- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-23, 11:58   #3031
tylkokasia
Moderator

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez laszczmagdalena Pokaż wiadomość
My z mężem oglądaliśmy - biedak dał radę tylko do 7 cm rozwarcia a dalej? i jeszcze urodzić?

Ciężko mi się tak odnieść do tych kwestii mężowskich, bo ja ze swoim zawsze o wszystkim mogę pogadać i jakoś tak nigdy takiego dystansu do mnie nie miał, a już teraz to szczególnie. Chociaż też się z niego śmieję ostatnio, że lekką znieczulicę ma, bo na początku ciąży to każde moje przewrócenie z boku na bok, czy wstanie do toalety go budziło, od razu z okrzykiem "co się dzieje?" na ustach, a teraz się wiercę, kręcę, wstaję, marudzę, że boli, a on nic-śpi jak zabity. Ciekawe, czy jak mała się urodzi dalej tak będzie.
U nas to chyba zmęczenie materiału . Jesteśmy razem już 13lat.
I to nie pierwsza ciąża.

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 12:00   #3032
Agusiek89
Wtajemniczenie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
No to nie jest tak źle Zuch, że pomaga. Faceci w ogóle są kiepscy w okazywaniu uczuć jak wiemy...Może Ty odbierasz to jako olewkę a on po prostu tu praca, tu Oliwka, lada chwila kolejny maluszek i jeszcze też Ty chcesz mu się wyżalić. Faceci nie potrafią tyle spraw i uczuć mieć na raz na głowie :X
Też tak myślę
Stary 2015-09-23, 12:02   #3033
poznanianka1990
Zakorzenienie

Mam pytanie do dziewczyn, które zamawiały w aptece Gemini - darmowa przesyłka jest od ilu złotych? Coś mi świta, że od 200zł, ale chciałam się upewnić, a nie widzę informacji na stronie... Przeczytałam też, że od 150zł można odebrać w wybranej aptece, a lista niby jest na stronie w zakładce dostawa (nie widzę takiej zakładki ). Co prawda znalazłam jakąś listę (wygooglowałam), ale nie wiem czy to jest ta...

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 12:05   #3034
olilina
Zakorzenienie

Srebrna smugo ja kawy nie piję w ogóle, bo mnie usypia
Ale ostatnio piję mala filiżankę herbaty do śniadania i kofeina na moje dziecko też nie działa.

TylkoKasia z facetami to tak czasem jest. Ja zauważyłam, że jak mamy zły dzień narzekamy na nich, a później zaczynamy wyliczać, że jednak nie ma z nimi tak źle
Ja mojemu cały czas mówię, że gdyby nie ja to dziecko nie miałoby gdzie spać i w czym chodzić. Czasem chciałabym mieć poczucie, że to nie ja muszę o wszystkim myśleć.
Jednak z drugiej strony, mój np. zaopatruje lodówkę, gdyby nie on to czasem byłoby w niej pusto. Sam sprawdza co jest, czego brakuje, pyta czy coś potrzebuje i jeździ bez proszenia na zakupy.
Także coś za coś.
Wiadomo, że teraz strach jak to będzie dominuje i może przesłania nam wiele rzeczy
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 12:07   #3035
Amelia16
Zadomowienie

Cześć Mamusie...
znów mnie cały weekend nie było. Walczyłyśmy z Heli bodajże trzydniówką, miała wysoką gorączkę, której nie dało się niczym zbić, a Tż akurat na zjeździe oczywiście. Wrócił na szczęście w niedzielę tuż po obiedzie, parę godzin wcześniej niż planował i mnie odciążył
Mnie chyba łapie jakiś kryzys... Bolą mnie biodra, cisną żebra, kopniaki Małej są coraz boleśniejsze, wkurzam się, że nie mam sił na normalne tempo w ciągu dnia i muszę prosić o pomoc. Poza tym coraz częściej myślę o porodzie, jak tylko przekroczyłam 30 tc to myślę, że jeszcze z 5 tygodni i może się zacząć... Jak to będzie, czy cc czy sn, a jak Tż akurat będzie w Warszawie to jak dam radę.... Ech.
Stary 2015-09-23, 12:07   #3036
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn, które zamawiały w aptece Gemini - darmowa przesyłka jest od ilu złotych? Coś mi świta, że od 200zł, ale chciałam się upewnić, a nie widzę informacji na stronie... Przeczytałam też, że od 150zł można odebrać w wybranej aptece, a lista niby jest na stronie w zakładce dostawa (nie widzę takiej zakładki ). Co prawda znalazłam jakąś listę (wygooglowałam), ale nie wiem czy to jest ta...
Przez UPS jest Przesyłka o wadze do 15kg
GRATIS! dla zamówień o wartości powyżej 299zł

A lista aptek gdzie odbiór paczki jest za free :
Odbiór osobisty w siedzibie Apteki Internetowej Gemini, ul. Trzy Lipy 3, Gdańsk
Odbiór osobisty w pozostałych Aptekach Gemini przy zamówieniach za min. 150zł:
Apteka GEMINI Augustów, Wojska Polskiego 53
Apteka GEMINI Brodnica, Duży Rynek 30
Apteka GEMINI Bydgoszcz, Marii Skłodowskiej-Curie 33a
Apteka GEMINI Ełk, Mickiewicza 10B
Apteka GEMINI Gdańsk, Obrońców Wybrzeża 2
Apteka GEMINI Kwidzyn, Chopina 27
Apteka GEMINI Lębork, Staromiejska 17
Apteka GEMINI Łuków, Nowopijarska 2
Apteka GEMINI Malbork, Kościuszki 48
Apteka WAŁOWA Pruszcz Gdański, ks.Waląga 4/6
Apteka GEMINI Starogard Gdański, Lubichowska 14
Apteka GEMINI Suwałki, Noniewicza 93A
Apteka GEMINI Szczytno, Kościuszki 19
Apteka GEMINI Tczew, Armii Krajowej 74
Apteka DWORCOWA Wejherowo, Dworcowa 3
Apteka GEMINI Wejherowo, Kaszubska 4CDE

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 12:08   #3037
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
A mnie się wydaje, że od stówki
Stary 2015-09-23, 12:13   #3038
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Srebrna smugo ja kawy nie piję w ogóle, bo mnie usypia
Ale ostatnio piję mala filiżankę herbaty do śniadania i kofeina na moje dziecko też nie działa.

TylkoKasia z facetami to tak czasem jest. Ja zauważyłam, że jak mamy zły dzień narzekamy na nich, a później zaczynamy wyliczać, że jednak nie ma z nimi tak źle
Ja mojemu cały czas mówię, że gdyby nie ja to dziecko nie miałoby gdzie spać i w czym chodzić. Czasem chciałabym mieć poczucie, że to nie ja muszę o wszystkim myśleć.
Jednak z drugiej strony, mój np. zaopatruje lodówkę, gdyby nie on to czasem byłoby w niej pusto. Sam sprawdza co jest, czego brakuje, pyta czy coś potrzebuje i jeździ bez proszenia na zakupy.
Także coś za coś.
Wiadomo, że teraz strach jak to będzie dominuje i może przesłania nam wiele rzeczy
Zgadzam się z tym co napisałaś Niestety nie można mieć wszystkiego baa...teraz gdy jesteśmy w ciąży i nie ma już na tym etapie tyle sił na wszystko to widać bardzo dobrze luki w związku, że tak powiem. Szczególnie jak to pierwsza ciąża i nowa sytuacja

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie...
znów mnie cały weekend nie było. Walczyłyśmy z Heli bodajże trzydniówką, miała wysoką gorączkę, której nie dało się niczym zbić, a Tż akurat na zjeździe oczywiście. Wrócił na szczęście w niedzielę tuż po obiedzie, parę godzin wcześniej niż planował i mnie odciążył
Mnie chyba łapie jakiś kryzys... Bolą mnie biodra, cisną żebra, kopniaki Małej są coraz boleśniejsze, wkurzam się, że nie mam sił na normalne tempo w ciągu dnia i muszę prosić o pomoc. Poza tym coraz częściej myślę o porodzie, jak tylko przekroczyłam 30 tc to myślę, że jeszcze z 5 tygodni i może się zacząć... Jak to będzie, czy cc czy sn, a jak Tż akurat będzie w Warszawie to jak dam radę.... Ech.
High Five Dzisiaj wszystkie już tak myślimy, boimy się, męczą nas bóle i ogólnie strach nachodzi jak to będzie i czy damy radę Dobrze, że mozemy jeszcze tutaj razem popisać i się martwić bo jakbym miała zostać sama z myślami to serio nie wiem

Zuzia już na świecie

Stary 2015-09-23, 12:14   #3039
cynamon_
Zakorzenienie

Ja jestem ciekawa czy mój będzie tak samo zaangażowany w opiekę nad córka jak się urodzi, przy synku wstawał jako pierwszy! Przynosił mi go do łóżka, ja karmiłam piersią a potem on brał do odbicia i czasem przewijał, teraz co raz częściej "zartuje"? Ze przenosi się do salonu po porodzie niby mówi to w zartach ale kto wie co mu po głowie chodzi, oczywiście jeżeli tak spróbuje zrobić to szybko go postawie do pionu, nie ma bata sama sobie dziecka nie zrobilam on wie ze jak mi się narazi w jakis sposób to tylko sobie krzywdę tym zrobi
Stary 2015-09-23, 12:19   #3040
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
High Five Dzisiaj wszystkie już tak myślimy, boimy się, męczą nas bóle i ogólnie strach nachodzi jak to będzie i czy damy radę Dobrze, że mozemy jeszcze tutaj razem popisać i się martwić bo jakbym miała zostać sama z myślami to serio nie wiem
Ty to już w ogóle jesteś na wylocie, wczoraj nawet myślałam o Tobie, że dużo bym dała, żeby się zamienić terminami, już bym chciała być na tym etapie... Ostatnio w nocy nawet sobie wkręciłam, że mi się wody sączą, myślę tylko o tym i zaczynam innych zadręczać swoimi wizjami
Oj tak, dobrze, że mamy takie kółko wsparcia, zawsze lepiej zrozumie ktoś kto jest w takiej samej sytuacji
Stary 2015-09-23, 12:27   #3041
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Ty to już w ogóle jesteś na wylocie, wczoraj nawet myślałam o Tobie, że dużo bym dała, żeby się zamienić terminami, już bym chciała być na tym etapie... Ostatnio w nocy nawet sobie wkręciłam, że mi się wody sączą, myślę tylko o tym i zaczynam innych zadręczać swoimi wizjami
Oj tak, dobrze, że mamy takie kółko wsparcia, zawsze lepiej zrozumie ktoś kto jest w takiej samej sytuacji

Stary 2015-09-23, 12:30   #3042
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Stary 2015-09-23, 12:33   #3043
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Nie ukrywam, że czekam na październik jak na zbawienie hehe Teraz myślę już o tym, że 5 października mam endo, 6 października mąż ma urodziny i wizytę u gina, trzeba dokupić parę rzeczy i w zasadzie tylko czekać. Amelia miałam tak z tymi wodami ale teraz jak byłam na usg okazało się, że mi ich przybyło i mam urojenia Pytałam lekarki jak to możliwe, że miesiąc temu miałam afi 10 a teraz 12 to powiedziała, że wody rosną najwięcej do 36 tyg a potem powoli będą opadać i robić miejsce

Teraz biorę duhapston i mam ciągle białą wydzielinę to jest dopiero hardcore I ta siara z sutków co raz bardziej żółta i wylatuje więcej

Zuzia już na świecie

Stary 2015-09-23, 12:36   #3044
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Był przy porodzie. Prawie zemdlał ha ha
Mi się wydaje że on ma myślenie że dałam radę wtedy dam i teraz więc szkoda zachodu
PS. unikanie brzucha mu minie w kolejnej ciąży - zobaczysz

to musiałaś być bardzo dzielna skoro mówi, że teraz też dasz radę mam nadzieję, że się dogadacie jakoś, wytłumaczysz mu, że teraz jest inaczej, co mówią lekarze itp...

ja to pewnie zrobię taką histerię, że mój się do mnie nie zbliży na długo po porodzie
Cytat:
Dziękuję
A powinni ich podłączać jak Kossakowskiego (widziałyście ten odcinek?) aby posmakowali tego co my.
oglądałam Kossakowskiego, boskie to było każdemu facetowi powinni taki test zrobić
Cytat:
No to nie jest tak źle Zuch, że pomaga. Faceci w ogóle są kiepscy w okazywaniu uczuć jak wiemy...Może Ty odbierasz to jako olewkę a on po prostu tu praca, tu Oliwka, lada chwila kolejny maluszek i jeszcze też Ty chcesz mu się wyżalić. Faceci nie potrafią tyle spraw i uczuć mieć na raz na głowie :X
zgadzam się, faceci niestety nie potrafią tyle spraw jednocześnie ogarniać
Cytat:
http://www.aptekagemini.pl/webpage/dostawa.html w tej tabelce są koszty przesyłki kurierskiej, gratis od 299 zł (też byłam pewna, że od 200, może zmienili ostatnio )
Cytat:
oj a ja myślałam, że chcesz do terminu dotrzymać przynajmniej, kto ze mną będzie czekał do końca listopada ale wiadomo, że łatwo się mówi, jak nie ma dolegliwości, a na koniec ciąży każda marzy żeby urodzić.
Stary 2015-09-23, 12:38   #3045
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena

ja już przeszłam przez fazę strachu o sam poród i teraz się martwię, czy ja w ogóle tą swoją córkę polubię. cały czas mam wrażenie, że bardziej będę kochać swoje koty niż dziecko a jeszcze jak teściowa postanowi się rzeczywiście pojawić, to pewnie długo będę miała depresję poporodową.

laszczmagdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 12:39   #3046
Amelia16
Zadomowienie

Tylkokasia, Agusiek
Srebrna
ja też z tymi wodami myślę, że sama się nakręcam i schizuję, dlatego rozumiem Twoje obawy Współczuję, bo pewnie przy wzmożonej wydzielinie i w dodatku z cieknącą siarą to dopiero bym wariowała, kazałabym się wozić ciągle do lekarza czy przypadkiem to nie oznaka, że coś się zaczyna dziać Ach Srebrna, zazdraszczam, pierwsza się rozpołowisz pewnie ciąża to piękny czas, ale im bliżej końca tym bardziej się traci cierpliwość...
Stary 2015-09-23, 12:42   #3047
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
to musiałaś być bardzo dzielna skoro mówi, że teraz też dasz radę mam nadzieję, że się dogadacie jakoś, wytłumaczysz mu, że teraz jest inaczej, co mówią lekarze itp...

ja to pewnie zrobię taką histerię, że mój się do mnie nie zbliży na długo po porodzie

oglądałam Kossakowskiego, boskie to było każdemu facetowi powinni taki test zrobić

zgadzam się, faceci niestety nie potrafią tyle spraw jednocześnie ogarniać

http://www.aptekagemini.pl/webpage/dostawa.html w tej tabelce są koszty przesyłki kurierskiej, gratis od 299 zł (też byłam pewna, że od 200, może zmienili ostatnio )

oj a ja myślałam, że chcesz do terminu dotrzymać przynajmniej, kto ze mną będzie czekał do końca listopada ale wiadomo, że łatwo się mówi, jak nie ma dolegliwości, a na koniec ciąży każda marzy żeby urodzić.
Ja mam termin na 21.11, ale też bym chciała wcześniej urodzić, wraz z końcem 37 tygodnia, czyli wraz z końcem października będę "działać" na różne sposoby żeby przyspieszyć poród. Moja dziecinka będzie klocuszkiem i nie chciałabym rodzić w 40 tyg, a co dopiero przenosić ciążę
Stary 2015-09-23, 12:46   #3048
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
Kochana, pamiętam, że jeszcze niedawno byłam gotowa przenosić na grudzień razem z Tobą nawet! Ale ta cała sytuacja niepewności jak urodzę, czy cc czy jednak sn ruszyła lawinę, myślę, że to moje słabe samopoczucie fizyczne bierze źródło z głowy, bo miałam moment, że się poddałam... Ech, zresztą Ty też ze swoją przegrodą też pewnie nie wiesz jak się potoczy i kiedy

Cytat:
ja już przeszłam przez fazę strachu o sam poród i teraz się martwię, czy ja w ogóle tą swoją córkę polubię. cały czas mam wrażenie, że bardziej będę kochać swoje koty niż dziecko a jeszcze jak teściowa postanowi się rzeczywiście pojawić, to pewnie długo będę miała depresję poporodową.
No teściowej nie zazdroszczę, moja pewnie przylezie do nas na kąpiel jak tylko wrócimy i już mnie to denerwuje a o uczucia się nie martw. Ja się strasznie bałam przed narodzinami Helenki jak to będzie, jakoś nie umiałam sobie wyobrazić jak podzielę uczucia między moje oczko w głowie Filipa i tą nową istotkę... Jak tylko ją zobaczyłam na sali to nie przesadzam - dostałam taki zastrzyk miłości, że coś nieprawdopodobnego. Nie do opisania dosłownie, miłość od pierwszego wejrzenia... Teraz bywa, że nawet Helę czasem faworyzuję
Stary 2015-09-23, 12:48   #3049
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Ja mam termin na 21.11, ale też bym chciała wcześniej urodzić, wraz z końcem 37 tygodnia, czyli wraz z końcem października będę "działać" na różne sposoby żeby przyspieszyć poród. Moja dziecinka będzie klocuszkiem i nie chciałabym rodzić w 40 tyg, a co dopiero przenosić ciążę
jasne, jest to mocny argument, żeby nie przenosić chyba większość kobiet woli wcześniej urodzić, lekarz na USG mi tak mówił ostatnio.

Wrzucam zdjęcie ciuszków, które właśnie kurier mi przyniósł. Body, legginsy i czapeczka są na rozmiar 56 a rajtki 50/56 (ale spokojnie wejdą, długie są ). Kombinezon wzięłam 62 i teraz nie jestem przekonana, czy to był dobry wybór, duży bardzo mi się wydaje. Drugi grubszy kombinezon też mam na 62 i nie wiem czy nie kupię jeszcze jakiegoś mniejszego na wyjście ze szpitala
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12047400_10153813487081159_973833857_n.jpg (118,0 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12042257_10153813487466159_1991018021_n.jpg (117,5 KB, 26 załadowań)

Edytowane przez Iclosemyeyes
Czas edycji: 2015-09-23 o 12:49
Iclosemyeyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 12:50   #3050
wonderka
Zadomowienie

Agusiek to ja z Tobą piszę na szybszy termin a sama TP mam dzień po Tobie. Chętnie poproszę o tydzień przyśpieszenia.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 12:50   #3051
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Przez UPS jest Przesyłka o wadze do 15kg
GRATIS! dla zamówień o wartości powyżej 299zł

A lista aptek gdzie odbiór paczki jest za free :
Odbiór osobisty w siedzibie Apteki Internetowej Gemini, ul. Trzy Lipy 3, Gdańsk
Odbiór osobisty w pozostałych Aptekach Gemini przy zamówieniach za min. 150zł:
Apteka GEMINI Augustów, Wojska Polskiego 53
Apteka GEMINI Brodnica, Duży Rynek 30
Apteka GEMINI Bydgoszcz, Marii Skłodowskiej-Curie 33a
Apteka GEMINI Ełk, Mickiewicza 10B
Apteka GEMINI Gdańsk, Obrońców Wybrzeża 2
Apteka GEMINI Kwidzyn, Chopina 27
Apteka GEMINI Lębork, Staromiejska 17
Apteka GEMINI Łuków, Nowopijarska 2
Apteka GEMINI Malbork, Kościuszki 48
Apteka WAŁOWA Pruszcz Gdański, ks.Waląga 4/6
Apteka GEMINI Starogard Gdański, Lubichowska 14
Apteka GEMINI Suwałki, Noniewicza 93A
Apteka GEMINI Szczytno, Kościuszki 19
Apteka GEMINI Tczew, Armii Krajowej 74
Apteka DWORCOWA Wejherowo, Dworcowa 3
Apteka GEMINI Wejherowo, Kaszubska 4CDE
Cytat:
Dziękuję dziewczyny
No to d.upa... Tyle to ja na pewno nie uzbieram, a nie uśmiecha mi się płacić za przesyłkę... Skończy się pewnie na tym, że w dozie zamówię Chyba, że policzę i mimo wszystko z kosztami dostawy by się bardziej w gemini opłacało, muszę to sprawdzić

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 12:53   #3052
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, pamiętam, że jeszcze niedawno byłam gotowa przenosić na grudzień razem z Tobą nawet! Ale ta cała sytuacja niepewności jak urodzę, czy cc czy jednak sn ruszyła lawinę, myślę, że to moje słabe samopoczucie fizyczne bierze źródło z głowy, bo miałam moment, że się poddałam... Ech, zresztą Ty też ze swoją przegrodą też pewnie nie wiesz jak się potoczy i kiedy

Mam nadzieję, że samopoczucie się poprawi a urodzimy kiedy nasze księżniczki sobie zażyczą, bo najważniejsze żeby to im było dobrze.
Stary 2015-09-23, 12:53   #3053
cynamon_
Zakorzenienie

Iclosemyeyes, śliczne rzeczy widzę h&m rządzi? rajtki rzeczywiście wyglądają na spore
Stary 2015-09-23, 12:56   #3054
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
jasne, jest to mocny argument, żeby nie przenosić chyba większość kobiet woli wcześniej urodzić, lekarz na USG mi tak mówił ostatnio.

Wrzucam zdjęcie ciuszków, które właśnie kurier mi przyniósł. Body, legginsy i czapeczka są na rozmiar 56 a rajtki 50/56 (ale spokojnie wejdą, długie są ). Kombinezon wzięłam 62 i teraz nie jestem przekonana, czy to był dobry wybór, duży bardzo mi się wydaje. Drugi grubszy kombinezon też mam na 62 i nie wiem czy nie kupię jeszcze jakiegoś mniejszego na wyjście ze szpitala
Świetne ciuszki ja kombinezonik mam na 0-3 mies, też na pewno będzie za duży na wyjście ze szpitala, ale wychodzę z założenia, że ze szpitala do domu niedaleko, zmarznąć nie zmarznie na pewno, owinie się nóżki jeszcze dodatkowo kocykiem lub w śpiworek No i na trochę posłuży taki kombinezonik, a nie tylko na parę pierwszych dni

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Agusiek to ja z Tobą piszę na szybszy termin a sama TP mam dzień po Tobie. Chętnie poproszę o tydzień przyśpieszenia.
Oki to będziemy razem działać
Stary 2015-09-23, 12:56   #3055
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Iclosemyeyes, śliczne rzeczy widzę h&m rządzi? rajtki rzeczywiście wyglądają na spore
oczywiście h&m, jakbym mogła sobie pozwolić to bym chyba całą wyprawkę tam skompletowała.

Agusiek
, to ja może też tak założę, że ze szpitala wyjdzie w za dużym. Ten szary jest niby na 2-4 miesiące, nie rozumiem tej rozmiarówki kompletnie.

Edytowane przez Iclosemyeyes
Czas edycji: 2015-09-23 o 12:58
Iclosemyeyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 12:57   #3056
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość

Srebrna smugo u mnie nie ma tych 10 ruchów po posiłku. U mnie z tymi posiłkami jest w ogóle inaczej bo jem w większości węglowodany złożone, które powoli uwalniają cukier, więc mala nie dostaje od razu takiego "kopa". Raz jak faktycznie długo się nie ruszała, zjadałam kostkę gorzkiej czekolady i zaskoczyła.
U mnie jest tak, że albo te ruchy są niewyczuwalne dla mnie albo moje dziecko rusza się kilka razy na kilka godzin i posiłki niestety wpływu na to nie mają.
Ostatnio położna na SR mówiła właśnie coś takiego, że przy cukrzycy dzieci są bardziej ospałe, ale u reszty naszych słodkich mam to się chyba nie potwierdza
U mnie też nie zawsze po jedzeniu się rusza. Najczęściej po słodkim. Ale i tak porównując to do Waszych opisów to serio moja jest megaaa leniwa.

Temat seksu się przewinął. U nas różnie było, bo często Tż miał schizy, że tak przy dziecku i że może coś jej zrobimy, ale ostatnio nie narzekam, bo Tż się chyba przekonał, że jest wszystko OK i nawet często wskakujemy do łóżka co mnie akurat bardzo cieszy bo mi libido mimo wszystkich dolegliwości ciążowych nie spadło

Powiem Wam, że też się cieszę, że mamy to forum, bo właśnie wczoraj zlapałam mega doła, że jestem wielka, ociężała i czuję się jak stara babcia i miałam jakieś wyrzuty sumienia z tego tytułu bo mi się wkręciło, że inne dziewczyny w ciąży aż tak nie jęczą. Ale serio... jak siedzie przy kompie to mnie kręgosłup zaczyna boleć, jak leżę na lewym boku to mnie coś ciągnie w dole brzucha, jak się w nocy mam przekręcić z boku na bok to mnie mega boli to spojenie... ciężko mi się oddycha i w ogóle wszystko mi się skumulowało łącznie z tym martwieniem się czy wszystko ok u małej bo słabo się rusza i mi się strasznie płakać chciało. A tż też chyba jakoś walnął coś w stylu: "Bez przesady, dajesz radę", więc w ogóle mnie to dobiło. Dzisiaj zmienił front i jest mega słodki i mówi, że mam nic nie robić, wypoczywać tylko, więc od razu lepiej.

Dzisiaj trochę lepiej się czuję, bo mała chyba zrozumiala co i jak i od nocy sobie pobrykuje tak co pół godziny (w jej wykonaniu to np. jedno lekkie kopnięcie albo dwa, ale to i tak dobrze), więc się cieszę. Do tego dzisiaj wypada 33t+0d

Później jadę do dermatologa, bo mam takie znamię na biodrze i ostatnio mnie ono normalnie boli - pewnie obtarłam majtkami czy coś, ale wolę żeby mi to obejrzała i przy okazji inne znamiona, bo podobno raz w roku powinno się taką kontrolę robić. Aha i przyszedł szumiś! Zaraz wkleję zdjęcie

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 12:57   #3057
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Znam te lęki. Jak urodziłam Oliwę to nastawiałam się że zaleje mnie fala ogromnej miłości. Nie było tak. Owszem była miłość ale nie taka jak się spodziewałam. Ale z dnia na dzień to uczucie rosło niespodziewanie i niezauważalnie. Rosło tak że aż nie do opisania. Zobaczysz że nie ma nic piękniejszego niż bezgraniczna miłość dziecka do mamy i mamy do dziecka. I że na kilka miesięcy powiesz że byłaś głupia że coś takiego w ogóle Ci przyszło do głowy. Miłość i wasza więź będzie ogromna i wyjątkowa. Wspomnisz moje słowa

Ja teraz mam (a może miałam) lęki czy będę kochać synka tak samo jak Oliwkę. Ale powiem Ci że na ostatnim usg gdy zobaczyłam że on wygląda jak ona to serce mi zaczęło być szalonym galopem...

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Ja teraz mam na 29.10 (a wcześniejszy 4.11) ale z tego samego powodu - wymiar dziecka - będę się starała przyspieszać od 37tc

Stary 2015-09-23, 13:04   #3058
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Tylkokasia, Agusiek
Srebrna
ja też z tymi wodami myślę, że sama się nakręcam i schizuję, dlatego rozumiem Twoje obawy Współczuję, bo pewnie przy wzmożonej wydzielinie i w dodatku z cieknącą siarą to dopiero bym wariowała, kazałabym się wozić ciągle do lekarza czy przypadkiem to nie oznaka, że coś się zaczyna dziać Ach Srebrna, zazdraszczam, pierwsza się rozpołowisz pewnie ciąża to piękny czas, ale im bliżej końca tym bardziej się traci cierpliwość...
Nie mów mi tak bo zacznę schizować A ja lubię szybko znaleźć przyczynę i skutek haha a potem słucham od męża żebym przestała bo lekarkę mam bardzo dobra i wie co robi Nie mogę się też już doczekać

Cytat:
Też tak mam A ja sobie z teściową poradziłam Taki jestem cwaniak, że teraz jak wiem że będzie cc to mama moja wypisała sobie odpowiedni urlop i mężuś powiedział już ojcu swojemu że ten pierwszy tydzień będzie moja mama i że to lepiej bo nie wiadomo czy po cc nie bedzie musiała mi pomóc się umyć itp i że się krępować będę przy teściowej

Iclosemyeyes
uwielbiam h&m, super

A to my, jutro 36 tydzień Włosy nie wyjściowe ;p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150923_125537.jpg (52,2 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150923_125559.jpg (53,7 KB, 37 załadowań)

Zuzia już na świecie

Stary 2015-09-23, 13:06   #3059
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
oczywiście h&m, jakbym mogła sobie pozwolić to bym chyba całą wyprawkę tam skompletowała.

Agusiek
, to ja może też tak założę, że ze szpitala wyjdzie w za dużym. Ten szary jest niby na 2-4 miesiące, nie rozumiem tej rozmiarówki kompletnie.
No jasne jak to mówi moja mama "dziecko na pokaz nie jedzie" ważne żeby miało ciepło i komfortowo, a lada dzień podrośnie i kombinezon będzie nawet za mały

Cytat:
Znam te lęki. Jak urodziłam Oliwę to nastawiałam się że zaleje mnie fala ogromnej miłości. Nie było tak. Owszem była miłość ale nie taka jak się spodziewałam. Ale z dnia na dzień to uczucie rosło niespodziewanie i niezauważalnie. Rosło tak że aż nie do opisania. Zobaczysz że nie ma nic piękniejszego niż bezgraniczna miłość dziecka do mamy i mamy do dziecka. I że na kilka miesięcy powiesz że byłaś głupia że coś takiego w ogóle Ci przyszło do głowy. Miłość i wasza więź będzie ogromna i wyjątkowa. Wspomnisz moje słowa

Ja teraz mam (a może miałam) lęki czy będę kochać synka tak samo jak Oliwkę. Ale powiem Ci że na ostatnim usg gdy zobaczyłam że on wygląda jak ona to serce mi zaczęło być szalonym galopem...

Ja teraz mam na 29.10 (a wcześniejszy 4.11) ale z tego samego powodu - wymiar dziecka - będę się starała przyspieszać od 37tc
Aż mi się oczy zeszkliły jak przeczytałam o tej miłości... i się nie mogę doczekać

Tak, pamiętam... oby wszystko pomyślnie się udało
Stary 2015-09-23, 13:07   #3060
agne19s
Zadomowienie

Ja przed ciążą chodziłam na siłownię dwa razy w tyg i mimo że figura nie była jakaś super to poprostu ciało było jedrniejsze a teraz mam taki cellulit na nogach ze szok.... Nawet tz mi powiedział że chyba z dnia na dzień się pojawił bo wcześniej nie było. Trochę mnie to doluje bo to że urodze to raczej wygląd skóry na ciele jeszcze pogorszy, wszystko będzie takie luzne i obwisle... A mam też inny problem, myje Bożene rano i wieczorem i zdarza się ze idę pod bidet w ciągu dnia bo czuje nieprzyjemny zapach, taki kwaśny, już nie wiem co mam zrobić. Mówiłam gin to dała mi tabsy dopochowe na uplawy ale to nic nie dalo mówię jej dalej zrobiła wymaz i mówi że wszystko w porządku i ze ona sama nic nie czuje. Nie wiem już czy sobie wkrecam czy co. Stosuje płyn do higieny przeciwgrzybiczy i ciągle czuje ten zapach. Jest 13 ja sie rano mylam a jak siedzę teraz to czuje co przez ubranie. Macie jakieś rady? 😞
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości