- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-21, 08:24   #2701
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Dziękuję

Z tym cukrem to tak jest - jak nie urok to ... O której jesz ostatni posiłek, ile czasu przed spaniem? I co wtedy jesz?
Koło 22, już w łóżku, taką kanapkę-zapychaczkę, po kolacji zazwyczaj mała kromka z wędliną drobiową.

laszczmagdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 08:39   #2702
cynamon_
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Poznanianka, serdecznie gratuluję wygranej, mowilam ze masz szczęście!) graj w totka. Co do ubranek, to zrobilam szturm na primark łóżeczko i gondole mam po synie, to probuje sobie odbić zakupki w ten sposób możesz mi dopisać do listy, wozek tutek grander, spacerowka-espiro magic
Magdalena, bardzo ładne łóżeczko, i baldachim Peachella, fajnie prezentuje się wozek, podoba mi się taki matowy stelaż

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Witam się w 34 tygodniu! ♥ ale to leci, niemoge sie nadziwić
Stary 2015-09-21, 08:54   #2703
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Poznanianka, serdecznie gratuluję wygranej, mowilam ze masz szczęście!) graj w totka. Co do ubranek, to zrobilam szturm na primark łóżeczko i gondole mam po synie, to probuje sobie odbić zakupki w ten sposób możesz mi dopisać do listy, wozek tutek grander, spacerowka-espiro magic
Magdalena, bardzo ładne łóżeczko, i baldachim Peachella, fajnie prezentuje się wozek, podoba mi się taki matowy stelaż

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Witam się w 34 tygodniu! ♥ ale to leci, niemoge sie nadziwić
Ja też dzisiaj zaczynam 34 tc
Co polecacie na zgage, od wczoraj mnie tak pali, ze mam dosc. I jeszcze taki dziwny posmak w ustach :-/ cos czuje ze ostatnie tygodnie beda meczace...
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 08:59   #2704
cynamon_
Zakorzenienie

Peachella, zimne mleko mi pomaga a jak juz jest tragedia to biorę rennie
Stary 2015-09-21, 09:01   #2705
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dziewczyny gratuluję rozpoczętych tygodni Już niedługo Wasze maluszki będą z Wami

Cytat:
Napisane przez laszczmagdalena Pokaż wiadomość
Koło 22, już w łóżku, taką kanapkę-zapychaczkę, po kolacji zazwyczaj mała kromka z wędliną drobiową.
To pewnie dlatego... Ostatni posiłek powinnaś jeść ok 2h przed spaniem i raczej lżejszy - ja co prawda czasem zjem 1h lub 0,5h przed spaniem, ale to jest wtedy suche pieczywo chrupkie lub z serem żółtym (on powoli uwalnia cukier). Wczoraj zjadłam około 1,5h przed pójściem spać 1 kromkę chleba razowego z serkiem białym i dziś cukier na czczo miałam 74, więc nawet niższy niż po chrupkim pieczywie Także ja już nic z tego nie rozumiem... To chyba zalezy od hormonów... Ale spróbuj zjeść coś lzejszego.

cynamon, dziękuję za gratulacje
Wózek Ci dopiszę jak będę na komputerze

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 09:01   #2706
fasterka90
Zadomowienie

Witam się poniedziałkowo
Poznanianka gratuluję wygranej,super! Taki zestaw to już duża oszczędność

Wczoraj nasza mała była nawet jak na siebie wyjątkowo aktywna (przez co co chwile aż syczałam z bólu), i tz wyjątkowo dużo z nią sobie rozmawiał nawet sobie piątki przybijali. I tz juz wczoraj cały dzień mówił do niej Kaja, więc chyba już można wpisać u nas na pierwszą stronę
Chwale się moim dzisiejszym brzuszkiem
Biorę się zaraz za prasowanie, nienawidzę tego,chyba nie będę wszystkiego prasować tylko to co jest mocno pogięte... :/

kasiula trzymam kciuki za wizytę,koniecznie daj znać jak po
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1193.jpg (79,7 KB, 52 załadowań)
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 09:05   #2707
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena

Cytat:
Dziewczyny gratuluję rozpoczętych tygodni Już niedługo Wasze maluszki będą z Wami

To pewnie dlatego... Ostatni posiłek powinnaś jeść ok 2h przed spaniem i raczej lżejszy - ja co prawda czasem zjem 1h lub 0,5h przed spaniem, ale to jest wtedy suche pieczywo chrupkie lub z serem żółtym (on powoli uwalnia cukier). Wczoraj zjadłam około 1,5h przed pójściem spać 1 kromkę chleba razowego z serkiem białym i dziś cukier na czczo miałam 74, więc nawet niższy niż po chrupkim pieczywie Także ja już nic z tego nie rozumiem... To chyba zalezy od hormonów... Ale spróbuj zjeść coś lzejszego.

Dziękuję za podpowiedź, spróbuję dziś i zobaczymy jakie będą efekty

Fasterka, super brzusio i piesio jak zwykle asystujący

Stary 2015-09-21, 09:08   #2708
cynamon_
Zakorzenienie

Fasterka, fajna okraglutka piłeczka czemu ja mialam wrażenie ze masz ciemne włosy a na tym zdjęciu jasne ? Hmm Przefarbowalas się?
Stary 2015-09-21, 09:17   #2709
india_love
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Co polecacie na zgage, od wczoraj mnie tak pali, ze mam dosc. I jeszcze taki dziwny posmak w ustach :-/ cos czuje ze ostatnie tygodnie beda meczace...
Kup w aptece Gaviscon. Polecany jest dla kobiet w ciąży. Przeczytaj info w linku
http://gaviscon.pl/pregnancy/index.php
Proś tylko o Gaviscon w płynnych saszetkach nie tabletkach. Ja mam teraz zgagę co noc i bardzo boli mnie żołądek i tabletki się nie sprawdzają bo zasypialam z takową i mało co się nie udusiłam A te saszetki są extra
Stary 2015-09-21, 09:22   #2710
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Hej dziewczyny a na mdłości jakieś sposoby? Mecze się od kilku dni i z tego co wyczytałam to może być spowodowane uciskiem macicy na żołądek... przez to wstać z łóżka mi się nie chce...

Mam dzisiaj o 18 wizytę z usg, ale nie mogę się doczekac! Już mi się w nocy snila i ze wszystko było w porządku więc oby się spełniło

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-09-21, 09:24   #2711
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez laszczmagdalena Pokaż wiadomość
Witamy się z poniedziałku

czapka kotek <3 wszystko inne też super

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Również się przyłączam do gratulacji

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Pytanie do słodkich mam - udało mi się już unormować cukier po posiłkach - po każdym mam już do 120, ale żeby było śmieszniej to dla odmiany cukier rano, na czczo wychodzi mi ponad 100 mimo, że po kolacji jest ok. Co ja znowu robię nie tak??
Prawdopodobnie wszystko robisz dobrze. To hormony. W moim przypadku było to tak, że ja mam zdiagnozowaną cukrzyce od 12 tygodnia i do 20-21 było wszystko okeej, potem zaczął się problem z cukrami na czczo i po śniadaniu, rzadko po obiedzie. W 25 tygodniu dostałam insulinę, baza na noc, działająca 18 godzin, 6 jednostek. Od tamtej pory cukier przekroczyłam 2 razy! DWA! Raz bo klopsiki w Ikei , a drugi wczoraj, bo nażarłam się ziemniaków, ale nie takich zwykłych, bo puree z masłem , ale "tylko" 127, więc tragedii nie ma Spróbuj tak jak mówi poznanianka, a jak nie da rady to gadaj z diabetologiem. Kiedy wizyta?

Cytat:
Ja mam czasami, ale jakoś nie zwracam na nią uwagi, to znaczy staram się
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 09:30   #2712
fasterka90
Zadomowienie

Też na zgage od tygodnia mniej więcej biorę ten gaviscon bo już nie dało się wytrzymać ale szczerze mówiąc średnio te tabletki mi pomagają. Może faktycznie saszetki by były lepsze...
cynamon farba się trochę zmyła, ogólnie włosy proszą się o farbowanie
Stary 2015-09-21, 09:37   #2713
lexie42
Zakorzenienie

Witam się w 32 tygodniu dzisiaj idę na kolejne zajęcia ze sr, potem podskoczę zamówić zasłony do salonu i jadę do lekarza, wizyta bez usg. Dziewczyny macie też takie uczucie ciągnięcia brzuszka po bokach? Mnie to dopada czasami pod wieczór, jeżeli gdzieś pochodzę, coś porobię. Tak jakby więzadła były mocno napięte.
Wrzucam też moje wczorajsze zakupy. Brakuje mi jeszcze ciągle pajaców i body na krótki rękaw.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01710.JPG (152,6 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01713.JPG (158,8 KB, 30 załadowań)
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 09:50   #2714
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Mi na zgage tylko rennie pomaga. A mam czesto, czasem az nie moge wytrzymac jakby mi zoladek do gardla podchodzil i pali zywym ogniem

Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 09:50   #2715
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Kup w aptece Gaviscon. Polecany jest dla kobiet w ciąży. Przeczytaj info w linku
http://gaviscon.pl/pregnancy/index.php
Proś tylko o Gaviscon w płynnych saszetkach nie tabletkach. Ja mam teraz zgagę co noc i bardzo boli mnie żołądek i tabletki się nie sprawdzają bo zasypialam z takową i mało co się nie udusiłam A te saszetki są extra
Ooo dzieki, zainteresuje sie
Wklejam moj brzuch z dzisiaj. Ogolnie jest dosyc nisko ale widocznie taka moja budowa.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1442821823093.jpg (57,2 KB, 32 załadowań)
Stary 2015-09-21, 09:51   #2716
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Ja nigdy zgagi nie miałam i nawet nie wiem czy bym rozpoznala że to to...

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-09-21, 09:55   #2717
monic167
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Ok, chwale się zakupami
cynamon mamy ten sam zestaw bodziaków i dresików z naszewka serduszka swietne zakupy !!
Stary 2015-09-21, 09:57   #2718
cynamon_
Zakorzenienie

Lexie, gratuluję nowego tygodnia ubranka Przeslodkie. Mnie ciągnie i pobolewa brzuch podczas jakis dluzszych spacerów albo jak niose jakąś siatke z zakupami, wtedy zazwyczaj przechodzi jak się położę i odpoczne
Stary 2015-09-21, 10:01   #2719
monic167
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Jednak używka - tamten (nowy) miał kilka opinii negatywnych, stąd zrezygnowaliśmy. Akurat celujemy w taki model, który jest bardzo solidny, więc drugie dziecko też obleci (albo po pierwszym sprzedamy - tutaj za wiele nie traci na wartości).
Promocja naprawdę fajna, naprawdę duża oszczędność

A, i w końcu zdecydowaliśmy się na model wózka. Poprzedni był prawie zaklepany, ale zrezygnowałam po przeczytaniu negatywnych recenzji.
Testowałam Bugaboo Cameleon - razem z TŻ-tem jesteśmy zachwyceni wagą wózka (stelaż + godnola to tylko 9kg). Bardzo zwrotny, solidnie wykonany. Teraz tylko zostaje polowanie na używkę (można sporo zaoszczędzić).
Jakieś rady od osób, które kupowały wózek z drugiej ręki? Przeglądam sporo ogłoszeń i niestety nie chcę się naciąć.

ja tez kupilam uzywkę Cameleona, juzstoi u mojej mamy iczeka az mi go zapakuje i wyśle, nie mogę się doczekać co do rad propos kupowania używki ,przeczytaj sobie:

http://domowa.tv/jak-kupic-wozek-uzywany/

http://mamygadzety.pl/bugaboo-camele...-wozek-swiata/

zwłaszcza kupujac cameleona trzeba zwracac na uwagę którą wersję kupujesz, ja ddpiero po jakimś czasie zaczęłam zauważać różnice
Stary 2015-09-21, 10:10   #2720
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
Prawdopodobnie wszystko robisz dobrze. To hormony. W moim przypadku było to tak, że ja mam zdiagnozowaną cukrzyce od 12 tygodnia i do 20-21 było wszystko okeej, potem zaczął się problem z cukrami na czczo i po śniadaniu, rzadko po obiedzie. W 25 tygodniu dostałam insulinę, baza na noc, działająca 18 godzin, 6 jednostek. Od tamtej pory cukier przekroczyłam 2 razy! DWA! Raz bo klopsiki w Ikei , a drugi wczoraj, bo nażarłam się ziemniaków, ale nie takich zwykłych, bo puree z masłem , ale "tylko" 127, więc tragedii nie ma Spróbuj tak jak mówi poznanianka, a jak nie da rady to gadaj z diabetologiem. Kiedy wizyta?
Właśnie wizytę mam dopiero 30 września, a wyniki kiepskie mi wyszły na początku miesiąca i dlatego staram się sama choć trochę nad tym zapanować.

Stary 2015-09-21, 10:11   #2721
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Witam się w 8 miesiącu. Miesiąc ten rozpoczęłam wielką zgagą. Pierwszą w życiu:/

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 10:16   #2722
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Nadrobiłam fotki na kompie

Poznanianka, gratuluję wygranej, prezentuje się elegancko

Peachella, wózeczek super to są koła piankowe czy pompowane? I brzuszek też śliczny

Fasterka, zgrabnie wyglądacie z Kają faktycznie włosy masz jaśniejsze niż na zdjęciach z sesji a piesek jaki zapatrzony

co do opłat w tym szpitalu który zwiedzałam, to też można sobie wynająć położną co kosztuje 800 zł (od października 900), ale można skorzystać z pakietu LUX za 2500zł który obejmuje poród na sali jednoosobowej + opiekę położnej + pobyt na sali jednoosobowej tej zrobionej z dwuosobowej albo z pakieru SUPERLUX za 3200 zł który gwarantuje noclegi na sali jednoosobowej o podwyższonym standardzie szał...

Lexie - super ciuszki
Stary 2015-09-21, 10:25   #2723
fasterka90
Zadomowienie

Łoł to jak prywatna klinika,porodówka. Przy przychodni gdzie prowadzę ciążę powstaje pierwsza prywatna porodówka we Wrocławiu, miała być od sierpnia otwarta ale jakiś problem z urzędami,papierami itp. Warunki mają być ekstra ale poród 6000! No ale jedna znajoma już zapowiedziała że sobie tam cc zapłaci bo rodzic sn nie ma zamiaru, termin ma na luty to chyba już otworzą.
Stary 2015-09-21, 10:29   #2724
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Witam się w 32 tygodniu dzisiaj idę na kolejne zajęcia ze sr, potem podskoczę zamówić zasłony do salonu i jadę do lekarza, wizyta bez usg. Dziewczyny macie też takie uczucie ciągnięcia brzuszka po bokach? Mnie to dopada czasami pod wieczór, jeżeli gdzieś pochodzę, coś porobię. Tak jakby więzadła były mocno napięte.
Wrzucam też moje wczorajsze zakupy. Brakuje mi jeszcze ciągle pajaców i body na krótki rękaw.

ja czasem czuję takie kłucie po bokach śliczne ciuszki
Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Mi na zgage tylko rennie pomaga. A mam czesto, czasem az nie moge wytrzymac jakby mi zoladek do gardla podchodzil i pali zywym ogniem

dokładnie o tym mówię, wczoraj myślałam, ze zejdę, wypiłam ciepłe mleko przed snem ale i tak się w nocy męczyłam.

Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Witam się poniedziałkowo
Poznanianka gratuluję wygranej,super! Taki zestaw to już duża oszczędność

Wczoraj nasza mała była nawet jak na siebie wyjątkowo aktywna (przez co co chwile aż syczałam z bólu), i tz wyjątkowo dużo z nią sobie rozmawiał nawet sobie piątki przybijali. I tz juz wczoraj cały dzień mówił do niej Kaja, więc chyba już można wpisać u nas na pierwszą stronę
Chwale się moim dzisiejszym brzuszkiem
Biorę się zaraz za prasowanie, nienawidzę tego,chyba nie będę wszystkiego prasować tylko to co jest mocno pogięte... :/

kasiula trzymam kciuki za wizytę,koniecznie daj znać jak po
super brzuchol wszystkie macie takie wysokie brzuchy a u mnie nisko chociaż czuję bobo pod samymi żebrami(pupka). Też mnie czeka dziś prasowanie. Mam jeszcze kilka rzeczy do prania ale poczekam aż coś dojdzie jeszcze. Raptem kika czapeczek, pieluchy tetrowe i parę ciuszków.

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Witam się w 8 miesiącu. Miesiąc ten rozpoczęłam wielką zgagą. Pierwszą w życiu:/

Witaj w klubie

Oj coś czuję, ze od teraz będziemy sporo narzekać

Dziś jeszcze muszę ogarnąć stopy i już mi się nie chce, jak sobie pomyśle o tych wygibasach chyba sobie daruje malowanie paznokci już, ewentualnie bezbarwną odzywką.
Stary 2015-09-21, 10:36   #2725
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
ja czasem czuję takie kłucie po bokach śliczne ciuszki

super brzuchol wszystkie macie takie wysokie brzuchy a u mnie nisko chociaż czuję bobo pod samymi żebrami(pupka). Też mnie czeka dziś prasowanie. Mam jeszcze kilka rzeczy do prania ale poczekam aż coś dojdzie jeszcze. Raptem kika czapeczek, pieluchy tetrowe i parę ciuszków.

Witaj w klubie

Dziś jeszcze muszę ogarnąć stopy i już mi się nie chce, jak sobie pomyśle o tych wygibasach chyba sobie daruje malowanie paznokci już, ewentualnie bezbarwną odzywką.
Ja kilka dni temu depilowałam depilatorem. Niby nie powinno się, ale moje nogi stały się strasznie niewrażliwe. To było chyba ostatnie depilowanie. Te wygibasy są już nie dla mnie...

Stary 2015-09-21, 10:42   #2726
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Łoł to jak prywatna klinika,porodówka. Przy przychodni gdzie prowadzę ciążę powstaje pierwsza prywatna porodówka we Wrocławiu, miała być od sierpnia otwarta ale jakiś problem z urzędami,papierami itp. Warunki mają być ekstra ale poród 6000! No ale jedna znajoma już zapowiedziała że sobie tam cc zapłaci bo rodzic sn nie ma zamiaru, termin ma na luty to chyba już otworzą.
no kto bogatemu zabroni
w Krakowie jest taka porodówka, ale to nawet nie nazywa się szpital tylko Prywatne Centrum Diagnostyczno-Operacyjne
Ginekologii i Położnictwa nie przekonuje mnie taka opcja. A do takiej nowootwartej porodówki w ogóle bym nie miała zaufania

ja jakbym się zdecydowała na ten szpital to tylko dopłacę za salę porodową, poporodowa aż tak mnie nie interesuje
Cytat:

ja się trochę boję, że mnie narzekanie ogarnie, bo muszę się długo trzymać
Stary 2015-09-21, 10:48   #2727
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
no kto bogatemu zabroni :
w Krakowie jest taka porodówka, ale to nawet nie nazywa się szpital tylko Prywatne Centrum Diagnostyczno-Operacyjne
Ginekologii i Położnictwa nie przekonuje mnie taka opcja. A do takiej nowootwartej porodówki w ogóle bym nie miała zaufania

ja jakbym się zdecydowała na ten szpital to tylko dopłacę za salę porodową, poporodowa aż tak mnie nie interesuje

ja się trochę boję, że mnie narzekanie ogarnie, bo muszę się długo trzymać
Nie wiem, czy to ta sama, ale koleżanka miała tam 2 razy cesarkę. Dziewczyna ma schorowane serce i musiała mieć cięcie. Bardzo sobie chwaliła tą placówkę.

Stary 2015-09-21, 10:52   #2728
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:

ale ja np mam WSKAZANE żeby zjeść "porządną kanapkę" o 22. bo jak jest za długa przerwa między posiłkami ( czyli nocna ) i organizm jest głodny to spala tkanke tłuszczową i to sobie rozkłada na energię. i wtedy wydzielają się ciała ketonowe, które btw można zaobserwować w moczu - mam do tego paski. Jak nie jadłam o 22 to miałam te ciała w moczu, a odkąd jem to nie mam w ogóle. A jak wiadome, ciała ketonowe to nic dobrego dla dziecka.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-09-21, 10:53   #2729
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy to ta sama, ale koleżanka miała tam 2 razy cesarkę. Dziewczyna ma schorowane serce i musiała mieć cięcie. Bardzo sobie chwaliła tą placówkę.

rozumiem, tam podobno większość porodów to cesarki, ale chyba w szpitalu publicznym też by miała cesarkę?
Stary 2015-09-21, 10:53   #2730
Agusiek89
Wtajemniczenie

Dziewczyny super zakupy!!
Peachella ekstra bryka
Poznanianka ale Ty masz szczęście gratuluję wygranej, super wanienka
Ładne macie brzuszki wstawię też i mój

I witam się w 32 tygodniu 8 miesiąc uhh
DSC_0423.jpg

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości