Mamusie styczniowe 2016, cz. IV - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-22, 14:02   #571
niunia_leyla
Rozeznanie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV

Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
aaa takie cos, czyli i tak kurteczkę jakąś musisz jeszcze sobie sprawić do tego. ja myślałam o czymś takim jak np tu http://allegro.pl/kombinezon-spiwore...133982565.html
taki mam plan
Stary 2015-09-22, 14:04   #572
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
KAREN, też ostatnio oglądałam lampy bo mamy mały klosz w sypialni i bardzo razi światło, no przy maluchu patrzącym wprost w sufit to nie przejdzie. Bardzo mi się podobają takie jak wstawiłaś, tylko chyba się nie zdecyduję bo to niezły lapacz kurzu...
ja to dopiero tak wstępnie sobie myślę, my własnie w całym domu nie mamy jeszcze lamp, ale tak myslałam, że w pokoju Młodego coś musimy zalożyć bo te żarówki strasznie dają po oczach

Cytat:
witam wszystkich
miałam Wam ostatnio pokazać co przyszło w allegrowej paczce muszę tylko wpisać w moją tabelkę co doszło bo nie wiem czy to już koniec ciuszkowych zakupów czy jeszcze nie od męża mam już bana na ubranka
rozmiary 56/62/68]
super ciuszki

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 14:05   #573
hariett
Zadomowienie

Zuken oby przeszło szybko
Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
KAREN, też ostatnio oglądałam lampy bo mamy mały klosz w sypialni i bardzo razi światło, no przy maluchu patrzącym wprost w sufit to nie przejdzie. Bardzo mi się podobają takie jak wstawiłaś, tylko chyba się nie zdecyduję bo to niezły lapacz kurzu...
Ja nawet wolę nie myśleć o lampach... Jeszcze o ile do małego to nie będzie problem, bo w pokoiku ma okno na południe i po prostu dostanie coś w tym typie (taa, kocham proste lampy ), to sypialnia... Jest ciemna, bo nie ma okna, w dodatku ledwo tam zmieścimy łóżko plus szafę Chyba u nas dam jakieś coś takiego, do tego osobne światełka w szafie i gdzie się da jakieś oddzielne lampki, ale nie wiem Choć i tak pewnie tż się to nie spodoba

Ajasiaga hej

Dotka ta kobieta to masakryczny nauczyciel i raczej nie z tych "do dogadania" niestety, w tamtym roku bez sensu dali nam z nią zajęcia o 7.30 w poniedziałek, jak poprosiliśmy o zmianę to powiedziała że "nie ma sal" (taaa, UKW to taka malutka uczelnia i W OGÓLE nie ma wolnych sal ). No i za mna nie przepada od początku z wzajemnością Może jednak na przyszły rok dostane kogokolwiek innego
Twoja z rosyjskiego to była wredna! Ja chciałam wziąć coś innego niż angielski, tyle że my nie mamy nauki od podstaw tylko dla tych znających już język

Edytowane przez hariett
Czas edycji: 2015-09-22 o 14:08
hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 14:07   #574
MallaMi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
MallaMiśliczne ubranka, przypomnij proszę sprzedawcę, bo gatunkowo też wydają się naprawdę fajne.
kupiłam taką zbiorczą paczkę od tej pani http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=9134851
na zdjęciach tak nie widać, ale na niektórych są oznaki częstszego prania. no ale cóż, wiedziałam że kupuje używane
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 14:08   #575
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
ja to dopiero tak wstępnie sobie myślę, my własnie w całym domu nie mamy jeszcze lamp, ale tak myslałam, że w pokoju Młodego coś musimy zalożyć bo te żarówki strasznie dają po oczach
Ja tez nie mam zadnej lampy w domu i wypatrzyłam w Ikei sporo fajnych lamp ale żeby wyposażyć dom w podstawowe lampy to potrzebuje 3000 wiec na razie czekam na przyplyw gotówki
Stary 2015-09-22, 14:13   #576
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Ja tez nie mam zadnej lampy w domu i wypatrzyłam w Ikei sporo fajnych lamp ale żeby wyposażyć dom w podstawowe lampy to potrzebuje 3000 wiec na razie czekam na przyplyw gotówki
Proszę Cię... My mamy co prawda 2 pokoje do oświetlenia, więc o wiele mniej, ale jak weszłam teraz na stronę Ikea i wybrałam 2 lampy które mi się podobają, dają w mojej wyobraźni równomierne, rozproszone światło i wyglądają na trwałe (a jednocześnie są proste i to na prawdę nic superaśnego) to 300 nie nasze, a jeszcze żarówki, jakieś meble, jak podliczyłam co mi zostało do kupienia z wyprawki to łohohoho... będzie wesoło

Edytowane przez hariett
Czas edycji: 2015-09-22 o 14:14
Stary 2015-09-22, 14:13   #577
Dotka90
Zakorzenienie

Hariett, my angielski mieliśmy na takim poziomie, na jaki napisałaś test + rosyjski w właśnie od podstaw.

Ua00, a ja mam wrażenie, że jesteś strasznie 'na nie'.
Nie jesteście od wczoraj ze sobą, macie jedno dziecko, kolejne w drodze, naprawę wolisz się po prostu wyprowadzić, niż próbować to jeszcze naprawić?

Terapia jest do zrozumienia siebie, swojego partnera, do postawienia drugiej stronie oczekiwań, do powiedzenia co nas boli, do wspólnego wyciągania wniosków.

Nie wiem, ja mając małe dziecko i kolejne w drodze, próbowałabym wszystkiego, o ile tylko dałoby się to ratować, tzn. nie facet, który chleje, albo mnie leje itd.

Rozstać można się zawsze.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 14:13   #578
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

MallaMi - ładne rzeczy ja już nie mogę patrzeć na takie malutkie, bo mam ochotę wszystko wykupić A już mi wystarczy stanowczo
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 14:16   #579
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Hariett, my angielski mieliśmy na takim poziomie, na jaki napisałaś test + rosyjski w właśnie od podstaw.
U nas najpierw podzieliliśmy się na grupy, potem wewnątrz pisaliśmy testy sprawdzające No i mamy tylko jeden język.

Stary 2015-09-22, 14:20   #580
MallaMi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
MallaMi - ładne rzeczy ja już nie mogę patrzeć na takie malutkie, bo mam ochotę wszystko wykupić A już mi wystarczy stanowczo
ja też bym mogła kupować i kupować tylko skąd kase na to poza tym pewnie potem się okaże że i tak wszystkiego nie zdarzy wynosić bo wyrośnie

--
dziewczyny odnośnie lamp to chyba w leroy merlin mają teraz jakąś akcję oświetleniową to może coś taniej upolujecie
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 14:22   #581
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_leyla Pokaż wiadomość
Nie wstawiło mi granatowego
ten bardzo fajny

Cytat:
kupiłam taką zbiorczą paczkę od tej pani http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=9134851
na zdjęciach tak nie widać, ale na niektórych są oznaki częstszego prania. no ale cóż, wiedziałam że kupuje używane
aha ja myślałam, że to nowe bo naprawdę ładnie wyglądają.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 14:25   #582
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dotka mam podobne zdanie, ale z drugiej strony widzę w Uaoo rozczarowanie postawą Tżta, jego brakiem chęci do jakiekolwiek zmiany i po prostu zniechęceniem już do tego wszystkiego. Nie dość, że jedno dziecko to teraz drugie i jest po prostu zmęczona. Nie wiem wydaje mi się, że Uaoo chce od tego wszystkiego uciec, żeby spokojnie doczekać rozwiązania, nie martwić się tym teraz, nie zawracać sobie dodatkowo gitary. Na chwilę się uwolnić od tego chociaż psychicznie. To nie tak, że ona jest na nie. Ona po prostu nie ma siły, żeby chodzić na terapie, walczyć, starać się zwłaszcza teraz kiedy drugie w drodze. Tak mi się wydaje, tak widzę całą sytuację przedstawioną przez Uaoo. No nie wiem Latwiej teraz spokojnie doczekać rozwiązania, a później powoli rozwiązywać problemy. Tak jest łatwiej, po prostu.

