- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-24, 11:57   #3211
Agusiek89
Wtajemniczenie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Nie, aczkolwiek ja rozważam sesję ciążową. Chciałam z mężem, ale on ostatnio do zwykłych zdjęć pozować nie chce, a co dopiero do takich profesjonalnych... Muszę podpytać jaki byłby koszt takiej sesji u jego koleżanki z pracy, bo ona się fotografią zajmuje i wykonuje takie sesje.
Ja też jeszcze parę fotek chcę, ale mam swój dobry aparat i wystarczy mi tylko osoba do "cykania" czekam tylko aż spadnie trochę liści z drzew i zrobię sobie taką jesienną sesję
Stary 2015-09-24, 11:57   #3212
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość

Dziewczyny a planujecie jakieś sesje zdjęciowe rodzinne po porodzie? Oglądam sobie zdjęcia od fotografów i mam mega chęć. Mąż twierdzi, że oni tylko kase za to zbierają a ja uważam że dziecko tak szybko rośnie i warto mieć pamiątke Planujemy chrzciny dopiero 6 marca i też chcę fotografa bo u szwagierki były przypadkowe zdjęcia i beznadzieja...
Mi się marzy sesja noworodkowa, nawet znalazłam fotografa, który robi piękne sesje w Pszczynie, ale Tż na razie cały czas twierdzi, że po co, że dziecko będziemy męczyć i że drogo Mam jeszcze nadzieję, że go przekonam. Tutaj strona tego fotografa: http://www.sweetmemory.pl/fotografia...eca/portfolio/

Cytat:
Napisane przez beautifuldream Pokaż wiadomość
Witajcie. Robiłam wczoraj badania i wyszły te okropne robaki Na jedno się cieszę, bo nie będę musiała leżeć w szpitalu i szukać przyczyny, ale z drugiej strony bardzo się boję tych leków, że coś zaszkodzą i w ogóle Znam dwie dziewczyny, które w ciąży były odrobaczane i urodziły zdrowe dzieci, ale wolałabym nie brać żadnych leków.. Ech zawsze coś. Jutro jadę do mojego ginekologa po dobór leków dla mnie i reszty rodziny...
Nie martw się. Lekarz na pewno nie przepisze Ci leków, które by zaszkodziły. Raz dwa się pozbędziesz cholerników i będzie git

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 11:59   #3213
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam już termin na moje CC. Będę jednak październikowa Trzymajcie kciuki u rąk i nóg 26.10!!!!!

Mi dziś na wizycie gin kazała odstawić duphaston. A białą wydzielinę też mam ale mówiła, że ilość może się zwiększać.

A ja dziś ryczę cały dzień...a że już nie mogę, że wszystko boli. A jakby tak z boku stanąć to każdy powie, że teraz to nawet i włosy, i paznokcie u nóg i nawet zegarek na ręku mogą boleć...
Gratuluję terminu i oczywiście będziemy trzymać kciuki

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Matko ta zgaga mnie dobija...co ja mogę, rennie można albo coś innego? Nigdy zgagi nie miałam.
Rennie można na 100% a jak Ci nie pomaga to poproś swojego lekarza o coś mocniejszego. Mi przepisała takie tabletki że 1 na 2 dni mi pomaga. Ufff co za ulga.

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeśli macie jakiś sprawdzony i łatwy przepis na szarlotkę to poproszę, bo mąż sobie zażyczył
http://wielkiezarcie.com/recipes/30000126

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

beautifuldream nie martw się. Lekarz dobierze coś bezpiecznego.

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 12:00   #3214
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

JoyceSky jestem w szoku...co za lekarz...Moja gin nic nie komentowała ale widać było, że coś jest nie tak tylko ja nie zwracałam na to uwagi bo w ogóle nie wiedziałam o co w tym wszystkim chodzi. Dla mnie najważniejsze były pierwsze słowa "jest pęcherzyk, ulokowany wewnątrz macicy, bardzo dobra wiadomość na tym etapie". W ogóle nie dopuszczałam złych myśli do siebie. Teraz kiedy już wiem co mogło się stać to do tej pory nie zdjęłam obrazu z sypialni Matki Boskiej Licheńskiej patronki rodzin...Można się śmiać ale ja po 3 nie udanych próbach wyciągnęłam obraz, dałam nad nasze łóżko i udało się w kolejnym cyklu z tym wszystkim. Nie mam odwagi obrazu zdjąć póki Zuzia nie będzie z nami...

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Ojj... ale będzie dobrze, na pewno leki nie zaszkodzą dziecku głowa do góry
Świetny kombinezonik

Oo to jestem dobrej myśli ale całymi dniami robili, czy tylko popołudniami? Bo mój mąż do 15 pracuje, to od popołudnia do nocy będzie robić...

Dziękuję
Wzięli chyba wtedy obaj urlop i robili praktycznie dzień w dzień a było do kapitalnego remontu mieszkanie. Nie zapomne jak skrobaliśmy farbę za prlu w kuchni

Też chciałam chrzciny w lutym ale splata się z 18 mojej kuzynki i nie da rady

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 12:05   #3215
olilina
Zakorzenienie

Beautifuldream będzie dobrze, leki na pewno pomogą

Poznanianko ja często przed ciąża robiłam tortille, bo poza tym kupnym naleśnikiem, same zdrowe rzeczy są w takiej domowej
Co do cukrów to ja po pierwszym śniadaniu zawsze mam w okolicy 110, po drugim podobnie, a po obiedzie różnie, czasem nie mogę do 90 dobić, tak jak wczoraj po krupniku (a właśnie chyba pytałaś też o odstępy między pierwszym a drugim daniem- ja zazwyczaj mam odstęp 1-2h, chociaż zwykle jem tylko jedno danie), a czasem przekraczam i nie wiem czemu.
Powiedz mi jak wyjdzie Ci po posiłku poniżej 90 to dojadasz wtedy?
Jeśli tak to co?

Srebrna smugo myśmy się starali 5 albo 6 cykli i byłam już tym podłamana.
Zaczęłam odmawiać godzinki ku czci NMP i za pierwszym razem w trakcie ich odmawiania dostałam okres - wtedy sobie pomyślałam, że tak miało być bo widocznie coś się nie przyjęło, a w kolejnym cyklu zaszłam w ciążę.
Przed porodem chciałabym się jeszcze wybrać na godzinki także rozumiem Cię
Cynamon super warunki w szpitalu. W tym, który ja wybrałam jest też bardzo kameralnie, po 3-4 porody dziennie, czasem mniej, ale jeżeli chodzi o warunki sanitarne to juz nie tak kolorowo, bo z tego co kojarzę sale 2-3-4 osobowe bez łazienek, no ale coś za coś. Wolę to niż super warunki i szpital z dwudziestoma porodami na dzień.

Edytowane przez olilina
Czas edycji: 2015-09-24 o 12:10
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 12:05   #3216
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Beautifuldream, trzymam kciuki za leczenie maleństwu na pewno nic nie będzie, jesteś pod opieką lekarzy i nikt by nie ryzykował waszego zdrowia
Cytat:
Napisane przez JoyceSky Pokaż wiadomość
Mi się marzy sesja noworodkowa, nawet znalazłam fotografa, który robi piękne sesje w Pszczynie, ale Tż na razie cały czas twierdzi, że po co, że dziecko będziemy męczyć i że drogo Mam jeszcze nadzieję, że go przekonam. Tutaj strona tego fotografa: http://www.sweetmemory.pl/fotografia...eca/portfolio/

Nie martw się. Lekarz na pewno nie przepisze Ci leków, które by zaszkodziły. Raz dwa się pozbędziesz cholerników i będzie git
przepiękne te zdjęcia, też bym chciała taką sesję dla swojej gwiazdy, ale muszę zobaczyć jak będziemy stać z kasą w Krakowie znalazłam taką fotograf: https://www.facebook.com/dorotaskawi...graphy?fref=ts
Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Stary 2015-09-24, 12:06   #3217
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

poznanianka my przez właśnie takie widzimisię mojego męża, że on nie lubi pozować, nie mamy zdjęć ślubnych plenerowych I jeśli się zdecyduję na taką sesję to mu tego nie popuszczę tym razem i powtarzam mu ciągle, że drugi raz taki piękny i młody nie będzie więc trzeba sobie na pamiątkę zrobić

JoyceSky piękne zdjęcia robią Ciutkę drogie bo na gruponie się wystawiają i mają taniej za godzinną sesje i 5 odbitek np. ale to trzeba też patrzeć jak są zrobione i czy jest pomysł

Zuzia już na świecie

Stary 2015-09-24, 12:06   #3218
Robusta
Wtajemniczenie

Dziewczyny gratki za wejście w nowy tydzień

beautifuldream
będzie dobrze, nie ma co się martwić na zapas

ja również zaczęłam dziś nowy tydzień to już 33

muszę umówić się na zwiedzanie porodówki tylko mój TŻ jakoś niezbyt chętny :/

byłam dziś na III USG, z Milenką wszystko w porządku, została nadal dziewczynką :P ciąża miarowo idzie z OM a Milenka waży 1890 gram

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 12:20   #3219
Soul89
Zadomowienie

srebrna_smuga: My na pewno będziemy miec taką sesję, bo z mężem się zajmujemy tym tzn zaczynamy Także mały będzie miał sesję że ho ho rózne gadżety, ubranka posiadamy także coś fajnego się wymyśli . dodatkowo moja ciążowa sesja też jest w planach i do 2 tygodni ja zrealizujemy (sukienka się szyje, na dniach ją odbieram ).

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 12:26   #3220
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość

beautifuldream

byłam dziś na III USG, z Milenką wszystko w porządku, została nadal dziewczynką :P ciąża miarowo idzie z OM a Milenka waży 1890 gram
Gratulacje super, że wszystko ok
Stary 2015-09-24, 12:32   #3221
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Poznanianko ja często przed ciąża robiłam tortille, bo poza tym kupnym naleśnikiem, same zdrowe rzeczy są w takiej domowej
Co do cukrów to ja po pierwszym śniadaniu zawsze mam w okolicy 110, po drugim podobnie, a po obiedzie różnie, czasem nie mogę do 90 dobić, tak jak wczoraj po krupniku (a właśnie chyba pytałaś też o odstępy między pierwszym a drugim daniem- ja zazwyczaj mam odstęp 1-2h, chociaż zwykle jem tylko jedno danie), a czasem przekraczam i nie wiem czemu.
Powiedz mi jak wyjdzie Ci po posiłku poniżej 90 to dojadasz wtedy?
Jeśli tak to co?
Ja też jem zwykle jedno danie (nigdy obiadów dwudaniowych nie robiłam), aczkolwiek pytam, bo na weselach czy też w gościach czasem się zdarzy dwudaniowy obiad i nie wiedziałabym co wtedy zrobić
Ja po II śniadaniu nie mierzę, czasem z ciekawości, ale mam mierzyć tylko na czczo i po trzech głównych posiłkach.
Jak cukier mam poniżej 90 to nie podjadam. Bez znaczenia na wyniki, jem co 2,5-3h po prostu Czasem się zdarzy, że szybko jestem głodna i gdyby nie cukrzyca to coś bym sobie zjadła, a czasem jest tak, że nadchodzi pora jedzenia a mi się w ogóle jeść nie chce. No to wtedy jem coś lekkiego po prostu
Dziś po śniadaniu miałam bardzo niski cukier (najniższy jaki miałam) - 70, a po I śniadaniu miałam 109.

A ten spód od tortilii to w mikrofali odgrzewałaś? Bo ja nieogarnięta jestem i nie wiem jak to się do końca robi

Cytat:
poznanianka my przez właśnie takie widzimisię mojego męża, że on nie lubi pozować, nie mamy zdjęć ślubnych plenerowych I jeśli się zdecyduję na taką sesję to mu tego nie popuszczę tym razem i powtarzam mu ciągle, że drugi raz taki piękny i młody nie będzie więc trzeba sobie na pamiątkę zrobić

A to mój nie miał wyjścia i pozował Sesję mamy zaje... po prostu Ale fotograf był świetny, taki na luzie

Cytat:
Super wieści

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 12:38   #3222
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:

beautifuldream

O jak pięknie Rosną super te nasze dzieciaczki Goń Tżeta bo potem będzie myślał jak trafić do Ciebie jak się zacznie

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
srebrna_smuga: My na pewno będziemy miec taką sesję, bo z mężem się zajmujemy tym tzn zaczynamy Także mały będzie miał sesję że ho ho rózne gadżety, ubranka posiadamy także coś fajnego się wymyśli . dodatkowo moja ciążowa sesja też jest w planach i do 2 tygodni ja zrealizujemy (sukienka się szyje, na dniach ją odbieram ).
Super, zazdroszczę Pochwalisz się potem jak wyszło?

