![]() |
#781 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Kolejna ciężka noc za mną,bardzo twardniał mi brzuch, w nocy brałam no-spę ale niewiele pomogła. od rana dużo lepiej.
W dodatku jestem zła na pracę męża - telefony od 9 rano do 23 a wiedzą wszyscy że ma wolne ![]() Cytat:
Najmniejszą buteleczkę, jest bardzo wydajny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Zakorzenienie
|
Bede robic pierwszy raz w zyciu zalewajke na wlasnym domowym zakwasie , ciekawe czy mi wyjdzie. Musze tylko grzyby od tesciowej wyciagnac bo ja nie mam
![]() Moje dziecko po zdjeciach, jak pozowala mala dama ![]() Boziuu czasem czuje ze moglabym peknac z tej milosci do niej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#783 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Konto usunięte
|
Aniqa Ty przynajmniej jesteś usprawiedliwiona z tym kiepskim tokiem myślenia. A mój mąż ostatnio takie kwiatki wali, że nic tylko pęknąć ze śmiechu. Oglądaliśmy ostatnio cofnij czas na TVN style. I mówię do niego, że jego mama ma lepszą figurę po 5 ciążach. A on na to, że 6 ciąż, że on ma 5 braci, jest 6, więc 6 ciąż. A ja mu mówię, że najstarsi jego bracia to bliźniacy, więc są z jednej ciąży. "o tym to nie pomyślałem"... Albo mówię mu "jedziemy w lewo", a on dalej na tym samym pasie - w prawo
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Zadomowienie
|
Jejuuu, jak ja bym chciała być z Wami na bieżąco! :'(
My jesteśmy w czarnej dupie z tą całą przeprowadzką.. jeszcze tylko dzisiaj i jutro mamy czas żeby poprzenosić rzeczy ze starego mieszkania, a zostało tego multum! Muszę do jutra sprzedać szafę i stół, trzymajcie kciuki żeby ktoś to kupił! Jeszcze na dodatek TZ kończy pracę o 18, a większość sklepów otwarta jest do 19... także nawet lodówki nie mieliśmy czasu kupić... Próbowałam do tej pory się nie stresować, ale dzisiaj wpadłam w panikę.. Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace! Żeby Wam się ukazały piękne dzieciątka na USG ![]() Ja osobiście żałuję, że zobaczyłam buźkę Alexandra w 3d, bo to był creepy widok:p TŻ uchachany od ucha do ucha, ginka zachwycona jaki piękny dzidziuś, a ja sztuczny uśmiech i przerażenie na twarzy.. never ever nie chcę widzieć 3d :p A Ty Czubasek miałaś 4d? Bo takie śliczne zdjęcie masz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#786 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A najlepsze jest to, że kiedyś w niedzielę dzwoni telefon firmowy męża... odebrał i wiecie kto dzwonił? Ksiądz ![]() A tak to na kazaniach mówią, że praca w niedzielę jest 'be' ![]() O dziękuję ![]()
![]() |
#787 |
Zadomowienie
|
witam się w nowym wątku
![]() ![]() ![]() najgorsze że większość podczytuję z telefonu i sporo zdjęć mi umyka ![]() ![]() u nas powoli widmo bezdomności się oddala ale po wcześniejszych doświadczeniach naprawdę spokojna będę jak już umowa będzie podpisana a ja będę miała klucze od mieszkania w ręku ale i tak jest to niesamowita ulga że coś udało się znaleźć, bo oczywiście mieszkania są ale nie dość że ceny zabójcze to jeszcze jak ktoś usłyszy o dzieciach to odrazu koniec rozmowy :/ widziałam że pisałyście o planie porodu, to powiem tak że ja nie robiłam planu bo znajoma mnie skutecznie zniechęciła. Znajoma położna i powiedziała że jak przyjeżdża dziewczyna z planem porodu to one mają z tego tylko ubaw i tyle. Pewnie to zależy od szpitala no ale jak to usłyszałam to odechciało mi się pisac ten plan. Zresztą plan porodu póki co chyba jeszcze nie ma rangi dokumentu więc nawet jeśli tam będzie opisane wszystko co chcemy to i tak najbardziej będzie się liczył podpis na tych dokumentach które podsuną nam w szpitalu przy przyjęciu :/ o metkach przy ubraniach było, to ja wycinam te twardsze i czasem jak jest wszyta cała "książeczka" to też wycinam, zostawiam tylko fragment z rozmiarem i tym jak prać... no ale co z tego jak teraz przeglądałam ubranka po synku i wszystkie metki sprane że rozmiaru nie widać :/ "język niemowląt" za 17zł? no to trzeba brać! pamiętam jak ja szukałam to nie można było nigdzie normalnie dostać a na alle używane chodziły po 40zł! Edytowane przez benita84 Czas edycji: 2015-09-23 o 08:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#788 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki ![]() Cytat:
