![]() |
#931 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pogadałam z TŻ i powiedział, że nie wyobraża sobie mnie z noworodkiem i nerwami przed sesją.. Że jeśli urlop spowoduje, że będę się czuć spokojniej psychicznie itd to żebym brała. Ja skończę licencjat, on skończy liceum i zda maturę i weźmiemy się za kolejnego dzidziusia ![]() ![]() Chyba się przekonałam.. prześpię się z tym jeszcze trochę i jak coś to mam czas jeszcze. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Wtajemniczenie
|
O mamo zmierzylam sie w pasie i mam 106 cm
![]() ![]()
#933 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wcześniej jakos nie przepadałam za alkoholem raz na jakiś czas piwko czy winko z mężem a teraz mam taka chcice że szok, śmieszne to jest. Jak mąż ma piwko do meczu to zawsze otwiera i daje mi powąchać hehe taki już zwyczaj mamy ![]() Wczoraj byliśmy na wizycie i lekarz do mnie: co dolega mamusi jakie skargi do mnie? ja mówie: piwka mi się chce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Zakorzenienie
|
To ja na odwrót - jakoś kompletnie nie ciągnie mnie do alkoholu
![]() ![]() ![]() Magda, moim zdaniem powinnas iść na dziekankę, olać studia na rok. To są studia, rok przerwy nie zrobi większej róznicy ![]() ![]() Mam dziś zły humor wyprawkowy. Wiem, że siedzę w domu i w ogóle, więc mam na myślenie kupę czasu. Ale chciałabym zainteresowania nie strony męza, a nie, że np. 4 tygodnie temu wybraliśmy wózek, poprosiłam, by zobaczył jakie kolory mu sie podobają, bo mnie aż kilka i od tego czasu... cisza ![]() ![]()
30.12.2012 ![]() 26.04.2014 ![]() Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-09-24 o 12:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zapytaj go - on serio o tym nie pomyślał i jemu jest obojętne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Zakorzenienie
|
Miałam taki etap, że się aż trzęsłam na widok piwa, napiłam się dwa łyki i mi przeszło. Myślę, że dziecku nic się z tego powodu nie stało, a ja byłam zaspokojona.
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Zakorzenienie
|
medeline dokładnie zapytaj wprost, ja też jakbym mojemu nie przypomniała to zwyczajnie w świecie zapomniał tzn może i nie zapomniał tylko wybór i kolor zeszedł na dalszy plan i myślał, że jeszcze jest czas. Nie powinien tego źle odebrać, i według mnie to nie jest wymuszenie tylko właśnie współpraca. Jak w naszym wypadku ja mam na głowie teraz tylko dzidziusia, a on milion innych rzeczy, ja myślę o tym, on o tamtym i się uzupełniamy.
Magda, ja też miałam rok przerwy między liceum, a studiami jakoś nie uśmiechało mi się iść od razu i też byłam w Anglii i chwilę w Niemczech. I później wróciłam zrobiłam licencjat i magistra i nie było problemu. |
![]() ![]() |
![]() |
#938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie sie mierzysz,w ktorej czesci brzucha?
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
![]() ![]() |
![]() |
#939 | ||
Zadomowienie
|
Tak oto zaczęliśmy... 27 tydzień! Coraz bliżej poród, coraz bliżej maluszek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja akurat studiuję dziennie, ale mam te same przemyślenia. Dziecko rośnie raz, a wykładowcy co roku mówią to samo. Marnowanie czasu - mam to samo na zajęciach stricte pedagogiczno-teoretycznych. A u nas to takie królowały na I roku, choć studiuję logopedię ![]() Ewusia ale cudnie wyglądasz ![]() Malwi jak Ciebie to uszczęśliwia to super. Mnie na przykład nie jest na co dzień potrzebny kontakt z wielką ilością ludzi i siedzenie w domu po prostu uwielbiam. Do tego muzyka, jakieś diy czy cokolwiek i jestem szczęśliwa ![]()
![]() |
#940 |
Zakorzenienie
|
KINGA, pytałam wprost, nawet mówiłam że trzeba wybrać sklep w którym go kupimy i nic. Cisza. Chciałam pojechać do sklepu zobaczyć łóżeczko na żywo, to nie, bo z imprezy wrócił o 17 (nie chciał, żebym przyjechała wcześniej i byśmy to załatwili, wolał wracać z bratem i korzystać jeszcze z imprezy). Teraz do gina nie pojedzie ze mną, bo musiałby kursować tam i z powrotem, więc załatwienie dwóch rzeczy na raz odpada. Na sobotę,żeby się przejechać, to mu sie nie chce. Guzik mnie obchodzi że ma inne sprawy na głowie, każdy coś ma, nie przesadzajmy, że praca do 16 to taki wyczyn. Nie mam złożonej komody, nie mam zrobionej szafy w przedpokoju na która czekam od czerwca. Ciągle jest, że w weekend, potem. A ja już mam dość przypominania. Jak w aucie jego rodziców jest coś do zrobienia to na już.
30.12.2012 ![]() 26.04.2014 ![]() Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-09-24 o 12:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Zakorzenienie
|
Wiesz może ja mam też trochę inne myślenie, siedzę sama w wielkim domu, jedyny kontakt z ludźmi jaki mam, to starsze panie-sąsiadki, no nie pogadam sobie z nimi o pierdołach dotyczących dziecka, czasami odwiedzi mnie żona kuzyna, kontakt tylko przez telefon i internet. TŻ wraca za 1,5 tygodnia, może się coś ruszy, ale to też zacznie się spotykać ze swoimi kumplami, a ja nie chcę być sfrustrowaną mamą, bo nie mam z kim wyjść od czasu do czasu na pogaduchy, dlatego czasami naprawdę brakuje mi ludzi. Moja mama się dziwi, że gadam do psa i nie ruszam się bez niego nigdzie. Kajtek nawet nauczył się, że jak biorę kluczyki od auta tylko po to, żeby przestawić samochód na podwórku, to wsiada ze mną do auta i jedzie na "wycieczkę".
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym PrincePolo mleczne wszamała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do wyboru kolorów, cóż moj TŻ tylko zapytał czy mi się to podoba, bo jeśli tak i jestem pewna, to on się ze mną zgadza. Jak to określa rozróżnia tylko 3 kolory, biały czarny i choojowy. ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#944 | |
Zakorzenienie
|
Ok złożyłam kolejne zamówienie tym razem od ROBiK_Radom. Zakupy internetowe zakończone ... tak myślę
![]() medeline to jak tak, to już nie fajnie się zachowuje. Co to znaczy, że się nie chce... ok może być raz czy dwa zmęczony, ale to też jest bardzo ważne. To mój wraca po 18 i jeszcze jedzie ze mną do sklepu bo np tak jak wczoraj dostałam kupony zniżkowe na pięciopak chusteczek nawilżonych i już je chciałam mieć ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Zakorzenienie
|
kinga co tam pozamawiałaś?
![]() Dotka raczej nie. Jeśli jestem to idę się zdrzemnąć, ale to nie częste. hariett graty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
jakie podpaski poporodowa kupujecie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Wtajemniczenie
|
Baby tak na wysokosci pepka
![]() No wlasnie Kinga co tam jeszcze zamowilas?
#948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#949 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No ja mam dziewczyny, które niby się podzielą, ale np. nie dadzą Ci jakiegoś wykładu albo nie powiedzą konkretnie co i jak albo walną tekstem "a jak tak brzydko bazgrzę na pewno się nie doczytasz" ![]() ![]() No właśnie - zwłaszcza, że to pierwsze to chciałabym móc się nacieszyć, przy drugim już pewnie tak nie będę miała ![]() ![]() Ja też mam tak że lubię siedzieć w domu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Zakorzenienie
|
Skopiowałam moje zamówienie co by było szybciej
![]() 1x BIAŁE BAWEŁNIANE SKARPETKI YO! 3-6m bezuciskowe 62 (5541167750) 1x KOSZULKA KAFTANIK r.56 BIAŁE, ŻYWE KOLORY wyprawka (5155528129) 1x KAFTANIK r.68 OCIEPLANY Z KAPTURKIEM JAK BLUZA (5206943534) 1x KOMPLET r.68 ŚPIOCHY + KAFTANIK duży wybór wzorów! (5142801799) 1x BODY - KOSZULA r.68 wizytowe CHRZEST i inne okazje (5590973356) 1x BIAŁE BAWEŁNIANE SKARPETKI YO! 0-3m bezuciskowe 56 (5541167699) 1x SKARPETKI z GRZECHOTKĄ śliczne ciepłe 56 62 68 74 (5660198894) 1x BODY krótki rękaw r.62 DUŻO WZORÓW piękne kolory (5650641363) 1x PIELUCHY pieluszki FLANELOWE MILUTKIE wyprawka (5667757215) 1x PÓŁŚPIOCHY SPODENKI Z KIESZONKĄ r.62 SPODNIE DRESY (5260725258) 1x ŚPIOCHY rozpinane w kroku r.68 MARYNARZ (5238237994) 1x BODY KOPERTOWE r.62 krótki rękaw POLSKIE NAPISY (5277392553) |
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Zakorzenienie
|
Czarnula, to ja nie wiem skąd Ty masz tyle informacji
![]() Bigcoffee - co tam u Ciebie, bo widzę, że jesteś, a dawno Cię nie widziałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Zakorzenienie
|
było o tym wczoraj - całkiem fajnie rozpisała któraś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Rozeznanie
|
No i już jest pierwsza fura. Baby design husky i zestawem wineterpack
![]()
#954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I powiedzcie co mi z tych studiów moich przyszło? Nic, ok pracowałam w Polsce w US ale tylko na zlecenie, a tak to w sklepie. Tutaj żeby moje studia wykorzystać to musiałabym znać niemiecki bardzo dobrze w mowie i piśmie, a z tym na razie jest ciężko. Także moje studia, 5 lat życia, kupa kasy i szkoda gadać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#955 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ej.. Kinga.. jakie zakupy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#956 |
Zakorzenienie
|
pietrusiowata super jest, kurcze ciekawe jaki ten mój będzie bo tez na samym początku zastanawiałam się nad Husky i nie wiem czemu go nie wzięłam, a bardzo fajnie się prezentuje
|
![]() ![]() |
![]() |
#957 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ktoś pytał warsztaty "Mamo to ja"
||
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Rozeznanie
|
My na żywo go kilka razy oglądaliśmy i zamówiłam na necie taniej. Teraz kolejna rzecz to łóżeczko
![]() ![]()
#959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Aha i jeszcze nie ma pewności, czy w danym kraju uznają Ci Twój dyplom. Np tutaj w większości przypadków uznają tylko część, w sensie że musisz tak czy tak iść tutaj i zrobić np dodatkowy kurs cz jakieś dwa przedmioty i dopiero będziesz mieć uznawany dyplom. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja teraz już znam miasto, jest duże więc ma dużo możliwości. Jeśli coś to się spakuję i pojadę w odwiedziny do kogoś. Ale ogólnie lubię siedzieć w domu - może dlatego moja praca tak mi odpowiada ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.