|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3
Ja nie mam cierpliwości do bycia matka...
|
#1952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A sikać, sika już któryś raz tak w przeciągu roku.mam wrażenie ze ona robi to po złości. |
|
|
|
|
#1953 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
Co jest kochana.?
Kaja ubilabym ja normalnie chyba. Ale moze byc tak ze jest zazdrosna. Moj jeden kot sie wyniosl odkad dzieci sa w domu. Mehja ogladalam go juz tydzien temu pierwsze co pomyslalam to to zebym jej tak powiedziala ze hoho. |
|
|
|
#1955 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez coraz częsciej mam takie myśli... W tym tygodniu Michalina daje mega czadu ...
|
|
|
#1956 | |
|
celebriti
|
Bo jest zazdrosna i ma jedna podstawowa wadę : jest kotem
![]() Kochane dzieciaczki E tam, każda z nas czasem nie ma. Tylko nie ma wyjścia 😄
|
|
|
#1957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam wrażenie, że się nudzi w domu i marudzi jak szalony. Spacerujemy ile się da, bo chociaż w wózku jest spokojny i może zaspokajać swoją ciekawość. Zastanawiam sie co zrobimy w zimie...
|
|
#1958 |
|
Zadomowienie
|
Mojego też wózek w tyłek parzy chyba, nie znosi po prostu więc czasem go nosimy chwilę, żeby z 10 minut poleżał w wózku albo z rykiem wracamy do domu.
Alek też daje czadu ostatnio, ale nadal nie chcę żeby był jedynakiem. Zwalam to na skok rozwojowy, który trwa od 14 do 19 tygodnia . Tylko dlaczego zaczął się budzić chwilę po 5, czyli godzinę wcześniej niż zawsze??? On potem idzie spać a ja zaczynam przypominać zombie
Edytowane przez pzs1 Czas edycji: 2015-09-25 o 08:12 |
|
|
|
#1959 |
|
Zakorzenienie
|
Wojtek obudził się około 3, zjadł i ani myślał o spaniu. W kółko marudzil.. Byłam taka nerwowa, że powiedziałam Tzowi, że ma go ode mnie zabrać bo mu zaraz coś zrobię...
A rano jak mnie zobaczył to śmiał się w głos
|
#1960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1961 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Alek też czasem urządza sobie pobudki w środku nocy i ani myśli spać, mam wtedy ochotę normalnie przez balkon skakać, bo jeszcze żeby tylko nie spał ale on się zaczyna drzeć a ja robię wszystko żeby nikogo dookoła nie pobudzić. Ale dziwne jest to, że to właśnie te nocne pobudki wyzwalają w człowieku najwięcej nerwów, przynajmniej u mnie
|
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
Kejti ją w dzień mogę być oaza spokoju ale jak kilka razy Lilka w nocy nie chciała spać to mi się wyc chciało.
---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- To prawda, w nocy najmniej cierpliwości Edytowane przez mehja Czas edycji: 2015-09-25 o 09:47 Powód: literówka |
|
|
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ryczalam wczoraj w łóżku właśnie.
Chodzi o to, że on mi pięknie noce przesypial. Zjadł i od razu zasypial. A teraz się kręci jakby miał robaki...
|
#1964 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro będę dzwoniła do teściow że przywiozę ją tam.. Zazdrosna nie jest bo jak nie było Leny to też zdarzyło się jej siknac do łóżka ale myślałam ze jest mała i no zdarzy jej się. Ale teraz wiem ze robi to po złości. Sika tam Gdzie śpi pies. Dwa miechy były zamkniete drzwi do sypialni przed kotem ostatnio zaczęłam otwierać jak jestem w domu i ☠☠☠ana naszczala :/ Cytat:
To bardzo poważna wada ze jest kotem :p Cytat:
Nie mam wody |
|||
|
|
|
#1965 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i dokładnie to samo o 7 wielkie oczy i dzien dobry! Jeszcze gdyby on spal, albo w dzień, albo w nocy, a u niego ani jedno ani drugie. W dzien jak juz go uspie to śpi 30 min i wszytko w tym temacie. Wczoraj jak na spacerze spał ponad godzine to sprawdzałam czy oddycha |
|
|
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
Witam! jak zwykle z doskoku
![]() Kaja nasz kot robił to samo, zamykałam za każdym razem drzwi. Robił tak jak byl mały, po sterylizacji juz nigdy sie mu nie zdarzyło, do sypialni już nie wchodzi nawet jak drzwi są otwarte. I też miałam ochotę wystrzelić go w kosmos ![]() Tyle dobrze, że jest wychodzący i nie muszę ciągle kuchni pilnować, czy na blat nie wskakuje Szuuu twój za szybko rośnie? a co ja mam powiedzieć jak młody jest już poza siatką centylową O której wychodzicie na spacery? ja zawsze chodziłam po południu, ale teraz chyba trzeba zacząć chodzić w południe jak już szybko ciemno i zimno się robi
|
|
|
|
#1967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Psy są takie mądre :p Wysterylizowalabym ją jak by miała zostać ale do nowego mieszkania na wiosnę na 200000000% jej nie biorę. Btw co żeś się nie odzywasz ![]() Ja na spacer wychodze ok 12-13. |
|
|
|
|
#1968 | |
|
Zakorzenienie
|
Kejti, mnie tez nocki istatnio zalamują.....grubcio piwknie mi spal od 20 do 4 potem mleko i znow do 8-8.30 teraz budzi sie o 2 ,o 5 a od 7 juz nie spi.... :wmur: moze faktycznie to ten skok 14-19 (czy jakos tak) no bo co innego? W sumie to sie jakos tak zaczelo chrzAnic ok 2 tygodni temu.....
![]() Cytat:
|
|
#1969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a im dłużej mnie nie ma, tym trudniej nadrobić i się wbić wrzesień jeszcze aktywny, bo urodziny małej, potem chrzciny. Ale teraz będzie luzik to czas się znajdzie ![]() no 12-13 to chyba najlepsza pora, bo ciepło i można rano coś ogarnąć. Muszę zmienić trochę organizację. Kejtice tak bywa czasami, są gorsze momenty, ale to nie znaczy, że jesteś złą matką na Michałka jeszcze mi się nie zdarzyło, chociaż zdanie "a rycz sobie" padło kilka razy ![]() Tyle dobrze, że zasypia bez problemu, takiego klocka nie dałabym rady lulać
|
|
|
|
|
#1970 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1971 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Laura też tak ma. Budziła się na jedzenie i na przewijaku się rozbudzała ale po odłożeniu do łóżeczka od razu zasypiała. A od trzech dni jak budzi się o 5.30 na jedzenie to bawi się potem i gada i jęczy i marudzi, zasypia po 6.30 jak ja juz musze wstać. Także od 5.30 nie śpię. Mam nadzieje, ze to chwilowe ;-) |
|
|
|
|
#1972 |
|
Zadomowienie
|
Kejti
Juz doczytalaM. U nas od paru dni pobudka o 4 i gadanie do 5! |
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się moja naryczala... Oboje wstali dużo za wcześnie, tż wychodził wcześniej i nic nie pomógł więc z małą na rekach robiłam śniadanie, ogarnialam syna, siebie. Chciałam nakarmić to zasnela na cycu a musiałam jeszcze ja ubrac więc ryyyyk, nie mogła się uspokoić. Pobieralam wszystkich, ja ululalam, wsadzam w fotelik i od nowa. Wychodzenie z domu z 2 dzieci na konkretną godzinę to masakra. W drodze powrotnej prawie zasnela a tu do domu trzeba i znów ryk. Teraz jak może spać to pewnie już nie zaśnie a ja się będę wściekac że nic nie zrobię a to jedyny czas w ciągu dnia kiedy mogłabym cokolwiek ogarnąć.. Po południu syn już nie w humorze, córka już na pewno nie zaśnie i nic nie idzie zrobić...
|
|
|
|
#1974 | |||
|
celebriti
|
Cytat:
A Ty to w ogóle jesteś moim guru, ogarniasz twinsy i jeszcze myślisz logicznie ![]() Btw pomaga Ci ktoś czy sama ? Do mnie czasem mama przychodzi ale za rzadko ![]() Cytat:
Właśnie o to chodzi ze szybko przyzwyczajamy sie do dobrego i potem CYK dzieciak wszystko zmienia. Z dziećmi pewne jest tylko to ze nic nie jest pewne ![]() U mnie tez zaczęła Po nocach jesc jak szalona . Mdleje 🏾
|
|
|
#1975 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez się wkurzam bo ostatnio nic nie mogę zrobić bo Michalina cały czas się domaga uwagi, w domu ciagle sajgon
|
|
#1976 | |
|
celebriti
|
Domi moja tez taka " mniej samodzielna " pewnie sie nudzą
Z tym klimatem to hujnia . Tez wynosiłam G na płac zabaw koło 17 w ramach spaceru a tu zaraz będzie ciemno
|
|
|
#1977 |
|
Wtajemniczenie
|
Miałam pocytowane i jak zwykle szlag trafił. Ehh
Ale coś tam pamiętam ![]() Szuu jak dobrze, że poszliscie do innego lekarza. Wszystko się e końcu ułoży! I Konradek będzie miał rodzeństwo hihi Jak moja płacze to zawsze lecę zobaczyć o co kaman, tez juz rozpoznaje jej płacz, zanim wezmę ją na ręce staram się zainteresować ja zabawka, gadam do niej, dopiero jak nie działa to tulę Irmusia dużo zdrówka, tak dużo dużo dużo. Nie ma nic gorszego jak chore dzieciaczki Monika ja i tak podziwiam, że masz dwójkę a jeszcze mimo wszystko znajdujesz czas na wizaż!! Co do fotelików, to noo my na razie na etapie rozkminki czy wkładkę dla noworodka wyciągać nawet jeszcze nie myslalam o następnym foteliku Kejti ja też tak spaceruje, Adelka lubi w wózku jeździć, zazwyczaj śpi, a jak nie śpi to sobie obczaja minionka albo krokodylka zawieszonego na budce ale zapominam endomondo włączać na spacery... Jak rolki czy bieganie to zawsze, a o soacerowaniu zapominam a to przecież też sport!! Nam się wczoraj zamarzylo morze.. No i obecnie jesteśmy w drodze zostaniemy na noc lub dwie. Jedziemy do swinoujscia tż prowadzi, Adelka śpi, ja nadrabiam Wizaz, a pieseł w bagazniku obczaja drogę przez okno ciekawa jestem jak zareaguje na morze, to będzie jego pierwszy raz
|
|
|
|
#1978 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie strasz.. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tylko to u nas jest już od dawna, w sensie pobudka już o 22. On kiedyś miał przed kąpielą drzemkę o 18.30, a teraz zaczęłam go kąpać w porze tej drzemki. Może to jest powód? Cytat:
Cytat:
Dzieci nam się popsuły.. Cytat:
Cytat:
Nie pocytowało mi wszystkiego na lapku Cos, podziwiam Cię za ogarnianie bliźniaków Uspałam Młodego o 9 i przynajmniej wzięłam sobie gorący prysznic. Teraz piszę do Was, a z sypialni słyszę nawoływanie już.
|
|
#1979 |
|
Wtajemniczenie
|
Aa i ja cała noc mam zapalone cotton ballsy, bo nie chce mi się ich włączać i wyłączać także się pala ciągle. Już baterie musiałam zmienić, bo ledwo ledwo dyszały
|
|
|
|
#1980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie wczoraj o tym myślałam, że trzeba będzie zmienić pory. Teraz wychodzę z nią przed południem po zakupy a po południu na spacer jak jest już tż. za miesiąc przesuwanie czasu i ciemno będzie już o 16 więc zostanie nam chyba tylko ten poranny spacer |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.

jesteś wspaniałą mamą :-*

Mam wrażenie, że się nudzi w domu i marudzi jak szalony. Spacerujemy ile się da, bo chociaż w wózku jest spokojny i może zaspokajać swoją ciekawość. Zastanawiam sie co zrobimy w zimie...
06.09.2014 

jutro będę dzwoniła do teściow że przywiozę ją tam..

na Michałka jeszcze mi się nie zdarzyło, chociaż zdanie "a rycz sobie" padło kilka razy

🏾