Mamy marzec 2016. Część II - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-20, 07:54   #3511
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część II

Leje u mnie od rana, mój pies nawet z bramy nie będzie chciał wyjść
Stary 2015-09-20, 08:00   #3512
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Uwaga chwalę się! Wczoraj poczułam Ignacego i to akurat w momencie jak mąż mnie przytulił i zetknęliśmy się brzuchami

Nie mogę się doczekać aż ja poczuję.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 08:39   #3513
caro_83
Raczkowanie

hej - u mnie słońce od rana i chyba nawet ciepło - na pewno spacerek zaliczymy

a w temacie kotów załączam zdjęcie naszego sierściucha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11700829_982574465121313_3808658365127561969_n.jpg (68,1 KB, 13 załadowań)
Stary 2015-09-20, 08:44   #3514
magda16262
Zadomowienie

Piekny uwielbiam rude kotki

U mnie juz lepiej noc przespałam katar mniejszy tylko kaszel jest. Moj plan na dzis i jutro to niestety jeszcze łozko w srode do gin juz sie doczekac nie moge.
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 09:14   #3515
trzydziescidwa
Zakorzenienie

hej dziewczynki wczoraj byli u nas wieczorem goście i poszli o ....2 ledwo dosiedziałam, już powieki same opadały dzisiaj na śniadanie dojadanie sałatek z imprezy.. mimo, że nic nie piłam czuję lekkiego kaca w głowie, pewnie przez to późne położenie się spać... a jutro już wizyta u gina!!!

caro! piękny kotek!!

Edytowane przez trzydziescidwa
Czas edycji: 2015-09-20 o 09:17
trzydziescidwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 09:19   #3516
verrerie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
hej dziewczynki wczoraj byli u nas wieczorem goście i poszli o ....2 ledwo dosiedziałam, już powieki same opadały dzisiaj na śniadanie dojadanie sałatek z imprezy.. mimo, że nic nie piłam czuję lekkiego kaca w głowie, pewnie przez to późne położenie się spać... a jutro już wizyta u gina!!!

caro! piękny kotek!!
Zazdroszcze wizyty!!! Mnie sie czas dluzy strasznie

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 09:40   #3517
fasolka1987
Zadomowienie

Dzień Dobry wszystkim. Ja też zmęczona po wczorajszych wojażach. Dla dzidzi w końcu nic nie kupiliśmy bo mama mi obiecała zwieźć wszystko co będę miała po siostrze i wtedy zobaczę dokładnie czego mi brakuje.

zaraz będę nadrabiała zaległości z weekendu.

pobieżnie przeczytałam i widzę, że bez większych problemów, mamusie już niektóre czują ruchy dzidziusiów też czekam bo nie umiem jeszcze tego wyczuć, to moje pierwsze dziecko.
fasolka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-20, 10:07   #3518
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
Zazdroszcze wizyty!!! Mnie sie czas dluzy strasznie
mi też, dopiero 1.10

wczoraj się nie załapałam na usg w galerii, nie mogłam być o 11, bo okazało się, że przywiozą nam łóżko do sypialni koło 12. Do galerii dokulaliśmy się dopiero o 14 i już była lista rezerwowa na 4d na prawie 30 osób!

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Napisane przez karolciakarola Pokaż wiadomość
wykalaczka udalo Ci się załapać na to usg?,jak ja zobaczyłam ilość chętnych to odpuscilam nie lubię takich tlumow.
teraz doczytałam, no niestety się nie udało, a o której byłaś?
Cytat:
Uwaga chwalę się! Wczoraj poczułam Ignacego i to akurat w momencie jak mąż mnie przytulił i zetknęliśmy się brzuchami
w idealnym momencie
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 10:09   #3519
misia880
Zakorzenienie

Ja jestem chyba jakas dziwna, wcale nie czekam na to az poczuje dziecko i tak pewnie nawet bym nie zauwazyla xd

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 10:26   #3520
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
w Pepco sa fajne ubranka dla dzieciaczków i bardzo tanie
W pepco kupuję tylko ciuchy na lato dla córki takie których nie będzie szkoda podziurawić i wybrudzić. Po praniu odkształcają, przekrzywiają się i nie raz w domu okazywało się, że dziura na głowę jest dużo za mała
Cytat:
albo to kebab albo czuje ruchy dziecka

Cytat:
To jednak chyba kebab za wcześnie chyba jak na ruchy w pierwszej ciąży, ja je sobie wmawiam jak cokolwiek w brzuchu poczuje

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiecie co z Olgietką? Pisałam jakiś czas temu do Gwiazdki jeszcze o przyjęcie do klubu i ona przekazała moją wiadomość do Olgietki ale ja dalej nie mam żadnej odpowiedzi, trochę mi przykro bo czuję się olana, jeżeli mnie nie chcecie w klubie to wystarczy powiedzieć przecież wszystko rozumiem, nie każda może sobie życzyć mojej obecności ale takie ani be ani me ani pocałuj mnie w d to trochę nie bardzo fajne
Hej będziesz przyjęta do klubu. Olgietka ma gości, uprzedzała, że nie będzie się udzielać przez weekend
Cytat:
Wyczuł dobry moment, przytulajcie się jak najczęściej

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Mała tak się dusiła w nocy przez tą przeklętą astmę, że prawie wcale nie spałam. Bałam się, że się udusi. Najpierw kaszlała 2godz. przy zasypianiu, a później o 3 i tak nie spałam chyba do 6 w dzień jest ok, a nocy masakra...

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Szczeperka
Wydaje mi się, że to Ty wymieniałaś sklepy z ciuszkami dziecięcymi. Które wg Ciebie są najlepsze?
Stary 2015-09-20, 10:33   #3521
Szczeperka
Wtajemniczenie

Emma jeśli chodzi o jakość to zdecydowanie h&m i c&a. Po znajomych mam też ciuchy z next i carters.
Te wszystkie marki są ok, ubrania z bawełny, dobrze uszyte, wytrzymują wiele prań i nie ma śladów zużycia, nic się nie odkształca.

Pepco nie jest takie złe, ale trzeba bardzo uważnie kupować tam ciuchy bo większość jest słaba i mimo że tanio to bez sensu kupić coś, co się od razu rozwali

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

A z Polski to firma Pinokio! Piękne rzeczy i super jakość

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-20, 10:43   #3522
magda16262
Zadomowienie

W lidlu sa czesto rzeczy dla maluchow i wiekszych dzieci idealne gatunkowo sama czesto kupuje cos dla siebie i meza.
Stary 2015-09-20, 10:58   #3523
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Emma jeśli chodzi o jakość to zdecydowanie h&m i c&a. Po znajomych mam też ciuchy z next i carters.
Dzięki jeśli chodzi o Pinokio to niedawno znalazłam ich stronkę i byłam ciekawa czy ktoś wie coś na temat ich jakości.
Stary 2015-09-20, 10:59   #3524
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
No w końcu śliczne ciuszki również dla chłopca

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Ja jestem chyba jakas dziwna, wcale nie czekam na to az poczuje dziecko i tak pewnie nawet bym nie zauwazyla xd
Ja czekam choć nie wiem czy nie pomylę ich z niestrawnością
Stary 2015-09-20, 11:02   #3525
karolciakarola
Raczkowanie

Wwykalaczka przed 11.
karolciakarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 11:39   #3526
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Te wszystkie marki są ok, ubrania z bawełny, dobrze uszyte, wytrzymują wiele prań i nie ma śladów zużycia, nic się nie odkształca.

[/COLOR]A z Polski to firma Pinokio! Piękne rzeczy i super jakość
Dla mnie h&m jest numer 1 i f&f z Tesco też jest fajne. Z lumpka mam dużo next to jakościowo super.

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Patrzyłam teraz na allegro na ciuszki Pinokio i bardzo tanie są jeszcze jak piszecie, że jakość dobra to na pewno coś zamowie. Np body zapinane po całości 6,50, kaftaniki po 6zl zestaw kaftanik + półśpioch 15zl
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 11:48   #3527
_emma
Zakorzenienie

Po przeprowadzce będę musiała zrobić przegląd rzeczy po małej. Mam trochę tego u teściów ale na pewno będę musiała coś dokupić bo większość miałam od męża siostry. Oddałam jej wszystko w takim samym stanie, a ona później dała to dziewczynie, która w ogóle o nic nie umie dbać więc nawet nie chcę już tego oglądać myślę, że przeznaczę na nowe ciuszki 300-400zł bo około tyle wychodzi na to co już sobie upatrzyłam w Pinokio

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Ja zamówię na ich stronie bo tylko raz zapłacę za przesyłkę, a na allegro są ogłoszenia od różnych sprzedawców.
Stary 2015-09-20, 11:55   #3528
nessea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Dzień dobry, obudził mnie dziś zatkany nos i musiałam wstać.

Dziewczyny po cc wasz też tak boli i ciągnie gdy np. kichniecie? Zaczynam się tego obawiać, czasami właśnie gdy kicham lub kaszlnę to czujętą bliznę jak z tydzień po porodzie. W dodatku coraz częściej mam ataki rwy kulszowej, wczoraj miałam trzy razy gdy kładłam się do łóżka i normalnie wyłam z bólu Zaczynam się martwić jak to będzie dalej, zwłaszcza że raczej na odpoczynek nie mam szans w najbliższym czasie. W październiku czeka nas przeprowadzka plus mały biegający wszędzie szkrab, nie wiem jak ja sobie poradzę...
U nas dzisiaj też deszczowo się zapowiada, mam nadzieję że chłopacy jeszcze pośpią i dadzą nacieszyć mi się odrobiną luzu.
Miłego dnia życzę
Cytat:
Napisane przez Kiinga26 Pokaż wiadomość
Ja jestem ponad 3,5 roku po drugiej cesarce i też mnie okropnie rwie przy kaszlnieciu, kichnieciu czy gwałtownym wstaniu.
Nie przypominam sobie takiego bólu na początku drugiej ciąży. Ale nie sądzę żeby działo się coś niepokojącego z blizną na macicy.
Tą ciążę ogólnie kiepsko znoszę. Od trzech tygodni czuję napinanie macicy jak przy skurczach, a to dopiero początek drugiego trymestru...
Mnie tez tak pobolewalo, tak jakby cos sie naciagalo, ale od ok trzech dni zmienilo sie i troche mnie to martwi, bo juz sie do tego przyzwyczailam, ze musze chocby na kichanie miec skulona pozycje. Cos sie przesunelo? (dzisiaj u mnie jest 15t2d) W nastepny poniedzialek mam wizyte z polozna, bedzie sluchanie serduszka i chyba dopiero wtedy sie uspokoje.

Cytat:
Ale fajny moment.

Cytat:
Napisane przez caro_83 Pokaż wiadomość
Super siersciuszek. Powaznie pozuje do zdjec

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
W pepco kupuję tylko ciuchy na lato dla córki takie których nie będzie szkoda podziurawić i wybrudzić. Po praniu odkształcają, przekrzywiają się i nie raz w domu okazywało się, że dziura na głowę jest dużo za mała

Hej będziesz przyjęta do klubu. Olgietka ma gości, uprzedzała, że nie będzie się udzielać przez weekend
Wyczuł dobry moment, przytulajcie się jak najczęściej
Mała tak się dusiła w nocy przez tą przeklętą astmę, że prawie wcale nie spałam. Bałam się, że się udusi. Najpierw kaszlała 2godz. przy zasypianiu, a później o 3 i tak nie spałam chyba do 6 w dzień jest ok, a nocy masakra...

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Szczeperka
Wydaje mi się, że to Ty wymieniałaś sklepy z ciuszkami dziecięcymi. Które wg Ciebie są najlepsze?
Ja moge polecic Tesco(F&F), Asda (George), h&m, Next, m&s. Nawet w sh jak sie je kupi, to jakosc jest moim zdaniem naprawde dobra. Sama czesto kupuje uzywane, a sa jak nowe. Lubie jeszcze rzeczy z Primark, ale z tego co pamietam, jakosc niemowlecych ciuszkow byla nienajlepsza, ale to bylo 6 lat temu, moze teraz sie cos zmienilo. Dla synka teraz kupuje tam zazwyczaj koszulki i sa super, wiec moze i dla niemowlakow bedzie ok.

Biedna corcia, no i mama tez. Pewnie jestes padnieta po takiej nocy. Zdrowka dla coreczki
Stary 2015-09-20, 11:55   #3529
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zamówię na ich stronie bo tylko raz zapłacę za przesyłkę, a na allegro są ogłoszenia od różnych sprzedawców.
a mi coś ta stronka się poważnie zawiesza, a chciałam się pogapić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-20, 12:04   #3530
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nessea Pokaż wiadomość
Biedna corcia, no i mama tez. Pewnie jestes padnieta po takiej nocy. Zdrowka dla coreczki
U mnie w lumpach są same szmaty. Dlatego wcale tam nie chodzę bo nie dość, że nic tam nie ma to za byle co płaci się kilkanaście złotych..
Po takiej nocce ciężko byłoby w pracy ale w leniwą niedzielę na kanapie jakoś dam radę
Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
a mi coś ta stronka się poważnie zawiesza, a chciałam się pogapić
Dziś korzystam z nowego lapka, jest szybszy i Pinokio chodzi dość wolno ale mogę pooglądać i dodać do ciuszki koszyka bo ostatnio nie mogłam nic obejrzeć..
spróbuj w ten sposób http://www.sklep.pinokio.net.pl/pl/4-Nacodzien
http://www.sklep.pinokio.net.pl/pl/3-dla-chlopca

Edytowane przez _emma
Czas edycji: 2015-09-20 o 12:06
_emma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 12:08   #3531
magda16262
Zadomowienie

Oj mi tez sie wiesza forumowiczki zrobily atak na pinokio :d
Stary 2015-09-20, 12:08   #3532
Bonku
Wtajemniczenie

Verrierie kiedy miałaś ostatnia? Nie chcesz iść sobie gdzies prywatnie?
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 12:12   #3533
nessea
Raczkowanie

Cytat:
Dziś korzystam z nowego lapka, jest szybszy i Pinokio chodzi dość wolno ale mogę pooglądać i dodać do ciuszki koszyka bo ostatnio nie mogłam nic obejrzeć..
spróbuj w ten sposób http://www.sklep.pinokio.net.pl/pl/4-Nacodzien
http://www.sklep.pinokio.net.pl/pl/3-dla-chlopca
U mnie chodzi ok, a ciuszki sa boskie zarowno dla chlopca, jak i dla dziewczynki siedze i wzdycham do ekranu
Stary 2015-09-20, 12:15   #3534
Bonku
Wtajemniczenie

Dzieki dziewczyny za info o pepco będę omijac
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 12:20   #3535
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki dziewczyny za info o pepco będę omijac
Kuszą cenami ale dziecięce ubranka pierze się w wyższej temp. i dzieją się z nimi dziwne rzeczy

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Napisane przez nessea Pokaż wiadomość
U mnie chodzi ok, a ciuszki sa boskie zarowno dla chlopca, jak i dla dziewczynki siedze i wzdycham do ekranu
Mąż spojrzał co mnie tak zaciekawiło, uśmiechnął i dał mi buziaka
Stary 2015-09-20, 12:24   #3536
caro_83
Raczkowanie

Ja w Smyku kupuję dosyć dużo w ten weekend mają 20% zniżki, w przyszły też, w 5-10-15 też jest dużo promocji i przecen, w endo mają fajne ubranka i też na dzień dobry jest zniżka 20%, i na zalanado tam jest mega duży wybór i zawsze można coś upolować w dobrej cenie. ja ogólnie bardzo lubię zakupy i wszelkie promocje, zniżki, szaleństwa zakupów nie są mi obce
Stary 2015-09-20, 12:28   #3537
nina1406
Wtajemniczenie

Dzień dobry u nas pogoda taka sobie, pochmurno i nijak.
lecę na mamusiny obiad

Cytat:
Napisane przez caro_83 Pokaż wiadomość

jaki piękniutki nasz się dzisiaj bliżej zapoznawał z psem i jak na razie większych szkód nie ma

Cytat:
o kurczaczki, super! ja też chcę ale nasze Maleństwo wolno rośnie więc pewnie jeszcze sobie trochę poczekamy

Pani magister dietetyki
nina1406 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-20, 12:46   #3538
eeyesblue
Zadomowienie

dziewczyny zaraz sie pochlastam siedzialam wczoraj 2 godziny nad wyprawka dla bobasa a dzis ja usunelam, no by to szlag!!!
Stary 2015-09-20, 12:50   #3539
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość
dziewczyny zaraz sie pochlastam siedzialam wczoraj 2 godziny nad wyprawka dla bobasa a dzis ja usunelam, no by to szlag!!!
nie martw się mamy jeszcze dużo czasu.. na pewno dużo pamiętasz
Stary 2015-09-20, 12:51   #3540
nessea
Raczkowanie

Cytat:
[/COLOR]
Mąż spojrzał co mnie tak zaciekawiło, uśmiechnął i dał mi buziaka
Czyzbys tez wzdychala do ekranu? Zapewne usmiech+buziak=tez mi sie podobaja

Znikam do kuchni - dzisiaj spaghetti

Edytowane przez nessea
Czas edycji: 2015-09-20 o 12:53
nessea jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości