- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-21, 15:11   #2791
dzikasliwka
Rozeznanie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi jakie gaziki kupujecie do przemywania pępuszka i ile sztuk? Spisuję sobie co będę musiała zamówić (albo w doz albo w gemini) i nie wiem czy to mają być jałowe czy niejałowe, już zgłupiałam
Czy któraś zamawiała NaCl do przemywania oczu w którejś z tych aptek? Bo ja w doz widzę tylko opakowanie 100 sztuk...
I co zamawiacie do przemywania rany krocza? Nam położna na SR mówiła, że wystarczy psikać Octeniseptem, a w naszej liście wyprawkowej jest mowa o mydle biały jeleń. Słyszałam też od niektórych o Tantum Rosa.
Nam położna kazała kupić niejałowe i do pępka i do oczek, ale kupiłam i takie i takie. NaCl kupiłam takie http://www.aptekagemini.pl/unimer-ba...ek-po-5ml.html.

Co do krocza, to ja mam Tantum Rosa, ale mam też płyn do higieny intymnej Biały Jeleń, bo takiego używam. Generalnie położna mówiła, że każdy będzie dobry, którego wcześniej używaliśmy i nie uczulał nas. Ważne, żeby nie eksperymentować
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 15:40   #2792
Agusiek89
Wtajemniczenie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
iclosemyeyes Faktycznie dla pacjentek bezpłatnych może być ciężko. To znieczulenie tylko na plus, koleżanka niedawno rodziła i bardzo chwaliła. Ona chyba miała lepszą salę porodową, bo uczęszczała do przyszpitalnej szkoły rodzenia.

Ceny pakietów i tak mniej powalające niż szpital medicoveru w Warszawie

Barzdo zgrabnie wyglądasz, nie zgadzam się, że córki odbierają urodę. Trzymam kciuki za wizytę

peachella Dzięki za odpowiedź Będę się dowiadywać więcej na temat.
Uroczy brzuszek.

poznanianka Zadowolona, wózek wygląda na nówkę - jest raczej solidny. U nas niestety odpadł ze względu na wagę (mieszkamy na III piętrze, nie mamy wózkowni i wózek nie zmieści się do piwnicy).
Wzór nieważny dla mnie, ważne, że lekki Wcześniej spodobał mi się Amelis, na plus był ABC Design Cobra/ Mamba.

fasterka Bardzo ładnie wyglądasz U nas dzieć też ma jakąś wzmożoną fazę dręczycielstwa
Gaviscon jest też w syropie, podobno lepsze.

Lexie Wow, piękne rzeczy

Agusiek Bardzo zgrabnie wyglądasz

czekolada Piękna piłeczka

(...)
O dziękuję wszyscy mi mówią że nie przytyłam wcale, tylko brzuszek mam, więc dziwię się gdzie te kg w takim razie ale po cm widzę różnicę

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Melduję się po dłuższej nieobecności. Przyznam się szczerze, że odeszła mi chwilowo chęć i ochota na pisanie.. Byłam trochę podłamana tym, że Wy wyprawki macie prawie gotowe, no a u mnie dalej to wszystko stało w miejscu.. Za to od ubiegłego piątku siedzę cały czas w necie i zamawiam, zamawiam, zamawiam Mam już za sobą jedno duże zamówienie od HubiWorld (szczerze nie pamiętam połowy rzeczy które wzięłam , bo leciałam odruchowo ), zamówiłam rożek -matę z minky (takie 2 w 1 ) oraz zestaw poduś, grubszy koc z minky i pluszaczki . Dodatkowo sobie zakupiłam spodnie ciążowe , bo jedne są na mnie już przyciasnawe ja nie wiem skąd mam prawie 10 + jak wszyscy mi wmawiają, że po mnie nie widać tych kilogramów.. do tego luźniejszą bluzę i narzutkę sweter. Jak wszystko mi przyjdzie to pochwalę się Wam

Tydzień temu natomiast wrócił mój brat z Kanady, przywiózł część rzeczy dla maluszka min nianię elektroniczną, troszkę ubrań i buty.. najbardziej rozczuliły ręcznie szyte "emu" przez Indian reszta wyprawki zza Oceanu przyleci w paczce
Również w tamtym tygodniu byłam na wizycie. Malutki waży 1700 g i ma długie nóżki (po mamusi ) ułożony główkowo pleckami do kręgosłupa.

Decyzja nt wózka zapadła zamawiać będziemy Bebetto Torino , ale to dopiero w połowie października. Mebelki w tym tygodniu będą zakupione, za 2 tygodnie robimy szybki remoncik kącika, i razem z moim bratem poskręcamy meble dla małego Znajoma uszyje mi ochraniacz, organizer i prześcieradło do łóżeczka w ramach prezentu, więc wydaje mi się, że wszystko jest pod kontrolą Teraz muszę zacząć prać ubranka, bo z tym będzie najwięcej zachodu, zrobiłam zapas w Biedrze kapsułek do prania z Jelp'a bo cenowo wychodziło nawet 10 -12 zł taniej na opakowaniu niż po innych sklepach

I to by było chwilowo tyle z wieści co u mnie
Super buciki, słodkie

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Witam się po kilku dniach nieobecności

Przepraszam, ale nie dam rady każdej z osobna pocytować.
Super wyprawki, ciuszki, brzuszki, wózki

Wkleję tylko na szybko obiecane literki, na jednym zdjęciu leżą jeszcze na podkładce na stole a na drugim już wiszą na ścianie, jeszcze tylko serduszka brakuje na ścianie

U mnie pranie w trakcie, właściwie już wszystko wyprałam, jak poschnie, to czeka mnie prasowanie.
Łóżeczko już stoi złożone w sypialni, musieliśmy zrobić małe przemeblowanie, żeby jakoś to ogarnąć
Cudne literki, bardzo dziewczęce
Stary 2015-09-21, 15:50   #2793
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Te literki superowe tylko za kazdym razem mi przypominacie ze nie mamy imienia Juz mnie to meczy
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 16:10   #2794
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
Nam położna kazała kupić niejałowe i do pępka i do oczek, ale kupiłam i takie i takie. NaCl kupiłam takie http://www.aptekagemini.pl/unimer-ba...ek-po-5ml.html.

Co do krocza, to ja mam Tantum Rosa, ale mam też płyn do higieny intymnej Biały Jeleń, bo takiego używam. Generalnie położna mówiła, że każdy będzie dobry, którego wcześniej używaliśmy i nie uczulał nas. Ważne, żeby nie eksperymentować
Dziękuję bardzo
Ja mam w domu NaCl, bo kiedyś wygrałam, ale to jest napisane, że do nosa, więc nie wiem czy do oczu też można to stosować?
Płyn do higieny intymnej mam z Biedronki, ale już mi się kończy, więc chce sobie zamówić Lscibios Femina Pregna - miałam próbki i super się sprawdził

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 16:27   #2795
olilina
Zakorzenienie

Agusiek89,dzięki

Karoseria nie martw się, u nas gdyby był chłopak też byśmy nie mieli imienia. Czasem się śmieję, że gdyby faktycznie przy porodzie okazało się że chłopak to nie mielibyśmy imienia
Może dopiero jak zobaczycie dzidzię to jakieś imię wpadnie Wam do głowy
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 16:31   #2796
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Melduję się po usg Zuzia waży już 2338 gr, ma 47,5 cm Wszystko jest w porządku, tylko pozycji już na 100% w moim przypadku nie zmieni, także nawet tu w szpitalu powiedziała mi p.doktor że będzie planowane cięcie. Super babka bo powiedziała, że u nich kładą wtedy od 37tyg, dają sterydy dla dzidziusia żeby miał mniejszy szok przy takim porodzie i że przy takim ułożeniu dzidziusia wyciągają w 38 tyg skończonym Także za 2 tyg wizyta u mojej doktorki i myślę, że w takim razie za miesiąc o tej porze będę miała swoją kruszynkę w ramionach Łobuziara mała za nogę się łapała i trzeba było brzuszkiem moim potrząsać żeby można było jej kości udowe zmierzyć. Już ją kocham
O duża już! I super, że już za miesiąc będziesz mogła tulić małą A powiedz jeszcze czy na tym USG w szpitalu badają Ci przepływy też?

Cytat:
Miałam dziś specyficzną sytuację na zakupach w lokalnym mięsnym. Chciałam wziąć zwykłą szynkę konserwową (takie ciążowe zachcianki), a pani ekspedientka popatrzyła na mnie z troską i powiedziała, że dla mnie się nie nadaje. Wskazała 5 wędlin tych najbardziej naturalnych i z nich mogłam wybierać
Nie ma zmiłuj.
Jak dla mnie to coś takiego jest megaaaaaa wkurzające. Wygląda na to, że w momencie zajścia w ciąże, Ty i dziecko stajecie się dobrem publicznym i każdy może się wtrącać i komentować. WTF?! Skoro miałaś ochotę na szynkę konserwową to powinna Ci ją podać bez żadnego komentarza.

Za to ja dzisiaj byłam w osiedlowym warzywniaku i też miałam fajny dialog:
Ekspedientka: "Kiedy rozwiązanie?"
Ja: " W listopadzie"
E: " Ooooo dopiero??? To na pewno bliźniaki!"
Ja:" Nie, jedno."
E: " No to na pewno duże!!!"
Już nie chciałam mówić, że mała jest akurat wyjątkowo drobna Tak, wiem, że mam spory brzuch, ale trochę taktu do licha

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Melduję się po dłuższej nieobecności. Przyznam się szczerze, że odeszła mi chwilowo chęć i ochota na pisanie.. Byłam trochę podłamana tym, że Wy wyprawki macie prawie gotowe, no a u mnie dalej to wszystko stało w miejscu..
Koniecznie wklej zdjęcia pozostałych zdobyczy I super, że po wizycie wszystko w porządku.

Olilina, świetne te literki

Bianka znowu ma jakiś spokojny dzień i tylko od czasu do czasu kopnie ze dwa razy żeby dać znać o sobie

Ale się pochwalę, że mama właśnie do mnie dzwoniła i powiedziała, że kupiła nam misia szumisia! Czekam tylko na kuriera z prezentem

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 16:48   #2797
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Srebrna smugo, cieszę się że u Zuzi wszystko w porządeczku Ale będę Ci zazdrościć jak będziesz już ją mieć przy sobie

Też bym się trochę zdenerwowała jakby mi pani w sklepie komentowała zakupy, ale z drugiej strony pewnie chciała być pomocna i dobrze doradzić. Ja na szczęście jestem dzikus i prawie wcale nie korzystam z takich stoisk z obsługą w sklepie, więc nie doświadczyłam takiej sytuacji. Tylko mąż mi raz zabronił kupić taki popcorn do mikrofali, bo powiedział, że jest to mega niezdrowe
Stary 2015-09-21, 16:52   #2798
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:

Miałam dziś specyficzną sytuację na zakupach w lokalnym mięsnym. Chciałam wziąć zwykłą szynkę konserwową (takie ciążowe zachcianki), a pani ekspedientka popatrzyła na mnie z troską i powiedziała, że dla mnie się nie nadaje. Wskazała 5 wędlin tych najbardziej naturalnych i z nich mogłam wybierać
Nie ma zmiłuj.
ja czytałam właśnie kiedyś żeby nie jeśc w ciąży szynki konserwowej, ale jak mnie ochota naszła to cięzko było odmówić.. aż do niedawna, jak zobaczyłam że w jej składzie jest "glukoza" , od razu odstawiłam bo faktycznie bo kanapkach z tą szynką mi skakał cukier

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość

ja też mam białego jelenia właśnie i tantum rosę 3 saszetki. ale nie wiem jak to się 'rozrabia'

w ogóle to miałam dziś po obiedzie cukier 86.. podejrzane jakoś mi się to wydawało, że za niski.. więc zjadłam 2 kruche ciastka żeby go troche podciągnąć. może dlatego że po obiedzie poszłam grabać liście i się troche zmęczyłam, zaczął mnie bolec brzuch więc przyszłam się położyć, mała fika w brzuchu więc już się nie martwię.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Edytowane przez czekooczekolada
Czas edycji: 2015-09-21 o 16:55
czekooczekolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 16:52   #2799
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JoyceSky Pokaż wiadomość
Za to ja dzisiaj byłam w osiedlowym warzywniaku i też miałam fajny dialog:
Ekspedientka: "Kiedy rozwiązanie?"
Ja: " W listopadzie"
E: " Ooooo dopiero??? To na pewno bliźniaki!"
Ja:" Nie, jedno."
E: " No to na pewno duże!!!"
Już nie chciałam mówić, że mała jest akurat wyjątkowo drobna Tak, wiem, że mam spory brzuch, ale trochę taktu do licha

Bianka znowu ma jakiś spokojny dzień i tylko od czasu do czasu kopnie ze dwa razy żeby dać znać o sobie

Ale się pochwalę, że mama właśnie do mnie dzwoniła i powiedziała, że kupiła nam misia szumisia! Czekam tylko na kuriera z prezentem
"Uwielbiam" takie teksty No pewnie, wszyscy dookoła wiedzą lepiej niż Ty

Moja dziś też spokojna, dopiero teraz zaczyna się przeciagac, aż mi brzuch faluje Ale od rana był spokój.

Super, że mama wnuczce szumisia kupiła Jak paczka dojdzie to koniecznie pokaż fotkę

Ja właśnie zmierzyłam cukier po obiedzie i miałam 109 Cieszę się jak głupi z bateryjki

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-21, 16:54   #2800
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Sa jakies tańsze wersje tych szumisiów?

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 16:54   #2801
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Dziewczyny, dzielę się fajnym filmikiem instruktażowym o pozycjach do karmienia piersią:

https://www.youtube.com/watch?v=vsakAE_BvxQ

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 17:02   #2802
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, dzielę się fajnym filmikiem instruktażowym o pozycjach do karmienia piersią:

Fajny filmik
Stary 2015-09-21, 18:49   #2803
fasterka90
Zadomowienie

Czy Wy czasem też macie wrażenie że Wasze dzieci Wam się nie zmieszczą w brzuchu jeśli dalej będą rosnąć? tak mnie żebra bolą i sobie myślę jeszcze ponad 6 tygodni, jeszcze ponad kilo przybędzie... I sobie wtedy myślę że nie ma szans,nie zmieści się
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 19:04   #2804
wonderka
Zadomowienie

Ja dzisiaj jestem padnięta, mała się wierci, kopie i preży a ka nie mogę wygodnie się usadowic. Jestem glodna i mam Zgagę.... To sobie posmecilam.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 19:06   #2805
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj jestem padnięta, mała się wierci, kopie i preży a ka nie mogę wygodnie się usadowic. Jestem glodna i mam Zgagę.... To sobie posmecilam.
A ty jeszcze chodzisz do pracy? Jeśli tak to cie podziwiam, ja ledwo chodzę

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-09-21, 19:12   #2806
wonderka
Zadomowienie

Tak chodzę, w domu bym sfiksowala i normalnie się boje iść na wolne i zostać z myślami sama.
Stary 2015-09-21, 19:15   #2807
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Tak chodzę, w domu bym sfiksowala i normalnie się boje iść na wolne i zostać z myślami sama.
Ale brzuch ci jeszcze nie ciąży? Ja jeśli tylko jest możliwość to leże, zero sił na nic...

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-09-21, 19:17   #2808
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:

Ciekawe, czy nam też będzie tak fajnie szło karmienie U mnie przez jakiś czas sączyły się kropelki mleka, a teraz susza

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Ale brzuch ci jeszcze nie ciąży? Ja jeśli tylko jest możliwość to leże, zero sił na nic...
Mam identycznie. Skoki ciśnienia, duszności, nerwoból w prawej nodze. Aż czasem głupio mi narzekać przy koleżance, która jest dalej w ciąży, a biega jak sarenka Ona miała akcje wcześniej, gdy mi nic nie dolegało. Zwolnienie na kręgosłup, choć prawie nie miała brzucha, czopki na zaparcia i różne cuda, których ja dopiero teraz doświadczam. Nie mogła spać po nocach. Teraz jej nic nie ma, a ja mam nawał wszystkich ciążowych dolegliwości.

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez limonka1983
Czas edycji: 2015-09-21 o 19:20
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 19:18   #2809
wonderka
Zadomowienie

Poziomkowa ciąży ale robie przystanki, chodzę pomalutku, jak pod górkę to na dwa razy ale tak to czuję się super i czasem zapomnę, że mam Brzuch nawet. Dziś próbowałam się przeciąsnac między ogrodzeniem z desek i się zdziwiłam jak się zablokowałam pomiędzy.... Haha.
Stary 2015-09-21, 19:22   #2810
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

My już po wizycie, zadowoleni bardzo, bo wszystko jest OK z małą. Waga 1513 g, według niej i wymiarów wychodzi na 4 dni młodszą. Co mnie bardzo cieszy to to, że obróciła się główką w dół moja zdolniacha. Lekarz powiedział, że bardzo mała szansa istnieje żeby się odwróciła z powrotem poza tym mówił, że przy porodzie można się spodziewać wagi ok 3200-3300 g - dla mnie w sam raz
Stary 2015-09-21, 19:27   #2811
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
My już po wizycie, zadowoleni bardzo, bo wszystko jest OK z małą. Waga 1513 g, według niej i wymiarów wychodzi na 4 dni młodszą. Co mnie bardzo cieszy to to, że obróciła się główką w dół moja zdolniacha. Lekarz powiedział, że bardzo mała szansa istnieje żeby się odwróciła z powrotem poza tym mówił, że przy porodzie można się spodziewać wagi ok 3200-3300 g - dla mnie w sam raz
Super idealna waga przy porodzie tak w sam raz no i fajnie ze malutka się obrocila
Stary 2015-09-21, 19:30   #2812
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Czy Wy czasem też macie wrażenie że Wasze dzieci Wam się nie zmieszczą w brzuchu jeśli dalej będą rosnąć? tak mnie żebra bolą i sobie myślę jeszcze ponad 6 tygodni, jeszcze ponad kilo przybędzie... I sobie wtedy myślę że nie ma szans,nie zmieści się
Ja sie juz zastanawiam
gdziebona sie mieści a co dopiero za miesiac. Mnie to troche przeraza jak pomysle, ze to TYLKO 6 tyg jeszcze! Mam nadzieje, ze bedzie wazyc max 4 kg

Cytat:
Super, ze sie odwrocila. Podobno rzadko kiedy po 30 tyg odwrqcaja sie do gory. A waga do porodu idealna. Ja cos czuje, ze bedzie u Nas klocek

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Ostatnio przeczytalam, ze skurcze porodowe mozna porownac do skurczow w łydce. Dziewczyny, ktore juz rodziły może sie wypowiecie :-D ?
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 19:37   #2813
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Super, ze sie odwrocila. Podobno rzadko kiedy po 30 tyg odwrqcaja sie do gory. A waga do porodu idealna. Ja cos czuje, ze bedzie u Nas klocek

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Ostatnio przeczytalam, ze skurcze porodowe mozna porownac do skurczow w łydce. Dziewczyny, ktore juz rodziły może sie wypowiecie :-D ?
Mam nadzieję, że ta prognoza się sprawdzi. A Twoja ile ważyła na USG w 30 tc?
Stary 2015-09-21, 19:38   #2814
monic167
Rozeznanie

Cytat:
iclosemyeyes

Czytaliśmy z mężem te artykuły i mam wrażenie, że wiele polskich ofert to sprowadzane wózki z UK. Wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że opis sugeruje najnowszą wersję - a jak się przyjrzysz, to jednak starsza. No ale liczymy na szczęście
Gdzie kupowałaś?

Farbuję - fryzjer wie o ciąży, ufam mu w 200%. Teraz mam koloryzację szamponem (wcześniej farba) - bardzo bezpiecznym, nie odróżnia się od naturalnego koloru, a odcień jest bardzo głęboki i ładny. Zapowiedziałam fyrzjerowi, że będzie mnie czesał na porodówkę, on się oczywiście śmiał z tego
.
Ja kupilam przez gumtree, jako ze moja mama jest w UK tak jak wspominalam, facet nawet zgodzil sie jechac 20mil i przywiezc jej ten wózek bo ona bez samochodu takze jak masz kogos,albo przekonasz jakiegos sprzedawce z UK zeby Ci wyslal to mysle ze warto. ja za cameleona 3ke zaplacilam 400funtow to tyle ile licza sobie w PL za stara wersje.a tak wygląda:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cameleon.JPG (140,8 KB, 19 załadowań)
Stary 2015-09-21, 19:39   #2815
Dzika Ropucha
Zadomowienie

GG do Dzika Ropucha

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość

ja też mam białego jelenia właśnie i tantum rosę 3 saszetki. ale nie wiem jak to się 'rozrabia'
A ja właśnie czytałam na mamusiach wcześniejszych od nas, że bardzo polecają Tantum Rosę rozpuścić sobie w szpitalu w przegotowanej wodzie do butelki 0,5l z dziubkiem-podobno fajnie się tak podmywać. Mam zamiar tak zrobić ale wezmę w małej butelce jakiś swój żel do higieny int.

Cytat:
Cytat:
Aleee super masz!! Waga do porodu idealna..mała główką w dół. Nic tylko się cieszyć.
Ja się boję jak to będzie z moim klocuszkiem...czy na pewno dobrze wage wycelują bo będzie na pewno duża dziewczyna.

12.03.2015 II Kreski
Dzika Ropucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 19:39   #2816
cynamon_
Zakorzenienie

Peachella, no coś w ten deseń tylko mocniej, dłużej i upierdliwiej boli
Stary 2015-09-21, 19:39   #2817
fasterka90
Zadomowienie

iclosemyeyes gratuluję udanej wizyty
U nas będzie ok 3500 ale wszyscy mi przepowiadają że urodze wcześniej, z resztą sama tak od początku czułam. Niech będzie i tak,przenoszenie bardziej mnie przeraża.
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 19:40   #2818
india_love
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
HEj dziewczynki po weekendzie Jaki wysyp pięknych brzuszków, zakupów i łóżeczko u magdaleny super

Poznanianka Ty szczęściaro, masz farta w tych konkursach

Melduję się po usg Zuzia waży już 2338 gr, ma 47,5 cm Wszystko jest w porządku, tylko pozycji już na 100% w moim przypadku nie zmieni, także nawet tu w szpitalu powiedziała mi p.doktor że będzie planowane cięcie. Super babka bo powiedziała, że u nich kładą wtedy od 37tyg, dają sterydy dla dzidziusia żeby miał mniejszy szok przy takim porodzie i że przy takim ułożeniu dzidziusia wyciągają w 38 tyg skończonym Także za 2 tyg wizyta u mojej doktorki i myślę, że w takim razie za miesiąc o tej porze będę miała swoją kruszynkę w ramionach Łobuziara mała za nogę się łapała i trzeba było brzuszkiem moim potrząsać żeby można było jej kości udowe zmierzyć. Już ją kocham
Też już o tym myślę, że to już, zaraz. Trzeba poślady spinać i się przygotowywać

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Witam się po kilku dniach nieobecności

Przepraszam, ale nie dam rady każdej z osobna pocytować.
Super wyprawki, ciuszki, brzuszki, wózki

Wkleję tylko na szybko obiecane literki, na jednym zdjęciu leżą jeszcze na podkładce na stole a na drugim już wiszą na ścianie, jeszcze tylko serduszka brakuje na ścianie

U mnie pranie w trakcie, właściwie już wszystko wyprałam, jak poschnie, to czeka mnie prasowanie.
Łóżeczko już stoi złożone w sypialni, musieliśmy zrobić małe przemeblowanie, żeby jakoś to ogarnąć
Świetne chcę zamówić podobne tyle, że sama je pomaluję. Mam szarą ścianę u małego więc literki widzę w soczystej żółci
Cytat:
O matko mam tak! I ciągle mały żołądek mi gniecie i boli jak cholera...o zgadze nie wspominam

A to foto mojego bębenka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150921_191631.jpg (86,6 KB, 24 załadowań)

Edytowane przez india_love
Czas edycji: 2015-09-21 o 19:41
india_love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 19:50   #2819
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że z małą wszystko dobrze i ze się odwróciła
Waga idealna do porodu

Ja zawsze sobie powtarzałam, że chce urodzić przed terminem, ale ostatnio stwierdziłam, że jeśli Julka ma być taka mała i drobna to lepiej, żeby dłużej posiedziała w brzuchu i więcej przybrała

Jezu, jak mnie dziś suszy! Chyba po tym obiedzie... Już nie wiem co mam pić, żeby mi przeszło...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-21, 19:56   #2820
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

monic, ale fajny ten wózek

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość

Aleee super masz!! Waga do porodu idealna..mała główką w dół. Nic tylko się cieszyć.
Ja się boję jak to będzie z moim klocuszkiem...czy na pewno dobrze wage wycelują bo będzie na pewno duża dziewczyna.
cieszymy się jak najbardziej co do wagi to wiadomo tylko prognoza, zawsze może się tempo wzrostu zmienić
Cytat:
iclosemyeyes gratuluję udanej wizyty
U nas będzie ok 3500 ale wszyscy mi przepowiadają że urodze wcześniej, z resztą sama tak od początku czułam. Niech będzie i tak,przenoszenie bardziej mnie przeraża.

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość

Świetne chcę zamówić podobne tyle, że sama je pomaluję. Mam szarą ścianę u małego więc literki widzę w soczystej żółci

O matko mam tak! I ciągle mały żołądek mi gniecie i boli jak cholera...o zgadze nie wspominam

A to foto mojego bębenka
porządny bębenek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości