![]() |
#151 |
Raczkowanie
|
Dot.: brak chęci do jakichkolwiek zobowiązań przed 40stką...
LovinLight, czytając ten wątek odnoszę wrażenie, że Twój facet to okropny egoista, myślący tylko o sobie. Nie widzę w Waszym związku żadnych oznak partnerstwa, ale najważniejsze i najgorsze jest to, że on nie ma dla Ciebie szacunku. Wszystkie jego "deklaracje" dotyczące Waszej przyszłości wydają się być składane "na odczepnego".
Rozumiem, że jesteś zaangażowana w tą relację i trudno spojrzeć Ci na nią obiektywnie. Ja jednak myślę sobie, że nie chciałabym z takim człowiekiem budować swojej przyszłości - o ile on w ogóle zechce ją z Tobą zbudować, bo jest to niepewne i wątpliwe. Zastanów się, jak Wasz związek będzie wyglądał w przyszłości. Załóżmy optymistyczny scenariusz - w listopadzie rozwiązują się jego zawodowe problemy, później kupuje dom, mieszkacie razem, pobieracie się i w końcu rodzi się Wasze dziecko. Myślisz, że Wasze relacje ulegną poprawie? Ja sądzę, że on się nie zmieni i zawsze każdy problem, stres w pracy spowoduje, że on będzie się wkurzał, albo nie będzie chciał z Tobą rozmawiać. No chyba, że Ty mu się w 100% podporządkujesz i nie piśniesz słówka, kiedy coś Ci się nie spodoba, nie wyrazisz swojego zdania. Czy tego właśnie chcesz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
W ogóle co on się tak na ten domek na zadupiu uparł. Będzie miał kiedy się nim nacieszyć po tych 30sto godzinnych dyżurach? Ty po prawie 12 godzinach pracy i dojazdów? Już widzę, jak tacy zajechani po pracy marzycie tylko o tym, żeby skosić trawnik, odśnieżyć podjazd. Fajny relaks po robocie, nie ma co. Marzenia są fajne, ale serio przemyśleliście sobie plusy i minusy takiego rozwiązania? A nie, wy tylko fantazjujecie, a twój facet się otwiera przed tobą i dzieli swoimi planami na przyszłość dopiero, jak konkretnie mu dupę trujesz i nie odpuszczasz. Cytat:
![]() Cytat:
Czy on kiedykolwiek sam od siebie zaczął temat wspólnej przyszłości? O zamieszkaniu razem, coś o ślubie, dzieciach? Już pomijając te wyznania na pierwszych randkach. Wiesz co, para studenciaków zakochanych w sobie potrafi się ogarnąć, wynająć wspólnie pokój w mieszkaniu studenckim i jeść te zupki chińskie z parówkami przez cały miesiąc, ciesząc się, że mogą razem zasypiać i budzić się. A ty 40letniego chłopa usprawiedliwiasz... Że on ma egzamin, że pracę, stresy, że on musi mieć domek, bo przecież w bloku nie będzie mieszkał... nosz kurde, serio, nie widzisz jakie to głupie? Żenujące? Upokarzające dla ciebie? samej brak mi słów, żeby to określić. Cytat:
Tylko nie pisz o prezentach, wycieczkach, bo dla dzianego kolesia to żaden wysiłek szarpnąć się na coś extra. Nie zauważyłaś, że koleś lubi myśleć o sobie i swojej wygodzie? Jest lekkomyślny? Jego ukochana, miłość życia ma mało czasu, żeby zajść w ciążę (gdzie marzy mu się niby trójka dzieci), i zamiast poukładać jak najszybciej sprawy, żeby brać się do dzieła, to on odwleka i rzuca 'zrobimy in vitro' (gdzie jako lekarz powinien wiedzieć, jaki % takich ciąż kończy się porodem...). Wymyśla sobie domek w uroczej mieścinie, i ma gdzieś, że jego ukochana będzie spędzać 3 godziny na dojazdach, albo będzie musiała zadowolić się pracą w lokalnym spożywczaku. Zauważ kobieto, że ten facet nawet nie spytał cię o zdanie, gdzie chcesz mieszkać etc- on sam podjął decyzję, że to ma być chata, w takim miejscu, a ty masz się dostosować. Ty nie masz nic do powiedzenia w tym związku. On kompletnie nie myśli o tobie- o twojej pracy, przyszłości. Widzisz, szkoda, że wcześniej go nie poznałaś, byś nie marnowała czasu na studia, bo po co ci, jak masz siedzieć na kasie, a potem w domu z dziećmi, bo pan tak powiedział. twój pożal się borze ideał. A ty za nim latasz jak mucha do gówna. no, ale każdy ma w końcu jakieś wady, c'nie? ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
Edytowane przez zielonkava Czas edycji: 2015-09-24 o 21:51 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
.
|
nie pasowały jej porady to założyła nowe konto
![]()
![]() |
#154 |
Raczkowanie
|
widze, ze watek caly czas zywy, mnie od poczatku sie jawi jako jakies monstrum
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Raczkowanie
|
W tej historii widzę plusy. Taka nieszanująca się kobieta i samolubny stary kawaler nie spłodzą dziecka (nawet jej nie dopuszcza, bo by go w nie taka desperatka wkręciła), więc nie przekażą swoich genów.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Rozeznanie
|
no dobrze, skoro mowi zebys nic nie planowala na rocznice to wlasnie tak zrob...po prostu ZAPOMNIJ, ze macie wtedy rocznice. Niech on sie w koncu wykazuje. Nie zdziwie sie, jesli nie zrobi kompletnie nic, a wtedy chyba juz w koncu bedziesz miala jasny obraz sytuacji?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Konto usunięte
|
Nie licz na to, że 7.11. cokolwiek zmieni, bo Twój facet wymyśli sobie kolejną wymówkę
![]() Otwórz oczy dziewczyno, on po prostu Cię zwodzi. Jest mu wygodnie tak jak jest - Ty trzymana na dystans, raz na jakiś czas zawracasz mu głowę rocznicami i pieskami, ale on Cię szybko zbywa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
![]() No i rozmawialismy tez o imionach dla dzieci pare razy, tak na luzie.. i wtedy byłam taka szczesliwa ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
jak odpowiedzieć na taka wypowiedz na raz ale osobno na kazde zdanie? wiem ze tak sie da ale nie wiem jak :/ ktos pomoze? było by mi latwiej odp. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakieś 20 tys. mieszkancow, tak, sa 2 szpitale, kilka przychodni, kino, przedszkola, szkoła.. nie jest to wioska zdecydowanie, a urok w porownaniu z wielkim miastem ma - przynajmniej dla mnie.. w poblizu jeziora, lasy... mi sie podoba. Wiesz on po zakonczeniu tej sprawy bedzie negocjował inne lepsze warunki pracy i je dostanie. Ja pewnie bede zmasakrowana dojazdami ale od czego sa weekendy ![]() Nawet gdyby chciał mi kupic auto nie przyjełabym - taki prezent to przesada. Niemniej pamietam jak zrobiło mi sie przykro jak zaczełam w żartach (!) i naprawde było widac ze tylko w zartach mowic ze skoro zamieszkamy tam i bede dojezdzac codziennie tyle do pracy to ze mogłby mi auto sprezentowac - naprawde bylo widac ze to zart a on sie obruszył i powiedział ze na auto to mam sobie zapracować ![]() ![]() Nie. Fakt ze było wiele tych rozmow (niektore w miare spokojne i pozytywne ale zakonczone stwierdzeniem ze najpierw jego sprawy zawodowe a potem reszta, ale to takie rozmowy sprzed poł roku) a te swiezsze coz.. złość - ze tyle razy juz to wałkowalismy i że jak on to nazwya - "jątrze i jątrze" i ze mam poczekac az zakonczy sprawy zawodowe. Wiec czekam - pozyjemy, zobaczymy..,. Haha a wiesz ze dokładnie te same słowa mu powiedziałam przy jednej z tych inicjowanych przeze mnie rozmow ![]() Niestety smuci mnie własna odpowiedź ale z wyjatkowych rzeczy/poswiecen... nic. Tak jak piszesz, były zagraniczne wakacje nie raz, ale za każdym razem ja płaciłam co do złotówki za siebie...no i kilka dość drogich prezentów (wiekszosc kazał mi wybrac samej bo "nie miał głowy do szukania") z jakis okazji, ale ja tez mu robie drogie prezenty ![]() Mało tego. Ja mam dość powazne problemy ze zdrowiem (juz jak miałam 21 lat ginekolog mi mowił ze mam jajniki w fatalnym stanie, teraz mam 27) ale tez jego wiek wpływa na jakosc spermy, jego choroba (choruje przewlekle) i leki które przewlekle bierze na te chorobe maja wpływ (bardzo szkodliwe). Ma tego swiadomosc doskonała, ale zasłania sie ze teraz tak medycyna poszła do przodu ze nawet za 5 lat nie bedzie problemu a w ostatecznosci "zrobi sie in vitro" - jak mu powiedziałam ze dla niego in vitro zacznie sie i skonczy tylko na zrobieniu sobie dobrze do probówki a dla mnie to bedzie makabra (te procedury, faszerowanie lekami, nakłuwania brzucha.. nie wspominajac juz o mozliwych powiklaniach dla kobiety, o mozliwych poronieniach czy wiekszym ryzyku chorego dziecka) to mnie wysmiał i powiedzial ze za duzo sie pisowców nasluchalam i ze z racji zawodu wie lepiej i ze mam sie nie martwic tym invitro bo to swietna metoda wiec nawet za 5 lat bedzie taka mozliwosc ![]() A to akurat nie do konca tak. Od samego poczatku byłam zachwycona jego miescowoscia i od poczatku zwiazku sama nie raz podkresiłam jak bym chciała tam mieszkać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
|
On z pensji ok 25 tys będzie żył na poziomie a ciekawe jak to się ma tobie za 1.5 tys udać?
Buc z niego do kwadratu. A Ty życie przy nim marnujesz. Jak się ludzie kochają to nawet w 17 m kawalerce potrafią się przemęczyć jakiś czas. Obiecanki cacanki a głupiemu radość.
![]() |
#161 |
Konto usunięte
|
Ech....juz widze, jak Ci wydziela kase na zycie i robi awantury, ze Cie nie stac na wczasy za 4000 tysie. Moja kumpela tez dojezdzala do swojego ex w weekendy. On pracowal (mial jakies 3 kola), a ona studiowala (cos tam dorabiala). On jej polowe doplacal do biletow i na tabletki anty, sam to zaproponowal. Ten Twoj ma duzo wieksze zarobki i zachowuje sie buracko - o to wypominanie, ze sama masz na wszystko zarobic, pomimo iż wie, ze malo zarabiasz.
Edytowane przez 201604301932 Czas edycji: 2015-09-25 o 10:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
Będzie wielki dom (teoretycznie) ogrzewany gazem i rachunki pół na pół.
![]() |
#163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
facet wg Twoich realcji zarabia jakieś 25-30 000 misięcznie, meiszka w pipidówie dolnejgdzie ceny nieruchomosci sa nieduze - co wiadomo bo ceny nieruchomosci i ziemi sa ściśle skorelowane z rynkiem pracy, dodatkowo kawaler bez zobowiazań finansowych i niby ni ma zeby dom kupić tylko bla, bla, bla. jakby chciał dom, to by go juz miał. jakoby chciał ciebie, to już dawno by cię do siebie ściagnął, nawet jakby to sie wiązało z twoim zcasowym bezrobociem bo Twoje zarobki to i tak wyglada że będa na waciki w ogólnym rozrachunku + to że "jakby co to on sobie(?!) zrobi In Vitro" (serio? Mozna facetowi zrobić in vitro? Ty w ogóle ograniasz co ty piszesz i jakie konsekwencje _DLA_CIEBIE_ to niesie?) mnie skąłania do wniosków następujących: 1. jemu lata i nic z tego nie będzie 2 Ty to wiesz, ale trzymasz się gościa bo chcesz mieć dziecko z facetem, który jest zdolny finansowo do wysokich alimentów Ogólnie, to drugie rozwiazanie nawet rozumiem, niemorlane ale sprytne. Tylko po co nam tu mataczyć?
![]() |
![]() |
#164 |
Raczkowanie
|
no to czekaj sobie! kto ci broni? tylko czego tu od nas oczekujesz? wszystko jak grochem o sciane
![]() mam tylko prosbe, abys nie zakladala kolejnych i kont i watkow w kolko o tym beznadziejnym kolesiu, ktory ma cie w odwloku. zaoszczedzisz czas wizazankom. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Zadomowienie
|
No i własnie dlatego ustalilismy zebym chociaz sprobowała szukać takiej pracy wiecej..
Martwi mnie tylko to ze on ciagle powtarza ze gdybym chciała to juz dawno bym zmieniła prace i miała taka za 3-4 tysiace i widocznie nien szukam/zle szukam. A ja szukam jak Boga kocham intenswynie ale jak juz skad zadzwonia to jest to zwykle albo sciema (typu bezpłatny okres probny 3msc) albo praca tez za 1500 ale na gorszej umowe/dalej/w gorszej firmie niz moja wiec bez sensu. Ale szukam, chodze na rozmowy (kosztem mojej pracy bo musze sie zwalniac:/). To teraz wymyslił zebym do czasu jak zamieszkamy razem znalazła dodatkowe poł etatu na np 4h wieczorem w sklepie i z tego sobie odłozyła. Nie jest to tragiczny pomysł, ba, nawet niezły (pomijajac kwestie wytrzymania fizycznie) ale nie moge nic znaleźć bo jak juz to chca w godzinach mojej pracy a jak mam oferte innej pracy to gorsza. Niestety skonczyłam studia po ktorych o prace dosc ciezko i i tak fajnie ze mam prace z pewna umowa i czesciowo w zawodzie, ale ciagle slysze ze gdybym chciała to juz dawno bym zarabiała wiecej :/. Mielismy tez taka rozmowe ze on usiadł i na kartce wyliczał mi koszty zycia (koszt czynszu, raty kredytu bo twierdzi ze czesciowo bedzie brał, kosztow zycia jak jedzenie itp, ubezp itp) i to wszystko dodał i wyszła mu kwota ok 5tys zł (z rata kredytu) i podzielił to na poł i powiedział ze nawet mnie nie stac teraz na wspolne zycie :/ - przeraziło mnie to ze on chce sie dzielic kosztami na poł, bo nawet jak w optymistycznej wersji zmienie prace na 2x lepiej płatna za 3.000 to mi po odliczeniu opłat zostanie 500 zł (z ktorych jeszcze bede musiala odjac na dojazdy, swoj telefon itp..) a jemu np 15.000 w pesymistycznej wersji - i on o tym wie bo tez to powiedział i dlatego powiedział ze chce dla mnie lepszej pracy ale ja nie umiem znaleźć, ciagle wysyłam cv, chodze na rozmowy i jak juz mi proponuja to za tyle samo ile mam.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 | |
Konto usunięte
|
Cava ma racje: z takimi zarobkami, on w 2 - 3 lata zarobi na dom (powiedzmy, ze odkladalby te 20 000 tysiecy), zwlaszcza w malej miejscowosci.
---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
Chryste... a jak bedziesz na macierzynskim, tez wszystko bedzie na pol?! Poza tym - jego stac na dom, Ciebie nie. Nawet, jesli bedziesz zarabiac 3000 tysiace. Czemu dostosowujesz swoje mozliwosci do jego nierealnych oczekiwan?! Naprawde, tak gardzisz wlasnym zdaniem? Gdzie rozsadne myslenie? Edytowane przez 201604301932 Czas edycji: 2015-09-25 o 10:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Raczkowanie
|
cały ten wątek jakiś dziwny, tak jak i autorka, powiem pierwszy TROLLL!!! ; ) a co...
kurde, w mojej okolicy miasteczka 20tyś to takie większe wsie i służą tylko jako miasta-sypialnie, bo przemysłu to raczej tam nie, a w tym twoim to chyba sami pracownicy służby zdrowia mieszkają, jakieś NFZetowe miasteczko... dziwne to : ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To ze chce z nim przyszłosc nie ma nic wspolnego z jego pieniedzmi, kochałabym go tak samo nawet gdyby był hydraulikiem z pensja 1000zł!!!!!!!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I sory, ale za co Ty chciałaś tego psa kupowac i utrzymac jak rujnujesz się na jezdzenie do tego durnia? Jak miał to byc pies "dla Was" (jesu, słąbo mi) to on go powinien kupić bo jest bardziej wydolny finansowo. Serio kobieto, albo jesteś tragicznie głupia i nie ogarniaszze ten pan choć zarabia, tobie zycia w luksusie nie zapeni, albo faktycznie przestań ściemniać, zrób tego dzieciaka sprytnie i wystąp o alimenty. Ale na za wiele nie licz, sknera się wyślizga najmniejszym kosztem. A serio. Odpusc sobie. Znajdz jakiegoś przyzwoitego mezczyznę co zarabia te 3-5 tysięcy ale będzie Cie kochał, szanował, miał w sobie czułosc i opiekuńczosć i chciał z Tobą żyć po partnersku i tworzyć rodzinę i sobie poradzicie moze biedniej, ale szczesliwiej. Kasa to nie wszytko, lepiej żyć niebogato ale z kimś przyzwoitym a nie robić z siebie popychadło u sknery i egoisty.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() sa 2 szpitale, nawet sanatorium jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
Ten hydraulik też by Cię kochał.
![]() |
#172 |
.
|
jesteś tak naiwna, że to aż boli. ślepa i głupia, bo inaczej się tego nie da nazwać. nie wiem, co jeszcze koleś musiałby zrobić, żebyś zauważyła, że ma cię w dupie. nie robi NIC, co by wskazywało, że jesteś dla niego ważna i myśli o tobie poważnie. popi...lić o dzieciach i wielkiej miłości to i ja mogę. ba, nawet możemy wspólne wybrać imiona dzieci!!!
i szczerze - jeśli facet zarabia taką ciężką kasę to mógłby ci kupić auto, JEŚLI będziecie razem mieszkać. dla niego to kwestia wydania niecałej jednej pensji, a dla ciebie niesamowity komfort. pomijając twoje marzenia to czy rozmawialiście o ew. finansach przy wspólnym mieszkaniu? szczerze wątpię, że do tego dojdzie, bo prędzej cię zostawi niż się ustatkuje, ale pytałaś go o to? ma zamiar żyć na tym samym poziomie, a ty radź se sama czy to on będzie ponosił zdecydowaną większość kosztów?
![]() |
#173 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I jestem pewna w 1000% ze gdyby była wpadka (ale nie ma na nia szans, pisałam juz ze kochamy sie 2 lata bez zabezpieczenia, pewnie bede potrzebowała leków i z 2 lat staran na nich...) to Tz by wział 100% odpowiedzialnosci i zajał sie i mna i dzieckiem - tego akurat jestem pewna bo wiem jak gardzi facetami ktorzy tego nie robia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 |
Raczkowanie
|
sorry ale nie wierzę w to co piszesz, bo chyba że mowa o miasteczku blisko wielkiej aglomeracji, ale wtedy wątpie żeby były tam 2 szpitale, nawet specjalistyczne..
do 25tyś zarabia na miesiac? ma 37lat i mieszka z rodzicami w mieszkaniu? : ) i wy naprawdę wierzycie w takie wątki? ; ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty chyba powinas się nad sobą zastanowić, jeśli faktyczznie nie lecisz na kasę, bo chyba masz jakies bielmo na oczach po tym szytkim co on Ci w twarz mów. Nie wiem co miałby wiecej zrobić żebyś zrozumiałą co on Ci mówi a Ty nam tu opisujesz napluć Ci w oczy? Chcesz mieć jasność? Przestań do neigo jezdzić. po prostu. Już się najeździłaś. jak mu zalezy, neich wsadza doop w samochód który m i przyjezdza do Ciebie. Stać go. A Ciebie nie.
![]() |
![]() |
#176 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
pogrubione - jasne ze tak..pisałam nie raz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 | |
.
|
Cytat:
a jak tam laseczki z roksy? nadal przegląda ogłoszonka? może z tego powodu nie ma od miesiąca ochoty na seks?
![]() |
![]() |
#178 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() On nie mieszka z rodzicami w mieszkaniu - jego rodzice maja gigantyczny dom (z 3 rodziny by sie zmiesciły) i on z pietra zrobił sobie mieszkanie, ma tez osobne wejscie. ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- tak..zamierzam tak zrobić.. w ten weekend sie widzimy a potem juz do 7.11 raczej nie bo ma za duzo nauki, a pozniej mu powiem zeby on kilka weekendow poprzyjeżdzał i zobaczymy.. jedyny minus ze u mnie nie ma warunkow na swobodne spedzenie calego weekendu (nocleg.) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jego czyny świadczą o tym, ze nic takiego by nie zrobił, bo teraz tez nie robi. jaka odpowiedzialnosc bierze ten kochający męzczyzna ![]()
![]() |
![]() |
#180 |
.
|
i wychodzi na to, że finansowanie wspólnego mieszkania to kolejny powód, dlaczego wasze wspólne mieszkanie nie dojdzie do skutku.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.