Urodzone w 1989 :) cz. III - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-15, 22:26   #1261
laylaaa
Zakorzenienie

Dot.: Urodzone w 1989 :) cz. III

em czy sie wybieram, hmm, zamierzam zlozyc podania na AE i Jagiellonski.. gdyby w moim miescie byl jakis interesujacy mnie kierunek, to na pewno bym zostala, bo za bardzo nie chce wyjezdzac.
tutaj zloze na prawo i ekonomie pewnie, asekuracyjnie.

licze na ok 80-90% z podstawowego ang, do rozszerzonego musialabym sie dobrze przylozyc, zeby zdac jako tako (niby ucze sie tyle lat, ale nie czuje sie na silach.. poza tym z historii i wosu jest tyle materialu, ze nie wiem, czy podolalabym..). tylko te 80% przeliczone na rozszerzony wychodzi niezbyt duzo..
znam kilka osob, ktorych wyniki nie byly jakies powalajace (np glowny przedmiot zdany na 50 pare %) i spokojnie dostaly sie na AE. ale nie wiadomo jak bedzie za rok.
skladalabym na gospodarke i stosunki miedzynarodowe albo gospodarke przestrzenna.

blaque fajnie, ze zakupy sie udaly

mathilda ja tez czekam na zdjecie
i podziwiam, ze sie odwazylas na to. ja bym sie bala

'we're all mad here. I'm mad. you're mad.' said the Cat
'how do you know I'm mad?' said Alice
'you must be' said the Cat
'or you wouldn't have come here'
laylaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-16, 01:17   #1262
pamelija
Rozeznanie

GG do pamelija Wyślij wiadomość przez MSN do pamelija

Cytat:
Napisane przez Durga Pokaż wiadomość
Pamelija mnie tez czesto trudno tu pisac bo czasem nie bywam przez chocby 2 dni i nie amm czasu nadrobic wiec nie rozumiem o co chodzi ale wtedy pisze w bieżących tematach
No ja zaczełam nadrabiać trochę.. narazie jestem na 156stronie wątku nr. II.. eh.. jeszcze jakieś 60stron do nadrobienia
a co do solarium to ja byłam kilka razy i też mam jasną karnację.. zawsze na początek chodziłam na 7min. ale jeśli boisz się poparzeń to idź na 5. I można kupić sobie specialny krem w solarium do opalania, to wtedy opalasz się szybciej, albo ładniej.. już nie pamiętam.. nigdy tych kremów nie kupowałam, tylko smarowałam się porządnie balsamem na noc.. I ja zawsze miałam ogolone nogi jak szłam na solarium.. nie wiem jak to jest iść z nieogolonymi.. a co do peelingu... Tak jak przed takim normalnym słonecznym opalaniem dobrze jest zrobić peeling, tak samo i przed opalaniem w solarium.. peeling oczyszcza Ci skórę i usuwa obumarły naskórek i oapala się dalsza część skóry dlatego opalenizna jest trwalsza.. Zdziwiłam się Durga, że chcesz iść na solarium, bo z tego co zawsze mówiłaś, że uwielbiasz jasną karnację

super_karo, Martusia dziękuję za zdjęcia Super na nich wyszłyście Super_Karo ile y gwiazd poznałaś Bardzo podoba mi się Twój sposób ubierania Martusia, a mi się wydaje, że jesteśmy do siebie troszkę podobne na kilku zdjęciach, choć mój TŻ twierdzi, że nie..

krowka jak jeszcze raz przyjedziesz do Warszawy i nie odezwiesz się do nas, to my Cię z Ines znajdziemy wszędzie I fajne miałaś te przygody z Majewskim.. i tymi wszystkimi innymi ludźmi.. Ja majewskiego dość często wiuję, bo pracuje niedaleko mnie, a dokładniej na tym samym piętrze pracuje co mój brat Ale za to, że się nie odezwałaś i tak Cię udusimy

ines tak tak wreszcie jestem Widziałam jak Ty z laylaa pytałyście się gdzie się podziałam Miłe to było Dziękuję

Ale dziś miałam sympatyczny dzień Wyspałam się wkońcu, spotkałam się z TŻcikiem poszliśmy sobie do kina na "niepokój" - ekstra film.. ostatnio same chłamy natrafiałam w kinie, ale ten film był ekstra, choć z tego co słyszałam od innych dało się przewidzieć niektóre sceny.. ja tam i tak nic nie przewidywałam, tylko podskakiwałam czasami do góry ze strachu..
No a przed chwilką wróciłam od kolegi z 18-nastki w pubie.. jakoś tak dziwne było..
a i jeszcze byłam dziś pierwszy raz od kilku lat w kościele, bo prałat kończył 100lat.. Bardzo sympatyczna uroczystość była..

jejku zimno mi..
pamelija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-16, 08:07   #1263
marta6704
Zakorzenienie

Dzień dobry

Właśnie wstałam.W ten weekend to chyba odsypiałam cały wrzesień bo wczoraj pół dnia przez te przeziębienie przespałam i to najgorsze było,że spałam nawet jak przyszedł TŻ

Ale choremu wybacza się wszystko

Właśnia smarkam i kicham na zmiane ehh,a jutro do szkoły i jeszcze malinowe dni powinnam dzisiaj dostać i już brzuszek mnie pobolewa troche

Pamelija:No to miałaś super sobote
I sama mam ochote obejrzeć niepokój

Uhahana:Ja mam identyczny nastrój,nie mam ochoty sie ruszać z domu,paraduje tylko w dresie straszać fryzurą al'a żona Frankinstaina (hehe nie wiem jak to sie pisze)
Mam nadzieje,ze nam przejdzie
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-16, 08:16   #1264
Ywonula
Zadomowienie

Dzień dobry!

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
jeszcze malinowe dni powinnam dzisiaj dostać i już brzuszek mnie pobolewa troche
ja też
Stary 2007-09-16, 09:22   #1265
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez laylaaa Pokaż wiadomość
em czy sie wybieram, hmm, zamierzam zlozyc podania na AE i Jagiellonski.. gdyby w moim miescie byl jakis interesujacy mnie kierunek, to na pewno bym zostala, bo za bardzo nie chce wyjezdzac.
tutaj zloze na prawo i ekonomie pewnie, asekuracyjnie.

licze na ok 80-90% z podstawowego ang, do rozszerzonego musialabym sie dobrze przylozyc, zeby zdac jako tako (niby ucze sie tyle lat, ale nie czuje sie na silach.. poza tym z historii i wosu jest tyle materialu, ze nie wiem, czy podolalabym..). tylko te 80% przeliczone na rozszerzony wychodzi niezbyt duzo..
znam kilka osob, ktorych wyniki nie byly jakies powalajace (np glowny przedmiot zdany na 50 pare %) i spokojnie dostaly sie na AE. ale nie wiadomo jak bedzie za rok.
skladalabym na gospodarke i stosunki miedzynarodowe albo gospodarke przestrzenna.
Właśnie spojrzałam na uaktualnione statystyki i ostatnie osoby przyjęte (po dodatkowej rekrutacji, czyli już te z list rezerwowych) na stosunki i gospodarkę miały 138 pkt. Zakładając, że zdałabyś ang. na 85%, miałabyś za to 60 pkt., czyli żeby się dostać musiałabyś historię rozszerzoną zdać na min. 80%.
Na UJ jest dostać się tak ciężko, że podziwiam Cię za same ambicje.
Jakoś to będzie, prawda? Gdzieś musimy się dostać.
Stary 2007-09-16, 09:38   #1266
laylaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Właśnie spojrzałam na uaktualnione statystyki i ostatnie osoby przyjęte (po dodatkowej rekrutacji, czyli już te z list rezerwowych) na stosunki i gospodarkę miały 138 pkt. Zakładając, że zdałabyś ang. na 85%, miałabyś za to 60 pkt., czyli żeby się dostać musiałabyś historię rozszerzoną zdać na min. 80%.
Na UJ jest dostać się tak ciężko, że podziwiam Cię za same ambicje.
Jakoś to będzie, prawda? Gdzieś musimy się dostać.
kurcze, mam nadzieje, ze gdzies mnie przyjma
jesli chodzi o nauke to do tej pory zawsze udawalo mi sie to, co sobie postanowilam.. ale wiem ze studia to nie szkola srednia i na tle innych kandydatow pewnie wypadne dosc blado.

dalej zastanawiam sie nad poziomem angielskiego.. czy w ogole oplaca mi sie zdawac podstawe?

mam okropny nastroj. no ale nic

Stary 2007-09-16, 10:05   #1267
krowa_bez_mleka
Zakorzenienie

Już tłumacze moja wypowiedź o Gosiaczku Andrzejewicz
Ciężko opisać mi dokładnie jej zachowanie, ale zupełnie nie ma poczucia humoru, Majewski miał z niej zwałę, a ona wszystko brała na poważnie chyba z pół godziny tłumaczyła sie, że nie śpiewa z playbacku i opowiadała historie z ZapendowskąI tak ja pewnie wytną
Podsumowując-wszyscy sie z niej nabijali, a ona i tak była przekonana że jest świetna

Cytat:
Napisane przez mathilda Pokaż wiadomość
Zapamiętałam tylko przygody Krówki Ale wrażenia Zazdroszczę!!! I czekam na zdjęcia!
jutro o 13 idę się dziarać Uch mam nadzieję że nie będzie tak bardzo bolało.
Wysłałam zdjęcia na mary666
Gratuluje odwagi i czekamy na efekty

Cytat:
Napisane przez Martusia B. Pokaż wiadomość
Krówka zdjęcia świetne
Cytat:
krowka, zdjecia super
ale mieliscie przygode, pozazdroscic
Cytat:
Napisane przez patitcz Pokaż wiadomość
Krowka - no to wam sie wyjazd udal : D
ale pomyslec ze ta babka taka mila . mogla was zlac i tyle . a tu nie : D
jednak "gwiazdy" nie sa takie zle ; )
Cytat:
KBM, ale suuuper. Strasznie Ci zazdroszczę i też uwielbiam DDtvn.

Cytat:
Napisane przez blaque Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie czarną kurtkę w Bershce ( strasznie mi się podoba)
, szalik biały z zielonymi paskami (taki materiał, jak kiedyś wklejałam tego z allegro), rękawiczki, puder sypki z Inglota i 2 podkładki pod kawę dla rodziców
+2 lody
Wspaniale, że zakupy się udały!

Cytat:
Zdjęcia dostałam, dziękuję! Jak zwykle ślicznie wyglądasz, i nie mogę się napatrzeć na Twoją cerę, uśmiech i włosy..
Majewski strasznie fajnie wyszedł. A jaki on w ogóle jest? Bo wydaje się w porządku?
Ojej Dzięki
Majewski- po programie wyszedł do publiczności i robił sobie zdjecie, dawał autografy był bardzo cierpliwy i sympatyczny
Fajnie traktował publiczność, naprawdę świetny z niego gość

Cytat:
Noooo!! Jeszcze bardziej suuuuper!!!!!
Czyli roman kwitnie..?
No nie wiem, nie wiem
Zobaczymy jak będzie dzisiaj o 16

Cytat:
Napisane przez pamelija Pokaż wiadomość
krowka jak jeszcze raz przyjedziesz do Warszawy i nie odezwiesz się do nas, to my Cię z Ines znajdziemy wszędzie I fajne miałaś te przygody z Majewskim.. i tymi wszystkimi innymi ludźmi.. Ja majewskiego dość często wiuję, bo pracuje niedaleko mnie, a dokładniej na tym samym piętrze pracuje co mój brat Ale za to, że się nie odezwałaś i tak Cię udusimy
Ines wiedziała, ale nie mogła...Przepraszam, że tak wyszło
Ale do Warszawy pewnie jeszcze zawitam, bo teraz jak sie znajomi dowiedzieli o naszej przygodzie to mamy wile chętnych na ponowny wyjazd

Cytat:
Napisane przez i_n_e_s Pokaż wiadomość
Krówka dziękuję za zdjęcia i zauważyłam, że nie zapomniałaś o nas, na zdjęciu z szymonem trzymasz zeszyt, na którym jest napisane Krowa
Wiedziałam, że to zauważysz! Normalnie byłam pewna!
Oczywiście, ze nie zapomniałam, zeszyt wzięłam celowo
No i gdybym zapomniała, to bym nie wysłał smsa ze studia do Blaque z pozdrowieniami dla Was wszystkich

Musiałam usnuć emotki.
kiedy chcę grzeszyć to grzeszę
krowa_bez_mleka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-09-16, 10:26   #1268
emememsik

Cytat:
kurcze, mam nadzieje, ze gdzies mnie przyjma
jesli chodzi o nauke to do tej pory zawsze udawalo mi sie to, co sobie postanowilam.. ale wiem ze studia to nie szkola srednia i na tle innych kandydatow pewnie wypadne dosc blado.

dalej zastanawiam sie nad poziomem angielskiego.. czy w ogole oplaca mi sie zdawac podstawe?
A jaką Ty właściwie zdajesz historię?
Powiem Ci tak: zastanów się, czy jesteś w stanie napisać ang. na choć trochę ponad 60%. To wcale nie jest tak dużo. Porób testy, zobacz, jakie masz wyniki. Prawda jest taka, że ten przelicznik właściwie każe zdać oba przedmioty na podstawie na prawie maksa, a jak zdajesz rozszerzenie, to mimo wszystko, możesz pozwolić sobie na błędy. Zdając podstawę NIE.
Dlatego ja zdaję oba rozszerzone. I wyobraź sobie, że takiej geografii muszę się nauczyć właściwie sama od początku. I wiem, że jeśli będzie mi zależeć, to dam radę. Po prostu.
Stary 2007-09-16, 11:08   #1269
kasia89
Zakorzenienie

Cytat:
A co do tematu na polski, to ja już wybrałam (nie pamiętam czy już się chwaliłam ) : Motyw kota w literaturze i sztuce.

My dopiero w tym tygodniu dostaliśmy tematy, a ja nawet ich sobie jeszcze nie skserowałam Ale było strasznie mało ciekawych, żaden mnie nie zachwycił No, ale coś trzeba będzie wybrać.

Cytat:
Napisane przez emememsik
Oo.. widzę, że też wybierasz się na AE. Ja Ci powiem tak.. Obliczyłam sobie, że żeby się załapać na tą dolną granicę, od której ludzie zazwyczaj się dostają, muszę mieć ok. 150 pkt./200. Czyli ok. 80% z rozszerzonego francuskiego i ok. 70% z rozszerzonej geografii (lub, ewentualnie 100% z podstawowej). Na logikę, oczywiste jest, że łatwiej mieć 70% z podst. niż 100% z rozsz. Dlatego ja zdaję rozsz. geografię i francuski, no i polski podst. bo się nie liczy. Może wylądujemy razem na studiach, co? [/i]
W takiej sytuacji mi też przydałoby się pisać rozszerzony angielski Muszę sobie zrobić jakąś maturę rozszerzoną z ang, bo nigdy nawet nie próbowałam Zobaczymy co z tego wyjdzie No i musiałabym się zapisać na korki.

Cytat:

Ale dziś miałam sympatyczny dzień Wyspałam się wkońcu, spotkałam się z TŻcikiem poszliśmy sobie do kina na "niepokój" - ekstra film.. ostatnio same chłamy natrafiałam w kinie, ale ten film był ekstra, choć z tego co słyszałam od innych dało się przewidzieć niektóre sceny.. ja tam i tak nic nie przewidywałam, tylko podskakiwałam czasami do góry ze strachu..
Oglądałam ten film i nie powalił mnie, ale całkiem ok był

Ja niedawno dopiero wstałam, bo wczoraj pobalowałam. Wybawiłam się fajnie szkoda tylko, że nie z T Poznałam parę osób, w tym chłopaka z wioski obok mnie (tak notabene studiuje na AE ) Nawet całkiem fajny, fajnie się z nim gadało, ale jak tańczył Dałam mu nr tel A zaraz czeka na mnie matma i Wesele
kasia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-16, 11:10   #1270
uhahana
Zakorzenienie

Cześć ja niedawno wstałam, zjadłam śniadanie i Z PRZERAŻENIEM stwierdziłam, że czuję się, jakby były wakacje. Do tego słoneczko grzeje... takie już trochę jesienne, ale nie całkiem.
Boję się, co będzie wieczorem, jak stwierdzę, że jutro trzeba iść do szkoły.

A rok temu o tej porze zaczynałam swoje przygody ze szpitalami, lekarzami itp. Łał, to już rok. Bynajmniej nie chcę do tego wracać...

Biorę się za nadrabianie
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.
'

uhahana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-16, 11:19   #1271
Nija_
Zakorzenienie

Jak jesteśmy przy poziomach to ja nigdy nie brałam pod uwagę rozszerzonego polskiego, a na Uś na prawo liczą histę i polski, przelicznik rozszerzenie x1,5
nie wiem czy łatwiej napisać podstawowy polski na 90% czy rozsz. na 60% na przykład... wyjdzie na to samo historię zdaję rozszerzoną, ale i tak pewnie się nie dostanę na dzienne

na psychologię na Uś jest przelicznik rozsz x2
liczą polski, angielski, i w moim przypadku historię (do wyboru jeszcze biologia i matematyka )
angielski zdaję podstawowy, polski chyba też, historii pewnie nie zdam jakoś super, bez sensu to wszystko...
nie mam żadnych szans...

na wszystko co mnie interesuje liczą polski i angielski

em a gdzie np. występuje moty kota nic mi nie przychodzi do głowy, pewnie ciekawa prezentacja powstanie, taka oryginalna

ja nie wiem czy któryś z językowych tematów czy socrealizm czy Napoleon... w sumie to biorę pod uwagę tylko te 5 już

12. Język jako instrument walki o władzę. Zanalizuj wybrane materiały z kampanii wyborczych.
19. Dokonaj analizy języka wybranego polityka.

31. Scharakteryzuj język propagandy politycznej (na podstawie analizy wybranych przykładów).

25. Socrealizm w literaturze i sztuce. Omów zagadnienie, analizując wybrane przykłady.

63. Przedstaw różne sposoby kreacji wizerunku Napoleona w polskiej tradycji literackiej i malarskiej.

Stary 2007-09-16, 11:31   #1272
uhahana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mathilda Pokaż wiadomość
laylaaa nie anioła. Na anioła mnie nie stać jeszcze i boję się. Zresztą nie mam odpowiedniego wzoru Robię XII na karku i napis, jaki to tajemnica xD Ale nie po polsku. Wyślę zdjęcia jak się zagoi
Ja chcę później zobaczyć!
Swoją drogą też chciałabym kiedyś zrobić sobie coś małego na karku właśnie, ale... nie nie, boję się, że mi się odwidzi.

Cytat:

Poka poka! Możesz jakoś? Ja właśnie mam zamiar kupić se kurtkę i nie wiem jaką, gdzie i za ile

Cytat:
A co do tematu na polski, to ja już wybrałam (nie pamiętam czy już się chwaliłam ) : Motyw kota w literaturze i sztuce.
W mojej szkole był motyw KONIA

Cytat:
Napisane przez i_n_e_s Pokaż wiadomość
Powodzenia, słyszałam, że trudna jest, ale warto spróbować

Też tak mam czasami, na początku chcę gdzieś wyjść, a potem mi się nie chce i mogłabym zostać w domu.
Nie dziękuję heh W sumie to chcę iść na tą olimpiadę tylko i wyłącznie dlatego, żeby się sprawdzić [no i przy okazji nie być na lekcjach, jeżeli będą typu historia albo ruski ]. Nawet nie liczę na jakieś wyższe miejsce.

Cytat:
No ja zaczełam nadrabiać trochę.. narazie jestem na 156stronie wątku nr. II.. eh.. jeszcze jakieś 60stron do nadrobienia

Martusia, a mi się wydaje, że jesteśmy do siebie troszkę podobne na kilku zdjęciach, choć mój TŻ twierdzi, że nie..
Szaloooona!Z tym nadrabianiem Podziwiam, mi by się nie chciało.

A i też uważam, że jesteś podobna do Martusi.

Cytat:
Napisane przez krowa_bez_mleka Pokaż wiadomość
Zobaczymy jak będzie dzisiaj o 16
Ty zobaczysz, a my chcemy później przeczytać!

Em, kurczę ale Ty już się wkręciłaś w te wszystkie maturalne sprawy łohoho
Takie spostrzeżenie

Mój temat na polski już tu pewnie pisałam, będę robiła o Afryce.

Wypadałoby się dzisiaj pouczyć, a tu koleżanka wyciąga mnie na karaoke. No i bądź tu mądry i przygotowany do lekcji

Przepraszam za usunięcie emotów, musiałam
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.
'

Stary 2007-09-16, 11:46   #1273
patitcz
Zadomowienie

Krowka - wlasnie przejrzalam zdjecia : D
sliczne sa
i tez zauwazylam zeszyt z Krową : D

wgl tak sie ciesze ze ci sie udalo .
a to wszystko takie naieprawdopodobne.
choćby na jego nogach spoczywała
płonąca aureola
Uwierz w ślepą miłość
i równie ślepą nienawiść
Uwierz We mnie"
patitcz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-16, 11:52   #1274
marta6704
Zakorzenienie

Nija:Mi najbardziej podoba się ten o Napoleonie i nawet nie byłby taki trudny do napisania

Od razu skojarzyła mi sie od niego literatury Pan Tadeusz i obrazy chyba Kossaka (heh nie wiem jak pisze sie nazwisko tego malarza i czy napewno dobrze kojarze,że on przedstawial wizerunek Napoleona)

Ja jednak chyba biore:
''portrety ludzi złagrowanych"

A ja też jakos nie widze siebie na dziennych i uważam,że nie nadaje sie na rozszerzoną historie

Próbowalam rozwiazywać te teksty źródlowe,ale kiepsko mi szło i przerwalam

Ehh nie chce matury...jeszcze tak z rok by sie przydał do niej to moze zdąrzylabym sie wszystkiego nauczyc
Stary 2007-09-16, 11:57   #1275
laylaaa
Zakorzenienie

Cytat:
A jaką Ty właściwie zdajesz historię?
Powiem Ci tak: zastanów się, czy jesteś w stanie napisać ang. na choć trochę ponad 60%. To wcale nie jest tak dużo. Porób testy, zobacz, jakie masz wyniki. Prawda jest taka, że ten przelicznik właściwie każe zdać oba przedmioty na podstawie na prawie maksa, a jak zdajesz rozszerzenie, to mimo wszystko, możesz pozwolić sobie na błędy. Zdając podstawę NIE.
Dlatego ja zdaję oba rozszerzone. I wyobraź sobie, że takiej geografii muszę się nauczyć właściwie sama od początku. I wiem, że jeśli będzie mi zależeć, to dam radę. Po prostu.
zdaje rozszerzona historie i WOS (WOS biore jako pierwszy przedmiot bo latwiejszy.. chyba), polski podstawowy i angielski.. nie wiem jaki.

wlasciwie skonczylam poziom matury rozszerzonej na kursie w szkole angielskiej, ale to nie bylo przygotowanie do egzaminu.. nie potrafie nawet przewidziec na ile mniej wiecej bym zdala.

na poczatku roku szkolnego bylam przekonana, ze tez zdaje geografie.. kupilam nawet vademecum ale jak zaczelismy rozwiazywac zadania na lekcjach (wd goscia najprostsze) to nawet nie wiedzialam jak sie za nie zabrac.. ponoc sa na 'jedno kopyto' ale zawsze to matma, z ktorej kuleje (a chce isc na AE.. glupia). w dodatku w tym roku nie ma fakultetow..

no i zdecydowalam sie na ta historie. z historia moge ewentualnie startowac jeszcze na prawo

boje sie tego wszystkiego

co do tematu na polski to wybralam 'swiat wartosci bohaterow zeromskiego' bo dobrze mi sie czytalo jego ksiazki. tz tez mial ten temat.. ale nie wezme od niego tylko napisze sama.

z 'motywem kota' kojarzy mi sie tylko kot behemot.. chyba wiecej kotow w lekturach szkolnych nie bylo, ale to akurat fajnie, bo mozna samemu poszukac ciekawych ksiazek.

Stary 2007-09-16, 12:04   #1276
Ywonula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uhahana Pokaż wiadomość
W mojej szkole był motyw KONIA
Nie powiem z czym mi sie skojarzyło...

krówka śliczne zdjęcia i Ty!! Najładniejsze oczywiście z Majewskim
Stary 2007-09-16, 12:08   #1277
201707171556
Konto usunięte

Cytat:
To czekam na wiadomośći
Hm z trwałą nie wiem jak, ale chodziło mi o kręcenie np. jakimiś wałkami, że pewnie trzymały by się te loki krótko
Ale trwała niszczy włosy..:|
A będziesz się pytała tej fryzjerki, czy można zrobić takie loczki? (jak ta z tego teledysku?)

, szalik biały z zielonymi paskami (taki materiał, jak kiedyś wklejałam tego z allegro), rękawiczki, puder sypki z Inglota i 2 podkładki pod kawę dla rodziców
+2 lody
Wiem że niszczy ale myśle ze taka lekka trwała na 3-4 mies mniej niszczy włosy niz taka gdzie trzeba czekac az całe odrosną
Tak dokladnie o to bede sie pytała bo mnie tez one bardzo interesują

I prosze o fotki zakupow (moga byc telefonem jeśli nie masz aparatu ) bo ja tez poluje na jakąs kurtke...a z moich zakupow nic niew yszło - wrociłam do domu z paskiem do spodni

Cytat:
Ja na solarium też nie byłam i nie pójdę.

Też zawsze mowiłam ze to nie dla mnie i ze nigdy nie pojde bo sie boje ale no cuz...wygladam jak zywy trup...gdybym ja chociaz biała była to ok, ale ja jestem sina
A co do tematu na mature to dziewczyna z mojej szkoly w tym roku (matura 2007) miała podobny - Motyw kota w literaturze japońskiej

Mathilda odwazna dziewczyna z Ciebie Mnie bardzo podobają sie tatuaze ale bałabym sie ze po jakimś czasie bym żalowała...

A co do matur ustnych z polskiego to ja naprawdz enie potrafie wybrać sobie tematu Jestem załamana...lista jest taka krotka a wszystkie takie nieciekawe ze az mi siebie zal
Narazie wybrałam kilka najbardziej interesujacych....błagam pomożcie m iwybrac ktorys...ja chce takijak najłatwiejszy i jak najszybszy (jak wszyscy chyba)) tyle ze zaden ani troche nie jest dla mnie ciekawy a to przeciez o to chodzi aby wybrac cos w czym sie człowiek czuje najlepiej...ehhh

1. Kochankowie w sytuacjach rożnych wyboro moralnych. Przedstaw zagadnienie analizując wybrane przykłady literackie

2. Modni pisarze i modne ksiażki. Omow przyczyny popularności niektorych autorow i ksiazek

3. Surrealistyczne obrazy w literaturze i malarstwie. Omow wybrane realizacje tego kierunku.

4. Nawiazania do dzieł Szekspira w sztukach plastycznych, literaturze i filmie. Zanalizuj wybrane przykłady.

5. Motyw wampira w literaturze, malarstwie i filmie. Porownaj analizując wybrane dzieła.

6. Na wybranych przykładach scharakteryzuj obraz świata wyłaniający sie z literackiej i plastycznej tworczości Brunona Schulza.

Załamka....nigdy dotąd nie martwilam sie matura z polskiego tym bardziej ustną...az do teraz...

Nija ja wziełabvym ten o Napoleonie - jezykowe to zawsze dziwna sprawa jest...a ten ostatni jest nawet przyjemny
201707171556 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-16, 13:02   #1278
krowa_bez_mleka
Zakorzenienie

Cytat:
Wyobraź sobie, że takiej geografii muszę się nauczyć właściwie sama od początku. I wiem, że jeśli będzie mi zależeć, to dam radę. Po prostu.
I to jest dobre myślenie!

Cytat:
J
Ty zobaczysz, a my chcemy później przeczytać!
Macie to jak w banku

Cytat:
Napisane przez patitcz Pokaż wiadomość
Krowka - wlasnie przejrzalam zdjecia : D
sliczne sa
i tez zauwazylam zeszyt z Krową : D

wgl tak sie ciesze ze ci sie udalo .
a to wszystko takie naieprawdopodobne.
Dzięki
Dokładnie-to wszystko takie nieprawdopodobne:rolleyes :
A mi sie przytrafiło

Cytat:
Napisane przez Ywonula Pokaż wiadomość
krówka śliczne zdjęcia i Ty!! Najładniejsze oczywiście z Majewskim
Oczywiscie Dziękuje

A ja nie mam wybranego tematu jeszcze
Muszę sobie chociaż jakieś "upatrzyć".
Tylko ja sie boje strasznie. Babka nam mówiła, zeby to był temat jakis rzadki, żeby jak najmniej osób go mialo, najlepiej nikt, wtedy ie bedzie sie porównywanym.
Ale skąd mam wiedzieć, który będzie najbardziej popularny
kiedy chcę grzeszyć to grzeszę
krowa_bez_mleka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-16, 13:38   #1279
uhahana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ywonula Pokaż wiadomość
Nie powiem z czym mi sie skojarzyło...
Zboczuchu!

Kurde, nic mi się nie chce. Może trudno uwierzyć, ale od rana [tzn. no może od południa] siedzę przy kompie, nawet się jeszcze nie ubrałam, Jezu straszne to.
Do tego w środę mam mega ważny sprawdzian z fizy, full teorii, której ni elubię i wypadałoby się pouczyć tak konkretnie, a tu wujek mi pokój zajmuje i nawet nie mam jakiegoś spokojnego miejsca, gdzie bym się mogła rozłożyć z książkami. No i jeszcze jutro umawiam się po ok. miesięcznej przerwie na jazdy. Mam kilka rysunków do zrobienia...

... a ja se bimbam.
Choose life.
'

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-16, 14:01   #1280
emememsik

Cytat:
Napisane przez Nija_ Pokaż wiadomość
em a gdzie np. występuje moty kota nic mi nie przychodzi do głowy, pewnie ciekawa prezentacja powstanie, taka oryginalna
"Mistrz i Małgorzata", "Folwark zwierzęcy", "Rilla ze złotego brzegu" (Montgomery), "Klub Pickwicka" (Dickens), "Labirynt nad morzem" (Herbert), "Opowiedzcie, jak tam żyjecie" (Christie), "Przygody Tomka Sawyera" (Twain), "Bajki. Fraszki. Zwierzyniec" (Leonrado da Vinci), poza tym twórczość Baudler'a, Krasickiego, Miłosza, Poświatowskiej, Szymborskiej.. To na razie wstępna lista. Gorzej z tą sztuką. Film to na pewno "Śniadanie u Tiffany'ego", ale co jeszcze?

Cytat:
Em, kurczę ale Ty już się wkręciłaś w te wszystkie maturalne sprawy łohoho
Takie spostrzeżenie

Mój temat na polski już tu pewnie pisałam, będę robiła o Afryce.
Jakoś tak mi lepiej, jak wiem na czym stoję..

Fajny temat. Jak dokładnie brzmi? Polecam "Białą masajkę".

Cytat:
na poczatku roku szkolnego bylam przekonana, ze tez zdaje geografie.. kupilam nawet vademecum
A jakie vademecum?

Cytat:
Napisane przez Durga Pokaż wiadomość
2. Modni pisarze i modne ksiażki. Omow przyczyny popularności niektorych autorow i ksiazek
Bardzo fajny temat.

Zrobiłam sobie kilka ćwiczeń ze słuchu z fr i wiecie co..? Nie jest źle.
Stary 2007-09-16, 14:10   #1281
laylaaa
Zakorzenienie

nija zaden z tych tematow mi sie nie podoba. wd mnie dosc ciezkie.

durga ja bym wziela 2 temat (a jak nie 2 to 1). naprawde fajny.. no i na pewno czytalas conajmniej kilka modnych ksiazek.
sama bym wziela taki temat jakby u mnie byl.

krowka moze popytaj w klasie co kto bierze.. (brzmi jakby chodzilo o narkotyki heheh )
z tego co wiem popularne sa tematy o kobietach, np motyw matki, portrety kobiet itp, duzo dziewczyn je bierze. sama nad takim myslalam..
a 'rzadki' temat przewaznie jest trudny i ciezki do opracowania.. wd mnie nie ma sensu takiego brac (chyba ze ktos wie naprawde duzo na dany temat i ma jakikolwiek pomysl), bo komisja nie ocenia trudnosci tematu tylko jego przedstawienie.
moj jest dosc prosty ("swiat wartosci bohaterow zeromskiego").

em moze kot Magdy M.? no i koty w sztuce starozytnej, kot w butach , musical "Koty". kurcze fajny ten temat

a vademecum z operonu.. sprzedam je kolezance.

Stary 2007-09-16, 14:13   #1282
uhahana
Zakorzenienie

Em...

Obraz Afryki i jej mieszkańców widziany oczyma Europejczyka. Od Sienkiewicza do Kapuścińskiego. Porównaj wybrane dzieła.

A więc na pewno 'W Pustyni...' , Kapuścińskiego prawdopodobnie 'Heban' i coś jeszcze, może 'Jądro Ciemności', może 'Pożegnanie z Afryką'. Jeżeli Twoja propozycja będzie mieściła się między Sienkiewiczem, a Kapuścińskim, to na pewno wezmę ją pod uwagę

Idę dzisiaj na karaoke
Wiem, nie powinnam.
Ale jutro mam tylko 3 lekcje: 2 matematyki [luz blues zero stres ] i polski [oglądamy 'Wesele'], tak więc moje wyrzuty sumienia z powodu bycia stuprocentowym lebrem nie są aż tak strasznie duże

EDIT: A co do popularności tematów i tego, że te rzadko wybierane są trudne... Tak, to na pewno często się zdarza, jednak mój temat jest chyba jakiś nietypowy. Bo jest prosty, bardzo prosty, a uważam, że niewiele osób go wybierze, o ile w ogóle ktoś poza mną.
W mojej szkole motywy matki czy kobiety też są strasznie popularne, a do tego jeszcze wszelkie tematy o Żydach, obozach koncentracyjnych i holocauście.
Choose life.
'

Stary 2007-09-16, 14:23   #1283
emememsik

Cytat:
em moze kot Magdy M.? no i koty w sztuce starozytnej, kot w butach , musical "Koty". kurcze fajny ten temat

a vademecum z operonu.. sprzedam je kolezance.
Haha, rzeczywiście, kot Magdy M. Mój ulubiony serial, mam dwie serie na DVD.

Jakby koleżanka się rozmyśliła, to możesz sprzedać też mi.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-09-16, 14:36   #1284
laylaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Em...

Obraz Afryki i jej mieszkańców widziany oczyma Europejczyka. Od Sienkiewicza do Kapuścińskiego. Porównaj wybrane dzieła.

A więc na pewno 'W Pustyni...' , Kapuścińskiego prawdopodobnie 'Heban' i coś jeszcze, może 'Jądro Ciemności', może 'Pożegnanie z Afryką'. Jeżeli Twoja propozycja będzie mieściła się między Sienkiewiczem, a Kapuścińskim, to na pewno wezmę ją pod uwagę

Idę dzisiaj na karaoke
Wiem, nie powinnam.
Ale jutro mam tylko 3 lekcje: 2 matematyki [luz blues zero stres ] i polski [oglądamy 'Wesele'], tak więc moje wyrzuty sumienia z powodu bycia stuprocentowym lebrem nie są aż tak strasznie duże

EDIT: A co do popularności tematów i tego, że te rzadko wybierane są trudne... Tak, to na pewno często się zdarza, jednak mój temat jest chyba jakiś nietypowy. Bo jest prosty, bardzo prosty, a uważam, że niewiele osób go wybierze, o ile w ogóle ktoś poza mną.
W mojej szkole motywy matki czy kobiety też są strasznie popularne, a do tego jeszcze wszelkie tematy o Żydach, obozach koncentracyjnych i holocauście.
jak dla mnie srednio-prosty, bo musialabym sobie przypomniec "W pustyni i w puszczy" a Kapuscinskiego nie czytalam, takze..

wlasnie przejrzalam jeszcze raz moje tematy i nie ma zadnego naprawde ciekawego.. oklepane motywy wszystkiego i tyle..

Cytat:
Haha, rzeczywiście, kot Magdy M. Mój ulubiony serial, mam dwie serie na DVD.

Jakby koleżanka się rozmyśliła, to możesz sprzedać też mi.
pamietam, ze lubisz ten serial i tak mi sie skojarzyl ten kot (Maniuś?).

Stary 2007-09-16, 14:43   #1285
marta6704
Zakorzenienie

Durga:Mi sie najbardziej podoba ten o wampirach

Uhahana:Moja kolezanka z klasy wybrała ten sam temat

Uwaga uwaga wziełam sie za nauke wreszcie
Ale właśnie mam przerwe i weszłam zobaczyc co u was
Stary 2007-09-16, 14:54   #1286
laylaaa
Zakorzenienie

marta moge zapytac jak sie uczysz historii? od poczatku tj starozytnosc-sredniowiecze itd czy jakos inaczej?

Stary 2007-09-16, 14:56   #1287
Ywonula
Zadomowienie

em a moze o tym kocie co jest jakims tam symbolem w Egipcie czy gdzies? AAA nie wiem nawet jak sie ten kot nazywa.. A nieważne...

Chyba mi rosnie 8 ząb mądrości Bo mnie boli...

A myślicie ze jaka lektura mogłaby być o kiczu?
Z filmów napewno dam ten z Paris Hilton "Dom woskowych ciał"
Stary 2007-09-16, 15:02   #1288
marta6704
Zakorzenienie

Cytat:
marta moge zapytac jak sie uczysz historii? od poczatku tj starozytnosc-sredniowiecze itd czy jakos inaczej?
No to tak od października mam ambitny plan czytania wszystko począwszy od starożytności,jak narazie to na lekcjach opracowuje miedzywojenną,a na korkach mam teraz powstania.

jeszcze umilam sobie czas filmami o Hitlerze,Stalinie itp
No i słuchowiska dla relaksu

Ostatnio tez ucze sie na pamięc tych władców Polski(bo ja jestem sklerotyczką i ciągle mi sie miesza kolejność)

A ty jak?
Powtarzasz sobie wszystko od początku?

Mi mój pan od korków nie polecił robienia wszystkiego od poczatku bo to strata czasu,
Najlepiej uczyć sie tego,czego sie nie umie i tylko powtarzac sobie z vademecum.

Ale ja i tak sie nie dostosuje
Stary 2007-09-16, 15:11   #1289
Nija_
Zakorzenienie

Przerwę se zrobiłam w historii i przyszłam do Was, no nie jest źle, 40 stron przeczytałam i zrobiłam notatki to nic, że połowy z tego co przeczytałam nie rozumiem, ale zawsze lżej na duszy, jak zakładka w książce 40 stron dalej

jak mi jutro wyjdzie rozmowa z moją wych. to będę na wszystkich 3 histach tygodniowo u humana koleżanka mi powiedziała, że mam nie przeginać,że już i tak mam się cieszyć, że na tych dwóch mogę być... ale... no kurczę, nie będzie mnie na 2 mat. i jednej fizyce tygodniowo, czy to przegięcie? skoro zdaję histę i mogę wtedy być na hiście u humanów, i to wiem, że nie byle jakiej hiście, tylko takiej, z której naprawdę sporo wyniosę

em nie spodziewałam się, że tyle tego znajdziesz na motyw kota

Napoleona odrzucam pewnie będę miała już tak dość histy, że szkoda gadać, a tu jeszcze temat historyczny na prezentację z polskiego wezmę chyba ten socrealizm...

Durga ja bym wzięła

poczytasz coś ciekawego, coś tam pozmyślasz, będziesz na bieżąco z nowościami
albo
6. Na wybranych przykładach scharakteryzuj obraz świata wyłaniający sie z literackiej i plastycznej tworczości Brunona Schulza.

nie wiem kto to ten Schulz, ale nie powinno być trudno twórczość jednej osoby, trochę o epoce poczytasz i będzie

u mnie z tego co wiem, też królują holocaust, obozy koncentracyjne i żydzi...
mam nadzieję, że mi kolega z klasy nie zrobi niespodzianki i też nie będzie chciał tego socrealizmu, bo nawet chciał o tym robić referat na historię, a to taki zapalony ścisłowiec ale zwisa mi to, ja chcę socrealizm i tyle

wracam do histy
Stary 2007-09-16, 15:54   #1290
laylaaa
Zakorzenienie

ywonula yyy http://www.sciaga.pl/tekst/68788-69-...uce_i_kulturze
zobacz bibliografię
ciekawy temat

marta ja od wrzesnia powtarzam starozytnosc, w szkole koncze teraz 1 wojne.
nie mozna powiedziec, ze sie jakos strasznie tego ucze, na spokojnie sobie czytam ta starozytnosc, wlasciwie to dopiero zaczynam.

a co do rady pana od korkow.. hmm, ja zadnego tematu z 1 czy 2 klasy nie pamietam jakos swietnie i musze powtorzyc wszystko od poczatku. probowalam czytac z vademecum, ale duzo bardziej wole ksiazke.. vademecum tylko do powtorek, ewentualnie zeby poogladac obrazki.

nie cierpie wkuwac kolejnosci wladcow polski.. to dla mnie najgorszy chyba temat, ogolnie cala historia Polski.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości