![]() |
#1471 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
tak też wypiorę
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Cytat:
![]() w sensie ile trwa jedno badanie? bo ja jeździłam na ktg już pod koniec całkiem i wtedy tak ok 20-30min byłam podpięta do tego. Już nie pamiętam dokładnie ale często musiałam jeździć, nie wiem po co bo nic na tym nie wychodziło do samego końca. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1472 |
Zakorzenienie
|
Benita - mi wyszły warunki spełnione po 12 i po 10 min - czyli byly w tym czasie min dwie akceleracje serca.
---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Zastanawiam się po prostu czy to jest dobry wynik - dobry znak ![]() ![]()
#1473 |
Zadomowienie
|
Halwaya ja z pierwszej ciąży mam zapisy od ok 15 min z przychodni do takich 40 min ze szpitala. Z drugiego pobytu mi nie oddali ale bywały i takie godzinne jak określali częstotliwości skurczów. Myślę że jak skurcze sie niw piszą to nie ma potrzeby dłużej niż tak jak miałaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1474 |
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle nie czuje czasami przy badaniu KTG ruchów dziecka i czasami w ogóle nie naciskam tego dzyndzla
![]() ![]()
#1475 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W szpitalu w ogóle nam nie dawali tego przycisku do ruchów, tylko w przychodni go używałam, nie wiem od czego to zależy. Moja córka akurat strasznie sie złościła i na głowice os usg i na ktg i w to kopała hehe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1476 |
Zadomowienie
|
bo Ty masz pod innym kątem to ktg robione, ja miałam na końcówce ciąży to chodziło chyba bardziej o skurcze a u Ciebie pewnie chodzi głównie o akcje serca dziecka. Nie znam się na tym czy to dobry wynik ale zakładam ze tak bo gdyby był zły to odrazu byłaby jakaś reakcja i pewnie chcieli by Cię zatrzymać w szpitalu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Rozeznanie
|
Mi dziś nie chce się podnosić z łóżka ale już 3 razy musiałam. Oczywiście moje dziecko już nie śpi. To bajkę włączyć i dać jeść. Ubrać mu skarpetki bo sam umie ale wtedy kiedy on chce a nie kiedyś mu każe bo zdarzenie hehe cwaniak. Potem do toalety z nim bo u niego kupa jest na wagę złota wiec trzeba pójść z nim ibasystowac no i siku juz dwa razy byłam. Aj... Psia pogoda kominek by mi się przydał kocyk i kakao zakazane przy cukrzycy.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1478 |
Konto usunięte
|
Mnie dzisiaj mój synuś 2 razy obudził kopniakami - o 5.40 i jakieś 20 minut temu. Także tyle z mojego pospania w sobotę... Oczywiście teściowa swoje dołożyła i o 6 zmywała naczynia, bo przecież nie wiem co by się z nimi stało jakby poczekały do 8 albo 9, jak już i tak stały całą noc. A później zaczęła chodzić w butach po mieszkaniu zanim wyszła do sklepu. Jakby nie mogła butów ubrać na sam koniec... No ale dobra, jakoś to zniosę teraz, ale jak mały będzie na świecie i mi go będzie tak budzić to będzie
![]() ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1479 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Śliczne brzuszki i zakupy ![]() Ja też większość rzeczy planuję wyprać, na razie tylko planuję, bo jesteśmy przed remontem i nie chcę, żeby to wszystko się zakurzyło. Wczoraj na szkole rodzenia było o porodach ![]() Dzisiaj jadę na warsztaty wyprawkowe, może coś nowego się dowiem ![]() Rudaska piękny pierścionek ![]() Dziewczyny, a co sądzicie o takim fotelu http://jysk.pl/salon-jadalnia/fotele...lacja-z-podnoz ? Byłby wygodny do karmienia?
#1480 |
Zakorzenienie
|
Pocytowalam i mi neta rozlaczylo
![]() No nic pocytuje jak uruchomie lapka. U nas dzis psia pogoda. Po 16 jedziemg do siostry tz i nocujemy bo ja nie chce po nocy wracac a tz chce podrinkowac. gryzeda twoja tesciowa to Cie w miare o normalnej porze obudzila. Moja o 4.40 wlaczyla mikser. Tz ja opitolil ze troche przesadza bo dziecko ba gorze spi. |
![]() ![]() |
![]() |
#1481 |
Konto usunięte
|
Czubasek dzisiaj tak, bo mąż nie szedł do pracy. Potrafi zmywać o 4.30
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1482 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Sylwuska w sumie sama nie wiem,przykro mi było bo mi wypominać zaczęła...ech. Mój mały w nocy śpi,jak się kładę to zanim zasne jeszcze kopie mocno a całe noce chyba prześpi razem ze mną. Obudziłam się kilka minut temu i on też ![]() ![]() Czuje ruchy bardzo mocno od kilku dni,chyba ten czas już nadszedł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1483 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja materac zamawiałam u nich na stronie ![]() Ja myślę, że nic im się nie stanie jeśli są naprawdę z dobrego materiału, ale szkoda mi prać tak od razu. Nie będę tego robić. Co do kontrastowych kolorów to ja myślę, że one są tak zestawione, żeby jeden drugiemu w praniu nie zaszkodził. To tak jak przy ubrankach się bałam jak było coś białego z intensywnym różem- nic się nie stało, ale dla bezpieczeństwa wrzucałam szmatki wyłapujące kolor ![]() Dziękuję ![]() ![]() Początkowa wersja w ogóle miała być po prostu Inka, ale nie przeszłoby to u nas w urzędzie i będzie oficjalnie Ina ![]() O, dziękuję poszukam tego przepisu ![]() Współczuję :/ Ja nie mam kłucia tylko ciągły ból, ale daję radę. [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52899087]Co do prania to ja kocyków od razu nie będę prać ![]() ![]() Mój dzisiejszy łup za 3.50zł ![]() ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A Ty też dostałaś maila potwierdzającego wysłanie mydła? Cytat:
A kto Wam robi zdjęcia? Może wymyśli jakieś fajne miejsce zamiast pleneru? Dziękuję ![]() ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() U mnie dziś dalej szaro, buro i ponuro ![]() Ale rano mi się poprawił nastrój, bo kolejna znajoma z Ovu zaszła w ciążę ![]() W ogóle to wczoraj po 20 usłyszeliśmy sygnały i myśleliśmy, że policja kogoś obok nas złapała albo goniła, bo mieszkamy przy lesie a tutaj bardzo wieczorami autami wariują... nawet podobno wcześniej czymś innym się zajmowali... Odsłaniamy okno, a to kilka wozów strażackich przyjechało, bo za drogą pożar był w stolarni! Ale nigdzie się ogień nie rozprzestrzenił, ugasili wszystko. Mąż mówi, że chyba garaż się zapalił gdzie trociny trzymają...
![]() |
#1484 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Karmazynova piękny pierścionek ![]() Halwaya ktg chyba około 30 40 min tak mówiła mi położna ![]() Dziewczyny a propo prania ja się bałam farbowania wczoraj ale przypomniało mi się że mam te karteczki co kolor ściągają z wody w razie farbowania :F i rzeczywiście bordowa aż była jak wyciągnęłam a nic koloru nie zmieniło :d Aniqa strach z pozarami a trociny doooobrze się pala naprawdę dobrze. Dobra trzeba wstać dziś znowu siedzę w domu tzta zawioze do 0racy i tylko 0otem muszę skoczyć mechanikom kasę zawieźć.
#1485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No, całe szczęście, że chyba faktycznie to garaż się palił, a nie na otwartej przestrzeni... Zresztą u nas wczoraj lało, więc na dworze by się nie zapaliło ![]()
![]() |
#1486 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale żal mi się go zrobiło, bo głównie robił to, bo chciał grać w nogę (w życiu normalnym w ogóle mu nie przeszkadzało). A po artroskopii lekarz powiedział, że nawet jeśli zrobią rekonstrukcje więzadła, to nigdy już nie może zagrać.. myślałam, że się rozplaczę na tym krześle, mimo, że nie lubiłam jak chodził grać.. [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52902913]Mnie dzisiaj mój synuś 2 razy obudził kopniakami - o 5.40 i jakieś 20 minut temu. Także tyle z mojego pospania w sobotę... Oczywiście teściowa swoje dołożyła i o 6 zmywała naczynia, bo przecież nie wiem co by się z nimi stało jakby poczekały do 8 albo 9, jak już i tak stały całą noc. A później zaczęła chodzić w butach po mieszkaniu zanim wyszła do sklepu. Jakby nie mogła butów ubrać na sam koniec... No ale dobra, jakoś to zniosę teraz, ale jak mały będzie na świecie i mi go będzie tak budzić to będzie ![]() ![]() Gryzelda, od grudnia to ona będzie miała słodkie nocne pobudki, a Ty już nawet nie bedziesz słyszała jej sprzątania. Tylko kwęknięcie małego będzie w stanie Cię obudzić; ) a jeśli chodzi o sen małego, to ja nie mam zamiaru chodzić przy nim na palcach -będę normalnie odkurzala, itp. w jedynej wolnej chwili, czyli jak będzie spał ![]() Ja dzisiaj w nocy poczułam pierwszego kopniaka w żebro. Nieprzyjemne uczucie.. i zastanawiałam się czy małego też nie zabolala noga:p Edytowane przez dolinka881 Czas edycji: 2015-09-26 o 08:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1487 |
Konto usunięte
|
Dolinka nie no ja też nie zamierzam chodzić koło małego na palcach, bo śpi. To największa głupota jaką można zrobić moim zdaniem - nauczyć dziecko zasypiania w kompletnej ciszy.
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1488 |
Zakorzenienie
|
KORTISIA heh może dziewczynki tak po prostu mają, jeszcze w naszych brzuszkach a już są wstydziochy
![]() Super, ze pozytywnie jesteś zaskoczona wyprawka i mali Ci już brakuje ![]() WOJNIANN bo teraz taki czas i pogoda, ze chcę się zagrzebac tylko pod ciepłym kocem, z czymś ciepłym do picia i książka ![]() GRYZELDA eh Ty to się naprawdę z nią masz, czy ona nie robi tego specjalnie? Bo ja to tak bym odebrała ;/ EVCIAPO też o nim myslalam, Bo teraz dwa, ten i jeszcze jeden są w promocji w Jysku, ale narazie zrezygnuje z zakupu, bo nie mam gdzie postawić, no i może obejdzie się bez ;/ CZUBASEK powaznie?? ![]() ANI_ QA ja z tego też jestem zadowolona, ale fajnie jak drugi jeszcze będzie bardziej miekki ![]() Raczej powinni tak je dobrać, żeby nic się nie stalo, bo skoro to dziecięce to jest oczywiste, ze będzie pranie. Właśnie też o tych szmateksach myślałam, żeby dla spokojnosci wrzucić, muszę kupić, bo kończyły mi się ![]() Gratulacje dla znajomej, no i dobrze, ze szybko udało się ten pożar ugasić ;/ Dzień dobry ![]() Ja jak się kładę to Lilcia też sobie buszuje w moim brzuszku, a nad ranem jak wstaje do toalety, jeszcze ciemno jest, ale to jest najgorszy czas, bo tak się wybudzam, ze potem po 20 min jeszcze nie śpię i czuje, ze Mala też wtedy nie śpi, bo rusza się. U nas też znowu brzydko, śniadanie zjedzone i trzeba brać się za jakąś robote, chociaż trochę posprzątać, pranie itd ![]() Kurczę mi te plecy tez juz teraz dosyć dokuczaja i zdaje sobie sprawę, ze będzie co raz gorzej, więc nie wiem jak to będzie z prasowaniem, jakbym miała komodę dla Małej to też już bym prala, a tak nie mam gdzie schować i trochę mnie to stresuje... Dzisiaj mam w planie upiec placek ze śliwkami, nigdy nie robiłam, znalazłam jakiś przepis z maslanka mam nadzieję, że mi wyjdzie, z resztą ja większość rzeczy robię takich co nie robiłam, Tz się ze mnie śmieje, ze wymyslam i coraz cos innego robię, ale lubię to jak mam wene, bo często to nawet obiadu nie chce mi się zrobić, jak nie mam weny, a najgorzej to wymyślić co :/ no i z okazji rocznicy to dzisiaj lasagne zamierzam zrobić ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1489 |
Zakorzenienie
|
Hej czesc i czolem
![]() Paskudna pogoda. Co do chodzenia na palcach to ja mowie prxyklad sis tz to dzieci diably. Jak mialy kolki to zasadniczo jak zasypaily to nic nie mogli zrobic- bo po 1 tylko suszarka je usypiala a jak cos glosmiejszego zrobili to zaraz sie budzilo |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1490 |
Zakorzenienie
|
DOLINKA to faktycznie szkoda Męża, bo to takie jego marzenie pewnie było ;/
I macie rację dziewczyny, ja też nie zamierzam uczyć spania w zupełnej ciszy, co u mnie nie byłoby takie trudne, bo jak Tz pójdzie do pracy, to będziemy same, ale już nawet myślałam o tym, ze wtedy włączę tv, albo chociaz radio, zeby w tle słychać było jakieś głosy. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Aaa i dzisiaj zaczynam III TRYMESTR ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1491 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a te Pampers Premium Care 2-5 kg (dobrze mówię?) to 64 gr za sztukę to normalna cena, nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1492 |
Konto usunięte
|
Ogolnie normalna
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52903625]Ogolnie normalna
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() Tak myślałam, widziałam w Rossku i cena była wyróżniona i myślałam, że promocja ![]() A jakie duże opakowanie kupiłaś? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1494 |
Raczkowanie
|
Karmazynowa śliczny pierscionek
![]() Wojniann ja przy cukrzycy piję kakao ale słodzone stewia - wiadomo, że to nie to samo, ale smakuje mi ![]() Gryzia mnie tez dzisiaj syn obudził wczesnie bo ok 6, ale jakos jemu latwiej mi wybaczyć niż jakby to byla tesciowa ![]() Evcia dasz relację z warsztatów wyprawkowych? Chetnie się czegoś dowiem ![]() Koleżanka karmiła w podobnym fotelu i na początku bardzo sobie chwalila, potem podkładala poduszkę pod plecy, ale tez mowila, ze ok. Fajny jest bo chyba malo miejsca zajmuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1495 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam zamiar normalnie zachowywać się przy dziecku. Powinno nauczyć się spania w hałasie, bo zachowywanie całkowitej ciszy rodzi tylko późniejsze problemy... Moja Mała wczoraj cichutko siedziała wieczorem i ją rozruszaliśmy z mężem i tak zaczęła się wypychać, że aż mnie kłuło od środka ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja te szmatki specjalnie kupiłam, bo miałam kiedyś próbkę w gazecie i wypróbowałam i się sprawdziły, a nawet trafiłam na promocję i wzięłam dwa opakowania ![]() Ja też lubię robić nowości ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1496 |
Zakorzenienie
|
A w jakiej cenie kupowałyście smoczki 0-3 m Lovi? Wczoraj byłam w aptece i były dwa za 20 zł, a nie wiem jak w necie, a nie chcę zrobić gafy i kupić z przesyłką drożej skoro mam pod nosem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1497 | |
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1498 | ||
Zadomowienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52902913]Mnie dzisiaj mój synuś 2 razy obudził kopniakami - o 5.40 i jakieś 20 minut temu. Także tyle z mojego pospania w sobotę... Oczywiście teściowa swoje dołożyła i o 6 zmywała naczynia, bo przecież nie wiem co by się z nimi stało jakby poczekały do 8 albo 9, jak już i tak stały całą noc. A później zaczęła chodzić w butach po mieszkaniu zanim wyszła do sklepu. Jakby nie mogła butów ubrać na sam koniec... No ale dobra, jakoś to zniosę teraz, ale jak mały będzie na świecie i mi go będzie tak budzić to będzie
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52903367]Dolinka nie no ja też nie zamierzam chodzić koło małego na palcach, bo śpi. To największa głupota jaką można zrobić moim zdaniem - nauczyć dziecko zasypiania w kompletnej ciszy. [/QUOTE] właśnie znajomi tak przyzwyczaili dziecko, coś strasznego |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1500 |
Zadomowienie
|
Sylwuaka ja dla córki rzeczy to już na siedząco prasowałam hehe mąż sie ze mnie nieźle śmiał
![]() Co do nowości w kuchni to u mnie non stop są. Tez ostatnio robiłam pierwszy w zyciu placek ze śliwkami, ale mój przepis był z jogurtem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.