![]() |
#4021 |
Konto usunięte
|
Dot.: Koty - część XI
ja mam cats best i wydaje mi sie super, nawet nie pyli, najgorsze jest, ze latwo sie roznosi po mieszkaniu
![]() moje jak byly w hodowli to mialy takie obrozki gumowe, bo kilka ktow bylo podobnych i hodowczyni by nie rozpoznala, zwlaszcza, ze wszystkie byly biale jak sie urodzily, dlatego moim to lotto, czy szelki czy smycz maja zalozone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4022 |
Zakorzenienie
|
Mały off topik - widziałyście tę reklamę na wizażu???
![]() ![]() ![]()
#4023 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mój CB też się roznosi :/ Szczególnie, że maluch ma otwartą kuwetę (w przyszłym tygodniu kupuję zamkniętą dużą, docelową ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4024 |
Konto usunięte
|
Moj w szelkach ucieka do domu, w ogole ich nie lubi
|
![]() ![]() |
![]() |
#4025 |
Konto usunięte
|
Taco, ja mam zamknieta kuwete, ale na razie bez drzwi, bo male sie boja
przed kuweta mam wycieraczke, a obok wycieraczki dywanik przed wanna. coz, wszystko zbiera sie w wiekszosci na dywaniuku Roznosi sie, trudno, ale mozna wyrzucac do wc, a to dla mnie prawie najwazniejsze ![]() no i w ogole nie smierdzi ani nie pyli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4026 |
Raczkowanie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;52819916]Mój nie ma obróżki i nie miał na sobie nigdy szelek. Muszę to zmienić, bo chciałabym zabrać go czasem w plener, żeby sobie pozwiedzał
![]() Mój CB też się roznosi :/ Szczególnie, że maluch ma otwartą kuwetę (w przyszłym tygodniu kupuję zamkniętą dużą, docelową ![]() No, to prawda, ja mam czarną narzutę, jest cała w żwirku ![]() Nawet przy zamkniętej kuwecie. Mieliśmy wcześniej Benka to się tak nie nosił, ale wydaje mi się, ze gorzej pochłaniał zapachy, a ten z zapachem leśnym to sam w sobie pachniał nieładnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4027 |
Konto usunięte
|
kurde to u mnie nie jest tak zle z roznoszeniem, w zasadzie to tylko w lazience i przed lazienka mam duzo zwirku
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4028 |
Raczkowanie
|
ja mam długowłosego kota, może to też ma znaczenie, przykleja mu się do sierści i wynosi. Ale w sumie nie mam dywanika w łazience, od razu wywaliłam jak zobaczyłam ile tego żwirku mi tam włazi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4029 |
Konto usunięte
|
ano mozliwe, ja mam dwa krotkowlose. wiec na siersci nie przenosza.
Ja mam taki prawie lysy dywanik ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4030 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Kupiłam kociakowi piszczącą mysz. Nie bawi się nią w dzień, no przecież lepiej w nocy - nie da mi spać. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4031 |
Zakorzenienie
|
U mnie jeszcze psy do kuwety zaglądają i wynoszą żwir
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4032 |
Raczkowanie
|
Ja mam dwa długowłose i cały żwirek (cats best na zmianę z Benkiem kukurydzianym) zostaje na dywaniku w łazience
![]()
![]() |
#4033 |
Zakorzenienie
|
Mój kocur na co dzień chodzi do łazienki na dwór, ale czasem korzystamy ze żwirku. Ostatnio kupiłam mu żwirek Bazyl, bo tylko taki był w sklepie i jestem zachwycona. Nie roznosi się na kocich łapkach, nie kruszy. Siuśki tworzą ładną, łatwą do usunięcia kulkę i nie przylepia się do kuwety. Wcześniej wielbiłam Catsan, ale w porównaniu z Bazylem wypada on blado. Kurzył się i kot po załatwieniu potrzeby kopał w nim rozsypując wszystko dookoła. W Bazylu po sikaniu nie kopie w ogóle, a po kupie 2 machnięcia łapką, żeby lekko przysypać i jest zadowolony. Widać lepiej maskuje zapach.
#4034 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłam dziś z Kasią u weta, bo mnie martwiły te brudne uszy. Dostała oridermyl na zapalenie uszu bo faktycznie coś jest nie tak ale raczej nie świerzb. Martwi mnie tylko to, że ona sobie teraz grzebie w tych uszach i liże tą maść. I weterynarz ją pochwalił, że jest bardzo grzeczna i spokojnie poddaje się zabiegom. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4036 |
Raczkowanie
|
Mam problem z łączeniem kotów
![]() Mam 2 czteromiesięczne kociaki, rezydentka (R) mieszkała sama przez miesiąc, a kilka dni temu adoptowaliśmy nową (N). Pani, która przywiozła nam kociaka od razu wyciągnęła ją z transportera przy moim kocie i pozwoliła jej zwiedzać mieszkanie, N. była zainteresowana i zrelaksowana, a R. trochę na nią syczała, ale nie wykazywały względem siebie żadnej agresji. I tu chyba był nasz błąd, bo po takim dość pozytywnym zapoznaniu postanowiliśmy ich nie izolować od siebie (dodatkowy argument był taki, że mieszkamy w kawalerce i N. miałaby naprawdę maleńko przestrzeni). Drugiego dnia kociaki się omijały i trochę syczały, trzeciego i później - zaczęły się bijatyki. Głównie to R. jest agresorem, N. czasami miauczy gdy R ją przewróci, syczą na siebie, pilnuję żeby nie zrobiły sobie krzywdy, ale do tej pory nie było potrzeby ich rozdzielać, z reguły walka kończy się tak, że N. zaczyna uciekać, R. ją goni i pościg kończy się w miejscu, gdzie N. ma swoje ulubione legowisko (swoją drogą dość schowane). Potrafią razem jeść, kilka razy spały w odległości ok. metra od siebie, ganiają razem za jednym piórkiem gdy się z nimi bawimy (ale krótko, ponieważ rozpraszają siebie nawzajem). Nie wiem, co powinnam zrobić. Wiem, że to dopiero kilka dni, ale myślę, że mogliśmy zrobić błąd nie izolując ich. Czy warto wprowadzić izolację teraz? Czy lepiej pozwolić im ułożyć sobie sprawy po swojemu, skoro walki nie są niebezpieczne? Może warto zainwestować w feromony? |
![]() ![]() |
![]() |
#4037 |
Nie depcze krokusów
|
Kontynuowałabym wspólne jedzenie i zabawy. R musi zrozumieć, że N to nie zabawka ani ofiara, tylko koleżeństwo. Takie maluchy powinny się gładko dogadać
![]()
![]() |
#4038 |
Zakorzenienie
|
a te kociaki się po prostu nie bawią ze sobą?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4039 |
Raczkowanie
|
Sama nie wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4041 |
Zakorzenienie
|
feromony na pewno nie zaszkodza. w takim wieku adaptacja powinna przejsc szybko. na wszelki wypadek izolowalabym Nowa na noc, zeby mogla sie spokojnie wyspac. inscenizuj jak najwiecej wspolnych zabaw - postaw pudelko, zaklej, zrob dziure na wchodzenie i male dziurki na lapki. baw sie wedka z obydwoma, tak, zeby byly swiadkami tej zabawy, zeby R jak najszybciej zrozumiala, ze N nie jest zabawka, a kompanem do polowan. jak Ci wleci jakas cma czy mucha - zaganiaj je do wspolnego polowania, to bardzo jednoczy. W ostatecznosci mozesz w zoologicznym kupic swierszcze i wypuscic pojedynczo, zeby sobie poganialy, ale to juz nieco drastyczna i ostateczna metoda
![]() ![]() troche sie rozpisalam, mam nadzieje, ze pomoze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4042 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mój TŻ przyniósł ostatnio kilka kasztanów, bo lubi mieć w kieszeni. Kot oszalał na punkcie nowego zapachu i już gdzieś skitrał jednego, była zabawka na cały dzień. Dzisiaj rządziły gałązki od winogron. Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e Czas edycji: 2015-09-22 o 01:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4043 |
... choć nie Westwood
|
A mnie dzis spotkaly brokuly lezace na podlodze... najwyraźniej Luna była glodna i dorwala sie do patelni z warzywami. Przykrytej.
![]() |
#4044 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Viv, co ty robisz w środku nocy na wizoożu?
![]() |
#4045 |
... choć nie Westwood
|
Cierpie na bezsennosc. A ze przed 5 i tak wstaje do pracy, musialam sobie jakos czas zajac
![]() I a propos wstawania... codziennie budzi mnie Lady gryzac moje wlosy. ona ma jakis fetysz, uwielbia moje wlosy i wszystko co z nimi zwiazane- gumki do wlosow, wypelniacz czy szczotka... zaczepia je, wacha, bawi sie nimi i najgorsze, ze je pozera. Juz raz wymiotowala klebkiem moich wlosow i raz wyciagalam jej je z tylka ![]()
![]() |
#4046 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
omg... ja zapadam w sen zimowy. Śpię teraz po 10-12h na dobę z przerwami. Może masz jakiś pyszny szampon? ![]() ![]() Ptyś uwielbia stopy. To jest jego fetysz.
![]() |
#4047 |
... choć nie Westwood
|
Brokuly wcina Luna
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4048 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Panienki mają wyszukane gusta ![]() Brokuł widziałam gdzieś w karmach dla kotów, raczej jej nie zaszkodzi. Może potrzebuje więcej błonnika? W końcu sezon na linienie się zaczyna. Ja zrobiłam teraz mix z colonem i oba mają jeść bez wydziwiania. Futro leci z nich strasznie. A ja nie mam ochoty na akcję z zakłaczeniem ![]()
![]() |
#4049 |
... choć nie Westwood
|
Od dwoch tygodni upycham witaminki w jedzeniu, wiec mam nadzieje, ze brakow zadnych nie ma i to zwykła milosc do grzebania, pozostala po zyciu w śmietniku...
![]()
![]() |
#4050 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Masz jakieś nowe foty? ![]() No co, obiad robi, bo kota zjadła...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.