Mamusie grudniowe 2015 cz.7 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-25, 23:12   #1471
benita84
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Oj nie chodziło mi o spiworek tylko o kombinezon ten kurtkowy
tak też wypiorę rękaw pewnie prędzej czy później trafi do buźki... no może przesadzam ale nie wiem w jakich warunkach te ubrania są przechowywane albo transportowane z chin czymś pewnie je konserwują, nie chce żeby moje dziecko to zjadało, ja nawet dla mojego dwulatka piorę większość ubrań przed pierwszym założeniem

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Oczywiście umierający... mimo, że byłam przy tym jak lekarz mówił, że ma normalnie eksploatować kolano..
No tacy już są mężczyźni. Dwa dni mogę przy nim poskakac, ale potem niech zapomni:p
hehe faceci będzie teraz jeździł na jakąś rehabilitację po tym zabiegu?

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Ja jutro mam szczepionke na grypę. W poniedziałek znow wycieczka do Oxfordu.. w czwartek KTG w szpitalu. No i przy okazji pytanie - ile u was trwa badanie KTG? Tzn po jakim czasie kryteria zostają spełnione?
w sensie ile trwa jedno badanie? bo ja jeździłam na ktg już pod koniec całkiem i wtedy tak ok 20-30min byłam podpięta do tego. Już nie pamiętam dokładnie ale często musiałam jeździć, nie wiem po co bo nic na tym nie wychodziło do samego końca.
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 23:17   #1472
halwaya
Zakorzenienie

Benita - mi wyszły warunki spełnione po 12 i po 10 min - czyli byly w tym czasie min dwie akceleracje serca.

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Zastanawiam się po prostu czy to jest dobry wynik - dobry znak nie znam się.. a polozna za wiele mi nie mówi.. tzn tłumaczy coś, ale tak jak dziecku w przedszkolu

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 23:31   #1473
Koritsi_a
Zadomowienie

Halwaya ja z pierwszej ciąży mam zapisy od ok 15 min z przychodni do takich 40 min ze szpitala. Z drugiego pobytu mi nie oddali ale bywały i takie godzinne jak określali częstotliwości skurczów. Myślę że jak skurcze sie niw piszą to nie ma potrzeby dłużej niż tak jak miałaś
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 23:38   #1474
halwaya
Zakorzenienie

Ja w ogóle nie czuje czasami przy badaniu KTG ruchów dziecka i czasami w ogóle nie naciskam tego dzyndzla polozna, która mi rękę na brzuchu trzymała byla zdzwiwiona, że nie czuje ruchów, które ona czula.. prawdopodobnie to łożysko na przedniej ścianie na to wpływa.. ale mnie troche to zdziwilo

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 23:59   #1475
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
Ja w ogóle nie czuje czasami przy badaniu KTG ruchów dziecka i czasami w ogóle nie naciskam tego dzyndzla polozna, która mi rękę na brzuchu trzymała byla zdzwiwiona, że nie czuje ruchów, które ona czula.. prawdopodobnie to łożysko na przedniej ścianie na to wpływa.. ale mnie troche to zdziwilo

W szpitalu w ogóle nam nie dawali tego przycisku do ruchów, tylko w przychodni go używałam, nie wiem od czego to zależy. Moja córka akurat strasznie sie złościła i na głowice os usg i na ktg i w to kopała hehe
Stary 2015-09-26, 00:12   #1476
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Benita - mi wyszły warunki spełnione po 12 i po 10 min - czyli byly w tym czasie min dwie akceleracje serca.
bo Ty masz pod innym kątem to ktg robione, ja miałam na końcówce ciąży to chodziło chyba bardziej o skurcze a u Ciebie pewnie chodzi głównie o akcje serca dziecka. Nie znam się na tym czy to dobry wynik ale zakładam ze tak bo gdyby był zły to odrazu byłaby jakaś reakcja i pewnie chcieli by Cię zatrzymać w szpitalu.
Stary 2015-09-26, 06:37   #1477
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Mi dziś nie chce się podnosić z łóżka ale już 3 razy musiałam. Oczywiście moje dziecko już nie śpi. To bajkę włączyć i dać jeść. Ubrać mu skarpetki bo sam umie ale wtedy kiedy on chce a nie kiedyś mu każe bo zdarzenie hehe cwaniak. Potem do toalety z nim bo u niego kupa jest na wagę złota wiec trzeba pójść z nim ibasystowac no i siku juz dwa razy byłam. Aj... Psia pogoda kominek by mi się przydał kocyk i kakao zakazane przy cukrzycy.
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-26, 06:41   #1478
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Mnie dzisiaj mój synuś 2 razy obudził kopniakami - o 5.40 i jakieś 20 minut temu. Także tyle z mojego pospania w sobotę... Oczywiście teściowa swoje dołożyła i o 6 zmywała naczynia, bo przecież nie wiem co by się z nimi stało jakby poczekały do 8 albo 9, jak już i tak stały całą noc. A później zaczęła chodzić w butach po mieszkaniu zanim wyszła do sklepu. Jakby nie mogła butów ubrać na sam koniec... No ale dobra, jakoś to zniosę teraz, ale jak mały będzie na świecie i mi go będzie tak budzić to będzie i

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-26, 06:41   #1479
evciap0
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Śliczne brzuszki i zakupy
Ja też większość rzeczy planuję wyprać, na razie tylko planuję, bo jesteśmy przed remontem i nie chcę, żeby to wszystko się zakurzyło.
Wczoraj na szkole rodzenia było o porodach
Dzisiaj jadę na warsztaty wyprawkowe, może coś nowego się dowiem

Rudaska piękny pierścionek

Dziewczyny, a co sądzicie o takim fotelu http://jysk.pl/salon-jadalnia/fotele...lacja-z-podnoz ? Byłby wygodny do karmienia?

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-26, 07:10   #1480
czubasek20
Zakorzenienie

Pocytowalam i mi neta rozlaczylo

No nic pocytuje jak uruchomie lapka.
U nas dzis psia pogoda.
Po 16 jedziemg do siostry tz i nocujemy bo ja nie chce po nocy wracac a tz chce podrinkowac.

gryzeda twoja tesciowa to Cie w miare o normalnej porze obudzila. Moja o 4.40 wlaczyla mikser. Tz ja opitolil ze troche przesadza bo dziecko ba gorze spi.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-26, 07:11   #1481
Konto usunięte

Czubasek dzisiaj tak, bo mąż nie szedł do pracy. Potrafi zmywać o 4.30

d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-26, 07:16   #1482
ogolnie
Zakorzenienie

Witam
Sylwuska w sumie sama nie wiem,przykro mi było bo mi wypominać zaczęła...ech.

Mój mały w nocy śpi,jak się kładę to zanim zasne jeszcze kopie mocno a całe noce chyba prześpi razem ze mną. Obudziłam się kilka minut temu i on też mam nadzieję ze zostanie taka fajna wersja na po porodzie też

Czuje ruchy bardzo mocno od kilku dni,chyba ten czas już nadszedł
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-26, 07:43   #1483
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
No bawełna taka sztywniejsza jest, taka jak mówisz, poscielowa, ale nawet mi pasuje ze w cienkim kocyki taka będzie, bo ja może i do spania w domu będę go wykorzystywać, a ten gruby chciałabym żeby był milszy w dotyku, ale jeszcze nie dostałam to nie wiem, skoro mówisz, ze tak jest, to super

A zamawialas na stronie czy allegro? Bo na stronie chyba a jakoś drożej mają ;/

Właśnie mi szkoda trochę tego prac, bo wiem ze koce robią się inne po praniu, a i o kolory trochę się boję, jak np w tej truskawce to takie kontrastowe są i może zafarbowac.

O Pola, zapomniałam o niej, powaznie! Mi się właśnie oprócz Lili Pola jeszcze podobała, też sporo tego imienia teraz, ale Tz zakochał się w Lilci i będzie Lila, a Wasza Ina też mi się bardzo podoba, chociaż tu już wiem, że z Mężem mogłyby być kłopoty ;D

Zapiekankę robiłam rybna, danie nazywa się ryba po marynarsku, jak wpiszesz w Google to pierwszy link z bloga bodajże jakiejs Danusi to jest to danie, kilka miesięcy temu robiłam pierwszy raz i bardzo nam smakowało i dziś też mi się zachciało

A mi te kłucie w kości ogonowej dokucza tez juz codziennie ;/
Trzeba odpoczywać

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Myślę, że z tego drugiego będziesz zadowolona

Ja materac zamawiałam u nich na stronie

Ja myślę, że nic im się nie stanie jeśli są naprawdę z dobrego materiału, ale szkoda mi prać tak od razu. Nie będę tego robić.
Co do kontrastowych kolorów to ja myślę, że one są tak zestawione, żeby jeden drugiemu w praniu nie zaszkodził. To tak jak przy ubrankach się bałam jak było coś białego z intensywnym różem- nic się nie stało, ale dla bezpieczeństwa wrzucałam szmatki wyłapujące kolor

Dziękuję Ja byłam zdziwiona, że mężowi tak się Inka spodobała
Początkowa wersja w ogóle miała być po prostu Inka, ale nie przeszłoby to u nas w urzędzie i będzie oficjalnie Ina

O, dziękuję poszukam tego przepisu

Współczuję :/ Ja nie mam kłucia tylko ciągły ból, ale daję radę.

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52899087]Co do prania to ja kocyków od razu nie będę prać pieluchy i prześcieradła tak. Materaca też nie

Mój dzisiejszy łup za 3.50zł

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Śliczne!

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
A i zapomniałam napisać. Przyszło mi mydło Aleppo i sie w nim zakochałam. Fajnie pachnie, fajnie myje, chyba go będę używać zamiast żelu pod prysznic
A mojego dalej nie ma Nawet mi nie odpisali na wiadomość Jak w poniedziałek nie dostanę to będę do nich dzwonić...
A Ty też dostałaś maila potwierdzającego wysłanie mydła?

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Widzę, że jesteś przygotowana na sesję Ja jeszcze nie wiem czy będziemy mieć sesję w plenerze, bo ma padać w niedzielę. więc chyba będziemy w domu robić zdjęcia
No właśnie ten weekend kiepski jest, a miał być ładny...
A kto Wam robi zdjęcia? Może wymyśli jakieś fajne miejsce zamiast pleneru?

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Ładna ja zaczęłam poszukiwania sukienki na cywilny
Dziękuję No tak! Wielki dzień lada chwila

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_;52900897[COLOR=Silver
[/COLOR]Pytałyście kiedyś o pierścionek zaręczynowy. w końcu go odebraliśmy dzisiaj
Piękny!

Dzień dobry
U mnie dziś dalej szaro, buro i ponuro
Ale rano mi się poprawił nastrój, bo kolejna znajoma z Ovu zaszła w ciążę

W ogóle to wczoraj po 20 usłyszeliśmy sygnały i myśleliśmy, że policja kogoś obok nas złapała albo goniła, bo mieszkamy przy lesie a tutaj bardzo wieczorami autami wariują... nawet podobno wcześniej czymś innym się zajmowali...
Odsłaniamy okno, a to kilka wozów strażackich przyjechało, bo za drogą pożar był w stolarni!
Ale nigdzie się ogień nie rozprzestrzenił, ugasili wszystko.
Mąż mówi, że chyba garaż się zapalił gdzie trociny trzymają...
Stary 2015-09-26, 07:51   #1484
adka_19
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Karmazynova piękny pierścionek )
Halwaya ktg chyba około 30 40 min tak mówiła mi położna

Dziewczyny a propo prania ja się bałam farbowania wczoraj ale przypomniało mi się że mam te karteczki co kolor ściągają z wody w razie farbowania :F i rzeczywiście bordowa aż była jak wyciągnęłam a nic koloru nie zmieniło :d

Aniqa strach z pozarami a trociny doooobrze się pala naprawdę dobrze.

Dobra trzeba wstać dziś znowu siedzę w domu tzta zawioze do 0racy i tylko 0otem muszę skoczyć mechanikom kasę zawieźć.

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-26, 07:54   #1485
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dziewczyny a propo prania ja się bałam farbowania wczoraj ale przypomniało mi się że mam te karteczki co kolor ściągają z wody w razie farbowania :F i rzeczywiście bordowa aż była jak wyciągnęłam a nic koloru nie zmieniło :d

Aniqa strach z pozarami a trociny doooobrze się pala naprawdę dobrze.
Adka ja właśnie też tych szmatek używałam, bo jednak bałąm się, żeby ubranek nie zniszczyć i przy tych ciemniejszych kolorach to faktycznie te szmatki dużo wyciągnęły. Ale i przy białych były brudne

No, całe szczęście, że chyba faktycznie to garaż się palił, a nie na otwartej przestrzeni... Zresztą u nas wczoraj lało, więc na dworze by się nie zapaliło
Stary 2015-09-26, 08:05   #1486
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
[/COLOR] hehe faceci będzie teraz jeździł na jakąś rehabilitację po tym zabiegu?
Coś Ty, to była tylko artroskopia diagnostyczna, także po 3 dniach może śmigać już bez kul.
Ale żal mi się go zrobiło, bo głównie robił to, bo chciał grać w nogę (w życiu normalnym w ogóle mu nie przeszkadzało). A po artroskopii lekarz powiedział, że nawet jeśli zrobią rekonstrukcje więzadła, to nigdy już nie może zagrać.. myślałam, że się rozplaczę na tym krześle, mimo, że nie lubiłam jak chodził grać..

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52902913]Mnie dzisiaj mój synuś 2 razy obudził kopniakami - o 5.40 i jakieś 20 minut temu. Także tyle z mojego pospania w sobotę... Oczywiście teściowa swoje dołożyła i o 6 zmywała naczynia, bo przecież nie wiem co by się z nimi stało jakby poczekały do 8 albo 9, jak już i tak stały całą noc. A później zaczęła chodzić w butach po mieszkaniu zanim wyszła do sklepu. Jakby nie mogła butów ubrać na sam koniec... No ale dobra, jakoś to zniosę teraz, ale jak mały będzie na świecie i mi go będzie tak budzić to będzie i [/QUOTE]
Gryzelda, od grudnia to ona będzie miała słodkie nocne pobudki, a Ty już nawet nie bedziesz słyszała jej sprzątania. Tylko kwęknięcie małego będzie w stanie Cię obudzić; ) a jeśli chodzi o sen małego, to ja nie mam zamiaru chodzić przy nim na palcach -będę normalnie odkurzala, itp. w jedynej wolnej chwili, czyli jak będzie spał

Ja dzisiaj w nocy poczułam pierwszego kopniaka w żebro. Nieprzyjemne uczucie.. i zastanawiałam się czy małego też nie zabolala noga:p

Edytowane przez dolinka881
Czas edycji: 2015-09-26 o 08:07
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-26, 08:10   #1487
Konto usunięte

Dolinka nie no ja też nie zamierzam chodzić koło małego na palcach, bo śpi. To największa głupota jaką można zrobić moim zdaniem - nauczyć dziecko zasypiania w kompletnej ciszy.

Stary 2015-09-26, 08:14   #1488
syylwuska
Zakorzenienie

KORTISIA heh może dziewczynki tak po prostu mają, jeszcze w naszych brzuszkach a już są wstydziochy

Super, ze pozytywnie jesteś zaskoczona wyprawka i mali Ci już brakuje

WOJNIANN bo teraz taki czas i pogoda, ze chcę się zagrzebac tylko pod ciepłym kocem, z czymś ciepłym do picia i książka

GRYZELDA eh Ty to się naprawdę z nią masz, czy ona nie robi tego specjalnie? Bo ja to tak bym odebrała ;/

EVCIAPO też o nim myslalam, Bo teraz dwa, ten i jeszcze jeden są w promocji w Jysku, ale narazie zrezygnuje z zakupu, bo nie mam gdzie postawić, no i może obejdzie się bez ;/

CZUBASEK powaznie?? chyba ma kłopoty ze snem ;/

ANI_ QA ja z tego też jestem zadowolona, ale fajnie jak drugi jeszcze będzie bardziej miekki

Raczej powinni tak je dobrać, żeby nic się nie stalo, bo skoro to dziecięce to jest oczywiste, ze będzie pranie.
Właśnie też o tych szmateksach myślałam, żeby dla spokojnosci wrzucić, muszę kupić, bo kończyły mi się

Gratulacje dla znajomej, no i dobrze, ze szybko udało się ten pożar ugasić ;/

Dzień dobry

Ja jak się kładę to Lilcia też sobie buszuje w moim brzuszku, a nad ranem jak wstaje do toalety, jeszcze ciemno jest, ale to jest najgorszy czas, bo tak się wybudzam, ze potem po 20 min jeszcze nie śpię i czuje, ze Mala też wtedy nie śpi, bo rusza się.

U nas też znowu brzydko, śniadanie zjedzone i trzeba brać się za jakąś robote, chociaż trochę posprzątać, pranie itd

Kurczę mi te plecy tez juz teraz dosyć dokuczaja i zdaje sobie sprawę, ze będzie co raz gorzej, więc nie wiem jak to będzie z prasowaniem, jakbym miała komodę dla Małej to też już bym prala, a tak nie mam gdzie schować i trochę mnie to stresuje...

Dzisiaj mam w planie upiec placek ze śliwkami, nigdy nie robiłam, znalazłam jakiś przepis z maslanka mam nadzieję, że mi wyjdzie, z resztą ja większość rzeczy robię takich co nie robiłam, Tz się ze mnie śmieje, ze wymyslam i coraz cos innego robię, ale lubię to jak mam wene, bo często to nawet obiadu nie chce mi się zrobić, jak nie mam weny, a najgorzej to wymyślić co :/ no i z okazji rocznicy to dzisiaj lasagne zamierzam zrobić

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-26, 08:16   #1489
sylwoha
Zakorzenienie

Hej czesc i czolem
Paskudna pogoda.

Co do chodzenia na palcach to ja mowie prxyklad sis tz to dzieci diably.
Jak mialy kolki to zasadniczo jak zasypaily to nic nie mogli zrobic- bo po 1 tylko suszarka je usypiala a jak cos glosmiejszego zrobili to zaraz sie budzilo
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-26, 08:33   #1490
syylwuska
Zakorzenienie

DOLINKA to faktycznie szkoda Męża, bo to takie jego marzenie pewnie było ;/

I macie rację dziewczyny, ja też nie zamierzam uczyć spania w zupełnej ciszy, co u mnie nie byłoby takie trudne, bo jak Tz pójdzie do pracy, to będziemy same, ale już nawet myślałam o tym, ze wtedy włączę tv, albo chociaz radio, zeby w tle słychać było jakieś głosy.

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Aaa i dzisiaj zaczynam III TRYMESTR

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-26, 08:40   #1491
ogolnie
Zakorzenienie

Dziewczyny, a te Pampers Premium Care 2-5 kg (dobrze mówię?) to 64 gr za sztukę to normalna cena, nie?
Stary 2015-09-26, 08:43   #1492
Konto usunięte

Ogolnie normalna ja na Gemini kupowałam za 0.53zł jakoś.

Stary 2015-09-26, 08:47   #1493
ogolnie
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52903625]Ogolnie normalna ja na Gemini kupowałam za 0.53zł jakoś.

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]
Tak myślałam, widziałam w Rossku i cena była wyróżniona i myślałam, że promocja Ale nie kupiłam, szukam na necie właśnie, może jakieś tańsze znajdę.
A jakie duże opakowanie kupiłaś?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-26, 08:48   #1494
agrita8
Raczkowanie

Karmazynowa śliczny pierscionek bardzo w moim guście

Wojniann ja przy cukrzycy piję kakao ale słodzone stewia - wiadomo, że to nie to samo, ale smakuje mi a cukier mi po nim nie skacze. Moze spróbuj?

Gryzia mnie tez dzisiaj syn obudził wczesnie bo ok 6, ale jakos jemu latwiej mi wybaczyć niż jakby to byla tesciowa

Evcia dasz relację z warsztatów wyprawkowych? Chetnie się czegoś dowiem
Koleżanka karmiła w podobnym fotelu i na początku bardzo sobie chwalila, potem podkładala poduszkę pod plecy, ale tez mowila, ze ok. Fajny jest bo chyba malo miejsca zajmuje
agrita8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-26, 08:48   #1495
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Coś Ty, to była tylko artroskopia diagnostyczna, także po 3 dniach może śmigać już bez kul.
Ale żal mi się go zrobiło, bo głównie robił to, bo chciał grać w nogę (w życiu normalnym w ogóle mu nie przeszkadzało). A po artroskopii lekarz powiedział, że nawet jeśli zrobią rekonstrukcje więzadła, to nigdy już nie może zagrać.. myślałam, że się rozplaczę na tym krześle, mimo, że nie lubiłam jak chodził grać..

Gryzelda, od grudnia to ona będzie miała słodkie nocne pobudki, a Ty już nawet nie bedziesz słyszała jej sprzątania. Tylko kwęknięcie małego będzie w stanie Cię obudzić; ) a jeśli chodzi o sen małego, to ja nie mam zamiaru chodzić przy nim na palcach -będę normalnie odkurzala, itp. w jedynej wolnej chwili, czyli jak będzie spał

Ja dzisiaj w nocy poczułam pierwszego kopniaka w żebro. Nieprzyjemne uczucie.. i zastanawiałam się czy małego też nie zabolala noga:p
Przykro, że nie będzie mógł realizować swojego marzenia...

Ja też mam zamiar normalnie zachowywać się przy dziecku. Powinno nauczyć się spania w hałasie, bo zachowywanie całkowitej ciszy rodzi tylko późniejsze problemy...

Moja Mała wczoraj cichutko siedziała wieczorem i ją rozruszaliśmy z mężem i tak zaczęła się wypychać, że aż mnie kłuło od środka

Cytat:
ANI_ QA ja z tego też jestem zadowolona, ale fajnie jak drugi jeszcze będzie bardziej miekki

Raczej powinni tak je dobrać, żeby nic się nie stalo, bo skoro to dziecięce to jest oczywiste, ze będzie pranie.
Właśnie też o tych szmateksach myślałam, żeby dla spokojnosci wrzucić, muszę kupić, bo kończyły mi się

Dzisiaj mam w planie upiec placek ze śliwkami, nigdy nie robiłam, znalazłam jakiś przepis z maslanka mam nadzieję, że mi wyjdzie, z resztą ja większość rzeczy robię takich co nie robiłam, Tz się ze mnie śmieje, ze wymyslam i coraz cos innego robię, ale lubię to jak mam wene, bo często to nawet obiadu nie chce mi się zrobić, jak nie mam weny, a najgorzej to wymyślić co :/ no i z okazji rocznicy to dzisiaj lasagne zamierzam zrobić
Ja właśnie z oby jestem zadowolona Mężowi strasznie się spodobał ten we wzorki, mówił, że super do spania

Ja te szmatki specjalnie kupiłam, bo miałam kiedyś próbkę w gazecie i wypróbowałam i się sprawdziły, a nawet trafiłam na promocję i wzięłam dwa opakowania

Ja też lubię robić nowości Szczególnie słodkości Teraz na mojej liście są mini serniczki Reese's (robiłam kiedyś czekoladki, bo uwielbiałam te, które babci przysyłała z USA i były pyszne, więc teraz muszę spróbować tych serniczków ).
Stary 2015-09-26, 08:49   #1496
ogolnie
Zakorzenienie

A w jakiej cenie kupowałyście smoczki 0-3 m Lovi? Wczoraj byłam w aptece i były dwa za 20 zł, a nie wiem jak w necie, a nie chcę zrobić gafy i kupić z przesyłką drożej skoro mam pod nosem
Stary 2015-09-26, 08:55   #1497
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:

Aaa i dzisiaj zaczynam III TRYMESTR

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
A w jakiej cenie kupowałyście smoczki 0-3 m Lovi? Wczoraj byłam w aptece i były dwa za 20 zł, a nie wiem jak w necie, a nie chcę zrobić gafy i kupić z przesyłką drożej skoro mam pod nosem
Ja płaciłam 8,60zł/szt. przesyłką się nie przejmowałam, bo robiłam większe zamówienie na all
Stary 2015-09-26, 08:56   #1498
benita84
Zadomowienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52902913]Mnie dzisiaj mój synuś 2 razy obudził kopniakami - o 5.40 i jakieś 20 minut temu. Także tyle z mojego pospania w sobotę... Oczywiście teściowa swoje dołożyła i o 6 zmywała naczynia, bo przecież nie wiem co by się z nimi stało jakby poczekały do 8 albo 9, jak już i tak stały całą noc. A później zaczęła chodzić w butach po mieszkaniu zanim wyszła do sklepu. Jakby nie mogła butów ubrać na sam koniec... No ale dobra, jakoś to zniosę teraz, ale jak mały będzie na świecie i mi go będzie tak budzić to będzie i [/QUOTE] masz się z tą teściową, masakra! ale jak już mały będzie to zawsze będziesz miała mocny argument żeby ją przyprowadzić do porządku

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a co sądzicie o takim fotelu http://jysk.pl/salon-jadalnia/fotele...lacja-z-podnoz ? Byłby wygodny do karmienia?
fotel wygląda na bardzo wygodny, kwestia tylko czy łatwo się z niego będzie podnieść jak maluszek zaśnie na ręku

Cytat:
wyobrażam sobie jaki musi być zawiedziony :/ mój też uwielbia za tą piłką ganiać a ja nie wiem co w tym takiego porywającego. A mamy też znajomego co miał już 3 operacje na kolano i dopiero po tej trzeciej jak lekarz powiedział ze to jego ostatnia szansa przestał na piłkę chodzić i naprawdę zaczął o siebie dbać.

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52903367]Dolinka nie no ja też nie zamierzam chodzić koło małego na palcach, bo śpi. To największa głupota jaką można zrobić moim zdaniem - nauczyć dziecko zasypiania w kompletnej ciszy. [/QUOTE] właśnie znajomi tak przyzwyczaili dziecko, coś strasznego
Stary 2015-09-26, 08:57   #1499
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość

Ja płaciłam 8,60zł/szt. przesyłką się nie przejmowałam, bo robiłam większe zamówienie na all
A to jeden pies w sumie, bo ja właśnie niewiele mam do zamówienia u jednego sprzedawcy To kupię te z apteki Chyba że skuszę się na aventa, sama nie wiem
Stary 2015-09-26, 08:58   #1500
Koritsi_a
Zadomowienie

Sylwuaka ja dla córki rzeczy to już na siedząco prasowałam hehe mąż sie ze mnie nieźle śmiał

Co do nowości w kuchni to u mnie non stop są. Tez ostatnio robiłam pierwszy w zyciu placek ze śliwkami, ale mój przepis był z jogurtem był mega
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości