Mamusie grudniowe 2015 cz.7 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-23, 08:17   #781
kalwinka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7

Kolejna ciężka noc za mną,bardzo twardniał mi brzuch, w nocy brałam no-spę ale niewiele pomogła. od rana dużo lepiej.
W dodatku jestem zła na pracę męża - telefony od 9 rano do 23 a wiedzą wszyscy że ma wolne Ludzie naprawdę nie mają odrobiny przyzwoitości, już opieprzał ich żeby wieczorem dzwonili tylko jeśli naprawdę się coś wysypie a oni dzwonią z pierdołami
Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość

Dziewczyny a tego Tantum Rosa to ile kupowałyście? Jedno opakowanie czyli 10 saszetek?
Bo może ja też zamówię na tym Gemini
tak, jedno opakowanie myślę że spokojnie wystarczy
Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a ten Octenisept to 50ml zamawiałyście?
W ogóle czytałam, że to też może być na gojenie rany krocza w razie 'w'.
Najmniejszą buteleczkę, jest bardzo wydajny.
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 08:17   #782
czubasek20
Zakorzenienie

Bede robic pierwszy raz w zyciu zalewajke na wlasnym domowym zakwasie , ciekawe czy mi wyjdzie. Musze tylko grzyby od tesciowej wyciagnac bo ja nie mam

Moje dziecko po zdjeciach, jak pozowala mala dama
Boziuu czasem czuje ze moglabym peknac z tej milosci do niej

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 08:20   #783
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Nie słyszałam. Ja i tak biorę folate, to może robić różnicę.
Dopytam/sprawdzę.
Ale tępak ze mnie, chodziło o wit B6 w wysokiej dawce. Sprawdziłam w Maglek B6 jest tylko 5 mg więc luz

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Bede robic pierwszy raz w zyciu zalewajke na wlasnym domowym zakwasie , ciekawe czy mi wyjdzie. Musze tylko grzyby od tesciowej wyciagnac bo ja nie mam

Zalewajka z grzybami? Nie jadłam ale pyszna musi być
Stary 2015-09-23, 08:25   #784
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Aniqa Ty przynajmniej jesteś usprawiedliwiona z tym kiepskim tokiem myślenia. A mój mąż ostatnio takie kwiatki wali, że nic tylko pęknąć ze śmiechu. Oglądaliśmy ostatnio cofnij czas na TVN style. I mówię do niego, że jego mama ma lepszą figurę po 5 ciążach. A on na to, że 6 ciąż, że on ma 5 braci, jest 6, więc 6 ciąż. A ja mu mówię, że najstarsi jego bracia to bliźniacy, więc są z jednej ciąży. "o tym to nie pomyślałem"... Albo mówię mu "jedziemy w lewo", a on dalej na tym samym pasie - w prawo w ogóle padła mu zdolność koncentracji.

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 08:26   #785
dolinka881
Zadomowienie

Jejuuu, jak ja bym chciała być z Wami na bieżąco! :'(
My jesteśmy w czarnej dupie z tą całą przeprowadzką.. jeszcze tylko dzisiaj i jutro mamy czas żeby poprzenosić rzeczy ze starego mieszkania, a zostało tego multum!
Muszę do jutra sprzedać szafę i stół, trzymajcie kciuki żeby ktoś to kupił!
Jeszcze na dodatek TZ kończy pracę o 18, a większość sklepów otwarta jest do 19... także nawet lodówki nie mieliśmy czasu kupić...
Próbowałam do tej pory się nie stresować, ale dzisiaj wpadłam w panikę..

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace! Żeby Wam się ukazały piękne dzieciątka na USG
Ja osobiście żałuję, że zobaczyłam buźkę Alexandra w 3d, bo to był creepy widok:p TŻ uchachany od ucha do ucha, ginka zachwycona jaki piękny dzidziuś, a ja sztuczny uśmiech i przerażenie na twarzy.. never ever nie chcę widzieć 3d :p
A Ty Czubasek miałaś 4d? Bo takie śliczne zdjęcie masz
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 08:26   #786
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
Zdecydowanie, ja mam octenisept w domu od jakiegoś czasu i używam go do wszystkiego, wszelkie rany, zadrapania goją się zdecydowanie szybciej. Jak miałam szwy na palcu to też lekarz zalecił psikanie octeniseptem
No właśnie wiem, że teraz jest często polecany do gojenia jakichkolwiek ran

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Kolejna ciężka noc za mną,bardzo twardniał mi brzuch, w nocy brałam no-spę ale niewiele pomogła. od rana dużo lepiej.
W dodatku jestem zła na pracę męża - telefony od 9 rano do 23 a wiedzą wszyscy że ma wolne Ludzie naprawdę nie mają odrobiny przyzwoitości, już opieprzał ich żeby wieczorem dzwonili tylko jeśli naprawdę się coś wysypie a oni dzwonią z pierdołami

Wiesz, że mój ma tak samo? Dzwonią już bladym świtem... i do późna...
A najlepsze jest to, że kiedyś w niedzielę dzwoni telefon firmowy męża... odebrał i wiecie kto dzwonił? Ksiądz
A tak to na kazaniach mówią, że praca w niedzielę jest 'be'

O dziękuję

Cytat:

Stary 2015-09-23, 08:30   #787
benita84
Zadomowienie

witam się w nowym wątku i w 31 tygodniu! próbuję Was podczytać ale pędzicie w takim tempie że nie jest łatwo nadążyć
najgorsze że większość podczytuję z telefonu i sporo zdjęć mi umyka ale widziałam kilka ślicznych brzuszków i sporo fajnych ubranek

u nas powoli widmo bezdomności się oddala ale po wcześniejszych doświadczeniach naprawdę spokojna będę jak już umowa będzie podpisana a ja będę miała klucze od mieszkania w ręku
ale i tak jest to niesamowita ulga że coś udało się znaleźć, bo oczywiście mieszkania są ale nie dość że ceny zabójcze to jeszcze jak ktoś usłyszy o dzieciach to odrazu koniec rozmowy :/

widziałam że pisałyście o planie porodu, to powiem tak że ja nie robiłam planu bo znajoma mnie skutecznie zniechęciła. Znajoma położna i powiedziała że jak przyjeżdża dziewczyna z planem porodu to one mają z tego tylko ubaw i tyle. Pewnie to zależy od szpitala no ale jak to usłyszałam to odechciało mi się pisac ten plan. Zresztą plan porodu póki co chyba jeszcze nie ma rangi dokumentu więc nawet jeśli tam będzie opisane wszystko co chcemy to i tak najbardziej będzie się liczył podpis na tych dokumentach które podsuną nam w szpitalu przy przyjęciu :/

o metkach przy ubraniach było, to ja wycinam te twardsze i czasem jak jest wszyta cała "książeczka" to też wycinam, zostawiam tylko fragment z rozmiarem i tym jak prać... no ale co z tego jak teraz przeglądałam ubranka po synku i wszystkie metki sprane że rozmiaru nie widać :/

"język niemowląt" za 17zł? no to trzeba brać! pamiętam jak ja szukałam to nie można było nigdzie normalnie dostać a na alle używane chodziły po 40zł!

Edytowane przez benita84
Czas edycji: 2015-09-23 o 08:31
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-23, 08:31   #788
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
a u kogo zamawialas podlinkujesz ?
Mam dwie piżamy po porodzie z młodym niezniszczone ale muszę dokupić jeszcze ze dwie bo strasznie się człowiek poci i wolę mieć więcej bo to zima wolniej schnie
ja zamawiałam tu http://allegro.pl/italian-koszula-ci...304910560.html i jestem zadowolona

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
RUDASKA gratuluję zakupu i fajne gratisy
Dzięki
Cytat:

Niech wyłączy albo wyciszy telefon. Inaczej telefony się nie skończą
Mój mąż kupił sobie octenisept do pracy. Taka mega butlę. Jak wróci to spróbuję sobie odlać trochę do atomizera. Ale mój syn dziś szaleje, całą noc i odkąd wstałam to go czuję
Stary 2015-09-23, 08:38   #789
Ani_qa
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52864879]Aniqa Ty przynajmniej jesteś usprawiedliwiona z tym kiepskim tokiem myślenia. A mój mąż ostatnio takie kwiatki wali, że nic tylko pęknąć ze śmiechu. Oglądaliśmy ostatnio cofnij czas na TVN style. I mówię do niego, że jego mama ma lepszą figurę po 5 ciążach. A on na to, że 6 ciąż, że on ma 5 braci, jest 6, więc 6 ciąż. A ja mu mówię, że najstarsi jego bracia to bliźniacy, więc są z jednej ciąży. "o tym to nie pomyślałem"... Albo mówię mu "jedziemy w lewo", a on dalej na tym samym pasie - w prawo w ogóle padła mu zdolność koncentracji.
[/QUOTE] rozbawiłaś mnie Szczególnie tymi sześcioma ciążami Ale mój mąż też jak czasem czymś zabłyśnie...
A moja siostra to w ogóle mistrzyni

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
My jesteśmy w czarnej dupie z tą całą przeprowadzką.. jeszcze tylko dzisiaj i jutro mamy czas żeby poprzenosić rzeczy ze starego mieszkania, a zostało tego multum!
Jeszcze na dodatek TZ kończy pracę o 18, a większość sklepów otwarta jest do 19... także nawet lodówki nie mieliśmy czasu kupić...

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace! Żeby Wam się ukazały piękne dzieciątka na USG
Ja osobiście żałuję, że zobaczyłam buźkę Alexandra w 3d, bo to był creepy widok:p TŻ uchachany od ucha do ucha, ginka zachwycona jaki piękny dzidziuś, a ja sztuczny uśmiech i przerażenie na twarzy.. never ever nie chcę widzieć 3d :p
Kochana wiem co to przeprowadzka... Pamiętam naszą i to był ciężki czas, mimo, że długo na to czekaliśmy... Najpierw ciężko wszystko spakować, później ciężko rozpakować... nie wiadomo co z czym zrobić...
Mój mąż też cały czas w pracy, ale udało mu się dostać wolne, ja na zmiany, ale wzięłam 2 dni urlopu...
Powoli ogarniecie, chociaż wiem, że czas goni

Co do zdjęcia 3d... ja mieć nie będę więc wrażeń nie opiszę, ale wiem właśnie, że ta buzia różnie wygląda i są takie osoby, które wolałyby nie widzieć Szkoda, że akurat do nich należysz...
Stary 2015-09-23, 08:41   #790
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Dał mi chwilkę to może coś skrobne..

Co do wózka mamy tako sprawdza się super tylko trochę ciężki co dla mnie nie ma znaczenia
Co do witamin to lykalam witaminer lub prenatal..

Przyszedł którejś kocyk minky z allegro ? Jak jakość itp? Bo chce Natanowi zamówić taki większy Ala kołderką i nie wiem który to byłby ten dobrej jakości...
Ja mam kocyk minky z dawandy od makaszki. Super jest. Zdjecie w zalaczniku
Ten w zygzaka to becik/rozek

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Witam
Sweet będzie dobrze,trzymam kciuki za wizytę :-*

Ja też dziś drże bo wieczorem jedziemy do księdza. Czemu mnie to tak stresuje :-(

Mnie stresuje spowiedz
Mam traume z dziecinstwa.

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość

Ja nawet nie planowałam ich kupować. W razie jakby Młody urodził się hojnie obdarzony paznokietkami, to mu je obetnę od razu i tyle
Nie wiem jak jest w danym szpitalu ale wiem ze w niektorych nir wolno obcinac paznokci dzieciom.

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Kurczę, teraz tak sobie myślę, nie chodzę na sr i nie będę umiała oddychać z drugiej strony nasze mamy nie chodziły a jakiś nas urodziły
Dasz rade
Jesli bedzie fajna polozna to Cie poinstruuje

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Zbieram tyłek i idę z psem .. mam ochotę na Chalke na śniadanie z kakao
A ja znow wsuwam bulke z mlekiem

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52864879]Aniqa Ty przynajmniej jesteś usprawiedliwiona z tym kiepskim tokiem myślenia. A mój mąż ostatnio takie kwiatki wali, że nic tylko pęknąć ze śmiechu. Oglądaliśmy ostatnio cofnij czas na TVN style. I mówię do niego, że jego mama ma lepszą figurę po 5 ciążach. A on na to, że 6 ciąż, że on ma 5 braci, jest 6, więc 6 ciąż. A ja mu mówię, że najstarsi jego bracia to bliźniacy, więc są z jednej ciąży. "o tym to nie pomyślałem"... Albo mówię mu "jedziemy w lewo", a on dalej na tym samym pasie - w prawo w ogóle padła mu zdolność koncentracji.

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość

Zdazycie
Nie stresuj sie, pomysl ze niedlugo to minie i bedziesz spokojnie odpoczywax i czekac na synka

Ja nir wiem czy to 3d czy 4 d w sumie nie odrozniam tego...
Ma usg obraz byl taki pomaranczowo brazowy i to ogolnie bylo nagranie. A potem on zrobil z tego fotki..
Ale fakt faktem ladnie bylo maluszka widac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 14429937406121775553702.jpg (74,2 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1442993760765-1031554875.jpg (96,4 KB, 12 załadowań)

Stary 2015-09-23, 08:44   #791
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
witam się w nowym wątku i w 31 tygodniu! próbuję Was podczytać ale pędzicie w takim tempie że nie jest łatwo nadążyć
najgorsze że większość podczytuję z telefonu i sporo zdjęć mi umyka ale widziałam kilka ślicznych brzuszków i sporo fajnych ubranek

u nas powoli widmo bezdomności się oddala ale po wcześniejszych doświadczeniach naprawdę spokojna będę jak już umowa będzie podpisana a ja będę miała klucze od mieszkania w ręku
ale i tak jest to niesamowita ulga że coś udało się znaleźć, bo oczywiście mieszkania są ale nie dość że ceny zabójcze to jeszcze jak ktoś usłyszy o dzieciach to odrazu koniec rozmowy :/

widziałam że pisałyście o planie porodu, to powiem tak że ja nie robiłam planu bo znajoma mnie skutecznie zniechęciła. Znajoma położna i powiedziała że jak przyjeżdża dziewczyna z planem porodu to one mają z tego tylko ubaw i tyle. Pewnie to zależy od szpitala no ale jak to usłyszałam to odechciało mi się pisac ten plan. Zresztą plan porodu póki co chyba jeszcze nie ma rangi dokumentu więc nawet jeśli tam będzie opisane wszystko co chcemy to i tak najbardziej będzie się liczył podpis na tych dokumentach które podsuną nam w szpitalu przy przyjęciu :/

o metkach przy ubraniach było, to ja wycinam te twardsze i czasem jak jest wszyta cała "książeczka" to też wycinam, zostawiam tylko fragment z rozmiarem i tym jak prać... no ale co z tego jak teraz przeglądałam ubranka po synku i wszystkie metki sprane że rozmiaru nie widać :/

"język niemowląt" za 17zł? no to trzeba brać! pamiętam jak ja szukałam to nie można było nigdzie normalnie dostać a na alle używane chodziły po 40zł!
Ooo to mocno trzymam kciuki za mieszkanie Pochwal się koniecznie jak podpiszecie umowę i dostaniecie klucze
A tamte pieniądze udało się odzyskać?

Ja póki co te metki zostawiłam, ale jak Małą będą 'gryzły' to utnę wszystkie, albo tylko tą z rozmiarem zostawię tak jak piszesz

Ja dziś pojadę do Biedronki może to zobaczę czy u nas jest ten Język niemowląt. U nas już czasem w środę wykładają towar na czwartek, więc może akurat. Bo ostatnio nie było
Stary 2015-09-23, 08:48   #792
czubasek20
Zakorzenienie

Wstawilam jeszcze raz bo nie dodalo wszystkich.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1442994255774728634061.jpg (85,0 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1442994301232-264730815.jpg (108,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1442994389604-1391745857.jpg (142,8 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2015-09-23 o 08:50
Stary 2015-09-23, 09:02   #793
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Wstawilam jeszcze raz bo nie dodalo wszystkich.
Widać nawet po bawełnie, że dobra jakość
Ja ze swojego też mega zadowolona

Dziewczyny! Zdejmujemy korale do ważenia
Stary 2015-09-23, 09:15   #794
kalwinka
Zadomowienie

benita, super że z mieszkaniem stabilniej. Kciuki za sprawną przeprowadzkę.

Rudaska, pokłóciliśmy się już o to ostatnio, ja w sumie wiem że musi być pod telefonem w razie jakiejś awarii i końca świata, więc nie może wyłączyć, ale mnie to złości.

Jakieś pomysły na szybki obiad (zupa jest, więc potrawy jednogarnkowe typu leczo odpadają) ? Miałam robić mięso duszone w rękawie ale małżonek zabrał klucze i nawet nie mam jak wyjść do sklepu
Stary 2015-09-23, 09:18   #795
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Ale KORTISIA też Maglek brała? bo mi się wydaje, ze inny ale tez będę brała więcej, bo widzę, że mi to pomogło i miałam lepszą noc
ja bałam asmag forte
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-23, 09:24   #796
0enedue
Zadomowienie

Sweet zupełne inne podejście się ma jak się miało styczność z takim bobasem juz.. ja jestem całkowity swiezak

Aniqa ja juz po śniadaniu zachcianka odfajkowana

Czubasek nigdy nie jadłam zalewajki
U mnie dzisiaj tagiatelle ze szpinakiem i kurczakiem

Dolinka dacie rade

Planowałam zakup butelek w zestawie z tommie ale przejrzałam moje wszystko próbki i gratisy które dostałam j się okazało ze mam 3 butelki te 125 ml 2 antykolkowe z chicco i aventu.. jedna z tommiego ale normalna .. wiec chyba zamówię tylko 2 duże i koniec z butelkami
Smoczki tez mam 2.. jeden z aventu i jeden z chicco chyba.. to zamówię jeszcze jakiś jeden ..ładny

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 09:24   #797
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
benita, super że z mieszkaniem stabilniej. Kciuki za sprawną przeprowadzkę.

Rudaska, pokłóciliśmy się już o to ostatnio, ja w sumie wiem że musi być pod telefonem w razie jakiejś awarii i końca świata, więc nie może wyłączyć, ale mnie to złości.

Jakieś pomysły na szybki obiad (zupa jest, więc potrawy jednogarnkowe typu leczo odpadają) ? Miałam robić mięso duszone w rękawie ale małżonek zabrał klucze i nawet nie mam jak wyjść do sklepu
Kalwinka ja też na początku się z mężem o to kłóciłam, bo telefon potrafił w najmniej odpowiednim momencie zadzwonić- zresztą do tej pory tak dzwoni
Ale wiem też, że mąż musi odbierać ten telefon. W końcu przywykłam- serio. Już nawet nie dziwią mnie telefony w niedzielę
Stary 2015-09-23, 09:26   #798
0enedue
Zadomowienie

Idę zmywać i zbiore się też do biedronki .. może się uda upolować ten język niemowląt

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 09:36   #799
czubasek20
Zakorzenienie

Moj gin nie odbiera telefonu a ja zdycham. Nie moglam.sobie wlozyc luteiny bo mam tak wszystko napuchniete
W koncu wepchnelam ale zaczelam plamic bo chyba sobie cos obtarlam.

Jessuuu ja sie wykoncze. Leze i placze bo nie moge dac sobie rady.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-23, 09:36   #800
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Aniqa ja juz po śniadaniu zachcianka odfajkowana

Planowałam zakup butelek w zestawie z tommie ale przejrzałam moje wszystko próbki i gratisy które dostałam j się okazało ze mam 3 butelki te 125 ml 2 antykolkowe z chicco i aventu.. jedna z tommiego ale normalna .. wiec chyba zamówię tylko 2 duże i koniec z butelkami
Smoczki tez mam 2.. jeden z aventu i jeden z chicco chyba.. to zamówię jeszcze jakiś jeden ..ładny
Zazdroszczę! Muszę mieć jutro kakao!

Ja mam póki co małą i większą TT. Później będę kupować resztą, bo póki co nie ma potrzeby chyba
I smoczki też mam dwa na początek, ale obydwa Lovi
Stary 2015-09-23, 09:42   #801
kalwinka
Zadomowienie

czubask może ip żeby sprawdzić co się dzieje ?
Stary 2015-09-23, 09:47   #802
Ani_qa
Zakorzenienie

Właśnie Czubasek. Jak się dodzwonić nie możesz to może jedź na IP
Stary 2015-09-23, 09:55   #803
kalusia87
Zakorzenienie

Koleżanka z pracy właśnie napisała, że rozwiązali jej umowę. Przedłużyli tylko do dnia porodu. Więc nie mam co liczyć, że na macierzyńskim mi przedłużą. Albo pół roku macierzyńskiego albo szukam pracy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-23, 10:01   #804
sylwoha
Zakorzenienie

Kalusia wspolczuje- jak kurde czytam takie historie to mi sie noz w kieszeni otwiera
Dlaczego pracodwacy sa takimi swiniami :/

Dziewczny ktore planuje kp?
Na co wam tyle butelek? Ja mam jedna w razie w i jeden smoczek
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 10:01   #805
czubasek20
Zakorzenienie

Nie mam nawet jak jechac na ip teraz bo jestem sama w domu bez auta.
A do szpitala 25 km.
To pewnie pan ż ale tak dokucza ze plakac mi sie chce.
Boje sie ze dostane jakiejs zakrzepicy.
Wzielam magnez, nospe u czekam czy wszystko minie czy nie. Najwyzej tz sie zwolni z pracy jak nie pojechali gdzies w teren,

Stary 2015-09-23, 10:01   #806
sylwoha
Zakorzenienie

Czubasek masz sie biedaku. Na ip wycieczke bym wybrala w takim ukladzie albo esa napisz do gina
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 10:03   #807
rudaska
Zakorzenienie

Kalwinka tylko to działa tak że jak przestaniesz odbierać telefon z pierdołami i w końcu jest coś poważnego, a telefon nadal jest nieodbierany, to się ludzie uczą że dzwoni się tylko z poważnymi sprawami. Ja bym się na takie telefony nie zgodziła, wiem że są odpowiedzialne funkcje ale każdy ma prawo do spokojnego czasu wolnego. Chyba że jest kasa za nienormowany czas pracy

Kalusia ale jak to do nią porodu? Podali konkretną datę w umowie?
Stary 2015-09-23, 10:09   #808
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Kalusia wspolczuje- jak kurde czytam takie historie to mi sie noz w kieszeni otwiera
Dlaczego pracodwacy sa takimi swiniami :/

Dziewczny ktore planuje kp?
Na co wam tyle butelek? Ja mam jedna w razie w i jeden smoczek
Tak mi się smutno zrobiło no cóż, będę bezrobotna.

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Kalwinka tylko to działa tak że jak przestaniesz odbierać telefon z pierdołami i w końcu jest coś poważnego, a telefon nadal jest nieodbierany, to się ludzie uczą że dzwoni się tylko z poważnymi sprawami. Ja bym się na takie telefony nie zgodziła, wiem że są odpowiedzialne funkcje ale każdy ma prawo do spokojnego czasu wolnego. Chyba że jest kasa za nienormowany czas pracy

Kalusia ale jak to do nią porodu? Podali konkretną datę w umowie?
Jeśli masz umowę na czas określony to pracodawca ma obowiązek przedłużyć tylko do dnia porodu

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Czubasek, może zadzwoń po TŻa. Na tym etapie ciąży lepiej nic nie lekceważyć
Stary 2015-09-23, 10:11   #809
kalwinka
Zadomowienie

a nie jest tak, ze w przypadku wygaśnięcia umowy przysługuje dalej macierzyński/rodzicielski w wybranej formie, tylko wypłacany przez ZUS ?
Stary 2015-09-23, 10:13   #810
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
a nie jest tak, ze w przypadku wygaśnięcia umowy przysługuje dalej macierzyński/rodzicielski w wybranej formie, tylko wypłacany przez ZUS ?
Przysługuje ale będę bezrobotna. A liczyłam na to, że pójdę na roczny i wrócę do pracy. Ale widocznie tak mi było pisane, ta praca mnie tylko wykańczała psychicznie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości