Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 7 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-19, 09:50   #3061
Hanka20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 7

PAVLINECKA trochę mnie pocieszylas. Mam nadzieje ze to przez alergie te wyniki. A powiedz mi kiedy Ty musisz podawać małej leki na refluks? Po jedzeniu czy w trakcie? Tak się zastanawiam nad tym bo u nas tez chyba mamy ten problem. Jak leży to mu się często dźwiga jedzonko słychać to i połyka to na powrót biedulek :/ musze o tym powiedzieć lekarce. Pewnie zaś leki przepisze. Odkąd zaszłam w ciążę to apteki na nas zarabiają nieźle. ..

MAJKA dzięki oby było jak piszesz! Biedny Szymek meczy się pewnie strasznie :/

GOCZEK A jak Twoja Hanka dziś spala? Zdrówka dla Ciebie!

U nas Filipek dużo nie je warzywek póki co. Tak 1/3 sloiczka to maks na jeden dzień. Sinlac podałam raz i krzywil się i plul tym. Spróbujemy zrobić dziś lub jutro kolejne podejście.

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 09:50   #3062
blackberry89
Zakorzenienie

Majka biedny szymek. Zdrowka.
W ogole mowilam ci kiedys ze pawelek bylby szymon gdyby nie to ze tz od lat mowil ze da imie po zmarlym tacie? Na drugie myslalam mu dac ale jakos nie dalismy w koncu.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 09:54   #3063
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Aha dzis bedzie pierwszy raz marchewka u nas! Co za emocje! :-D hehe
Ooo powodzenia !!!

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Hania-nie czytaj internetu !na pewno wszystko dobrze a pamiętaj, ze dla niemowląt sa inne normy niz podane na wydruku !

Gosiak-a co Martynce było, ze tak płakała biedna?
Co do Napisz do Malinki, ona ma sporo rzeczy stamtąd, ja mam jedno body tylko i jest dobre teraz a na metce 9m

Rosi-u nas tez czkawka codziennie od jakis 3 dni, wcześniej była sporadycznie
Przedwczoraj jak jadła to tak jej mocno trysnęło z piersi,ze sie zakrztusiła strasznie, oczy otwarte czerwone i zlapac tchu nie mogła ale ja szybko głowa w doł i po pleckach
Moze być katar od zakrztuszenia hmm?

Majka-u mnie nadal leci z drugiej piersi jak karmie ale wkładek juz nie nosze, bo tylko mrowienie i wypływ mleka następuje w konsekwencji ssania
Czkawke to ma już długo codziennie, niedawno miał że trzy razy dziennie, teraz zeszło do jednej ale przez to zr pilnuje go w czasie jedzenia i odbijam delikatnie. Ok 10 min po jedzeniu siedzi żadnych wariactw i lezenia i pomaga tfu tfu
A co do piersi i mnie też leci z drugieji to tak że muszę nieraz tetre podłożyć, a jak mały puści cacka w czasie karmienia to powódź. Tryska mi jak z fontanny.

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
MADZIXX takie nocki jak u Was przy chorobie to dla nas pikuś oby szybko Ala wyzdrowiala!

CASH ciekawe jak posmakuje Szymkowi!

A my dziś kończymy 5 miesięcy musze dziś zważyć tego mojego szkraba z tej okazji
Gratki !!!

Cytat:
Moze to boli jak ten katar siedzi głęboko, nie wiem juz sama..
U nas pierwszy katar a wcześniej jak profilaktycznie posikałam disnemarem i odciagalam to lubiła to, współpracowała i miała zadowolona minę
A u Was kichanie jest wzmożone? U nas tak i jak kichnie to czasem wyleci troche
Dobranoc Ala sie wlasnie obudziła, bo słyszę jak w przewijak naparza
Od rana kichnal może dwa razy po dwa kichy pod rząd
Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Bidulek. Czasem nosek przytkany i nie mozna oczyścić. Odetka sie i wtedy mozba wyciągnąć wydzielinę. Odruch wymiotny bo katar splywa do gardła. Zdrówka!

czopek glicerynowy. Ja dawakwm 1/2. Dzis mnie tez czeka jego podanie. Dam cały

Zdrówka!
Normy dla niemowląt sa inne. Zawyżone wartosci moga byc przez zwykla infekcje.

Szymek kiepsko. Gorączka do 40 i szybko wzrasta po leku. Daje ibuprofen i paracetamol na zmianę. Częściej niż można. W nocy robilismy chłodną kapiel.

Carters ma mala rozmiarówke. Bierz na 18. Julek mial teraz ramoersy na 6 i na styk. Jeden był na 9 i byl lepszy

Powodzenia!

Jestem niewyspana. Czuwalam w nocy. Julek aniol raz dostal smoka. Zjadł 0.30. Spał grzecznie. Po 7 przebudzil się. Dospal do 8.30 i cichutko bawil sie krolikiem kochany
Uuuu biedny Szymek. Co go dopadło. Super że Julek taki grzeczny

Dziec posłał 20 min i nie dał mi pospać. Wstajemy, dostanie sól do nosa chwilę odczekać i mu ściągnie, potem do roska pp kaszke do glutenu bo dziś zaczynamy i do teściowej wiec mogę być nie obecna

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 09:55   #3064
madzixx88
Zakorzenienie

U nas po jedzeniu mega duże ulanie,wrecz chlust akurat na świeżo zmienione nasze prześcieradło. Podam zaraz wit C i Lecę do apteki po ten drugi inhalator
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 10:02   #3065
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Ooo powodzenia !!!

Czkawke to ma już długo codziennie, niedawno miał że trzy razy dziennie, teraz zeszło do jednej ale przez to zr pilnuje go w czasie jedzenia i odbijam delikatnie. Ok 10 min po jedzeniu siedzi żadnych wariactw i lezenia i pomaga tfu tfu
A co do piersi i mnie też leci z drugieji to tak że muszę nieraz tetre podłożyć, a jak mały puści cacka w czasie karmienia to powódź. Tryska mi jak z fontanny.

Gratki !!!

Od rana kichnal może dwa razy po dwa kichy pod rząd

Uuuu biedny Szymek. Co go dopadło. Super że Julek taki grzeczny

Dziec posłał 20 min i nie dał mi pospać. Wstajemy, dostanie sól do nosa chwilę odczekać i mu ściągnie, potem do roska pp kaszke do glutenu bo dziś zaczynamy i do teściowej wiec mogę być nie obecna

Rosi jak mlody jest chory to odpusc na razie ten gluten. czytalam ze przy chorobach nie powinno sie wprowadzac nowosci bo latwiej o wystapienie reakcji alergicznych.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-09-19, 10:08   #3066
violka848
Zakorzenienie

A mi nic a nic już nie wycieka z cycka i nie tryska w trakcie i skał niemam, ale coś tam wcina to chyba cokolwiek jest 😜
Ja do noska nie mam tej soli morskiej, codziennie rano wkraplam po kropelce soli fizjologicznej i wyciągam fridà fluczki - mam dużo ampułek tego to nie widziałam potrzeby kupowania morskiej.

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Adka śpi już 50 minut, Tż pojechał na 9 babcie do lekarza zawieźć i czeka, ja go straszę że babcia do galerii albo na rynek będzie chciała, a on tak uwielbia zakupy 😛 Posprzątałam wczoraj prawie wszystko i będzie leniwy dzień Mam jeszcze kapuśniak i knedle ze śliwkami
Stary 2015-09-19, 10:23   #3067
kar0ola
Rozeznanie

Hej dziewczyny wrocilam do domu, watpie ze Was nadrobie bo moje dziecko ostatnio jest baaaaaardzo wymagajace. Az nie wiem od czego zaczac co u nas, wiec po prosyu wbije sie w rozmowe jak mi sie uda

No i mloda ma katar a ja madra matka zostawilam fride w PL... Tutaj chyva nie ma tego, mam jakas gruszke ale ona to tragedia.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

violka zazdroszcze knedli i kapusniaka mniaaam no a ja wczoraj caly dzien chate sprzatalam, ale dalej konca nie widac i pomyslec ze mieszkal tu tylko jeden facet przez niecale dwa tygodnie ://////// w zyciu nie widzialam takiego syfu, juz powiedzialam tz ze mnie zawiodl to od dwoch dni sie plaszczy, ale co z tego jak ja nie wiedzialam ze mam w domu takiego.. Brudasa eh inaczej tego nie nazwe!

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Madzixx o jej a czemu Alcia tak ulala? Moja tez ostatnio miala takie momenty, ale samo przeszlo

W ogole to juz nie wiem co robic, moja za 3 dni skonczy 5 msc, ale jest gotowa na rozszerzanie diety na 100% kazdy tl widzi, ona wodzi wzrokiem jak ja jem bardzo az prosi by jj tez dac... Jak dam jej czegos polizac to prawie sie trzesie zeby tylko moc zjesc. Zreszta, to jak ja to opisze to jedno, ale uwierzcie mi ja to widze i nie tylko ja hehe. ALE przbyiera na samym mleczku dobrze, najada sie nim bez prpblemu (wcale nie mam milion karmien w dzien) wiec nie wiem czy czekac do tego 6 msc?
Swoja droga jakos mnie stresuje to rozszerzanie diety..
kar0ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 10:38   #3068
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Rosi jak mlody jest chory to odpusc na razie ten gluten. czytalam ze przy chorobach nie powinno sie wprowadzac nowosci bo latwiej o wystapienie reakcji alergicznych.
Czy ja wiem czy on chory, zachowuje się normalnie wszytsko ok, a ostatnio jak byłam u niego z katarem do doktor mówił, ze już mogę wprowadzać i nie mowił nic na temat tego, ze katar jest. Katar to nie choroba, podejrzewam u małego ten refluks no i może przez to ten katarek...

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny wrocilam do domu, watpie ze Was nadrobie bo moje dziecko ostatnio jest baaaaaardzo wymagajace. Az nie wiem od czego zaczac co u nas, wiec po prosyu wbije sie w rozmowe jak mi sie uda

No i mloda ma katar a ja madra matka zostawilam fride w PL... Tutaj chyva nie ma tego, mam jakas gruszke ale ona to tragedia.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

violka zazdroszcze knedli i kapusniaka mniaaam no a ja wczoraj caly dzien chate sprzatalam, ale dalej konca nie widac i pomyslec ze mieszkal tu tylko jeden facet przez niecale dwa tygodnie ://////// w zyciu nie widzialam takiego syfu, juz powiedzialam tz ze mnie zawiodl to od dwoch dni sie plaszczy, ale co z tego jak ja nie wiedzialam ze mam w domu takiego.. Brudasa eh inaczej tego nie nazwe!

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Madzixx o jej a czemu Alcia tak ulala? Moja tez ostatnio miala takie momenty, ale samo przeszlo

W ogole to juz nie wiem co robic, moja za 3 dni skonczy 5 msc, ale jest gotowa na rozszerzanie diety na 100% kazdy tl widzi, ona wodzi wzrokiem jak ja jem bardzo az prosi by jj tez dac... Jak dam jej czegos polizac to prawie sie trzesie zeby tylko moc zjesc. Zreszta, to jak ja to opisze to jedno, ale uwierzcie mi ja to widze i nie tylko ja hehe. ALE przbyiera na samym mleczku dobrze, najada sie nim bez prpblemu (wcale nie mam milion karmien w dzien) wiec nie wiem czy czekac do tego 6 msc?
Mój tak samo reaguje i zdecydowałam, żee rozszerze mu dietę po 24 tygodniu Nie będę czekać do ukończenia 6 miesiaca Mojemu jeszcze nie daję ze względu na kupki, czytałam gdzieś, ze jeżeli jeszcze zdarzą się grudki w kupkach to lepiej nie rozszerzać.

Stary 2015-09-19, 10:45   #3069
gosiak0512
Zakorzenienie

MADZIX wedlug mnie byla zmeczona i to ze zmeczenia bylo bo sie ulozyc nie mogla. Dodatkowo ona nie lubi za cieplo a maz mi okna zamyka w kolo bo go rozebralo :/ wreszcie ja ululalam na rekach. a te ubranka to w takim razie wezme chyba 18msc.
Moja kicha czesto i sie nosek ladnie oczyszcza.

MALA my dzis tez dynia a wlasciwie juz po smakowala ta domowa bo sloikowa nie bardzo. Buziaki dla Jasia

MAJKA dzieki zdrowka dla was! U nas chlopaki dalej kaszla i meza rozlozylo :/ my we dwie sie tylko trzymamy.

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

My po sniadaniu, leki wziete. Mala spala 50min i teraz znow by poszla ale cyrk jak wieczorem sie zaczyna :/ dalam monka, tulanke i wlaczylam konia powinna sama zasnac

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 10:47   #3070
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Majka biedny szymek. Zdrowka.
W ogole mowilam ci kiedys ze pawelek bylby szymon gdyby nie to ze tz od lat mowil ze da imie po zmarlym tacie? Na drugie myslalam mu dac ale jakos nie dalismy w koncu.
U nas Tz nie zgodził sie przy pierwszym synku na Juliana. Jedyne które obojgu się podobalo to Szymon.
Moj Tz i brat mają na ikie jak Twoj synus

Cytat:
U nas po jedzeniu mega duże ulanie,wrecz chlust akurat na świeżo zmienione nasze prześcieradło. Podam zaraz wit C i Lecę do apteki po ten drugi inhalator

Bidulka. Spływa jej katar do gardła. Niby tylko katar a jakie uciążliwe cholers..two

Cytat:

To rozszerz za 2 tyg

U nas nadal kiepsko. Gorączka rosnie bardzo do 40st.juz 4 godz.po leku. Nie wiem co robić. Jak spada to on wesoły i bawi się. Jak rosnie to steka i wszystko go boli zwlaszcza nóżki. Synek Niunki mial jakis czas temu wysoką gorączkę. Nie pamietam co mu było. Chyba wirus. Na pogotowiu słabi lekarze. Do przychodni wcziraj chcialam ale akurat byla lekarka do du..py. moglam na poniedzialek zapisac a nie pomyslalam o tym :banghead:

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Dzieki za wsparcie dziewczyny :-*
Stary 2015-09-19, 10:58   #3071
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
A ile czasu mu charczy przez? Małemu charczy od wczoraj wieczora

No jakiś czas, on na brzuchu to wylatuje mu jakos

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Aha dzis bedzie pierwszy raz marchewka u nas! Co za emocje! :-D hehe

powodzenia

Cytat:
Moze to boli jak ten katar siedzi głęboko, nie wiem juz sama..
U nas pierwszy katar a wcześniej jak profilaktycznie posikałam disnemarem i odciagalam to lubiła to, współpracowała i miała zadowolona minę
A u Was kichanie jest wzmożone? U nas tak i jak kichnie to czasem wyleci troche
Dobranoc Ala sie wlasnie obudziła, bo słyszę jak w przewijak naparza
A jak kładzenie na brzuch dzieci to leci katar im?

Majka coś dolega Szybkość oprócz tego? Mają miała tak, że nic nie było, tylko bakteryjne zapalenie jamy ust. I antybiotyk tylko pomagał,a gorączkę zabijając na przemian paracetamolem z ibuprofenem , bo tak to 6h musi być przerwy, Między tym samym, a jeśli na zmianę to 4 ok jest.

My z Mają do szpitala jedziemy, bo barze się ta rana...

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 11:00   #3072
violka848
Zakorzenienie

Domima mam zajęcie dzięki Tobie na cały dzień 😜 ten program dobprzerabiania zdjeć jest ekstra
Stary 2015-09-19, 11:00   #3073
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

powodzenia

Majka coś dolega Szybkość oprócz tego? Mają miała tak, że nic nie było, tylko bakteryjne zapalenie jamy ust. I antybiotyk tylko pomagał,a gorączkę zabijając na przemian paracetamolem z ibuprofenem , bo tak to 6h musi być przerwy, Między tym samym, a jeśli na zmianę to 4 ok jest.

Jejku biedna... Buziaki dla Niej 😙😙😙😙😙

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 11:04   #3074
violka848
Zakorzenienie

Jejku szpital na forum biedne dzieciaczki
Stary 2015-09-19, 11:07   #3075
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
U nas Tz nie zgodził sie przy pierwszym synku na Juliana. Jedyne które obojgu się podobalo to Szymon.
Moj Tz i brat mają na ikie jak Twoj synus

Bidulka. Spływa jej katar do gardła. Niby tylko katar a jakie uciążliwe cholers..two

To rozszerz za 2 tyg

U nas nadal kiepsko. Gorączka rosnie bardzo do 40st.juz 4 godz.po leku. Nie wiem co robić. Jak spada to on wesoły i bawi się. Jak rosnie to steka i wszystko go boli zwlaszcza nóżki. Synek Niunki mial jakis czas temu wysoką gorączkę. Nie pamietam co mu było. Chyba wirus. Na pogotowiu słabi lekarze. Do przychodni wcziraj chcialam ale akurat byla lekarka do du..py. moglam na poniedzialek zapisac a nie pomyslalam o tym :banghead:

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Dzieki za wsparcie dziewczyny :-*
A nie przyjma go tego samego dnia ? Ja rejestruje małego i od razu z nim idę tego samego dnia.

Kurcze, chce wejść na fejsie na profil kolegi i cały czas wywala mnie ze strona niedostępna... Czyżby mnie zablokował jaja by były bo lekko się trawimy :P

Stary 2015-09-19, 11:09   #3076
gossip_girl21
Zakorzenienie

Majka moze to ta 3 dniowka? U niunki trwalo kilka dni dluzej i przeszlo...

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-09-19, 11:17   #3077
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:

powodzenia

Wiecej nic. Jak goraczka rosnie to jeczacy i bolą nóżki. Teraz spadła to zjadł miseczkę pomidorówki. Leki podaje naprzemiennie tak jak Ty.
Buedna Maja. Oby zaczelo sie goic

Cytat:
A nie przyjma go tego samego dnia ? Ja rejestruje małego i od razu z nim idę tego samego dnia.

Kurcze, chce wejść na fejsie na profil kolegi i cały czas wywala mnie ze strona niedostępna... Czyżby mnie zablokował jaja by były bo lekko się trawimy :P

Przyjmą. Ale zawsze lepiej miec godzinę

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Majka moze to ta 3 dniowka? U niunki trwalo kilka dni dluzej i przeszlo...
Jej synek mial tylko gorączkę bo nie pamiętam?

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2015-09-19 o 11:18
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 11:21   #3078
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość

MALA my dzis tez dynia a wlasciwie juz po smakowala ta domowa bo sloikowa nie bardzo. Buziaki dla Jasia
u nas przed maly wstal ze spiewem na ustach po 20 min. poczekam az krolewicz zglodnieje. u nas dynia ze sloiczka,
ale mam w planach porobic paczuszki z mieszanka warzyw, male porcje i pomrozic, zeby potem tylko do garnuszka i zagotowac, tak mnie te sloiczki wkur.. :P

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 11:26   #3079
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Miałam dać tego czopka jak tadzyłyście ale Filip chyba też czyta forum bo w końcu zrobił kupę pomarańczową z śladową ilością marchewki, powinno tak być? Bo dałam mu troszkę jednego dnia..

Od razu inne dziecko bawi się i zadowolony
Zdrówka dla waszych dzieciaczków
Stary 2015-09-19, 11:31   #3080
madzixx88
Zakorzenienie

Dziewczyny ile ml dawalyscie soli morskiej do inhalatora? Mam do wyboru 3,6,9 albo 12 ml.
Ala na drzemce a ja rozkminam sprzęt
Kupiłam ten Microlife neb 10a
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 11:33   #3081
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Miałam dać tego czopka jak tadzyłyście ale Filip chyba też czyta forum bo w końcu zrobił kupę pomarańczową z śladową ilością marchewki, powinno tak być? Bo dałam mu troszkę jednego dnia..

Od razu inne dziecko bawi się i zadowolony
Zdrówka dla waszych dzieciaczków
Jezeli strawiona a pomarańczowa to ok.
U nas od rozszerzenia diety problem z kupą
Stary 2015-09-19, 11:44   #3082
gosiak0512
Zakorzenienie

MADZIX bodajze 2ml leje na raz.

MALA sloikowa mam jeszcze z indykiem na pozniej ta z ziemniakiem to mi smierdziala ale w smaku moze byc. Ja wczoraj dynie pomrozilam

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Tyska spi a i mi oczy leca.. chlopaki maluja autobusy bo maja zamowione sterowane i teraz tylko o tych autobusach gadaja maz w robocie..

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 11:45   #3083
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Niunki synek miał chyba tylko gorączkę. Wstrętne te wirusiska!
Niby sie słyszy, ze taka gorączka u dzieci takich juz nie niemowlaków to nie takie grożne a i tak strasznie się to przezywa, trzymaj sie Majka tam

CASHMERE kciuki za apetyt Szymonka, powodzenia! aparaty pamietaj odpal i nagrywanie jak ogladalismy filmik z pierwszego karmienia to ja np. dopiero pozauwazałam niektóre miny Hani, bo w trakcie zbyt zaaferowana byłam.

MADZIX moja kichala więcje, kichanie jest dobre i ulała kilka razy, a w sumie nigdy nie ulewa.

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Sasiad odkurza u gory juz z pol godziny mysli ze mi na złość robi frajer, a nie wie ze to moje dziecko mi spać nie daje 😂😂😂
a on ten sąsiad wie,ze Ty tak dłużej spisz? bo moze dla niego to normalne ze po 7mej sprzata. dla mnie np. normalne

Cytat:
PAVLINECKA trochę mnie pocieszylas. Mam nadzieje ze to przez alergie te wyniki. A powiedz mi kiedy Ty musisz podawać małej leki na refluks? Po jedzeniu czy w trakcie? Tak się zastanawiam nad tym bo u nas tez chyba mamy ten problem. Jak leży to mu się często dźwiga jedzonko słychać to i połyka to na powrót biedulek :/ musze o tym powiedzieć lekarce. Pewnie zaś leki przepisze. Odkąd zaszłam w ciążę to apteki na nas zarabiają nieźle. ..

MAJKA dzięki oby było jak piszesz! Biedny Szymek meczy się pewnie strasznie :/

GOCZEK A jak Twoja Hanka dziś spala? Zdrówka dla Ciebie!

U nas Filipek dużo nie je warzywek póki co. Tak 1/3 sloiczka to maks na jeden dzień. Sinlac podałam raz i krzywil się i plul tym. Spróbujemy zrobić dziś lub jutro kolejne podejście.
dzięki
moja Hania od kiedy ma katar- od środy śpi świetnie tzn. budzi się raz na cycka tylko o 3ciej lub 5tej. za to zasypianie ma straszne. ale tak ja dziś obserwowałam przed drzemką i najwidoczniej zaczęły się jej te lęki sepearacyjne tak tylko przed snem na razie. Moja tez nieduzo je - drugiego dnia, jak jej juz daje sprawdzone warzywko. tylko dyni zjadła tak ze 30-40 ml. No to kciuki za kolejne podejścia i cierpliwosci nam życze wszystkim

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
sama marchewka srednio. marchewka i ziemniak pycha, palaszowal az sie uszy trzesly wczoraj mialam marchewke z gerbera to ugotowalam ui dolozylam mu ziemniaczka. dzis dynia. na poczatku byly to 3-4 lyzeczki, marchewka 4 dni podawana, marchewka ziemniak kolejne 4, mysle ze max 1/2 sloiczka zjada teraz. teraz bede chyba na zmiane dawala po 2 dni dwa rodzaje dawala, moze dynia na zmiane z dynia i ziemniakiem. zobaczymy jak mu podpasuje
--
dzięki, pocieszylas mnie. bo u nas sama marchewka z saszetki i sam ziemniak tez średnio. popróbowała trochę i buźka zacisnieta. wczoraj brokuła pożarła- tak na sprobowanie, ciekawe jak dziś. dziwne bo ja brokuła nie lubię a TZ nienawidzi

Cytat:
W ogole to juz nie wiem co robic, moja za 3 dni skonczy 5 msc, ale jest gotowa na rozszerzanie diety na 100% kazdy tl widzi, ona wodzi wzrokiem jak ja jem bardzo az prosi by jej tez dac... Jak dam jej czegos polizac to prawie sie trzesie zeby tylko moc zjesc. Zreszta, to jak ja to opisze to jedno, ale uwierzcie mi ja to widze i nie tylko ja hehe. ALE przbyiera na samym mleczku dobrze, najada sie nim bez prpblemu (wcale nie mam milion karmien w dzien) wiec nie wiem czy czekac do tego 6 msc?
ja bym na Twoim miejscu już zaczęła podawac na sprobowanie, zanim sie dziecko warzywkami zacznie najadac to troche tygodni nawet upłynie, myśle,że nie "zamulisz" jej tymi kilkoma łyżeczkami układu trawiennego. tak oczywiscie sądze po mojej niuni bo ona widze,ze musi sie nauczyc najpierw jeśc z łyzeczki, bo jeszcze wypycha troche językiem żarełko na brode, nawet jak jej smakuje. i tak szybko kłapie dziobem, ze nieraz trudno jej podac do srodka, bo juz dzióbek zamknie i wywali z łyżeczki papke.
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 11:45   #3084
violka848
Zakorzenienie

Aga to super u nas tez była marchewka ale w innej postaci niż papką jakby taka bardziej zbita, ale odrobina.

Ale cudna pogoda 18 stopni ale słońce i zero wiatru i jest bosko i ciepło
Stary 2015-09-19, 11:58   #3085
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

ano pogoda i na zachodzie Polszy cudna, 20 stopni i sloneczko, ktore TZtowi wlaśnie przeszkadza, bo okna obrabia. i marudzi mi tu od rana, a ja dzis cierpliwosci do niego nie mam wczoraj poszedł kupic mi chrzan do ogórkow i wziąl "taki mniejszy"... szkoda,ze ten "chrzan" wygląda i smakuje jak imbir co ja moge z imbirem zrobic?

Hania od poczatku rozszerzenia diety zaczela robic jedna kupe na dzien ciut tylko twardsza i ciutenke ciemniejsza niż zwykla musztardowa. Więc chyba ok. z tym za wiele tez nie je.
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 12:01   #3086
boleczka93
Zakorzenienie

Hej wszystkim. Po kaszce mala spala do 6 a potem zjadla i jeszcze dala nam pospac do 10. Teraz lezy i spiewa.
Myslalam ze pogoda bedzie ladna to sie gdzies przejdziemy a tu jakos pochmurnie. Nie pada, to moze sie jeszcze wypogodzi.

Zdrowka dla wszystkich zakatarzonych dzieciaczkow ;*

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 12:28   #3087
gossip_girl21
Zakorzenienie

Majka tak tylko gorączkę, mozna ja wywolac na fb w grupir i zapytac jak chcesz😉
Goczek mamy z nim spine bo on jest jakis nienormalny, juz ktos z szefostwa byl go upomniec, 3 listy z upomnieniem i 4 nakaz wyprowadzki 😉
U nas paskudnie, leje od rana praktycznie 😕

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-09-19, 12:28   #3088
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Moje dziecko ma znowu katar .A.myślałam że już wyleczylismy Tylko ten jest dziwny bo charczy przez nos i to dość mocno a jak ściągam to nos czysty nic nie leci a jak mocno dociagne do kataru i słyszę że katar zaczyna się ściągać to.moje dziecko nagle się dusi i zaczyna kaszlec. Przed chwilą myślałam że się dusi. Oczy czerwone kaszlec buzi otwarta i zwymiotowal chyba albo ulał. Dostał nasivin. Kurcze wczoraj mu solą psiknelam. Może mu coś odkorkowalam i katar powrócił. Nie wiem martwię się

Ojej zdrówka.. Solą na pewno nie zaszkodzilas.

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny! Ja tylko na chwile bo chciałam się poradzić tak na szybko..
Maly od paru dni nie zrobił kupy ( on ogólnie robi co kilka dni) ale teraz się pręży i stęka jakby chciał zrobić i nie może, męczy się przy tym i zaczyna płakać:/ jakiś czopek ? nie wiem...

Jeszcze przed wczoraj byliśmy się szczepić i w drugiej dobie wystąpiła gorączka , to już w ogóle był dramat , w nocy budził się co godzinę z płaczem i wczoraj ciągle spał a jak nie to płakał żeby na rękach :-( masakra..jestem zmęczona bo jeszcze ta kupa teraz...

Doczytałam że kupa poszła to super 😉

Cytat:
Dzięki kochana! Mam nadzieje. ..

We wtorek mamy szczepienie wiec będę konsultować. Jeśli w ogóle dojdzie do szczepienia bo mały w nocy dostał katarku.

Ta druga wartośc może mieć a ta pierwsza wskazuje na bardzo zanizona odporność i różne wstrętne chorobska np białaczka itd. Po co jest ten Internet ja się pytam??

VIOLKA fajnie ze wieczór udany!

MAJKA jak Szymek?

Na pewno wszystko będzie dobrze, nie martw się na zapas ✊😚

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Hej.
Ogarnela wczoraj zakupy i w rosku tez bylam, wzielam wiekszosc rzeczy z tych rabatow hippa.
Wieczorem mala dala czadu i padla o 21.30 dopiero a co sie zwyla to jej..

Czy ktoras wie jak wychodzi rozmiarowka Cartersa? Chce ubranka na lato zamowic a sa na 12msc lub 18msc.. a mi by tak na 15pasowaly..

NANCY ta za grosz to odebralam bez problemu.

BLACK dzieki, bo wielki pan majster nam tu 1000zl krzyknal! Od razu wiedzialam ze naciagacz!

MADZIX wit c na lyzke i do buzi daje.

NIEZAWSZE rosol nie byl w planach, kara musi byc! I mleko mi fontanna idzie.. bez wkladek ani rusz.. a po nocy jak kamienie.

AGNIESZKA daj teraz to mu pomozesz.

Lece odpalac nebulizator.. eh

Ja mam b dużo ciuszków cartersa i wg mnie rozmiarowka jest standardowa ale Nadia drobna jest, może dlatego. Jakośc jest ekstra

Cytat:
MADZIXX takie nocki jak u Was przy chorobie to dla nas pikuś oby szybko Ala wyzdrowiala!

CASH ciekawe jak posmakuje Szymkowi!

A my dziś kończymy 5 miesięcy musze dziś zważyć tego mojego szkraba z tej okazji

Gratki 5 miesięcy ❤ 🎉

Cytat:
Bidulek. Czasem nosek przytkany i nie mozna oczyścić. Odetka sie i wtedy mozba wyciągnąć wydzielinę. Odruch wymiotny bo katar splywa do gardła. Zdrówka!

czopek glicerynowy. Ja dawakwm 1/2. Dzis mnie tez czeka jego podanie. Dam cały

Zdrówka!
Normy dla niemowląt sa inne. Zawyżone wartosci moga byc przez zwykla infekcje.

Szymek kiepsko. Gorączka do 40 i szybko wzrasta po leku. Daje ibuprofen i paracetamol na zmianę. Częściej niż można. W nocy robilismy chłodną kapiel.

Carters ma mala rozmiarówke. Bierz na 18. Julek mial teraz ramoersy na 6 i na styk. Jeden był na 9 i byl lepszy

Powodzenia!

Jestem niewyspana. Czuwalam w nocy. Julek aniol raz dostal smoka. Zjadł 0.30. Spał grzecznie. Po 7 przebudzil się. Dospal do 8.30 i cichutko bawil sie krolikiem kochany

biedny Szymek 😞 na pewno się męczy przez tak wysoka temp. 😖

Cytat:

Karola ja Ci powiem bo my mamy podobnie, 5miesiecy Nadia skończyła tydzień temu i widzę że byłaby już gotowa by powolutku coś wprowadzać ale ja czekam. Rozmawiałam wczoraj z lekarka i powiedziała że mogę powoli zacząć ale nie chce, stresuje się tym ale też widzę że póki co mleko jej starcza 😉

Cytat:

powodzenia

Powodzenia, oby coś tam pomogli Mai ✊

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Domima mam zajęcie dzięki Tobie na cały dzień 😜 ten program dobprzerabiania zdjeć jest ekstra

jaki to program?

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Hej wszystkim. Po kaszce mala spala do 6 a potem zjadla i jeszcze dala nam pospac do 10. Teraz lezy i spiewa.
Myslalam ze pogoda bedzie ladna to sie gdzies przejdziemy a tu jakos pochmurnie. Nie pada, to moze sie jeszcze wypogodzi.

Zdrowka dla wszystkich zakatarzonych dzieciaczkow ;*
No proszę jaki spioszek 😃

My siedzimy u mamy, Nadia na drzemce, jak wstanie to lecimy na spacer 😉
Stary 2015-09-19, 12:37   #3089
blackberry89
Zakorzenienie

2 dzien spoznia mi sie okres. Jezu oby to nie bylo to o czym mysle
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-09-19, 12:38   #3090
gossip_girl21
Zakorzenienie

Gosiak ja mam cartersa jakos swietna, porownac Ci rozmiarowke?

Nasz skarb 26.04.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości