Mamy marzec 2016. Część II - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-22, 10:32   #4021
_polly_
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część II

Dzień dobry! Dzisiaj spałam jak zabita.
Zaraz będę do lekarza dzwonić, się umawiać na dokładną godzinę. Denerwuje mnie to trochę, że nie mogę sobie wcześniej wszystkiego zaklepać, tylko muszę dzwonić jeszcze w ten sam dzień.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 10:35   #4022
misia880
Zakorzenienie

Ja mysle ze kazdy ma prawo przezywac jak chce emocje.
Nie bede udawac bo nie wypada plakac.
Chcialam corke, mam syna. Jestem przerazona, bo NIC dla niego nie mam. Ani kawalka wyprawki.. same male dziewczynki.
Przeraza mnie kupowanie autek, pilek.. ja nawet nie wiem czy dam rade bawic sie z nim bo nienawidze samochodzikow..
Moze to nie jest zdrowe, ale emocja to emocja i tyle.

A dziecko planujemy tylko 1

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 10:37   #4023
201610051940
Konto usunięte

część mamusie kurcze teraz nie mam za dużo czasu żeby siedzieć na wizazu i jestem do tyłu ale wybaczcie mni
a czy wam też jeszcze waga stoi w miejscu????
mnie wczoraj brzuch bolał i chyba właśnie promieniował od żołądka i pachwin:/
201610051940 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 10:38   #4024
_emma
Zakorzenienie

Rozumiem rozczarowanie dziewczyn, które chciały córeczkę, a wyszło odwrotnie. Ja od zawsze marzyłam o przynajmniej jednej dziewczynce. Myślę, że większość kobiet woli córkę ponieważ boimy się, że nie będziemy potrafiły poradzić sobie z płcią przeciwną, a po drugie gdy w dzieciństwie bawiłyśmy się lalkami to w większości były to dziewczynki ubrane w sukieneczki i już wtedy wyobrażałyśmy sobie, że w przyszłości będziemy miały żywe córeczki

Myślę, że szybko się oswoicie z myślą o synach. Pokochacie ich z każdym kopnięciem, muśnięciem. Po porodzie nie będziecie sobie wyobrażały życia bez nich, a na córeczki nadal jest duża szansa
Stary 2015-09-22, 10:38   #4025
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
Nasi znajomi mają 2 synów i zaliczyli wpadkę okazało się , że to bliźniaki i właśnie niedawno przyszedł na świat Jaś i Staś także ma w domu 5 facetów Zdominowali ją całkowicie:P
Wtedy to tylko zostaje liczyć na fajne synowe

Dziewczyny nie potępiajmy tutaj nikogo. Pamiętajmy też, że u większości to pierwsze dziecko, pierwsze emocje i oczekiwania. Założę się, że za m-c każdej przejdzie, tylko trzeba się oswoić z nowiną. A pierwszy szok można różnie przeżyć, nawet bardzo emocjonalnie, z czego za jakiś czas będzie nam się chciało śmiać

Gwiazdka
Ja mam niecałe 3kg. na plusie.

Edytowane przez moooniaaaa
Czas edycji: 2015-09-22 o 10:39
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 10:40   #4026
magda16262
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdka997 Pokaż wiadomość
część mamusie kurcze teraz nie mam za dużo czasu żeby siedzieć na wizazu i jestem do tyłu ale wybaczcie mni

moją wagę sprawdzimy jutro

ale ale jak będzie troche na plusie to wytłumacze sobie to zmianą ubrań z letnich na jesienne haha

Narazie mam na minusie 3kg przez wymioty teraz jest lepiej wymiotuje najczęsciej rano i wieczorem

Edytowane przez magda16262
Czas edycji: 2015-09-22 o 10:42
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 10:42   #4027
Kiinga26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
Myślicie że internista wystawi mi L4?
Wystawi.i kod ciąży też zaznaczy jeśli masz kartę ciążową. Ja pierwsze dwa tygodnie l4 miałam wystawiane przez pierwszy kontakt. L4 brałam z powodu silnych wymiotów.
Ja mam dzisiaj wizytę, i też chciałabym już poznać płeć mam dziewczynkę... Mam chłopca. Dziewczynka się bardzo fajnie rozwijała w wieku niemowlęcym.Teraz ma 5 lat i już pozjadala wszystkie rozumy :P ale też jest troskliwa i taka rodzinna. A chłopiec jest tak słodko nieporadny i ciągle mnie potrzebuje i chyba teraz chciałabym też synka
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 10:42   #4028
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdka997 Pokaż wiadomość
ja stoję w miejscu
Stary 2015-09-22, 10:43   #4029
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Chcialam corke, mam syna. Jestem przerazona, bo NIC dla niego nie mam. Ani kawalka wyprawki.. same male dziewczynki.
Przeraza mnie kupowanie autek, pilek.. ja nawet nie wiem czy dam rade bawic sie z nim bo nienawidze samochodzikow..

Masz prawo to przeżywać ale to dopiero pierwszy dzień od kiedy o tym wiesz. Jeśli aż tak Cię to przeraża to może powinnaś pomyśleć o konsultacji z psychologiem? Myślę, że powinnaś to rozważyć jeszcze przed rozwiązaniem żeby uniknąć depresji po porodzie.
Stary 2015-09-22, 10:47   #4030
moooniaaaa
Zakorzenienie

Ej spokojnie myślę, że jak tylko Misia wpadnie w szał zakupów męskiej wyprawki to jej minie
Ja jak się dowiem, że syn to w pierwszej kolejności pójdę kupić coś męskiego, na otarcie łez
Stary 2015-09-22, 10:49   #4031
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Myślę, że ktoś kto wyraża się o szpitalu "patologiczny" to nie ma zbyt dużo do powiedzenia i nie ma co się taką opinią sugerować. Niektóre laleczki myślą, że szpital to jak hotel i wszystko im się tam należy, zapominają niestety, że pracują tam zwyczajni ludzie, którzy mogą mieć gorszy dzień, czy ciężki poród za sobą. Jeśli masz dobre wspomnienia o szpitalu to nawet się nie zastanawiaj. Jeśli kobieta podczas porodu słucha co się od niej wymaga i nie krzyczy bez powodu to na pewno nikt nie będzie jej ubliżał ani krytykował, a jeśli położna czy lekarz zwróci nam uwagę, że coś robimy źle to dlatego, że jest za nas odpowiedzialna i zależy jej żeby poród przebiegał bez problemów..
Jestem (chyba) podobnego zdania, kobiety od tego szpitala uciekają, a ja w sumie nie wiem do końca dlaczego.
Wychodzę z założenia, że w szpitalu spędzę tylko kilka dni, więc nie ma co się przywiązywać :-P

Wykopcie mnie z łóżka plis! Facet wrócił z nocki, pewnie wstanie kolo 16.. A ja do tego czasu w łóżku? No way! Chciałabym się ruszyć i iść na małe zakupy.. Ale ciężko mi to idzie. :-(
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 10:49   #4032
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Nie potępiam nikogo, ale po prostu nie rozumiem.

Co do opieki nad chłopcem. Do tej pory nie kupiłam mu ani jednego autka, w ogóle od nas dostał może ze trzy zabawki za to od wszystkich w okół dostaje wszelakie zabawki, to samo z ubrankami. Kupuje mu bardzo rzadko bo ciągle ktoś coś przynosi. W Polsce mam bardzo dużo dzieci o różnej płci ale tutaj na miejscu mam może jedną znajomą z rok starszym synem od mojego i ona nie raz mi coś podrzuci. Co do "męskich" zabaw, nie ma czegoś takiego u nas, owszem tatuś nie raz się z synkiem wścieka, teściu kopie z nim piłkę a ja staram się mu pokazywać książeczki chociaż on woli sam wszystko robić, i najczęściej bawi się po prostu sam...

Moja teściowa miała trzech synów i dopiero czwarta urodziła jej się córka. Z żadnym dzieckiem nie miała takiego problemu jak z nią Różnie może być nie ma co panikować
Stary 2015-09-22, 10:51   #4033
Kiinga26
Zadomowienie

Cytat:

A ja Cię rozumiem. W pierwszej ciąży bardzo nastawilam się na chłopca. Bo w moim wymarzonym modelu rodziny najpierw miał być syn, później córka... Kiedy lekarz mi powiedział, że to dziewczyna płakałam całą drogę do domu i jeszcze kolejny miesiąc się wsciekalam, z powodu płci nie po mojej myśli
W końcu mi przeszło i rzecz jasna nie wyobrażam sobie żeby moja Olka była Olkiem ale takie rozczarowanie i żal do losu są normalne w konfrontacji naszych marzeń z rzeczywistością
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 10:55   #4034
kallina_2014
Wtajemniczenie

Cytat:

Misia, ja też nie mam jeszcze NIC dla syna ale mamy jeszcze kupę czasu na skompletowanie wyprawki!
Poza tym posiadanie syna to nie tylko zabawa samochodzikami! Tym tematem akurat moze zająć się tata dziecka i myślę, ze będzie bardzo z tego zadowolony

Za pół roku będzie Ci przykro, że tak myslalas o swoim synku.
kallina_2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 10:57   #4035
magda16262
Zadomowienie

Cytat:

Spokojnie ja też nie mam nawet jednej rzeczy dla maleństwa, myślę, że sporo osób was obdaruje i będzie sporo ciuszków też neutralnych
Stary 2015-09-22, 11:00   #4036
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Jestem (chyba) podobnego zdania, kobiety od tego szpitala uciekają, a ja w sumie nie wiem do końca dlaczego.
Wychodzę z założenia, że w szpitalu spędzę tylko kilka dni, więc nie ma co się przywiązywać :-P
A jak z opieka poporodową? bo u mnie np.:szpital ma ok opinie jeśli chodzi o poród, ale opieka poporodowa to już rzeź i w życiu bym im dziecka pod opiekę nie dała słysząc opinie. Skoro kobiety mają złe opinie to skądś to się musi brać.
Stary 2015-09-22, 11:04   #4037
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:

Wykopcie mnie z łóżka plis! Facet wrócił z nocki, pewnie wstanie kolo 16.. A ja do tego czasu w łóżku? No way! Chciałabym się ruszyć i iść na małe zakupy.. Ale ciężko mi to idzie. :-(
tez jeszcze w łóżku jestem a zakupy i krokiety czekaja
Stary 2015-09-22, 11:05   #4038
kallina_2014
Wtajemniczenie

Co do szpitali to w 100% zgadzam się z Emma. Szpital to nie hotel i nikt tam nikomu nie chce celowo zrobic krzywdy.
Złe opinie mogą brać się stąd, że kazdy ma inne oczekiwania i zawsze znajdzie cos co mu się nie spodoba.
Zresztą narzekanie to cecha narodowa Polaków i zdziwilabym się gdyby jakieś miejsce mialo tylko dobre opinie.
Stary 2015-09-22, 11:08   #4039
magda16262
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
A jak z opieka poporodową? bo u mnie np.:szpital ma ok opinie jeśli chodzi o poród, ale opieka poporodowa to już rzeź i w życiu bym im dziecka pod opiekę nie dała słysząc opinie. Skoro kobiety mają złe opinie to skądś to się musi brać.
Z tym nigdy się nie dojdzie mój szpital w mieście to stary obskurny budynek z małą ilością sal dla mam i ich pociech.. w tygodniu rodzi może z 4 kobiety bo to małe miasto.. i czytając opinie to są bardzo różne jednej poród był cieżki i nigdy nie wróci do tego szpitala druga sobie chwali... To własnie zależy od organizmu i to jak przechodzimy poród tak samo z opieką poporodową każda z nas ma inne oczekiwania i czego innego wymaga w opiece na swoim dzieckiem jak i nad sobą.. Jedna będzie zadowolona druga nie bo może na jednej zmianie były super uśmiechnięte położne a na nocke przyszła jakaś zołza i nie chciała się nami zająć .. w każdym szpitalu znajdzie się ktoś kto nam przypasuje a w drugim nie.
Stary 2015-09-22, 11:14   #4040
nessea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
i mnie można kolorować.... na niebiesko... mąż wniebowzięty, a u mnie nutka goryczy jednak ale druga będzie córcia
Gratuluje synka!
Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
Tym czasem szykujemy się do szkoły i Natalka upiera się przy jakiś starych butach tak na wszelki wypadek

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry kochane.
Cora mnie obudziła i koniec spania.
Na 10 Ide z nią do lekarza bo kaszle bardzo.
Zdrowka dla corci

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
Ciagle boli mnie brzuch. Wczoraj juz nie moglam wyrobic, zadna nospa ani apap nie pomagaly. W nocy wstalam siku i brzuch juz mnie rozbolal tak ze nie moglam spac. Szczypie mnie tez pecherz. Mysle, ze to moze byc zapalenie pecherza.
Udanej wizyty i zebys lepiej sie poczula

Cytat:
Agnieszka, 1 ciaza, termin 11 marca, chlopak
Mamy ten sam tp

Cytat:
Napisane przez NADIA29 Pokaż wiadomość
Witam, chciałabym dołaczyc do forum. Będę mamą marcową termin na 24.03.2016 .Przyjmijcie pliiiss
Witaj Napisz cos wiecej o sobie

Cytat:
Moim zdaniem nie powinnas ukrywac emocji jesli takie sie pojawily. Po prostu potrzebujesz czasu na przemyslenia i stawienie czola problemom, ktore pojawily sie w Twojej glowie, gdy myslalas o chlopcu. Poniekad Cie rozumiem, bo choc w poprzedniej ciazy nie nastawialam sie na corke, czy synka, mialam pewne obawy jak to bedzie gdy jednak okaze sie ze to cholpiec. Mam dwie siostry i zawsze z dziewczynami sie trzymalm. I nigdy zabawy, zabawki chlopiece mnie nie krecily. Po prostu wychowanie chlopca wydawalo mi sie trudniejsze, jakkolwiek to zabrzmi, bo nie znalam chlopiecego swiata. Zastanawialam sie, czy bede umiala nawiazac z nim kontakt taki jaki raczej mialam pewnosc, ze nawiaze z dziewczynka. Czy nie bedzie maminsynkiem, bo jestem raczej z tych nadopiekunczych . Ale ze mam wspanialego meza, to w zasadzie wszystko rownowazymy. On pozwala mu na odwazne zabawy (oczywiscie wszystko w ramach bezpieczenstwa) a ja lubie sie z nim bawic bardziej edukacyjnie i wyglupiac. Mysle ze po prostu potrzebujesz troche czasu zeby sie z tym oswoic, bo tak naprawde sam fakt ze bedziesz miala dzidziusia juz jest wyjatkowy. Bedzie ono polaczeniem Ciebie i Twojego meza, co oznacza ze bedzie dla Was najwspanialsze. Wierze ze niedlugo bedziesz miala inne podejscie do calej sytuacji, bo sama przekonasz sie jak wspanialy i uroczy jest Twoj synek. Moge Ci powiedziec z wlasnego doswiadczenia, ze odkrywanie swiata chlopcow, po tylu latach, ma swoje zalety, bo czuje jak bym znow byla mala czasami, odkrywajac inny dla mnie swiat

Edytowane przez nessea
Czas edycji: 2015-09-22 o 11:19
nessea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 11:16   #4041
kallina_2014
Wtajemniczenie

Pięknie to napisałaś Nessea.
Stary 2015-09-22, 11:25   #4042
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nessea Pokaż wiadomość

Moim zdaniem nie powinnas ukrywac emocji jesli takie sie pojawily. Po prostu potrzebujesz czasu na przemyslenia i stawienie czola problemom, ktore pojawily sie w Twojej glowie, gdy myslalas o chlopcu. Poniekad Cie rozumiem, bo choc w poprzedniej ciazy nie nastawialam sie na corke, czy synka, mialam pewne obawy jak to bedzie gdy jednak okaze sie ze to cholpiec. Mam dwie siostry i zawsze z dziewczynami sie trzymalm. I nigdy zabawy, zabawki chlopiece mnie nie krecily. Po prostu wychowanie chlopca wydawalo mi sie trudniejsze, jakkolwiek to zabrzmi, bo nie znalam chlopiecego swiata. Zastanawialam sie, czy bede umiala nawiazac z nim kontakt taki jaki raczej mialam pewnosc, ze nawiaze z dziewczynka. Czy nie bedzie maminsynkiem, bo jestem raczej z tych nadopiekunczych . Ale ze mam wspanialego meza, to w zasadzie wszystko rownowazymy. On pozwala mu na odwazne zabawy (oczywiscie wszystko w ramach bezpieczenstwa) a ja lubie sie z nim bawic bardziej edukacyjnie i wyglupiac. Mysle ze po prostu potrzebujesz troche czasu zeby sie z tym oswoic, bo tak naprawde sam fakt ze bedziesz miala dzidziusia juz jest wyjatkowy. Bedzie ono polaczeniem Ciebie i Twojego meza, co oznacza ze bedzie dla Was najwspanialsze. Wierze ze niedlugo bedziesz miala inne podejscie do calej sytuacji, bo sama przekonasz sie jak wspanialy i uroczy jest Twoj synek. Moge Ci powiedziec z wlasnego doswiadczenia, ze odkrywanie swiata chlopcow, po tylu latach, ma swoje zalety, bo czuje jak bym znow byla mala czasami, odkrywajac inny dla mnie swiat

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 11:26   #4043
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

A ja myślę że dziecko nie ważne jakiej płci by było to zawsze jest jakieś wyzwanie. Nigdy tak naprawdę nie wiadomo co nas czeka. Ja mam jednego brata i trzy siostry ale zawsze lepiej się z bratem dogadywałam, sama też raczej byłam bardziej chłopczycą i też obawiam się jak to będzie gdy zostanę kiedyś mamą dziewczynki. Ale z drugiej strony, może akurat ona sprawiłaby że stanę się bardziej kobieca? Nigdy nic nie wiadomo. Puki co czekam cierpliwie aż w końcu lekarz mi powie co we mnie siedzi
Stary 2015-09-22, 11:29   #4044
fasolka1987
Zadomowienie

Dzień Dobry wszystkim Mamusiom ale dzisiaj pospałam, w nocy nie mogłam zasnąć bo też budzę się do łazienki przeczytałam zaległości i już odpisuję.

NADIA29 witaj, jak się czujesz?

misia880 jak tam dzisiaj nastroje? myślę, że jak to przetrawisz to będziesz się cieszyła. chłopczyk to nie tylko piłka i męskie sprawy, możesz z nim robić też dużo rzeczy, mój kuzyn się wychował z nami i bawił się z nami lalkami i misiami, my z nim lego, a wyrósł na super chłopaka, ma żonę i jest "normalny"

Trzymamy dzisiaj kciuki za wizyty Abii84, _polly_, Kiinga26

Darkanddark czy Ty kończyłaś studia medyczne? Tak zrozumiałam bo napisałaś, że miałaś staż na ginekologii
fasolka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 11:30   #4045
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Faceta na noc nie miałaś to pędem się do niego przytul, a zakupy nie zając
Stary 2015-09-22, 11:33   #4046
m_moni
Zadomowienie

Marta dużo zdrówka dla Zuzi!

Cytat:

to jest zdrowe podejście, bo prawdziwe. ale przejdzie Ci, zobaczysz.

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie potępiajmy tutaj nikogo. Pamiętajmy też, że u większości to pierwsze dziecko, pierwsze emocje i oczekiwania. Założę się, że za m-c każdej przejdzie, tylko trzeba się oswoić z nowiną. A pierwszy szok można różnie przeżyć, nawet bardzo emocjonalnie, z czego za jakiś czas będzie nam się chciało śmiać
dokładnie. po to jest forum dla kobiet w ciąży żeby prawdziwie przeżywać i wspierać się
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 11:34   #4047
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Faceta na noc nie miałaś to pędem się do niego przytul, a zakupy nie zając
Teraz już śpi, nie będę go ruszać bo potem marudny jest jak nie pośpi :-P
Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
Darkanddark czy Ty kończyłaś studia medyczne? Tak zrozumiałam bo napisałaś, że miałaś staż na ginekologii
Tak :-P nie do końca była to medycyna - a szkoda - ale kierunek pokrewny.
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-22, 11:40   #4048
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
dokładnie. po to jest forum dla kobiet w ciąży żeby prawdziwie przeżywać i wspierać się
Tak zgadzam się, trzeba się wspierać, ale myślę że wsparcie nie polega tylko na głaskaniu po główce ale czasami też trzeba dorosłej zdrowej osobie zasadzić kopa. A emocje to normalna sprawa, powinno się o nich pisać. Ale pozwólmy innym mieć też inne zdanie.
Stary 2015-09-22, 11:49   #4049
Bonku
Wtajemniczenie

Zaraz Was nadrobię tylko się pochwale ze bylam rano na pilatesie - rewelacja! Dziewczynom z Rzeszowa polecam Calypso wracając zrobiłam zdrowe zakupy koniec z fast foodami! Wcinam pyszne i zdrowe kanapeczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20150922_11_43_03_Pro.jpg (123,9 KB, 13 załadowań)
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 11:52   #4050
_emma
Zakorzenienie

Jak któraś ma ochotę na sałatkę jarzynową lub gołąbki z ziemniakami lub bez to zapraszam na kujawy

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Zaraz Was nadrobię tylko się pochwale ze bylam rano na pilatesie - rewelacja! Dziewczynom z Rzeszowa polecam Calypso wracając zrobiłam zdrowe zakupy koniec z fast foodami! Wcinam pyszne i zdrowe kanapeczki
Dobrze, że jestem już po śniadaniu bo inaczej musiałabym założyć śliniak

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości