|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część II
Dzień dobry! Dzisiaj spałam jak zabita.
![]() Zaraz będę do lekarza dzwonić, się umawiać na dokładną godzinę. Denerwuje mnie to trochę, że nie mogę sobie wcześniej wszystkiego zaklepać, tylko muszę dzwonić jeszcze w ten sam dzień.
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mysle ze kazdy ma prawo przezywac jak chce emocje.
Nie bede udawac bo nie wypada plakac. Chcialam corke, mam syna. Jestem przerazona, bo NIC dla niego nie mam. Ani kawalka wyprawki.. same male dziewczynki. Przeraza mnie kupowanie autek, pilek.. ja nawet nie wiem czy dam rade bawic sie z nim bo nienawidze samochodzikow.. Moze to nie jest zdrowe, ale emocja to emocja i tyle. A dziecko planujemy tylko 1 |
|
|
|
#4023 |
|
Konto usunięte
|
część mamusie
kurcze teraz nie mam za dużo czasu żeby siedzieć na wizazu i jestem do tyłu ale wybaczcie mni![]() a czy wam też jeszcze waga stoi w miejscu???? mnie wczoraj brzuch bolał i chyba właśnie promieniował od żołądka i pachwin:/ |
|
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem rozczarowanie dziewczyn, które chciały córeczkę, a wyszło odwrotnie. Ja od zawsze marzyłam o przynajmniej jednej dziewczynce. Myślę, że większość kobiet woli córkę ponieważ boimy się, że nie będziemy potrafiły poradzić sobie z płcią przeciwną, a po drugie gdy w dzieciństwie bawiłyśmy się lalkami to w większości były to dziewczynki ubrane w sukieneczki i już wtedy wyobrażałyśmy sobie, że w przyszłości będziemy miały żywe córeczki
Myślę, że szybko się oswoicie z myślą o synach. Pokochacie ich z każdym kopnięciem, muśnięciem. Po porodzie nie będziecie sobie wyobrażały życia bez nich, a na córeczki nadal jest duża szansa
|
#4025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny nie potępiajmy tutaj nikogo. Pamiętajmy też, że u większości to pierwsze dziecko, pierwsze emocje i oczekiwania. Założę się, że za m-c każdej przejdzie, tylko trzeba się oswoić z nowiną. A pierwszy szok można różnie przeżyć, nawet bardzo emocjonalnie, z czego za jakiś czas będzie nam się chciało śmiać ![]() Gwiazdka Ja mam niecałe 3kg. na plusie. Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2015-09-22 o 10:39 |
|
|
|
|
#4026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moją wagę sprawdzimy jutro ![]() ale ale jak będzie troche na plusie to wytłumacze sobie to zmianą ubrań z letnich na jesienne haha Narazie mam na minusie 3kg przez wymioty teraz jest lepiej wymiotuje najczęsciej rano i wieczorem
Edytowane przez magda16262 Czas edycji: 2015-09-22 o 10:42 |
|
|
|
|
#4027 |
|
Zadomowienie
|
Wystawi.i kod ciąży też zaznaczy jeśli masz kartę ciążową. Ja pierwsze dwa tygodnie l4 miałam wystawiane przez pierwszy kontakt. L4 brałam z powodu silnych wymiotów.
Ja mam dzisiaj wizytę, i też chciałabym już poznać płeć mam dziewczynkę... Mam chłopca. Dziewczynka się bardzo fajnie rozwijała w wieku niemowlęcym.Teraz ma 5 lat i już pozjadala wszystkie rozumy :P ale też jest troskliwa i taka rodzinna. A chłopiec jest tak słodko nieporadny i ciągle mnie potrzebuje i chyba teraz chciałabym też synka
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Ej spokojnie myślę, że jak tylko Misia wpadnie w szał zakupów męskiej wyprawki to jej minie
![]() Ja jak się dowiem, że syn to w pierwszej kolejności pójdę kupić coś męskiego, na otarcie łez
|
|
|
|
#4031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wychodzę z założenia, że w szpitalu spędzę tylko kilka dni, więc nie ma co się przywiązywać :-P Wykopcie mnie z łóżka plis! Facet wrócił z nocki, pewnie wstanie kolo 16.. A ja do tego czasu w łóżku? No way! Chciałabym się ruszyć i iść na małe zakupy.. Ale ciężko mi to idzie. :-(
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
Nie potępiam nikogo, ale po prostu nie rozumiem.
Co do opieki nad chłopcem. Do tej pory nie kupiłam mu ani jednego autka, w ogóle od nas dostał może ze trzy zabawki za to od wszystkich w okół dostaje wszelakie zabawki, to samo z ubrankami. Kupuje mu bardzo rzadko bo ciągle ktoś coś przynosi. W Polsce mam bardzo dużo dzieci o różnej płci ale tutaj na miejscu mam może jedną znajomą z rok starszym synem od mojego i ona nie raz mi coś podrzuci. Co do "męskich" zabaw, nie ma czegoś takiego u nas, owszem tatuś nie raz się z synkiem wścieka, teściu kopie z nim piłkę a ja staram się mu pokazywać książeczki chociaż on woli sam wszystko robić, i najczęściej bawi się po prostu sam... Moja teściowa miała trzech synów i dopiero czwarta urodziła jej się córka. Z żadnym dzieckiem nie miała takiego problemu jak z nią Różnie może być nie ma co panikować
|
#4033 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W końcu mi przeszło i rzecz jasna nie wyobrażam sobie żeby moja Olka była Olkiem ale takie rozczarowanie i żal do losu są normalne w konfrontacji naszych marzeń z rzeczywistością
|
|
#4034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poza tym posiadanie syna to nie tylko zabawa samochodzikami! Tym tematem akurat moze zająć się tata dziecka i myślę, ze będzie bardzo z tego zadowolony![]() Za pół roku będzie Ci przykro, że tak myslalas o swoim synku. |
|
|
|
|
#4035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
A jak z opieka poporodową? bo u mnie np.:szpital ma ok opinie jeśli chodzi o poród, ale opieka poporodowa to już rzeź i w życiu bym im dziecka pod opiekę nie dała słysząc opinie. Skoro kobiety mają złe opinie to skądś to się musi brać.
|
|
|
|
#4037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4038 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do szpitali to w 100% zgadzam się z Emma. Szpital to nie hotel i nikt tam nikomu nie chce celowo zrobic krzywdy.
Złe opinie mogą brać się stąd, że kazdy ma inne oczekiwania i zawsze znajdzie cos co mu się nie spodoba. Zresztą narzekanie to cecha narodowa Polaków i zdziwilabym się gdyby jakieś miejsce mialo tylko dobre opinie. |
|
|
|
#4039 |
|
Zadomowienie
|
Z tym nigdy się nie dojdzie mój szpital w mieście to stary obskurny budynek z małą ilością sal dla mam i ich pociech.. w tygodniu rodzi może z 4 kobiety bo to małe miasto.. i czytając opinie to są bardzo różne jednej poród był cieżki i nigdy nie wróci do tego szpitala druga sobie chwali... To własnie zależy od organizmu i to jak przechodzimy poród tak samo z opieką poporodową każda z nas ma inne oczekiwania i czego innego wymaga w opiece na swoim dzieckiem jak i nad sobą.. Jedna będzie zadowolona druga nie bo może na jednej zmianie były super uśmiechnięte położne a na nocke przyszła jakaś zołza i nie chciała się nami zająć .. w każdym szpitalu znajdzie się ktoś kto nam przypasuje a w drugim nie.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4040 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mamy ten sam tp ![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Ale ze mam wspanialego meza, to w zasadzie wszystko rownowazymy. On pozwala mu na odwazne zabawy (oczywiscie wszystko w ramach bezpieczenstwa) a ja lubie sie z nim bawic bardziej edukacyjnie i wyglupiac. Mysle ze po prostu potrzebujesz troche czasu zeby sie z tym oswoic, bo tak naprawde sam fakt ze bedziesz miala dzidziusia juz jest wyjatkowy. Bedzie ono polaczeniem Ciebie i Twojego meza, co oznacza ze bedzie dla Was najwspanialsze. Wierze ze niedlugo bedziesz miala inne podejscie do calej sytuacji, bo sama przekonasz sie jak wspanialy i uroczy jest Twoj synek. Moge Ci powiedziec z wlasnego doswiadczenia, ze odkrywanie swiata chlopcow, po tylu latach, ma swoje zalety, bo czuje jak bym znow byla mala czasami, odkrywajac inny dla mnie swiat
2009 synek 2016 corcia Edytowane przez nessea Czas edycji: 2015-09-22 o 11:19 |
||||||
|
|
|
#4041 |
|
Wtajemniczenie
|
Pięknie to napisałaś Nessea.
|
|
|
|
#4042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
A ja myślę że dziecko nie ważne jakiej płci by było to zawsze jest jakieś wyzwanie. Nigdy tak naprawdę nie wiadomo co nas czeka. Ja mam jednego brata i trzy siostry ale zawsze lepiej się z bratem dogadywałam, sama też raczej byłam bardziej chłopczycą i też obawiam się jak to będzie gdy zostanę kiedyś mamą dziewczynki. Ale z drugiej strony, może akurat ona sprawiłaby że stanę się bardziej kobieca? Nigdy nic nie wiadomo. Puki co czekam cierpliwie aż w końcu lekarz mi powie co we mnie siedzi
|
#4044 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry wszystkim Mamusiom
przeczytałam zaległości i już odpisuję.NADIA29 witaj, jak się czujesz? misia880 jak tam dzisiaj nastroje? myślę, że jak to przetrawisz to będziesz się cieszyła. chłopczyk to nie tylko piłka i męskie sprawy, możesz z nim robić też dużo rzeczy, mój kuzyn się wychował z nami i bawił się z nami lalkami i misiami, my z nim lego, a wyrósł na super chłopaka, ma żonę i jest "normalny" Trzymamy dzisiaj kciuki za wizyty Abii84, _polly_, Kiinga26 ![]() Darkanddark czy Ty kończyłaś studia medyczne? Tak zrozumiałam bo napisałaś, że miałaś staż na ginekologii |
|
|
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4046 | ||
|
Zadomowienie
|
Marta dużo zdrówka dla Zuzi!
Cytat:
Cytat:
|
|
#4047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak :-P nie do końca była to medycyna - a szkoda - ale kierunek pokrewny.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
Tak zgadzam się, trzeba się wspierać, ale myślę że wsparcie nie polega tylko na głaskaniu po główce ale czasami też trzeba dorosłej zdrowej osobie zasadzić kopa. A emocje to normalna sprawa, powinno się o nich pisać. Ale pozwólmy innym mieć też inne zdanie.
|
#4049 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaraz Was nadrobię tylko się pochwale ze bylam rano na pilatesie - rewelacja! Dziewczynom z Rzeszowa polecam Calypso
wracając zrobiłam zdrowe zakupy koniec z fast foodami! Wcinam pyszne i zdrowe kanapeczki
|
|
|
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak któraś ma ochotę na sałatkę jarzynową lub gołąbki z ziemniakami lub bez to zapraszam na kujawy
![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:45.

kurcze teraz nie mam za dużo czasu żeby siedzieć na wizazu i jestem do tyłu
ale wybaczcie mni

. Ale ze mam wspanialego meza, to w zasadzie wszystko rownowazymy. On pozwala mu na odwazne zabawy (oczywiscie wszystko w ramach bezpieczenstwa) a ja lubie sie z nim bawic bardziej edukacyjnie i wyglupiac. Mysle ze po prostu potrzebujesz troche czasu zeby sie z tym oswoic, bo tak naprawde sam fakt ze bedziesz miala dzidziusia juz jest wyjatkowy. Bedzie ono polaczeniem Ciebie i Twojego meza, co oznacza ze bedzie dla Was najwspanialsze. Wierze ze niedlugo bedziesz miala inne podejscie do calej sytuacji, bo sama przekonasz sie jak wspanialy i uroczy jest Twoj synek. Moge Ci powiedziec z wlasnego doswiadczenia, ze odkrywanie swiata chlopcow, po tylu latach, ma swoje zalety, bo czuje jak bym znow byla mala czasami, odkrywajac inny dla mnie swiat