|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Moderator
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
. Jesteśmy razem już 13lat.I to nie pierwsza ciąża.
|
|
|
#3032 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
|
|
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do dziewczyn, które zamawiały w aptece Gemini - darmowa przesyłka jest od ilu złotych? Coś mi świta, że od 200zł, ale chciałam się upewnić, a nie widzę informacji na stronie... Przeczytałam też, że od 150zł można odebrać w wybranej aptece, a lista niby jest na stronie w zakładce dostawa (nie widzę takiej zakładki
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
Srebrna smugo ja kawy nie piję w ogóle, bo mnie usypia
![]() Ale ostatnio piję mala filiżankę herbaty do śniadania i kofeina na moje dziecko też nie działa. TylkoKasia z facetami to tak czasem jest. Ja zauważyłam, że jak mamy zły dzień narzekamy na nich, a później zaczynamy wyliczać, że jednak nie ma z nimi tak źle ![]() Ja mojemu cały czas mówię, że gdyby nie ja to dziecko nie miałoby gdzie spać i w czym chodzić. Czasem chciałabym mieć poczucie, że to nie ja muszę o wszystkim myśleć. Jednak z drugiej strony, mój np. zaopatruje lodówkę, gdyby nie on to czasem byłoby w niej pusto. Sam sprawdza co jest, czego brakuje, pyta czy coś potrzebuje i jeździ bez proszenia na zakupy. Także coś za coś. Wiadomo, że teraz strach jak to będzie dominuje i może przesłania nam wiele rzeczy |
|
|
|
#3035 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie...
znów mnie cały weekend nie było. Walczyłyśmy z Heli bodajże trzydniówką, miała wysoką gorączkę, której nie dało się niczym zbić, a Tż akurat na zjeździe oczywiście. Wrócił na szczęście w niedzielę tuż po obiedzie, parę godzin wcześniej niż planował i mnie odciążył ![]() Mnie chyba łapie jakiś kryzys... Bolą mnie biodra, cisną żebra, kopniaki Małej są coraz boleśniejsze, wkurzam się, że nie mam sił na normalne tempo w ciągu dnia i muszę prosić o pomoc. Poza tym coraz częściej myślę o porodzie, jak tylko przekroczyłam 30 tc to myślę, że jeszcze z 5 tygodni i może się zacząć... Jak to będzie, czy cc czy sn, a jak Tż akurat będzie w Warszawie to jak dam radę.... Ech. |
|
|
|
#3036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
GRATIS! dla zamówień o wartości powyżej 299zł A lista aptek gdzie odbiór paczki jest za free : Odbiór osobisty w siedzibie Apteki Internetowej Gemini, ul. Trzy Lipy 3, Gdańsk Odbiór osobisty w pozostałych Aptekach Gemini przy zamówieniach za min. 150zł: Apteka GEMINI Augustów, Wojska Polskiego 53 Apteka GEMINI Brodnica, Duży Rynek 30 Apteka GEMINI Bydgoszcz, Marii Skłodowskiej-Curie 33a Apteka GEMINI Ełk, Mickiewicza 10B Apteka GEMINI Gdańsk, Obrońców Wybrzeża 2 Apteka GEMINI Kwidzyn, Chopina 27 Apteka GEMINI Lębork, Staromiejska 17 Apteka GEMINI Łuków, Nowopijarska 2 Apteka GEMINI Malbork, Kościuszki 48 Apteka WAŁOWA Pruszcz Gdański, ks.Waląga 4/6 Apteka GEMINI Starogard Gdański, Lubichowska 14 Apteka GEMINI Suwałki, Noniewicza 93A Apteka GEMINI Szczytno, Kościuszki 19 Apteka GEMINI Tczew, Armii Krajowej 74 Apteka DWORCOWA Wejherowo, Dworcowa 3 Apteka GEMINI Wejherowo, Kaszubska 4CDE
|
|
#3037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3038 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niestety nie można mieć wszystkiego baa...teraz gdy jesteśmy w ciąży i nie ma już na tym etapie tyle sił na wszystko to widać bardzo dobrze luki w związku, że tak powiem. Szczególnie jak to pierwsza ciąża i nowa sytuacja ![]() Cytat:
Dzisiaj wszystkie już tak myślimy, boimy się, męczą nas bóle i ogólnie strach nachodzi jak to będzie i czy damy radę Dobrze, że mozemy jeszcze tutaj razem popisać i się martwić bo jakbym miała zostać sama z myślami to serio nie wiem
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem ciekawa czy mój będzie tak samo zaangażowany w opiekę nad córka jak się urodzi, przy synku wstawał jako pierwszy! Przynosił mi go do łóżka, ja karmiłam piersią a potem on brał do odbicia i czasem przewijał, teraz co raz częściej "zartuje"? Ze przenosi się do salonu po porodzie
niby mówi to w zartach ale kto wie co mu po głowie chodzi, oczywiście jeżeli tak spróbuje zrobić to szybko go postawie do pionu, nie ma bata sama sobie dziecka nie zrobilam on wie ze jak mi się narazi w jakis sposób to tylko sobie krzywdę tym zrobi
|
#3040 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oj tak, dobrze, że mamy takie kółko wsparcia, zawsze lepiej zrozumie ktoś kto jest w takiej samej sytuacji |
|
|
|
|
#3041 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#3042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#3043 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie ukrywam, że czekam na październik jak na zbawienie hehe
Teraz myślę już o tym, że 5 października mam endo, 6 października mąż ma urodziny i wizytę u gina, trzeba dokupić parę rzeczy i w zasadzie tylko czekać. Amelia miałam tak z tymi wodami ale teraz jak byłam na usg okazało się, że mi ich przybyło i mam urojenia Pytałam lekarki jak to możliwe, że miesiąc temu miałam afi 10 a teraz 12 to powiedziała, że wody rosną najwięcej do 36 tyg a potem powoli będą opadać i robić miejsce Teraz biorę duhapston i mam ciągle białą wydzielinę to jest dopiero hardcore
|
#3044 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to pewnie zrobię taką histerię, że mój się do mnie nie zbliży na długo po porodzie Cytat:
każdemu facetowi powinni taki test zrobić Cytat:
Cytat:
)Cytat:
ale wiadomo, że łatwo się mówi, jak nie ma dolegliwości, a na koniec ciąży każda marzy żeby urodzić.
|
|
|
#3045 |
|
Zadomowienie
|
ja już przeszłam przez fazę strachu o sam poród i teraz się martwię, czy ja w ogóle tą swoją córkę polubię. cały czas mam wrażenie, że bardziej będę kochać swoje koty niż dziecko
a jeszcze jak teściowa postanowi się rzeczywiście pojawić, to pewnie długo będę miała depresję poporodową.
|
#3046 |
|
Zadomowienie
|
Tylkokasia, Agusiek
![]() ![]() Srebrna ja też z tymi wodami myślę, że sama się nakręcam i schizuję, dlatego rozumiem Twoje obawy Współczuję, bo pewnie przy wzmożonej wydzielinie i w dodatku z cieknącą siarą to dopiero bym wariowała, kazałabym się wozić ciągle do lekarza czy przypadkiem to nie oznaka, że coś się zaczyna dziać |
|
|
|
#3047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3048 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a o uczucia się nie martw. Ja się strasznie bałam przed narodzinami Helenki jak to będzie, jakoś nie umiałam sobie wyobrazić jak podzielę uczucia między moje oczko w głowie Filipa i tą nową istotkę... Jak tylko ją zobaczyłam na sali to nie przesadzam - dostałam taki zastrzyk miłości, że coś nieprawdopodobnego. Nie do opisania dosłownie, miłość od pierwszego wejrzenia... Teraz bywa, że nawet Helę czasem faworyzuję |
||
|
|
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wrzucam zdjęcie ciuszków, które właśnie kurier mi przyniósł. Body, legginsy i czapeczka są na rozmiar 56 a rajtki 50/56 (ale spokojnie wejdą, długie są ). Kombinezon wzięłam 62 i teraz nie jestem przekonana, czy to był dobry wybór, duży bardzo mi się wydaje. Drugi grubszy kombinezon też mam na 62 i nie wiem czy nie kupię jeszcze jakiegoś mniejszego na wyjście ze szpitala
Edytowane przez Iclosemyeyes Czas edycji: 2015-09-23 o 12:49 |
|
|
|
|
#3050 |
|
Zadomowienie
|
Agusiek to ja z Tobą piszę na szybszy termin a sama TP mam dzień po Tobie. Chętnie poproszę o tydzień przyśpieszenia.
|
|
|
|
#3051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No to d.upa... Tyle to ja na pewno nie uzbieram, a nie uśmiecha mi się płacić za przesyłkę... Skończy się pewnie na tym, że w dozie zamówię Chyba, że policzę i mimo wszystko z kosztami dostawy by się bardziej w gemini opłacało, muszę to sprawdzić
|
|
#3052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
Iclosemyeyes, śliczne rzeczy widzę h&m rządzi?
rajtki rzeczywiście wyglądają na spore
|
#3054 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja kombinezonik mam na 0-3 mies, też na pewno będzie za duży na wyjście ze szpitala, ale wychodzę z założenia, że ze szpitala do domu niedaleko, zmarznąć nie zmarznie na pewno, owinie się nóżki jeszcze dodatkowo kocykiem lub w śpiworek ![]() Cytat:
|
|
|
#3055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agusiek
Edytowane przez Iclosemyeyes Czas edycji: 2015-09-23 o 12:58 |
|
|
|
|
#3056 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Temat seksu się przewinął. U nas różnie było, bo często Tż miał schizy, że tak przy dziecku i że może coś jej zrobimy, ale ostatnio nie narzekam, bo Tż się chyba przekonał, że jest wszystko OK i nawet często wskakujemy do łóżka co mnie akurat bardzo cieszy bo mi libido mimo wszystkich dolegliwości ciążowych nie spadło ![]() Powiem Wam, że też się cieszę, że mamy to forum, bo właśnie wczoraj zlapałam mega doła, że jestem wielka, ociężała i czuję się jak stara babcia i miałam jakieś wyrzuty sumienia z tego tytułu bo mi się wkręciło, że inne dziewczyny w ciąży aż tak nie jęczą. Ale serio... jak siedzie przy kompie to mnie kręgosłup zaczyna boleć, jak leżę na lewym boku to mnie coś ciągnie w dole brzucha, jak się w nocy mam przekręcić z boku na bok to mnie mega boli to spojenie... ciężko mi się oddycha i w ogóle wszystko mi się skumulowało łącznie z tym martwieniem się czy wszystko ok u małej bo słabo się rusza i mi się strasznie płakać chciało. A tż też chyba jakoś walnął coś w stylu: "Bez przesady, dajesz radę", więc w ogóle mnie to dobiło. Dzisiaj zmienił front i jest mega słodki i mówi, że mam nic nie robić, wypoczywać tylko, więc od razu lepiej. Dzisiaj trochę lepiej się czuję, bo mała chyba zrozumiala co i jak i od nocy sobie pobrykuje tak co pół godziny (w jej wykonaniu to np. jedno lekkie kopnięcie albo dwa, ale to i tak dobrze), więc się cieszę. Do tego dzisiaj wypada 33t+0d Później jadę do dermatologa, bo mam takie znamię na biodrze i ostatnio mnie ono normalnie boli - pewnie obtarłam majtkami czy coś, ale wolę żeby mi to obejrzała i przy okazji inne znamiona, bo podobno raz w roku powinno się taką kontrolę robić. Aha i przyszedł szumiś! Zaraz wkleję zdjęcie
|
|
|
|
|
#3057 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Ja teraz mam (a może miałam) lęki czy będę kochać synka tak samo jak Oliwkę. Ale powiem Ci że na ostatnim usg gdy zobaczyłam że on wygląda jak ona to serce mi zaczęło być szalonym galopem... Cytat:
|
|
|
#3058 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja lubię szybko znaleźć przyczynę i skutek haha a potem słucham od męża żebym przestała bo lekarkę mam bardzo dobra i wie co robi ![]() Cytat:
A ja sobie z teściową poradziłam ![]() Iclosemyeyes uwielbiam h&m, super ![]() A to my, jutro 36 tydzień Włosy nie wyjściowe ;p
|
|
#3059 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ważne żeby miało ciepło i komfortowo, a lada dzień podrośnie i kombinezon będzie nawet za mały ![]() Cytat:
i się nie mogę doczekać Tak, pamiętam...
|
|
|
#3060 |
|
Zadomowienie
|
Ja przed ciążą chodziłam na siłownię dwa razy w tyg i mimo że figura nie była jakaś super to poprostu ciało było jedrniejsze a teraz mam taki cellulit na nogach ze szok.... Nawet tz mi powiedział że chyba z dnia na dzień się pojawił bo wcześniej nie było. Trochę mnie to doluje bo to że urodze to raczej wygląd skóry na ciele jeszcze pogorszy, wszystko będzie takie luzne i obwisle... A mam też inny problem, myje Bożene rano i wieczorem i zdarza się ze idę pod bidet w ciągu dnia bo czuje nieprzyjemny zapach, taki kwaśny, już nie wiem co mam zrobić. Mówiłam gin to dała mi tabsy dopochowe na uplawy ale to nic nie dalo mówię jej dalej zrobiła wymaz i mówi że wszystko w porządku i ze ona sama nic nie czuje. Nie wiem już czy sobie wkrecam czy co. Stosuje płyn do higieny przeciwgrzybiczy i ciągle czuje ten zapach. Jest 13 ja sie rano mylam a jak siedzę teraz to czuje co przez ubranie. Macie jakieś rady? 😞
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

a dalej? i jeszcze urodzić?
. Jesteśmy razem już 13lat.
Zuch, że pomaga. Faceci w ogóle są kiepscy w okazywaniu uczuć jak wiemy...Może Ty odbierasz to jako olewkę a on po prostu tu praca, tu Oliwka, lada chwila kolejny maluszek i jeszcze też Ty chcesz mu się wyżalić. Faceci nie potrafią tyle spraw i uczuć mieć na raz na głowie :X
Nasz ślub 16.08.2014 

Dobrze, że mozemy jeszcze tutaj razem popisać i się martwić bo jakbym miała zostać sama z myślami to serio nie wiem
niby mówi to w zartach ale kto wie co mu po głowie chodzi, oczywiście jeżeli tak spróbuje zrobić to szybko go postawie do pionu, nie ma bata sama sobie dziecka nie zrobilam

Pytałam lekarki jak to możliwe, że miesiąc temu miałam afi 10 a teraz 12 to powiedziała, że wody rosną najwięcej do 36 tyg a potem powoli będą opadać i robić miejsce 
)
ale wiadomo, że łatwo się mówi, jak nie ma dolegliwości, a na koniec ciąży każda marzy żeby urodzić.

A ja sobie z teściową poradziłam