Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-22, 18:31   #1561
kejtiCe
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3

Nie wiem co Ci lekarze mają z tym Nutramigenem nasz też chciał przejść na to...
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 18:32   #1562
Irmusia81
Zakorzenienie

Szuu- ja bym na pewno skonsultowała się z jakimś innym lekarzem. A może spróbuj zastosować dietę w stylu tej którą zalecało się kiedyś matkom karmiącym? Tylko gotowane lub parowane mięso drobiowe, ryby, jabłka, etc. Nie chcialabys? Bo może to wcale nie jest wina laktozy?
A co do kp to nie bój się zaniku pokarmu. Ja przez dobre pól roku leciałam tylko na laktatorze i pokarmu miałam mnóstwo.

Ja też nie mam prawka... Chcę robić na wiosnę. Tzn już kiedyś robiłam ale trzy razy nie zdałam egzaminu i rzuciłam to w diabły.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 18:33   #1563
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

A szuuu my przy kp tez mieliśmy okresowo strasznie śmierdzące baki a brzuch nie bolał i wysypki nie było

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 18:34   #1564
Irmusia81
Zakorzenienie

Mehja- ja bym nie dała tego antybiotyku.
Stary 2015-09-22, 18:39   #1565
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Wlasnie u tipsi tej co groszko dała stronę, wczoraj zaczęłam, poroniłam sobie zdjęcia i chce potem porównać czy cos to dało

Tak

Jestem załamana... Powiedział ze to dwie rzeczy - nietolerancja laktozy i alergia na cos. Mamy dawać nutramigen ja ☠☠☠☠☠☠☠e siedzę i wyje, tyle walczyłam o laktację

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ehh.... chyba też bym to jeszcze konsultowala z kimś innym, no nie wiem dziwne to ze była poprawa i nagle znowu źle...

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Jestem matką roku
Nastawiłam marchewkę dla Leny.
Siedzimy sobie i coś mi tak pachnie palonym karmelem... KUCHNIA!
Biegnę i co? Spaliłam garnek z marchewką

także tego...marchewki dzisiaj nie będzie

Cos podawaj link do tej grupy na fb!

Hahaha

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Wrocilismy od pediatry. Lilka ma ostatnio katar ale w nocy, w dzień nie muszę jej odciągnąć. Osluchowo czysto. Jednak pediatra stwierdziła że przy tak małym dziecku nie ma co ryzykować i wypisala antybiotyk!

Oboje z TŻ stwierdzilismy że to przesadą. Zrobimy jej inhalacji z soli fizj. Synkowi zawsze to pomagało.

A wy byscie dały ten antybiotyk?
Bez przesady, na katar antybiotyk... Never!!

Byłam na spacerze z przyjaciółką, Adelka spała ponad trzy godziny
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 19:35   #1566
mehja
Zakorzenienie

Utwierdzilyscie mnie tylko w przekonaniu żeby nie dawać antybiotyku. Więcej nie pojde di tej lekarki bo więcej takich kwiatków gadala ale już nie chce mi się pisać.

Będziemy chodzić do tej do której też z synkiem chodzimy.
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 19:51   #1567
country111
Zakorzenienie

Hej. Wiez ze mleko zmienia sklad z biegiem czasu ale ostatnio jak odciagam to prawie sama woda leci. Zastanawiam sie czy przez to Mala wybudza sie czesciej na jedzenie w nocy
Wy tez tak macie?
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-22, 19:59   #1568
industria
Zakorzenienie

Cytat:

Jestem załamana... Powiedział ze to dwie rzeczy - nietolerancja laktozy i alergia na cos. Mamy dawać nutramigen ja ☠☠☠☠☠☠☠e siedzę i wyje, tyle walczyłam o laktację
oo fak....dziewczyny już chyba napisały wszystko.....zostaje tylko skonsultować z innym lekarzem

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Hej. Wiez ze mleko zmienia sklad z biegiem czasu ale ostatnio jak odciagam to prawie sama woda leci. Zastanawiam sie czy przez to Mala wybudza sie czesciej na jedzenie w nocy
Wy tez tak macie?
ja sie nie znam, ale kiedy u mnie mleko robiła sie mleko coraz bardziej wodniste to zaraz chwile później zaczeło zanikać....mam nadzieje że u ciebie takk nie bedzie. może faktycznie zmienia skład
Stary 2015-09-22, 20:04   #1569
mehja
Zakorzenienie

kurcze nie dam rady dziś zacząć mel b leci teraz mjm i przy tym raczej nie skupię się na ćwiczeniach. zaczne od jutra na 100% ale już nie zrównam się z wami. Chyba, ze Groszko też dziś odpuści
Stary 2015-09-22, 20:08   #1570
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Wy tez tak macie?
Moja się wybudza częściej ale nie odciągam więc nie wiem jak mleko wygląda. Ja sobie tłumacze to skokiem i liczę że minie. Dopóki dziecko przybiera na wadze nie szukalabym przyczyny w jakości mleka.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 20:19   #1571
mehja
Zakorzenienie

Country kontroluj wagę małej, będziesz widziała czy trzeba się martwić. Wydaje mi się że ten kolor to sprawa indywidualna. Ja mam na początku przezroczyste a po kilku minutach białe.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-22, 20:28   #1572
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Moja się wybudza częściej ale nie odciągam więc nie wiem jak mleko wygląda. Ja sobie tłumacze to skokiem i liczę że minie. Dopóki dziecko przybiera na wadze nie szukalabym przyczyny w jakości mleka.
Wczoraj miala 6kg wiec niby przybiera ale ta zmiana mleka to wlasnie od paru dni. Industria nie strasz bo cycki miekkie od niedzieli ale jak nacisne to leci. Mam nadzieje ze to chwilowe i od wczoraj tankuje Karmi

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Country kontroluj wagę małej, będziesz widziała czy trzeba się martwić. Wydaje mi się że ten kolor to sprawa indywidualna. Ja mam na początku przezroczyste a po kilku minutach białe.
Zawsze jak mleko odstalo w lodowce to na gorze zbierala sie taka biala gruba warstwa a na dole oddzielala sie woda teraz tej bialej warstwy jest bardzo malo
Stary 2015-09-22, 20:32   #1573
mehja
Zakorzenienie

Country z tego co piszesz to faktycznie wygląda na nowe dostosowanie się do dziecka. Jeszcze kilka dni i wróci do normy. może być też trochę mniej tego mleka ale to też chwilowe,.

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Wczoraj miala 6kg wiec niby przybiera ale ta zmiana mleka to wlasnie od paru dni. Industria nie strasz bo cycki miekkie od niedzieli ale jak nacisne to leci. Mam nadzieje ze to chwilowe i od wczoraj tankuje Karmi

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Zawsze jak mleko odstalo w lodowce to na gorze zbierala sie taka biala gruba warstwa a na dole oddzielala sie woda teraz tej bialej warstwy jest bardzo malo

a zawsze miałaś jednakowo grubą tą warstwę? bo u mnie jest różna- jak mniej ściągnę to warstwa jest cieńsza. Jak ściągnę przed karmieniem to też jest cieńsza a jak po karmieniu to wtedy gruba itp.
Stary 2015-09-22, 20:39   #1574
Irmusia81
Zakorzenienie

Country - ja nie wiem jak to u mnie wygląda bo nie odciągam laktatorem ale Franek nie budzi się częściej w nocy więc u mnie się raczej nic nie zmieniło jak na razie.
Stary 2015-09-22, 20:46   #1575
Cos_
Zakorzenienie

Szuu szkoda ze nie jestes z moich okolic bo bym ci polecila ta moja gastroenteorolog.
Wiem jak moj Patryk sie darl i nie moglismy znalezc przyczyny z tym ze ja nie kp wiec u mnie to byla tylko zmiana mleka u ciebie walka o kp byla zazarta. Moze faktycznie sprobuj wszystko odstawic i zobaczysz moze faktycznie cos mu nie sluzy.
Stary 2015-09-22, 21:00   #1576
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

SZUU - my jutro ruszamy do tego Elbląga brać dla Ciebie Bondolino? Daj znać czy dasz radę sie spotkać

Lezę ćwiczyć nie to co Wy leniuchy

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 21:03   #1577
barbaritka84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
SZUU - my jutro ruszamy do tego Elbląga brać dla Ciebie Bondolino? Daj znać czy dasz radę sie spotkać

Lezę ćwiczyć nie to co Wy leniuchy

A nieprawda. Ja już po ćwiczeniach.
Obfocilam się i wydaje mi się ze to już działa, normalnie jakby mniejszy brzuch się zrobił. Jutro dochodzą mi ćwiczenia na nogi (wkoncu) bo uda normalnie jak galaretka.

Zakwasy delikatne też już mam także tylko czekam na rezultaty
barbaritka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 21:15   #1578
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Wrocilismy od pediatry. Lilka ma ostatnio katar ale w nocy, w dzień nie muszę jej odciągnąć. Osluchowo czysto. Jednak pediatra stwierdziła że przy tak małym dziecku nie ma co ryzykować i wypisala antybiotyk!

Oboje z TŻ stwierdzilismy że to przesadą. Zrobimy jej inhalacji z soli fizj. Synkowi zawsze to pomagało.

A wy byscie dały ten antybiotyk?
Nie. Zapytałabym co znaczy ryzykować i jakie jest to ryzyko. I wtedy przemyślała jeszcze raz. Antybiotyku nie powinno się dawać na wszelki wypadek, ale tylko lekarka wie jakie to ryzyko jest, więc może zadzwoń do przychodni i poproś żeby chociaż przez tel porozmawiała albo przekazała odpowiedź.

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Juz cie zapraszam

My tez mamy nutramigen. Niewiem co ci poradzic tyle walczylas. Moze odciagaj laktatorem a przez tydzien dwa podawaj mm i zobaczysz czy jest poprawa.
Szuuu też tak myślę. Odciągaj i zobaczysz.
Stary 2015-09-22, 21:15   #1579
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
kurcze nie dam rady dziś zacząć mel b leci teraz mjm i przy tym raczej nie skupię się na ćwiczeniach. zaczne od jutra na 100% ale już nie zrównam się z wami. Chyba, ze Groszko też dziś odpuści

Odpuści
Groszko piwo pije mleko szykuje butelki parzy .... Yyy to jutro zaczniemy siostro

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-22, 21:21   #1580
mehja
Zakorzenienie

Groszko to my jutro zaczynamy

Marei bo ten katarek może się w chorobe rozwinąć.

Zrobiliśmy jej wieczorem inhalacje. Do tego nebulizatora jest smoczek dołączony we więc zassala zadowolona. Ona w dzień nie ma w ogóle tego kataru, to mnie dziwi
Stary 2015-09-22, 21:25   #1581
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Country z tego co piszesz to faktycznie wygląda na nowe dostosowanie się do dziecka. Jeszcze kilka dni i wróci do normy. może być też trochę mniej tego mleka ale to też chwilowe,.

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

a zawsze miałaś jednakowo grubą tą warstwę? bo u mnie jest różna- jak mniej ściągnę to warstwa jest cieńsza. Jak ściągnę przed karmieniem to też jest cieńsza a jak po karmieniu to wtedy gruba itp.
Pewnie bylo roznie ale teraz tej bialej warstwy prawie w ogole nie ma. Probowalam laktatorem teraz podzialac i ledwo 120ml poszlo z dwoch piersi czyli cos sie dzieje bo odciagalam po 160-180 z jednej. zobaczymy co dalej
Stary 2015-09-22, 21:36   #1582
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

a moze macie sucho w pokoju?

Stary 2015-09-22, 21:39   #1583
industria
Zakorzenienie

Jeee jak od jutra zaczynacie to moze ja tez zaczne? Chociaz brzydze sie wysilkiem fizycznym i sportem :P
Moze jeszcze nie mel b ale wyzwanie ze sklonami i plankiem. Na to jestem gotowa
Stary 2015-09-22, 21:48   #1584
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jak ściągam to z początku też bardziej przezroczyste a jak mały je lod koniec scisne sutek to bialutkie.
Stary 2015-09-22, 21:48   #1585
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barbaritka84 Pokaż wiadomość
A nieprawda. Ja już po ćwiczeniach.
Obfocilam się i wydaje mi się ze to już działa, normalnie jakby mniejszy brzuch się zrobił. Jutro dochodzą mi ćwiczenia na nogi (wkoncu) bo uda normalnie jak galaretka.

Zakwasy delikatne też już mam także tylko czekam na rezultaty
no to brawo

Ja dzisiaj mam lajcik bo tylko klatka, plecy i ramiona przy tym zawsze najmniej się męczę.

Dziołchy polecam - tylko 4 minuty ale mordercze - https://www.youtube.com/watch?v=OfBfchRM6i8

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 21:58   #1586
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie bylo roznie ale teraz tej bialej warstwy prawie w ogole nie ma. Probowalam laktatorem teraz podzialac i ledwo 120ml poszlo z dwoch piersi czyli cos sie dzieje bo odciagalam po 160-180 z jednej. zobaczymy co dalej
Tyyyle to ja w dwa dni odciągam.

Szuuu jak to alergia to nie zmieniaj diety! Zadna dieta kp! Jedz to samo, ale na ok 5 dni wyklucz konkretną grupę produktów. Np orzechy. Np produkty z mleka krowiego i wołowinę. Np cytrusy. Np paprykę. Np jajka i drób. Tylko wtedy dowiesz się co uczula małego. poczytaj składy napojów czy herbat. Przypraw. Unikaj konserwantów, one też uczulają.

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:
no to brawo

Ja dzisiaj mam lajcik bo tylko klatka, plecy i ramiona przy tym zawsze najmniej się męczę.

Dziołchy polecam - tylko 4 minuty ale mordercze - https://www.youtube.com/watch?v=OfBfchRM6i8
Ja Po dzisiejszym sporcie. Ta położna kiedyś mnie wykończy! Pod koniec żadna nie potrafiła wykonać ostatniego ćwiczenia. Rewelacja, od razu człowiek lepiej się czuje ćwiczyłyśmy wszystkie grupy mięśni, bo raz w tygodniu.
Stary 2015-09-22, 22:44   #1587
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
Jeee jak od jutra zaczynacie to moze ja tez zaczne? Chociaz brzydze sie wysilkiem fizycznym i sportem :P

Poka linka

Szuuu Marei dobrze mówi . Chodź mnie nadal w głowie sie nie mieści coś jak dieta kp ... A robił dr badania ? Skąd taka diagnoza i tak drastyczny krok ?

Stary 2015-09-23, 02:10   #1588
201710041131
Konto usunięte

Hej, dzieki za wszystkie opinie, troche mi lżej na duszy, bo czułam sie jak wariatka która chce szkodzić własnemu dziecku...

Żadnych badań nie robił, jedynie na podstawie wywiadu bo jak powiedział - kiedys tylko na podstawie wywiadu sie wiedziało takie rzeczy...

Mówił; ze dieta eliminacyjna trwać ma przynajmniej 3 tyg na każdy produkt i sie w moim przypadku juz nie opłaca. A brzuch i tak go bedzie bolał bo to od laktozy w moim mleku a tej sie uniknąć żadna dieta nie da...

Pierozku ja teraz wyjeżdżam ale w sb jestem w Elblagu jak cos, nie wiem czy to Cie urządza?

201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 06:16   #1589
barbaritka84
Rozeznanie

Cytat:
no to brawo

Wczoraj po Mel B robiłam z ta Natalia jeszcze brzuszki. Myślałam o tej tabacie ale nie dałabym rady zrobić tych wyrzutów no way

---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

A tak poza tym to dzień doberek.
Mam zakwasy brzuch, ramiona i dupa.
Ale mnie jaraja te cwiczenia, chyba się uzaleznie��

Mala jeszcze spi, syn się zbiera do szkoły, córka już pojechała z koleżanką a ja pije kawkę.

Dziś odbieram auto od mechanika /mur/ dwa przewody hamulcowe i 200zl. Skarbonka
barbaritka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 06:30   #1590
Selis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Nie. Zapytałabym co znaczy ryzykować i jakie jest to ryzyko. I wtedy przemyślała jeszcze raz. Antybiotyku nie powinno się dawać na wszelki wypadek, ale tylko lekarka wie jakie to ryzyko jest, więc może zadzwoń do przychodni i poproś żeby chociaż przez tel porozmawiała albo przekazała odpowiedź.

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Szuuu też tak myślę. Odciągaj i zobaczysz.
Moze tu chodzi o to,
ze przy tak małym dziecku infekcja moze rozwijać się bardzo szybko i na wszelki wypadek podaja. Franek po porodzie miał podwyższone crp i od razu antybiotyk.
Ale mehja ja na Twoim miejscu tez bym nie dała, tylko obserwowała co się dzieje

Cytat:

Może to chwilowy kryzys, albo masz w piersiach tyle ile potrzeba dla dziecka bez nadwyżek jak masz wątpliwości to zwaz Mała, póki dobrze przybiera to znaczy że sie najada a ja tez przez to teraz przechodzę, z tym ze ja nie odciagalam.

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość

Lubie to mam to samo, ale musze coś jednak zrobić, masz jakis link dla takich jak my?!

Cytat:
Hej, dzieki za wszystkie opinie, troche mi lżej na duszy, bo czułam sie jak wariatka która chce szkodzić własnemu dziecku...

Żadnych badań nie robił, jedynie na podstawie wywiadu bo jak powiedział - kiedys tylko na podstawie wywiadu sie wiedziało takie rzeczy...

Mówił; ze dieta eliminacyjna trwać ma przynajmniej 3 tyg na każdy produkt i sie w moim przypadku juz nie opłaca. A brzuch i tak go bedzie bolał bo to od laktozy w moim mleku a tej sie uniknąć żadna dieta nie da...

Pierozku ja teraz wyjeżdżam ale w sb jestem w Elblagu jak cos, nie wiem czy to Cie urządza?

Kurcze, strasznie Ci współczuję, ale coś tu sie nie trzyma kupy. Mleko matki wytwarza cos co szkodzi dziecku, czyli Konradek moze byc uczulony na Twoje mleko? Pierwsze słyszę i nie chce mi sie wierzyć. Tak jak dziewczyny pisały skonsultuj to jeszcze z kimś, trzymam kciuki zeby to sie jakos pozytywnie rozwiazalo
W ogole mam wrażenie, że lekarze lubią jak cos jest policzalne, miarowe i dało się zbadać. Na mm wiedzą jakie mleko ile dziecko zje, mogą sie do tego odnieść i zbadac, zmienic to i owo. Przy kp juz mają trudniej bo nie wszystko jest takie logiczne więc tez im nie na rękę
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości