Mamusie styczniowe 2016, cz. IV - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-22, 09:53   #511
kamilka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV

Casaa wlasnie tak słyszałam, ktoś nawet mówił ze fryzjer jest o.O cóż nie jadę na urlop tylko po to by pomogli malutkiej. Dla niej przetrwam każde warunki. Baby nie zazdroszczę planów remontowych, my mamy w planie malowanie, ale to jeszcze poczekać musi.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 10:02   #512
Casaa
Zakorzenienie

Tak, fryzjer tez jest

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 10:07   #513
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Kamilka zdrowka dla Twojej malej kruszynki!!
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 10:10   #514
small_
Raczkowanie

Dziewczyny powodzenia na wizytach i glukozie.
Kamilka trzymam kciuki za malutka.

Czekamy Na Naszą Małą Księżniczkę
small_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 10:23   #515
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Magda, jaka rozprawa?
moja przyjaciółka walczy o dziecko w sądzie z ojcem dziecka, który próbuje z niej zrobić alkoholiczkę, prostytutkę i narkomankę Pisałam wam o tym chorym człowieku

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
A i chcialam przeprosic ze siw nie udzielam i nie odpisuje,nie mam zasiegu w mieszkaniu meza,w ogole na tej drugiej wyspie malo zasiegu jest :-P
Baby kochana Ale może jednak wyjazd do PL do porodu jest lepszą opcją niż tam użeranie się z nimi wszystkimi Wszystko będzie dobrze, a nam narzekaj ile możesz
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 10:33   #516
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

A ja dumam nad imieniem dla malej. Jak nie znalam plci wydawalo mi sie ze mamy wybrane ale juz teraz nie wiem czy Kaja mi sie podoba

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Magda tylu swiadkow no to zapowiada sie chyba niezla walka :-/ i jak zwykle najbardziej cierpi na tym dziecko. Jaki ten swiat jest pokrecony

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 10:36   #517
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
A ja dumam nad imieniem dla malej. Jak nie znalam plci wydawalo mi sie ze mamy wybrane ale juz teraz nie wiem czy Kaja mi sie podoba

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Magda tylu swiadkow no to zapowiada sie chyba niezla walka :-/ i jak zwykle najbardziej cierpi na tym dziecko. Jaki ten swiat jest pokrecony
Ja tez mam problem z imieniem. Mezowi malo co sie podoba, do brzucha mowimy Zuzia ale to tylko roboczo, bo kolezanka dopiero co nazwala tak swoja córkę i nie chce zeby mialy tak samo na imie:/
Biore pod uwage Krainę i Alicję ale nic mi sie nie podoba na 100%
Stary 2015-09-22, 10:38   #518
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:

Tż też ostatnio zaczął dumać, bo na mszy były chrzciny ostatnio - Zuzia i Hania. A ja już przywykłam do Marysi albo Tomusia
A w klasie III byli wczoraj - Jeremi i Antoni Jeremiego mam kolegę także mnie nie zdziwiło

Mała ma 2 lata ponad i dużo już rozumie Boi się strasznie. Najgorzej bo moja przyjaciółka przez jego zastraszanie ma już depresję Ona się nawet z domu boi wyjść, bo nie wiadomo czy nie podjedzie nagle samochodem i czegoś jej nie zrobi Jeszcze żeby mu zależało na dziecku.. a temu jak sam powiedział zależy tylko na tym, żeby ją zniszczyć psychicznie.

Moja koleżanka ze studiów urodziła W końcu 4 dni po terminie 4400 Taka mała kluseczka wyszła w pół godziny
Stary 2015-09-22, 10:42   #519
Kruszynkaa86
Raczkowanie

Baby - Ty to masz "przygody" w końcu na pewno wszystko się ułoży i narzekaj ile chcesz - od tego tutaj jesteśmy, komuś zawsze trzeba się wygadać, bo inaczej człowiek by oszalał.

Lune ja się na wynikach niestety nie znam więc nie pomogę, ale jeżeli Cię to pocieszy to ja mam od dłuższego czasu (od zaostrzenia choroby) ciągle na minusie - niedokrwistość i anemia (skutek nieustających biegunek) jestem bardzo słaba przez to i praktycznie całe dnie spędzam w łóżku, ale póki co z Dzieciątkiem jest ok więc oby tak zostało.

Dziewczyny powodzenia na wizytach i badaniach

Mąż ma dzisiaj wolne więc jedziemy do Rodziców na działkę bardzo się cieszę, bo w końcu wyjdę na świeże powietrze no i z łóżka chociaż każde wyjście to zawsze stres i obawa bo może mnie dopaść w każdej chwili konieczność wizyty w toalecie ale co tam - raz się żyje

Miłego dnia !
Kruszynkaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 10:42   #520
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Ja tez mam problem z imieniem. Mezowi malo co sie podoba, do brzucha mowimy Zuzia ale to tylko roboczo, bo kolezanka dopiero co nazwala tak swoja córkę i nie chce zeby mialy tak samo na imie:/
Biore pod uwage Krainę i Alicję ale nic mi sie nie podoba na 100%
Zrób 2 w 1 - Alicja z Krainy czarów

Wiem, że literówka i chodziło o Karinę, ale fajnie się zgrało

Mnie się podobają oba imiona bardzo
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 10:52   #521
niepozorna
Zakorzenienie

Mamusie styczniowe 2016, cz. IV

Baby trzymam kciuki żeby wszystko się super ułożyło
Ja dzisiaj znowu zalegam na kanapie bo mnie mdli dalej i słabo się czuję. A na 15 do pracy muszę iść

Prostujemy zą
bki

Edytowane przez niepozorna
Czas edycji: 2015-09-22 o 10:56
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 10:57   #522
kinga1701
Zakorzenienie

O matko jakie jest dziś zimno, Dzień dobry

joannarolczyli glukoza nie taka zła, ja jutro będę walczyć, aby tez mi lekko poszła jak i Tobie.

Powodzenia na wizytach

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Tż też ostatnio zaczął dumać, bo na mszy były chrzciny ostatnio - Zuzia i Hania. A ja już przywykłam do Marysi albo Tomusia
A w klasie III byli wczoraj - Jeremi i Antoni Jeremiego mam kolegę także mnie nie zdziwiło
:
oo dokładnie tak jak ja chciałam dać dziewczynce albo Zuzia albo Hania

Magdusia, napisz mi terminy następnej wizyt to dopiszę, bo gdzieś wczoraj przegapiłam chyba.

My też mamy problem z imieniem dla chłopca, nie mam nawet jednego

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Kruszynkaa i Kamilka jeżeli macie ochotę to napiszcie swoje terminy następnych wizyt to dopiszę, a Ewusia może was do pierwszej listy dopisać.

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-09-22 o 10:58
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 11:09   #523
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chcę Tommee Tippee
ja też tą będę kupować

niepozorna ja z brodawkami też miewam problem tylko częściej niż swędzenie u mnie pojawia się mega mega wrażliwość i ból sutków brrrrr
Co do mdlości to baaaardzo Ci współczuję pamietam jeszcze moje pierwsze 3 miesiące ciązy i mdlosci w pracy - to jeden z najtrudniejszych okresów w moim życiu masakra

small_ fajny płaszczyk!

Kruszynkaa86 to się namęczysz biedna z tą swoją choroba najwazniejsze, że leki nie mają negatywnego wpływu na dzieciaczka, choć dolegliwość jest strasznie uciążliwa.
No i oczywiście witamy w naszym gronie

pietrusiowata gratuluję udanej wizyty! jaki duży synek!! a który Ty jesteś tc?

kamilka witaj!
Starszna niesprawiedliwość bardzo wspólczuję sytuacji i trzymam mocno kciuki za Twoją córeczkę. Oby już teraz udalo się cokolwiek zrobić żeby pomóc malutkiej. Jesteś bardzo silna, tak trzymaj!

czarnulax super, że wyniki glukozy sa dobre! fajnie, że masz to już z głowy

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 11:09   #524
ajasiaga
Raczkowanie

Hej Dziewczyny jestem tu nowa, mam nadzieję,że mnie przyjmiecie do grona styczniowych mamusiek
Od tyg. jestem na L4 więc mam więcej czasu Jestem w 24 tyg. ciąży w tym tyg. czeka mnie test obciążenia glukozą <ble>, TP mam na 13.01.16 będzie córcia . Imię mieliśmy dla chłopca, a z imieniem dla dziewczynki mamy problem, bo albo nam się nic nie podoba, albo mamy kilka typów ale żadne to nie te jedyne :P Mi się podoba Iga, ale mężowi kojarzy się cytuję :"z grubą kobietą" nie wiem dlaczego :P
Miłego dnia dziewczyny
Stary 2015-09-22, 11:14   #525
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
pisz jak się udał urlop!
Cytat:
No wlasnie bo nic nie pisalas. Jak tam z TZ-tem? Nie burczal za bardzo?
Cytat:
Ua00, mam nadzieję, że byłaś grzeczna na wyjeździe
Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Uaoo jak po urlopie?
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
I jak tam po urlopie? Opowiadaj

Na samym wyjeździe dobrze, obyło się bez kłótni, no może jedna na samym początku, ale dość szybko przeszło. Pozwiedzane, wypłata zostawiona (tam jest drożej niż w Gdyni ). Pokój piękny, wifi, mini mini dla córki, wszystko było. Ale.. po przyjeździe do domu już kłótnia, nie wyzywaliśmy się ani nic, ale jedno drugiemu zaczęło wypominać różne rzeczy, pytania po co nam ten ślub był itp, ja wykrzyczałam, że żałuje ciąży, tż stwierdził że dla mnie komputer najważniejszy (nie, bo on wcale nie siedzi przy nim i nie gra w glupia gre ), doszliśmy do wniosku że my się nie potrafimy ze sobą dogadać, ciągle krzyczymy na siebie i nic więcej. Do końca tygodnia daliśmy sobie czas. Jeżeli nam się nie ułoży, nic się nie zmieni to się wyprowadzam.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 11:15   #526
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
Zrób 2 w 1 - Alicja z Krainy czarów

Wiem, że literówka i chodziło o Karinę, ale fajnie się zgrało

Mnie się podobają oba imiona bardzo
jest to jakiś pomysł nawet mi się podoba Alicja z Krainy Czarów tylko co na to USC

Cytat:
Napisane przez ajasiaga Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny jestem tu nowa, mam nadzieję,że mnie przyjmiecie do grona styczniowych mamusiek
Od tyg. jestem na L4 więc mam więcej czasu Jestem w 24 tyg. ciąży w tym tyg. czeka mnie test obciążenia glukozą <ble>, TP mam na 13.01.16 będzie córcia . Imię mieliśmy dla chłopca, a z imieniem dla dziewczynki mamy problem, bo albo nam się nic nie podoba, albo mamy kilka typów ale żadne to nie te jedyne :P Mi się podoba Iga, ale mężowi kojarzy się cytuję :"z grubą kobietą" nie wiem dlaczego :P
Miłego dnia dziewczyny
Witaj, mam termin dzien po Tobie i tez córka fajnie Iga ale mój mąż tez odrzucił.
Ostatnio czytalam o imionach i rzucilo mi się w oczy Inka - mąż stwierdził ze ok, ale później musi być chlopiec Anatol
Stary 2015-09-22, 11:15   #527
niunia_leyla
Rozeznanie

cześć dziewczyny, przepraszam że się nie odzywałam ale ostatnio mam urwanie głowy w domu, w sobotę zaczynamy remont i po sklepach i marketach jeździliśmy szukając materiałów i inspiracji a potem zmęczona padałam i tylko was podczytywałam.

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne.
Nowym koleżanką życzę zdrowia dla nich i maleństw.

Ja chyba zaczynam mieć problemy z ciśnieniem (jako dorastająca nastolatka miałam straszne skoki) wczoraj rano mało w sklepie nie zemdlałam a po powrocie do domu miałam ciśnienie 104/70, a dzisiaj też koło 9 zrobiło mi się słabo sprawdzam cisnienie 140/74 i nieregularny puls 111. Myślicie że powinnam zgłosić się do lekarza?

A i ma pytanie do tych dziewczyn które szykują osobne pokoje dla dzieci o jakim oświetleniu, konkretnie lampach sufitowych myślałyście?
Stary 2015-09-22, 11:27   #528
kinga1701
Zakorzenienie

ajasiaga Witaj gratuluję córeczki
Stary 2015-09-22, 11:29   #529
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Uaoo.. jejku

Witam nową

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Laski klub
Stary 2015-09-22, 11:37   #530
mojakaren
Zakorzenienie

ajasiaga witaj

uaoo do końca niewiele czasu, ale widze, że podjeliście poważniejsze kroki. Jak sie zapatrujesz na sytuację? faktycznie byłabyś w stanie się wyprowadzić?

niunia_leyla moim zdaniem koniecznie powinnaś te skoki ciśnienia zgłosić lekarzowi
Co do oświetlenia w pokoju Młodego to jeszcze nie wymyśliłam, na razie mam cotton balls, a możliwe, że ta lampa główna to bedzie coś w tym stylu: http://static.lajtit.nazwa.pl/Produc...383e9afbd9.jpg

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 11:40   #531
kinga1701
Zakorzenienie

uaoo czyli urlop sam w sobie udany, współczuje że wam tak się psuje mam nadzieję że się dogadacie.
Stary 2015-09-22, 11:40   #532
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Witaj ajasiaga

Kinga wizyte mam 12.10 na 14:00 dziekuje z gory za dopisanie:-*

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 11:48   #533
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816
Konto usunięte

Wróciłam do domu po glukozie. Faja za friko. W momencie wejscia do domu masakra ;p powa9znoe czulam się jakbym była pijana i na ciągu gastro ;p ale poza tym wszystko gra
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 11:49   #534
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

KAREN, też ostatnio oglądałam lampy bo mamy mały klosz w sypialni i bardzo razi światło, no przy maluchu patrzącym wprost w sufit to nie przejdzie. Bardzo mi się podobają takie jak wstawiłaś, tylko chyba się nie zdecyduję bo to niezły lapacz kurzu...

UAO, czyli u was komunikacja leży i kwiczy

Dopiero powoli nadrobiłam, bardzo współczuję wam tych chorób to musi być straszne...

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 11:54   #535
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ajasiaga Pokaż wiadomość
Miłego dnia dziewczyny
Witaj

Cytat:
Napisane przez niunia_leyla Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, przepraszam że się nie odzywałam ale ostatnio mam urwanie głowy w domu, w sobotę zaczynamy remont i po sklepach i marketach jeździliśmy szukając materiałów i inspiracji a potem zmęczona padałam i tylko was podczytywałam.

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne.
Nowym koleżanką życzę zdrowia dla nich i maleństw.

Ja chyba zaczynam mieć problemy z ciśnieniem (jako dorastająca nastolatka miałam straszne skoki) wczoraj rano mało w sklepie nie zemdlałam a po powrocie do domu miałam ciśnienie 104/70, a dzisiaj też koło 9 zrobiło mi się słabo sprawdzam cisnienie 140/74 i nieregularny puls 111. Myślicie że powinnam zgłosić się do lekarza?

A i ma pytanie do tych dziewczyn które szykują osobne pokoje dla dzieci o jakim oświetleniu, konkretnie lampach sufitowych myślałyście?
Mi marzyłaby się taka: http://www.gryflamp.pl/images/KANDEL...IS-1-3-650.jpg ale w kolorze. Widziałam takie z jedną żarówką, dużym abażurem miętowym lub pomarańczowym lub różowym.. no ogólnie różne kolory w Castoramie. Chyba za 80 zł. Ale no musimy kupić chyba coś co będzie dawać więcej światła bo okno jest jedno i to od wschodu.

Co do ciśnienia to raczej normalne masz jak na kobiete w ciąży. Puls też w ciąży jest podwyższony, ja miałam 102. Może to przez coś innego?
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 11:55   #536
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
uaoo do końca niewiele czasu, ale widze, że podjeliście poważniejsze kroki. Jak sie zapatrujesz na sytuację? faktycznie byłabyś w stanie się wyprowadzić?
Tak, jestem do tego przygotowania psychicznie.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 12:13   #537
czarnulax
Zakorzenienie

ajasiaga witaj
uao mam nadzieje, że jakoś się ułoży.
Stary 2015-09-22, 12:13   #538
niunia_leyla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość

Co do ciśnienia to raczej normalne masz jak na kobiete w ciąży. Puls też w ciąży jest podwyższony, ja miałam 102. Może to przez coś innego?
Właśnie też tak myślałam że skoki są mozliwe, ale męczące bo tak jak pisałam wczoraj prawie w sklepie zemdlałam ale postanowiłam po prostu nie wychodzić z domu sama bez kontroli ciśnienia i wychodzić tylko jak będzie dobre. Co do pulsu to zdarza się wysoki ale ja siedziałam na kanapie od ok godziny więc raczej nie z wysiłku.

Ja myślałam żeby zrobić lampę w takim stylu jak załącznik, konkretnie szary pokój i do tego trzy zwisy (czerwony niebieski i żółty) na białym plafonie. I nie wiem czy pamiętacie jak zastanawiałam się nad malowidłem na ścianę planuję coś takiego jak w załączniku (tylko liście w trzech kolorach: żółty, niebieski i czerwony)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 13502-_CZERWONA_MASZYNA.jpg (26,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 776562948235.jpg (54,2 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3746_571917a0-b3f9-4f53-b6e3-d29fb2b4bda5_max_900_1200_stylowa-tapeta-dekea-w-pokoju-dziecka-pok.jpg (54,9 KB, 15 załadowań)
Stary 2015-09-22, 12:16   #539
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
moja przyjaciółka walczy o dziecko w sądzie z ojcem dziecka, który próbuje z niej zrobić alkoholiczkę, prostytutkę i narkomankę Pisałam wam o tym chorym człowieku

Baby kochana Ale może jednak wyjazd do PL do porodu jest lepszą opcją niż tam użeranie się z nimi wszystkimi Wszystko będzie dobrze, a nam narzekaj ile możesz
Jakbym tylko miala prawo do zasilku dla bezrobotnych to tak,ale w zwiazku z tym ze gdybym zostawila prace to bym nir miala...no to niestety nie. Zwolnienie lekarskie trzeba co Tydzien brac :-(

Cytat:

Ja jesli maz dalej bedzie taki nerwowy to pewnie przez to samo przejde. Dzisiaj tylko sie go zapytalam jaka jest ostateczna data dla ekipy znalezionej Przez niego na pojawienie sie,po ktorej to dacie ja moge poszukac innej ekipy,i miałam Polgodzinna awanture.lece Wlasnie na wyspe gdzie pracuje i dzisiaj po poludniu odbieram rzeczy od kolezanki i ja sama z lotniska tyle dobrego.jeśli maz mnie nie przeprosi i nie pomysli nad inna ekipa remontowa to takiego ch### mnie zobaczy w czwartek

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 12:20   #540
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
jest to jakiś pomysł nawet mi się podoba Alicja z Krainy Czarów tylko co na to USC
Jak USC zaakceptowało np. Żyrafa, to co tam Alicja z Krainy Czarów

Ua00 - a czemu nie chcecie iść na terapię?

Niunia, koniecznie zgłoś lekarzowi to ciśnienie!
Ja mam problem, bo mam za niskie, ale przynajmniej nie skacze.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości