![]() |
#1861 | |
celebriti
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3
No niezłe fartuch. Ciekawe co z tymi fotelikami teraz będzie
![]() ![]() |
![]() |
#1862 |
Zadomowienie
|
My w ogóle nie mieliśmy wkładki niemowlęcej. Mamy tylko regulowany zagłówek i już kilka razy zmieniałam jego ustawienie.
Nie znam się za bardzo na tych fotelikach ale wiem, że nogi to zawsze będą tak jakby w górze i będą wystawać i tym nie należy się przejmować. Ktoś mądry gdzieś to kiedyś powiedział i zapamiętałam ;-) Szuuu moja mała kuzynka też się mega darła kiedyś i pokazali się ze jest uczulona na Wit D 3 i wychowała się bez praktycznie, tylko musiała stałe kontrolować czy nie ma niedoboru i w razie czego reagować ale wszystko było dobrze, nie ma żadnej krzywicy ani nic. A teraz już 5 lat ma ![]() A jeszcze Ci powiem, że mamy problem z tymi kupami i masz zaufany lekarz też nam zalecił zrobić próbę z laktazą. Także będziemy próbować... Byłam dziś na zakupach z dzieckiem. Trzeba było wziąć czołg w moje clio wiec łatwo nie było ale zmieściliśmy się jakoś. Zajechałyśmy do miasta, wsadziłam ją w wózek i chodziłam po targowisku, ryneczku, małych sklepikach. Obkupiłam się na maksa a moja córa spała mi przez 4,5 godziny. Cały czas nawet oka nie otworzyła. Karmienie też było na spiocha. Szok!!! Jak nadal tak będzie lubić zakupy to mamusia będzie wniebowzięta ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#1863 |
Zakorzenienie
|
teściowa pracuje do 18, mama wyjechała na wieś, tż w pracy na 18. no nie ma bata, albo ją biore ze sobą albo nie jade. mam rozkmine...
#1864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tu do gina nawet chodzę z małym i nawet się nikt nie dziwi. rzadziej robia miny jak dziecko płacze. No i co do publicznego karmienia jest bardziej liberalne podejscie. Jak ja sie zaklimatyzuje nante dwa tyg w pl... wywale cyca na rynku bo się zapomnę i będą po mnie mohery jechać. .. ufff.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1865 | ||
celebriti
|
Cytat:
No to ja Ci nie doradzę . Pisałam juZ nie raz ze dla mnie auto i wózek to trauma ( będę musiała iść na terapie ![]() Znasz córkę to pomysł czy da radę . Bo na pewno warto jechac ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1867 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Szuuu już pewnie po wizycie. Czekamy na wieści!
![]() |
#1868 |
Zakorzenienie
|
szuuu
![]() bylysmy w miescie z mala, kupilam jakies witaminy w plynie, dopoki tych z polskiej apteki nie dostane to bede jej podawac te.. w ogole kobiety na mnie wielkie oczy robily jak pytalam czy dostane witamine d3 w kapsulkach..twierdzily ze nigdzie ich nie dostane.to by sie zdziwily heh ![]()
#1869 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ciezka sprawa z tymi fotelikami, przecież jakos jezdzic trzeba, a do 9 m-cy kupa czasu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1870 |
Zadomowienie
|
Widzę ze na fb szuuu napisała ze ten lekarz postawił inna diagnozę...
Czekamy na szczegóły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1871 |
Zakorzenienie
|
Dobrze ze ja mało kiedy fotelika używam
![]() Ja â☠â☠â☠â☠â☠â☠â☠e... .mam dość jazdy z wózkiem ![]() ![]() ![]() Edytowane przez alkamor Czas edycji: 2015-09-24 o 17:24 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1872 | |
Konto usunięte
|
Ten lekarz u którego byłam kazał karmić piersią. Mówił ze wyniki kału mamy powtórzyć bo te z sierpnia sa za stare ale maja byc koniecznie: bad ogólne, pH, ciała redukujące - b.wazne!!! I posiew. To pokaże czy nie ma nietolerancji. Ale z poprzednich badań (przy nietolerancji pH jest poniżej 5 a u nas 6) + z tego, ze mały nie ma odparzeń od kupy, nie ma permanentnej biegunki i nie traci na wadze tylko przybiera (teraz wazy 6300) to nie jest nietolerancja. Na razie zalecenia mam takie, ze odstawiam wszystko co zawiera seler, soję, kako, cytrusy i orzechy i przez tydzien mam jesc nabiał. Po tych 7 dniach w których mam zrobic badania kału, usg brzucha i bad moczu mam odstawić białko mleka krowiego i jaja. Na 2 tyg. Po tych 2 tyg mam zrobic 4 dniowa prowokacje najpierw białkiem mleka a po kolejnych 4 dniach jajkiem. Aaa i moge dawać przez miesiąc Dicoflor probiotyk. I odstawić enzym laktazy bo raz ze to nie nietolerancja a dwa ze nie działa bo kwas żołądkowy działa jak piekarnik na enzymy i nie dojdą one dalej w takiej formie by działać. A nawet gdyby to on i tak nie każe odstawiać piersi tylko 2 razy dziennie dawać mieszankę bez laktozy (pokazywał jaka ale zapomniałam) a reszta piersi a w szczególności nie zaleca nutramigenu bo to juz jest ostateczność w skrajnych wypadkach stosowana. Sprawdził jeszcze czy nie ma szmerów w sercu i krzywicy bo powiedział ze tak szybko rozwijające sie dzieci często mają ale nie ma i powiedział ze mamy sobie kupić chustę (eheee miałam ochote mu ja sprzedać
![]() ![]() ![]() ![]() Aaa i mam ograniczyć przyprawy pikantne, szczególnie paprykę i pieprz bo on moze wywoływać takie efekty ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Aaaa tak w ogole to dzis mały kończy 12 tygodni i skumalam ze ma skok od niecałego tygodnia... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1874 |
Konto usunięte
|
Fartuch masakra ja powiedziałam tz ze ma brać wolne bo więcej na szczepienie nie ide bo nie wytrzymam i ☠☠☠ne tej Bogu ducha winnej pielęgniarce
A co do wypadku to znajomi naszego kolegi mieli jakis czas temu wypadek z 6 tygodniowym maluszkiem i samochód dachował. Oni cali poobijani ale tak to im sie nie stało ale patrzą pierwsze to na dziecko - dziecko oczy zamknięte i nie rusza sie... Myśleli ze nie żyje a ono sie nawet nie obudziło ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Sylwusiach nawet nie wiesz jak mi lżej na duszy, tak modliłam sie zeby były inne zalecenia... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1875 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ten lekarz jakoś bardziej sensownie mówi. Dobrze, ze poszliście do innego. ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
Takie jazdy robi w wózku? ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
Jak byłam w Polsce i Amy płakała w wózku to ludzie patrzyli jakby mnie chcieli wzrokiem zabić. I dobre rady dają "ja Pani mowię, jej jest zimno" no ☠☠☠☠a jak zimno jak 36C na zewnątrz . |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1877 |
Zakorzenienie
|
szuu myślę że to jednak dobre wieści dla Was
![]() aika no straszne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1878 |
Zakorzenienie
|
Szuu nareszcie kompetenty lekarz i odpowiednia dlugosc wizyty konkretny wywiad o to wlasnie chodzi. Ciesze sie strasznie
![]() Alkamor wspolczuje a probowalas z nia wychodzic jak jest spiaca.? Moze jej goraco czapka ja uwiera bluza no niewiem co jeszcze moze byc. |
![]() ![]() |
![]() |
#1879 |
Zakorzenienie
|
Szuu- no i super! Ten lekarz mówi rozsądniej niż ten poprzedni 😊
A o co chodzi z tym szybkim rozwojem Konradka? Bo przecież wcale jakimś gigantem nie jest 😉 porównuje z moim Franiem😉 U nas Leoś chory.. Niby zapalenie ucha ale kaszle też i ma katar. Boję się o Frania 😨
#1880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, widzisz wszystko się ułoży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1881 | ||
Wtajemniczenie
|
Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3
Cytat:
Może tak jak Cos mówi wychodź z nią zaraz przed spaniem. Ja z moja tak robię bo ona tez dużo płacze. Moje dziecko jest permanentnie nieszczęśliwe. Wszystko co robimy musi być płacz, ubieranie- płacz, spacer- płacz, zakupy- płacz. Jest tak bardzo niecierpliwa. A w chuście tez tak ma? Czy tylko wózek? ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
Właśnie szuuu tez miałam pytać o co chodzi z tym szybkim rozwojem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1882 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1883 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz co Marei tak sobie myślałam dziś ze dobrze, ze jesteśmy tu i tu będzie nosić ten kask. Tutaj nikt nie będzie sie dziwnie patrzył, w moim małym miasteczku w Polsce to by była sensacja chyba. Nie tam nie przeszkadza jak ktoś z rodziny czy znajomi rady dają ale jak obca baba mi mówi co mam ze swoim dzieckiem robić to juz przegięcie. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1884 |
Zakorzenienie
|
nooo, zawsze sama z nią jezdze samochodem
![]() ale stwierdziłam ze nie jade..... ona ma teraz zły czas przez to ząbkowanie i źle reaguje na tłum obcych ludzi. bez sensu, nie bede jej ciągać . godziny fatalne, dwa karmienia, kąpanie..... cholera godzine wcześniej by to zrobili i byłoby idealnie, wtedy bym sie skusiła szuuu, czyli bardzo dobre wieści w sumie ![]() cudownie ze na takiego lekarza trafiliście, to daje nadzieje ![]() alkamor, tak ryczy w wózku? ale odłożona do łóżeczka też ryczy? a może jej twardo tam, jakoś niewygodnie?.....cholera ciekawe dlaczego ![]()
#1885 |
Konto usunięte
|
Dzieki dziewczyny, tez mi sie sensowniejszy wydaje
Irkucka nie wiem o co mu chodziło bo dla mnie to on jakiś rozwinięty nie jest, nawet grzechotki nie łapie a jak mu wsadzę do ręki to wali sie nią po głowie ![]() Ale ten poprzedni lekarz tez mówił ze Konrad jest jak to określił - bardzo zbity hmm Marek ale to po papryce w proszku? Byłam pewna ze takiej świeżej i ja odstawiłam ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1886 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My już po spacerku. Szymek cały czas spał. Teraz juz po kąpieli i się karmimy. Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1888 |
Konto usunięte
|
Alkamor a spróbuj w innym wózku moze, pożyczyć od kogoś czy cos, moze niewygodny ? Nie wiem co poradzić...
Aika ma chatakterek ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Monika zaraz sprawdzę bo teraz Konrad podłączony pode mnie ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1889 |
Wtajemniczenie
|
Po tatusiu ![]() Ja to jestem umęczona tym jej marudzeniem i wiecznym płaczem. Wszystko musi być okupione płaczem. Po 100 razy dziennie płacz. Dziewczyny a Wy co robicie jak wasze dzieciaczki zaczynaja płakać? Od razu idziecie do nich i bierzecie na ręce czy dajecie im trochę popłakać? |
![]() ![]() |
![]() |
#1890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.