|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
Gdyby on miał decydować czy słonik czy kropki to musielibyśmy na trzy razy jechać do sklepu. Nie no teraz jak o tym piszę to myslę, że to nawet słodkie jest. O tak lwy takie są ![]() Ja nie przepadam za czerwcem, lipcem i sierpniem :P Taki dziwoląg ze mnie, że uwielbiam marzec, kwiecień, maj, wrzesień, październik <3 Lubię też jak jest zima ale taka porządna co można wieczorem iść na spacer i płatki śniegu tak spadają i błyszczą się pod światłem ![]() Robusta właśnie jak się chce przyśpieszyć poród to maca się sutki :P Generalnie nie powinno dotykać się piersi, sutków. Ja teraz tylko delikatnie masuje jak daje krem ale nie powiem boję się to robić.
|
|
#3272 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
Fotelik Maxi Cosi Cabriofix model Concrete.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3273 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale teraz chcialabym miec jak najszybciej malucha przy sobie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
) . musi być po jego myśli, bo jak nie to no i lew ma zawsze racje i jest obrazalski ;d
|
|
|
#3274 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przykre, że tak Cię potraktowali na tym SORze, ale to akurat ciężko przewidzieć jak się trafi, pewnie w każdym szpitalu jest ktoś taki niestety...Cytat:
![]() Cytat:
jak zatwierdza to ja jeszcze walczę ze sobą trochę czasu czy aby na pewno brać a jak mówi, że nie to jestem oburzona, że dlaczego haha fajnie, że mąż ma taki kontakt z teściową mój się chyba boi mojej mamy, zawsze się boi że ona ma o nim jakieś niepochlebne zdanie
|
|
|
#3275 | |
|
Zakorzenienie
|
My planowaliśmy zacząć się starać po wakacjach, żeby właśnie na wiosnę/lato urodzić no ale los nam spłatał figla i Julka postanowiła począć się wcześniej
![]() A co do prezentów to miałam właśnie ostatnio zagadnąć męża mi się od dawna marzy taki delikatny złoty łańcuszek np z serduszkiem trzeba mężowi podsunąć jakiś pomysł---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
musiałam się długo tego uczyć ale nauczyłam się że w pewnych kwestiach lepiej zaufać jemu, bo faktycznie wyjdzie to na dobre ale obrażalski nie jest, nigdy nie było sytuacji żeby się obraził
|
|
#3276 |
|
Zadomowienie
|
Ja zawsze chciałam rodzić kwiecień/maj (już trudno że w maju to u nas taki maraton urodzinowy że po dwie osoby w tygodniu) ale jak przyszedł mi instynkt macierzyński to przestałam myśleć o tym kiedy urodze
uwielbiam i październik bo jest taki jesienny i grudzień bo już świąteczny... To akurat mi się najsmutniejszy listopad trafi ![]() My oboje z tz jestesmy zodiakalnymi bykami, on ma urodziny równo tydzień po mnie. Dzięki temu mamy podobne podejście do wielu spraw,podobny temperament itd. Ale jak już jest zgrzyt... To awantura na całego. Na szczęście już dawno nie było, ale 2tygodnie zanim zaszłam byłam spakowana i wyprowadzalam się do rodziców
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż jest bykiem, tata i babcia też, masakra - wszyscy uparci jak osły
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co fajnego teraz w kinach leci na czym byłyście i polecacie? Chce z Tz-tem na randkę pójść:P trzeba korzystać ze są dwie babcie do opieki
bo tutaj o takim wyjściu to możemy najwyżej pomarzyć
|
#3279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale pozatym wg mnie charaktery wcale nie takie ciężkie. Ty chyba panna jak dobrze wcześniej doczytałam i nie pomyliłam? to niby byki i panny dobrze się dogadują chociaż wg mnie facet panna to najgorsza katastrofa
|
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
Fasterka, mój syn to panna
hehe
|
#3281 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie też wczoraj tz mówiłam że przed porodem ma mnie koniecznie na randkę zabrać,taką z kinem,kolacją i romantycznym spacerem, bo potem to nie wiem czy i kiedy gdzieś sami wyjdziemy... No ale nic nie doradze, on ma się tym zająć.
|
|
#3282 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję bardzo Cytat:
![]() A tu syn jeszcze skorpion. Będzie mieszanka wybuchowa pod jednym dachem ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Dziewczyny poradźcie mi. Czy jeśli piorę ubranka w żelu do prania(Biały Jeleń dla osób o b.wrażliwej skórze) to czy muszę je jeszcze płukać w płynie do płukania tkanin?
|
|
|
#3283 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Natomiast moja sis byk i panny dobrze znosi ![]() Uwielbiam byczki <3 Mam siostrę, przyjaciółkę. Idealnie się dogadujemy Ale to prawda byki są wybuchowe, jak już otworzą gębę to na całego Mają cięzkie charaktery...Cytat:
Spróbuję chociaż już dwa razy prysznic brałam ciepły, nic nie puszcza to cholerstwo...Boli okropnie ![]() O masz układ zodiakalny jak moja siostra - ona byk on lew i mieszanka jest wybuchowa ale dają radę ![]() India ja nie płukałam już w płynie za to płukałam dwa razy w pralce ![]() Cynamon jest jakiś film Everest ale to chyba akcja i na randkę nie wiem czy się nadaje, ponoć dobry
|
|
#3284 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak u Ciebie było z dietą bezglutenowo/ bezlaktozową? Ogólne zalecenie lekarza czy poparte testami pokarmowymi? Też pytałam o dietę, ale lekarze patrzą na mnie jak na UFO. Świetny brzuszek, pięknie wyglądasz Cytat:
Co do Kopernika - dwukrotne odwiedziny poradni patologii ciąży jednak sprawiły, ze nie biorę tego szpitala w ogóle pod uwagę (chyba, że będzie coś bardzo niepokojącego). Mają kilkoro specjalistów (od USG min.), ale ja zostałam bardzo niemile potraktowana. Nic z ich fachowości nie spłynęło na mnie - ba, nawet studentów kiepsko wprowadzali w przypadki. Ale cudo Cytat:
Z leżeniem to niedobra wiadomość, ale z drugiej strony - odpoczynek i regeneracja się przydadzą. Niedługo do porodu ![]() Cytat:
Cytat:
Nasz młody akrobata na ostatnim usg miał topy nad głową Cytat:
Cytat:
tylkokaasia Mam nadzieję, ze sytuacja z mężem się wyjaśni Amelia Nie dziwię się, że dołapał Cię kryzys iclosemyeyes Ale cuda joyce To szumiś z tym nowym silniczkiem? Czekam na premierę ptaszydła, bardziej przypadło mi do gustu ![]() Cytat:
Agne Bardzo łądne łóżeczko kasiula Wow, ile pięknych rzeczy ![]() Cytat:
Mam i jedno i drugie lexie Bardzo ładny wzór, no i te kolory ![]() Cytat:
U nas z niefarmakologicznych metod to chyba tylko gałązka do zagryzania. Akupunktura moze być skuteczna.Cytat:
![]() Porozglądaj się za lepszymi fotografami, oni czasami organizują warsztaty i poszukują małych modeli - oczywiście za darmo. Cytat:
Ogólnie do rany przyłóż, cierpliwe i niemściwe stworzenie... Lubię też rzeczy ładne.Co do planowania i celów - coś jest na rzeczy ![]() Natomiast moja chrześniaczka (ma urodziny dzień przede mną) - urodzony diabełek.
|
|
#3285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
O akurat temat randek
ja sie wlasnie szykuje bo idziemy na kolację z okazji 4rocznicy ślubu i nie wiem kiedy bedzie następne, pewnie za rok
|
#3287 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szczególnie co do wagi. Bo moja siostra jest waga i jest poprostu nie do zniesienia uparta, egoistka, jej się wszystko należy itd samolubna i to nie tylko moja opinia bo ona sama nie ma żadnej dobrej koleżanki. Cytat:
ja od kiedy jestem w ciazy to mam raczej taki stosunek jednym uchem wpuścić drugim wypuścić ... Może przez słuchanie tysiąca złotych rad co do macierzyństwa szczególnie od osób które same dzieci nie mają
|
|
|
#3288 |
|
Wtajemniczenie
|
cornflower_girl u mnie było tak, że nie wiedziałam nic o chorobie. Tylko miałam okropne bóle brzucha po zjedzeniu np. makaronu. Miałam takie sytuacje, że musiałam z pracy się zwalniać bo dosłownie leżałam na zapleczu i płakałam z bólu. Pomagała mi wtedy tylko nospa max. W końcu się wkurzyłam i postanowiłam na próbę odstawić pszenicę. Nie robiłam testów ale po 2 tyg. zauważyłam, że na reszcie mogę iść normalnie do wc, pryszcze zaczęły się goić, jedynie walczyłam z bardzo suchą skórą (która jak się okazało jest objawem Hashi), wcześniej zasypiałam wszędzie a jak zamieniłam de facto żywienie na zdrowe odżywianie to nie które dolegliwości się zmniejszyły. Tak było aż zaszłam w ciążę, zrobiłam badania i teraz jeszcze przypomniało mi się jak moja endo zapytała jak mogłam tyle czasu żyć i funkcjonować z takim tsh i jeszcze Hashi
Mówiłam jej właśnie o tym, że podejrzewałam nie tolerancję glutenu/laktozy ale nie to, że praktycznie nie mam tarczycy...I wtedy mi powiedziała żebym trzymała się diety jeśli mi pomaga i że to dobrze bo gluten/laktoza blokuje w jelitach przyswajanie się leków a szczególnie tych na tarczycę. Przez to ja miałam w ciąży jeść wszystko ale dawkę na samym początku miałam 125, potem długo 100.Oczywiście to wszystko zależy od lekarza i od danej osoby. Nie piszę tego jako jedyne słuszne zalecenie i to, ze pomogło mnie nie oznacza że innym pomoże
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko Zuzia już na świecie Edytowane przez srebrna_smuga Czas edycji: 2015-09-24 o 18:56 |
|
|
|
#3289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
|
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
Iclosemyeyes, musze poczytać recenzje
DziękiPoziomkowa89, gratki! Bawcie się dobrze )
|
#3291 |
|
Zadomowienie
|
Oj dziewczyny co wy z tym listopadem macie wymyślone. Dla mnie piękny miesiąc, liście juz opadły i fajnie szeleszcza, powietrze ma niesamowity zapach, nawet 1.11 to dla mnie radosny dzień, w końcu idę odwiedzić bliskich i z nimi pogadać. A jak pięknie jest wieczorem przy tysięcu blasku świec. Dla mnie może być listopad.
Byłam na szkole rodzenia i jako sposób na radzenie sobie z bólem porodowym proponują tensy. To taka stymulacja niskim prądem przez elektrody przyklejone do ciała. Świetna rzecz, u mnie wynajem na 5tyg to 130zl i juz sobie zarezerwowalam. Pani pokazała tez punkt, który należy stymulować aby przyspieszyć poród. Wiem, że to działa bo mąż chodził na rehabilitację kolana i dużo mu to pomogłalo, do tego stopnia ze kupił sobie tens do domu. Ja wynajmne ze sklepu mamaija bo mają takie z programami na poród i guziczkiem na czas skurczy. |
|
|
|
#3292 |
|
Zadomowienie
|
wonderka nasza położna też bardzo te tensy chwaliła, u niej w szpitalu urządzenie jest dostępne,trzeba tylko sobie te elektrody załatwic. Tylko że to pomaga głównie jak masz bóle z krzyża a skąd możesz wiedzieć jakie będą... Bardzo nad tym myślę bo to i po porodzie można stosować czy na plecy czy na kolano właśnie.
Poznanianka byk oszczędny? Oj to my oboje raczej rozrzutni a co do uporu to chyba jestem mało obiektywna bo też mi się zdawało że nie jest tak źle ale pytałam tz to stwierdził że jesteśmy oboje uparci w ch...olere :p
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
Wonderko, ciekawe czy Ci te TENS przypasują
w jednym szpitalu, który biorę pod uwagę to mają, więc może też będzie mi dane użyćFasterko, nam położna mówiła, że jeśli na okres ma się bóle krzyżowe to przy porodzie pewnie też takie będą, tak więc ja u siebie obstawiam, że wystąpią
|
|
#3294 | ||||
|
Moderator
|
Cytat:
i mówię że mleka nie mam bo ściskam i nic nie leci. Położna chwyciła i od razu strumień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mówi że jest przemęczony i ja też plus nasza Oliwka dokazuje więc o spory łatwo. Dzięki że pytasz jak u mnie Cytat:
I wklejam moją ulubioną tapetę jesienną. ![]() Co do prezentów za poród to ja dostałam od TZ charmsy i wisiorek i kolczyki. Piękne i na pewno się wykosztował ale w sumie nie noszę. Teraz chciałabym jakąś delikatną, złotą bransoletkę ale pewnie zapomni ![]() Byłam w sklepie i dokupiłam piżamę do szpitala, maść a sutki, kulki bawełniane i pampersy dla dzidziusia.
Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie Edytowane przez tylkokasia Czas edycji: 2015-09-24 o 19:41 |
||||
|
|
|
#3295 |
|
Zadomowienie
|
Ale wam fajnie z takimi sprzetami na porodowce. W moim najbliższym szpitalu jest tylko ten kozioł czy samolot, zależy jak kto nazywa. Rodzi się w pozycji tylko na tym Koźle bo taka jest przyjęta w szpitalu. A o żadnych elektrodach czy wannie to nie ma mowy. Położna mi powiedziała że są przypadki kobiet które przyjeżdżają na umowiona cesarke a pani ordynator każe im rodzic naturalnie bo nie ma co do tego przeciwwskazań... Aa no i zzo też nie ma
|
|
#3296 |
|
Raczkowanie
|
Jest Lilou w Kielcach! Więc ja będę na porodówce, a mąż dostanie delegację!
|
#3297 |
|
Zadomowienie
|
Takie mam dziwne uczucie głównie w nogach... Takie jakby mrowienie, to chyba ten syndrom niespokojnych nóg
ale zaczynam to czuć wszędzie,w rękach,w szyi...
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
To może nie kwestia znaku zodiaku, a jego charakteru... Ja to czasem jako skąpstwo odbieram...
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale uparty lew jest na bank. synek mojej przyjaciolki to lew - niedobry, nieznośny, uparty, tragedia
|
|
|
#3300 |
|
Zadomowienie
|
Dobra,skończmy z tymi znakami zodiaku bo skorpiona to znam tylko jednego i to jest okropne dziecko
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:14.

tak jak kocyk dla małej mieliśmy wybrany już dawno, a ja dalej nie mogłam się zebrać i zamówić
ale z lwem też nie jest łatwo, bardzo jest łasy na komplementy i pochlebstwa, a najmniejsza krytyka to nóż w serce
Nie no teraz jak o tym piszę to myslę, że to nawet słodkie jest. 

Kombinezonik super i faktycznie nie warto w smyku przepłacać
Pamiętam jak teściowa miała focha do swojego zięcia, że jej córce nawet kwiatka nie kupił hehe
no i lew ma zawsze racje 
Nasz ślub 16.08.2014 

Spróbuję chociaż już dwa razy prysznic brałam ciepły, nic nie puszcza to cholerstwo...Boli okropnie