Mamusie grudniowe 2015 cz.7 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-23, 12:42   #871
syylwuska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Dobrze, że już lepiej, ale masz rację leż

Nia początku to planuję obydwa zostawić do spania, bo jeden jest cieńszy, a drugi grubszy. Do wózka planuję używać rożka jako kocyk.
A zależy czy jeszcze jakiś Mała dostanie Twardsza w takim sensie, że podobna w dotyku do pościeli, a ta Miko jest bardziej kocykowa

Ooo to porządne zakupy

Ja też wrzuciłam kilka rzeczy do koszyka na Gemini tam trzeba konto założyć prawda? Chyba bez logowania nie można kupować?

Właśnie teraz jak zobaczy wyniki to powinna odpuścić ze szpitalem.
A z żołądkiem i jelitami to mam od lat
Nie wiem czy to badanie się jakoś konkretnie nazywa, ale miałam badany magnez, sód, potas, wapń i chlorki (na magnez miałam skierowanie). I nie wiem ile kosztowało, bo mama mi nie chce powiedzieć, bo ona płaciła, a ja chciałam jej oddać pieniądze
Ale wydaje mi się, że za każde się osobno płaci i chyba każde kosztuje kilka zł.
Z tego co widzę to potas mam nawet ciut wyższy niż wtedy kiedy byłam w szpitalu.

Zjadłabym mielonych, ale ja lubię tylko zimne, a teraz wolę z zimnymi nie ryzykować

Badałam magnez, sód, potas, wapń i chlorki jeszcze.

Czekamy
Rozumiem

Tylko rozek jest mniejszy i tak myślę, że do wózka może będzie za krotki, ale w sumie na żywo go nie widziałam, więc Ty możesz mieć lepsze zdanie na ten temat

Tak, tam trzeba założyć konto, bo jak wrzucisz rzeczy i doczekała nawet z 15 min to potem pusty koszyk jest, tak jakby sesja wygasa, już raz tak zrobiłam, myślałam, ze będzie jak na allegro i nie zamykalam karty, a potem był pusty ;/

A czemu zimne nie? Ja wczoraj i zimne jadłam, też lubię, albo na bułkę jak,m kanapke, pycha
Cytat:
Napisane przez lobofylia Pokaż wiadomość
Ogólnie ja kupuje dla spokoju. Dla bezpieczeństwa. Plus u mnie młody niestety udowodnił mi ze to przydatny gadżet. Ale ja bardzo polecam snuze. Zakładalam ja długo.. dobrze służyła i sprzedałam bezproblemowo potem.
A jak dziecko będzie spało w rozku i pajacyku to jak ja przyczepic? Do ubrania? Pieluszki? Nie będzie dziecku to przeszkadzało? Jakoś ciągle nie mogę sobie tego wyobrazić jak to przyczepić, żeby było ok

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-09-23 o 12:45
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 12:43   #872
Ani_qa
Zakorzenienie

Lobo cieszę się, że nie masz żadnych 'akcji' i spokojnie leżysz. Wiem,że to uciążliwe, ale to daje efekty jak sama widzisz
Stary 2015-09-23, 12:46   #873
lobofylia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość

A jak dziecko będzie spało w rozku i pajacyku to jak ja przyczepic? Do ubrania? Pieluszki? Nie będzie dziecku to przeszkadzało? Jakoś ciągle nie mogę sobie tego wyobrazić jak to przyczepić, żeby było ok

to przyczepiasz zawsze do pieluchy.. ta fioletowa czesc ma styczność z skórą dziecka. )) czyli pielucha snuza i dopiero reszta

ogolnie - zgadzam się. Ale tak jak mówię dla mnie akurat to był niezbędnik. Moje drugie dziecko ma gigantyczne "Szanse" na astme...
lobofylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 12:48   #874
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Co do różowych idylla tam skończyła się parę miesięcy temu ale $$ jest dobrze . Zarobki najlepsze teraz u fioletowych znam parę osób które przeszły do różowych i pluja sobie teraz w brodę ..
Do naszego powrotu to się wszystko jeszcze 100 razy zmieni ..
Ja właśnie rozważam fioletowych.

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Kalusia nie że ma obowiązek tylko ma możliwość. Mi przy umowie na zastępstwo przedłużyli do lipca 2016 jak już wiedzieli o ciąży, co nie zmienia faktu że i tak po porodzie jestem bezrobotna. Już się z tym pogodziłam. Mam to gdzieś, najwyżej dorobię w domu i stanę się na pewien czas kurą domową.
"zapis zawarty w art. 177 KP, zgodnie z którym umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonywania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży ulega przedłużeniu do dnia porodu.

Niestety nie każda pracownica zatrudniona na kontrakcie terminowym będzie mogła skorzystać z przywileju który gwarantuje art.☠177 § 3☠KP.☠Wyjątki stanowią:

- umowa na okres próbny, ale tylko wtedy gdy została zawarta na krócej niż 1 miesiąc,

- umowa o pracę na czas określony zawarta w celu zastępstwa pracownika w czasie jego usprawiedliwionej nieobecności w pracy"
Stary 2015-09-23, 12:50   #875
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam kupować, ale teraz to coraz bardziej odsuwam ten zakup i nie wiem czy kupię. Chyba, że po porodzie mi się coś 'odwidzi'.
Żadna z moich znajomych nie miała, jedna nawet przy dziecku z problemem serduszkowym nie kupowała, więc chyba to nie jest niezbędna rzecz.

Ogólnie wysłałam Ci zaproszenie do znajomych bo nie widzę zdjęcia w klubie.

Sprawdzałam na stronie jakiegoś labo cenę tych badań i tak:
Sód i potas po 7 zł, chlorki 8 zł, wapń 9 zł, magnez 7 zł.
Dzięki za orientacyjna cenę badań
Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Też myślę, że to nie jest rzecz niezbędna, ale pomocna. Może to głupie, ale bardzo często sugeruję się tym, jak postępowała moja mama ze mną jako niemowlakiem, moja siostra 16 lat temu z niemowlakiem...I kurde, mam wrażenie, że w znacznej części przypadków to producenci i pomysłodawcy coraz to nowych gadżetów wg nich bardzo niezbędnych są winni, że przyszłe matki głupieją Wiadomo, każda chce dla swojego malucha jak najlepiej i niejednokrotnie oddałaby wszystkie pieniądze, żeby zapewnić maluchowi to co najlepsze, ale z drugiej strony chyba trochę dajemy się zwariować i omamić sklepowym witrynom i innym takim
Myślę, że też,macie trochę racji, ale,ja jak dowiedziałam się, ze właśnie u szwagra był taki przypadek, ze rano zachodzą do dziecka, a ono jest zimne, to jestem w stanie wydać te 200 czy 250 zł, bp planuje kupić uzywana i mieć spokój, na nową raczej się,nie zdecyduje, bo tp jednak sporo kasy i w tej cenie jeszcze leżaczek używany kupie.

No i kiedys przecież dużo dzieci umieralo przez ta śmierć lozeczkowa wlasnie ;/

Cytat:
dokładnie skończylam pisać a patrze a tu mój nick

octaniseptem tą gumeczkę przemyłam

no właśnie tym się pocieszam ale to straszne tak leżeć... ale wiecie będę się kulać jak niedługo nie zacznę chodzić mamusia mi dogadza... owoce, obiadki wiecie jak to u mamy.... soczki, słodycze wszystko na stoliku przede mną...

A dzięki, nie pomyślałam, że do tego może się nadać

Wszystko zdziwisz, jak urodzisz, zobaczysz, my będziemy narzekamy na samopoczucie, a Ty będziesz cwierkala, że w końcu możesz chodzić i będziesz wolna

Stary 2015-09-23, 12:51   #876
sylwoha
Zakorzenienie

Mamusie grudniowe 2015 cz.7

Lobo witaj

Aniqa ale to chyba sie biochemia nazywa? Pobierali w takie smieszne rurki?

Ja snuze uzywke kupie mam nadzieje

Haha patrzcie co kupila
ImageUploadedByTapatalk1443009078.735763.jpg

Edytowane przez sylwoha
Czas edycji: 2015-09-23 o 12:52
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 12:51   #877
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
to przyczepiasz zawsze do pieluchy.. ta fioletowa czesc ma styczność z skórą dziecka. )) czyli pielucha snuza i dopiero reszta

ogolnie - zgadzam się. Ale tak jak mówię dla mnie akurat to był niezbędnik. Moje drugie dziecko ma gigantyczne "Szanse" na astme...
No właśnie i teraz się zastanawiam, czy pajacyk na to wejdzie??

Stary 2015-09-23, 12:51   #878
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
A ja chciałam zapytać o laktator, chciałam kupić już przed porodem, ale TŻ mnie nawrócił, że jego siostra ma i używała ze 2 razy. Sądzicie, że mogłabym go od niej wziąć i zdezynfekować?
Bierz, możesz zdezynfekować

Cytat:
Też myślę, że to nie jest rzecz niezbędna, ale pomocna. Może to głupie, ale bardzo często sugeruję się tym, jak postępowała moja mama ze mną jako niemowlakiem, moja siostra 16 lat temu z niemowlakiem...I kurde, mam wrażenie, że w znacznej części przypadków to producenci i pomysłodawcy coraz to nowych gadżetów wg nich bardzo niezbędnych są winni, że przyszłe matki głupieją Wiadomo, każda chce dla swojego malucha jak najlepiej i niejednokrotnie oddałaby wszystkie pieniądze, żeby zapewnić maluchowi to co najlepsze, ale z drugiej strony chyba trochę dajemy się zwariować i omamić sklepowym witrynom i innym takim
Faktycznie często tak jest. Sama do niedawna byłam zdecydowana na snuzę, ale teraz to się grubo zastanawiam...

Cytat:
Tylko rozek jest mniejszy i tak myślę, że do wózka może będzie za krotki, ale w sumie na żywo go nie widziałam, więc Ty możesz mieć lepsze zdanie na ten temat

Tak, tam trzeba założyć konto, bo jak wrzucisz rzeczy i doczekała nawet z 15 min to potem pusty koszyk jest, tak jakby sesja wygasa, już raz tak zrobiłam, myślałam, ze będzie jak na allegro i nie zamykalam karty, a potem był pusty ;/

A czemu zimne nie? Ja wczoraj i zimne jadłam, też lubię, albo na bułkę jak,m kanapke, pycha
Póki co rożek będzie ok
Poza tym do wózka to pewnie dostanę od kogoś. Zresztą czasem są fajne za 20 zł w sklepach, takie polarowe kocyki, więc można kupić takie żeby był typowo do wózka

Właśnie mi wygasł koszyk robię jeszcze raz

Zimne się teraz boję ze względu na żołądek. W sumie nigdy mi nie szkodziły, ale po tej akcji ze szpitalem się przestraszyłam
Może zrobię za jakiś czas i spróbuję. Jak nie to mąż zje Bo ja uwielbiam zimne, a ciepłego mielonego nie zjem
Stary 2015-09-23, 12:53   #879
k_asienka
Rozeznanie

Ani_qa ja kupiłam książkę w biedronce w Krakowie (nie wiem może z jakiejś wyprzedaży była skoro nigdzie indziej nie ma?). Leżały 2 szt. wśród książek więc jedną przygarnęłam
k_asienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 12:53   #880
lobofylia
Raczkowanie

wogóle z tematów "pociążowych"... miałam ostatnio gości i stwierdziłam że jestem DZIWNĄ matką... wiecie.. ale wydaje mi się że dobrze robię (jak każdej matce pewnie...)

wiecie np. przychodzi ciocia i młody się wita buziakiem itd.. ale jak idą to dał tylko papa w sensie powiedział i nie chciał dać buziaka - i oni foch że powinien, i jeszcze dostał opr od drugiej cioci że brzydko się zachowuje bo nie chciał dać buzi... i kurcze... mówię że przecież NIE MUSI... tak... wydaje mi się że taki buziak, jako gest hm... miłości z strony dziecka ma wyjść od dziecka a nie że "musi"....

i tak się wdaliśmy w dyskusje i wypowiedziało się pare osób z starszego pokolenia i wyszło że jestem dziwna....

bo ja np. uważam że Młody ma prawo mieć zły humor i np. powiedzieć niewiem koledze, kuzynowi, cioci czy nawet babci albo mi jako mamie że nie chce się z bawić z daną osobą... albo np. że on MUSI dać buzi na dzień dobry i na dowidzenia... albo że MUSI zjeść to czy to... i wyszło że go rozpieszczam, potrzebna mu dyscyplina itd...

jeszcze Młody dolał oliwy do ognia bo się hm... obraził że go nazwali że brzydko robi i nie chciał się bawić, no i jego wujek go za uszka tak dla zabawy łapał i on w ryk i oni do niego że brzydko też się nie bedą z nim bawić itd... nno więc jak zostaliśmy sami to ich upomniałam że sory ale może on nie lubi pstrykania w uszka nawet dla zabawy

mam wrażenie że ludzie myślą że dzieci są hm... troche jak robocik... MUSI robić to i to, nie może mieć foch, nie może mieć własnego zdania.... hm...

co myślicie? dziwna jestem??
Stary 2015-09-23, 12:56   #881
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
A to jest lekkie? bo to na brzuszku się przypina?

Cytat:
Dzięki za orientacyjna cenę badań

Myślę, że też,macie trochę racji, ale,ja jak dowiedziałam się, ze właśnie u szwagra był taki przypadek, ze rano zachodzą do dziecka, a ono jest zimne, to jestem w stanie wydać te 200 czy 250 zł, bp planuje kupić uzywana i mieć spokój, na nową raczej się,nie zdecyduje, bo tp jednak sporo kasy i w tej cenie jeszcze leżaczek używany kupie.
Dlatego ja jeszcze do końca nie podjęłam decyzji... Niby u mnie nie było takiej sytuacji, ale jednak jakoś się niepokoję
Chyba, że ten niepokój jest taki ogólny bardzo- nie wiem...

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Lobo witaj

Aniqa ale to chyba sie biochemia nazywa? Pobierali w takie smieszne rurki?

Ja snuze uzywke kupie mam nadzieje

Haha patrzcie co kupila
Załącznik 6058142

Nie wiem jak to się nazywa Mama mi pobierała krew strzykawką i wlewała do probówki normalnie. Bo ja nie jeżdżę do labo tylko mama mi pobiera i zabiera do labo w szpitalu
Ale na kartce sobie zapisywała, żeby pamiętać i pisała wszystko osobno.
A jak patrzyłam na wypis ze szpitala to też wszystko było rozpisane.

Jaka fajna sówka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-23, 12:57   #882
lobofylia
Raczkowanie

Cytat:
No właśnie i teraz się zastanawiam, czy pajacyk na to wejdzie??

bez problemu mój pierworodny spał tak: pielucha snuza, body i pajac bawełniany i luz to jest malutkie, nie gniecie ani nic.
Stary 2015-09-23, 12:58   #883
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
No ale jak np. dziecko będzie ze mną czy TŻ 24/7 to chyba mi niepotrzebne? Łóżeczko będzie stało przy naszym łóżku w nocy. Sama nie wiem jak to wygląda, moja siostra się obyła bez tego, a większość z Was kupuje Czasem idę za stadem, ale czasem chyba nie dam rady

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Aniqa już wstawiłam fotkę
Ja nie kupuję, łóżeczko będzie stało zaraz obok łóżka, myślę, że nie ma potrzeby

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 13:00   #884
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
wogóle z tematów "pociążowych"... miałam ostatnio gości i stwierdziłam że jestem DZIWNĄ matką... wiecie.. ale wydaje mi się że dobrze robię (jak każdej matce pewnie...)

wiecie np. przychodzi ciocia i młody się wita buziakiem itd.. ale jak idą to dał tylko papa w sensie powiedział i nie chciał dać buziaka - i oni foch że powinien, i jeszcze dostał opr od drugiej cioci że brzydko się zachowuje bo nie chciał dać buzi... i kurcze... mówię że przecież NIE MUSI... tak... wydaje mi się że taki buziak, jako gest hm... miłości z strony dziecka ma wyjść od dziecka a nie że "musi"....

i tak się wdaliśmy w dyskusje i wypowiedziało się pare osób z starszego pokolenia i wyszło że jestem dziwna....

bo ja np. uważam że Młody ma prawo mieć zły humor i np. powiedzieć niewiem koledze, kuzynowi, cioci czy nawet babci albo mi jako mamie że nie chce się z bawić z daną osobą... albo np. że on MUSI dać buzi na dzień dobry i na dowidzenia... albo że MUSI zjeść to czy to... i wyszło że go rozpieszczam, potrzebna mu dyscyplina itd...

jeszcze Młody dolał oliwy do ognia bo się hm... obraził że go nazwali że brzydko robi i nie chciał się bawić, no i jego wujek go za uszka tak dla zabawy łapał i on w ryk i oni do niego że brzydko też się nie bedą z nim bawić itd... nno więc jak zostaliśmy sami to ich upomniałam że sory ale może on nie lubi pstrykania w uszka nawet dla zabawy

mam wrażenie że ludzie myślą że dzieci są hm... troche jak robocik... MUSI robić to i to, nie może mieć foch, nie może mieć własnego zdania.... hm...

Uważam, że jesteś jak najbardziej normalna i sama bym tak zrobiła. Co to jest za przymus dawania buziaka... ludzie powinni okazywać sobie czułość wtedy kiedy tego chcą, tak samo jest z dziećmi- nic na siłę
Stary 2015-09-23, 13:01   #885
0enedue
Zadomowienie

Lobo nie jesteś dziwna myślę tak samo )

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 13:01   #886
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Ja nie kupuję, łóżeczko będzie stało zaraz obok łóżka, myślę, że nie ma potrzeby
My właśnie też chcemy wcisnąć łóżeczko obok naszego łóżka
Stary 2015-09-23, 13:03   #887
lobofylia
Raczkowanie

ok, to dobrze - przynajmniej pozbyłam się myśli że może ze mną coś nie halo...
Stary 2015-09-23, 13:03   #888
ogolnie
Zakorzenienie

Ale jestem zła,TŻ mi napisał że w sobotę znowu do pracy idzie,tylko ciekawe że jakoś tego w jego wypłacie nie widzę zbytnio. Dla mnie 80zł za sobotę to jest gowno a nie płaca.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 13:05   #889
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
A ja chciałam zapytać o laktator, chciałam kupić już przed porodem, ale TŻ mnie nawrócił, że jego siostra ma i używała ze 2 razy. Sądzicie, że mogłabym go od niej wziąć i zdezynfekować?
Od obcych mnie jakoś odrzuca, ale od rodziny albo bliskich znajomych bym laktator mogła przytulić. Zawsze można końcówki wymienić, koszt ok 20 zł w przypadku elektronicznych

Ja nad monitorem oddechu ciągle się zastanawiam, i rozmyślam czy jak już to kupować nowy czy używany (nie żebym miała coś do używek, ale jak liczę że za używany jakieś 250 zł + przesyłka i bateria ok 30 + przesyłka to chyba wolę dołożyć 100zł i mieć nowy z gwarancją)
Na razie patrzę, czy trafi się jakiś w okolicy w dobrej cenie
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-23, 13:10   #890
sylwoha
Zakorzenienie

aniqa dzieki- zapytam babki w labo bo chce sobie zrobic

lobo- nie jestes dziwna tylko one starej daty

ogolnie- a nie moze odmowic? Kurcze za ile h 80 zl?

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

a i snuze na bank uzywana- nowa kosztuje 400 zl kolo z wysylka pewnie wyjdzie ;P uzywka polowe jak dobrze trafisz
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 13:13   #891
0enedue
Zadomowienie

Ja chyba nie kupuje monitora .. chyva ze znajdę jakaś fajna promocje

Kurde zjadłam juz obiad i jestem taka padnięta ze nie mam siły wstać ..

Iga 14.12.2015

Stary 2015-09-23, 13:19   #892
ogolnie
Zakorzenienie

sylwoha może odmówić, ale on chyba uważa, że 80 zł podreperuje budżet 80 zł za 8h w sobotę, w każdym razie ostatnio tyle dostał.
Psss, mnie gówno obchodzi, jak chce to niech jedzie, tylko niech mi potem nie marudzi że nie MAMY czasu jechać obejrzeć łóżeczek i wózków albo że jest zmęczony.
Już mam dość tego, od początku sierpnia każda sobota w robocie prawie. Jakby to miało jeszcze jakiś finansowy fajny efekt to spoko

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Ja chyba nie kupuje monitora .. chyva ze znajdę jakaś fajna promocje

Kurde zjadłam juz obiad i jestem taka padnięta ze nie mam siły wstać ..
A co dobrego jadłaś?
Ja dziś mam klasykę: ziemniaki, karkówka i kapusta kiszona

Ostatnio kiszoną kapuste mogłabym jesc całymi wiadrami.
Stary 2015-09-23, 13:21   #893
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Bierz, możesz zdezynfekować

Faktycznie często tak jest. Sama do niedawna byłam zdecydowana na snuzę, ale teraz to się grubo zastanawiam...

Póki co rożek będzie ok
Poza tym do wózka to pewnie dostanę od kogoś. Zresztą czasem są fajne za 20 zł w sklepach, takie polarowe kocyki, więc można kupić takie żeby był typowo do wózka

Właśnie mi wygasł koszyk robię jeszcze raz

Zimne się teraz boję ze względu na żołądek. W sumie nigdy mi nie szkodziły, ale po tej akcji ze szpitalem się przestraszyłam
Może zrobię za jakiś czas i spróbuję. Jak nie to mąż zje Bo ja uwielbiam zimne, a ciepłego mielonego nie zjem
No w sumie tak, zawsze coś jeszcze może dostanie

A rozumiem, ja ciepłe też uwielbiam
Cytat:
wogóle z tematów "pociążowych"... miałam ostatnio gości i stwierdziłam że jestem DZIWNĄ matką... wiecie.. ale wydaje mi się że dobrze robię : (jak każdej matce pewnie...)

W ogole nie jesteś dziwna, tylko chyba oni są, dziecku nie rozkazujesz na prawo i lewo i chyba samo w takiej kwestii może podjąć decyzję, czy chcę dac buziaki czy nie. Jakby dorosłymi ktoś kazał dac, to nie wiem czy wszyscy byliby ta my szczęśliwi...
Cytat:
bez problemu mój pierworodny spał tak: pielucha snuza, body i pajac bawełniany i luz : to jest malutkie, nie gniecie ani nic.
Czyli normalnie przykrywalas to jeszcze body i panaceum, plus kocyk albo kołdra i było ok? Mi to się właśnie wydawało, ze niewygodnie może być jak tak przylega do brzuszka i ubranie to jeszcze dociska.

SYLWHOA taki sam łańcuszek wrzuciłam do koszyka przy zakupach allegro, ale w końcu jednak nie kupilam, super jest

Stary 2015-09-23, 13:22   #894
ogolnie
Zakorzenienie

Idę robić obiad temu pajacowi, ale w związku z tym że się wkurzyłam odechciało mi się jechać do księdza, o.
Stary 2015-09-23, 13:25   #895
kalwinka
Zadomowienie

lobo nie jesteś dziwna.

ogolnie a nie może odmówić ?
Swoją drogą robiliśmy z tż jeszcze w zeszłym roku weekendowe zlecenia, w tym roku prawie się nie pojawiają - nie odczuwamy tego, ja i tak odpadam a tż nie ma czasu, ale porażające jest to, ze jak się dowiedziałam osoby które realizują je za nas biorą 1/3 tego co my - za takie pieniądze robiłam to samo 10 lat temu, teraz by mi się nie chciało z domu wychodzić.
A smutne jest właśnie to, że ktoś na nich konkretnie zarabia, bo główny zleceniodawca płaci cały czas tyle samo
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 13:25   #896
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
aniqa dzieki- zapytam babki w labo bo chce sobie zrobic
Właśnie dopytaj jeszcze najlepiej. Ale mi się wydaje, że jest tak jak piszę

Cytat:
sylwoha może odmówić, ale on chyba uważa, że 80 zł podreperuje budżet 80 zł za 8h w sobotę, w każdym razie ostatnio tyle dostał.
Psss, mnie gówno obchodzi, jak chce to niech jedzie, tylko niech mi potem nie marudzi że nie MAMY czasu jechać obejrzeć łóżeczek i wózków albo że jest zmęczony.
Już mam dość tego, od początku sierpnia każda sobota w robocie prawie. Jakby to miało jeszcze jakiś finansowy fajny efekt to spoko
Ja na początku też się wkurzałam jak co sobotę mąż do pracy. Później przywykłam. Teraz wiem, że jak go poproszę, żeby wziął wolną jeśli tylko ma możliwość, bo chcę jechać na większe zakupy gdzieś dalej, żeby wszystkie sklepy były otwarte to faktycznie bierze to wolne.
Stary 2015-09-23, 13:26   #897
0enedue
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

A co dobrego jadłaś?
Ja dziś mam klasykę: ziemniaki, karkówka i kapusta kiszona

Ostatnio kiszoną kapuste mogłabym jesc całymi wiadrami.
Tagiatelle z sosem szpinakowym i kurczakiem

Iga 14.12.2015

Stary 2015-09-23, 13:27   #898
czubasek20
Zakorzenienie

Zapraszam na zalewajke. Nie wyglada tak oblednie jak smakuje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1443011158319-570772759.jpg (56,8 KB, 7 załadowań)

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 13:30   #899
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Ja kupowałam na Gemini bez logowania

Ja snuzę też kupuję dla spokoju

Ogolnie do laktatora są wymienne tzw. zestawy startowe - podejrzewam, że to te części, które mają styczność z piersiami. I jak to kupisz, a resztę zdezynfekujesz to myślę, że możesz mieć używkę.

Lobo super, że jest dobrze leż grzecznie, my Cię tu wspieramy w bólu Ja tam nie uważam, że Twoje poglądy są dziwne. Jakby ta ciocia miała zły humor to też by strzelała fochami.

A i patrzcie co kupiłam dla mojego misia
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 13:34   #900
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
A rozumiem, ja ciepłe też uwielbiam
Ja zimne uwielbiam, albo już takie bardzo letnie. Ciepłego nie tknę

Lobo to mydło szare na gojenie rany po nacięciu to w kostce czy w płynie może być?

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52869340]Ja kupowałam na Gemini bez logowania

Ja snuzę też kupuję dla spokoju

Ogolnie do laktatora są wymienne tzw. zestawy startowe - podejrzewam, że to te części, które mają styczność z piersiami. I jak to kupisz, a resztę zdezynfekujesz to myślę, że możesz mieć używkę.

Lobo super, że jest dobrze leż grzecznie, my Cię tu wspieramy w bólu Ja tam nie uważam, że Twoje poglądy są dziwne. Jakby ta ciocia miała zły humor to też by strzelała fochami.

A i patrzcie co kupiłam dla mojego misia
[/QUOTE]
Jakie cudo

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości