątał całe mieszkanie, powiesił pranie, zrobił zakupy. Czuję się źle, że tak wszystko na jego głowie no ale co zrobić...

Moja Zuzia w ogóle nie śpi, jestem już tak zmęczona przez to. Wiecznie się kręci, kopie mnie i się wypycha

Dzisiaj już pękłam i pojechałam z mężem do Ikei i rossmanna. Kupiliśmy ten zwykły przewijak drewniany jeszcze, teraz stoi na nim wanienka a potem będę miała tam tetry i pieluchy żeby po cc się nie schylać do komody Teraz leżę i odpoczywam a zmęczyłam się jakbym na morskie oko szła co najmniej

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Pisze na szybko po wizycie Mała waży 2150 (32tc+1), jest odwrócona głową w dół, wszystko ok,szyjka długa i zamknięta czyli źle czułam cały czas jej położenie
O kurczę ale dama Ciekawe jak tam moja w poniedziałek będzie ważyć Super, że na dole wszystko zamknięte i już główką w dół Babcia pewnie z samego faktu bycia z Wami się cieszyła ?

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
Idę się wyłożyć, cały dzień twardniał mi brzuch, na wieczór to aż krocze mnie przy tym bolało... Tż jak na złość w wawie na zjeździe cały weekend, ech
Leż kochana a jak nie ustąpi uczucie twardnienia weź nospę

dzikasliwka śliczne literki

Ja do szpitala nie biorę ubranek bo nie wymagają, wezmę tylko na wyjście. Kombinezonik kupię w sh bo tam za 20zł można super znaleźć A ten kocyk minky co zamawiałyście kupię w listopadzie z grubym wypełnieniem będę miała na całą zimę

I tak w sumie brakuje mi szlafroka, jakieś wody w butelkach, popatrzę na listę co tu jeszcze potrzebne

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 13:36   #2617
fasterka90
Zadomowienie

srebrna_smuga Ty się tak nie przejmuj tym że teraz obowiązki spadły na męża, to co Ty robisz,nawet jak leżysz i niby nic nie robisz-jest dużo ważniejsze i to dużo cięższa praca tak naprawdę!
Stary 2015-09-19, 13:42   #2618
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
srebrna_smuga Ty się tak nie przejmuj tym że teraz obowiązki spadły na męża, to co Ty robisz,nawet jak leżysz i niby nic nie robisz-jest dużo ważniejsze i to dużo cięższa praca tak naprawdę!
Właśnie tak sobie powtarzam ciągle Będzie tak jeszcze po porodzie przecież... Jeszcze pewnie tydzień i mi przejdzie marudzenie bo najważniejsze żeby donieść ciążę do 37 tyg skończonego i niech się dzieje co tam chce

Zuzia już na świecie

Stary 2015-09-19, 14:07   #2619
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
wizaz ale zakupy,wow, super

Kasiula to super że w poniedziałek wizyta,dużej różnicy między naszymi dziewczynami chyba nie będzie baby design mają wszystkie ramę itd tą samą, różnią się głównie kolorami, kusi mnie ten model husky ze względu na zimowe wyposażenie,tylko kolory takie trochę smutne... Ale szary jakiś z granatowym byłby ok doda się różowy kocyk

Babci usg się podobało,ale chyba spodziewała się czego innego, Mała wiadomo juz jest taka duża że nie da się jej całej naraz zobaczyć,poszczególne części ciała. No i buzią jest odwrócona do pleców więc buźki nie było widać.
Co do babci to wracała dziś już o 9, potem byłam w pracy ze zwolnieniem i z tz na spacerze po mieście,pyszne lody jedliśmy (takie słynne we Wrocławiu że tam wiecznie kolejki jak za komuny ) i teraz już leżymy i odpoczywamy w domu pogoda piękna

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Aha,ja do szpitala przygotowałam 3 body z długim,3 kaftanik, 3półśpiochy, 1 śpiochy, 1 pajacyk, 2 czapeczki, 2 pary skarpetek i 2pary niedrapek.. Skoro Mała jest odwrócona to nie ma wskazań do cc,mam nadzieję że szybko wyjdziemy ze szpitala

Mmm też bym zjadła loda
Fajne są te husky ale się zastanawiam czy by pasował dla drugiego dzidziusia urodzonego np w lato ciuszków też dużo nie pakowałam najwyżej mąż dowiezie,miejmy nadzieję że nasze wierciochy już nie przekręcą

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Hej w weekendzik W tamtym roku 20 września braliśmy z mężem ślub kościelny, nie wiem kiedy to zleciało Wczoraj mężuś wysprzątał całe mieszkanie, powiesił pranie, zrobił zakupy. Czuję się źle, że tak wszystko na jego głowie no ale co zrobić...

Moja Zuzia w ogóle nie śpi, jestem już tak zmęczona przez to. Wiecznie się kręci, kopie mnie i się wypycha

Dzisiaj już pękłam i pojechałam z mężem do Ikei i rossmanna. Kupiliśmy ten zwykły przewijak drewniany jeszcze, teraz stoi na nim wanienka a potem będę miała tam tetry i pieluchy żeby po cc się nie schylać do komody Teraz leżę i odpoczywam a zmęczyłam się jakbym na morskie oko szła co najmniej

O kurczę ale dama Ciekawe jak tam moja w poniedziałek będzie ważyć Super, że na dole wszystko zamknięte i już główką w dół Babcia pewnie z samego faktu bycia z Wami się cieszyła ?

Leż kochana a jak nie ustąpi uczucie twardnienia weź nospę

dzikasliwka śliczne literki

Ja do szpitala nie biorę ubranek bo nie wymagają, wezmę tylko na wyjście. Kombinezonik kupię w sh bo tam za 20zł można super znaleźć A ten kocyk minky co zamawiałyście kupię w listopadzie z grubym wypełnieniem będę miała na całą zimę

I tak w sumie brakuje mi szlafroka, jakieś wody w butelkach, popatrzę na listę co tu jeszcze potrzebne

Gratulacje z okazji rocznicy jeszcze wielu lat w miłości życzę
Moja Lenka też się wierci jak szalona
Kochana nie miej żadnych wyrzutów że nie możesz nic robić,nic się mężusiowi nie stanie jak się wykaźe troche
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 14:21   #2620
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Dzięki Kasiula Ahhh mnie to już wszystko tak wzrusza...ciągle jakaś łezka mi się w oku zakręci

Fajna jest ta stronka, polecam właśnie czytam o karmieniu piersią http://www.1000dni.pl/1000-dni-zywie...a/0-6-miesiecy

Zuzia już na świecie

Stary 2015-09-19, 14:49   #2621
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Ja jestem w 30+4 a termin mam na 24.11.
a od kiedy liczysz tygodnie ?

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-09-19, 14:58   #2622
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
a od kiedy liczysz tygodnie ?
Od daty ostatniej OM czyli 17.02.

Dziewczyny, zamowilismy wózek! A mieliśmy tylko oglądać...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-19, 15:07   #2623
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:

Ten Adamex York? Jaki kolor?

Jesteśmy już po dniach otwartych porodówki, nad którą się zastanawiamy. Jak na szpital to nawet mi się tam podobało ogólnie jest tam kameralnie, położne bardzo przyjemne, można się dogadać. Jedyny spory minus to taki, że za sale porodowe i poporodowe jednoosobowe trzeba dopłacać Chcę obejrzeć jeszcze dwie inne porodówki i zobaczymy
Stary 2015-09-19, 15:30   #2624
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:

Wow gratulacje Poznanianka a jest gdzieś ta lista co dostałaś z SR co do torby spakować szpitalnej?

Zuzia już na świecie

Stary 2015-09-19, 16:09   #2625
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Ten Adamex York? Jaki kolor?

Nie. Byliśmy na tych targach i bylo stoisko Adamexa. Dziś i jutro jest promocja -15%, więc cena tańsza niż w tej hurtowni co byliśmy wcześniej. Pytałam o Yorka, ale facet mówi, że już z tym modelem ciężko, bo go wycofują bodajże i tam były dwa wystawione - Pajero Alu i Barletta. Ten drugi mi się zbytnio nie podobał i był chyba nawet cięższy, a Pajero jest równie lekki jak York. Więc wybór padł na Pajero Potem się tylko zastanawialiśmy czy wziąć podstawową kolorystykę czy imitacje lnu (trochę droższa opcja). Jednak wybraliśmy tę drugą opcję, kolor granatowy, taki jeansowy. Wrzucam fotkę, ale my zamowilismy na czarnej ramie, z czarną rączką.

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Wow gratulacje Poznanianka a jest gdzieś ta lista co dostałaś z SR co do torby spakować szpitalnej?
Jest w drugim poście na 1 stronie tuż pod wyprawką
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1442671739521.jpg (61,6 KB, 45 załadowań)

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-19, 16:20   #2626
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:

noto jeśli licząc ten tydzień 0d 16.02 do dzisiejszego to wychodzi 31tc :P a nie 30. dlatego wlasnie sie pogubilam. pobuszowałam po paru internetowych kalkulatorach i za każdym razem mi pokazuje 31, tylko na suwaczku inaczej.

Cytat:

Jest w drugim poście na 1 stronie tuż pod wyprawką
bardzo ladny duzo ladniejszy niz york wg mnie

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-09-19, 16:36   #2627
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
noto jeśli licząc ten tydzień 0d 16.02 do dzisiejszego to wychodzi 31tc :P a nie 30. dlatego wlasnie sie pogubilam. pobuszowałam po paru internetowych kalkulatorach i za każdym razem mi pokazuje 31, tylko na suwaczku inaczej.

bardzo ladny duzo ladniejszy niz york wg mnie
Tzn ja nie liczę sama, wszystkie aplikacje mi tak liczą, że 30+4 czyli 31

Dziękuję za miłe słowa

Tu jest link do strony, gdzie dobrze widać ten kolor i tą ramę: http://www.entliczekpentliczeksklep....w1_p_1461.html

A tu nasze dzisiejsze zakupy (po prawej stronie gratisy - czyli smoczek, wkładki laktacyjne dwóch firm, podkład poporodowy, lanolina i próbka proszku)
Żeby wziąć udział w głównym losowaniu trzeba było zrobić zakupy za minimum 50zł. Więc kupiliśmy to co potrzebne (wyszło niecałe 54zł) i na osobny paragon wpłata 120zl na wózek, więc dwa paragony, a więc dwa kupony konkursowe - trzeba było wpisać dane i odpowiedzieć na krótkie pytanie, ale to i tak będzie losowanie. Jeden kupon na mnie, a drugi na męża Losowanie jest jutro o 14tej, musimy być osobiście. Ale jest wiele cennych nagród, np. laktator, fotelik samochodowy, wanienka ze stelazem (to byśmy bardzo chcieli, bo jeszcze nie mamy ), meble Klupś, proszki Jelp i wiele innych
W dodatku w tym sklepie pracuje moja znajoma, więc dostaliśmy kartę stałego klienta (rabat na wybrane marki -10%, na pozostałe produkty -6%)

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Edytowane przez poznanianka1990
Czas edycji: 2015-09-19 o 16:37
Stary 2015-09-19, 16:36   #2628
poznanianka1990
Zakorzenienie

Zapomniałam dodać zdjęcia...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1442673402337.jpg (57,4 KB, 32 załadowań)

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-19, 17:30   #2629
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję fajny wózek wybraliście

Ja byłam z mężem na szybkich zakupach. Kupiliśmy na ten chrzest jutro taką fajną pluszową grzechotkę w smyku, a w rossmanie kupiłam sobie za 1gr oliwkę przeciw rozstępom.
Stary 2015-09-19, 18:20   #2630
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wizaz_p_l Pokaż wiadomość
U mnie właśnie wyszło słoneczko i jest fajnie. Z rana byłam na badaniach, a później kupiłam sobie chyba z 60 cebulek krokusów zamierzam je dziś wsadzić
Wrzucam kilka fotek, głównie ciuszki, które udało mi się wyrwać od pewnej znajomej za grosze (jest ich ze dwa razy więcej, ale wybrałam te ciekawsze), kocyk minky z podusią, pieluszki z Rossmanna oraz śpiochy i body od Pinokio, które obiecałam
Super ciuszki

Poznanianka gratuluję wyboru i zakupu wózka u nas zostanie to chyba na ostatnią chwilę ehh
Stary 2015-09-19, 19:15   #2631
india_love
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny ja nie wiem czy ja zle nie licze swoich tc pomóżcie . cały czas myślałam do tej pory ( i przez suwaczek ) że jestem w 30t6dz, więc 31tc. a teraz jak liczę tygodnie, to wychodzi ze jestem w 31t6dz i nie wiem już sama zgłupiałam

ciążę licze od 16 lutego - ok 2 marca doszło do zapłodnienia, dlatego tak liczę i moja gin też ( okresy miałam nieregularne, ostatnia miesiączka 29.01 bodajże) . Termin wg usg na 25.11 wypada.
Ale jak Ty to liczysz? Bo ja miałam ostatnią miesiączkę 25.01 a termin mam na 01.11 Zapłodnienie koło 19.02 (walentynkowe dziecko). To masz mocno nieregularne te cykle. U mnie za to dluuuuugie
Stary 2015-09-19, 19:45   #2632
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beautifuldream Pokaż wiadomość
dziewczyny doradzcie, bo wybieram sie jutro do Smyka na wyprzedaz -20% i chce kupic kombinezon zimowy. Termin mam na 22listopada i nie wiem jaki rozmiar wziac 68 czy 74? Na poczatek mam taki na 62 z misia, nie wiem jaki kupic na zime?
Ja bym wziela mniejszy

Cytat:
jakieś 1,5 mca temu, weszliśmy tam z Tżtem, ja stałam przy bodziakach a tu woła mnie Tż nagle i mi pokazuje ten kombinezon
kombinezon ten po lewej, tylko moj tel robi jakieś wyblakłe zdjęcia ;P

68-74? to rozmiar na 6-9 mcy. 6-9 mcy dzieciak będzie miał w lecie. ja mam kombinezon 56 a drugi 62. myślę że w kwietniu już go używać nie będę.
No masz rację

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 20:38   #2633
fasterka90
Zadomowienie

Poznanianka gratuluję wózka i trochę zazdroszczę, ten zakup dalej przed nami, a dzisiaj sprawdziliśmy nasz stan konta i musimy trochę przystopować. Z resztą na wózek cały czas mama miała dać a coś jej się nie spieszy.
Ja nie wiem,całą ciążę byłam zdecydowana na wózek,na imię,a teraz szaleje mocno walczę z tz o Kaje, tłumacząc że skoro takie mi się teraz spodobało to takie ma być, Małej się tak podoba on jak to facet logicznie podchodzi do tematu i tłumaczy że nazwisko na k i faktycznie będzie Kaja K.
Może w końcu mi odpuści...

Czy którejś z Was gin też kazał samej sobie zrobić wymaz na gbs? Dał mi taką tą probówkę z tym patyczkiem i powiedział że za 2tyg sama mam sobie pobrać,zanieść do laboratorium i do niego na następną wizytę przyjść już z wynikiem... Boje się że coś źle pobiore i będą jakieś kłopoty.
Stary 2015-09-19, 20:41   #2634
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Nie mogę spacerować, bo gin kazała mi leżeć z racji tego że moje Maleństwo ma już główkę bardzo nisko
Jeju... szczęście w nieszczęściu, że w domu możesz leżeć a nie w szpitalu musisz

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość
Dziś mam knedle na obiad! wreszcie! 2 miesiące za mną chodziły i mama mi zrobi Ciekawe jak po tym cukier...ale może będzie ok.. bo nie przekracza mi często, ostatnio prawie wcale.
Ooo z czym, z czym?

Cytat:

Ja ostatni okres miałam 19.02, zapłodnienie ok.4 marca i tp mam kalendarzowo na 26.11 czyli jestem w 30t2d Czemu liczysz jednak od 16 lutego a nie od daty ostatniej miesiączki? ze względu na późną owulację?

Cytat:
Napisane przez wizaz_p_l Pokaż wiadomość
Gratuluję trzydziestki! to może z tej okazji 30 cebulek posadź?
Stary 2015-09-19, 20:48   #2635
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Poznanianka gratuluję wózka i trochę zazdroszczę, ten zakup dalej przed nami, a dzisiaj sprawdziliśmy nasz stan konta i musimy trochę przystopować. Z resztą na wózek cały czas mama miała dać a coś jej się nie spieszy.
Ja nie wiem,całą ciążę byłam zdecydowana na wózek,na imię,a teraz szaleje mocno walczę z tz o Kaje, tłumacząc że skoro takie mi się teraz spodobało to takie ma być, Małej się tak podoba on jak to facet logicznie podchodzi do tematu i tłumaczy że nazwisko na k i faktycznie będzie Kaja K.
Może w końcu mi odpuści...

Czy którejś z Was gin też kazał samej sobie zrobić wymaz na gbs? Dał mi taką tą probówkę z tym patyczkiem i powiedział że za 2tyg sama mam sobie pobrać,zanieść do laboratorium i do niego na następną wizytę przyjść już z wynikiem... Boje się że coś źle pobiore i będą jakieś kłopoty.
My też musimy przystopować... Na wózek będziemy czekać nawet maksymalnie do 2 miesięcy, a mamy na niego odłożone póki co 500zl... Czyli do dopłaty zostanie jakieś ponad 600zl... Co prawda moja mama się zaoferowała, że część kasy na wózek da, ale chciała po porodzie... Może da wcześniej, jak usłyszy, że wózek będzie do odbioru Może tata też coś dorzuci...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-19, 21:01   #2636
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Właśnie zapijam żelki mlekiem Też chciałabym kupić wózek, ale ojciec jest uparty i muszę czekać do porodu No i nadal nie wiem, czy kupić całość, czy też da jakąś kwotę. Musi spytać żony (drugiej) A poród zbliża się coraz bardziej. Dokładniej cesarka. Ciśnienie skacze mi nawet na 100, lewa noga znowu puchnie (wszystko mimo leków). Jedyna różnica jest taka, że wreszcie oddycham bez wysiłku Młody wciąż uparcie podkreśla swój indywidualizm. To, że inne dzieci odwracają się głową w dół nie oznacza, że on będzie robił to, co wszyscy. Nie będzie udawał nietoperza. Tak więc może pojawi się w okolicy Święta Niepodległości
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 21:04   #2637
cynamon_
Zakorzenienie

Poznanianka, gratuluję zakupu wózka, super się prezentuje
Fasterka, mam nadzieje ze jednak uda Ci się przekonać męża do imienia, Kaja podoba mi się i chyba nie jest zbyt popularne
Wizaz, gratki, 30 tydzień to poważnie brzmi:P

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Padam na pyszczek, tak się nałaziłam w tym primarku ze kręgosłup mi chyba pęknie hehe ale łowy są czadowe ♥ gdybyscie zobaczyly minę mina męża przy kasie
Stary 2015-09-19, 21:22   #2638
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Ale jak Ty to liczysz? Bo ja miałam ostatnią miesiączkę 25.01 a termin mam na 01.11 Zapłodnienie koło 19.02 (walentynkowe dziecko). To masz mocno nieregularne te cykle. U mnie za to dluuuuugie
ja miałam bardzo nieregularne cykle, raz 35 dni a raz 55.w ogóle pierwszą fazę cyklu mam wydłużoną, bo potem od owulki już miałam równo po 14 dniach @. ja miałam ostatnią miesiączkę 29.01 ale owulację miałam 1-2 marca i wtedy doszło do zapłodnienia. i tak samo jak byłam w 7tc u gina, to ona mi powiedziała że " faktycznie do zapłodnienia doszło niedawno " dzieć miał wtedy 1cm a liczy się tak, bo od daty owulacji dodaje się 2 tygodnie.

Cytat:
mi to gin będzie robił na nast wizycie. sama mi pobierze i wysle do lab.

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
Jeju... szczęście w nieszczęściu, że w domu możesz leżeć a nie w szpitalu musisz

Ooo z czym, z czym?

Ja ostatni okres miałam 19.02, zapłodnienie ok.4 marca i tp mam kalendarzowo na 26.11 czyli jestem w 30t2d Czemu liczysz jednak od 16 lutego a nie od daty ostatniej miesiączki? ze względu na późną owulację?

Gratuluję trzydziestki! to może z tej okazji 30 cebulek posadź?
bo owu miałam 1-2 marca, a tyg ciąży z nieregularnymi cyklami liczy się dodając do dnia owu 2 tyg ginekolog mi tez tak liczy, i na usg polowkowym, i na 3d tak samo mi wychodzily tygodnie ciazy jak mi liczy moja

🤍

Stary 2015-09-19, 21:31   #2639
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:

U mnie do zapłodnienia doszło 3 marca (na 100 %). Na suwaku mam 30 tygodni i 5 dni. Termin na 24 - 25 listopada. Spytałam lekarza, czy to oznacza już 31 tydzień. To jest tak, że jak masz jakiś tydzień plus ileś dni, to jest to tydzień kolejny. A do terminu porodu bierze się też pod uwagę długość i regularność cyklu.
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 21:49   #2640
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość

Padam na pyszczek, tak się nałaziłam w tym primarku ze kręgosłup mi chyba pęknie hehe ale łowy są czadowe ♥ gdybyscie zobaczyly minę mina męża przy kasie
Pochwal się zdobyczami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości