|
|
#4321 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 7
Gledze mezowi, zeby nie zapalal swiatla, nie dawal zabawek, wyciszyl.... Ale to guzik daje. Tylko piersia ja umiem uspic, jak sie obudzi w nocy. Ale z tym katarem, to zaraz kicham i ja wybudzam, dlatego maz przejal nocna zmiane i przeprowadza mi tu jakies rewolucje.
Ciekawe, ze tak jej sie dobrze spalo w salonie, bo tam i dwa tykajace zegary, a jeden dzwoni co pol godziny, i myszy w klatce halasuja... A wystarczy, ze siorbne glosniej nosem i juz jest buuuuu! MAJKA moze racja z tym twardszym.. Ale jeszcze dwa tygodnie temu materacyk jej pasowal i budzila sie tylko raz albo i wcale. Zrobie jej legowisko zanim kupie nowy materac, zeby sie jej za dwa dni spanie na twardym nie odwidzialo przypadkiem. ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 7
My wracamy od pediatry, chciałam sprawdzic Mała a teraz sie bede stresowała czy nie załapała jakiegoś g*** tam, bo niby bez kolejki ale musiałam czekać az mamuśka z milionem pytań wyjdzie a czekała trojka dzieci pokasłujących. No ale bez paniki
osłuchowo w porządku i gardło tez, zrobiłyśmy morfologię i żelazo,bo mowi,ze blada jej sie wydaje :/Dzielna moja corcia była, z dwóch paluszków kłuta a nawet nie pisnela tylko patrzyła jak pielęgniarka zbiera jej krewke podobno ładna, gęsta krew ma wiec jest szansa, ze jest wszystko ok. Za 3 dni kończy 5 miesięcy i będziemy powoli warzywka wprowadzać, pediatra mowi, ze jest większa od rowiesniczek i cos konkretnego mozna by jej dawać
Edytowane przez madzixx88 Czas edycji: 2015-09-24 o 09:48 |
|
|
|
#4323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ametty - a śpi na kolderce, z poduszką? To na poczatek zmodyfikuj
|
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
Viola-pytałaś kiedy zaczynam no to niedziela albo poniedziałek
tez mi sie juz chciało, nie sposób nie nabrać ochoty widząc co rusz fotki umorusanych bobasków i czytając jakie warzywka dzis zjadły a pediatra ułatwiła sprawę zaczynamy razem ? Bedzie raźniej ![]() Mi na początku mówiła, ze warzywka raz dziennie w towarzystwie piersi
|
#4325 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 7
Ale naspała Adka 20 min brrr chce mnie wykończyć chyba 😜
---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
No właśnie myślałam że razem zaczniemy, ale myślałam że za jakieś 3 tygodnie 😝 a tu tak wyskoczyłaś ja chyba poczekam jednak jeszcze.---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Ametty szalone metody męża ale jak działają heU nas dużo tych pobudek ale bez jakiegoś wisku, smok nie pomagał tylko cyc- więc niewiem czy to zęby czy to co.
|
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
Black - bawi sie Pawełek tamburynkiem FP? Mam je i nie wiem czy wyciągać je czy oddac komus?
|
#4327 | ||
|
Konto usunięte
|
o 14tej skonczyla drzemke ok 30 minutową. o 16:10 dostala piers, pojadla z 8 minut i zywczyk zadowolona sobie lezala w lezaczku i sie bawila, ciut przed 17ta widze ze zwalnia obroty i oczy zaczyna trzec, to ja polozylam do łozeczka, polezala ze 2-3 minuty spokojnie rozgladajac sie i oczy jej leca... no is ie ryk zaczła :| podlaczylam do cyca - pol minuty pociumkala , przysypia i ryk. odlozylam do lozeczka, ryk, wlaczylam krolika ryk coraz glosniejszy i zawodzenie, suszarka z youtuba- hanka ja przekrzykuje, poczekalam chwile, na rece, ciutenke spokojniej ale oczy leca i zaczyna ryczec. juz myslalam kiedys ze lozeczko na jakiejś żyle wodnej stoi ale w innych miejscach tez jak zasypia to ryczy
![]() dziś wstala ok 7mej, zjadla 7:40 i teraz 9:40, przysypiala przy cycku, odnioslam do lóżeczka i znow sie darla z zamknietymi oczami. to wzialam ja spionizowalam, obudzila sie na dobre i z tata sobie siedzi spokojnie i teraz na fotelu i wgapia sie tępo Cytat:
![]() wczoraj po kapieli zasnela przy cycu, pewnie już zmęczona rykami byla. no i moze ja cos bolalo przedtem, bo odpuscila ryki po czopku. Ale dzis np. rano nic jej nie boli, poza momentem zasypiania sladów zębow brak. Cytat:
|
||
|
|
|
#4328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz na miesiac
|
|
#4329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4330 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52878325]o 14tej skonczyla drzemke ok 30 minutową. o 16:10 dostala piers, pojadla z 8 minut i zywczyk zadowolona sobie lezala w lezaczku i sie bawila, ciut przed 17ta widze ze zwalnia obroty i oczy zaczyna trzec, to ja polozylam do łozeczka, polezala ze 2-3 minuty spokojnie rozgladajac sie i oczy jej leca... no is ie ryk zaczła :| podlaczylam do cyca - pol minuty pociumkala , przysypia i ryk. odlozylam do lozeczka, ryk, wlaczylam krolika ryk coraz glosniejszy i zawodzenie, suszarka z youtuba- hanka ja przekrzykuje, poczekalam chwile, na rece, ciutenke spokojniej ale oczy leca i zaczyna ryczec. juz myslalam kiedys ze lozeczko na jakiejś żyle wodnej stoi ale w innych miejscach tez jak zasypia to ryczy
![]() dziś wstala ok 7mej, zjadla 7:40 i teraz 9:40, przysypiala przy cycku, odnioslam do lóżeczka i znow sie darla z zamknietymi oczami. to wzialam ja spionizowalam, obudzila sie na dobre i z tata sobie siedzi spokojnie i teraz na fotelu i wgapia sie tępo świetny przepis, zapisalam ![]() wczoraj po kapieli zasnela przy cycu, pewnie już zmęczona rykami byla. no i moze ja cos bolalo przedtem, bo odpuscila ryki po czopku. Ale dzis np. rano nic jej nie boli, poza momentem zasypiania sladów zębow brak. Madzixx, nie wiem jak to napisac, zęby Cie nie urazic i dzięki za komentarz, ale chyba nasze córki nie maja porównania. zreszta moja smoczka juz nie chce, nawet na spokojnie. Moja nie "pojękuje" tylko sie wydziera [/QUOTE]Może ze zmeczenia placze. Jak dziś przez sen plakala to ja bym nie wyjmowala z łóżeczka. Moj wczoraj po zaśnięciu wiszczal. Smok nie pomógł. Dentinox ciut. Policzek do policzka i poglaskalam. Jak się uspokoil to się pomalutku wycofałam. Staram się nie dopuszczać do tego żeby po przebudzeniu się nie rozplakal (zazwyczaj wstaje w dobrym humorze) żeby nie kojarzył wisk=mama przyjdzie
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
Tez ogladam 😊
|
#4332 |
|
Zakorzenienie
|
U nas ryksunkowy poranek, a ok 12 umówione jesteśmy z kolegą 2 dni młodszym od Adki
Zobaczymy czy oni już rozszerzyli dietkę, ale coś mi się obiło o uszy że tak.
|
#4333 |
|
Rozeznanie
|
Hej. Nie odzywalam sie bo najpierw mnie zwalila z nog wiadomosc ze mojej pryjaciolki mama popelnila samobojstwo ...
Poznij mialam dola, a wczoraj poklocilam sie z tz tak mocno, ze mam ochote sie spakowac i wyjechac. Tak jak zawsze sid klocimy i zaraz godziny, to spal na kanapie, a rano przyszedl kontynuowac klotnie. Ja z moim wybuchowym charakterem mam mu ochote powiedziec takie paskudztwa ze sobie nie wyobrazacie. Aktualnie go nienawidze. Teraz mam jeszcze wiekszego dola i nie jest fajnie... Postaram sie poczytac co u Was.. Ale musze isc na spacer teraz zeby chociaz troche mniej ludzi w tym cholernym miescie... Ale jestem zla nosz kuzwa nie wyobrazacie sobie ;( ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- VIOLKA jak chcesz to my razem mozemy zaczac, jantez bym chciala z kims bo razniej. Myslalam ze Madzix tez zacznie a juz teraz chce??? I KAMILOVE moze dolaczy rozszerzanie diety grupowe hehe
|
|
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
Po lekarzu. Mala ma ciut gardlo zaczerwienione i prawdopodobnie wirusowka. Mamy goraczke zbijac i nasivin do nosa. Jak by cos sie pogorszylo to na izbe w weekend w razie co. Jutro zawioze jeszcze siuski aby wykluczyc zapalenie drog moczowych.. ogolnie mala sie zwyla jak ja badala
bo goraczka dawala sie we znaki, teraz odsypia w lozku. Wazy 6900g czyli 400g w ostatni miesiac.Mama kurierow ugoscila i wyprawka dla chomika dotarla jak sie uda to jutro kupimy po drodze od laryngologa bo mamy wizyte. Dotarly tez dodatkowe ksiazeczki dla chlopakow do domu i sa bardzo fajnie zrobione, juz wiem ze im sie spodobaja
|
#4335 | |
|
Rozeznanie
|
MAJKA, modyfikacje łóżeczka idą pełną parą. Nawet zaczęłam ją kłaść odwrotnie niż zazwyczaj. Nie wiem, może ją obłożę zabawkami w łóżeczku, może o to chodzi.
![]() Cytat:
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52878325]o 14tej skonczyla drzemke ok 30 minutową. o 16:10 dostala piers, pojadla z 8 minut i zywczyk zadowolona sobie lezala w lezaczku i sie bawila, ciut przed 17ta widze ze zwalnia obroty i oczy zaczyna trzec, to ja polozylam do łozeczka, polezala ze 2-3 minuty spokojnie rozgladajac sie i oczy jej leca... no is ie ryk zaczła :| podlaczylam do cyca - pol minuty pociumkala , przysypia i ryk. odlozylam do lozeczka, ryk, wlaczylam krolika ryk coraz glosniejszy i zawodzenie, suszarka z youtuba- hanka ja przekrzykuje, poczekalam chwile, na rece, ciutenke spokojniej ale oczy leca i zaczyna ryczec. juz myslalam kiedys ze lozeczko na jakiejś żyle wodnej stoi ale w innych miejscach tez jak zasypia to ryczy ![]() dziś wstala ok 7mej, zjadla 7:40 i teraz 9:40, przysypiala przy cycku, odnioslam do lóżeczka i znow sie darla z zamknietymi oczami. to wzialam ja spionizowalam, obudzila sie na dobre i z tata sobie siedzi spokojnie i teraz na fotelu i wgapia sie tępo świetny przepis, zapisalam ![]() wczoraj po kapieli zasnela przy cycu, pewnie już zmęczona rykami byla. no i moze ja cos bolalo przedtem, bo odpuscila ryki po czopku. Ale dzis np. rano nic jej nie boli, poza momentem zasypiania sladów zębow brak. Madzixx, nie wiem jak to napisac, zęby Cie nie urazic i dzięki za komentarz, ale chyba nasze córki nie maja porównania. zreszta moja smoczka juz nie chce, nawet na spokojnie. Moja nie "pojękuje" tylko sie wydziera [/QUOTE]Nie chce nikogo straszyć, ale moja Bibs była wypisz wymaluj jak dziecko madzixx a teraz mogłabym się podpisać pod opisem goczka. moją śpiącą królewnę pożarł ogr. BLACK niby na opakowaniu mm jest napisane, że zalecają stopniowe przechodzenie. Jak dzisiaj nie znajde jedynki, to nie będę miałą innego wyjścia i dam całą porcję. mam nadzieje, że kilka dni nie zrobi różnicy, bo jeszcze nie ma skończonych 6 miesięcy. KAROLA, matko, o co wy się tak pożarliście strasznie? Edytowane przez ametty Czas edycji: 2015-09-24 o 11:38 |
|
|
|
|
#4336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() KAROOLA a wiadomo co to się stało ze ta mama przyjaciółki się zabiła? Kurcze czasem z boku wydaje się że wszystko jest ok a ludzie przeżywają jakieś osobiste dramaty w domowym zaciszu :/ Mam nadzieje ze się pogodzicie z mężem przecież tak się kochacie nie może być inaczej!
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
Karoola no pewnie, fajny pomysł żebyśmy we 4 zaczęły 😄 może udałoby się dobrać jakiś termin wspólny
Ja niemam jeszcze ani śliniaka ani krzesełka, bym wolała zacząć jak będę w pełnej gotowości![]() Masakra ta informacja o samobojstwie.... Okropna okropność Współczuje też kłótni, oby dzisiaj Wam przeszło :glaszcze: Gosia zdrówka dla Martynki
|
#4338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() u Was za 3 tyg to będzie prawie 6 miesiąc to tyle to już bym odczekała
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
GOSIAK oby wyniki moczu były ok i szybko przeszła choroba córci.
CASH sprawdzałam ten słoik teraz i ma ponad 60 % jabłka i reszta marchew. Mały nadal nie zrobił kupki za to baczki idą. Chyba dziś odpuszczę mu marchewkę z ziemniakiem i podam coś innego tylko myślę co.
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
HANKA u nas chyba ziemniak zatykal :/ bo po marchwi wali jak szalona a co w skladzie mialo ziemniaka to zaraz korek
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
GOSIAK możliwe ze i u nas ziemniak korkuje. To może dziś podam ta marchewkę z jabluszkiem. Jabłuszko powinno pomóc nie?
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nam pomogł sok jablkowy i sliwkowy
|
|
#4343 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52878325]o 14tej skonczyla drzemke ok 30 minutową. o 16:10 dostala piers, pojadla z 8 minut i zywczyk zadowolona sobie lezala w lezaczku i sie bawila, ciut przed 17ta widze ze zwalnia obroty i oczy zaczyna trzec, to ja polozylam do łozeczka, polezala ze 2-3 minuty spokojnie rozgladajac sie i oczy jej leca... no is ie ryk zaczła :| podlaczylam do cyca - pol minuty pociumkala , przysypia i ryk. odlozylam do lozeczka, ryk, wlaczylam krolika ryk coraz glosniejszy i zawodzenie, suszarka z youtuba- hanka ja przekrzykuje, poczekalam chwile, na rece, ciutenke spokojniej ale oczy leca i zaczyna ryczec. juz myslalam kiedys ze lozeczko na jakiejś żyle wodnej stoi ale w innych miejscach tez jak zasypia to ryczy ![]() dziś wstala ok 7mej, zjadla 7:40 i teraz 9:40, przysypiala przy cycku, odnioslam do lóżeczka i znow sie darla z zamknietymi oczami. to wzialam ja spionizowalam, obudzila sie na dobre i z tata sobie siedzi spokojnie i teraz na fotelu i wgapia sie tępo świetny przepis, zapisalam ![]() wczoraj po kapieli zasnela przy cycu, pewnie już zmęczona rykami byla. no i moze ja cos bolalo przedtem, bo odpuscila ryki po czopku. Ale dzis np. rano nic jej nie boli, poza momentem zasypiania sladów zębow brak. Madzixx, nie wiem jak to napisac, zęby Cie nie urazic i dzięki za komentarz, ale chyba nasze córki nie maja porównania. zreszta moja smoczka juz nie chce, nawet na spokojnie. Moja nie "pojękuje" tylko sie wydziera [/QUOTE]nie no spoko, nie obrażam sie a i Ciebie nie chciałam zirytować ![]() hhmm jak dla mnie to Twoja córcia nie może zasnąc ze zmęczenia, pilnowałabym czasu aktywności 1,5-2h i nauczyła zasypiac z czyms co będzie kojarzyć ze snem, np szum lasu z królika, pieluszka przy buzi. Moja smokiem na spokojnie tez pluje i używamy tylko do zasypiania. Cytat:
przytulam Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() tez bym chciała z kimś zacząć..
|
|
#4344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekam na koleżankę bo cos tam jeszcze musi ogarnąć, a Adrianka śpi- jeszcze 5 minut pewnie he ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Madzixx też myślałam żeby w leżaczku albo huśtawce, ale i tak potem krzesełko się przyda, to wolę od razu kupić i nie brudzić tamtych sprzętów.
|
|
#4345 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
O, jednak juz rozszerzasz? Cytat:
My tez je mamy i interesuje się nim ![]() Cytat:
Takie kłótnie są okropne oby szybko poszła w zapomnienie ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Szymek dziś dostał pol sloiczka marchewki z ziemniakiem. Myslalam dac mniej pierwszy raz, ale ziemniaka tam 10% wiec luz. Tak się cieszył jak jadł, jejku slodziak mój 😍
|
|
#4346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas to jeszcze cały miech, jakoś strasznie długo mi się wydaje mimo, że Ala tylko tydzień młodsza od Ady ![]() chętnie bym czekała i zaczęła z Wami, fajniej w grupie niż samemu
|
|
#4347 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale ta moja Gąska mnie rozśmiesza coraz cześciej 😍 Np jak biorę ją do góry i głodna jest to nurkuje mi w cycki
))---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- I u nas kupy też ostatnie 2 daninie było i dziś też nie, same takie kleksy marne hmm zatwardzenie to raczej po mleku nie, ale bąki sadzi, to może wypuści dziś.. ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
|
|
#4348 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja po 5ciu latach mam TZta czasem dosc, chciaz podobno jest typowy kryzys 4-5 roku a jego rodzice są ze sobą 34 lata. i teściowa widze ma anielska cierpliwość, aale to typ Matki Polki. a o mnie mówi, że ja tak nerwowa jestem bo ja czasem pokrzyczę na TZta, jak zaśłuzy i przy nich. A ostanio krzyknęłam na teścia ze zaraz po lapach dostanie!, jak podtykał kotleta Hani pod nos. i teściu az oczy otworzył wielkie i zaniemówił moj zawsze jak wyjeżdza autem na miasto i jak ma za duzo wolnego- tylko to typ że chodzi na wku.rwie raczej i dość szybko przechodzi. nie że taki długotrwały smęt.a i jak Pavilinecki- jak mu każe posprzątać hehe ![]() Cytat:
az poszukałam co to, bo nie wiem "SpongeBob Kanciastoporty to zabawna gąbka, która nosi kanciaste portki i mieszka w domku z ananasa na dnie Oceanu, w miejscowości Bikini Dolne" oł ryli masz takiego męża? ![]() Brawo! gratuluję. i jeszcze taka zadowolona z niego jesteś, wnosząc z tego jak czasem piszesz o nim ![]() Cytat:
![]() Moja dzis kupe z rana zrobila, ciesze sie! Ale ona taka gęstawa,ze nawet duza wyciec nie ma jak. Kupilam babydream niebieskie 4 pak w promocji i teraz sie z nimi męcze :| niefajne, suche strasznie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
KAMILOVE, udanego wyjazdu! i pogody pięknej Wam życzę. A zapowiadają piękna
|
|||||||
|
|
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
Jupi jakaś kupa poszła na moje kolana !! Poczekam na dokładkę jeszcze
|
#4350 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mojeho starszego gorączka trwala 1.5 doby i potem jak ręką odjal. Oby Martynce szybko przeszło. Co to za ksiazeczki? Cytat:
Dzieci sie zmieniają zwlaszcza dzieci-kobiety ![]() Cytat:
Nie sądzę że dlatego. To by wskazywało że najada sie i mozna poczekac. Lekarze uważają ze dzieci ok.5m-ca powinny już jeść coś konkretnego ![]() Cytat:
To deserek Cytat:
My mamy owieczke ale nie używamy jej Cytat:
Jesteśmy na spacerze. Jest upalnie. Super. Julus usnal z nogą żyrafki w buzi i przez sen dziąsła masowal takze sophie zastępuje smoka ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Goczek - jest kryzys 7 roku. Jeszcze wszystko przed Wami
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

Człowiek wieczorem zmęczony, odpocząłby, a tu suę nieda ehh A wieczorem przy cycku niechce zasnąć?