|
|
#1021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Cytat:
Sylwuska ten syrop zajezdzaa co nie miara... pilam.z Hanka, przed kazdym razem bylo 5 min przygotoeania psychicznego... Ja w sumie jem cebule i pije sok z malin. W nastepnym roku chce jeszcze sama zrobic syrop z mlodych pedow sosny. Podobno rewelacyjny nadrogi oddechowe ![]() enedue kciuki za wizyte ![]() Ty mialas tez problem z przepuklina? ogolnie za Ciebie tez kciuki. Musze wstac i posprzatac a tak mi sie bie chce. Pozatym boje sie ze pochodze i bede miala akcje jak.wczoraj. |
|
|
|
|
#1022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to powodzenia i udanych lowow A syrop weszłam na doz to 12 zł, ale ja kupiłam w aptece obok za 16 zł ;/ on jest mały i jak się otworzy to w ciągu 7 dni trzeba wypić i trzymać w lodówce. Jednorazowo chciałam dac sobie w takim okresie zastrzyk ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52877663]Maliny zasypać cukrem, zalać szklanką wody i zagotować, później dodać czosnek i gotować aż będzie soczek, przecisnąć przez sitko, żeby nie miało grudek. A cebulę jak warstwami zasypiesz cukrem to sama puści sok. Połączyć wszystko razem, później można jeszcze dodać miodu Tak bym to zrobiła, gdybym się nie bała malin [/QUOTE]He o tym nie pomyślałam, a boisz sie? To nie chodzi przypadkiem o liście malin, a nie same maliny? W syropie właśnie raczej ich mniej ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
Ja cebulę te uwielbiam, z pomidorkiem pycha, to może być dla mnie cala kanapka, ale Tz zawsze mówi, że smierdze ;/ chociaż e takim okresie jemu też nasze zdrowie najważniejsze, więc pewnie dzisiaj zjem ;P Ale wczoraj to chyba przez tą luteine co? Nie przemeczaj się ;* Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez syylwuska Czas edycji: 2015-09-24 o 09:31 |
||
|
|
|
#1023 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie ten prenalen smierdzial. Ale ja w ciazy zarowno tej jak i poprEdniej nue toleruje czosnku. Do tego stopnia ze jak tz sobie walnie zabek to potem spi w innym pokoju.
Co dziwne cebula mi pieknie pachnie za to tz smierdzi. Nie mozemy sie zgrac. Luteina swoja droga ale u mnie winowajaca jest pan ż. Uciska mocno i z tego wzyztskiego bola mnie nogi a z nerwow brzuch twardnieje. Dzis leze i sie nie stresuje
|
|
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy w Biedronce kupie kapustę kiszona?
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1026 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1027 |
|
Zadomowienie
|
U nas też. Wózek, łóżeczko, reszta wyprawki i na dodatek wesele w sobotę. Eh...
Okej. Zrobiłam zakupy, nastawiłam pranie, nastawiłam rosołek, żeby się pyrkał, zjadłam czosneczek Czeka mnie jeszcze prasowanie i ogarnięcie w szafie, bo co poskładam ubrania, to w miesiąc robi się takie bałagan, jakbym nigdy tam nie sprzątała Swoją drogą chodzenie staje się coraz trudniejsze przez to spojenie. Dwa dni temu bolało jak się przekręcałam albo podnosiłam, dzisiaj boli przy ubieraniu i chodzeniu Eh.
|
|
#1028 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszly moje wszystkie zakupy
Tzn oststki Rozek, kocyk cienki i recznik z kapturkiem Plus moja kurtka jest spoko, ale jak mi bebzol urosnie to nie wejde :p ![]() ![]() ![]() ImageUploadedByTapatalk1443080542.682149.jpgImageUploadedByTapatalk1443080548.111936.jpgImageUploadedByTapatalk1443080554.179174.jpg |
|
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska nie wiem czy kiszona ale kwaszona tak
w lidlu jest na bank kiszona
|
|
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, w nocy spałam - pewnie zmęczenie wzięło górę.. ale obudziłam się i znów oczy mokre
dziś sobie trochę poczytałam neta o co chodzi z tymi przepływami i chyba wcześniej już spakuje sobie torbę do szpitala.. boję się jakie to może mieć skutki.. eh.. pierwsza ciąża zero problemów i takich stresów - teraz co chwilę coś.. ale dobra.. postaram się być twarda---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Sylwoha - ale śliczne rzeczy - bardzo w moim guście też chcę!!!
|
#1031 |
|
Konto usunięte
|
Sylwuska malin się boję, bo w zeszłym roku spuchłam po malinach i wylądowałam na ponad tydzień w szpitalu. W tym roku miałam akcje po truskawkach i pomidorach, ale jednorazowe. Malin jakoś się boję. A kapustę kiszoną kupisz w biedronce
Halwaya dasz radę! |
|
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
Halwaya jak juz mowilam nawet jezeli urodzisz to juz nic tak strasznego.
Kazdy tydzien do przodu i coraz mniej zmartwienia. Jak widac mie ma regul apropo tego jak ciaza przebiega A czy to ze bylabys w domu wplyneloby hakos lepiej na ciaze? Bo moze jednak warto rozwazyc.. A jak ci sie podoba to alledrogo zPrasza ![]() To sa akurat rzeczy babbusowe- nie to ze jestem bambusowymfanem..-ale koty...
|
|
|
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
Wita się z wami kalafior
wczoraj przed snem czytałam forum i wyłączyłam dźwięki w telefonie żeby TŻa nie budzić. I ustawiłam sobie budzik
|
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
SWEET to Ty już ogarnięta, ja jeszcze w piżamie chodzę, ale już się ubieram i wychodzę
![]() SYLWOHA a co to za roznica? Bo nie wiem ale w sumie do lidla mam jeszcze bliżej, więc pójdę tam, na spacerek przy okazji, bez samochodu ![]() A zakupy śliczne ten rożek boski ![]() ![]() Ja już też trochę pozamawialam i czekam na paczki, teraz przyszło moje mydło Aleppo ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie zamawialas kocyk ??? Cudowny halwaya bedzie dobrze jestes pod opieka lekarzy, najwyzej maluszek przyjdzie na swiat troszke wczeaniej.
|
|
|
|
|
#1036 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Kobietki!
![]() U mnie dzisiaj w końcu ostatni dzień przeprowadzki. W sumie najgorszy, bo muszę popakowac wszystkie pierdoły, które jeszcze zostały. No i całą kuchnię.. ale dam radę! ![]() Nic mi nie mówcie o wrześniowych wydatkach... u nas tylko wczoraj poszło 1500€ na lodówkę i małą zmywarkę... a tak optymistycznie poszliśmy na zakupy po zrobieniu wywiadu cenowego w Polsce... i jeszcze 200€ w Ikei na dywan, dwa komplety przegródek do szuflad i przedłużacz... Kiedyś taka nie byłam, ale od czasu ciąży żal mi każdego wydanego centa.. na siebie to nie pamiętam kiedy coś wydałam.. Ale mały dawał wczoraj popisy! Niby w każdej aplikacji piszą, że od teraz ruchy będą mniej wyczuwalne, a u mnie jest na odwrót. Cały czas leży poprzecznie- wczoraj chyba się wyprostował, po poczułam wyschnięcie w jednym czasie jakieś 10cm na lewo od pępka i prawie, że przy plecach po prawej stronie pępka. Jaki on już dluuuuugi jest! TZ akurat to zobaczył i był w szoku:p a ja się wystraszyłam, bo tak bardzo na boku jeszcze go nigdy nie czułam. Kciuki za wizyty!!
|
|
|
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
Oenedue pisz jak tam po wizycie
Sylwuska wcześniej wysylałam, a teraz nie chciał, bo bardzo mu zależy żeby zauważyć róznicę. Wysłałam mu tylko kilka sekund filmiku jak mój brzuch żyje własnym życiem, to się cieszy do tej pory ![]() Sylwoha piękne rzeczy. bardzo mi sie podobają Jadę do pralni po odbiór garnituru tż. Trzeba tyłek ruszyć
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska kiszona ma te dobrodziejstwa. Kwaszona to oszukanstwo
tzn smak spoko, ale wartosci ktore sie oboecuje niet :pCzubasek kupowalam na pakamerze. Mie wiem czy to jednorazowka ale moge podeslac linka |
|
|
|
#1039 |
|
Zadomowienie
|
Też nam się zapowiadają dodatkowe wydatki - musimy szybko wymienić samochód :/
I obili ścianę na klatce schodowej, naruszyli tynk i dobrze byłoby zrobić całość jeszcze w tym roku. Mam dość Na pocieszenie dzisiaj powinny przyjść paczki z rzeczami dla małej |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1040 | |
|
Zakorzenienie
|
]
Cytat:
|
|
|
|
|
#1041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Czekam na tą paczkę od Kerstin tyle czasu, w końcu napisałam, żeby mi podali nr przesyłki. Paczka od 18.09 w oddziale nadawczym oczywiście Inpost Nie chcę mi się tam dzwonić i wkurzać, poza tym to bez sensu, że sprzedawca nie daje możliwości wyboru dostawcy
|
|
|
#1042 |
|
Zakorzenienie
|
Kalusia byc moze- zbadam za 2 tyg
Ja tez unikam inpostu Tylko czesto sie nacinam ze najtansza forma wysylki to wlasnie inpost Czubasek niestety kocyk byl handmade i to jedna sztuka
|
|
|
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby nie wy to zapomniałabym o wizycie dzisiejszej
![]() Tak w ogóle, kiepskie wieści. Odebrałam wyniki badań na tarczycę i tyle o ile ft4 mam w miarę dobre, to tsh drastycznie spadło i obawiam się, że lekarka dała mi za dużą dawkę i zaczynam wchodzić w nadczynność I mam jakieś nieliczne szczawiany w moczu. Co to? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
sylwoha ten ręcznik śliczny
Gdzie zamawiałaś? Jadę dziś po wizycie odebrać paczkę dla dziecia z Rosska
|
|
|
|
#1046 |
|
Konto usunięte
|
Ogolnie, ale to tsh to nie jest wielki problem. Zmienisz lekko dawkę i będzie ok
![]() A szczawiany to kryształki czegoś, ale nie wiem czego :Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, no ja mam pierwszy raz w życiu coś takiego
Jestem przeszczęśliwa, dziś pierwszy raz bez przeszkód mogłam popsikać się ulubionym perfumem ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52878615]Ogolnie, ale to tsh to nie jest wielki problem. Zmienisz lekko dawkę i będzie ok ![]() A szczawiany to kryształki czegoś, ale nie wiem czego :Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]napisane, że kryształki wapnia. Tylko zastanawiam się czemu, ja piję przecież hektolitry wody... |
|
|
|
#1048 |
|
Zakorzenienie
|
Mineralnej? Może ma dużo wapnia? Albo masz w domu twardą wodę. Ja mam wyjątkowo miękką wodę ale piję Myszyniankę, która ma dużo wapnia
|
|
#1049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- I Żurawit też polecam. Ja już wyłykałam całe opakowanie i zastanawiam się, czy mogę kupić kolejne
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.

:X
.. po wizycie jadę jeszcze do rosska po jakiś kr3m na dzień i pod oczy .. i może podkład w promocji uda mi się jakis dorwać. . No i pooglądam kosmetyki dziecięce
Czeka mnie jeszcze prasowanie i ogarnięcie w szafie, bo co poskładam ubrania, to w miesiąc robi się takie bałagan, jakbym nigdy tam nie sprzątała
Eh.

jestes pod opieka lekarzy, najwyzej maluszek przyjdzie na swiat troszke wczeaniej.
oczywiście Inpost