Bukiety ślubne - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-03, 10:34   #1921
kasiamarkiewicz
Przyczajenie

Dot.: Bukiety ślubne

Witam Was wszystkich. Za tydzień muszę zamówić wiązankę, ale zupełnie nie mogę się zdecydować. Mam brązowe włosy, zielone oczy, makijaż brązowo- złoty, sukienka ecru z gorsetem wyszywanym w małe złote kwiatki- trochę przypominają rumianki, biżuteria złota, mój facet będzie w czarnym garniturze z kamizelką ecru. Myślałam o małej wiązance z ecru storczyków z pomarańczowymi "środkami", pomarańczowych lub ciemno- herbacianych różach i ciemno zielonych listkach. Ewentualnie pomarańczowe róze, małe lilie ecru i ciemna zieleń. Ale nie wiem czy to będzie pasowało. Proszę pomóżcie...
Dziękuję...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S5001598.JPG (66,1 KB, 84 załadowań)
kasiamarkiewicz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-03, 22:47   #1922
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiamarkiewicz Pokaż wiadomość
Witam Was wszystkich. Za tydzień muszę zamówić wiązankę, ale zupełnie nie mogę się zdecydować. Mam brązowe włosy, zielone oczy, makijaż brązowo- złoty, sukienka ecru z gorsetem wyszywanym w małe złote kwiatki- trochę przypominają rumianki, biżuteria złota, mój facet będzie w czarnym garniturze z kamizelką ecru. Myślałam o małej wiązance z ecru storczyków z pomarańczowymi "środkami", pomarańczowych lub ciemno- herbacianych różach i ciemno zielonych listkach. Ewentualnie pomarańczowe róze, małe lilie ecru i ciemna zieleń. Ale nie wiem czy to będzie pasowało. Proszę pomóżcie...
Dziękuję...
Wybrała bym zmodyfikowaną wersję pierwszą tzn.storczyki,ciemna zieleń, złote dodatki np.cieniusieńkie druciki przypominające złote niteczki, małe kępki umieszczone między kwiatami.
Uzasadnienie: suknia zawiera wiele elementów drapowanie,koronka na dole, haft, złota nitka - wiązanka z jednolitych kwiatów dopełni całość.
Jeśli w wiązance będą różne kwiatki wprowadzi to pewien rodzaj"zamieszania.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg all2.jpg (38,0 KB, 140 załadowań)
ewalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-04, 07:30   #1923
kasiamarkiewicz
Przyczajenie

Piękny bukiecik... dzięki wielkie
kasiamarkiewicz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-04, 11:12   #1924
SoNeRa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewalena Pokaż wiadomość
Wybrała bym zmodyfikowaną wersję pierwszą tzn.storczyki,ciemna zieleń, złote dodatki np.cieniusieńkie druciki przypominające złote niteczki, małe kępki umieszczone między kwiatami.
Uzasadnienie: suknia zawiera wiele elementów drapowanie,koronka na dole, haft, złota nitka - wiązanka z jednolitych kwiatów dopełni całość.
Jeśli w wiązance będą różne kwiatki wprowadzi to pewien rodzaj"zamieszania.
Sliczne te kwiatuszki. Ewelena Ty to masz zdolnosci
Stary 2007-09-04, 20:23   #1925
blue_sky4
Przyczajenie

Dziewczyny moze i mi pomozecie, ponizej jest zdjecie mojej sukienki, kolor to bardzo jasniutka smietanka, jestem niewielką sczupłą osobą, mam bardzo blada cere i rudawe włosy, mam nadzieje ze te informacje pomoga jakos w dobraniu odpowiedniej wiazanki, napisze jeszcze ze slub mam w grudniu, takze wiem ze nie wszystkie kwiaty moge w tym okresie wykorzystac do wiązanki.
bardzo prosze o pomoc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2986large.jpg (48,8 KB, 77 załadowań)
blue_sky4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-04, 21:27   #1926
Pi3cyk
Przyczajenie

GG do Pi3cyk

Witam
Proszę pomóżcie mi dobrać bukiet do mojej sukienki (w załączeniu), sukienka jest dość błyszcząca wiec nie wiem czy bukiet powinien być skromny, jaki powinien mieć kształt oraz z jakich kwiatów. Co do koloru to mój narzeczony postawił mnie w fakcie dokonanym i kupił sobie krwisto czerwony krawat (do jasno stalowego garnituru) upierał się też przy czerwonych butach, ale to wybiłam mu z głowy ;]. Tak więc myśle o krwisto czerwonym bukiecie (może z dodatkiem jaskrawej jasnej zieleni??), proszę o opinie. W załaczeniu jeszcze pare bukietów które mi wpadły w oko.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienka.jpg (31,2 KB, 95 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (53,1 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 135028721.jpg (45,7 KB, 77 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg slubny_01.jpg (31,7 KB, 74 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wiazanki-slubne-wrze6.jpg (50,1 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 112.JPG (51,6 KB, 47 załadowań)
Pi3cyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-05, 11:53   #1927
ewalena
Zadomowienie

Bukiety ślubne

Cytat:
Napisane przez SoNeRa Pokaż wiadomość
Sliczne te kwiatuszki. Ewelena Ty to masz zdolnosci
Niestety ja nie robiłam tego bukietu, ale uważam że jest śliczny.

Cytat:
Napisane przez Pi3cyk Pokaż wiadomość
Witam
Proszę pomóżcie mi dobrać bukiet do mojej sukienki (w załączeniu), sukienka jest dość błyszcząca wiec nie wiem czy bukiet powinien być skromny, jaki powinien mieć kształt oraz z jakich kwiatów. Co do koloru to mój narzeczony postawił mnie w fakcie dokonanym i kupił sobie krwisto czerwony krawat (do jasno stalowego garnituru) upierał się też przy czerwonych butach, ale to wybiłam mu z głowy ;]. Tak więc myśle o krwisto czerwonym bukiecie (może z dodatkiem jaskrawej jasnej zieleni??), proszę o opinie. W załaczeniu jeszcze pare bukietów które mi wpadły w oko.
Szkoda że wybiłaś mu te buty - może krwisto czerwone były by bocianie, ale borowo-czerwone ś w i e t n e. Odrobina szaleństwa bywa wskazana. Gratuluję faceta jest na pewno nietuzinkowy.
A bukiet śliczny ten jasny - znakomicie bedzie wyglądał w wersji czerwonej i większość rośli (oprócz prosa-to te cieniutkie wystające ponad róże)+róże dostępne w grudniu.

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2007-09-05 o 22:08 Powód: post pod postem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-09-06, 11:11   #1928
SoNeRa
Zakorzenienie

[quote=ewalena;5203401]Niestety ja nie robiłam tego bukietu, ale uważam że jest śliczny.

Wiem, ze nie robilas ale chodzi o to ze masz zdolnosci tak dobrac bukiet ze az szczena opada
Stary 2007-09-07, 16:52   #1929
A&A
Przyczajenie

A ja dalej nie wiem co wybrać... co myślicie o zestawieniu cantadesek czy jakoś tak: ) z takimi kwiatuszkami ( nie wiem jak sie nazywają i czy te kwiatuszki są trwałe, czy np wytrzymały by we włosach podczas wesela nie cantadeski tylko te drugie) mam nadzieje ze nikt nie będzie miał za złe za użyczenie zdjęć.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bukietłądny.jpg (74,5 KB, 135 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bouquet39.jpg (20,2 KB, 113 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet2.jpg (37,8 KB, 212 załadowań)
A&A jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-09, 02:02   #1930
rav12345
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kulbit Pokaż wiadomość
Bukiet cudny, ale przede wszsytkim chciałam napisać, że ślicznie wyglądałaś Rav, wraz ze swoim mężem Ciekawa suknia
Cytat:
Napisane przez Illbana Pokaż wiadomość
Rav12345 wyglądałaś przepięknie - tak lekko, wiosennie...
Dziekuje wam dziewczyny !