Mój mąż kupił sobie octenisept do pracy. Taka mega butlę. Jak wróci to spróbuję sobie odlać trochę do atomizera. Ale mój syn dziś szaleje, całą noc i odkąd wstałam to go czuję
![]() |
#789 | |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52864879]Aniqa Ty przynajmniej jesteś usprawiedliwiona z tym kiepskim tokiem myślenia. A mój mąż ostatnio takie kwiatki wali, że nic tylko pęknąć ze śmiechu. Oglądaliśmy ostatnio cofnij czas na TVN style. I mówię do niego, że jego mama ma lepszą figurę po 5 ciążach. A on na to, że 6 ciąż, że on ma 5 braci, jest 6, więc 6 ciąż. A ja mu mówię, że najstarsi jego bracia to bliźniacy, więc są z jednej ciąży. "o tym to nie pomyślałem"... Albo mówię mu "jedziemy w lewo", a on dalej na tym samym pasie - w prawo
![]() [/QUOTE] ![]() ![]() ![]() A moja siostra to w ogóle mistrzyni ![]() Cytat:
Mój mąż też cały czas w pracy, ale udało mu się dostać wolne, ja na zmiany, ale wzięłam 2 dni urlopu... Powoli ogarniecie, chociaż wiem, że czas goni ![]() Co do zdjęcia 3d... ja mieć nie będę więc wrażeń nie opiszę, ale wiem właśnie, że ta buzia różnie wygląda i są takie osoby, które wolałyby nie widzieć ![]()
![]() |
#790 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten w zygzaka to becik/rozek ![]() Cytat:
Mnie stresuje spowiedz ![]() Mam traume z dziecinstwa. Cytat:
Cytat:
![]() Jesli bedzie fajna polozna to Cie poinstruuje ![]() Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52864879]Aniqa Ty przynajmniej jesteś usprawiedliwiona z tym kiepskim tokiem myślenia. A mój mąż ostatnio takie kwiatki wali, że nic tylko pęknąć ze śmiechu. Oglądaliśmy ostatnio cofnij czas na TVN style. I mówię do niego, że jego mama ma lepszą figurę po 5 ciążach. A on na to, że 6 ciąż, że on ma 5 braci, jest 6, więc 6 ciąż. A ja mu mówię, że najstarsi jego bracia to bliźniacy, więc są z jednej ciąży. "o tym to nie pomyślałem"... Albo mówię mu "jedziemy w lewo", a on dalej na tym samym pasie - w prawo ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie stresuj sie, pomysl ze niedlugo to minie i bedziesz spokojnie odpoczywax i czekac na synka ![]() Ja nir wiem czy to 3d czy 4 d w sumie nie odrozniam tego... Ma usg obraz byl taki pomaranczowo brazowy i to ogolnie bylo nagranie. A potem on zrobil z tego fotki.. Ale fakt faktem ladnie bylo maluszka widac ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A tamte pieniądze udało się odzyskać? Ja póki co te metki zostawiłam, ale jak Małą będą 'gryzły' to utnę wszystkie, albo tylko tą z rozmiarem zostawię tak jak piszesz ![]() Ja dziś pojadę do Biedronki może to zobaczę czy u nas jest ten Język niemowląt. U nas już czasem w środę wykładają towar na czwartek, więc może akurat. Bo ostatnio nie było ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#792 |
Zakorzenienie
|
Wstawilam jeszcze raz bo nie dodalo wszystkich.
Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2015-09-23 o 08:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Zakorzenienie
|
Widać nawet po bawełnie, że dobra jakość
![]() Ja ze swojego też mega zadowolona ![]() Dziewczyny! Zdejmujemy korale do ważenia ![]() ![]()
#794 |
Zadomowienie
|
benita, super że z mieszkaniem stabilniej. Kciuki za sprawną przeprowadzkę.
Rudaska, pokłóciliśmy się już o to ostatnio, ja w sumie wiem że musi być pod telefonem w razie jakiejś awarii i końca świata, więc nie może wyłączyć, ale mnie to złości. Jakieś pomysły na szybki obiad (zupa jest, więc potrawy jednogarnkowe typu leczo odpadają) ? Miałam robić mięso duszone w rękawie ale małżonek zabrał klucze i nawet nie mam jak wyjść do sklepu |
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 |
Zadomowienie
|
Sweet zupełne inne podejście się ma jak się miało styczność z takim bobasem juz.. ja jestem całkowity swiezak
![]() Aniqa ja juz po śniadaniu ![]() ![]() Czubasek nigdy nie jadłam zalewajki ![]() U mnie dzisiaj tagiatelle ze szpinakiem i kurczakiem ![]() Dolinka dacie rade ![]() ![]() Planowałam zakup butelek w zestawie z tommie ale przejrzałam moje wszystko próbki i gratisy które dostałam j się okazało ze mam 3 butelki te 125 ml 2 antykolkowe z chicco i aventu.. jedna z tommiego ale normalna .. wiec chyba zamówię tylko 2 duże i koniec z butelkami ![]() Smoczki tez mam 2.. jeden z aventu i jeden z chicco chyba.. to zamówię jeszcze jakiś jeden ..ładny ![]()
#797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wiem też, że mąż musi odbierać ten telefon. W końcu przywykłam- serio. Już nawet nie dziwią mnie telefony w niedzielę ![]()
![]() |
#798 |
Zadomowienie
|
Idę zmywać i zbiore się też do biedronki .. może się uda upolować ten język niemowląt
![]()
#799 |
Zakorzenienie
|
Moj gin nie odbiera telefonu a ja zdycham. Nie moglam.sobie wlozyc luteiny bo mam tak wszystko napuchniete
![]() W koncu wepchnelam ale zaczelam plamic bo chyba sobie cos obtarlam. Jessuuu ja sie wykoncze. Leze i placze bo nie moge dac sobie rady. |
![]() ![]() |
![]() |
#800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam póki co małą i większą TT. Później będę kupować resztą, bo póki co nie ma potrzeby chyba ![]() I smoczki też mam dwa na początek, ale obydwa Lovi ![]()
![]() |
#801 |
Zadomowienie
|
czubask może ip żeby sprawdzić co się dzieje ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Zakorzenienie
|
Koleżanka z pracy właśnie napisała, że rozwiązali jej umowę. Przedłużyli tylko do dnia porodu. Więc nie mam co liczyć, że na macierzyńskim mi przedłużą. Albo pół roku macierzyńskiego albo szukam pracy
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#804 |
Zakorzenienie
|
Kalusia wspolczuje- jak kurde czytam takie historie to mi sie noz w kieszeni otwiera
Dlaczego pracodwacy sa takimi swiniami :/ Dziewczny ktore planuje kp? Na co wam tyle butelek? Ja mam jedna w razie w i jeden smoczek |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Zakorzenienie
|
Nie mam nawet jak jechac na ip teraz bo jestem sama w domu bez auta.
A do szpitala 25 km. To pewnie pan ż ale tak dokucza ze plakac mi sie chce. Boje sie ze dostane jakiejs zakrzepicy. Wzielam magnez, nospe u czekam czy wszystko minie czy nie. Najwyzej tz sie zwolni z pracy jak nie pojechali gdzies w teren, |
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Zakorzenienie
|
Czubasek masz sie biedaku. Na ip wycieczke bym wybrala w takim ukladzie albo esa napisz do gina
|
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Zakorzenienie
|
Kalwinka tylko to działa tak że jak przestaniesz odbierać telefon z pierdołami i w końcu jest coś poważnego, a telefon nadal jest nieodbierany, to się ludzie uczą że dzwoni się tylko z poważnymi sprawami. Ja bym się na takie telefony nie zgodziła, wiem że są odpowiedzialne funkcje ale każdy ma prawo do spokojnego czasu wolnego. Chyba że jest kasa za nienormowany czas pracy
Kalusia ale jak to do nią porodu? Podali konkretną datę w umowie?
#808 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Czubasek, może zadzwoń po TŻa. Na tym etapie ciąży lepiej nic nie lekceważyć
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Zadomowienie
|
a nie jest tak, ze w przypadku wygaśnięcia umowy przysługuje dalej macierzyński/rodzicielski w wybranej formie, tylko wypłacany przez ZUS ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Zakorzenienie
|
Przysługuje ale będę bezrobotna. A liczyłam na to, że pójdę na roczny i wrócę do pracy. Ale widocznie tak mi było pisane, ta praca mnie tylko wykańczała psychicznie
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.