|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
z tego wszystkiego nawet nie przywitałam nowych mam i nie pogratulowałam udanych wizyt
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
Tak piszecie o tych kopniakach i ja ich NIGDY nie czuję wysoko
![]() Uff, zakupiłam segregator i powkładałam do koszulek wszystkie moje wyniki badań, wypisy ze szpitala, wyniki USG - ile tegooo, a to dopiero półmetek, segregatora mi braknie |
|
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak siedzę to np przy stole to czuję na wysokości majtek, jak leże to czuję koło lub ponad pępkiem, a dziś to tak z 4-5 cm nad pępkiem. Ale mi już położna miesiąc temu mówiła że ma wysoko macicę podniesioną.
---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Baby jesteś tam ? Jak tam paczka ? |
|
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
Med ja pod taki spiworek bede zakladac pewnie jakies spodenki, body z dlugim rekawem, sweterek/bluze I skarpety. Jak bedzie bardzo zimno to zamiast skarpet rajty
![]() Welurowych rzeczy raczej nie uzywalam przy corce. Ogolnie pajace tylko do spania jak juz ![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Ewusia nie mam jeszcze spiworka ale jak cos zakupie to pokaze widzialam takie pikowane granatowe I jak dla mnie sa spoko.W H&M tez sa fajne I porzadne ale drogie bo 129 zl :/ ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- A to jak czujemy maluszka to zalezy jak jest ulozony, ja caly czas czulam wyzej kolo pepka ale od dwoch dni czuje nisko I maly sie przekrecil glowke ma teraz do gory
|
|
|
|
#696 |
|
Rozeznanie
|
Cześć ja padam, nie śpię od 4. Czuje się zmęczona ale nie mogę zasnąć i jeszcze do tego zaczęła mnie głowa boleć
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, czas wstawać. Wyszykowac się i jechała podejrzeć maluszka.
i z mniej przyjemnych spróbować tej glukozy, ale jakoś czuje że dziś jest bardzo zły dzień na nią.
|
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() wizyta wczoraj ekspresowo ![]() serce jak dzwon 156 uderzeń z wyników glukozy była niezmiernie zachwycona 3 usg prenatalnego nie trzeba ale można jak się chce ![]() nadal chłopczyk i już tak zostanie aha i muszę zażywać witaminki z żelazem ![]() można wpisać mi wizytę 13.10 wczoraj kupiliśmy wózek Tako city move + fotelik/nosidełko maxi cosi
|
|
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulenkowo ciesze się ze z synkiem wszystko w porządku i wyniki dobre. I oczywiście gratuluję zakupy wózka i fotelika
|
|
|
|
#700 |
|
Zadomowienie
|
Ewusia_marchew - ja też podkradnę listę
kinga - mnie lekarz mówił 2 tygodnie temu na wizycie, że macicę mam tak wysoko jak w 25 tygodniu, a byłam w 23 tygodniu. Ale i tak małą czuję głównie w dolnej części brzucha. Powodzenia na wizycie Kasiulenkowo - udany za zakup. Wizualnie ładny. Jaki kolor?Ja się obudziłam po 4:00, bo plecy mnie strasznie zaczęły boleć. Więc musiałam usnąć na półsiedząco, bo nie dało się wytrzymać. |
|
|
|
#701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sydney taki beżowy
|
|
|
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
mojakaren gratuluję zakupu
![]() lune graty za wizytę! ![]() kinga powodzenia na wizycie i na glukozie dasz radę!kasiulenkowo graty! ewusia graty za nowy tydzień! ![]() Nie wiem na co jeszcze miałam odpisać, bo chyba mi wszystkiego nie zacytowało co zaznaczyłam ![]() Ja nie wiem jakiego terminu porodu się trzymać. Z usg to za każdym razem jest w okolicy ale inaczej (pierwsze prenatalne 2.01), więc chyba poprzestanę na tym z OM ![]() Ja się zastanawiam jak się mała ułożyła, bo od jakiegoś tygodnia-półtorej czuję głównie po bokach, tak jakby leżała w poprzek ![]() I zaczynamy dzisiaj 26 tydzień
|
|
|
|
#703 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy sie
wyobrazcie sobie ze dzisiaj rano bylo u nas tylko 2st. Niezmiernie rzesko Oczywiscie gratulacje nowych tygodni i udanych zakupow. A Tobie Kinga powodzenia na wizycie a jeszcze bardziej na glukozie
|
#704 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
można zmienić termin porodu- póżniej- im większe dziecko tym większe odchyły od normy- na końcu ciąży lekarz informuje o przybliżonej wadze dziecka- a to może i tak wachać się ok pół kg w dół bądź w górę...Cytat:
Aż muszę zapytać dziś o to gina ![]() Cytat:
Cytat:
Wózek fajny- tylko jak na nasze potrzeby koszyk pod spodem za mały ![]() 11:15 mamy wizytę u gina... zobaczymy co powie... mam nadzieję że guz nie urósł zbytnio od ubiegłego tyg Mi się strasznie podobał Amelis Pro- ta nowa wersja wydawała mi się mieć wszystko czego potrzebujemy
Edytowane przez kamilka Czas edycji: 2015-09-23 o 08:44 |
||||
|
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
Gratki nowych tygodni i udanych wizyt
![]() Czarnula, teraz nie ma się co USG trzymać, bo się to już zmienia, podobno najlepiej bazować na terminie USG wyznaczonym chyba do 12 czy 14 tygodnia, nie pamiętam. Ja się trzymam terminu z OM póki co. W sumie nie ma się co sugerować konkretnym dniem, bo i tak można urodzić 4 tygodnie wcześniej, albo 2 tygodnie poźniej, nie przewidzimy jak zachowa się np. szyjka, czy nie zacznie się skracać miesiąc wcześniej. A z kolei termin wg OM jest zawodny, bo ja miałam długie cykle (nawet do 46 dni czasem), a termin 18.01 mam wyliczony 'książkowo' czyli przy cyklach 28 dniowych
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja akurat ten cykl to miałam ok pod względem długości, więc można by teoretycznie liczyć według OM. A wiadomo, że dziecko wyjdzie kiedy będzie chciało
Byle nie za wcześnie. Nie przywiązuję się do konkretnego dnia, jak ktoś pyta to podaję termin z karty ciąży. A nastawiam się po prostu na koniec grudnia-początek stycznia. Kwestia jeszcze tego, czy to będzie SN.Cytat:
![]() kamilka kciuki! |
|
|
|
|
#707 |
|
Zadomowienie
|
A mi lekarz od początku mówi że wegług USG jest tak samo jak z ostatniej miesiaczki, mowi ze jest idealnie. Ja to tego i tak nie rozumiem, aplikacja mi pokazuje inaczej. U mnie praktycznie nie było cykli bo miałam zanik miesiączki od 14 roku życia, mialam wywoływane bez leków sie nie ruszało wcale...
Wczoraj lekarz mówił że Mały jest główką do dołu i siedzi w lewym moim boku dlatego tak tam intensywnie czuje kopniaki No i kazał mi kupić ciśnieniomierz i codziennie kontrolować, bo miałam mierzone wczoraj u niego 4 razy i cały czas pokazywało średnio 140/100
|
|
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się dowiem za tydzień jak mała się ułożyła aktualnie
|
|
|
|
#709 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem, nienormalne ale u mnie to rodzinne U mnie mały ciągle ułożony głową w górę i mnie kopie w dole brzucha. A kopa chłopak ma, będzie karateka
|
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula, a u Ciebie nie rozważają CC? Bo Ty masz chyba wadę wzroku, nie wiem czy dużą?
U mnie mały ułożony główką w dół, ale nie wiem czy tak przypadkiem, czy rzeczywiście
|
|
|
|
#711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paczka super :-P ale od przybytku glowa jednak boli. Mnostwo tego i nie wiem gdzie to wszystko bede skladowac. I zaluje ze Ochraniacz na lozeczko zamowilam 30cm wysokosci a nie 45:-( ale z drugiej strony moze lepiej bo przewiew bedzie Na zdjeciach wszystkie rzeczy: 1) wyprawka wygrana z chicco 2) nosidlo/wisiadlo od siostry,bardzo sie ucieszylam jak zobaczyłam po czym poczytalam ze niezdrowe jest,ale skoro i tak nie mam planow noszenia dziecka w ten sposob to zostawie awaryjnie jakbym np.wózka nnie mogla gdzies wziac 3) becik i przytulanka minky (byla w gratisie do Czegoś :-D), becik fajny cieplutki 4) ksiazki,niektóre kupila mamá 5) zabawki,tu opadly mi rece,szczególnie jak dwa identyczne motyle lamaze zobaczyłam 6) ubranka 7) spiworki po siostrzencu 8) butelka i szczotka,termometr,podkla dy,majty siatkowe 9) ostatnie foto to Ochraniacz na szczebelki,drugi becik,kolderka i poduszka do wózka,poduszka motylek,Trzy kocyki minky (bardzo cienkie,cos czuje ze za lekkie beda), pielucha/otulacz z bambusa (fajna miesista tkanina,ale ludzie....prawie 50zl dalam). Poza tym dwie paczki cotton balls,dwa przescieradla z gumka biaoe,Ochraniacz materaca,jakieś smoczki,witaminy,wszystki e pieluchy tetrowe ktore juz dawno temu zamowilam,kilka pieluch flanelowych,dwie koszule i szlafrok (ale wzielam L i moga byc za małe w momencir porodu :-() Jak zobaczyłam wielkosc torby z tym wszystkim to malo nie padlam.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
I zdjecia
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka no właśnie rozważają, więc zobaczymy. Kwestia teraz co lekarze zadecydują.
|
|
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#715 |
|
Wtajemniczenie
|
Baby swietne zakupy
![]() rzeczywiscie troche sie tego nazbieralo
|
#716 |
|
Zadomowienie
|
Czarnula a byłaś już u okulisty?
Tez mam okulary krótkowidz ze mnie -4,75 ale okulistka, dno oka zbadała i powiedziała że przeciwwskazań nie mam do porodu...i jeszcze sfochowana była wtedy że to się rzadko zdarza żeby przy takich "zwykłych" wadach były jakieś przeciwwskazania ![]() Miałam rodzić naturalnie a w sumie na koniec z calkiem innych powodów cięcie zrobili... MAlwi boskie to, i takie rozczulające... Edytowane przez kamilka Czas edycji: 2015-09-23 o 09:16 |
|
|
|
#717 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarnula a duza masz wade jezeli moge zapytac oczywiscie?
![]() Ja mam -3.75 i u mnie nawet tematu nie bylo nikt nawet nie zapytala jaka mam wade. I tak sie zastanawiam. A u lekarza w okularach bylam...
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-09-23 o 09:18 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
Bo sama wada nie jest wskazaniem obecnie już podobno od dłuższego czasu (kiedyś była), ważny jest stan siatkówki. Ja mam -5. U okulisty już byłam. Ale ona mi powiedziała, że to i tak decyduje ordynator szpitala niezależnie od jej decyzji (? jeśli ktoś coś wie więcej na ten temat, to proszę o uświadomienie
) i tam mnie przebadają raz jeszcze. Za tydzień mam wizytę u swojego gin więc już poczekam i zapytam jego jak on to widzi i gdzie mam iść dalej.---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Baby świetne zakupy
|
|
|
|
#719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i gratulacje kupna ![]() Cytat:
A ja za 6 dni ale fajne Dzień dobry Dzidziuś zaczyna reagować na głos Taty ) Czuję że przykłada rękę do brzucha i mówi "no kopnij Tatusia" i dostał takiego kopa, że aż się wystraszyłam Urwisek rośnie ![]() Jadę za półtorej godziny do tej szkoły
|
||
|
|
|
#720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszcze tym ktore juz maja wózki upatrzone,też bym chciala :-D
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:01.

udany za zakup. Wizualnie ładny. Jaki kolor?

Aż muszę zapytać dziś o to gina