Mamusie grudniowe 2015 cz.7 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-25, 10:33   #1321
kalusia87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
A co do wysylki po locytacji to wydaje mi sie na 99% ze nie mozesz odeslac
Też tak mi się wydaje

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
To sklepowe chyba mozna bo ono podlega jakiejs tam.obrobce i raczej takiego z listerioza nie dopuszcza do sprzedazy.

Ja tu pisze o takim krowim wsiowym. Udojonym przez babcie z naprzeciwka.
Chociaz jak z dziadkiem ostatnio gadaam to oni maja tyle probek do oddania w miesiacu tego krowego mleka wlasnie na obecnosc bakterii itp ze dziadzius powiedzial ze takie krowie to zdrowsze od sklepowego przerobionego
UHT jest poddawane bardzo wysokiej temperaturze więc w nim już nic żywego nie ma
Moi rodzice odstawiają mleko i zgadza się, ciągle są jakieś próbki pobierane
Stary 2015-09-25, 10:42   #1322
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
To sklepowe chyba mozna bo ono podlega jakiejs tam.obrobce i raczej takiego z listerioza nie dopuszcza do sprzedazy.

Ja tu pisze o takim krowim wsiowym. Udojonym przez babcie z naprzeciwka.
Chociaz jak z dziadkiem ostatnio gadaam to oni maja tyle probek do oddania w miesiacu tego krowego mleka wlasnie na obecnosc bakterii itp ze dziadzius powiedzial ze takie krowie to zdrowsze od sklepowego przerobionego

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

sylwuska jak ja obserwuje zachowania niemowlakow plci meskiej w naszej rodzinie to cos czuje ze ja od tego biegania z dzieciakiem na reku bede super fit mama...
Hehe mam to samo zdanie jeśli chodzi o chłopców w rodzinie, u mnie jest to samo, więc poniekad czuje ulgę, ze będzie dziewczynka, ale i z nimi to nic niewiadomo
Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Też tak mi się wydaje

UHT jest poddawane bardzo wysokiej temperaturze więc w nim już nic żywego nie ma
Moi rodzice odstawiają mleko i zgadza się, ciągle są jakieś próbki pobierane
Kurczę to teraz zabilyscie mi cwieka tym mlekiem ;/
Bo kupcze w butelkach też są bez UHT, ja takie cały czas pije i nigdy go nie gotuje, ono może zaszkodzic??

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 10:44   #1323
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość

Kurczę to teraz zabilyscie mi cwieka tym mlekiem ;/
Bo kupcze w butelkach też są bez UHT, ja takie cały czas pije i nigdy go nie gotuje, ono może zaszkodzic??
Ono jest badane, spokojnie. Tak jak dziewczyny pisały, chodzi o takie mleko "od chłopa"
Stary 2015-09-25, 10:48   #1324
0enedue
Zadomowienie

Jestem taka wkur..... !!!! Zepsuła mi się suszarka !! I kij z tym ze mam pol głowy mokrej .. a musze zaraz wyjść .. ale to jest kolejny wydatek !! Którego nie przewidziałam.. jak nie piecyk w łazience to suszarka .. znowu nic nie dołożę .. a zaraz grudzień i kasa będzie mniejsza .. poprostu mam taki wnerw ze bez kija nie podchodz; (

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 10:49   #1325
sylwoha
Zakorzenienie

A ja w d mam to co mowia w sumie o sery i mieso i mleko pilam i jadlan :p

Jezeli wszystko mam ze sprawdzonego zrodla to why not ?

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Oenedue biedna ale to tak zawsze :/
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 10:53   #1326
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
adka marsz do wyrka i duzo pij zeby sie nie odwodnic.
Jak wrócę to będę leżeć obiecuję.
Wlacze tv i polecę. Żeby pić muszę wrócić bo jak nie to kupa zaraz

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Jestem taka wkur..... !!!! Zepsuła mi się suszarka !! I kij z tym ze mam pol głowy mokrej .. a musze zaraz wyjść .. ale to jest kolejny wydatek !! Którego nie przewidziałam.. jak nie piecyk w łazience to suszarka .. znowu nic nie dołożę .. a zaraz grudzień i kasa będzie mniejsza .. poprostu mam taki wnerw ze bez kija nie podchodz; (
Glaszcze !!!
Biedna kochana !!! Wiem co czujesz jestem wściekła od 2 dni ://

Zaraz będę szukać lasy na necie jakiś zleceń czegokolwiek co mogę zrobić w domu...

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 10:54   #1327
0enedue
Zadomowienie

Sylwoha najgorsze jest to ze to juz 3 miesiąc z kolei z takimi nieplanowanymi wydatkami .. fuck nawet nie chce wiedzieć jakie mam ciśnienie

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-25, 10:55   #1328
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się staram moje masować przy wcieraniu balsamu. Chyba trochę to pomaga.
Ja też masuję przy smarowaniu

Cytat:
Ehh i co wyrzucilas czy schowalas znowu do szafy? Ja się cieszyłam, ze zrobię porządek, będę miała dużo miejsca, cos nowego bede mogła kupić, a ja tych nie mam gdzie upchnąć ;/

Moje też by mogły takie zostać, nawet jeszcze trochę mogą urosnąć, bo przed były mikroskopijne ;/
Zapakowałam do pudełka z kurtkami i wyniosłam na strych. Przynajmniej odkryłam ile mam fajnych par spodni, a nie nosiłam

Moje tak samo Niby mąż mówił, że mu się podobają, ale teraz widzę, że podobają mu się o wiele bardziej więc niech już takie zostaną, nawet ciut większe mogą być

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
My wczoraj zaczęliśmy III trymestr - ale ten czas zapitala.

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Przerażona jestem tym że tak mało czasu a tak wiele do zrobienia porodem wgl bo nie ma odwrotu nastawia się pozytywnie.
Wręcz myślę o porodzie w basenie.

Dziewczyny tragedia jest.. zawiozlam tz do pracy skończyłam do sklepu i co przy kasie jelita do góry nogami ledwo do domu dojechałam.

A zaraz musze wyjść do lekarza. A myślałam że już po wszystkim.. a tu się okazuje że jak zjem to idzie :/ ( szykuje się sup3r dzień...

A tz mi powiedział wręcz przekazał że mam się nie prsemeczac dzisiaj i że najlepiej mam sobie włączyć położne na yt i gadać na forum ahahaha ) kochany co ?
Ja w tym szpitalu co rodzę to nie ma porodu w wodzie, ale gdybym tutaj nie rodziła, to miałam wybrać szpital w Rzeszowie i teraz jest tam możliwość porodu w wodzie, ale nie wiem czy bym się decydowała. A ty chcesz w szpitalu czy w domu?

Ej, ja też tak niedawno miałam... Stałam w kolejce z mamą i mówię do niej, że nie wiem czy dam radę iść dalej na zakupy bo coś mi się dzieje z jelitami... No, ale ona do jeszcze jednego sklepu, myślę sobie dam radę. Poszłyśmy do innego i było WC! Więc ja mówię, że muszę... idę, a tak światła nie ma i ciemno jak w d... No, ale od czego ma się latarkę w telefonie Więc zrobiłam sobie nastrój i uratowałam sytuację

Mam nadzieję, że lekarz przepisze Ci coś dobrego i szybko przejdzie

Tż dobrze mówi!

Cytat:
Chyba też zrobię zamówienie na tej Aptece Gemini, szkoda, że koszt wysyłki taki wysoki ale mam babcię lekomankę, może się dorzuci Pracowała kiedyś w sklepie więc na bank zna wszystkie ceny i będę mogła jej porównać
Ja być może będę robiła zamówienie jeszcze raz, bo sobie oczywiście po czasie pomyślałam, że mogłam zamówić jeszcze Nizoral, Sanprobi, gruszkę zapomniałam zamówić, mogłabym Jantar przy okazji... no pusty mam ostatnio łeb, że aż czasem dziwię się, że tak można

Cytat:
Eee to z moim nie. Wręcz dzwoni w ciągu dnia i czy coś zrobiłam czy leżę jeśli zrobiłam to się wściekła. Mam pozwolenie na prasowanie i porządek w papierach jeat git
Mój tak samo Jest bardzo wyrozumiały

Cytat:
Tylko kurczę niektóre tak mi szkoda wywalić...
A może spróbuj wystawić w jakiejś grupie na fb, albo na all? Możesz jeszcze zarobisz na nich

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość

A co do wysylki po locytacji to wydaje mi sie na 99% ze nie mozesz odeslac
Jak nie będę mogła zwrócić to trudno sprzedam dalej albo sobie zostawię na 'szczuplejsze czasy'. To 30 zł więc nie będzie tak szkoda

Zamówiłam wianek/opaskę na sesję i pani u której kupiłam obiecała, że w poniedziałek wyśle, żeby zdążył dotrzeć
Stary 2015-09-25, 10:56   #1329
adka_19
Wtajemniczenie

Aniqa w szpitalu. Oszalalabym w domu muszę mieć kogoś kto ogarnia jakby się coś działo złego. Tfu Tfu

Stary 2015-09-25, 11:06   #1330
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Ech, takie rzeczy w najmniej odpowiednim momencie zawsze :/ Współczuję, bo wiem jak to jest. Jak kasa potrzebna to nie dość, że jej nie ma to jeszcze ucieka...

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Aniqa w szpitalu. Oszalalabym w domu muszę mieć kogoś kto ogarnia jakby się coś działo złego. Tfu Tfu
No właśnie ja w domu tez bym nie chciała mimo wszystko W szpitalu zawsze jest personel, który może od razu reagować
Stary 2015-09-25, 11:07   #1331
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Ech, takie rzeczy w najmniej odpowiednim momencie zawsze :/ Współczuję, bo wiem jak to jest. Jak kasa potrzebna to nie dość, że jej nie ma to jeszcze ucieka...

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

No właśnie ja w domu tez bym nie chciała mimo wszystko W szpitalu zawsze jest personel, który może od razu reagować
Noo. Ale to będę gadać z położna i w śr za nie cały miesiąc; ) położna we wtorek

Czekam już do rodzinnego... łeb mi pęka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-25, 11:11   #1332
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Noo. Ale to będę gadać z położna i w śr za nie cały miesiąc; ) położna we wtorek

Czekam już do rodzinnego... łeb mi pęka
No właśnie, lepiej się dowiedzieć wszystkiego już teraz W sumie już pora na takie rzeczy

Wytrzymaj, a w domu się połóż i odpoczywaj Może sen by Ci się przydał?
Stary 2015-09-25, 11:13   #1333
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:

Naprawdę jest aż tak źle?

Moim raczej to nie grozi, bo jednak wielkie nie są, ale jednak większe niż przed ciążą W sumie mogłyby takie zostać
No niestety jest tak źle No ale już nic nie poradzę. Są ogromne to i oklapły. Jak dla mnie mogłyby być mniejsze

Cytat:
Takie mozna spokojnie

Ja tez nie wiedzialam poki chyba Gryzelda mi nir napisala.
Cala pierwsza ciaze pilam takie nieprzegotowane, zimne z lodowy. I w tej ciazy tez do chyba 4 miesiaca doilam.
Jak sie dowiedzialam to odstawilam.
Jakbym nie wiedziala pewnie vym dalej pila.
Czasem nieiwedza jest fajna...
Ja jem ogólnie to na co mam ochotę, nie panikuję jakoś specjalnie. Jak poczytać w internecie, to w ogóle wszystko trzeba by odstawić Odstawiłam jedynie alkohol i kawę.

Cytat:
Ja zawsze z zakupów wracałam z jakiś zakupem dla Tz a sobie nic, mimo że dzieci jeszcze nie ma, taka skapa dla siebie jestem ;/
To u mnie jest tak, że Mężowi kupi się buty za 160 zł, bo ma duże stopy i ciężko jest coś znaleźć, a ja dla siebie za 60 nie wezmę, bo mi za drogo To samo z ciuchami

A jakby tego było mało, to wczoraj Mąż na gwóźdź najechał. Kolejne wydatki. W ogóle skąd biorą się wielkie gwoździe na ulicy?

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 11:13   #1334
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie, lepiej się dowiedzieć wszystkiego już teraz W sumie już pora na takie rzeczy

Wytrzymaj, a w domu się połóż i odpoczywaj Może sen by Ci się przydał?
Spalam grubo ale jak mnie zmoze to położę się.

Pewnie odpale kompa zrobię co mam zrobić i wlacze położne; )

Najwyższą pora. Dla mnie dużo daje ten program wiem każdy szpital inny ale ze względu na yo że to uk jednak daje mi duży obraz

Stary 2015-09-25, 11:21   #1335
czubasek20
Zakorzenienie

A wiedzialyscie ze dawno dawno temu kobiecie ciezarnej nie wolno bylo chodzic po obsianym polu bo moglo to przyniesc nieurodzaj

Boziu zachcialo mi sie bajeranckiego obiadu i mam sajgon w kuchni

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 11:21   #1336
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Czytałam o porodach w domu i ogólnie są bezpieczniejsze niż się powszechnie utarło. Po pierwsze do takiego porodu trzeba się kwalifikować - jest dużo przeciwwskazań a po drugie trzeba spełnić przy nim dużo wymogów - np jest określone, po jakim czasie od odejścia wód trzeba urodzić, jeśli akcja się wydłuża to szpital. No ale mnie nie stać na takie atrakcje
Stary 2015-09-25, 11:22   #1337
SweetViolet
Zadomowienie

A my mamy już też łóżeczko Zostaje nam tylko czekać na Maluszka

synek
Stary 2015-09-25, 11:22   #1338
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Czytałam o porodach w domu i ogólnie są bezpieczniejsze niż się powszechnie utarło. Po pierwsze do takiego porodu trzeba się kwalifikować - jest dużo przeciwwskazań a po drugie trzeba spełnić przy nim dużo wymogów - np jest określone, po jakim czasie od odejścia wód trzeba urodzić, jeśli akcja się wydłuża to szpital. No ale mnie nie stać na takie atrakcje
Nieee chciałabym.
Wolę mieć lekarza w razie jakby mi się zmieniła decyzja i będę się drzec że chxe epidural

Stary 2015-09-25, 11:24   #1339
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:

Boziu zachcialo mi sie bajeranckiego obiadu i mam sajgon w kuchni
A co robisz? Ja mam rosół z wczoraj, bo standardowo nagotowałam jak dla wojska

synek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-25, 11:27   #1340
halwaya
Zakorzenienie

Kalusia. Ja czytałam o babce wielkiej fance i propagotarce porodów domowych.. zmarła podczas jednego z nich.
U mnie i tak odpadają takie atrakcje. Przy poprawnej ciąży i tak mogą byc komplikacje podczas akcji.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 11:28   #1341
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agrita8 Pokaż wiadomość
Pytanie jak L4 mam do dzisiaj to zeby mieć ciągłość po nastepne mogę iść w poniedziałek? Czy muszę isc dzisiaj?
Jak masz do dzisiaj to nie będziesz miała ciągłości. Będziesz miała dwa oddzielne l4, z dwudniową przerwą. Też mam do dzisiaj, za godzinę się zbieram

Cytat:
Gryzia jaki brzusio !
Benita super ze wszystko ok

Zostaje w domu. Zarządzeniem domowym. Mam energii mam pozwolenie na działanie w domu papiery etc.
Dzwoniłam do lekarza nos zawalony powiedziałam że to już trwa dłużej blabla i teraz czekam na telefon od nich czy mnie dziś przyjmie czy powie przez tel co kupić w aptece.
Bardzo dobrze

Cytat:
Po prostu tak państwo zachęca matki do powrotu do pracy
No po co mają wracać do pracy, jak nie ma miejsc w przedszkolach?

Cytat:
A w ogóle to Rudaska, Karmazynova kciuki za dzisiejsze USG

A ja dziś 28t0d

Wczoraj wylicytowałam sukienkę za 29,9 na sesję. Mam nadzieję, że moja d.upa się z nią zmieści. Jak nie to odeślę i będę w tym co mam
dzięki dzięki, pochwal się sukienką

Cytat:
Co do oprozniania szafek. Ostatnio robilam porzadki w rzeczach meza i swoich tak przy okazji przenoszenia ubranek corki do jej pokoju.
I tak odkladalam swoje ciuchy na bok z mysla ze zaloze po ciazy.
Z siostra potem gadalam i ona dala mi zyebke zeby wywalala wszystko to bede miala powod zeby po porodzie odsiwezyc garderobe i poszalec ciuchowo troche.
Wstyd ale odkad mam dzieci to wole in kupic niz sobie i rzadko kiedy cos sobie kupuje.

I takim oto sposobem wywalilam.dwa duze wory ciuchow.
Ja ciuchy wywalam regularnie i regularnie kupuję. Uwielbiam zakupy
Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
No niestety jest tak źle No ale już nic nie poradzę. Są ogromne to i oklapły. Jak dla mnie mogłyby być mniejsze
Zawsze można ratować się dobrymi stanikami
Dziewczyny ale macie fajne brzuszki. Okrąglutkie i duże, a teraz to się dopiero będą powiększać, wyobrażacie to już sobie ?
Biorę się w końcu za ten język niemowląt, bo sie nie mogę wypowiedzieć
Stary 2015-09-25, 11:28   #1342
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Nieee chciałabym.
Wolę mieć lekarza w razie jakby mi się zmieniła decyzja i będę się drzec że chxe epidural
Ja się naczytalam o porodach w domu jako nastolatka i mi się marzył taki. Jakby mnie było stać to kto wie
Stary 2015-09-25, 11:28   #1343
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
A wiedzialyscie ze dawno dawno temu kobiecie ciezarnej nie wolno bylo chodzic po obsianym polu bo moglo to przyniesc nieurodzaj

Cytat:
Też kiedyś czytałam o takich porodach, ale nie przekonuje mnie to... Jednak wolę być w szpitalu... No i mnie też nie stać na takie 'atrakcje'

Cytat:
A my mamy już też łóżeczko Zostaje nam tylko czekać na Maluszka

Nie pamiętam czy się chwaliłaś jakie wybraliście?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-25, 11:29   #1344
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się naczytalam o porodach w domu jako nastolatka i mi się marzył taki. Jakby mnie było stać to kto wie
Wiesz dokładnie jakby było stać ja jednak wolę jak ktoś czyt lekarz może byx obok i dostęp do różnych medycznych rzeczy jest obok. ..

Kurde 30 minut już nie chxe mi się ruszyć bo po 15 min czekania powinnam iść na recepcję że jeszcze czekam ale widać może mają opóźnienie :/

Stary 2015-09-25, 11:30   #1345
halwaya
Zakorzenienie

Koleżanka dała znac. Urodziła Jaś - 4800, 59cm słuszna linię ma nasza władza

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 11:31   #1346
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Ono jest badane, spokojnie. Tak jak dziewczyny pisały, chodzi o takie mleko "od chłopa"
Aaa to dziękuję ;*
Cytat:
Ojeju ale to zawsze tak jest jak na złość, chcesz zaoszczędzić na coś innego, to,co innego sie pier... współczuję Ci, ale co możesz, złośliwość rzeczy martwych ;/ nerwy tu nic nie pomogą, szkoda Ciebie i Małej ;*;*
Cytat:
Jak wrócę to będę leżeć obiecuję.
Wlacze tv i polecę. Żeby pić muszę wrócić bo jak nie to kupa zaraz

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Glaszcze !!!
Biedna kochana !!! Wiem co czujesz jestem wściekła od 2 dni ://

Zaraz będę szukać lasy na necie jakiś zleceń czegokolwiek co mogę zrobić w domu...
Dbaj o Was, bo to nie żarty, jeszcze jakieś osłabienie i choroba sie przyczepić, lepiej zapobiegać ;*

Cytat:
Ja też masuję przy smarowaniu

Zapakowałam do pudełka z kurtkami i wyniosłam na strych. Przynajmniej odkryłam ile mam fajnych par spodni, a nie nosiłam

Moje tak samo Niby mąż mówił, że mu się podobają, ale teraz widzę, że podobają mu się o wiele bardziej więc niech już takie zostaną, nawet ciut większe mogą być

Ja w tym szpitalu co rodzę to nie ma porodu w wodzie, ale gdybym tutaj nie rodziła, to miałam wybrać szpital w Rzeszowie i teraz jest tam możliwość porodu w wodzie, ale nie wiem czy bym się decydowała. A ty chcesz w szpitalu czy w domu?

Ej, ja też tak niedawno miałam... Stałam w kolejce z mamą i mówię do niej, że nie wiem czy dam radę iść dalej na zakupy bo coś mi się dzieje z jelitami... No, ale ona do jeszcze jednego sklepu, myślę sobie dam radę. Poszłyśmy do innego i było WC! Więc ja mówię, że muszę... idę, a tak światła nie ma i ciemno jak w d... No, ale od czego ma się latarkę w telefonie Więc zrobiłam sobie nastrój i uratowałam sytuację

Mam nadzieję, że lekarz przepisze Ci coś dobrego i szybko przejdzie

Tż dobrze mówi!

Ja być może będę robiła zamówienie jeszcze raz, bo sobie oczywiście po czasie pomyślałam, że mogłam zamówić jeszcze Nizoral, Sanprobi, gruszkę zapomniałam zamówić, mogłabym Jantar przy okazji... no pusty mam ostatnio łeb, że aż czasem dziwię się, że tak można

Mój tak samo Jest bardzo wyrozumiały

A może spróbuj wystawić w jakiejś grupie na fb, albo na all? Możesz jeszcze zarobisz na nich

Jak nie będę mogła zwrócić to trudno sprzedam dalej albo sobie zostawię na 'szczuplejsze czasy'. To 30 zł więc nie będzie tak szkoda

Zamówiłam wianek/opaskę na sesję i pani u której kupiłam obiecała, że w poniedziałek wyśle, żeby zdążył dotrzeć
Haha mam to samo, chodzę na codzień w takich starych bluzkach, a ile mam ładniejszych, których nie nosze, więc zrobiłam wymianę nawet nie wiedziałam, że takie mam ubrania

Mój tez tak mówił, ja to w ogóle zawsze miałam kompleksy odnośnie moich piersi, jak zaczęły rosnąć w podstawówce, tak skończyły od razu, nic przez tyle lat nie urosly, nawet bluzki z dekoltem nie mogłam nałożyć
Więc taka zmiana, nawet mi się podoba i lepiej Ie z tym czuje, mimo że jakoś drastycznie nie urosły, ale widzę, że są pełniejsze i takie bardziej kobiece, a nie dziecięce?

Moja siostra tez zawsze takie miała, ale po dwóch ciałach też jej się biust powiększył i taki został, więc może u mnie bedzie podobnie, co prawda został jej też brzuszek, to tego już bym nie chciała ;P

Cytat:
No niestety jest tak źle No ale już nic nie poradzę. Są ogromne to i oklapły. Jak dla mnie mogłyby być mniejsze :

Ja jem ogólnie to na co mam ochotę, nie panikuję jakoś specjalnie. Jak poczytać w internecie, to w ogóle wszystko trzeba by odstawić Odstawiłam jedynie alkohol i kawę.

To u mnie jest tak, że Mężowi kupi się buty za 160 zł, bo ma duże stopy i ciężko jest coś znaleźć, a ja dla siebie za 60 nie wezmę, bo mi za drogo To samo z ciuchami

A jakby tego było mało, to wczoraj Mąż na gwóźdź najechał. Kolejne wydatki. W ogóle skąd biorą się wielkie gwoździe na ulicy? ala:
Hah to u mnie jeszcze lepiej, bo Tz kupuje spodnie za 300 zl, bo ma umięśnione uda i tylko niektóre fasony są na niego dobre, więc musi kupić markowe, ja chodzę nawet i w takich po 30 zl

No i z ubraniem podobnie, widzę koszulkę dla niego za 60 zł i myślę o fajna, niedroga to mu kupie, jak widzę koszulkę dla siebie za 60 zł to myślę, jeju czemu ona aż taka droga... no i oczywiście nie kupuje, tylko potem szukam w ciuchach

Ejj koniec września a u mnie pada deszcz i... grzmi??

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 11:32   #1347
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
dzięki dzięki, pochwal się sukienką
Zamówiłam taką:

Chciałam jakąś jasną, ale nie znalazłam nic co by się dla mnie nadawało W razie czego jasną do kolan mam w domu
No i okaże się czy ta w ogóle będzie dobra
Stary 2015-09-25, 11:33   #1348
adka_19
Wtajemniczenie

Halwaya gratulacje dla koleżanki! !!!
Wielki maluch !!!

Sylwuska czekamy właśnie u lekarza... mam nadzieję że obejdzie się bez niczego większego.

U nas dziś super pogoda. Dobrze będzie pranie schlo !

Stary 2015-09-25, 11:35   #1349
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Nieee chciałabym.
Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Kalusia. Ja czytałam o babce wielkiej fance i propagotarce porodów domowych.. zmarła podczas jednego z nich.
U mnie i tak odpadają takie atrakcje. Przy poprawnej ciąży i tak mogą byc komplikacje podczas akcji.
Cytat:

Też kiedyś czytałam o takich porodach, ale nie przekonuje mnie to... Jednak wolę być w szpitalu... No i mnie też nie stać na takie 'atrakcje'

Nie pamiętam czy się chwaliłaś jakie wybraliście?
W sumie to mi nie chodzi o to, żeby to był stricte poród w domu, raczej o to, żeby nie był tak zmedykalizowany jak obecnie. Fajna była idea tego Domu Narodzin w Krakowie, o którym pisałyście. Ale jak się okazuje, tylko idea.
Stary 2015-09-25, 11:35   #1350
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Koleżanka dała znac. Urodziła Jaś - 4800, 59cm słuszna linię ma nasza władza
Jakie duży chłopiec

Cytat:
Hah to u mnie jeszcze lepiej, bo Tz kupuje spodnie za 300 zl, bo ma umięśnione uda i tylko niektóre fasony są na niego dobre, więc musi kupić markowe, ja chodzę nawet i w takich po 30 zl

Ejj koniec września a u mnie pada deszcz i... grzmi??
Ja też jakoś wolę mężowi kupić niż sobie. Wcześniej i sobie lubiłam upić, ale miałam później wyrzuty sumienia. A teraz to już całkiem sobie nic nie kupuję

U mnie od rana lało... Jak jadłam śniadanie to było ciemno jak na wieczór. No i ostatnio też dwie noce grzmiało

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości