|
|
#511 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Casaa wlasnie tak słyszałam, ktoś nawet mówił ze fryzjer jest o.O cóż nie jadę na urlop tylko po to by pomogli malutkiej. Dla niej przetrwam każde warunki. Baby nie zazdroszczę planów remontowych, my mamy w planie malowanie, ale to jeszcze poczekać musi.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#512 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, fryzjer tez jest
![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka zdrowka dla Twojej malej kruszynki!!
|
|
|
|
#514 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny powodzenia na wizytach i glukozie.
Kamilka trzymam kciuki za malutka.
|
#515 | |
|
Zakorzenienie
|
moja przyjaciółka walczy o dziecko w sądzie z ojcem dziecka, który próbuje z niej zrobić alkoholiczkę, prostytutkę i narkomankę
Cytat:
Ale może jednak wyjazd do PL do porodu jest lepszą opcją niż tam użeranie się z nimi wszystkimi Wszystko będzie dobrze, a nam narzekaj ile możesz
|
|
|
|
|
#516 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dumam nad imieniem dla malej. Jak nie znalam plci wydawalo mi sie ze mamy wybrane ale juz teraz nie wiem czy Kaja mi sie podoba
![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Magda tylu swiadkow no to zapowiada sie chyba niezla walka :-/ i jak zwykle najbardziej cierpi na tym dziecko. Jaki ten swiat jest pokrecony
|
#517 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Biore pod uwage Krainę i Alicję ale nic mi sie nie podoba na 100% |
|
|
|
|
#518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w klasie III byli wczoraj - Jeremi i Antoni Jeremiego mam kolegę także mnie nie zdziwiło ![]() Mała ma 2 lata ponad i dużo już rozumie Moja koleżanka ze studiów urodziła 4400 Taka mała kluseczka wyszła w pół godziny
|
|
|
|
|
#519 |
|
Raczkowanie
|
Baby - Ty to masz "przygody"
w końcu na pewno wszystko się ułoży i narzekaj ile chcesz - od tego tutaj jesteśmy, komuś zawsze trzeba się wygadać, bo inaczej człowiek by oszalał.Lune ja się na wynikach niestety nie znam więc nie pomogę, ale jeżeli Cię to pocieszy to ja mam od dłuższego czasu (od zaostrzenia choroby) ciągle na minusie - niedokrwistość i anemia (skutek nieustających biegunek) jestem bardzo słaba przez to i praktycznie całe dnie spędzam w łóżku, ale póki co z Dzieciątkiem jest ok więc oby tak zostało.Dziewczyny powodzenia na wizytach i badaniach ![]() Mąż ma dzisiaj wolne więc jedziemy do Rodziców na działkę chociaż każde wyjście to zawsze stres i obawa bo może mnie dopaść w każdej chwili konieczność wizyty w toalecie ale co tam - raz się żyje Miłego dnia ! |
|
|
|
#520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że literówka i chodziło o Karinę, ale fajnie się zgrało ![]() Mnie się podobają oba imiona bardzo |
|
|
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Baby trzymam kciuki żeby wszystko się super ułożyło
![]() Ja dzisiaj znowu zalegam na kanapie bo mnie mdli dalej i słabo się czuję. A na 15 do pracy muszę iść
Edytowane przez niepozorna Czas edycji: 2015-09-22 o 10:56 |
|
|
|
#522 | |
|
Zakorzenienie
|
O matko jakie jest dziś zimno, Dzień dobry
joannarolczyli glukoza nie taka zła, ja jutro będę walczyć, aby tez mi lekko poszła jak i Tobie. Powodzenia na wizytach ![]() Cytat:
Magdusia, napisz mi terminy następnej wizyt to dopiszę, bo gdzieś wczoraj przegapiłam chyba. My też mamy problem z imieniem dla chłopca, nie mam nawet jednego ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Kruszynkaa i Kamilka jeżeli macie ochotę to napiszcie swoje terminy następnych wizyt to dopiszę, a Ewusia może was do pierwszej listy dopisać. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-09-22 o 10:58 |
|
|
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
ja też tą będę kupować
niepozorna ja z brodawkami też miewam problem tylko częściej niż swędzenie u mnie pojawia się mega mega wrażliwość i ból sutków brrrrr Co do mdlości to baaaardzo Ci współczuję ![]() small_ fajny płaszczyk! Kruszynkaa86 to się namęczysz biedna z tą swoją choroba najwazniejsze, że leki nie mają negatywnego wpływu na dzieciaczka, choć dolegliwość jest strasznie uciążliwa.No i oczywiście witamy w naszym gronie ![]() pietrusiowata gratuluję udanej wizyty! jaki duży synek!! a który Ty jesteś tc? kamilka witaj! Starszna niesprawiedliwość bardzo wspólczuję sytuacji i trzymam mocno kciuki za Twoją córeczkę. Oby już teraz udalo się cokolwiek zrobić żeby pomóc malutkiej. Jesteś bardzo silna, tak trzymaj!czarnulax super, że wyniki glukozy sa dobre! fajnie, że masz to już z głowy
|
#524 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny jestem tu nowa, mam nadzieję,że mnie przyjmiecie do grona styczniowych mamusiek
![]() Od tyg. jestem na L4 więc mam więcej czasu Jestem w 24 tyg. ciąży w tym tyg. czeka mnie test obciążenia glukozą <ble>, TP mam na 13.01.16 będzie córcia . Imię mieliśmy dla chłopca, a z imieniem dla dziewczynki mamy problem, bo albo nam się nic nie podoba, albo mamy kilka typów ale żadne to nie te jedyne :P Mi się podoba Iga, ale mężowi kojarzy się cytuję :"z grubą kobietą" nie wiem dlaczego :P Miłego dnia dziewczyny
|
|
|
|
#525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na samym wyjeździe dobrze, obyło się bez kłótni, no może jedna na samym początku, ale dość szybko przeszło. Pozwiedzane, wypłata zostawiona (tam jest drożej niż w Gdyni
|
|
#526 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jest to jakiś pomysł nawet mi się podoba Alicja z Krainy Czarów tylko co na to USC![]() Cytat:
fajnie Iga ale mój mąż tez odrzucił.Ostatnio czytalam o imionach i rzucilo mi się w oczy Inka - mąż stwierdził ze ok, ale później musi być chlopiec Anatol
|
||
|
|
|
#527 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny, przepraszam że się nie odzywałam ale ostatnio mam urwanie głowy w domu, w sobotę zaczynamy remont i po sklepach i marketach jeździliśmy szukając materiałów i inspiracji a potem zmęczona padałam i tylko was podczytywałam.
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne. Nowym koleżanką życzę zdrowia dla nich i maleństw. Ja chyba zaczynam mieć problemy z ciśnieniem (jako dorastająca nastolatka miałam straszne skoki) wczoraj rano mało w sklepie nie zemdlałam a po powrocie do domu miałam ciśnienie 104/70, a dzisiaj też koło 9 zrobiło mi się słabo sprawdzam cisnienie 140/74 i nieregularny puls 111. Myślicie że powinnam zgłosić się do lekarza? A i ma pytanie do tych dziewczyn które szykują osobne pokoje dla dzieci o jakim oświetleniu, konkretnie lampach sufitowych myślałyście?
|
#528 |
|
Zakorzenienie
|
ajasiaga Witaj
|
|
|
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
Uaoo.. jejku
Witam nową ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Laski klub
|
|
|
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
ajasiaga witaj
![]() uaoo do końca niewiele czasu, ale widze, że podjeliście poważniejsze kroki. Jak sie zapatrujesz na sytuację? faktycznie byłabyś w stanie się wyprowadzić? niunia_leyla moim zdaniem koniecznie powinnaś te skoki ciśnienia zgłosić lekarzowi Co do oświetlenia w pokoju Młodego to jeszcze nie wymyśliłam, na razie mam cotton balls, a możliwe, że ta lampa główna to bedzie coś w tym stylu: http://static.lajtit.nazwa.pl/Produc...383e9afbd9.jpg
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
uaoo czyli urlop sam w sobie udany, współczuje że wam tak się psuje
mam nadzieję że się dogadacie.
|
|
|
|
#532 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj ajasiaga
Kinga wizyte mam 12.10 na 14:00 dziekuje z gory za dopisanie:-*
|
#533 |
|
Konto usunięte
|
Wróciłam do domu po glukozie. Faja za friko. W momencie wejscia do domu masakra ;p powa9znoe czulam się jakbym była pijana i na ciągu gastro ;p ale poza tym wszystko gra
|
|
|
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
KAREN, też ostatnio oglądałam lampy
bo mamy mały klosz w sypialni i bardzo razi światło, no przy maluchu patrzącym wprost w sufit to nie przejdzie. Bardzo mi się podobają takie jak wstawiłaś, tylko chyba się nie zdecyduję bo to niezły lapacz kurzu...UAO, czyli u was komunikacja leży i kwiczy ![]() Dopiero powoli nadrobiłam, bardzo współczuję wam tych chorób to musi być straszne...
|
|
#535 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do ciśnienia to raczej normalne masz jak na kobiete w ciąży. Puls też w ciąży jest podwyższony, ja miałam 102. Może to przez coś innego? |
||
|
|
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, jestem do tego przygotowania psychicznie.
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
ajasiaga witaj
uao |
|
|
|
#538 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja myślałam żeby zrobić lampę w takim stylu jak załącznik, konkretnie szary pokój i do tego trzy zwisy (czerwony niebieski i żółty) na białym plafonie. I nie wiem czy pamiętacie jak zastanawiałam się nad malowidłem na ścianę planuję coś takiego jak w załączniku (tylko liście w trzech kolorach: żółty, niebieski i czerwony)
|
|
#539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tyle dobrego.jeśli maz mnie nie przeprosi i nie pomysli nad inna ekipa remontowa to takiego ch### mnie zobaczy w czwartek
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
|
|
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ua00 - a czemu nie chcecie iść na terapię? Niunia, koniecznie zgłoś lekarzowi to ciśnienie! Ja mam problem, bo mam za niskie, ale przynajmniej nie skacze. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:08.

08.09.2012 

Ale może jednak wyjazd do PL do porodu jest lepszą opcją niż tam użeranie się z nimi wszystkimi
Wszystko będzie dobrze, a nam narzekaj ile możesz

Taka mała kluseczka wyszła w pół godziny
w końcu na pewno wszystko się ułoży i narzekaj ile chcesz - od tego tutaj jesteśmy, komuś zawsze trzeba się wygadać, bo inaczej człowiek by oszalał.

najwazniejsze, że leki nie mają negatywnego wpływu na dzieciaczka, choć dolegliwość jest strasznie uciążliwa.