Zjadłam trzy małe jabłka starte z cynamonem, jadłam tak w pierwszym trymestrze i teraz mi znów wróciła ochota

Zuzia już na świecie

Stary 2015-09-24, 12:47   #3223
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:

beautifuldream

fajnie, że na USG wszystko w porządku u Milenki.

dobrze kojarzę, że jesteś z Krakowa? Którą porodówkę chcesz zwiedzać?
Stary 2015-09-24, 12:51   #3224
olilina
Zakorzenienie

Poznanianko nie mam mikrofali w domu
Ja robię tak, że ten naleśnik smaruję cienko sosem, na to daję sałatę lub kapustę pekińska, pokrojone pomidory, ogórek zielony, cebulę, czasem kukurydzę czy paprykę, zależy co mam w domu i kiedyś usmażone a obecnie ugotowane mięso z kurczaka pokrojone w kostkę, całość polewam sosem i zawijam, owijam w folię aluminiową i na 2-3 minuty wkładam do piekarnika rozgrzanego

Srebrna smugi ja często na podwieczorek jem potarte jabłko z cynamonem, tylko że mieszam to z ryżem i polewam odrobiną roztopionego masla pycha
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 12:57   #3225
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Poznanianko nie mam mikrofali w domu
Ja robię tak, że ten naleśnik smaruję cienko sosem, na to daję sałatę lub kapustę pekińska, pokrojone pomidory, ogórek zielony, cebulę, czasem kukurydzę czy paprykę, zależy co mam w domu i kiedyś usmażone a obecnie ugotowane mięso z kurczaka pokrojone w kostkę, całość polewam sosem i zawijam, owijam w folię aluminiową i na 2-3 minuty wkładam do piekarnika rozgrzanego
A ja za to piekarnika nie mam Na nowym mieszkaniu się jeszcze nie dorobiliśmy - mamy tylko prodiż

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-24, 13:06   #3226
wizaz_p_l
Raczkowanie

Cytat:
Planujemy chrzciny dopiero 6 marca i też chcę fotografa bo u szwagierki były przypadkowe zdjęcia i beznadzieja...
Łohoho! Kobieto Ty już wiesz kiedy chrzciny! Ale masz wszystko zaplanowane!
Stary 2015-09-24, 13:06   #3227
Robusta
Wtajemniczenie

Icolesemyeyes
tak z Krakowa. Chciałabym rodzić w Żeromskim, wiem że można umówić się na niedzielę, nie pamiętam czy da radę w tygodniu :/ chyba muszę zadzwonić i podpytać jeszcze raz :P
tłumaczę TŻtowi, że musi wiedzieć gdzie mnie zawieźć, bo do szpitala mamy 20 min jazdy a nawigację będzie ustawiał z 10 jak przyjdzie co do czego :P

pisałyście o ruchliwości dzieciaczków, Nasza jakoś też jest średnio aktywna, bardziej wieczorem i w nocy ją czuję, a w dzień to różnie.

Dziewczyny powiedzcie mi, jak dokładnie wygląda siara ? Ostatnio po przytulaniu oglądałam sutki i jak jednego ścisnęłam to wyleciał taki mega żółty płyn zastanawiam się czy to to :P swoją drogą obrzydziło mnie to :P

Stary 2015-09-24, 13:13   #3228
wizaz_p_l
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JoyceSky Pokaż wiadomość
Ja na początku miałam TSH 6 czy 7 i mój lekarz gbur mi walnął: "Proszę się jeszcze nie cieszyć z pęcherzyka ciążowego bo u pani to TSH takie, więc nie wiadomo czy się serduszko pojawi". Totalnie to niedelikatnie powiedział
Burak

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Beautifuldream Dobrze zrobiłaś, że zareagowałaś. Wszystko będzie dobrze
Stary 2015-09-24, 13:15   #3229
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Icolesemyeyes
tak z Krakowa. Chciałabym rodzić w Żeromskim, wiem że można umówić się na niedzielę, nie pamiętam czy da radę w tygodniu :/ chyba muszę zadzwonić i podpytać jeszcze raz :P
tłumaczę TŻtowi, że musi wiedzieć gdzie mnie zawieźć, bo do szpitala mamy 20 min jazdy a nawigację będzie ustawiał z 10 jak przyjdzie co do czego :P

pisałyście o ruchliwości dzieciaczków, Nasza jakoś też jest średnio aktywna, bardziej wieczorem i w nocy ją czuję, a w dzień to różnie.

Dziewczyny powiedzcie mi, jak dokładnie wygląda siara ? Ostatnio po przytulaniu oglądałam sutki i jak jednego ścisnęłam to wyleciał taki mega żółty płyn zastanawiam się czy to to :P swoją drogą obrzydziło mnie to :P
Tak tak to żółte to siara Tylko nie ściskaj i nie ruszaj bo ja tak robiłam i proszę, muszę leżeć bo szyjka zaczęła reagowac

Cytat:
Napisane przez wizaz_p_l Pokaż wiadomość
Łohoho! Kobieto Ty już wiesz kiedy chrzciny! Ale masz wszystko zaplanowane!
Haha nooom Uwielbiam planować <3 :P My mamy tak, zaplanowane święta, urodziny w lutym kuzynki, chrzciny a potem idziemy na wesele przyjaciół. I tak mam pół roku zaplanowane Gorzej jak nie idzie zgodnie z planem ale wtedy sie po wkurzam i myślę dalej

Zuzia już na świecie

Stary 2015-09-24, 13:22   #3230
wizaz_p_l
Raczkowanie

srebrna_smuga no widzisz, a u mnie ostatnio mama się pyta gdzię będziemy kąpać Nelkę to jej odpowiedziałam "wyjdzie w praniu" kiedyś ktoś pytał o chrzciny, a ja na to "może w sierpniu... o ile w ogóle" (i ten skonsternowany wzrok czy aby nie żartuję) parę jeszcze takich przykładów by się znalazło
Stary 2015-09-24, 13:23   #3231
czekooczekolada
Zakorzenienie

ja jak mam za niski cukier - np wczoraj po obiedzie 88 czy po kolacji - to dojadam, najczesciej cos malego slodkiego. bo tu chodzi o to, zeby ten cukier utrzymywac na w miare rownym poziomie,żeby nie skakał, a nie ze on mi spadnie do 80 i ja zjem obiad i podskoczy mi do 130. staram sie go trzymac mniej wiecej na poziomie 100-115.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-09-24, 13:23   #3232
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak tak to żółte to siara Tylko nie ściskaj i nie ruszaj bo ja tak robiłam i proszę, muszę leżeć bo szyjka zaczęła reagowac

Haha nooom Uwielbiam planować <3 :P My mamy tak, zaplanowane święta, urodziny w lutym kuzynki, chrzciny a potem idziemy na wesele przyjaciół. I tak mam pół roku zaplanowane Gorzej jak nie idzie zgodnie z planem ale wtedy sie po wkurzam i myślę dalej
Ja też wiecznie planuję lubię wiedzieć na czym stoję i co będzie
Stary 2015-09-24, 13:40   #3233
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ja jak mam za niski cukier - np wczoraj po obiedzie 88 czy po kolacji - to dojadam, najczesciej cos malego slodkiego. bo tu chodzi o to, zeby ten cukier utrzymywac na w miare rownym poziomie,żeby nie skakał, a nie ze on mi spadnie do 80 i ja zjem obiad i podskoczy mi do 130. staram sie go trzymac mniej wiecej na poziomie 100-115.
Zapytam z ciekawości mojej diabetolog, co w takiej sytuacji mam zrobić. Aczkolwiek ostatnio mam cukier na mniej więcej tym samym poziomie.
Zmierzyłam z ciekawości po II śniadaniu i miałam 119. A zjadłam jabłko, 4 malutkie biszkopty i kilka słonych paluszków

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-24, 13:52   #3234
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wizaz_p_l Pokaż wiadomość
srebrna_smuga no widzisz, a u mnie ostatnio mama się pyta gdzię będziemy kąpać Nelkę to jej odpowiedziałam "wyjdzie w praniu" kiedyś ktoś pytał o chrzciny, a ja na to "może w sierpniu... o ile w ogóle" (i ten skonsternowany wzrok czy aby nie żartuję) parę jeszcze takich przykładów by się znalazło
O nieee hehe Dobra jesteś

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Ja też wiecznie planuję lubię wiedzieć na czym stoję i co będzie
To tak samo Jaki jesteś znak?

Zuzia już na świecie

Stary 2015-09-24, 13:53   #3235
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Icolesemyeyes

ok rozumiem, ja akurat chcę pozwiedzać porodówki w centrum, został mi jeszcze Kopernik i Narutowicz

tak to powinna być siara. Trzeba przyznać, że nie wygląda zbyt apetycznie
Stary 2015-09-24, 13:57   #3236
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Postanowiłam sobie zrobić prezent za te męczarnie w ciąży Zamówię sobie jak Zuzia się już urodzi rzemyk z Lilou z grawerem co mam w podpisie i datę urodzin. A co, należeć będzie mi się za te męczarnie. Ciekawe czy mąż pomyśli chociaż o kwiatach Pamiętam jak teściowa miała focha do swojego zięcia, że jej córce nawet kwiatka nie kupił hehe

Zuzia już na świecie

Stary 2015-09-24, 13:58   #3237
cynamon_
Zakorzenienie

Iclosemyeyes, co do siary no nie wygląda apetycznie ale maluchy będą się aż trzasc za tym jedzonkiem u mnie kropelki są niektóre przezrocztste a niektóre żółte, tez tak macie?
Stary 2015-09-24, 14:03   #3238
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
O nieee hehe Dobra jesteś

To tak samo Jaki jesteś znak?
Ja skorpion 15 listopada mam urodziny, oby Ala w ten sam dzień się nie urodziła

Cytat:
Postanowiłam sobie zrobić prezent za te męczarnie w ciąży Zamówię sobie jak Zuzia się już urodzi rzemyk z Lilou z grawerem co mam w podpisie i datę urodzin. A co, należeć będzie mi się za te męczarnie. Ciekawe czy mąż pomyśli chociaż o kwiatach Pamiętam jak teściowa miała focha do swojego zięcia, że jej córce nawet kwiatka nie kupił hehe
Ja bardzo chcę kupić sobie bransoletkę, do której doczepia się te Charmsy, i chciałabym każdego Charmsa z literką A, bo my we trójkę wszyscy imiona na "A" mamy

Rety włączyłam sobie tą szkołę rodzenia online, odcinek Przewijanie, i się popłakałam jak bóbr te maleństwo takie malutkie i nóżkami kopie sobie wyobraziłam, że niedługo ja będę moje Maleństwo tak przewijać i się popłakałam ze wzruszenia...

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Iclosemyeyes, co do siary no nie wygląda apetycznie ale maluchy będą się aż trzasc za tym jedzonkiem u mnie kropelki są niektóre przezrocztste a niektóre żółte, tez tak macie?
Tak tak a u mnie częściej takie beżowe są
Stary 2015-09-24, 14:14   #3239
Robusta
Wtajemniczenie

O kurde srebrna dobrze wiedzieć, bo ja od soboty czasem ściskam :/ dobrze, że wieczorem wizyta u gina to mi sprawdzi czy wszystko ok

Icolsemyeyes
co do Kopernika to wiem, że chwalą sobie ale ja zostałam tam okropnie potraktowana na SORze i nikomu bym nie poleciła tej placówki za to jak się tam zachowali, poszłam z krwawieniem a Pani z rejestracji nie wiedziała czy mogę się na SOR zarejestrować tylko kazała iść zapytać się lekarza. Lekarz na szczęście pozwolił, ale co z tego jak mówiłam i babce w recepcji i lekarce, że mam taki problem skoro ważniejsze były Panie na umówienie CC. Siedziałam tam 2 godziny i umierałam ze strachu więc nie mam dobrych wspomnień z tego szpitala.

Stary 2015-09-24, 14:24   #3240
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

O Agusiek pytam bo zauważyłam, że mamy podobne spojrzenie (ja jestem baran;p) i teraz tak sobie myślę, że fajnie by było gdyby Zuzia była skorpionem Nie znałam nigdy nikogo a jak będę miała dwie wagi w domu to chyba nie wyrobie z podejmowaniem decyzji za dwie osoby i jeszcze ja Te charmsy też fajny pomysł, szczególnie jak macie wszyscy imię na "A"

O i z urodzinkami ale byście się wbiły hehehe Ale zaciskaj nogi to może uda się wbić w strzelca

Idę umyć lodówkę bo nie mogę już siedzieć a ta rwa mi nie przeszła, kuleję na jedną nogę a czasem łapie mnie też w drugiej

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
czasem wodniste mi leci a czasem mega gęste żółte. Bleee

Robusta zostaw cycki aż do min 38 tyg Chyba nie chcesz być w klubie leżących

Zuzia już na świecie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości