|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bukiety ślubne cz.III
Cytat:
Nie chodzi o jakość, bo np. w tym roku całkiem ładne tulipany w lipcu widywałam w hurcie, ale o temperaturę. Tulipany to kwiaty, które zdecydowanie wolą chłodek. W lipcu raczej trzeba stawiać na to, że będzie ciepło albo nawet gorąco. Tulipan w temperaturze około 25 stopni (i więcej) momentalnie się wyciągnie (mają taką właściwość, że potrafią naprawdę sporo urosnąć po ścięciu) i otworzy. To jest kwestia naprawdę bardzo krótkiego czasu. Bukiet zrobiony rano w dniu uroczystości postoi sobie w chłodni - kiedy zostanie stamtąd zabrany zacznie się totalna destrukcja i istnieje ryzyko, że do ślubu poniesiesz "resztki". Dlatego tulipany latem owszem, ale raczej do dekoracji (klimatyzowanych) wnętrz... Aż dziwne, że florystka nie ostrzegła... :/ Tulipan to kwiat ciężki do zastąpienia niestety... trochę podobną linię mają kwiaty drobnej cantedeskii http://4.bp.blog spot.com/-FJnJeEFDubY/UZzPt81pmbI/AAAAAAAAOMs/VsT5bub8qOA/s640/Crystal+Blush3.jpg (trzy spacje do wykasowania w "blogspot" bo czaszkuje link )Albo pojedyncze kwiaty piwonii? Chociaż w lipcu różnie może z nimi być - na pewno są droższe. http://s1351.photobucket.com/user/km...k7goa.jpg.html Ewentualnie może kurkuma? https://naradka.files.wordpress.com/2011/12/odmiany.jpg ...i tu w bukiecie przykładowym: http://www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Buk...es/Curcuma.jpg Edytowane przez raingirl Czas edycji: 2015-09-14 o 20:37 |
|
|
|
|
|
#2132 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na drugim wrzuconym przeze mnie zdjęciu jest piwonia - na pierwszym jest cantedeskia błędnie nazywana kalią albo kallą. Edytowane przez raingirl Czas edycji: 2015-09-14 o 22:15 |
|
|
|
|
|
#2134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A byłabyś w stanie powiedzieć czy są w ogole jakieś kwiaty w kolorze lososiowym czy brzoskwiniowym? |
|
|
|
|
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łosoś/brzoskinia to na pewno w odmianach (bierzemy poprawkę na dostępność w danym miesiącu): - róże - goździki - storczyki Phalenopsis - hippeastrum (zwane znowu błędnie amarylisem) - gerbery - alstremeria - mieczyki - dalie - cantedeskie - lilie - jaskry - hypericum (dodatek do bukietu - owoce) Tyle z głowy - musiałabym pomyśleć to pewnie coś by jeszcze wpadło, to nie jest trudny kolor jak już się ustali jaki konkretnie odcień ma być.
|
|
|
|
|
|
#2136 |
|
Zakorzenienie
|
2gie wyglada jak kalia?! (edit: doczytałam nowe posty...chwile temu ich nie było
)kurkuma jest super kwiatem...swego czasu mialam tylko to w doniczkach ale chyba taki bukiet nienajtanszy...
Edytowane przez sQuaara Czas edycji: 2015-09-15 o 09:47 |
|
|
|
|
#2137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to chyba wiem co będę mogła wziąć Dziękuję Ci Sama to bym pewnie nawet nie doszła, że są takie kwiaty
|
|
|
|
|
|
#2138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Do usług
|
||
|
|
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
tak to prawda ze jakby faktycznie sciagac w lipcu tulipany to moze byc roznie
a taka cieta kurkuma to ile? bo ja za doniczke z 40zł dałam (1 kwiat)
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i tak dobrze, że mam w razie czego alternatywę
|
|
|
|
|
|
#2142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja cisnę swoje klientki zawsze o ustalenie tak zwanego "wariantu ratunkowego" bukietu - licho nie śpi, różne rzeczy się mogą stać, bywało, że poszczególne odmiany róż nagle przestawały być dostępne, bo np. spaliło się jakieś lotnisko za granicą. ![]() Fakt faktem, bukietów trochę już popełniłam, a z wariantu ratunkowego nie było mi - na szczęście - dane korzystać, ale strzeżonego...
|
|
|
|
|
|
#2143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przejrzę sobie, aczkolwiek czuję, że albo będę musiała postawić na kolor albo na linię kwiatka, bo 2w1 chyba się nie uda ![]() A ten ostatni to przypadkiem nie dziurawiec? ![]() Czy to jest kurkuma?
|
|
|
|
|
|
#2144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wygląda jak kurkuma, aczkolwiek jakoś mi to wygląda jak sztuczne. Kurkumy w typowych odcieniach brzoskwini chyba nie ma, a róż jest taki bardziej fioletowy i chyba łososia też się z niej nie wyciągnie, ale mogę się mylić.
|
|
|
|
|
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mam żadnej alternatywy bukietu. W sumie liczę, że lawenda jest dostępna normalnie zawsze. Jeszcze jeśli nie dałoby rady kwiatów to może być zboże jakieś, tak jak w załączniku. Gdyby jakimś cudem nie było lawendy to może pójdę w tą tawułkę - jest prosta, ładna i efektowna Będziemy kombinować
|
|
|
|
|
|
#2146 |
|
BAN stały
|
W tym bukiecie jest tylko lawenda? Wygląda super
Też się nad filetem zastanawiam...jest tyle opcji trudno się zdecydować. Ktoś wie jakie kwiaty są dostępne w maju? I z czego najlepiej wybierać, żeby były polskie? |
|
|
|
|
#2147 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
Kiedy miałam wesele kupiłam bukiet ślubny w internecie w webstore http://floriste.pl/bukiet-weselny/ On był w jednem tonie z wszysczm weselem i mojej sukienkoj
|
|
|
|
|
#2148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W maju to na pewno bzy. Ale nie wiem jak z trwałością. |
|
|
|
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O tej porze większość kwiatów jest dostępna. |
|
|
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz po
amatorskie zdjęcie, na szybko mojego bukietu pt "misz masz w odcieniach rózu" ![]()
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2154 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#2155 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chciałabym wianuszki z samego zboża na sali i w kościele, a w bukiecie coś podobnego jak tutaj na zdjęciu. |
|
|
|
|
|
#2156 |
|
Raczkowanie
|
Chyba w sierpniu to akurat ten czas
Ja jestem zakochana we florystce Natalii z Mchów i Paproci. Jest z Wrocławia, ale działa na całym dolnym śląsku. Polecam jak któraś ma ślub w okolicy
|
|
|
#2157 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja z prośbą do Raingirl
Z okazji slubu dostałam taki bukiet. I zastanawiam się jakie kwiaty w nim są. A właściwie to już były Widzę różę gerberę, gipsówkę, goździk no i nei wiem co to jest to czerwone i te różowe na środku. Poratujesz?
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
P.S. Zajrzałam w podpis. Sredecznie gratuluję Jesteśmy na tym samym etapie Dużo zdrówka wam życzę Syn czy córka?
|
|
|
#2160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie Synuś - mam nadzieję, że połknie maminego bakcyla florystycznego, w końcu najlepszymi florystami świata są faceci, więc kto wie, może noszę przyszłego mistrza ![]() Zdrówka dla Was
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.

Florystka mówiła, że w sumie można, czemu nie - kosztują majątek i mogę przyjść w kiepskim stanie ale droga wolna
Ale sama nie wiem. Może okazać się, że wyrzucę kasę w błoto. Nie umiem znaleźć dobrego zamiennika tulipanów

)