Cytat:
Napisane przez A&A Pokaż wiadomość
mam nadzieje ze nikt nie będzie miał za złe za użyczenie zdjęć.
Ja nie mam nic przeciwko . Wkleiłam tutaj zdjęcia specjalnie po to by komuś posłużyły. Cieszę się że się komuś mój bukiet podoba.
Stary 2007-09-09, 17:34   #1931
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez A&A Pokaż wiadomość
A ja dalej nie wiem co wybrać... co myślicie o zestawieniu cantadesek czy jakoś tak: ) z takimi kwiatuszkami ( nie wiem jak sie nazywają i czy te kwiatuszki są trwałe, czy np wytrzymały by we włosach podczas wesela nie cantadeski tylko te drugie) mam nadzieje ze nikt nie będzie miał za złe za użyczenie zdjęć.
Cantadaeskia, róża i eustoma. Dziewczyna na zdjęciu ma we włosach eustomę, jeśli będzie dobrze zabezpieczona przed utratą wody bardzo wytrzymała. Zresztą utrata wody objawia się tym że eustoma poprostu mięknie, ale 12 godzi (średni czas trwania wesela ) wytrzyma.
Stary 2007-09-09, 18:19   #1932
rav12345
Wtajemniczenie

Cytat:
Cantadaeskia, róża i eustoma. Dziewczyna na zdjęciu ma we włosach eustomę, jeśli będzie dobrze zabezpieczona przed utratą wody bardzo wytrzymała. Zresztą utrata wody objawia się tym że eustoma poprostu mięknie, ale 12 godzi (średni czas trwania wesela ) wytrzyma.
Miałam we włosach różę i eustomę. Łodyżki były obwinięte watką z wodą i zabezpieczone taśmą florystyczną. Mimo wszystko nad ranem wesela kwiatki były już zmęczone (ale nie oklapnięte).
Stary 2007-09-09, 22:18   #1933
A&A
Przyczajenie

Jeju jaka ta eustoma piękna, kupiłam sobie jedną gałązkę żeby sprawdzić jaka skubana wytrzymała, kwiat mnie zachwycił dla mnie to odtąd kwiat numer jeden, co godzinę jest inny widac że żyje i pięknieje, pęcznieje i znowu sie stula, boski... Dlatego ,że wybrać nie umiem pomiędzy canateskami rózami pięknymi takimi malinowymi i eustoma to wiązanka będzie z tych trzech w kolorze różowym.
A&A jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-13, 16:23   #1934
Kasiulek21
Przyczajenie

A ja chciałam mieć nietypowy bukiet na swój ślub ( taki jak sobie wymarzyłam) wszędzie gdzie byłam to wszyscy zalewali mnie gotowymi propozycjami z katalogów ale znalazłam jedno ciekawe miejsce na mapie Krakowa.Dzięki fachowej pomocy spełniły się moje marzenia o pięknym bukiecie.
wycięta reklama

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2007-09-13 o 17:41 Powód: wycięta reklama
Kasiulek21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-14, 11:33   #1935
deneb3
Zadomowienie

Co prawda ja mam slub dopiero za rok ale mam pytanko zwiazane z dostepnoscia kwiatow w tym okresie roku.
Mianowicie wymarzylam sobie bukiecik ze slonecznikow (cos podobnego do tych na zdjeciu).
Myslicie,ze sloneczniki beda dostepne we wrzesniu??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wiazanka_slonecznik_1.jpg (83,0 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wiazanka_slonecznik_2.jpg (84,5 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wiazanka_slonecznik_5.jpg (15,8 KB, 14 załadowań)
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-14, 12:22   #1936
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
Co prawda ja mam slub dopiero za rok ale mam pytanko zwiazane z dostepnoscia kwiatow w tym okresie roku.
Mianowicie wymarzylam sobie bukiecik ze slonecznikow (cos podobnego do tych na zdjeciu).

Myślę że w pierwszej połowie będą, ale zasieję nutę wątpliwości czy dobrze będą się kompomowały z Twoją suknią. Wcześniej w tym wątku już wyrażałam swoje zdanie na temat tych pięknych kwiatów które moim zdaniem nie pasuja do satyny lub koronki.
Stary 2007-09-14, 12:40   #1937
Ka_chna
Przyczajenie

Nadszedł czas zamowienia wiązanki i powstała zagadka: ja chciałam coś z pomarańczowym (lub pokrewnym), ale pani florystka stwierdziła, że odradza. Pomarańcz nie nawiązywałby do niczego, a uznała, że do moje sukni (poniżej) pasują białe kwiaty (róże w połączeniu z niewielkimi stroczykami) ze sporą ilością zieleni. Który bukiet z poniższych były naj wg Was (oczywiście ze zmianami w rodzaju kwiatów, bo w prezentowanych bukietach sa np. lilie)?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Arletta.jpg (19,7 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kwiaty 4.jpg (35,7 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kwiaty 14.jpg (35,3 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kwiaty 21.jpg (41,8 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kwiaty 11 !.jpg (88,5 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kwiaty 13 !.jpg (22,4 KB, 50 załadowań)
Stary 2007-09-14, 17:49   #1938
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ka_chna Pokaż wiadomość
Nadszedł czas zamowienia wiązanki i powstała zagadka: ja chciałam coś z pomarańczowym (lub pokrewnym), ale pani florystka stwierdziła, że odradza. Pomarańcz nie nawiązywałby do niczego, a uznała, że do moje sukni (poniżej) pasują białe kwiaty (róże w połączeniu z niewielkimi stroczykami) ze sporą ilością zieleni. Który bukiet z poniższych były naj wg Was (oczywiście ze zmianami w rodzaju kwiatów, bo w prezentowanych bukietach sa np. lilie)?
Jeśli nigdzie nie zastosowałaś innego koloru (sala się nie liczy) to dla czego pomarańcz nie pasuje? Fakt przy białej sukni musi być mniej nasycony, bardziej pastelowy, ma tendencję do "wyciągania" głębi koloru garnituru np.stalowy jest prawie czarny, granatowy "wybija" niebieski ttd.
Ale bywa to zaletą.
Wiązanka biała musi być wyraźna przez zieleń podaną w odcieniach i wielkość - paradoksalnie mała wydaje się jeszcze mniejsza. Ja wybrała bym taką jak na zdjęciu, ale Pani florystka może mieć kłopot z jej wykonaniem - dużej białej frezji nie ma od 2-ch tygodni na giełdzie w Warszawie (może Bronisze) a tego gatunku cantadeski białej z zielonym paseczkiem na spodzie i małej główce nie widziałam u hodowców i handlarzy z warszawskiej giełdy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kwiaty 21.jpg (3,6 KB, 798 załadowań)
Stary 2007-09-14, 18:10   #1939
ksylwia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
Co do dostępności nie będzie problemu - już się dowiadywałam. Wesele prawdopodobnie będzie w sali ala karczma - całej z drewna i wymyśliłam sobie wystrój zbożowo-słonecznikowy. Przyuważyłam nawet, że sąsiadka obok ma całe pole ozdobnych słoneczników, które jeszcze tydzień temu pięknie wyglądały.
Problem jest tylko w tym, że dzisiaj znalazłam jeszcze jedną salę w moim mieście i nie wiem czy nie jest ładniejsza od tej przez nas zamówionej - i dekoracje by nam odeszły. Szkoda, ż enie mam z kim skonsultować - mój TŻ na szkoleniu dalekoooo....
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-14, 20:30   #1940
Majka232
Zakorzenienie

Ja w swojej wiązance (za tydzień) też będę miała frezje... Mam nadzieję, że nie okaże się, że nie będzie dostępna, bo nawet dekoracja tortu jest dobrana do wiązanki
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-15, 07:00   #1941
rav12345
Wtajemniczenie

Ja tez chcialam miec dodatek frezji i powiedziano mi (koniec sierpnia) ze nie ma szans.
Stary 2007-09-15, 07:59   #1942
SoNeRa
Zakorzenienie

a myslicie ze gozdziki beda w po polowe pazdziernika?bo ja siew ogole nie znam a juz mam upatrzony bukiet ktory mi Ewalena kiedys zaproponowala wlasnie z gozdzikow
Stary 2007-09-15, 09:49   #1943
Majka232
Zakorzenienie

Mi powiedziano, że będą, sprowadzane są teraz z Holandii. W poniedziałek zadzwonię do kwiaciarni i się upewnię
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-15, 10:22   #1944
ewalena
Zadomowienie

Bukiety ślubne

Cytat:
Napisane przez SoNeRa Pokaż wiadomość
a myslicie ze gozdziki beda w po polowe pazdziernika?bo ja siew ogole nie znam a juz mam upatrzony bukiet ktory mi Ewalena kiedys zaproponowala wlasnie z gozdzikow
Goździki i róże dostępne przez cały rok.
Z frezją jest teraz dziwnie, kiedyś była dostępna przez cały rok - obecnie jest w niełasce - rzadko robi się bukiety okolicznościowe z tego kwiatu.Jedna gałązka jest mało efektowna i stosunkowo droga, dlatego hodują ją nieliczni i jako uzupełnienie innych upraw. Na głównych giełdach jest frezja z importu, ale droga i na jej zakup pozwalają sobie duże kwiaciarnie mogące pozwolić sobie na ewentualne straty

To zdjęcie bukietu który wykonałam dla jednej z wizażanek.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg marzena1.jpg (52,7 KB, 117 załadowań)

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2007-09-15 o 12:13 Powód: post pod postem
Stary 2007-09-15, 10:44   #1945
SoNeRa
Zakorzenienie

Cytat:
To zdjęcie bukietu który wykonałam dla jednej z wizażanek.
wow gratuluje piekny bukiet
Stary 2007-09-15, 18:52   #1946
ewalena
Zadomowienie

Jeśli się podobało to idę dalej i się chwalę - to moje prace wykonane ostatnio
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P8040020.jpg (108,3 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9080080.jpg (111,3 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9080084.jpg (90,1 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P8140047.jpg (76,8 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9080072.jpg (97,6 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P8040006.jpg (107,3 KB, 37 załadowań)

Edytowane przez ewalena
Czas edycji: 2007-09-15 o 19:18
Stary 2007-09-15, 19:07   #1947
mgar
Raczkowanie

Bukiety ślubne

Drogie Panie

a co byście zaproponowały pannie młodej która uparła sie na rajskie jabłka w bukiecie ślubnym? Chciałam mieć niewielka wiązanek z racji nikczemnej postury coś w stylu biedermeier. Poczałkowo wyobrażałam sobie żeby zamiast róż użyć tych rajskich jabłek - ale w tym roku mają bardzo niewielkie rozmiary...

Będę wdzięczna za podpowiedzi

Hmm przesyłam też moje zdjęcie sukienki - mam nadzieję, że mi sie uda
Jej kolor przypomina mi delikatna kość słoniowa, czyli coś pomiędzy klasyczna bielą a ecru. Będzie trochę kontrastować z z założenia prostym bukietem....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienka.jpg (18,4 KB, 51 załadowań)

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2007-09-19 o 22:40 Powód: post pod postem
mgar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-15, 19:33   #1948
ewalena
Zadomowienie

cd.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P9090140.jpg (87,8 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9150152.jpg (81,3 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9150148.jpg (75,1 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9150155.jpg (103,6 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9090128.jpg (83,6 KB, 59 załadowań)
Stary 2007-09-15, 19:41   #1949
ewalena
Zadomowienie

Bukiety ślubne

cd2

Cytat:
Napisane przez mgar Pokaż wiadomość
Drogie Panie

a co byście zaproponowały pannie młodej która uparła sie na rajskie jabłka w bukiecie ślubnym? Chciałam mieć niewielka wiązanek z racji nikczemnej postury coś w stylu biedermeier. Poczałkowo wyobrażałam sobie żeby zamiast róż użyć tych rajskich jabłek - ale w tym roku mają bardzo niewielkie rozmiary...

Będę wdzięczna za podpowiedzi
Pomysł fajny,ale obarczony brakiem doświadczenia -rajskie jabłka dość szybko tracą wodę czyli więdną i wtedy marszczy im się skórka. Rozumiem że chcesz oryginalny bukiet -wzrost ma znaczenie jedynie przy dobraniu odpowiednich proporcji - może jedno maleńkie jabłko i np.miniaturki różyczek podane jak na złotym talerzyku - robiłam taki bukiet na konkurs, ale tu rozmiar były raczej słuszny. Listki dała bym tylko pod jabłkiem reszta to różyczki.
A tak na marginesie na tym samym konkursie był bukiet z rzodkiewek.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P9080093.jpg (115,2 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9090100.jpg (76,9 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9090098.jpg (101,9 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9090108.jpg (95,8 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9090116.jpg (104,8 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 074_29.jpg (113,2 KB, 62 załadowań)

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2007-09-17 o 16:23 Powód: post pod postem
Stary 2007-09-16, 06:30   #1950
ksylwia
Zadomowienie

Ewalena - strasznie podobają mi się te pomarańczowo-żółte bukiety- oba Mój TŻ będzie miał taki przedłużony czarny garnitur z muszką, a ja białą suknię więc z kolorkiem bukietu chyba mogę zaszaleć dowolnie. Tylko moja mamcia się załamie bo ona nie wyobraża sobie nic żółtego, ani pomarańczowego do dukni
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości