|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. XI :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#1382 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a jesli np na nkc dalam malej tersz butelke z mm a w cycach full to mam i tak sciagac tylko do ulgi czy tyle ile ewa by zjadla?
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
Elcia gratulacje
![]() Widzę ze synek tez pokaźny okaz
|
#1384 |
|
Rozeznanie
|
Hej Kochane
![]() My już jesteśmy po kąpieli pierwszej, nawet nie było źle, mąż zaangażowanie wykazuje duże Tymek trochę popłakal jak przyjechaliśmy ale jak poszła kupa po pachy to spał później 3h ;-) W tym czasie ja zrobiłam pranie ciuszków, ogarnelismy rzeczy ze szpitala itp. Teraz po kąpieli tatus zagląda do niego co chwile a ja jestem w wannie ;-) Także wyjście ze szpitala zrobiło nam wszystkim super ;-) Kiss, Elcia gratulacje! Macie ślicznych synkow ;-)!
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
Painka gratulacje
![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- My dalej walczymy o kp. Ktoś się mnie pytał czy pokazano mi jsk młodego przystawiac. Jak najbardziej. Niestety on nie che chwytać ani ciągnąć moich. A według położnych mam chwytne piersi z ładnymi sutkami. Dzisiaj pożyczyłam szpitalny laktator. Trochę postymulowałam piersi. Poleciało dosłownie parę kropli z dwóch piersi. Mam nadzieje ze się rozkręca.
|
#1386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Didi - mam to samo ale wrzuciłam już na luz i nie odpisuje
|
|
|
#1387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1388 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
|
|
#1389 |
|
Raczkowanie
|
Kładę się spac... O 5 pobudka szpitalna, o 6 pierwsza dziewczyna idzie pod oxy. Mi się nie spieszy, mogę iść ostatnia bo Tz do 12 w pracy a już powiedziałam ze bez niego nie rodze i koniec
Bralam prysznic i postanowiłam się ogolic jeszcze trochę bo od wtorku trochę zaroslam... Moja mina jak zobaczylam krew na maszynce musiała być bezbłędna Zacielam się w tyłek a myślałam ze rodze :p Dobrej nocy kochane!!! |
|
|
|
#1390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moze spróbuj nakladek? Mi pieknie chwytal z nakladka. Po kilku dniach sutek sie wyciagnal i teraz juz nie ma problemu z chwyceniem.Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, kupa sie utlenila - w dluzszym kontakcie z powietrzem zmienia kolor na zielony |
|
|
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za rady kp.
Jutro spróbujemy z nakładkami. Dzisiaj go już nie chce denerwować, bo nawet jak masowalam pierś, chwytalam ja w łódkę to 3 krople na krzyż i młody tylko wziął do piersi i ciumknął aby to zlizac i na tym koniec.
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
elciu, painka gratuluje!!
|
|
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
Ile razy tym laktatorem pobudzać te piersi?
Tzn jak często? Chce stosować ta metodę 7-5-3.
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ---------- Nie umiem uspac dziecka ...
|
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spać nie mogę bo znowu mnie podbrzusze boli jak na @ Znowu się nakręcam, że może tyn razem coś się ruszy, ale cały czas tylko muli i muli. |
|
|
|
|
#1397 |
|
Raczkowanie
|
Wstalam, poszłam do kibelka: siku, wycieram się a tam czop! Z zaspania i zdziwienia wyrzuciłam do kibelka zamiast powiedzieć poloznym i pokazać. No geniusz. A teraz krwawie lekko. Nic nikomu jeszcze nie zgłaszałam bo taka nieludzka godzina... Może nie zakrwawie łóżka jak mam wkładkę?
Raaaaany ... |
|
|
|
#1398 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poobserwowuj czy nie masz jakiś skurczy i ew wtedy daj znać poloznym ;-) jak jest spokój to możesz powiedzieć im rano ;-)
|
|
|
#1399 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za odp, można na Was liczyć o każdej porze dnia i nocy
![]() Właśnie był osluch tetna to zgłosiłam, idę do łazienki a tam dalsza część czopa. Pierwsza była wielka a to tak samo o.O nie miałam pojęcia ze tego tyle jest! ![]() Człowiek się uczy przez całe życie Koleżanka na łóżku obok rodzi, tzn ma od 2 skurcze i słyszę ze coraz silniejsze... A.wczoraj ją przywieźli po terminie i miała iść na 6 rano na oxy ![]() A mnie boli dupka. Nie wiem jak mogłam się tak paskudnie zaciac... Masakra Idę się jeszcze zdrzemnac do obchodu...
|
|
|
|
#1400 |
|
Rozeznanie
|
A ja dziewczyny miałam super noc. Przez 6h nie wstałam.
Wczoraj na ktg często miałam 99 na skurczach ale to wcale nie takie straszne było. Cień skrzydła powodzenia - niech się rozwinie
|
#1401 |
|
Rozeznanie
|
Powiem tak -jak już będzie poród to czasem skurcze które ktg pokazuje na 50-60 dają tak popalić że siwy dym :-D
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
Leżę na ktg. Obchod jest dopiero ok 8.30. A w międzyczasie lekarze tu śpią po prostu, tylko pielęgniarki i salowe są na chodzie.
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej. ---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:21 ---------- Położna mnie pozbawiła złudzeń. Jestem na obserwacji a wywoływać to mogą jak będę miała jakieś skurcze albo jak szyjka będzie całkiem gotowa albo jak coś będzie źle z dzieckiem. A tak to nie wywołują bo jest czas 2 tyg po terminie. Mój mąż ma urlop i spędzi go czekając w domu a ja w najgorszym przypadku mogę tu być jeszcze co najmniej tydzień a potem jeszcze z Młodą 3 dni. Wiecie co, zabrzmi to okrutnie ale im dłużej czekam tym mniej myślę o dziecku w ogóle a bardziej o tym ze mam dość i chce żeby to wszystko się skończyło. Nie czekam z niecierpliwością na słodkiego bobaska. Czekam na to aż zacznę być sprawna i pozbędziesz się tego ogromnego brzucha który mi we wszystkim przeszkadza. Czuje się jak ostatnia egoistka ale nerwy mnie wykończą i ostatnie co mi jest teraz potrzebne to płaczące dziecko. Chce być w domu i mieć spokój. Cudowna będzie ze mnie matka... Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
aakkzzii, owieczkaa dziękuję
POWODZENIA Rodzącym
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To musi byc okropne tak czekac. Rozumiem wszystkie emocje, ktore Toba targaja. Na pojawienie sie skurczow nie masz wplywu, z dzieckiem lepiej, zeby nic sie zlego nie dzialo. Moze popracuj nad dojrzewaniem szyjki? Lepsze to niz bezczynnosc. Skoro nie beda wywolywac, to musisz byc w szpitalu? |
|
|
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
Musze bo jestem tydzień po terminie i kazał mi ginekolog a oni tu powiedzieli ze jak najbardziej. Nie wiem co mam robić z szyjka, nie będę uprawiać seksu w szpitalnej toalecie.
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My uczymy się powoli siebie, mały jest przekochany, ale mamy małe trudności z kp, niby mam pokarm, ale mały nie zjada do końca a pierś wypluwa i płacze... Albo w ogóle nie chce złapać piersi. 2 razy dokarmilismy mm to spał jak zabity 2-3h z rzędu... Niestety przez te jego napady płaczu położne 2 razy mi go zabieraly żeby go trochę dopoic "wodą", ale coś czuje ze to była glukoza bo wracał spokojniejszy :/... Ale ja już nie wiedziałem jak mu pomóc, żeby nie płakał... Serce się kroi. I nie wiedziałam że taki maluch może robić takie kupki, duże, gęste, klejące, aż ciężko go domyc :p wczoraj były 3 takie mega a mój bardzo nie lubi przewijania. Tż zakochany A i mam jakiegoś guzka w piersi, wielości opuszka, ma przyjść chirurg zobaczyć był już przed porodem wiec to nie od karmienia.. Oby nic poważnego.
|
|
#1407 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ruszaj sie, ile mozesz. Krec biodrami, rob przysiady, chodz po schodach, moze przed szpital moglabys wyjsc. Ruch jest lepszy od seksu, jednoczesnie dziecko prawidlowo sie ustawia, co przyspieszy porod. ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Cytat:
Uczcie sie, dajcie sobie czas. Tak naprawde tylko spokoj Was uratuje, bedzie dobrze |
||
|
|
|
#1408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobry! Mamy za soba pierwszy sukces mały, mały chwycił pierś i kilka razy cumknal dosyć mocno. Z piersi coś ram wylatuje ale to dosłownie parę kropli.
Stymulujemy się laktatorem. Cytat:
Cytat:
Kochana trzymam kciuki chodź dużo po schodach pomaga na rozwarcie aby macica pracowała. ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Niestety muszą kupić młodemu jakiś emoliat do smarowania albo linomag bo skórka mu schodzi z ciała przez to ze był przenoszony.
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1410 |
|
Raczkowanie
|
Ridja spokojnie, ja tez momentami myślę tylko o tym żeby być już sprawna, żeby moc zejść z łóżka bez sapania, chodzić normalnie a nie jak kaczka... I wtedy też nie myślę o dziecku. Nadal jest dla mnie abstrakcja, płacz dzieci za ścianą mnie przeraża... Przeraża mnie to jak koleżanka obok cierpiała w nocy przez skurcze a na blok porodowy poszła o 6.30 rano.
To wszystko poprostu już za dużo... Mam mieć dziś oxy, 9 dni po terminie i sama nie wiem już czy chce żeby ta oxy podziałała czy nie i niech mnie ciachaja... I jeszcze weekend a w weekend nie ma anestezjologa do ZZO. Zejde tu dziś na zawał zamiast urodzić. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

i zgłaszam się do Was z zapytaniem o laktatory elektryczne - podczytując zapamiętałam, że część z Was posiada i używa. Czy są naprawdę lepsze od manuali? Ja z pewnych względów pół dnia wiszę na ręcznym i poważnie zaczęłam rozważać zakup czegoś skuteczniejszego
. Tylko że kompletnie się nie znam i będę wdzięczna za jakiekolwiek recenzje
. Pomożecie?.. 
07.02.2015r.