Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-24, 19:11   #1891
kejtiCe
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Szuu- no i super! Ten lekarz mówi rozsądniej niż ten poprzedni 😊

A o co chodzi z tym szybkim rozwojem Konradka? Bo przecież wcale jakimś gigantem nie jest 😉 porównuje z moim Franiem😉

U nas Leoś chory.. Niby zapalenie ucha ale kaszle też i ma katar. Boję się o Frania 😨
Zdrówka dla Leosia życzę no i oby faktycznie Franio nic nie złapał od brata.
Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Wiesz co Marei tak sobie myślałam dziś ze dobrze, ze jesteśmy tu i tu będzie nosić ten kask. Tutaj nikt nie będzie sie dziwnie patrzył, w moim małym miasteczku w Polsce to by była sensacja chyba.
Nie tam nie przeszkadza jak ktoś z rodziny czy znajomi rady dają ale jak obca baba mi mówi co mam ze swoim dzieckiem robić to juz przegięcie.
Masz rację w Polsce każdy by się oglądał. A wiadomo już coś kiedy będzie miała zakładany?

Szuuu, to są bardzo dobre wieści dobrze, że tak szybko udało się skonsultować z innym lekarzem

Ehhhhh, a mój Wojtek ma jakieś czerwone plamy na buzi. W dotyku bardzo szorstkie. Czasami schodzą, a jak dotknie buzi (a raczej się drapie) to się powiększaja..
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 19:15   #1892
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Nie wiem czemu ona tak reaguje. Od samego początku tak jest. Nie sądzę żeby wina lezala po stronie wózka. Mam Nico plus i materacyk w gondoli jest miękki...nie mam skłonności do przegrzewania...choć nie zawsze się da z nią wyjść wtedy kiedy jest spiaca to bywa i tak jak wczoraj ze wyszłam z nią...była śpiąca. Najpierw 30 min darla.się aż zasnela przy cycu...No to poszłam na spacer ale niezbyt długi bo po Kubę musiałam iść...i na końcu do sklepu zaszlam to się tak rozdarla że szok.

Mam chuste

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 19:15   #1893
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Może tak jak Cos mówi wychodź z nią zaraz przed spaniem. Ja z moja tak robię bo ona tez dużo płacze. Moje dziecko jest permanentnie nieszczęśliwe. Wszystko co robimy musi być płacz, ubieranie- płacz, spacer- płacz, zakupy- płacz. Jest tak bardzo niecierpliwa.

A w chuście tez tak ma? Czy tylko wózek?

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Właśnie szuuu tez miałam pytać o co chodzi z tym szybkim rozwojem
Mój też taki wrażliwy. Coś mu nie przypasi i od razu usteczka w podkowke. A to raczej po mnie, taka placzka jakich malo

Szuuu mam nadzieje, że uda się wyjść Wam z tego wszystkiego!

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 19:17   #1894
rybkaa90
Zakorzenienie

Dużo zdrowia dla Leosia i oby Franio nie załapał!

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 19:17   #1895
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
a wyczytałam też że dpiero 3 letnie dziecko ma tak silne kregi szyjne by mogło unieść takie obciązenie jakie jest przy wypadku. masakra jednym słowem.

10 km mi by nogi w dupe wlazły

Byliśmy na szczepieniu. Mały tak płakał że mi aż niedobrze do teraz Aha, i nawet pediatra stwierdziła, że ten fotelik jest juz powoli za mały dla niego a sama zaczeła temat
To jest to o czym pisałam niedawno, dziecko ma nieproporcjonalnie ciężka głowę, kręgi nie dadzą rady..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 19:20   #1896
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość

Ehhhhh, a mój Wojtek ma jakieś czerwone plamy na buzi. W dotyku bardzo szorstkie. Czasami schodzą, a jak dotknie buzi (a raczej się drapie) to się powiększaja..
a smarowałaś mu to czymś?
u nas na plamki i krostki na buzi bardzo pomogła ta nivea baby sos
Stary 2015-09-24, 19:21   #1897
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co Marei tak sobie myślałam dziś ze dobrze, ze jesteśmy tu i tu będzie nosić ten kask. Tutaj nikt nie będzie sie dziwnie patrzył, w moim małym miasteczku w Polsce to by była sensacja chyba.
Nie tam nie przeszkadza jak ktoś z rodziny czy znajomi rady dają ale jak obca baba mi mówi co mam ze swoim dzieckiem robić to juz przegięcie.
:yes:

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny, tez mi sie sensowniejszy wydaje

Irkucka nie wiem o co mu chodziło bo dla mnie to on jakiś rozwinięty nie jest, nawet grzechotki nie łapie a jak mu wsadzę do ręki to wali sie nią po głowie

Ale ten poprzedni lekarz tez mówił ze Konrad jest jak to określił - bardzo zbity hmm

Marek ale to po papryce w proszku? Byłam pewna ze takiej świeżej i ja odstawiłam

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
U mnie po kazdej
Stary 2015-09-24, 19:22   #1898
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
a smarowałaś mu to czymś?
u nas na plamki i krostki na buzi bardzo pomogła ta nivea baby sos
Emolientem, a jak nie pomogło to linomagiem i też bez zmian.

Ten lekarz co byliśmy u niego prywatnie stwierdził, że Wojtek ma albo nietolerancje albo alergie ( może mówił dokładnie co, ale byłam tak zestresowana tym ciągłym płaczem że nie pamiętam) i tak się zastanawiam czy to nie jest powiązane...
22.06.2015
Stary 2015-09-24, 19:23   #1899
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Po tatusiu ))
Ja to jestem umęczona tym jej marudzeniem i wiecznym płaczem. Wszystko musi być okupione płaczem. Po 100 razy dziennie płacz.

Dziewczyny a Wy co robicie jak wasze dzieciaczki zaczynaja płakać? Od razu idziecie do nich i bierzecie na ręce czy dajecie im trochę popłakać?
Nie daję popłakać. Jak marudzi to nie od razu, ale jak płacze to idę.

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:

Masz rację w Polsce każdy by się oglądał. A wiadomo już coś kiedy będzie miała zakładany?

Szuuu, to są bardzo dobre wieści dobrze, że tak szybko udało się skonsultować z innym lekarzem

Zrób fotkę
Stary 2015-09-24, 19:23   #1900
kejtiCe
Zakorzenienie

Marei, teraz już śpi. Ale zrobię rano
22.06.2015
Stary 2015-09-24, 19:25   #1901
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Nie wiem czemu ona tak reaguje. Od samego początku tak jest. Nie sądzę żeby wina lezala po stronie wózka. Mam Nico plus i materacyk w gondoli jest miękki...nie mam skłonności do przegrzewania...choć nie zawsze się da z nią wyjść wtedy kiedy jest spiaca to bywa i tak jak wczoraj ze wyszłam z nią...była śpiąca. Najpierw 30 min darla.się aż zasnela przy cycu...No to poszłam na spacer ale niezbyt długi bo po Kubę musiałam iść...i na końcu do sklepu zaszlam to się tak rozdarla że szok.

Mam chuste
I jak w chuście?

W ogole dziewczyny, które chcą lub już próbują chust. Położna radziła mi uczyć się z poczatku na misiu i jak będę wiedziała szybko co i jak dopiero na dziecku. i to jak będzie miało dobry humor. Bo dzieci nie mają do tego cierpliwości. Do dziś jak długo dociągam Markusek płacze i się pręży. Wtedy przerywam, tańczę trochę i wiążę dalej
Stary 2015-09-24, 19:31   #1902
Aika213
Wtajemniczenie

Kejtice jeszcze nie, czekamy na list. Pediatra powiedziała ze nie wie ile le sie czeka. Oni tu od 4 mca zakładają te kaski wiec teoretycznie mamy jeszcze miesiąc

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
I jak w chuście?

W ogole dziewczyny, które chcą lub już próbują chust. Położna radziła mi uczyć się z poczatku na misiu i jak będę wiedziała szybko co i jak dopiero na dziecku. i to jak będzie miało dobry humor. Bo dzieci nie mają do tego cierpliwości. Do dziś jak długo dociągam Markusek płacze i się pręży. Wtedy przerywam, tańczę trochę i wiążę dalej

Z kółkowa tez? Moja jutro przychodzi. Jestem ciekawa czy jej podpasuje.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 19:33   #1903
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Kejtice jeszcze nie, czekamy na list. Pediatra powiedziała ze nie wie ile le sie czeka. Oni tu od 4 mca zakładają te kaski wiec teoretycznie mamy jeszcze miesiąc

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

No i w pl pewnie nfz by nie zasponsorował, a wydatek ten uderzyłny bardziej po kieszeni.

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:

Nie próbowałam jeszczw kółkowej
Stary 2015-09-24, 19:33   #1904
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

marei w chuście cisza jest.

Ja też jak marudzi to nieraz przetrzymuje ale jak płacze to nie

Maja
Stary 2015-09-24, 19:34   #1905
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
szuu myślę że to jednak dobre wieści dla Was

aika no straszne jak nie śpi to się drze. Oczywiście w spacerówce to by chciała praktycznie na siedzaco a wiadomo że to niemożliwe... Z nią się normalnie nie da na spacer wyjsc
Swietnie Cię rozumiem jachtem sie pobeczalam . Po Dalie jeżdzę autem bo łącznie starcia będzie mniej ale jakoś po jedzeniu i spaniu udało mi Sue ja włożyć do wózka , nawet butów nie wiązałam chciałam psa wyprowadzić bo cały dzień nie był i taaaaak jaaaasne . Skończyło sie Gaja na ręce , wózek pcham kolAnem a pies mi uciekł i do tej pory nie wrócił !!!!
Ja nie wiem o co chodzi
Mam juz dość . Nawet jak wyjdę na spanie to i tak jest ryk bo musi byc kokon w odp momencie no i na brzuchu i listki wcześniej w ogródku ogłada . Ciekawe co będzie jak spadną .... Zaśnie dopiero na wiosnę ????

Daj znać jak cis wymyślisz co z tym robic

Cytat:
Po tatusiu ))
Ja to jestem umęczona tym jej marudzeniem i wiecznym płaczem. Wszystko musi być okupione płaczem. Po 100 razy dziennie płacz.

Dziewczyny a Wy co robicie jak wasze dzieciaczki zaczynaja płakać? Od razu idziecie do nich i bierzecie na ręce czy dajecie im trochę popłakać?

Ja idę . Do dalii nie szlam ferberyzowalam
Ale chyba powoli dam jej szanse

Szuuuuu doskonale wiadomości

Dziewczyny moja 3 dzień z rzędu urządza taki cyrk przy butli na dobranoc ze masakra je i krzyczy !!!! Wije sie Boże co to może byc ????

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 19:39   #1906
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Fartuch masakra ja powiedziałam tz ze ma brać wolne bo więcej na szczepienie nie ide bo nie wytrzymam i ☠☠☠ne tej Bogu ducha winnej pielęgniarce

A co do wypadku to znajomi naszego kolegi mieli jakis czas temu wypadek z 6 tygodniowym maluszkiem i samochód dachował. Oni cali poobijani ale tak to im sie nie stało ale patrzą pierwsze to na dziecko - dziecko oczy zamknięte i nie rusza sie... Myśleli ze nie żyje a ono sie nawet nie obudziło

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Sylwusiach nawet nie wiesz jak mi lżej na duszy, tak modliłam sie zeby były inne zalecenia...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
O boże!!

Cytat:
Po tatusiu ))

Zależy.. Jak płacze bo znudziło jej się lezenie a ja np coś robię to przetrzymam tą chwilę.

Szuuu to dobre wieści!!

A ja poszłam jednak na spacer, spotkałam mamę i chodziłysmy do tej pory ciekawe ile km przeszłam

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 19:43   #1907
Irmusia81
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny! Właśnie mieliśmy jazdę bo Leoś zwymiotował zaraz po wypiciu antybiotyku 😒 ale udało się i za drugim razem już lek został w brzuszku. Okropne to jest jak maluch choruje 😞 biedactwo 😞

Szuu- rozumiem. Mi też ciągle ktoś mówi że Franek jest duży albo grubiutki. A on jest standardowy wg mnie. Mamy tu dzieci dużo większe od niego 😊
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 20:04   #1908
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

groszko Spoko dam znać jak coś wymyślę... Ale coś czuję że dopóki nie będzie siedziała tak będzie

Maja
Stary 2015-09-24, 20:06   #1909
Irmusia81
Zakorzenienie

Aika- zazwyczaj przetrzymuję Franka😉 ale nie wynika to ze zlej woli tylko z faktu że jak tylko go odłożę to idę szybko coś zrobić choćby przez 5-10 minut no i zawsze staram się ten czas nieco przeciągnąć. Ale króciutko 😉
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 20:07   #1910
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Szuu- no i super! Ten lekarz mówi rozsądniej niż ten poprzedni 😊

A o co chodzi z tym szybkim rozwojem Konradka? Bo przecież wcale jakimś gigantem nie jest 😉 porównuje z moim Franiem😉

U nas Leoś chory.. Niby zapalenie ucha ale kaszle też i ma katar. Boję się o Frania 😨
Biedactwo! :-( Mam nadzieję, że Franio nic nie złapie...

Cytat:
szuu myślę że to jednak dobre wieści dla Was

aika no straszne jak nie śpi to się drze. Oczywiście w spacerówce to by chciała praktycznie na siedzaco a wiadomo że to niemożliwe... Z nią się normalnie nie da na spacer wyjsc
Może ona jest po prostu ciekawa świata. Na płasko nic nie widzi albo ma ograniczoną widoczność a jak "siedzi" lub jest na rekach to wszystko ładnie widzi i próbuje Ci to zwyczajnie powiedzieć ;-)

Cytat:
W Polsce to jednak zupełnie inna mentalność. Zwłaszcza w małych miasteczkach czy wsiach. Tez myślę, że dobrze się stało, że ten kask będzie nosiła tam, obie będziecie szczęśliwsze

Cytat:
Po tatusiu ))

Ja wiem kiedy Laura płacze bo wymyśla, histeryzuje lub jej się nudzi i wiem jaki jest jej płacz gdy coś ją np boli. W zależności jaki to rodzaj płaczu albo po prostu do niej zagaduje ze wymyśla itp nawiązuje kontakt wzrokowy, kładę się obok niej, zależy od sytuacji... Albo biorę na ręce i przytulam.

Cytat:

Laura też takie miała. Najpierw myślałam że to potówki bo powiększaly się gdy potarla lub przytulila do czegoś. Z czasem zrobiły się szorstkie. Po tygodniu poszliśmy do lekarza i kazał tylko odkażać octeniseptem. Nic to nie dało wiec posmarowalam purelanem bo został mi od czasów karmienia piersią i po trzech dniach wszystko ładnie zeszło .

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
I jak w chuście?

Ja jak byłam w ciąży to próbowałam na mojej dużej lalce która ma 26 lat, dostałam ja po narodzinach od prababci i jest moja taka pamiątka i wiesz co? Przy pierwszej próbie złamałam jej nogę :-(
Z Laurą narazie próbowałam raz i jej się też nie spodobało.
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 20:12   #1911
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Biedactwo! :-( Mam nadzieję, że Franio nic nie złapie...

Może ona jest po prostu ciekawa świata. Na płasko nic nie widzi albo ma ograniczoną widoczność a jak "siedzi" lub jest na rekach to wszystko ładnie widzi i próbuje Ci to zwyczajnie powiedzieć ;-)

W Polsce to jednak zupełnie inna mentalność. Zwłaszcza w małych miasteczkach czy wsiach. Tez myślę, że dobrze się stało, że ten kask będzie nosiła tam, obie będziecie szczęśliwsze

Ja wiem kiedy Laura płacze bo wymyśla, histeryzuje lub jej się nudzi i wiem jaki jest jej płacz gdy coś ją np boli. W zależności jaki to rodzaj płaczu albo po prostu do niej zagaduje ze wymyśla itp nawiązuje kontakt wzrokowy, kładę się obok niej, zależy od sytuacji... Albo biorę na ręce i przytulam.

Laura też takie miała. Najpierw myślałam że to potówki bo powiększaly się gdy potarla lub przytulila do czegoś. Z czasem zrobiły się szorstkie. Po tygodniu poszliśmy do lekarza i kazał tylko odkażać octeniseptem. Nic to nie dało wiec posmarowalam purelanem bo został mi od czasów karmienia piersią i po trzech dniach wszystko ładnie zeszło .

Ja jak byłam w ciąży to próbowałam na mojej dużej lalce która ma 26 lat, dostałam ja po narodzinach od prababci i jest moja taka pamiątka i wiesz co? Przy pierwszej próbie złamałam jej nogę :-(
Z Laurą narazie próbowałam raz i jej się też nie spodobało.
Nie słyszałam nigdy o tym. To jest maść? Krem? Bo może gdybym tym Linomagiem smarowala kilka dni z rzędu to też by coś dało? Linomag też stosowałam na sutki, bo mimo nakładek cholernie mnie bolały
22.06.2015
Stary 2015-09-24, 20:13   #1912
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Aika, ja tez wiem, kiedy Lilly marudzi i wymysla..daje jej wtedy pomarudzic ale jak zacznie plakac to juz biore na rece bo placz przechodzi w krzyk i pozniej ciezko ja uspokoic
Stary 2015-09-24, 20:13   #1913
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Dzięki dziewczyny! Właśnie mieliśmy jazdę bo Leoś zwymiotował zaraz po wypiciu antybiotyku ale udało się i za drugim razem już lek został w brzuszku. Okropne to jest jak maluch choruje biedactwo

Szuu- rozumiem. Mi też ciągle ktoś mówi że Franek jest duży albo grubiutki. A on jest standardowy wg mnie. Mamy tu dzieci dużo większe od niego

A mówił Wam lekarz by dać na pusty żołądek ? Dalia miała w wieku chyba 2 czy niecałych 3 lat i tez wymiotowała . Na pusty dali radę . Brzmi dziwnie ale rak zalecają

Stary 2015-09-24, 20:14   #1914
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
Swietnie Cię rozumiem jachtem sie pobeczalam . Po Dalie jeżdzę autem bo łącznie starcia będzie mniej ale jakoś po jedzeniu i spaniu udało mi Sue ja włożyć do wózka , nawet butów nie wiązałam chciałam psa wyprowadzić bo cały dzień nie był i taaaaak jaaaasne . Skończyło sie Gaja na ręce , wózek pcham kolAnem a pies mi uciekł i do tej pory nie wrócił !!!!
Ja nie wiem o co chodzi
Mam juz dość . Nawet jak wyjdę na spanie to i tak jest ryk bo musi byc kokon w odp momencie no i na brzuchu i listki wcześniej w ogródku ogłada . Ciekawe co będzie jak spadną .... Zaśnie dopiero na wiosnę ????

Daj znać jak cis wymyślisz co z tym robic

Ja idę . Do dalii nie szlam ferberyzowalam
Ale chyba powoli dam jej szanse

Szuuuuu doskonale wiadomości

Dziewczyny moja 3 dzień z rzędu urządza taki cyrk przy butli na dobranoc ze masakra je i krzyczy !!!! Wije sie Boże co to może byc ????

Groszko a gdzie ja karmisz? Amy tez histeryzowała przy tej butelce na dobranoc. My ja karmimy w pokoju, jest ciemno. Mój Tz stwierdził ze ona sie boi ciemności i teraz włączam jej cotton balls przy karmieniu i jest ok.
Stary 2015-09-24, 20:15   #1915
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Po tatusiu ))

Jak mogę to idę ale bywa że ogarniam syna czy coś i nię moge podejść to płacze chwile
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 20:18   #1916
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Groszko a gdzie ja karmisz? Amy tez histeryzowała przy tej butelce na dobranoc. My ja karmimy w pokoju, jest ciemno. Mój Tz stwierdził ze ona sie boi ciemności i teraz włączam jej cotton balls przy karmieniu i jest ok.

No właśnie tak ja karmie
Robię jej noc . Od urodzenia

Stary 2015-09-24, 20:23   #1917
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Nie słyszałam nigdy o tym. To jest maść? Krem? Bo może gdybym tym Linomagiem smarowala kilka dni z rzędu to też by coś dało? Linomag też stosowałam na sutki, bo mimo nakładek cholernie mnie bolały
To jest w konsystencji taka jakby wazelina, taki mega gesty miodek który trzeba najpierw rozgrzać i rozprowadzić w palcach a potem nałożyć. Nie lubiłam tego ale w tym przypadku pomogło. Pamiętam też ze taka mala tubka strasznie dużo kosztowała (juz nie pamiętam ile)
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 20:31   #1918
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Po tatusiu ))

Ja zawsze podchodze od razu, jedynym wyjatkiem jest moment gdy ide robic butle to wtedy pozwalam jej popłakac anja staram sie jak najszybciej zrobic mleko. Nasza to tez taka trochę płaczka. W wózku też zawsze jest cyrk przed zasnieciem zaraz bedziemy przesiadac sie do spacerowki i liczę na zmiane

Cytat:

Mam chuste
U nas na początku jesli chodzi o jazde wozkiem było cudownie - chodziliśmy na długie, rodzinne spacerki a teraz jest koszmar i jestesmy tylko na podwórku bo jesli nie spi to sie drze i wygina
Jesli chodzi o chuste to rehabilitantka mowila, ze dla naszej Michaliny nie wskazana.

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Dużo zdrowia dla Leosia i oby Franio nie załapał!
Przylaczam sie, dużo zdrówka.

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 20:34   #1919
Aika213
Wtajemniczenie

Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
No właśnie tak ja karmie
Robię jej noc . Od urodzenia

My od 2 tyg życia. Przez długi czas było ok ale ostatnio zaczęła właśnie tak płakać i sie rzucać przy tej butli. I tak sie rozgląda naokoło wystraszona. Teraz zapalamy te lampki do karmienia i jest ok. Odłożę ja do łóżeczka i wyłączam je.

Może spróbuj jutro włączyć jakaś mała lampkę i zobaczysz.

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Ja zawsze podchodze od razu, jedynym wyjatkiem jest moment gdy ide robic butle to wtedy pozwalam jej popłakac anja staram sie jak najszybciej zrobic mleko. Nasza to tez taka trochę płaczka. W wózku też zawsze jest cyrk przed zasnieciem zaraz bedziemy przesiadac sie do spacerowki i liczę na zmiane

U nas na początku jesli chodzi o jazde wozkiem było cudownie - chodziliśmy na długie, rodzinne spacerki a teraz jest koszmar i jestesmy tylko na podwórku bo jesli nie spi to sie drze i wygina

Jesli chodzi o chuste to rehabilitantka mowila, ze dla naszej Michaliny nie wskazana.

Przylaczam sie, dużo zdrówka.

U nas w gondoli to samo a teraz wpinam fotelik i tak chodzimy na spacery. Ona sobie patrzy i wszystko widzi i jest git.
Stary 2015-09-24, 20:38   #1920
k a j a
Zakorzenienie

Moja lena była też antywózkowa, ale teraz mogę iść na długi spacer, oczywiście międzyczasie cyc, ale najedzona i po chwili na rękach i obczajki terenu odkładam do wózka. Chwilę pokrzyczy, wtykam smoka i śpi.

Ale nie ma tak że póki wózek jedzie to śpi. Obudzi się w każdej chwili. A już na pewno kiedy odchodze od wózka dziś poszłam z Blanka do łazienki, wózek wziela mama i poszła dalej, wychodze z siusiu a lena już nie śpi

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości