|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
ja sobie już dawno zażyczyłam skromny pierścionek za córę, zobaczymy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale lekarze za to świetni, coś za coś
|
|
|
#3242 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
Myślałam o naszych inicjałach, np. coś w stylu S+M=N na odwrocie data urodzenia ![]() Póki mąż w Warszawie jest to mógłby to na miejscu załatwić, ale od listopada planuje już wrócić do domu i pracować z domu. No chyba, że go później specjalnie wyślę do Wwy, albo lepiej, pojadę z nim ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też zdarza się czasami wycisnąć taką żółtawą wydzielinę, ale po tym co piszecie już nie będę tego robić.
Mnie od wczoraj wkurza sąsiad nade mną nie wiem co on robi, czy to jego dzieci ale co chwila słychać takie łomotanie w jego podłogę. Tak jakby ktoś ciężki zeskakiwał, no nie wiem nawet co to może być, ale zdarza się to u nich często. Wczoraj chciałam się zdrzemnąć a tu co chwila takie łup łup no to zaczęłam walić w rurki od kaloryfera, pomogło ale na chwile. A teraz jeszcze puszcza mega głośno muzykę
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
Wizaz, nie martw się niektóre kobiety nie mają wcale, dopiero po porodzie im się wydziela i karmią
|
#3245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myślę że na tp byłaby już klucha duża z niej i weź urodź sn Więc może na początku listopada by się udało jakoś nie chciałabym żeby miała urodziny razem ze mną, zresztą nikt by nie chciał mieć urodziny razem z matką A co do znaku skorpiona, to znak ogółem bardzo żywiołowy i erotyczny wszyscy to mówią. Więc dziewczyny uważajmy na swoje pociechy w przyszłości Są to perfekcjoniści, czyściochy, lubią wszystko i wszystkich ustawiać wg swoich upodobań, trochę egoiści, no i wiecznie planujący. A i lubią luksusy, często w życiu dążą do czegoś. Jak coś zdobędą to szukają nowego celu i tak w kółko tak jakby - wiecznie im mało i ciągle do czegoś dążą
Edytowane przez Agusiek89 Czas edycji: 2015-09-24 o 14:41 |
|
|
|
|
#3246 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie widać że coś tam żółtego jest, ale jeszcze nigdy nie cieklo. Tzn raz wieczorem przed pójściem spać na piżamie była mała plamka, ale nie dam sobie ręki uciąć czy to od wiary czy woda mi kapnęła.
|
|
#3248 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zobaczymy jak "wyjdzie"
|
|
#3249 |
|
Zadomowienie
|
Pojechałam do centrum handlowego, trochę pochodziłam i teraz padam ze zmęczenia. Kupiłam sobie biustonosz do karmienia w h&m,a przede wszystkim jechałam po niespodziankę dla tz, kupiłam mu nową fife na konsole
Plecy to mnie tak bolą że chyba zaraz spróbuje ciepłego prysznica :/ Mam straszną ochotę na kluski z sosem, skocze do biedronki po mrożone ![]() cynamon Zazdroszczę warunków w szpitalu! Ja to chyba jestem jakaś niewrazliwa, nawet ostatnio oglądałam te 600 gramów szczęścia ale mnie to... nudziło.
|
|
#3250 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Iclosemyeyes myślę nad banałem serduszko albo szablon dziewczynki
Pierścionek podsuwałam mojemu ale on stwierdził, że w takim razie jemu tez należy się prezent że zostanie ojcem Ja mówię, że dla niego prezent to Zuzia, którą urodzę a on że ona jest prezentem dla nas oboje. Nie chciało mi się nawet komentować jego durności ![]() Cytat:
No to mąż będzie miał nieźle z nami ![]() O właśnie to jak wytrzymasz z małą Alą jak będzie podobna do Ciebie? ![]() wizaz_p_l jak mąż nie ogarnie to zamów sobie online ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz rację z tym pierścionkiem, tym bardziej, że ja zaręczynowego nie noszę, bo mi w ogóle nie pasuje do obrączki, więc miejsce mam na inny ![]() a w temacie znaków zodiaku to nawet miałam Ci pisać, że zazdroszczę, że będziesz miała najprawdopodobniej małą wagę, najlepszy znak (to piszę ja, waga ) Może faktycznie z podejmowaniem decyzji nie jest łatwo, ale poza tym same zalety
|
|
|
#3252 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jakoś powinien to zrekompensować ![]() O to rzeczywiście podobne jesteśmy Mój mąż właśnie mówi, że jak Ala będzie tak samo wredna i krzykliwa jak ja to nie wie jak z dwiema taki babami wytrzyma No zobaczymy jak to będzie ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
ogółem jest dobrym człowiekiem, bardzo wrażliwym i troskliwym
|
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
Ja akurat nie zwracałam uwagi na znaki zodiaku. Ja też miałam być wagą (mojej mamie bardzo zależało), a się pospieszyłam 2 tygodnie i jestem zodiakalną panną
Nie wiem czemu ale sobie tak ubzdurałam, że fajnie jakby się udało i miałabym termin na listopad (nie chciałabym w grudniu rodzić, tym bardziej że miałabym termin w Boże Narodzenie). A jeśli będzie nas stać i zdecydujemy się na drugie dziecko to chciałabym rodzić na wiosnę lub latem Najlepiej w marcu, ewentualnie w czerwcu lub lipcu. W kwietniu nie, bo u nas w rodzinie wiele osób jest z kwietnia, w maju mąż ma urodziny, a w sierpniu mamy rocznicę ślubu. Po prostu chciałabym żeby dziecko miało swoje święto
|
#3254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zobaczymy co nam będzie dane Generalnie wagi są ok tylko ja po tylu latach myślę, że mojemu mężowi np. brakuje tego zdrowego egoizmu. On strasznie lubi wszystkim pomagać, jak ktoś go o coś prosi to leci odrazu na skrzydłach i nawet nie pomyśli, że ludzie lubią wykorzystywać. Nie raz przez to dostaje w pupę i potem muszę gadać nieśmiertelne "a nie mówiłam?". Trzeba jednak przyznać, że jest pracowity, ma artystyczną duszę i jak wychodzimy do znajomych to zawsze robi dobre wrażenie i nikt mi nie wierzy potem jak na niego marudzę jaki potrafi być O strzelca znam jednego Premier Ewę Kopacz
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko Zuzia już na świecie Edytowane przez srebrna_smuga Czas edycji: 2015-09-24 o 15:11 |
|
|
|
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę nie ogarniam tych cukrów.
Wczoraj po krupniku 87, dziś ten sam krupnik to pomyślałam, że zjem jeszcze do niego kromkę chleba, żeby znowu nie było tak nisko i co cukier po godzinie 133 ![]() Co do znaków zodiaku, moja teściowa i szwagierka to skorpiony
|
|
|
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3257 |
|
Zadomowienie
|
Mi się miesiąc listopad totalnie nie podoba powiem szczerze. A mam tak w samym środku termin że raczej się nie uratuje przed tym. Jak juz musi być listopad to niech będzie 2, wtedy mamy rocznicę. Byle nie 6 bo już z 6 jest siostrzenica.
|
|
#3258 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i los spłatał nam figla. Osobiście też wolałabym późną wiosnę lub wczesne lato - można zrobić imprezę urodzinową na świeżym powietrzu ![]() Cytat:
ale resztę cech opisałaś idealnie ![]() haha o nie ten przykład mnie rozłożył na łopatki
|
|
|
#3259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Agusiek mój mąż myśli dziwnie bo jeśli mogę jeszcze dodać :P to on za nim wyda 2zł to musi przemyśleć to na wszystkie sposoby hehe. No a ja lubię wydać pieniążki na już. Jak coś potrzebuje to idę i kupuję. Aaa i nie lubię fuszerki. Jeśli kupuję to musi to być przynajmniej średnia półka a na prezent to już w ogóle. Tak samo mam jak urządzam imprezy albo jest ona na wypasie albo wcale
Poznanianka jesteś panną zodiakalną i już wiem, że u Ciebie też wszystko musi być perfekcyjnie. Przez to udaje Ci się nad tą cukrzycą zapanować olilina i da się żyć? Śmieję się bo czytałam, że skorpiony nie lubią się z lwami (moja mama) i wodnikami (moja teściowa) i chyba Zuzia będzie dawała babciom w kość ![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
A Twój mąż jaki znak?![]() Jesień to fajny czas dziewczyny Lato było takie ciężkie teraz, nie wyobrażam sobie rodzić i karmić w taki upał. Mnie się z kolei marzył maj <3
|
|
#3260 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jestem oszczędna i każdy grosz przemyślam, nie kupuję nic na hop siup. Zawsze muszę się zastanowić czy mi to naprawdę potrzebne Panny też są oszczędne
|
|
|
#3261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3262 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem spod jakiego znaku jest moja babcia (chyba ma urodziny pod koniec sierpnia, zawsze to ukrywa) ale jest najlepsza na świecie... właśnie przywiozła mi na rowerze knedle ze śliwkami
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
srebrna_smuga, dziękuję
Iclosemyeyes, ja ogólnie też wolałabym inny miesiąc, właśnie jakiś wiosenny, ale o staraniach zaczęliśmy myśleć w styczniu, bo pod koniec grudnia dostałam w pracy umowę na czas nieokreślony. Mój mąż też chciał żeby dziecko nie było z końca roku tylko z wiosny albo lata, ale już bardzo chcieliśmy się starać i wtedy właśnie stwierdziłam, że fajnie by było jakby się udało z terminem na listopad (tym bardziej, że wiedziałam, że termin będę mieć na koniec listopada, a nie początek).
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
Wizaz, jeju taka babcia to skarb♡
Ja generalnie nie wierzę w znaki zodiaku, każdy ma swój "osobisty" charakter, w dużej części wymieszane geny
|
#3265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jak kocyk dla małej mieliśmy wybrany już dawno, a ja dalej nie mogłam się zebrać i zamówić mój mąż to lew, podobno idealnie do siebie pasujemy ale z lwem też nie jest łatwo, bardzo jest łasy na komplementy i pochlebstwa, a najmniejsza krytyka to nóż w serce ![]() masz rację, że w tym roku lato byłoby okropne na rodzenie, podziwiam dziewczyny, które miały termin w sierpniu Cytat:
|
|
|
#3266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i dostałam co prawda msc temu, piękny pierścionek białe złoto z diamencikiem ![]() co do lekarzy na SORze to jedna babka taka młoda nawet USG by mi nie zrobiła gdyby nie to, że przyszedł lekarz taki straszy i jej powiedział żeby jednak mnie zabrała, ale może ja też tak trafiłam, sama nie wiem... Srebrna Obiecuję, że nie będę tykać. Nic o tym nie wiedziałam... Ale jak już skończę 37 tydz to czemu nie :P Ale to w ogóle nie wolno "bawić się" sutkami ? Agusiek mój mąż Panna i jest mega oszczędny !!! Wręcz momentami do przesady ! Ja znów czasem jestem trochę rozrzutna (chyba tylko jak kupuję kosmetyki) ale potrafię sobie odmówić pewnych rzeczy bo wiem, że nie są mi koniecznie potrzebne więc ze mną tragedii nie ma. A TŻta muszę czasem przekonywać jak się waha czy coś kupić czy nie, to muszę mu ładnie wszystko podeprzeć argumentami dlaczego tak a dlaczego nie :P
Razem Zaręczeni: 07.12.2013 Ślub: 18.10.2014 ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html Edytowane przez Robusta Czas edycji: 2015-09-24 o 16:21 |
|
|
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z dziewczynami co do listopada, słaby miesiąc, chyba najgorszy...ale cóż, ja liczylam na sierpień/wrzesień ale staranka się wydluzyly nieco
![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Fajnie by było gdyby mała się wykluła pod koniec października ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Co do prezentow z okazji narodzin, ostatnio pokazalam mężowi jakie pierścionki mi się podobają, a jak nie "załapał" to kupie sobie sama charmsa do mojej bransoletki, ogladalam juz takie malusie smoczki różowe ♥ słodkie
|
#3268 |
|
Wtajemniczenie
|
A czemu slabo ze listopad?
Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
Karoseria, jakos tak listopad kojarzy mi się ze smutnym świętem i z zimnem na dworzu
|
#3270 |
|
Wtajemniczenie
|
Aa no tak. Troche smetny faktycznie.
Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.

Pamiętam jak teściowa miała focha do swojego zięcia, że jej córce nawet kwiatka nie kupił hehe 

u mnie kropelki są niektóre przezrocztste a niektóre żółte, tez tak macie?
ale lekarze za to świetni, coś za coś

nie wiem co on robi, czy to jego dzieci ale co chwila słychać takie łomotanie w jego podłogę. Tak jakby ktoś ciężki zeskakiwał, no nie wiem nawet co to może być, ale zdarza się to u nich często. Wczoraj chciałam się zdrzemnąć a tu co chwila takie łup łup
Chyba nie chcesz być w klubie leżących
Nasz ślub 16.08.2014 

tak jak kocyk dla małej mieliśmy wybrany już dawno, a ja dalej nie mogłam się zebrać i zamówić