|
|
#4771 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część II
Cytat:
Dzięki bardzo ... o tak mieszkają za ulicą w drugim bloku i nie ma jej w sumie kto pomagać bo mama pracuje i brat również więc będę miała praktykę .. Teraz czekamy na maleńswto u brata ciotecznego z terminem na 6 października
|
|
|
|
|
#4772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4773 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4774 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Dziewczyny
![]() Kiwi, ja głosuje na nr 3 lub 4. Darka , prawie żadna z nas nie miala skierowania na badania genetyczne, bo do tego trzeba mieć wskazania. Ale skierowanie na morfologie, to powinien Ci dac, bez przesady. Zaczęłam dzisiaj 18-ty tydzień i 5-ty miesiąc!!!!! |
|
|
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
Super! Ja dzisiaj zaczęłam 16 tydzień.
|
|
#4776 |
|
Zakorzenienie
|
![]()
|
#4777 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam pytanie, w ciąży mam więcej śluzu to normalne nie jest go jakos specjalnie dużo po prostu codziennie jest.. Ale przed chwila wyplynela ze mnie taka biala rzadka maź i dosyć dużo tego aż poczułam tez macie cos takiego
?? sorry jak kogoś obrzydzilam ale nie wiem co to i po co
|
|
|
|
#4778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedys ide po kaufie i czuje ze mi cos plynie mowie o fak!!! Do kibelka patrze a tu taka maz :p ble
|
|
|
|
|
#4779 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Dzisiaj na śniadanie zjadłam twaróg z cukrem i śmietaną i to jednak nie było to Mąż robił rano omlet i teraz wszystko mi śmierdzi. Chyba przewietrzę całe mieszkanie i odpalę jakieś świeczki. Na 17 mam wizytę kontrolną i trochę się stresuję. Ja bym chciała zrobić takie coś, ale mam dwie lewe ręce i zero cierpliwości :/ Dużo zdrowia dla Młodego Cytat:
|
|
|
|
|
#4780 |
|
Zadomowienie
|
hej Wam
Ogólnie planuje mieć tą kurtkę/ narzutę tylko na wejście, bo potem chciałabym pójść w samej sukience Niedługo idę na ploteczki do ciężarnej koleżanki (tp miesiąc przede mną ) Odwiedzę Was wieczorem |
|
|
|
#4781 |
|
Wtajemniczenie
|
Czyli ok.. Bo weszłam w pierwszy lepszy link na forum i babka z naszbocian.pl pisala ze po takim czymś 2dni później jej czop sluzowy wypadł potem pęcherz plodowy i 2tyg później urodzila masakra te internety ale pierwszy raz tak miałam i nie wiem czy to infekcja czy co bo to nie śluz tylko biala maź wodnista...
|
|
|
|
#4782 |
|
Zadomowienie
|
ja zmykam zaraz na przymiarkę sukienki ślubnej;d
|
|
|
|
#4783 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny, odnośnie kamicy nerkowej, niestety też mam, kamienie i to spore, powiem że bardzo się boję ataku kolki nerkowej w poprzedniej ciąży miałam w 27 tc, myślałam że rodzę, ból gorszy, okropny, nie do opisania, dali kroplówkę w szpitalu tylko nospa, nic innego nie można, jeszcze było krwawienie z pęcherza a ja myślałam że z dróg rodnych bałam się strasznie. Życzę zdrowia
|
|
|
|
#4784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gin mi właśnie ostatnio o tym mówiła, że może być duuuuużo śluzu i póki nie swędzi i nic się nie dzieje innego, nie ma dziwnego koloru itp, to normalne ![]() Ale fakt, że czasem potrafi zalać ![]() Cytat:
![]() Zjadłyśmy z lokatorką foremkę crumble jabłkowego i mam niedosyt
|
|
#4785 |
|
Raczkowanie
|
Bonku nie czytać porad dr Googla
Na naszym-bocianie jest wiele dziewczyn po przejściach, statystyka problemów dużo większa niż przeciętnie wśród ciężarnych, więc nie ma co się sugerować. A kiedy masz najbliższą wizytę? - może się umów do lekarza zamiast się stresować doktorem Googlem
|
#4786 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale malenstwo ![]() Cytat:
Cytat:
moja siostra kreski usta i brwi niestety w ciazy nie mozna,ale podczas kp juz tak ![]() Cytat:
ale ten czas szybko leci,lada moment bede pierwsze polowkowe usg
|
||||
|
|
|
#4787 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam wizytę 5.10 ja wiem ze na googlach to wszystkie choćby świata ale jakos wierzyłam ze przeczytam taaak to normalne
chodzi o to ze to nie śluz tylko taka biala wodnista maź, śluzem bym sie nie przejela a tu po prostu się wylalo duzo tego na raz---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Choroby swiata* |
|
|
|
#4788 |
|
Zakorzenienie
|
Przez to ja internetów nie czytam, tylko Was :-P bo wiem, że jak sobie coś wykręcę to koniec.. :-D
|
#4789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że pochwalisz się foto
|
|
|
|
|
#4790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli nie, to bym nie panikowała. Obserwowała się nadal i normlanie na wizycie powiedziała o tym.
|
|
#4791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i oficjalnie nadszedł ten dzień, w którym kupiłam pierwsze ciuszki dla Malucha miałam doczekać aż poznam płeć, ale moja silna wolna to jednak jakaś słabizna ![]() Wypiorę i wrzucę fotę
|
|
|
|
|
#4792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę zaraz nastawić zaczyn na chlebek ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
|
|
#4794 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Ja już wstałam 9.30 ale wisiałam na telefonie z siostrą ![]() Na śniadanie: płatki z pełnego ziarna bez cukru fitella, 1 banan skrojony, jogurt truskawkowy mały+ trochę naturalnego, kawa z mlekiem. Bonku też miałaś takie zakwasy na brzuchu jak wstałaś spałam dzisiaj jak dziecko, tylko 1 przerwa na sikanie, dotleniłam się na tych zajęciach chyba też spróbuję I odp na twoje pytanie o śluz, też tak mam czasami, bardziej na początku, kiedyś pobiegłam do toalety bo bałam się , że krwawię ale wkładek nie noszę bo teraz się uspokoiło a od wkładek można się zakażenia nabawić, zmieniam często bieliznę i się podmywam chociaż ponoć się nie powinno ale dupa tam, ja się lepiej czuję ![]() Kiwi masz ładnąfigurę, musisz mieć coś wciętego w talii, jakąś kurteczkę przy ciele albo cieniutką narzutkę żeby Ci nie dodawała w talii cm. Myślę, że na żywo wyglądasz lepiej bo robisz zdjęcia jakby "z góry" :P nr1,2,3,4 ze zdjęć mi się podobają. Mi masakrycznie wypadają włosy W przyszłym tygodniu idę do fryzjerki bo już mam takie długie włosy(za połowę pleców), że nie wyrabiam z nimi. chcę skrócić do trochę za ramiona i może takie pazurki z boku krótsze sobie przytnę może dlatego ich tyle bo już są ciężkie i długie i łatwiej wypadają ![]() Jabłek nie mogę jeść świeżych bo mam alergię, ale dzisiaj kupuję marchewki bo mi narobiłyście smaka gosza82 idziesz na ognisko?? ale fajnie, ja tez chcę malinka9191 robisz kocyk sama, super ANTERIA idźcie może z synem do alergologa/ pneumologa bo chyba te leki co ma to za mało skoro ma w nocy napady. nyny15 ja tez zazwyczaj się tak budzę w nocy , przedwczoraj tak miałam że co godzinę miałam parcie na pęcherz, dramat, kupiłam jakąś żurawinę w tabletkach bo nie mogę znaleźć syropu, a herbata nie wiem czy jest wystarczająca ![]() nessea u mnie też pochmurno i czasami mnie też głowa pobolewa na zmianę pogody, dzisiaj na szczęście nie. można wziąć paracetamol czasami. Ja chodzę prywatnie i USG genetyczne też miałam prywatnie bo nie podobało mi się na nfz. Teraz jestem dobrze zaopiekowana. Wczoraj Was dziewczyny czytałam ale nie miałam kiedy odpisać bo pichciliśmy z mężem i rano wstałam patrzę a tu cały post niewysłany
|
|
|
|
#4795 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, ale to jeszcze przed praniem i prasowaniem, więc jutro będą ładniejsze
![]() Dałam zawrotne 12zł za wszystko
|
|
|
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
Myślicie, że mogę zjeść gyrosa?
ostatnio ze dwa miesiące temu jadłam..
|
|
|
|
#4797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dzis jade na banany w czekoladzie
|
|
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za pocieszenie. Co do synka to pomyliłam zapalenie oskrzeli z zapaleniem krtani, ciążowy mózg mi takie figle plata
Pocieszam się tym że mam już takie doświadczenie i w razie w, wiem co robić inaczej mogło by się skończyć źle. A nic nie zapowiadało że może nam się coś takiego przytrafić... Teraz synek śpi to mogę trochę odetchnąć.
|
#4799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a misia tatty teddy uwielbiam Cytat:
|
|
#4800 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzwonilam do gina powiedzial ze to może sie wiązać z infekcja grzybicza ale wiadomo trzeba zbadać i jakby sie powtorzylo albo cos dzialo to jechsc na izbę a jak cos to on ma dyżur w szpitalu jutro i moge przyjść jakby mnie cos dalej niepokoilo
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

wiadomo, grunt, to ma być zdrowe!
no spa forte.. ja leze wtedy na ziemi i tam gdzie boli podkladam np poduszke i dociskam do ziemi. TROCHE POMAGA.

Mąż robił rano omlet i teraz wszystko mi śmierdzi. Chyba przewietrzę całe mieszkanie i odpalę jakieś świeczki. Na 17 mam wizytę kontrolną i trochę się stresuję. 

chodzi o to ze to nie śluz tylko taka biala wodnista maź, śluzem bym sie nie przejela a tu po prostu się wylalo duzo tego na raz
miałam doczekać aż poznam płeć, ale moja silna wolna to jednak jakaś słabizna 
W przyszłym tygodniu idę do fryzjerki bo już mam takie długie włosy(za połowę pleców), że nie wyrabiam z nimi. chcę skrócić do trochę za ramiona i może takie pazurki z boku krótsze sobie przytnę 
ostatnio ze dwa miesiące temu jadłam..