|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
The Fall a dźwigasz mała? W sensie ponosisz do łóżeczka, Krzesełka, ściągasz z kanapy itp? Bo ja mam tak czasem że jak olke złapie (ma 12kg) i podniose to łapie mnie taki bol w środku albo jak ostatnio mylam w wannie suszarkę na naczynia i nagle jakby skurcz i nie chciało puścić przez chwilę. Może dużo się schylasz do niej?
Wiem że to ciężko przy małym dziecku.. ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- W ogóle kumpel tz nie widział mnie z miesiąc.. I ostatnio był u nas i tekst "matko jak ty urosłas!" ale stwierdził że ładnie tylko brzuszek mam duży
|
|
|
|
#392 |
|
Wtajemniczenie
|
No dokladnie. Dziekuje slicznie
w kazdym razie powiedziala ze siusiaka nie widac takze juz raczej nie urosnie
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-H340n przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#395 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
matko racja masz synka przepraszam pokickalo mi się No właśnie ja widzę że na weekendzie czuje się lepiej niż np w piątek po całym tygodniu zajmowania się mała.. Niby nic a męczy.. Masakra
|
|
|
|
|
#397 |
|
Rozeznanie
|
mi też
![]() w ogóle to poszalałam troche i pozamawiałam co nieco do wyprawki oby mąż nie padł jak zobaczy kwotę
Edytowane przez MallaMi Czas edycji: 2015-09-21 o 16:40 |
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
Magdusia, gratuluje zdrowej cory
a wage znasz?Mnie wlasnie nic nie wyskakuje na twarzy nawet wczoraj tesciowa 2 razy mowila, ze ciaza mi sluzy bo bardzo ladnie wygladam ![]() Magda, kurcze tak patrzac po samym allegro to te lusterka nie sa az takie drogie.... Moze tato zle spojrzal? Jakby co to moge tutaj popytac/popatrzec ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
Uff, zmiana kuchenna zakończona
![]() Zrobione owsianki na jutro dla mnie i TŻta, puddingi chia do pracy, ugotowany barszczyk czerwony, usmażona góra naleśników: do wyboru z powidłami, twarożkiem albo prażonymi jabłkami. Naczynia umyte, podłoga też, zaraz będę robić kawę, bo TŻ wróci ![]() Magda, weźcie Olkę ze sobą i będą pytania: ojej, to państwo teraz na drugie czekają? Co do pryszczy, to hormony robią swoje. Ja mam okresy wysypu i spokoju. Dużo słodyczy jesz? Bo to niestety wzmaga wysyp. Malwi, a Twój TŻ co robi? Magdusia, super że wszystko okej! Gratuluję córeczki ![]() A serduszko słabo widoczne, bo może dzieć się źle ułożył? Ja dzisiaj na echokardiografii na dwie tury robiłam badanie, bo nie wszystko było dobrze widać
|
|
|
|
#400 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam się po weekendzie, byliśmy z Tż u rodziców i tylko na szybko podczytywałam, nie było kiedy pisać
Dziś zaczynam 24 tc Magda bardzo współczuje sytuacji z samochodem. ![]() ![]() Dotka super, że z serduszkiem małego wszystko dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
prawdopodobnie lateksowy, chociaż ze względu na cene wahamy się czy jednak nie kupić gryka-pianka -kokos ![]() Dziewczyny, śliczne brzuszki ![]() Cytat:
)Ja na L4 jestem od 12 tc- ze względu na to, że pojawiły się intensywne kłucia w szyjce. Też miałam plan pracować do 5/6 miesiąca ale teraz wcale nie żałuje ![]() Ja dziś byłam na wizycie po zwolnienie, trochę sobie z gin pogadałam o szpitalach jakie poleca, plus o róznych dolegliwościach kiedy jechać do szpitala itp - trochę podniosła mnie na duchu. ![]() Kupiłam dzisiaj wełniany płaszcz ciązowy na zimę na olx w stanie idealnym
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka, przy Tobie rozenkowa to pikus :P podziwiam Cie
![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#402 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jakiej firmy butelki kupujecie??
Tak się powoli przymierzam, żeby zamówić i myślałam o Lovi aktywne ssanie/ Lovi medical+ albo Avent Natural.
|
#403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Szkrabek wazy 499g ![]() Cytat:
Dziekuje Wam slicznie za gratki:-*
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie avent bedzie, bo jesli bede korzystala z podgrzewacza (jest z aventu) to do niego butelki lovi nie pasuja bo sa wieksze. Tak przynajmniej mowila mi kolezanka od ktorej jutro dostane paczke z gadzetami dla mlodego
w ogole to siem pochwalem bo jutro przyjezdzaja do mnie moi rodzice przywioza mojego kotka i bedzie u nas dwa tygodnie na czas rodzicow urlopu juz sie doczekac nie moge ![]() Magdusia, no to juz duza panienka ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
Ks mam jedną butelkę 150 z tommee tippe i jedna 260 z avent. Niemoglam się zdecydować na firmę wiec wzięłam taka i taka i widzę, że te smoczki mają zupełnie inne. Wypróbujemy zobaczymy
|
|
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chcę Tommee Tippee
|
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka obecnie jablka zbiera na wyspach.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, no to stąd rozumiem czemu wzmianka o pogodzie
|
|
|
|
#409 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#410 | |
|
Zadomowienie
|
Jaki piękny
Ale u Ciebie nadal maleństwo ![]() Cytat:
![]() Ja w sobotę byłam w Smyku i kupiłam kilka rzeczy. Wczoraj zajrzałam jeszcze do Tk Maxx i tam są naprawdę fajne rzeczy. Nic nie kupiłam, ale mam upolowane kocyki |
|
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
Ok posprzątalam na balkonie, wrzuciłem kwiatki, zasadzilam wrzosy., umylam stół parapet i puleczke. , odkurzanie, obcielam pietruszkę. Jestem z siebie dumna
|
|
|
|
#412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że męża mam kumatego to pomaga. Ja mam butelki avent, ale też mieliśmy jedną TT i też się sprawdziła. Wysłane z mojego LG-H340n przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Cześć dziewczyny! W weekend byłam u rodziców i nie miałam chwili na pisanie także tylko Was podczytywałam.
Gratuluję wszystkich udanych wizyt ![]() Śliczne brzuszki macie na tych zdjęciach ![]() Ja od kilku dni dołączyłam do grona zażywających nospe i magnez Tak mi brzuch twardniał i ciągnął, że masakra. Dzisiaj to samo. Poza tym od wczoraj znowu mam powtórkę z rozrywki z mdłościami. A miałam nadzieję, że już nie wrócą...Czy którąś z Was też tak okrutnie swędzą i bolą brodawki? No już nie wiem czym je smarować, żeby było lepiej. Oprócz tego pod biustem pojawiła mi się wysypka, która również doprowadza mnie do szału... No to ewidentnie nie jest mój najlepszy okres w ciąży. Ehhh pomarudziłam sobie
|
|
|
|
#414 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sir zastanawiam czy zamawiać pieluchy tetrowe i przewijak czy rzeczy dla mnie do szpitala.. Cytat:
![]() No właśnie też patrzyłam, ale pewnie tata patrzył nowe a nie używane musi to pewnie przemyśleć Cytat:
matko to ty to perfekcyjna pani domu! Apropo to nie wiem czy pisałam ale prawdopodobnie będzie musiała z nami pojechać.. Gorzej bo ona zaczęła się wstydzić facetów obcych.. Ale jak.z nią pogada się chwilę to pójdzie w końcu na ręce a tz głos zna bo z nim gada przez telefon. W sumie mi to nie przeszkadza, zaopatrze się w owoce i bajki na telefonie to spokojnie wysiedzi byle później u tz na rękach siedziała podczas badania a nie szukała szczęścia w gabinecie hah ![]() Olka też chciała ale ja spycham i tłumacze że.jest dzidziuś. W końcu złapała Cytat:
O.widzisz no to super Pokaż płaszcz ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, ja kupiłam szerszy biustonosz, bo moje 70tki mnie uwierały już okropnie i wskoczyłam teraz w 75, co za ulga!
A co do perfekcyjnej pani domu, to to zgubne jest ![]() Ja się boję, że jak będę serio na L4, to codziennie będę tak latać i coś robić ![]() Albo jak będę na macierzyńskim. Mam tendencję do robienia WSZYSTKIEGO, jak mam czas i wolałabym żeby potem nie było tak, że ja w domu piorę, sprzątam, gotuję, odkurzam (blablabla), zajmuję się dzieckiem, a TŻ wraca i nie ma NIC do roboty, bo przez rok to mu się w tyłku przewróci
|
|
|
|
#416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi jak na razie nic nie leci ale to swędzenie doprowadza mnie do szału. I mimo, że non stop je czymś nawilżam to sutki i tak są tak strasznie suche, że aż skóra schodzi I tak jest non stop już gdzieś od miesiąca. A to pod biustem to może i faktycznie jakieś podrażnienie/odparzenie... Sama już nie wiem.
|
|
|
|
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż tz ostatnio zaciekawiony obserwował skąd to. I czasem mam tak ze są mega twarde.. I poruszam nimi, trochę mleka zejdzie i luzik już |
|
|
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#419 |
|
Raczkowanie
|
Magda płaszcz taki Z białą czapką i szalikiem wygląda bardzo fajnie
![]() Zapłaciłam 100 zł. Później sprzedam dalej - myślę, że przez te kilka miesięcy się nie zniszczy
|
#420 |
|
Zadomowienie
|
Chciałam zamówić kocyk:
http://bobomio.pl/kocyk-sredniaka-gr...ey-80-x-100-cm taki: http://bobomio.pl/kocyk-sredniaka-po...-sledzik-navy? czy taki: http://bobomio.pl/kocyk-sredniaka-mosaic-ecru Mam swój typ, ale liczę na podpowiedzi
Edytowane przez candyyfloss Czas edycji: 2015-09-21 o 19:07 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.

ale stwierdził że ładnie tylko brzuszek mam duży

zdziwiło mnie ze tata nie krzyczał
no ale sam mi przyznał rację że musiało być coś z nim nie tak skoro nawet się nie zatrzymał tylko pojechał..
przepraszam pokickalo mi się

08.09.2012 

Tak mi brzuch twardniał i ciągnął, że masakra. Dzisiaj to samo. Poza tym od wczoraj znowu mam powtórkę z rozrywki z mdłościami. A miałam nadzieję, że już nie wrócą...
musi to pewnie przemyśleć