![]() |
#3841 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXIII
Cytat:
Świat to jest jednak straszne zadupie. Byłam na imprezie zorganizowanej przez koleżankę. Poznałam tam trochę osób, a wśród nich byłego faceta nowej dziewczyny mojego eksa (sic!). Oczywiście na tej imprezie nie mieliśmy o tym pojęcia, gadało się nawet spoko, następnego dnia gość wysłał mi zaproszenie do znajomych. Kilka dni później poszłam z tą koleżanką do pubu, było sporo jej znajomych, on też. Gadaliśmy o jakichś pierdołach i nagle, zupełnie z dupy, ten gość wypalił: widziałem, że masz w znajomych 'X', skąd go znasz?. Na co ja, że to mój były. A on, że to nowy facet jego byłej. Sytuacja jak z jakiegoś taniego filmu dla nastolatków ![]() Zgadaliśmy się, że mniej więcej w tym samym czasie nasze eks połówki zaczęły się od nas oddalać, wymawiać brakiem czasu, zapracowaniem, bla bla bla. Ona zerwała z nim kilka dni przed moim zerwaniem z eks. Przypadek? Nie sądzę. A ja głupia uwierzyłam, że faktycznie nasze drogi po prostu się rozeszły, że przestaliśmy się rozumieć, że chcemy od życia czego innego. Dotarło do mnie, że pewnie przez jakiś spory czas przed zerwaniem, kiedy zauważyłam, że się między nami psuje i próbowałam rozmawiać, naprawiać, to on w najlepsze sobie świrował z zajętą laską. Powinnam być zła, na początku byłam, ale teraz czuję ulgę. Opadła iluzja idealnego eksa, z którym nie mogliśmy być razem, bo mieliśmy inne priorytety. Także dziewczyny, nie idealizujcie swoich eks, bo w 9/10 przypadków to skończone dupki/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3842 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, ze w ogóle coś dostaniecie, bo miałam problemy z wysłaniem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3843 |
Przyczajenie
|
Dizzy, do mnie też śmiało możesz napisać
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3844 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3845 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3846 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Już wiem że nie wiek czyni że człowiek jest rozsądny i ustabilizowany, tylko mądrość życiowa. Ja jestem 6 tygodni po rozstaniu. Już przywykłam że on nie zadzwoni na dobranoc, że nie powita mnie codziennym smsem, że nie przyjedzie do mnie. Przestałam pytać dlaczego, po co, dlaczego my ?? Prawdziwa miłość to spędzanie nie tylko tych wybiórczych chwil które nam odpowiadają, to bycie z tym kimś z bólu i w rozpaczy, w problemach, to chęć bycia z tym kimś codziennie, budzić sie rano i zasypiać razem.
![]() ![]() |
![]() |
#3847 |
Raczkowanie
|
Przyszla i pora na mnie.zwiazalam sie z chlopakiem 3 miesiace temu,on jest holendrem,wszystko bylo super dopoki nie zaczal mnie traktowac jak swojego niewolnika.ja sprzatam,on brudzi,syfi,ja kupuje jedzenie a on ma to w dupie ze tak powiem. Zjada wszystko i nawet sie nie zapyta czy jestem glodna.sadzi ze pieniazki mi z nieba leca,albo rodzice beda ciagle dosylac.mam tego dosc,wczoraj mielismy klotnie,ktora ostatecznie mnie utwierdzila w tym,ze nie chce z nim byc.Na domiar zlego mam lepszy kontakt z jego przyjacielem niz nim samym...i co tu robic?musze przetrwac dwa dni dluzej do jazdu do Polski,ale ja to sil juz nie mam
![]() pozdrawiam serdecznie . |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3848 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, zdycham. Wczoraj minął miesiąc, a dzisiaj mam okropnego doła. Naprawdę czuję się jak wrak człowieka - od rana nie jestem w stanie nic zjeść, nawet nie odczuwam głodu... Czuję fizycznie jak wszystko mnie boli - ramiona, kark, brzuch...
On nic nie pisał, a mnie aż skręca, tak bardzo chciałabym do niego napisać. Wiem, że muszę być silna, gdzieś tam w środku podświadomie wiem to, a jednak to co do niego czuję walczy ze zdrowym rozsądkiem. Z dnia na dzień coraz bardziej odczuwam tęsknotę za nim, coraz bardziej pragnę, by mnie przytulił... W piątek wyjeżdżam do Krakowa już - boję się na samą myśl. Łapie mnie takie przerażenie, że aż czuję, jak serce zaczyna mi szybciej bić. Nie daję już sobie rady z tym wszystkim. Z czasem miało być coraz lepiej, a czuję jakby było tylko coraz gorzej... ![]() Siedzę od rana i teraz nie mam już czym płakać... Zdrowy rozsądek mówi jedno, serce mówi drugie... Czuję się jakbym była tylko polem bitwy dla mojego mózgu i serca... Czuję się taka bezużyteczna i beznadziejna... I przede wszystkim bezsilna - tak jakbym chciała zawrócić rzekę patyczkiem. Kiedy do mnie dotrze, że on mnie już nie kocha, nie chce mieć ze mną nic wspólnego? Kiedy się z tego otrząsnę...? ![]() Czasem dopadają mnie jakieś okropne myśli - wyobrażam sobie, że pójdę się z nim osobiście pożegnać, powiem mu, że go kocham, a potem skończę ze sobą w jakiś tak głupi sposób jak ja jestem głupia... W Krakowie mam zamiar ogarnąć sobie psychologa, o ile będzie mnie stać na taką imprezę... |
![]() ![]() |
![]() |
#3849 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzień po rozstaniu miałam poważne myśli żeby ze sobą skończyć - nie żartuję ! brałam to bardzo poważnie po uwagę. Cierpiałam z rozpaczy tak że to aż fizycznie bolało. Ale koniec tego. Wierz mi, że lepiej tego nie rozstrząsać i nie myśleć o tym co było, za wszelką cenę. A przede wszystkim - pora uwierzyć że nasi eks byli zupełnie innymi ludźmi za jakich ich brałyśmy. Więc nie ma za kim tęsknić bo ci dobrzy, czuli, opiekuńczy, kochający faceci żyją jedynie w naszych wyobrażeniach. W rzeczywistości są dupkami !
![]() ![]() |
![]() |
#3850 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3851 | ||||||||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nic nie stoi na przeszkodzie, abyś Ty też była szczęśliwa ![]() W jego sercu związek skończył się dużo wcześniej... Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3852 |
Przyczajenie
|
Piszę, bo już pojawiają się znów łzy w oczach. I nieubłaganie zbliża się środa, czyli dzień, kiedy mieliśmy się spotkać po Jego powrocie do kraju.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3853 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3854 |
Konto usunięte
|
Hej
![]() Zarejestrowałam się na forum, bo chciałabym opowiedzieć tutaj swoją historię i wyrzucić przy tym z siebie choć część negatywnych emocji. Rozstałam się z partnerem, z którym przeżyłam blisko 5 lat i z którym w niedalekiej przyszłości planowałam ślub i założenie rodziny. Praktycznie od początku naszego związku były między nami kłótnie i nieporozumienia, ponieważ oboje mamy trudne charaktery, a dodatkowo różniły się mocno nasze priorytety, wartości, wizje przyszłości. Z tego też powodu rozstaliśmy się blisko 1,5 roku temu. Po kilku miesiącach, mimo całkowitego braku kontaktu, on zapragnął wrócić. Zabiegał o mnie, wyznawał miłość, zapewniał, że się zmienił, obiecywał wspólne wspaniałe życie. Czułam się wspaniale: doceniona, kochana, bezpieczna. Oczywiście uległam tym wszystkim emocjom i przeprowadziłam się do niego. Po niedługim czasie poprosił mnie o rękę i zaczęliśmy planować ślub. Byłam przeszczęśliwa i myślałam, że trafił mi się happy end jak z komedii romantycznej. Nic bardziej mylnego... Szybko okazało się, ze ta cała "przemiana" to był pic na wodę, powróciły stare problemy, wyszły na wierzch zamiecione pod dywan niezgodności. Udało nam się wypracować kilka kompromisów, ale tego wszystkiego było za dużo, żeby iść na dalsze ustępstwa. Kłóciliśmy się coraz częściej, narzeczony okazywał mi brak szacunku twierdząc, że jestem głupia, nic w życiu nie osiągnę, a moje priorytety to niewarte uwagi bzdury. Przestałam mu cokolwiek o sobie mówić, żeby nie narażać się na kolejną falę krytyki. W końcu nie wytrzymałam i wygarnęłam mu, co o tym wszystkim myślę. Zostałam zmieszana z błotem, wyzwana od najgłupszych, najgorszych potworów. Oskarżył mnie o to, że zmarnowałam mu prawie 5 lat życia. Czuję się strasznie z tym poczuciem winy, potraktował mnie, jakbym mu kogoś z rodziny zabiła, notorycznie zdradzała czy okłamywała, a nic takiego nie miało miejsca. Pogubiłam się w tym związku, ale nie jestem złym człowiekiem. ![]() Nie wiem co będzie dalej, nie widzę obecnie szansy dla siebie na normalne życie. Po naszym pierwszym rozstaniu dość szybko się pozbierałam, miałam w sobie siłę do walki o lepszą przyszłość. Teraz już jej nie mam. Czuję się wyniszczona i przegrana. Jest mi wstyd, że byłam tak naiwna i uwierzyłam eksowi w jego piękne słowa, nie wiem gdzie pójść, jak zabrać się za odwoływanie ślubu. Jest mi tak bardzo źle. |
![]() ![]() |
![]() |
#3855 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3856 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja wczoraj widziałam się z siostrą mojego byłego, w sumie nic konkretnego mi nie powiedziała, poza tym że mój były powiedział że musi sobie wszystko przemyśleć i że nie wyobraża sobie mieć w życiu kogoś innego niż mnie... ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3857 |
Konto usunięte
|
Coś czuję, że czeka mnie kolejna bezsenna noc. Nie mogę jeść, nie mogę spać, cały czas czuję taki dziwny ucisk w żołądku i ogłupiam się serialami, żeby na chwilę oderwać myśli od mojego dramatu. Męczy mnie ogromne poczucie winy i ogromne poczucie wstydu. Potrzebuję z kimś pogadać, ale nie chcę zamęczać ludzi moimi problemami i wychodzić na histeryczkę.Moim marzeniem na dzień dzisiejszy jest poczuć odrobinę spokoju. W piątek TŻ się wyprowadza, może wtedy złapię oddech.
Edytowane przez 201609270956 Czas edycji: 2015-09-21 o 20:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3858 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3859 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale to właśnie świadczy o prawdziwej "wartości" naszych byłych partnerów i o tych wszystkich pustych hasłach o miłości które głosili... My jeszcze trochę pocierpimy, ale prędzej czy później zasłużymy na prawdziwe szczęście. Musisz zająć się sobą, zadbać o siebie i rozwijać się, a szczęście i prawdziwa miłość same do Ciebie przyjdą ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3860 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3861 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3862 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3863 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3864 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Podjąć decyzje o rozstaniu w 2 dni na spontanie? Na bank nie była przemyślana. Sory ale ta Twoja ex to mentalne dziecko jeszcze. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 05:55 ---------- Poprzedni post napisano o 05:51 ---------- A mi chyba gorzej, wlaczylam sobie muzyke na tel i wzielo mnie na sentymenty. Niech mi ktoś płaskiego na ogarnięcie wymierzy ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3865 |
Raczkowanie
|
U mnie też kolejna bezsenna noc... zasnęłam przed 22, o północy pobudka i z boku na bok do 3 nad ranem, aż w końcu wzięłam tabletkę nasenną. Tak bardzo mnie już to męczy...
Mój wczoraj jeszcze napisał że kocha mnie i wie że mnie zranił ale kocha... Nie odbierałam od niego i nie odpisałam nic. Boję się rozmowy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3866 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3867 |
Konto usunięte
|
![]() Ja dzisiaj noc przespałam, ale ranek miałam tragiczny. Poczułam, jakby spadł na mnie ogromny ciężar, którego nie mam siły dźwignąć. Jestem teraz w pracy, ale tylko ciałem, bo nie potrafię się na niczym skupić, a moje myśli krążą gdzieś daleko. Chciałabym zakopać się pod kołdrę i nie wychodzić. ![]() Edytowane przez 201609270956 Czas edycji: 2015-09-22 o 07:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3868 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny to przejdzie, naprawdę. Ja mam troszkę good ze dni. Włączyła mi się tęsknota. Ale nie taka:boże nie moge bez niego żyć. Tylko taka, że kurcze mogliśmy jeszcze tyle razem przeżyć gdyby mu nie odwalilo
![]() |
#3869 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3870 |
Zadomowienie
|
A proszę Cię. Nawet nie wiesz ile złych słów powiedziałam sobie z eksem. To nie znaczy, że tak miałam na myśli. Nadal coś tam do niego czuje. Ale to nie nienawiść. Żal. Żal. I ten żal mnie boli.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.