Mamusie grudniowe 2015 cz.7 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-22, 18:16   #661
rudaska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7

Moje łowy

Moje łowy

I śpiworek. W rzeczywistości fajniejszy niż na aukcji

Stary 2015-09-22, 18:17   #662
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Moje łowy

Moje łowy

Super łowy
Stary 2015-09-22, 18:17   #663
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Masz rację Czubasek, trochę przewrażliwieni są dorośli

Chciałabym, żeby moje dziecko miało chociaż cząstkę tego co ja w dzieciństwie, zabawę, beztroskę, piękne wakacje. No cóż, oby zdrowie dopisało, bo ja już planuję wyjazdy, podróże, chcemy z mężem dziecku świat pokazywać, żeby miało piękne wspomnienia z dzieciństwa.

Co innego też, jak się człowiek wychowuje w rodzinie pokoleniowej, tj. rodzice, dziadki, pradziadki w jednym domu. Ja tak miałam, fajne to było, zawsze jak tata krzyczał uciekało się do babci albo dziadka hehe

No ale teraz sytuacja w kraju zmusza do wędrówki za pracą i nie ma tak kolorowo. Dziadki jedne 400 km, drugie 70 km. I perspektywa mieszkania w bloku, bo mało kogo stać na kupno swojego domu.

No właśnie a teraz to mnie nawet drażni ta komórkowa smycz. Jak nie odbierzesz to zaraz sto pytań: a czemu, a co się stało, ale jak to... jakby człowiek tylko telefonu pilnował.
Teraz jestem na bakier z telefonem, rzucę go gdzieś i leży. Jak pracowałam to gorzej było, trzeba było mieć zawsze telefon przy dupi..e za przeproszeniem, bo mogli zadzwonić o każdej porze dnia i nocy w trakcie dyżuru i trzeba było jechać do pracy.
Też się w takim domu wychowywałam i moje dzieci też będą miały babcię na miejscu

O tak, wkurzające jest to uwiązanie i te pretensje czemu telefonu nie odbierasz albo na smsa nie odpisujesz? A ja czasem dla świętego spokoju rzucam telefon w kąt

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Dokładnie! Ja też blizny na kolanach jeszcze mam! huśtawki na drzewie
A poparzenie pokrzywa? Ktoś pamieta? Teraz nie wiem czy dzieci wiedza jak pokrzywa wygląda, nawet te co na wsi mieszkają... miło powspominac takie dzieciństwo, szkoda ze nasze dzieci takiego nie będą miały, no ale to nie tylko od nas zalezy, po prostu świat idzie do przodu, zmienia się wszystko.

A te które biorą witaminy, zamierzają do końca ciąży brać, na te ostatnie 3 miesiące też wykupujecie??

P.S. robię koszyk na gemini, dlatego tak pytam
Też mam blizny na kolanach i nie tylko, poparzenia pokrzywą też nie jeden raz kiedyś nawet pode mną i koleżanką złamała się gałąź jak siedziałyśmy na drzewie

Witaminy kupiłam już do końca ciąży, na gemini właśnie

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 18:17   #664
acapella
Zadomowienie

A my dziś 31 tydzień! :O
Koritsi możliwe, że się spotkamy, na kiedy masz termin?
Mujer, bo to chyba Ty pytałaś o Rydygiera, nie wiem konkretnie, ale podobno niemiły personel, warunki też nie za bardzo. Znam dwie osoby, które rodziły w Krakowie i obie w Narutowiczu i obie polecały. Jedna cesarka a druga osoba dwójkę dzieci naturalnie w tym jedno z komplikacjami. I to też mnie przekonało, bo jak poród łatwy to prawie wszędzie będzie ok...
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 18:18   #665
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Moje łowy

Moje łowy

Super

40/40
Stary 2015-09-22, 18:20   #666
rudaska
Zakorzenienie

I mam jeszcze taką bawełnę, jeszcze nie wiem co z niej będzie ale nie mogłam obojętnie przejść obok osiołków
Stary 2015-09-22, 18:22   #667
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Moje łowy

Moje łowy

same konkrety! śliczne!!
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 18:23   #668
k_asienka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Mujer, bo to chyba Ty pytałaś o Rydygiera, nie wiem konkretnie, ale podobno niemiły personel, warunki też nie za bardzo. Znam dwie osoby, które rodziły w Krakowie i obie w Narutowiczu i obie polecały. Jedna cesarka a druga osoba dwójkę dzieci naturalnie w tym jedno z komplikacjami. I to też mnie przekonało, bo jak poród łatwy to prawie wszędzie będzie ok...
Ja zaraz też 31 tydzień
Decydujesz się w Narutowiczu rodzić?
k_asienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 18:25   #669
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
.
OOOO ale że ten, juuuuż To będziesz już przecierać szlaki zanim ja urodzę Gratuluję wysokiego lvlu

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
I mam jeszcze taką bawełnę, jeszcze nie wiem co z niej będzie ale nie mogłam obojętnie przejść obok osiołków

oooo rewelacja!!! ja też namiętnie kupuję ładne materiały
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 18:34   #670
syylwuska
Zakorzenienie

RUDASKA śliczne zakupy, fajny ten brązowy misio i osiolki też super

U kogo zamówilas spiworek? Jaki wzielas rozmiar?

EVCIAPO a lekarz mówił, żeby do,końca ciąży brać czy sama zdecydowalas?

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 18:36   #671
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:

Jestem całkiem wstępnie umowiona na ciecie na 26.11. z tego co pamiętam to Tobie chyba też. "grozi" poród pod koniec listopada?
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-22, 18:43   #672
ogolnie
Zakorzenienie

Sylwuska ja biorę do końca i potem też witaminy,ale od dziś zmieniam z omegamed na prenatal classic,a będę tylko dobierać dha. W sumie teraz będę kombinować z tymi witaminami bo mnie gin już wkurza.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 18:46   #673
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Sliczna
Ja bede miala tylko te koszyczki.
A wlasnie, propo tych koszyczkow to w biedronce sa w tym stylu
Ja mam kupione ale takie a'la rattan bo są łatwiejsze w utrzymaniu ich w czystości i użyję w szafie Małej. Zresztą i w kuchni takie mam i u nas w szafie różne koszyki
Wiem jak takie koszyki jak na zdjęciu lub wiklinowe trzymają kurz itd.

Cytat:
Moje łowy

Moje łowy

Cytat:
Śliczne wszystko

Ja się wkurzyłam na męża... może po części niepotrzebnie, ale mam swoją rację. I teraz mam humor do bani i głowa mnie rozbolała i płakać mi się chce :/
Napisałam mu dokładną instrukcję jak ma załatwić pewną sprawę, a on zrobił po swojemu. Nie wiem po co się mnie wcześniej o wszystko pytał i mu 10 razy powtarzałam jak i tak zrobił po swojemu. Ech...
Stary 2015-09-22, 18:49   #674
rudaska
Zakorzenienie

Sylwuska zamawiałam u Kerstin2001, długość śpiworka 74 cm, nie ma podanego rozmiaru. W sumie to cieszę sie że nie brałam mniejszego bo dzis oglądałam i miałam wrażenie, że te malutkie są na chwilę. Więc mam taki plan do spania: rożek, potem ten śpiworek a potem kolejny większy i cieńszy, którego jeszcze nie mam

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Jestem całkiem wstępnie umowiona na ciecie na 26.11. z tego co pamiętam to Tobie chyba też. "grozi" poród pod koniec listopada?
No co ja tu czytam, co chwila widze 30, 31 tydzień to już?!? Kortisi jak ci z tą myślą, że wstępnie możesz odliczać do dnia, kiedy przywitasz dzieciątko na świecie?
Andriuszka, Sylwuska, Aniqa dzięki

Edytowane przez rudaska
Czas edycji: 2015-09-22 o 18:51
rudaska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 18:58   #675
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Sylwuska ja biorę do końca i potem też witaminy,ale od dziś zmieniam z omegamed na prenatal classic,a będę tylko dobierać dha. W sumie teraz będę kombinować z tymi witaminami bo mnie gin już wkurza.
A czemu zmieniasz na prenatal? Jakie dha kupujesz?

Po porodzie też zamierzam brać, juz mam nawet kupiony omegamed pregna, to w sumie same dha.

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Ja mam kupione ale takie a'la rattan bo są łatwiejsze w utrzymaniu ich w czystości i użyję w szafie Małej. Zresztą i w kuchni takie mam i u nas w szafie różne koszyki

Śliczne wszystko

Ja się wkurzyłam na męża... może po części niepotrzebnie, ale mam swoją rację. I teraz mam humor do bani i głowa mnie rozbolała i płakać mi się chce :/
Napisałam mu dokładną instrukcję jak ma załatwić pewną sprawę, a on zrobił po swojemu. Nie wiem po co się mnie wcześniej o wszystko pytał i mu 10 razy powtarzałam jak i tak zrobił po swojemu. Ech...
Ojej, ale przez telefon się poklociliscie? Czy rozmawialiscie?

Nie denerwuj się, bo zobacz, ze Twoje samopoczucie od razu się psuje ;/
Faceci tak czasem mają, ze jak zrobią po swojemu, to myślą, ze tak będzie najlepiej ;/

Stary 2015-09-22, 19:03   #676
kalwinka
Zadomowienie

Gryzelda dzięki za przypomnienie o aptece gemini. Właśnie miałam zrealizować kolejny koszyk na allegro, na gemini nie będę płacić za 3 przesyłki od różnych sprzedawców a wiele rzeczy wychodzi mi taniej

Byłam tak niewyspana dzisiaj, że zasnęłam na ławce w ogrodzie. Kot do mnie przyszedł się przytulić i się razem zdrzemnęliśmy. Na szczęście jutro zaczynają kłaść płytki, ściany w pokojach odmalowane, jeszcze tylko jutro przypomnę mojemu tacie żeby poprawił gipsówkę na przedpokoju i będzie można zacząć coś sprzątać

Halwaya bardzo mi przykro, z powodu cioci Przytulam
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 19:05   #677
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
RUDASKA śliczne zakupy, fajny ten brązowy misio i osiolki też super

U kogo zamówilas spiworek? Jaki wzielas rozmiar?

EVCIAPO a lekarz mówił, żeby do,końca ciąży brać czy sama zdecydowalas?

Mój lekarz to jest zakręcony jak ruski termos
Sama zadecydowałam, że będę brać

Cytat:
To już troszkę ponad 2 miesiące Ci zostało

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość

Śliczne wszystko

Muszę poszukać takich rattanowych koszyczków albo drewniane w pepco fajne widziałam

Co do męża, skomentuje to tak: facet

40/40
Stary 2015-09-22, 19:06   #678
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Mój lekarz ma wszystko w komputerze, nic nie muszę przypominać na szczęście

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 19:08   #679
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Mnie strach oblecial jak mi aplikacja pokazała ze za 86 dni rodze. A ja nie zgadzam się z terminem od miesiączki uważam ze będzie wcześniejszy. A do tego tydzień przed juz mam być w szpitalu. Także z 86 zrobiło mi się 70.
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 19:14   #680
Koritsi_a
Zadomowienie

Rudaska mi z tym dobrze chciałabym juz mieć maluszka w domu (zwłaszcza ze wiem jak wyglądają ostatnie tygodnie ciąży hehe). Jakoś bardzo mi odpowiada fakt ustalonego terminu No o trochę mnie to zmobilizowało żeby przyspieszyć z wyprawką haha
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 19:15   #681
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Dziś dopiero zauważyłam że brzuch mi rośnie. Ja generalnie gruba jestem więc mała miała sporo pracy żeby wypchac mój smalczyk ale już widać albo dopiero hehe a schudłam 10dkg od ostatnich pomiarów.

Kupiłam bawełnę na pościel dla małej. Zamówiłam w niedziele wieczorem juz dziś mam. Dałam mamie do szycia. Bo ja mam zamiar używać najpierw rozka a potem kocyka w podszewce. Nawet nie kupuje pościeli takiej do łóżeczka. A kocyk mam nie wymiarowy to kupiłam materiały i mama mi uszyje. Do wózka kupiłam beżowy w grochy, a na zestaw kocyk poduszka mam żółty w misie i zielony w groszki. Obfoce jak będzie gotowy
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 19:18   #682
acapella
Zadomowienie

Koritsi z ostatniego usg termin wychodził właśnie na 26 listopada
Kasienka tak, jestem zdecydowana Nie ma tam dni otwartych, ale można się umówić na spotkanie, żeby wszystko obejrzeć, my tak zrobimy jak się ogarnę z mgr itp.
Andriuszka no mam nadzieję, że jednak ja nie będę rodzić pierwsza W ogóle to wolałabym grudzień, jakoś milej się kojarzy niż koniec listopada
Rudaska a Ty to który tydzień? ;>
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 19:31   #683
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Rudaska mi z tym dobrze chciałabym juz mieć maluszka w domu (zwłaszcza ze wiem jak wyglądają ostatnie tygodnie ciąży hehe). Jakoś bardzo mi odpowiada fakt ustalonego terminu No o trochę mnie to zmobilizowało żeby przyspieszyć z wyprawką haha
No dla mnie to też byłby komfort fajnie tak móc się przygotować, powiedziałabym - idealnie

Cytat:
Napisane przez wojniann Pokaż wiadomość
Dziś dopiero zauważyłam że brzuch mi rośnie. Ja generalnie gruba jestem więc mała miała sporo pracy żeby wypchac mój smalczyk ale już widać albo dopiero hehe a schudłam 10dkg od ostatnich pomiarów.

Kupiłam bawełnę na pościel dla małej. Zamówiłam w niedziele wieczorem juz dziś mam. Dałam mamie do szycia. Bo ja mam zamiar używać najpierw rozka a potem kocyka w podszewce. Nawet nie kupuje pościeli takiej do łóżeczka. A kocyk mam nie wymiarowy to kupiłam materiały i mama mi uszyje. Do wózka kupiłam beżowy w grochy, a na zestaw kocyk poduszka mam żółty w misie i zielony w groszki. Obfoce jak będzie gotowy
ja też chyba nie będę kupowac pościeli do łóżeczka. Po jakimś czasie kupię klin i na niego poszyję poszewki, a jeden kocyk dostałam taki gruby, ze chyba będzie lepszy od kołderki. Normalna pościel kupię dopiero do większego łóżka
Acapella mi leci 27 tydzień, więc ja ta grudniówka późniejsza, a jak sie mały uprze to i styczniówka może być
Stary 2015-09-22, 19:42   #684
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Sylwuska zamawiałam u Kerstin2001, długość śpiworka 74 cm, nie ma podanego rozmiaru. W sumie to cieszę sie że nie brałam mniejszego bo dzis oglądałam i miałam wrażenie, że te malutkie są na chwilę. Więc mam taki plan do spania: rożek, potem ten śpiworek a potem kolejny większy i cieńszy, którego jeszcze nie mam

No co ja tu czytam, co chwila widze 30, 31 tydzień to już?!? Kortisi jak ci z tą myślą, że wstępnie możesz odliczać do dnia, kiedy przywitasz dzieciątko na świecie?
Andriuszka, Sylwuska, Aniqa dzięki
Dzięki za sprzedawcę ja planuje rożek, ale to chyba tak do 2 m dziecko w nim śpi, a potem mam spiworek ale od 6 do 12 m i tak się zastanawiam, Ze przydałby mi się jeszcze taki mniejszy, może jeszcze na ciuchach znajdę, a,jak nie to kupie, bo Mała może wcale w rozku nie bedzie chciała spać, więc od razu byłby mniejszy spiworek

O kurczę mieć taką świadomość, że już jest dokładna data porodu, to troszkę mnie przeraża, niby z jednej strony nie mogę się juz doczekać, kiedy zobaczę swoje kochane Maleństwo, Ale z drugiej...

Stary 2015-09-22, 19:46   #685
czubasek20
Zakorzenienie

Dziewczyny Was tEz tak boli wszystko od brzucha w dol wieczorem?
Ja brzuch twardy, uda bola, bozena boli...

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

A mi do porodu zostalo jakies 70 dni... lekarz otwarvie powiedzial ze zrobimy cesarke dwa tyg przed terminem zebym nie musiala sie z tym zylakiem mordowac.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2015-09-22 o 19:45
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 19:47   #686
ogolnie
Zakorzenienie

Sylwuska zmieniam,b omega mi się kończy i nie chce zamawiać dwóch opakowań bo mi się to nie opłaca,a w aptece drogo. Zmieniam na te co kupił mi TŻ na początku ciąży(prenatal classic)kiedy jeszcze gin nie mówił że mam brać omega. Poza tym prenatal ma większe dawki i liczę że mi poprawi trochę wyniki badań,ale ginowi nie mam zamiaru nic mówić że zmieniam.
Stary 2015-09-22, 19:47   #687
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Ooo, dzięki za info, przelustruję ich jeszcze.

Zależy co znaczy łatwy w sumie
Widzę, że każdy ma inne oczekiwania co do porodu. Ja np. nie chcę, żeby wprowadzano mi zbytnią ingerencję itp. oraz nie chcę, żeby mi dziecko zabierano, natomiast moje koleżanki przeciwnie - chciały urodzić jak najszybciej i jak najmniej boleśnie oraz potem odpocząć

Personel to podejrzewam rzadko fajny...
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 19:47   #688
ogolnie
Zakorzenienie

A dha na razie biorę resztę z omegi a potem zobaczę co w aptece.
Stary 2015-09-22, 19:49   #689
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
U mnie dzis średnie wieści. Zmarła moja ulubiona ciocia (siostra mojej juz niezyjacej babci).
Glowa mnie boli.. ide spac :/ smutno mi - ale co najdziwniejsze łzy nie uronilam..
Współczuję
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 19:55   #690
adka_19
Wtajemniczenie

Halwaya kochana przykro mi

Miałyśmy piękne dzieciństwo to fakt. A propo tz dzisiaj jak zobaczył chłopca znajomej 6 lat że sam koło bloku latał to mówi że nie wyobraża sobie żeby jego starszy syn tak biegał (7lat).
W szoku był.
Mówię kochanie ale my tak chodziliśmy. . Wiem że inne czasy i wgl.. ale taka prawda.

Andriuszka ależ genialny pomysł z tą szafa ! :Love:

Jeśli chodzi o witaminy przyznaje się że biorę jak mi się przypomni ) heheh średnio co drugi trzeci dzień.

Rudaska śliczne rzeczy *

Swoją drogą uslyszalam od tzta że jestem marudna coraz bardziej to my powiedziałam rano że niech się zastanawia czy nie chce modelu zmienić póki ma czas to mi szpilek wbił że ma cały dzień na to żeby pomyśleć.
Np to niech sobie myśli... wrrr r
Skoro mu źle.
A i oświadczam że nie marudze ale czasem mi już ciężko po prostu..

Wojniann - niestety te terminy się zbliżają wielkimi krokami. masakra
Ja za 69 dni idę na macierzyński
I nie jesteś gruba tylko masz większą powierzchnię erotycznna ciała ewentualnie

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości