Mamy marzec 2016. Część II - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-25, 09:59   #4771
magda16262
Zadomowienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część II

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Ja sama się taka mala urodziłam i chyba bardziej chciałabym urodzić takie małe dziecko, niż np. 4,5kg wiadomo, grunt, to ma być zdrowe!
I gratulacje dla ciotki :-P

Dzięki bardzo ... o tak mieszkają za ulicą w drugim bloku i nie ma jej w sumie kto pomagać bo mama pracuje i brat również więc będę miała praktykę ..

Teraz czekamy na maleńswto u brata ciotecznego z terminem na 6 października
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 10:03   #4772
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
Dzięki bardzo ... o tak mieszkają za ulicą w drugim bloku i nie ma jej w sumie kto pomagać bo mama pracuje i brat również więc będę miała praktykę ..

Teraz czekamy na maleńswto u brata ciotecznego z terminem na 6 października
To tym bardziej, myślę że oni chętnie skorzystają z pomocy, a sama się wiele nauczysz
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 10:07   #4773
verrerie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Vererrie A plecy cie bola? Taki promieniujacy bol od tylu do brzucha?
Piasek szczypi przy oddawaniu moczu ale tak szczypi ze czasem kankana mozna nad klopem odtanczyc.. ale wtedy masz pewnosc ze schodzi. Poszczypi i przejdzie, ja biore na noc 2 tabletki uroseptu.

Ale.. jak ten piasek zrobi zastoj w nerce wtedy jest kolka nerkowa. Ja na to bralam 2 ketonale a i tak chodzilam po scianach. Kochana to boli i w ciazy niewiele mozna zrobic no spa forte.. ja leze wtedy na ziemi i tam gdzie boli podkladam np poduszke i dociskam do ziemi. TROCHE POMAGA.

Moja rada to taka, nastaw sie na bol ktory spowoduje ze poznasz nowe zasoby slow z łaciny :p
Jak boli TO NIE PIJ duzo.
I jeszcze jedno przy kolce nerkowej bardzo czesto wystepuja silne wymioty. czasem nie do opanowania
Poszukaj w okolicy ostry dyzur urologiczny i jak bedziesz czula ze urywa Ci bok to jedz tam pomoga ci kroplowka.

Ja mam kamice nerkowa od 8 lat. Choroba straszna tyle ze ja mam juz kamienie. Piasek taki okrutny nie jest i moze dawac lekkie objawy. Napisalam Ci wszystko co powinnas wiedziec zeby nie bać sie w razie silnego ataku.
Dziekuje ❤️ Kupie urosept. Plecy bola ale ciezko powiedziec od czego. Ciagle sie musze dowysikiwac jak wiesz co mam na mysli. Mam nadzieje ze to przejdzie :/

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 10:08   #4774
kallina_2014
Wtajemniczenie

Witajcie Dziewczyny

Kiwi, ja głosuje na nr 3 lub 4.

Darka , prawie żadna z nas nie miala skierowania na badania genetyczne, bo do tego trzeba mieć wskazania.
Ale skierowanie na morfologie, to powinien Ci dac, bez przesady.

Zaczęłam dzisiaj 18-ty tydzień i 5-ty miesiąc!!!!!
kallina_2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 10:14   #4775
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość

Super! Ja dzisiaj zaczęłam 16 tydzień.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 10:16   #4776
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Stary 2015-09-25, 10:19   #4777
Bonku
Wtajemniczenie

Dziewczyny mam pytanie, w ciąży mam więcej śluzu to normalne nie jest go jakos specjalnie dużo po prostu codziennie jest.. Ale przed chwila wyplynela ze mnie taka biala rzadka maź i dosyć dużo tego aż poczułam tez macie cos takiego

?? sorry jak kogoś obrzydzilam ale nie wiem co to i po co
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-25, 10:34   #4778
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie, w ciąży mam więcej śluzu to normalne nie jest go jakos specjalnie dużo po prostu codziennie jest.. Ale przed chwila wyplynela ze mnie taka biala rzadka maź i dosyć dużo tego aż poczułam tez macie cos takiego

Po co to ta ja tez nie wiem ale czasem tak mam
Kiedys ide po kaufie i czuje ze mi cos plynie mowie o fak!!! Do kibelka patrze a tu taka maz :p ble

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 10:35   #4779
Kate Noir
Zakorzenienie

Dzień dobry,

Dzisiaj na śniadanie zjadłam twaróg z cukrem i śmietaną i to jednak nie było to Mąż robił rano omlet i teraz wszystko mi śmierdzi. Chyba przewietrzę całe mieszkanie i odpalę jakieś świeczki. Na 17 mam wizytę kontrolną i trochę się stresuję.

Cytat:
też próbuję coś robić na drutach, ale póki co umiem tylko szaliki.
Ja bym chciała zrobić takie coś, ale mam dwie lewe ręce i zero cierpliwości :/

Dużo zdrowia dla Młodego Nie dziwię się, że tak się boisz

Cytat:

ja mam bardzo duże ilości od kiedy jestem w ciąży.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 10:43   #4780
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

hej Wam Dzięki że mi doradzacie Ogólnie planuje mieć tą kurtkę/ narzutę tylko na wejście, bo potem chciałabym pójść w samej sukience Niedługo idę na ploteczki do ciężarnej koleżanki (tp miesiąc przede mną ) Odwiedzę Was wieczorem
Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 10:43   #4781
Bonku
Wtajemniczenie

Czyli ok.. Bo weszłam w pierwszy lepszy link na forum i babka z naszbocian.pl pisala ze po takim czymś 2dni później jej czop sluzowy wypadł potem pęcherz plodowy i 2tyg później urodzila masakra te internety ale pierwszy raz tak miałam i nie wiem czy to infekcja czy co bo to nie śluz tylko biala maź wodnista...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-25, 10:47   #4782
Gosiaczek2507
Zadomowienie

GG do Gosiaczek2507

ja zmykam zaraz na przymiarkę sukienki ślubnej;d

blog

http://tworczoscgosiaczka.blogspot.com/
Gosiaczek2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 10:48   #4783
Gosia02061980
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny, odnośnie kamicy nerkowej, niestety też mam, kamienie i to spore, powiem że bardzo się boję ataku kolki nerkowej w poprzedniej ciąży miałam w 27 tc, myślałam że rodzę, ból gorszy, okropny, nie do opisania, dali kroplówkę w szpitalu tylko nospa, nic innego nie można, jeszcze było krwawienie z pęcherza a ja myślałam że z dróg rodnych bałam się strasznie. Życzę zdrowia
Gosia02061980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 10:51   #4784
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:

To normalne Gin mi właśnie ostatnio o tym mówiła, że może być duuuuużo śluzu i póki nie swędzi i nic się nie dzieje innego, nie ma dziwnego koloru itp, to normalne

Ale fakt, że czasem potrafi zalać

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Dzień dobry,

Dzisiaj na śniadanie zjadłam twaróg z cukrem i śmietaną i to jednak nie było to Mąż robił rano omlet i teraz wszystko mi śmierdzi. Chyba przewietrzę całe mieszkanie i odpalę jakieś świeczki. Na 17 mam wizytę kontrolną i trochę się stresuję.

Ja bym chciała zrobić takie coś, ale mam dwie lewe ręce i zero cierpliwości :/

Dużo zdrowia dla Młodego Nie dziwię się, że tak się boisz

ja mam bardzo duże ilości od kiedy jestem w ciąży.
Taki koc to prosty bardzo

Zjadłyśmy z lokatorką foremkę crumble jabłkowego i mam niedosyt
Stary 2015-09-25, 10:51   #4785
nyny15
Raczkowanie

Bonku nie czytać porad dr Googla
Na naszym-bocianie jest wiele dziewczyn po przejściach, statystyka problemów dużo większa niż przeciętnie wśród ciężarnych, więc nie ma co się sugerować.
A kiedy masz najbliższą wizytę? - może się umów do lekarza zamiast się stresować doktorem Googlem
Stary 2015-09-25, 10:52   #4786
misia_25_26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
U mnie bratowa urodziła wczoraj malucha

2540 i 50 cm taka kruszyneczka
gratulacje dla bratowej no I dla ciebie ciociu
ale malenstwo

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Mnie wczoraj troszkę mój mąż zasmucił, jeszcze kłótnią nazwać tego nie można. Ale to i tak nic nie ważne bo mój mały wczoraj znowu miał atak byłam pewna że się już nie powtórzy ale jednak, dobrze że już wiedziałam co robić ale mimo wszystko strach jest ciągle ten sam i obawa a jak to co robię nie pomoże i mi się dziecko na rękach udusi Na szczęście po podaniu leku i postaniu przy otwartym oknie przeszły mu duszności i kaszel ale od 3 w nocy właściwie dopiero koło 6 przysnęłam na chwilkę a teraz jeszcze mnie listonosz obudził

Jak ja bym już chciała żeby to się nie powtórzyło. Nie ma bata jak się powtórzy to koniecznie wybiorę się po raz drugi do lekarza niech mu da coś co nie dopuści już do tych ataków. O ile jest coś takiego, na razie dała mi jeden bardzo mocny lek który podaje się w razie ataku i on może być podany tylko raz na dobę. Boję się o mojego synka, chociaż w dzień zachowuje się zupełnie normalnie to widać że go już to męczy. Nie wspomnę o mnie od paru dni nie przespałam spokojnie nocy, do tego dochodzą pobudki bo trzeba do kibelka, i dzisiaj wstałam z ogromnym bólem głowy
oby malemu sie wiecej akcje dusznosci nie powtarzaly
Cytat:
Napisane przez fjolek Pokaż wiadomość
ja chcialam zawsze zrobic makijaz pernamentny na brwi ale nie mialam kiedy bo ciagle praca..a teraz mam wolne to wciazy chyba nie wolno ? bo to wchoszi w skore ten tatuaz ? buuu
ja mam pern.brwi juz od dobrych kilku lat moja siostra kreski usta i brwi niestety w ciazy nie mozna,ale podczas kp juz tak

Cytat:
Witajcie Dziewczyny

Cytat:

ale ten czas szybko leci,lada moment bede pierwsze polowkowe usg
misia_25_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 10:54   #4787
Bonku
Wtajemniczenie

Mam wizytę 5.10 ja wiem ze na googlach to wszystkie choćby świata ale jakos wierzyłam ze przeczytam taaak to normalne chodzi o to ze to nie śluz tylko taka biala wodnista maź, śluzem bym sie nie przejela a tu po prostu się wylalo duzo tego na raz

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Choroby swiata*
Stary 2015-09-25, 10:57   #4788
Darkanddark
Zakorzenienie

Przez to ja internetów nie czytam, tylko Was :-P bo wiem, że jak sobie coś wykręcę to koniec.. :-D
Stary 2015-09-25, 11:03   #4789
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli ok.. Bo weszłam w pierwszy lepszy link na forum i babka z naszbocian.pl pisala ze po takim czymś 2dni później jej czop sluzowy wypadł potem pęcherz plodowy i 2tyg później urodzila masakra te internety ale pierwszy raz tak miałam i nie wiem czy to infekcja czy co bo to nie śluz tylko biala maź wodnista...
Jak na początku ciąży zaczęłam lekko plamić to zaraz zaczęłam szukać info na necie. Każda dziewczyna pisała, że tak zaczęło się u niej poronienie... Z tego wszystkiego nie zauważyłam, że weszłam na wątek dla dziewczyn, które poroniły. Moje ówczesne plamienie nie było niczym groźnym, a ja niepotrzebnie spanikowałam i spowodowało to wiele nieprzyjemnych zdarzeń. Także google nie zawsze prawdę Ci powie. Jeżeli masz obawy to lepiej pójdź do gin.

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek2507 Pokaż wiadomość
ja zmykam zaraz na przymiarkę sukienki ślubnej;d
Mam nadzieję, że pochwalisz się foto
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-25, 11:04   #4790
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Mam wizytę 5.10 ja wiem ze na googlach to wszystkie choćby świata ale jakos wierzyłam ze przeczytam taaak to normalne chodzi o to ze to nie śluz tylko taka biala wodnista maź, śluzem bym sie nie przejela a tu po prostu się wylalo duzo tego na raz

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Choroby swiata*
ale poza tym nic Cię nie boli ani sienie dzieje?
Jesli nie, to bym nie panikowała. Obserwowała się nadal i normlanie na wizycie powiedziała o tym.
Stary 2015-09-25, 11:09   #4791
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Kiedys ide po kaufie i czuje ze mi cos plynie mowie o fak!!! Do kibelka patrze a tu taka maz :p ble
To ja dzisiaj tak miałam, pierwszy raz aż tak. Wystraszyłam się, że krew. Wracam do domu , a tu wszystko ok

No i oficjalnie nadszedł ten dzień, w którym kupiłam pierwsze ciuszki dla Malucha miałam doczekać aż poznam płeć, ale moja silna wolna to jednak jakaś słabizna
Wypiorę i wrzucę fotę
Stary 2015-09-25, 11:12   #4792
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
To ja dzisiaj tak miałam, pierwszy raz aż tak. Wystraszyłam się, że krew. Wracam do domu , a tu wszystko ok

No i oficjalnie nadszedł ten dzień, w którym kupiłam pierwsze ciuszki dla Malucha miałam doczekać aż poznam płeć, ale moja silna wolna to jednak jakaś słabizna
Wypiorę i wrzucę fotę
Ja też wczoraj kupiłam pierwsze rzeczy w sh :-P dwa bodziaki, rajtuzki i sliniaczek. Pokaż foto!
Stary 2015-09-25, 11:14   #4793
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:

Wypiorę i wrzucę fotę
czekamy na fotę

Idę zaraz nastawić zaczyn na chlebek

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Ja też wczoraj kupiłam pierwsze rzeczy w sh :-P dwa bodziaki, rajtuzki i sliniaczek. Pokaż foto!
pokazuj

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-25, 11:14   #4794
fasolka1987
Zadomowienie

Hej Dziewczyny

Ja już wstałam 9.30 ale wisiałam na telefonie z siostrą
Na śniadanie: płatki z pełnego ziarna bez cukru fitella, 1 banan skrojony, jogurt truskawkowy mały+ trochę naturalnego, kawa z mlekiem.

Bonku też miałaś takie zakwasy na brzuchu jak wstałaś spałam dzisiaj jak dziecko, tylko 1 przerwa na sikanie, dotleniłam się na tych zajęciach Jakie super koktajle robisz chyba też spróbuję

I odp na twoje pytanie o śluz, też tak mam czasami, bardziej na początku, kiedyś pobiegłam do toalety bo bałam się , że krwawię ale wkładek nie noszę bo teraz się uspokoiło a od wkładek można się zakażenia nabawić, zmieniam często bieliznę i się podmywam chociaż ponoć się nie powinno ale dupa tam, ja się lepiej czuję

Kiwi masz ładnąfigurę, musisz mieć coś wciętego w talii, jakąś kurteczkę przy ciele albo cieniutką narzutkę żeby Ci nie dodawała w talii cm. Myślę, że na żywo wyglądasz lepiej bo robisz zdjęcia jakby "z góry" :P nr1,2,3,4 ze zdjęć mi się podobają.

Mi masakrycznie wypadają włosy W przyszłym tygodniu idę do fryzjerki bo już mam takie długie włosy(za połowę pleców), że nie wyrabiam z nimi. chcę skrócić do trochę za ramiona i może takie pazurki z boku krótsze sobie przytnę może dlatego ich tyle bo już są ciężkie i długie i łatwiej wypadają

Jabłek nie mogę jeść świeżych bo mam alergię, ale dzisiaj kupuję marchewki bo mi narobiłyście smaka

gosza82 idziesz na ognisko?? ale fajnie, ja tez chcę

malinka9191 robisz kocyk sama, super ja kiedyś uwielbiałam robić na drutach jak nas nauczyli w szkole ale teraz już zapomniałam jak to się robi.

ANTERIA idźcie może z synem do alergologa/ pneumologa bo chyba te leki co ma to za mało skoro ma w nocy napady.

nyny15 ja tez zazwyczaj się tak budzę w nocy , przedwczoraj tak miałam że co godzinę miałam parcie na pęcherz, dramat, kupiłam jakąś żurawinę w tabletkach bo nie mogę znaleźć syropu, a herbata nie wiem czy jest wystarczająca

nessea u mnie też pochmurno i czasami mnie też głowa pobolewa na zmianę pogody, dzisiaj na szczęście nie. można wziąć paracetamol czasami.

Ja chodzę prywatnie i USG genetyczne też miałam prywatnie bo nie podobało mi się na nfz. Teraz jestem dobrze zaopiekowana.

Wczoraj Was dziewczyny czytałam ale nie miałam kiedy odpisać bo pichciliśmy z mężem i rano wstałam patrzę a tu cały post niewysłany
fasolka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 11:18   #4795
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Ok, ale to jeszcze przed praniem i prasowaniem, więc jutro będą ładniejsze
Dałam zawrotne 12zł za wszystko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20150925_001.jpg (76,3 KB, 45 załadowań)
Stary 2015-09-25, 11:20   #4796
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Myślicie, że mogę zjeść gyrosa? ostatnio ze dwa miesiące temu jadłam..
Stary 2015-09-25, 11:23   #4797
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Smacznego ja dzis jade na banany w czekoladzie

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 11:23   #4798
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Dzięki dziewczyny za pocieszenie. Co do synka to pomyliłam zapalenie oskrzeli z zapaleniem krtani, ciążowy mózg mi takie figle plata Co do tych ataków, to chyba normalne w tej chorobie, zdarzają się tylko nocami i inaczej ich nie uspokoisz jak tylko wystawiając dziecko na chłodne powietrze i dając lek który mi przepisali. Mam nadzieję że prawdę piszą w necie że to zwykle trwa trzy dni a później już jest spokój oby do końca mych dni. Nie życzę ani sobie ani żadnej matce takich doświadczeń

Pocieszam się tym że mam już takie doświadczenie i w razie w, wiem co robić inaczej mogło by się skończyć źle. A nic nie zapowiadało że może nam się coś takiego przytrafić...

Teraz synek śpi to mogę trochę odetchnąć.
Stary 2015-09-25, 11:25   #4799
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, ale to jeszcze przed praniem i prasowaniem, więc jutro będą ładniejsze
Dałam zawrotne 12zł za wszystko
super
a misia tatty teddy uwielbiam

Cytat:
myślę, że bez problemu
Stary 2015-09-25, 11:25   #4800
Bonku
Wtajemniczenie

Dzwonilam do gina powiedzial ze to może sie wiązać z infekcja grzybicza ale wiadomo trzeba zbadać i jakby sie powtorzylo albo cos dzialo to jechsc na izbę a jak cos to on ma dyżur w szpitalu jutro i moge przyjść jakby mnie cos dalej niepokoilo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości