|
|
#751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Cytat:
To chyba nie masz wyjścia, musisz uwierzyć
|
|
|
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
Baby zapomniałam napisać, że super zakupy i ile maskotek już mała ma
|
|
|
|
#753 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja tak szczerze mowiac jestem jeszce ostrozna z kupowaniem typowo dziewczynskich rzeczy i ubranek. Narazie ogarne akcesoria i rzeczy dla siebie
|
|
#754 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Coraz bardziej boje się tej glukozy dobrze że Tż ma wziąć urlop i być ze mną.
|
|
#755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-09-23 o 11:58 |
|
|
|
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
ja z wyprawką poszłam mocno do przodu
![]() -dziś odbieramy wózek -rożek po domu -rożek do chrztu -koszule do chrztu -pajace skarpetki body kaftaniki czapeczki sweterki spodnie rajtki dresiki itp. do roku synuś ma w czym "chodzić" -łóżeczko w kartonach póki co ![]() -podkłady poporodowe -majtki siateczkowe -pieluchy tetrowe (25szt.) /flanelowa(1 szt) -1 piżamka -patyczki i waciki -pampersy -chusteczki nawilżające brakuje: -aspiratora do noska -zestawu do pielęgnacji paznokci -2 piżam -poduszki i kołderki -wanienki -podpasek poporodowych -SYNKA
Opinia wyrażona w poście jest aktualna jedynie w momencie jej pisania. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w każdej chwili. Edytowane przez Kasiulenkowo Czas edycji: 2015-09-23 o 12:04 |
|
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie i tak jeszcze duzo mi brakuje niż to co wymieniłam
|
|
|
|
#759 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulenkowo super, pochwal się rożkiem do chrztu taki biały z koronka czy jak ?
kogielmogiel Twoje 6 par skarpetek jest super
|
|
|
|
#760 | |||
|
Zakorzenienie
|
no my sie z TŻem cały czas śmiejemy że wszyscy będą otwierać szampana z okazji nowego roku a my z okazji narodzin synka
Cytat:
zrobione Cytat:
![]() u nas od początku jest chłopczyk i żaden lekarz nie miał wątpliwości ale jakby się jednak okazała dziewczynka, to trudno, będzie chodzić w samochodzikach za to jakby było na odwrót to już ciężej, bo chłopca w kwiatuszki i serduszka jakoś ciężko ubrać, mój TŻ by na to na pewno nie pozwolił Cytat:
i nawet rzeczy do chrztu my o chrzcie nawet nie myślimy jeszcze w sensie ze kiedy itp....
|
|||
|
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
kinga tak rożek biały z koronką przy główce
![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- aha jeszcze mam kocyk i ręcznik do kąpieli z kapturkiem ![]() kosmetyki dostanę z pracy i szkoły rodzenia
|
|
|
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia, no właśnie nie miałam książkowo, bo owu była albo w 18dc albo w 24dc
![]() Kogiel, ja w sumie z wyprawki mam tak naprawdę tylko ciuszki (a i to nie wszystkie). Chyba dopiero w listopadzie się za to zabiorę, bo będę mieć więcej czasu. W październiku kupimy może wózek. |
|
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
To sie prezentujemy w 27 tygodniu :-D
Dziewczyny ile wy juz macie rzeczy. Ja chyba zaczne miec powoli parcie na wozek bo tak naprawde jeszcze nie wybralam jaki chce. Poki co zbieram opinie paski czy amortyzatory. Na tym tez moja wiedza na temat wozka sie konczy ale to chyba dopiero po remoncie ogarne, jak juz tz wroci do Pl, bedziemy jezdzic i szukac.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tez z wyprawka nie szaleję na razie. Z ciuszków mam na pewno 3/4, ale większość to łowy lumpkowe + teraz doszło nam łóżeczko z materacem. Na razie nie mam weny i też nie chcę przesadzać z zakupami, wolę sobie wszystko na spokojnie rozplanować itd.
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi, faktycznie, wyglądasz tak z tydzień do tyłu w brzuchu
Ale nic straconego, końcowo i tak urośnie Przynajmniej nie ciąży Ci zanadto w codziennych czynnościach, im dłużej, tym wygodniej ![]() Też mam braki wyprawkowe. Przez imprezę weekendową męża, po której wrócił wieczorem, wszystko się nam poprzesuwało, bo chciałam zobaczyć kołyskę, jeszcze raz wózek, przewijak itp. i ciuszki "na żywo", zanim będę cokolwiek zamawiać przez internet. On to olał no i masz babo placek Do tego dopiero w sobotę złoży mi komodę dla malucha, więc jak na razie nawet nie mam gdzie wkładać wyprawkę
|
|
#766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cyce mi się za to ogromniaste zrobiły, w życiu takich wielkich nie miałam. TŻ wróci, to się zdziwi
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze twierdził, że woli mniejsze
|
|
|
|
#769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ślicznie
|
|
|
|
|
#770 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My po wizycie... Cóż... guz rośnie, czekamy co wyniknie w Łodzi... Popłakałam sobie trochę u położnej... Pozostaje mi czekać. Nadal nikt nie potrafi mi powiedzieć co mnie czeka jeśli mała obumrze. Poród naturalny czy cesarka. Niby cesarki się nie robi. Ale ja już 2 miałam... więc może lepiej by było... pozostaje czekać.... I pewnie się okaże już jak do tego dojdzie. No dość moich smutków... Trzeba się trzymać i nadzieję mieć... |
||
|
|
|
#771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
kamilka
wierzę, że będzie dobrze.
|
|
|
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
30.09 zaczynamy szkołę rodzenia
|
|
|
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kamila, ale nie ma jeszcze pewności jak się zakończy, są jeszcze szanse, że mała się urodzi zapewne przedwcześnie ale zrobią operację i będzie dobrze. najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką, są kontrole i wiadomo co się dzieje i będą mogli w porę zareagować.
|
|
|
|
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka, to musi być niesamowicie trudne, taka niepewność, co dalej
|
|
#778 |
|
Raczkowanie
|
Kinga - gratuluję przetrzymania glukozy no i SYNKA
duży już z Niego Mężczyzna ![]() Baby - paczka mega ! I witam na urlopie Kasiulenkowo super, że z Synkiem wszystko ok no i że macie już wózek ![]() Kamilka trzeba wierzyć, że będzie dobrze Ja ruchy Maleństwa też czuję dość nisko. Początkowo ze względu na te moje biegunki i przewracania w brzuchu podchodziłam do tego ostrożnie, czy to na pewno Dzidziuś, no ale teraz już dokładnie wiem, że to na pewno ON, bo kurcze no nie da się tego pomylić ![]() ![]() swoją drogą zastanawiam się jak te "odgłosy" z moich jelit wpływają na Niego, bo są one tak głośne, że osoba siedząca obok mnie normalnie wszystko słyszy jak tam bulgocze, przewraca się itd ![]() Z wyprawki mam kilka ubranek i zrobioną listę co mniej więcej potrzebuję. Kupiłam też dwie koszulę dla siebie (gdybym przypadkiem musiała się szybciej znaleźć w szpitalu oby nie !) i na razie tyle. Ale skarpetki mam ![]() to był jeden z pierwszych zakupów takie większe gabarytowo rzeczy to dopiero później, bo nie mam ich gdzie składować.Odnośnie pieluch - jakiej wielkości zamawiacie ? Bo ja sądziłam, że są po prostu pieluchy, a tu weszłam na allegro żeby się rozejrzeć i zonk - tyle rozmiarów i wielkości, że byłam w szoku A i dzisiaj dokładnie 22t0d więc zaczynamy 23 tydzień |
|
|
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
kamilka mam nadzieję, że Twoja Córeczka będzie walczyć
Dziewczyny ja na kilka dni się żegnam, wyjeżdżamy do Wiednia odwiedzić przyjaciół i świętować rocznice ślubu wracam po weekendzie!
|
#780 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

na porodówce?
i nawet rzeczy do chrztu

bo tak naprawde jeszcze nie wybralam jaki chce. Poki co zbieram opinie paski czy amortyzatory. Na tym tez moja wiedza na temat wozka sie konczy
Do tego dopiero w sobotę złoży mi komodę dla malucha, więc jak na razie nawet nie mam gdzie wkładać wyprawkę
cyce mi się za to ogromniaste zrobiły, w życiu takich wielkich nie miałam. TŻ wróci, to się zdziwi