Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - cz. IX - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje ciê motoryzacja? Do³±cz do forum Auto Marianna, podziel siê swoj± pasj± i wiedz±.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2015-09-18, 23:19   #1411
A_neta1
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 105
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - cz. IX

Ja mam pecha do nich :p Czêste kontrole trze¼wo¶æ to ju¿ norma. Od zdobycia od nowa ph je¿d¿ê z co najwy¿ej max dozwolon±...

16.01.2009

A_neta1 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-09-18, 23:34   #1412
Maddis
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 698

Czêste kontrole trze¼wo¶ci to bardzo dobrze.
Maddis jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-09-18, 23:37   #1413
Quadesha
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 534
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - czê¶æ IX"

A mnie jeszcze nigdy nikt nie sprawdza³ choæ ostatnio je¿d¿ê bardzo czêsto i nie tylko po mie¶cie :p Pewnie jakby kazali mi zjechaæ to automatyczna lampka w g³owie "Ojeju co ja ¼le zrobi³am"
Quadesha jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-09-18, 23:51   #1414
Maddis
Wtajemniczenie

Mojemu tacie zdarza³o siê mieæ nawet ze dwa razy dziennie, ale i tak to jest bardzo rzadko, a on te¿ du¿o je¼dzi.
Stary 2015-09-19, 00:08   #1415
A_neta1
Zadomowienie

Red face Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - cz. IX

Cytat:
Napisane przez Maddis Poka¿ wiadomo¶æ
Czêste kontrole trze¼wo¶ci to bardzo dobrze.
Oj tak... Ale to strata czasu dla kieruj±cego... Ja tam nie pije (no ew urodziny, sylwek- ale wtedy za kó³ko nie wsiadam)
Zalety mieszkania w stolicy- pe³no policji, i fotoradarów. Mieszkam przy ruchliwej ulicy gdzie czêsto stoj± i co jaki¶ czas zatrzymuj±.

]

16.01.2009

Stary 2015-09-20, 20:27   #1416
Callen
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 696

Cytat:
Napisane przez A_neta1 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja tylko zwróci³am uwagê na konsekwencje takich postêpowañ. Ale jak widaæ nie ka¿demu mo¿na uwagê zwróciæ bo zaraz pretensje ma gdy¿ ¼le rozumie sens postu.
Warto w kamerkê zainwestowaæ (porz±dnych firm nawet za 500 zl siê kupu) i problem znika
Tak kamerka fajna rzecz ale teraz to raczej jest wiêcej warta ni¿ ca³e moje auto bo takiego obdrapañca sprzedaæ by³by problem
Najlepsze jest to ¿e kilka dni po tym jak odebra³am dowód betonowy s³upek postanowi³ nie odsun±æ siê mojemu ojcu z drogi do teraz nie rozumie dla czego Wiêc dorobi³ siê kilku nowych rys i rozbitej szybki od kierunkowskazu (tego na b³otniku)
My¶la³am ze go zamorduje.
Ja mia³am kolizje ale no kurde poza obdrapanym zderzakiem ka¿d± jedn± ryskê na aucie zrobi³ ojciec Dla tego te¿ tym bardziej chcê mieæ TYLKO SWOJE autko, którego nikt po za mn± nie ma prawa popsuæ. Chocia¿ my¶lê ¿e nastêpne autko bêdzie mia³o ze mn± o wiele ³atwiej
W³a¶nie sie dowiedzia³am ze kole¿anka jest w szpitalu po wypadku :/ ma mi pó¼niej napisaæ co siê sta³o :/
Stary 2015-09-21, 07:17   #1417
A_neta1
Zadomowienie

ja nie mam problemów z autem,bo mam swoje. No i od 2 lat mieszkamy osobno

16.01.2009

Stary 2015-09-22, 14:45   #1418
agatka36
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 388

Nienawidzê stref zamieszkania (20 to z³o), ale dzisiaj mia³am tak mi³±/¶mieszn± sytuacjê, ¿e a¿ lepiej mi siê po osiedlu je¼dzi³o jadê sobie i nagle przed mask± przechodzi mi dwóch chlopaków, typowe dresy, jeden siê odwraca i wpatrzony we mnie z tekstem "stary, chyba siê zakocha³em" oby ka¿da z nas spotka³a takich na egzaminie, zamiast pieszych wbiegajacych na pasy
Stary 2015-09-22, 15:40   #1419
Quadesha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka36 Poka¿ wiadomo¶æ
Nienawidzê stref zamieszkania (20 to z³o), ale dzisiaj mia³am tak mi³±/¶mieszn± sytuacjê, ¿e a¿ lepiej mi siê po osiedlu je¼dzi³o jadê sobie i nagle przed mask± przechodzi mi dwóch chlopaków, typowe dresy, jeden siê odwraca i wpatrzony we mnie z tekstem "stary, chyba siê zakocha³em" oby ka¿da z nas spotka³a takich na egzaminie, zamiast pieszych wbiegajacych na pasy
Hahah to obok mnie ostatnio na ¶wiat³ach stan±³ samochód, a w nim 4 ch³opaków... I zaraz zaczêli gdzie jedziesz piêkna i inne teksty potem kol do mnie pisze, ze chyba ktos mnie pozdrawia na spotted i zaprasza na wspóln± przeja¿d¿kê
Stary 2015-09-22, 18:03   #1420
malootka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 567

Cytat:
Napisane przez Quadesha Poka¿ wiadomo¶æ
Hahah to obok mnie ostatnio na ¶wiat³ach stan±³ samochód, a w nim 4 ch³opaków... I zaraz zaczêli gdzie jedziesz piêkna i inne teksty potem kol do mnie pisze, ze chyba ktos mnie pozdrawia na spotted i zaprasza na wspóln± przeja¿d¿kê
hahahahahahah
malootka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-09-22, 18:56   #1421
Carousel
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 531

Uuu, kobiety za kierownic± maj± powodzenie.
Stary 2015-09-22, 21:39   #1422
Frutti
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 553

Ja nie chcê nic mówiæ, ale jak wyje¿d¿am sama gdzie¶ T¿ta samochodem, starym piêknym golfikiem, niskie zawieszenie, wybebeszone wnêtrze (2 fotele w ¶rodku i klatka ) + 300 koni pod mask± to ka¿dy ch³op na ulicy wykrêca szyje i wywala oczy
Stary 2015-09-22, 21:59   #1423
agatka36
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Frutti Poka¿ wiadomo¶æ
Ja nie chcê nic mówiæ, ale jak wyje¿d¿am sama gdzie¶ T¿ta samochodem, starym piêknym golfikiem, niskie zawieszenie, wybebeszone wnêtrze (2 fotele w ¶rodku i klatka ) + 300 koni pod mask± to ka¿dy ch³op na ulicy wykrêca szyje i wywala oczy
Te¿ bym wykrêca³a szyjê, a jestem kobiet±
Wielu kierowców widz±c kobietê za kierownic± wpuszcza w kolejkê, ust±pi, mi³o siê u¶miechnie, czêsto na jazdach to widzê, a jad±c z facetem jako pasa¿erka - pojedyncze przypadki
Stary 2015-09-22, 22:10   #1424
Quadesha
Zakorzenienie

Cytat:
Wielu kierowców widz±c kobietê za kierownic± wpuszcza w kolejkê, ust±pi, mi³o siê u¶miechnie, czêsto na jazdach to widzê, a jad±c z facetem jako pasa¿erka - pojedyncze przypadki

Oj to prawda U mnie jak by³ remont ulicy to ¿eby wyjechaæ, wjechaæ trzeba by³o nieraz d³ugo czekaæ az bêdzie wolne. A mnie dos³ownie za ka¿dym razem kto¶ po chwili wpuszczal i zawsze byli to faceci haha Nieraz za mna kto¶ jeszcze czeka³, a oni perfidnie tylko mnie wpuszczali i jechali dalej.
Stary 2015-09-22, 23:23   #1425
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Te¿ bym wykrêca³a szyjê, a jestem kobiet±
Ja za to jak jadê to te¿ lubiê ludzi wpu¶ciæ, bo po co maj± staæ biedni, a mnie 10s nie zbawi
Nie mówi±c o tym, jak faceci lubi± siê nam zatrzymywaæ na pasach
Stary 2015-09-23, 08:03   #1426
agatka36
Zadomowienie

Cytat:
Ja za to jak jadê to te¿ lubiê ludzi wpu¶ciæ, bo po co maj± staæ biedni, a mnie 10s nie zbawi
Nie mówi±c o tym, jak faceci lubi± siê nam zatrzymywaæ na pasach
O tak😄 i to czê¶ciej zatrzymuj± siê jak dziewczyna jest w spodnicy 😁
Sama w 90% przypadków zatrzymujê siê przed pasami, oni sobie przejd±, ja poæwiczê ruszanie
Stary 2015-09-23, 18:36   #1427
Callen
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 696

Cytat:
Napisane przez Quadesha Poka¿ wiadomo¶æ
Oj to prawda U mnie jak by³ remont ulicy to ¿eby wyjechaæ, wjechaæ trzeba by³o nieraz d³ugo czekaæ az bêdzie wolne. A mnie dos³ownie za ka¿dym razem kto¶ po chwili wpuszczal i zawsze byli to faceci haha Nieraz za mna kto¶ jeszcze czeka³, a oni perfidnie tylko mnie wpuszczali i jechali dalej.
To u mnie w mie¶cie w³a¶nie trwa remont pewnej drogi. Codziennie tamtêdy je¿d¿ê busikiem (ze wzglêdów ekonomicznych bo za jeden przejazd autkiem wychodzi tyle co przez 2 i pó³ dnia busem) droga jest teoretycznie zamkniêta dla osobówek tylko komunuikacja zbiorowa i wiadomo obs³uga budowy. Do tego jest ruch wahad³owy i kiedy policja nie pilnuje akurat (czasem stoj± czasem nie) jest osobówek od cholery i trochê jeszcze jak siê kto¶ wbije na czerwonym to ju¿ w ogóle - raz 20 minut tak stali¶my i siê spó¼ni³am do szko³y
Stary 2015-09-27, 15:47   #1428
A_neta1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Callen Poka¿ wiadomo¶æ
To u mnie w mie¶cie w³a¶nie trwa remont pewnej drogi. Codziennie tamtêdy je¿d¿ê busikiem (ze wzglêdów ekonomicznych bo za jeden przejazd autkiem wychodzi tyle co przez 2 i pó³ dnia busem) droga jest teoretycznie zamkniêta dla osobówek tylko komunuikacja zbiorowa i wiadomo obs³uga budowy. Do tego jest ruch wahad³owy i kiedy policja nie pilnuje akurat (czasem stoj± czasem nie) jest osobówek od cholery i trochê jeszcze jak siê kto¶ wbije na czerwonym to ju¿ w ogóle - raz 20 minut tak stali¶my i siê spó¼ni³am do szko³y
Te¿ siê od pa¼dziernika w miejsk± przesiadam. Karta miejska na 1 msc - nieca³y tydzieñ p³atno¶ci za parking (w centrum wszystkie p³atne) no i doliczyæ paliwo to trochê wyjdzie.

16.01.2009

Stary 2015-10-01, 11:32   #1429
gumka24
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 295

czy Wy tez robiliscie glupie bledy i przez to niezdawaliscie prawka? powiedzmy ³uk opanowany wychodzicie na plac i kicha...:/
gumka24 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-10-01, 13:44   #1430
Quadesha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gumka24 Poka¿ wiadomo¶æ
czy Wy tez robiliscie glupie bledy i przez to niezdawaliscie prawka? powiedzmy ³uk opanowany wychodzicie na plac i kicha...:/
No ja luk zrobi³abym z zamkniêtymi oczami a za 1 razem tak siê zestresowalam, ze najechalam na linie :p Instruktor mi nie wierzyl, ze oblalam :p
Stary 2015-10-01, 14:03   #1431
Maddis
Wtajemniczenie

Cytat:
Taa, ja obla³am, bo mi dwa razy zgas³ samochód, gdzie nigdy przy takich sytuacjach mi nie gas³. Ogólnie wydaje mi siê, ¿e ma³o kto potrafi siê tak wyluzowaæ na egzaminie, ¿e je¼dzi swobodnie, tak dobrze, jak na kursie. Ja tak siê stara³am, ¿eby nie zrobiæ jakiego¶ g³upiego b³êdu, ¿e a¿ przedobrzy³am
Stary 2015-10-02, 13:48   #1432
gumka24
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 295

Cytat:
Napisane przez Maddis Poka¿ wiadomo¶æ
Taa, ja obla³am, bo mi dwa razy zgas³ samochód, gdzie nigdy przy takich sytuacjach mi nie gas³. Ogólnie wydaje mi siê, ¿e ma³o kto potrafi siê tak wyluzowaæ na egzaminie, ¿e je¼dzi swobodnie, tak dobrze, jak na kursie. Ja tak siê stara³am, ¿eby nie zrobiæ jakiego¶ g³upiego b³êdu, ¿e a¿ przedobrzy³am
mi na ³uku przyszla taka mysl : lepiej pokrec wczesniej i najwyzej wyprostujesz po swojemu;/ skad jakies chore mysli?? kiedy skrety w dobrym miejscu to podstawa. Nastepny raz robie jak bylam nauczona , a nie wprowadzam swoje filozofie na egzaminie.
jeszcze slonce mi o¶lepi³o troche linie...moze tez to troche zawinilo. Przydalyby mi sie jeazdy na tych lukach na egzaminie , zeby sie oswoiæ z nimi, przeciez niczym sie nie roznia od tych co jezdzilam , a tam wychodzilo..;/
Znow wykupie 4 godziny. Ale potem to juz maks 2 wykupuje ..

Edytowane przez gumka24
Czas edycji: 2015-10-02 o 13:50
gumka24 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-10-02, 13:56   #1433
Maddis
Wtajemniczenie

Cytat:
mi na ³uku przyszla taka mysl : lepiej pokrec wczesniej i najwyzej wyprostujesz po swojemu;/ skad jakies chore mysli?? kiedy skrety w dobrym miejscu to podstawa. Nastepny raz robie jak bylam nauczona , a nie wprowadzam swoje filozofie na egzaminie.
jeszcze slonce mi o¶lepi³o troche linie...moze tez to troche zawinilo. Przydalyby mi sie jeazdy na tych lukach na egzaminie , zeby sie oswoiæ z nimi, przeciez niczym sie nie roznia od tych co jezdzilam , a tam wychodzilo..;/
A nie ma mo¿liwo¶ci wykupienia w Twoim WORDzie jazd na ich placu? Fakt, ¿e to trochê wiêcej kosztuje i musisz przyprowadziæ swojego instruktora, ale je¶li to pomo¿e. Mi siê wydawa³o, ¿e ten egzaminacyjny ³uk jest d³u¿szy, ale to mo¿e takie wra¿enie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-02, 14:44   #1434
nikita343
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 538

Cytat:
Kupujesz 4 godziny przed egzaminem?

nikita343 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-10-02, 16:44   #1435
Frutti
Zakorzenienie

Ale w ¿yciu codziennym te¿ bywaj± stresuj±ce sytuacje Bardzo dobrze ¿e oblewaj±, a tych którzy robi± na s³upki i jakie¶ ¶mieszne obliczone obroty tym bardziej Na drodze gdzie bêdzie w±sko, takie ³amagi bêd± musia³y wycofaæ i co? Kto¶ im postawi s³upki czy skasuj± zderzak?
Stary 2015-10-02, 17:07   #1436
Maddis
Wtajemniczenie

Ale jednak normalnie mo¿esz sobie stan±æ, podjechaæ do przodu itd. Nie robisz tego w wielkim stresie i je¿d¿±c jednak nabierasz do¶wiadczenia
Stary 2015-10-02, 17:10   #1437
agatka36
Zadomowienie

Dziewczyny czym trudniej ruszyæ, benzyn± czy dieslem? Slyszalam, ¿e diesel potrzebuje wiêcej gazu przy ruszeniu, wiêc je¶li nauczê siê nim ruszaæ, to z benzyn± nie bêdê mieæ problemu? Elka na benzynê mi czesto gasnie, a w domu mam dostêp tylko do diesla
Stary 2015-10-02, 17:12   #1438
Maddis
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny czym trudniej ruszyæ, benzyn± czy dieslem? Slyszalam, ¿e diesel potrzebuje wiêcej gazu przy ruszeniu, wiêc je¶li nauczê siê nim ruszaæ, to z benzyn± nie bêdê mieæ problemu? Elka na benzynê mi czesto gasnie, a w domu mam dostêp tylko do diesla
Dieslem jest ³atwiej.
Stary 2015-10-02, 17:12   #1439
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Kwestia wprawy. Ka¿dy samochód po wbiciu jedynki i popuszczeniu sprzêg³a ruszy
Stary 2015-10-02, 17:44   #1440
Quadesha
Zakorzenienie

Cytat:
Ale w ¿yciu codziennym te¿ bywaj± stresuj±ce sytuacje Bardzo dobrze ¿e oblewaj±, a tych którzy robi± na s³upki i jakie¶ ¶mieszne obliczone obroty tym bardziej Na drodze gdzie bêdzie w±sko, takie ³amagi bêd± musia³y wycofaæ i co? Kto¶ im postawi s³upki czy skasuj± zderzak?
Uuu jestem ³amag± :/ Ale uwierz mi ¶wietnie radzê sobie na drodze ) Prawko mam od roku, aktywnie je¿d¿ê z 9 miesiecy i jeszcze w nic nie przywalilam, nikomu nic nie zrobi³am Na drodze s± inne odniesienia ni¿ s³upki. Wiêc dziewczyny róbcie jak wam wygodniej Tylko tylko, albo az egzamin. Prawdziwa jazda, samodzielna to inna bajka :p
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Auto Marianna

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2017-07-14 14:37:09

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.