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Właśnie co do lamp - może nie tylko ikea, a leroy, castorama? My znaleźliśmy świetną za niecałe 100 zł w leroyu właśnie Ikea tak się wydaje często, że tanio, ale jakoś czasem wychodzi lepiej gdzieś indziej

Ja nie wiem jakie oświetlenie zrobić dla dzidziusia dzisiaj przestawiłam mój boski regał w inne miejsce, a koło łóżeczka wstawiłam gondolę, żeby się nie brudziła w korytarzu. W ogóle ten pokój to chyba w końcu przemeblujemy odwrotnie bo mi się nie widzi póki co Nie wiem czy dać łóżeczko na tej samej ścianie co jest łóżko, czy na bocznej. W sumie na bocznej będę widzieć dzidziusia z łóżka, a na tej samej już nie. Ale jak zostawię na bocznej to mi znowu fotel nie wejdzie
Stary 2015-09-22, 14:30   #583
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Latwiej teraz spokojnie doczekać rozwiązania, a później powoli rozwiązywać problemy. Tak jest łatwiej, po prostu.
Nie wydaje mi się
Łatwiej? Z szalejącymi hormonami, płaczącym noworodkiem, drugim parolatkiem w domu, z połogiem, z nową sytuacją - na pewno nie będzie wtedy łatwiej rozwiązać tych problemów..

Ja rozumiem, ze jest zmęczona itp - kto by nie był. Ale sama pisała, że TŻ się stara, teraz wymyślił ten wyjazd itd.

Popatrz też na drugą stronę, chciałabyś usłyszeć, że Twoja kobieta żałuje, że jest aktualnie z Tobą w ciąży?
Zwłaszcza, że mniemam, że oboje się na to dziecko zdecydowali.

Tutaj każde ma swoje za uszami, ale właśnie terapia po to by jest potrzebna, że każde powinno powiedzieć, co mu przeszkadza w drugim, czego oczekuje, z czym mu źle. I każde z nich powinno pracować nad sobą, a oboje - nad całym związkiem.

A to, że jest na nie, dotyczyło tego, że jest wzmianka o terapii i od razu odpowiedź - to nic nie da. Skąd wiadomo, że nie da?
Stary 2015-09-22, 14:31   #584
niunia_leyla
Rozeznanie

Magda a nie myślałas o postawieniu łóżeczka chociaż na początek przy waszym łóżku? Zawsze miałabyś blisko do dzidziusia.
Stary 2015-09-22, 14:35   #585
Dotka90
Zakorzenienie

Co do oświetlenia, to my też mamy biedronkowe cotton ballsy Niebieskie
I powiesimy nad naszym łóżkiem. Łóżeczko będzie przy naszym łóżku, światło z CB jest na tyle delikatne, że nie będzie bardzo wybudzać dziecka w nocy i TŻta, jak będę wstawać żeby małego nakarmić.

Ale już do przewijania potrzebuję raczej coś mocniejszego, bo nic nie będę widzieć Ale też nie wiem jak to zrobić, bo akurat w tym kącie nie mam gniazdka. Nie uśmiecha mi się ciągnięcie kabli przez pół pokoju.
Gniazdko jest, ale po drugiej stronie drzwi = jak podepniemy tam lampkę, to kabel będzie w progu

Chyba, że kupię jakąś lampę stojącą, podepnę po drugiej stronie drzwi i jakoś to będzie? No bo kurde, nie będę co chwilę górnego światła świecić, bo TŻ zwątpi
Stary 2015-09-22, 14:36   #586
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie co do lamp - może nie tylko ikea, a leroy, castorama? My znaleźliśmy świetną za niecałe 100 zł w leroyu właśnie Ikea tak się wydaje często, że tanio, ale jakoś czasem wychodzi lepiej gdzieś indziej
A to się pochodzi, wiadomo Tyle że w przypadku prostych, podstawowych produktów zazwyczaj nie ma aż tak dużych różnic cenowych. No i Ikea ma jedna ogromna zaletę - jak cokolwiek nam nie będzie pasowało to idziemy i zwracamy, nikt się nie pyta dlaczego i po co. Lubię mieć ten komfort psychiczny, że jak lampa nam nie spasuje to nie muszę się martwic, bo wymienię. A przecież jak lampa się będzie prezentować i czy da radę sprostać wymaganiom to nie przewidzę

Stary 2015-09-22, 14:40   #587
Dotka90
Zakorzenienie

Hariett, akurat w Leroyu tez nie ma problemów ze zwrotami, teraz mają bezterminowe Oddawaliśmy ostatnio farbę kupioną rok wcześniej
Stary 2015-09-22, 14:41   #588
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
I jestem. Z dzidzia wszystko w porzadku. Glowka, kregoslup, warga, nozki, raczki, narzady wewnetrzne w normie. Tylko serduszko cos slabo widoczne bylo. W kazdym razie bije i jest miarowe. Lozysko na tylnej scianie. I prawdopodobnie bedzie CORECZKA nastepna wizyta 12.10 wtedy sprawdzi dokladnie serduszko. Aaa i na glukoze skierowanie. Takze 8.10 bede walczyc
super

gratuluję córci
dopisać ci do pierwszego postu czy czekasz na potwierdzenie?
Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
mnie się podoba trzeci
Cytat:
Napisane przez Kruszynkaa86 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny ! Śledzę wątek i czytam Was regularnie od pewnego czasu. Dokładnie przeczytałam wszystkie części, poznałam każdą z Was i nie ukrywam, że bardzo polubiłam Podobnie jak "Kamilka" do tej pory nie pisałam ze względu na kłopoty jakie mi towarzyszą... Choruję na wrzodziejące zapalenie jelita grubego (wzjg) - bardzo nieprzyjemną i uciążliwą chorobę, z której niestety nie da się wyleczyć charakteryzuje się ona stanami remisji, czyli uśpienia choroby kiedy wszystko jest dobrze, fajnie i funkcjonuje jak normalny człowiek i niestety stanami zaostrzenia, kiedy występują krwiste biegunki (i nawet 20 wizyt w toalecie dziennie), bóle brzucha, brak apetytu i jeszcze kilka innych bardzo nie przyjemnych dolegliwości ze strony jelit i układu trawiennego. Udało mi się uzyskać stan remisji i doprowadzić swój organizm do normalnego stanu w lutym - marcu tego roku i postanowiliśmy z TŻ postarać się o Maleństwo. No i udało się ! i to bardzo szybko, bo już w maju zobaczyłam dwie kreski Obecnie jestem w 21t5d ciąży i wg OM nasz syn Adaś przyjdzie na świat 29 stycznia 2016 roku. Bardzo jesteśmy z tego powodu szczęśliwi Niestety mój lekarz gastroenterolog jak się dowiedział o mojej ciąży to kazał mi odstawić leki, czego jak się potem okazało robić nie wolno (leki trzeba brać dożywotnio, aby utrzymać stan remisji) no i moja choroba wróciła od ponad 8 tygodni (!!) walczę z biegunką (udało mi się powstrzymać krwawienie i od jakichś 4 tygodni została sama biegunka), okropnymi bólami brzucha, osłabieniem, bólami większości części ciała, brakiem apetytu i ogólnie złym samopoczuciem. Na szczęście powoli, po zastosowaniu tysiąca różnych sposobów/tabletek/itp rzeczy udaje mi się wracać do normalności i mam nadzieję, że tak pozostanie... Wybaczcie mi mój długi wywód :P mam nadzieję, że mnie do siebie przyjmiecie
witaj

współczuję choroby, mam nadzieję ze będzie coraz lepiej
Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Ja jestem po wizycie, synek nadal synkiem Ostatnio mocno urósł mi brzuch i już wiem dlaczego mój klopsik waży już 886 gram
W trzy tygodnie urósł prawie 400 gram, jestem w szoku.

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Kruszynka ty juz masz na szczęście najgorsze za sobą... My jesteśmy dopiero przed. Termin mamy na 20styczen w teorii. Niestety w 20 tyg wykryto u nas wadę genetyczna. Niestety bardzo poważna, mała ma nowotwór. W środę kurtuazyjna wizyta u gina. W sobotę udało się nam sie wbić na echo serca na jakimś kursie, wiec tyle dobrze ze na termin nie musiałam długo czekać. Boje sie co wyjdzie, bo od tych badań będzie zależeć czy mamy szanse. A w przyszłym tyg czeka mnie szpital w odległym mieście
przykro mi że tak sie sprawy mają
oby udało się Malutka wyleczyć
Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Poza tym to glukoza wyszła ok

Cytat:
Napisane przez ajasiaga Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny jestem tu nowa, mam nadzieję,że mnie przyjmiecie do grona styczniowych mamusiek
Od tyg. jestem na L4 więc mam więcej czasu Jestem w 24 tyg. ciąży w tym tyg. czeka mnie test obciążenia glukozą <ble>, TP mam na 13.01.16 będzie córcia . Imię mieliśmy dla chłopca, a z imieniem dla dziewczynki mamy problem, bo albo nam się nic nie podoba, albo mamy kilka typów ale żadne to nie te jedyne :P Mi się podoba Iga, ale mężowi kojarzy się cytuję :"z grubą kobietą" nie wiem dlaczego :P
Miłego dnia dziewczyny
witaj
Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Na samym wyjeździe dobrze, obyło się bez kłótni, no może jedna na samym początku, ale dość szybko przeszło. Pozwiedzane, wypłata zostawiona (tam jest drożej niż w Gdyni ). Pokój piękny, wifi, mini mini dla córki, wszystko było. Ale.. po przyjeździe do domu już kłótnia, nie wyzywaliśmy się ani nic, ale jedno drugiemu zaczęło wypominać różne rzeczy, pytania po co nam ten ślub był itp, ja wykrzyczałam, że żałuje ciąży, tż stwierdził że dla mnie komputer najważniejszy (nie, bo on wcale nie siedzi przy nim i nie gra w glupia gre ), doszliśmy do wniosku że my się nie potrafimy ze sobą dogadać, ciągle krzyczymy na siebie i nic więcej. Do końca tygodnia daliśmy sobie czas. Jeżeli nam się nie ułoży, nic się nie zmieni to się wyprowadzam.
ehhhhh, Tobie się juz chyba odechciało walki o to małżeństwo...
Cytat:
witam wszystkich
miałam Wam ostatnio pokazać co przyszło w allegrowej paczce muszę tylko wpisać w moją tabelkę co doszło bo nie wiem czy to już koniec ciuszkowych zakupów czy jeszcze nie od męża mam już bana na ubranka
rozmiary 56/62/68
ile ciuszków
Cytat:
aaa takie cos, czyli i tak kurteczkę jakąś musisz jeszcze sobie sprawić do tego. ja myślałam o czymś takim jak np tu http://allegro.pl/kombinezon-spiwore...133982565.html
ja chyba kupię coś w tym stylu na początek a później będę myśleć czy jeszcze dokupować kombinezon i w jakim rozmiarze itp. Nie mam pojęcia jakie sie duże dziecko urodzi oraz jaka będzie zima, nie chcę kupować bez sensu nadmiaru zimowych akcesoriów

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 14:49   #589
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Nie wydaje mi się
Łatwiej? Z szalejącymi hormonami, płaczącym noworodkiem, drugim parolatkiem w domu, z połogiem, z nową sytuacją - na pewno nie będzie wtedy łatwiej rozwiązać tych problemów..

Ja rozumiem, ze jest zmęczona itp - kto by nie był. Ale sama pisała, że TŻ się stara, teraz wymyślił ten wyjazd itd.

Popatrz też na drugą stronę, chciałabyś usłyszeć, że Twoja kobieta żałuje, że jest aktualnie z Tobą w ciąży?
Zwłaszcza, że mniemam, że oboje się na to dziecko zdecydowali.

Tutaj każde ma swoje za uszami, ale właśnie terapia po to by jest potrzebna, że każde powinno powiedzieć, co mu przeszkadza w drugim, czego oczekuje, z czym mu źle. I każde z nich powinno pracować nad sobą, a oboje - nad całym związkiem.

A to, że jest na nie, dotyczyło tego, że jest wzmianka o terapii i od razu odpowiedź - to nic nie da. Skąd wiadomo, że nie da?
tobie się nie wydaje i takie rozumowanie jest bardzo logiczne. Ja się zgadzam ze wszystkim, ale nie jesteśmy w sytuacji Uaoo. I jeśli byłabym na jej miejscu to wiedziałabym o wszystkich racjonalnych wyjściach - staranie się, rozmawianie, tłumaczenie, dbanie o siebie, terapia teraz, a nie później. Jednak nie wiem czy byłabym w stanie podejść do tego tak racjonalnie i czy nie poddałabym się. Bo się nie chce walczyć, bo się nie ma siły, bo ma się poczucie beznadziejności, bezradności i ogólnego zniechęcenia. I mimo tego, że wiesz, że nie będzie łatwiej, nie jesteś w stanie podjąć racjonalnych działań po prostu... Chodzi mi o to, że trzeba patrzeć z drugiej strony, że nie wszystko jest takie łatwe jak się wydaje - o chodźmy na terapię, porozmawiamy. A może on nie lubi rozmawiać? Może ona już tyle dźwiga, że nie ma siły ponownie tego rozdrapywać i rozmyślać nad tym? Może to się zbiera od tylu miesięcy czy lat, że jest tego za dużo? Ja nie mówię, że jedynym sensownym wyjściem jest po prostu rozstanie, bo tak. Może po prostu rozstanie się na pewien czas jest jedynym możliwym wysiłkiem do podjęcia? Bo po prostu nie ma się już siły psychicznej? Czasem tak jest, ze chciałoby się walczyć, że zna sie te milion mądrych rad, pomysłów itp, ale czasem po prostu nie ma już siły.. I co z tego że później nie będzie, tu chodzi o teraz, że teraz się nie ma siły, a tu trzeba teraz żyć, wychować dziecko, donosić ciążę. Bo teraz jest łatwiej uwolnić się od pewnych problemów, odłożyć je chociaż na chwilę w czasie, żeby skupić się na tym co najważniejsze. A później? Później się zobaczy.

Lepiej na chwilę się rozstać, odpocząć od siebie jeśli ma to zapewnić zdrowie psychiczne przyszłej mamy. Po prostu.

Cytat:
Napisane przez niunia_leyla Pokaż wiadomość
Magda a nie myślałas o postawieniu łóżeczka chociaż na początek przy waszym łóżku? Zawsze miałabyś blisko do dzidziusia.
Bliżej się niż jest teraz się nie da Inaczej nie wejdę na łóżko po prostu hahaha od łóżka do łóżeczka mam odległość na ok. 100cm Więc to nie jest zawrotna odległość
Stary 2015-09-22, 14:56   #590
Dotka90
Zakorzenienie

Magda, ale ona pisała też o tym, że ma / podejrzewa depresję u siebie.
Więc nienajlepszą opcją jest rozstanie i zostanie samej w ciąży + z małym dzieckiem, a potem z noworodkiem i kilkulatką.

Ten brak siły, brak motywacji, brak energii, może brać się właśnie z tej depresji.
Stary 2015-09-22, 15:00   #591
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

To tym bardziej moim zdaniem powinna się skupić najpierw na sobie, później na mężu. Zresztą to już mówiłam kiedyś, że specjalista nie musi od razu leków przepisywać ale co zrobi Uaoo to jej decyzja. Byle dzięki niej była szczęśliwsza

Co do pokoju to wygląda to mniej więcej tak jak w załączniku (miszcz grafiki ) i myślałam tak zostawić łóżeczko jak jest albo dać na tą samą ścianę co łóżko... Albo przetegować wszystko i dać łóżko na ścianę gdzie segment a łóżeczko wtedy pod okno.. tylko tam jest grzejnik i chyba nie bardzo nie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pokoj.jpg (41,1 KB, 16 załadowań)
Stary 2015-09-22, 15:06   #592
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
super

gratuluję córci
dopisać ci do pierwszego postu czy czekasz na potwierdzenie?
Dziekuje slicznie:-* wiesz wole chyba czekac na potwierdzenie. Po nastepnej wizycie poprosze Cie jak cos o dopisanie

A ja uwazam ze Uaoo zrobi tak jak uwaza. Jezeli zdecydowala ze wyprowadzka bedzie dobrym rozwiazaniem niech tak zrobi. Zadna z nas tak naprawde nie wie co sie miedzy nimi dzieje. I mysle ze ona najlepiej wie co jest dobre dla niej i jej dzieci...

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 15:15   #593
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:

Co do pokoju to wygląda to mniej więcej tak jak w załączniku (miszcz grafiki ) i myślałam tak zostawić łóżeczko jak jest albo dać na tą samą ścianę co łóżko... Albo przetegować wszystko i dać łóżko na ścianę gdzie segment a łóżeczko wtedy pod okno.. tylko tam jest grzejnik i chyba nie bardzo nie?
Okno i grzejnik razem w zimę to nie za bardzo chyba, na ścianie co łóżko to też będziesz mało dziecko widzieć, taka opcja ustawienia jest moim zdaniem ok. A sam rysunek w sobie uroczy
Stary 2015-09-22, 15:29   #594
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Hariett, akurat w Leroyu tez nie ma problemów ze zwrotami, teraz mają bezterminowe Oddawaliśmy ostatnio farbę kupioną rok wcześniej
Dobrze wiedzieć! Swoja droga roczna farba

Stary 2015-09-22, 15:46   #595
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Dobrze wiedzieć! Swoja droga roczna farba
Biedny ktos kto ja kupi

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 15:53   #596
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
O to to dokładnie!
my potrzebujemy na ten moment 6 lamp wiszących do każdego pokoju po jednej i dwie w salonie - nad częścia salonową i nad częścia jadalnianą. Nad stołem chcemy na pewno tą z BRW, ale jej cena http://www.brw.com.pl/oswietlenie/la...tna-black.html
Że już nie wspomnę o lampach stojacych i tysiacu innych pierdół

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 16:02   #597
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Ua00, a ja mam wrażenie, że jesteś strasznie 'na nie'.
Nie jesteście od wczoraj ze sobą, macie jedno dziecko, kolejne w drodze, naprawę wolisz się po prostu wyprowadzić, niż próbować to jeszcze naprawić?

Terapia jest do zrozumienia siebie, swojego partnera, do postawienia drugiej stronie oczekiwań, do powiedzenia co nas boli, do wspólnego wyciągania wniosków.

Nie wiem, ja mając małe dziecko i kolejne w drodze, próbowałabym wszystkiego, o ile tylko dałoby się to ratować, tzn. nie facet, który chleje, albo mnie leje itd.

Rozstać można się zawsze.
On jest kochany to ja wiem, pomaga, sprząta, gotuje itp. ale nie potrafimy się dogadać i tyle. Ja się już nawet nie chce starać bo to za długo trwa.. Moje uczucie do niego powoli już wygasa.

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
ehhhhh, Tobie się juz chyba odechciało walki o to małżeństwo...
Chyba tak..

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 16:07   #598
kinga1701
Zakorzenienie

uaoo a może Ci brakuje zainteresowania Twoja osobą z jego strony. Samo sprzątanie czy gotowanie to też nie wszystko, jeżeli między wami nie ma już tej "chemii" . Może zajęliście się normalnym życiem zapominając o pielęgnacji uczucia, jakieś wspólne wieczory czy spacery, kolacja przy świecach macie takie chwile dla siebie?
Stary 2015-09-22, 16:17   #599
uaoo
Zakorzenienie

Masz racje, tego w naszym małżeństwie brak.

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Jak idziemy na spacery, to nawet ze sobą nie rozmawiamy, bo nie mamy o czym. Dwa wieczory mieliśmy całkiem dla siebie w Łebie i co? Pierwszego dnia zasnął o 21, a drugiego oglądaliśmy.. SMERFY i ja zasnęłam. :/ Takie są nasze wieczory.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 16:23   #600
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Na wizycie wszystko ok, mlody wazy kolo 650 g, szyjka dluga I zamknieta.

Mam tylko jakis zastoj w nerkach I dostalam troche lekow na to plus musze jutro leciec na badanie moczu... I ja cos wyjdzie nie tak to wtedy antybiotyk.
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości