|
|
#451 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. XI :)
Cytat:
To implant wielkości zapałki aplikuje się pod skórę na ręce. Podobno tylko lekko wyczuwalny. Koleżanka ma bardzo zadowolona. Ja jednak nie jesyem do końca przekonana i będę brała plastry na początku. Później coś będziemy myśleć. Nigdy nie dam się też namówić na spirale. . |
|
|
|
|
#452 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny był ze mną mąż. Starał się jak mógł aby coś mi ulżyć, ale do niego tez jedna mówiła Pan robi to, druga Pan robi tamto. W sumie to chyba najbardziej skupiał się na mnie i na obserwowaniu ktg czy na pewno tętno jeszcze jest u małego.
Tak jak już pisałam zdecydowali się na cc w związku niby owinięcia dwukrotnego pępowiną. Już na sali operacyjnej lekarz do drugiego powiedział, że pępowina nie była w ogóle owinięta. Do mnie tylko ten co prowadził cięcie powiedział " ma Pani bardzo cienka macicę i naturalny poród nie zakończyłby się sukcesem". Wtedy było mi wszystko jedno co gadają chciałam jak najszybciej usłyszeć płacz i zobaczyć małego. Na sali po operacyjnej mąż wyczytał w karcie "Zanik dolnego odcinka macicy", ale też jakoś wszystko mi było jendo co to tak dokłądnie znaczy. Uwagę bardzo dużą wzbudziły późniejsze komentarze typu " to Pani jest tą od macicy" albo słowa ordynatora na obchodzie, do lekarza prowadzącego cc O: aha to ta pani z "TĄ" macicą - po którym to dziecku? L: To Pani pierwsze dziecko O: jak to? L: Pierwsza ciąża poronienie I tu wymowne spojrzenia na siebie. Co się okazało, trzy lata temu pierwsza ciąża niestety zakończyła się samoistnym poronieniem przed 12 tyg. Trafiłam do szpitala (innego niż ten) w celu zabiegu i tam panowie doktorzy, a raczej rzeźnicy bo chyba nie znajduje innego określenia tak właśnie mnie "wyczyścili" !!! Oczywiście lekarze ze szpitala w którym rodziłam nie potwierdzili nic w 100% jednak ich miny, stękania itp dały odczuć, że to nie "taka moja uroda" tylko działanie osób trzecich. Na koniec usłyszałam, że ta ciąża to cud w sensie że się utrzymała, donosiła i ani ja ani mały nie ucierpieliśmy na tym. Tak, że taka oto cała historia |
|
|
|
#453 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#454 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie by raz dwa wyprowadziła z równowagi
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
Virves to bardzo przykre co piszesz. Najbardziej na świecie nie chciałabym słuchać głupich tekstów o tym ze duszę dziecko albo mam "jakąśtam macice"... pewnie nie masz ma to ochoty ale moim zdaniem mogłabyś spokojnie złożyć skargę. Niestety Tobie to już nie pomoże ale może następnym kobietom juz tak. Mam nadzieje ze szybko zapomnisz o tych trudach i będziesz się już tylko cieszyła dzieckiem.
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej. ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- A co do telefonów to do mnie tylko tata dzwoni i pyta czy rodzę i podkreśla ze mamy mu dać znać jak tylko zacznę. I babcia od tp zadzwonila 2 razy. A tak to pojedynczy znajomi piszą ale jakoś się to rozkłada i nie jest aż takie męczące. Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#456 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#457 |
|
Wtajemniczenie
|
Virves
Ja p i e rd o le!!!!!!! Jak to przeczytałam to aż się gotuje. Co to za lekarze!!!! Dzięki Bogu masz zdrowe dziecko. Jedyne co to zazdroszczę, że był z Tobą mąż. Mojego nie wpuścili... Ridja No właśnie koleżanka zadowolona. Choć na początku źle jej wsadzili i cala reka ją bolała. Lourdes Mam taką cichą nadzieję... ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Małgosia Współczuję Tobie i innym jeszcze w dwupaku tych telefonów ;( przecież wy same w napięciu a Ci jeszcze wam do pieca dorzucają...
|
|
#458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja też poronilam tylko dużo później niż Ty, no i po porodzie musiałam być lyzeczkowana, nawet nie wiedziałam że po jednym czyszczeniu można kogoś tak załatwić! Zaczynam się sama bać czy u mnie jest wszystko ok... Do tego nadzerka 2razy wymrażana :/ ale dobrze ze wiesz co jest na rzeczy, będziesz się mogła skonsultować z innymi lekarzami jak wygląda sprawa ewentualnej kolejnej ciąży. W każdym razie dobrze ze poród masz już za sobą i wszystko jest z wami ok!
|
|
#459 |
|
Zadomowienie
|
tak i nie, nie bolało ale to może dlatego, że tym razem nie byłam szyta ani nic.. bo po 1 ciąży bolało :P no ale wtedy byłam nacięta i mnie szyli.
|
#460 |
|
Rozeznanie
|
Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. XI :)
Ja nie wiem czy wrócę do tabletek- raczej to by było głupie bo rzeczywiście brałam przez 3 etapy w życiu ale zawsze po max 3 miesiacAch trafiałam na izbę z problemami układu moczowego. Silne nagle bóle wyniki masakryczne. Leczenie w szpitalu i mogłam brać nadal.
Po odstawieniu tabletek przeszliśmy na naturalne metody. Obserwacja śluzu i temp. No ale powiem że zawsze dawałam dodatek 2dni w jedna i druga stronę bo metody się uczyłam. Planowaliśmy ślub wiec skoro już była już data to nie chciałam dziecka przed. Po 9 miesiącach zaczęliśmy mowić o dziecku i się starać. Z tym, że chyba miałam blokadę, w czwartym cyklu odpuściłam mierzenie temp, patrzyłam na śluz i zaszłam w ciąże. Nie wiem co po ciąży chyba te straszne gumki ale to do czasu wyregulowania cyklu.
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie znoszę gumek, odbierają mi ochotę. Zresztą nam obojgu.
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
Ja raczej zdecyduje się na tabletki albo plastry w ostateczności gumki.
|
#463 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Od 17 znowu mam takie skurcze, tak co 15-20 minut. Bolą że ..... Zobaczymy wzięłam krótka kąpiel i zobaczymy co dalej. No ale to nie pierwszy raz jak myśle ze to juz....
|
|
#464 |
|
Wtajemniczenie
|
Malaja
Trzymam kciuki! My skyn używalismy i były ok
|
|
#465 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Gratulacje ![]() Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#466 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Śmiać mi się chce teraz z siebie, że mówiłam, że nie rozpoznam czy to prawdziwa skurcze albo kiedy wody odejdą; ) Cytat:
Jak tak czytam o tych zmianach położnych to się strasznie ciesze, ze trafiłam na skarb. Rodziłam z moja środowiskową. Specjalnie dla mnie przyjechała. Powiedziała, że mnie nie zostawi, żebym czuła się bezpiecznie. Cały poród była ze mną. Jak przyjechaliśmy do szpitala podpieli mi ktg i kazali leżeć. Po 5 minutach dotarła do szpitala. Pozwoliła mi chodzić z tym ktg. Dala gaz. Mówiła jak mam oddychać, jak chodzić, żeby mały się dobrze ustawił. Miałam kryzys przy 7 cm bo miałam straszna potrzebę parcia, ale mi zabronila żeby nie popękać,to powiedziała mi jak oddychać żeby była mniejsza. Potem chroniła mi krocze. Była chwila, że coś się zblokowalo, to poruszyła i poszło. Przy partych wytłumaczyła mi co zrobić żeby było efektywnie. Na początku partyvh darłam się nieziemsko, ale powiedziała, że jak mi to pomaga to ok; ) ogólnie Kocham te kobietę i będę jej robić reklamę u każdego kogo znam. Aha i to wszystko bezinteresownie, bo ja nie zamawialam swojej położnej,ale mamy zamiar jej zapłacić, bo była po prostu bezcenna. |
||
|
|
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#468 |
|
Zadomowienie
|
Pieknie
powiem ci ze jestem 5 dni po a tesknie troche za tym widokiem ;-) Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
*
|
|
#472 |
|
Zadomowienie
|
Melawen ja miałam pt i SB takie skurcze. Dziś pojawiły się ale dużo mniej. Poza tym mały dzisiaj jest jakiś spokojniejszy. Po wczorajszym szaleństwie dzisiaj specjalnie go motywuje do ruszania
|
|
#473 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale za takie teksty bym zamordowała... Trzymaj się i wracaj do sił fizycznych i psychicznych ![]() Cytat:
i w sumie nie mogę się doczekać powrotu do nich bo mam wrażenie ze wtedy Tz poświęca mi więcej uwagi ![]() Rany jak mnie matka wkurzyla dziś... Dostałam opieprz ze się przy niej z Tz przytulimy czy cmokniemy. Bo ona jest sama i jej na złość robimy. A obiecałam sobie ze nie będę się denerwowac bo może przez stres i napięcie jakie mi towarzyszy mały nie chce wyjść... Boję się wywoływania... Synku wychodz już...
|
|||
|
|
|
#474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#475 |
|
Rozeznanie
|
CienSkrzydła jestem w szoku
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
Wasze dzieci mają sny ? Moja właśnie śni
|
#477 |
|
Zadomowienie
|
Moj to takie szneki wali jak spi ze tylko siedziec i sie glapic
![]() Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#478 |
|
Wtajemniczenie
|
Aakkzzii
Mojemu różne rzeczy się śnią chyba czasami przez sen krzyknie
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie. Moja to otwiera oczy w trakcie i białka widać trochę to przerażające
|
#480 |
|
Wtajemniczenie
|
Jupi mały przespal 4 i pół godziny!!!
![]() ---------- Dopisano o 01:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Kurde pobyl aktywny pół godziny 10 minut cyca i poszedł spać :/ i to ciężko go wybudzic. Dziwne...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

Jak to jest, kilka osob mi ostatnio powiedziało że na chłopaczka dlużej się chodzi w ciązy tzn. do terminu albo i kilka dni po, na dziewczynke przed terminem. Jak to u was było?

*