|
|
#1441 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. XI :)
Painkagratulacje
![]() Cytat:
no i żeby stymulować to przystawiac jak najczęściej. Nawet co 1 - 2h. I się rozhula. Mi teraz kazali budzić co 2h na karmienie, bo maly ciągle żółty i im więcej je tym szybciej wyplukuje zoltaczke. Mamy czas do wtorku inaczej wracamy do szpitala na naswietlania ![]() A te duże kupy to smolka. Potem będą takie żółte serki ![]() Cytat:
Ja polecam bardzo olej kokosowy. Małemu nawet jakieś krostki poschodziły po tym. Cytat:
u mnie też jedzenie w szpitalu tragiczne. Mąż mi gotował i przywozil. Chociaż dojadalam szpitalnym, ale na nim samym bym umarła z glodu. miałam ataki głodu i tez śpimy przy lampce. Nawet do szpitala mi mąż przywiózł, bo szpitala była za mocna. Musze mieć trochę światła żeby go dobrze przystawic ![]() Cytat:
powiedział, że brudzę więcej niż młody. Jak karmie z jednej to musze podłożyć pieluche,bo inaczej go mocze
|
||||
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
Serio to jest jakaś paranoja. Przecież to powinno być nielegalne.
|
#1443 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Zapisuje cie sobie godziny kiedy karmicie?
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1444 |
|
Rozeznanie
|
Ja po wizycie rannej usłyszałam to co się spodziewałam, że musimy poczekać. Ja tak wolę- jestem po terminie dopiero czwarty dzień. Wiem, że póki nie ma nic dziwnego, nie będzie nawet indukcji bo miejsc brak.
Dziewczyny z pokoju od północy maja skurcze. Jedna już pojechała bo i duże rozwarcie i skurcze nawet co 2 minuty. Druga ma co 7 . Wiec spokojnie czeka. Ale żal mi tej pierwszej, to wszystko jest przerażajace jak widziałam jak ona cierpiała.
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
Kissmisiaa ja używam tej aplikacji na tel z Nivea, która ktos tu polecał i jest super - wiem kiedy karmilam, z ktorej piersi i jeszcze przebieranie zaznaczam.
|
|
#1446 |
|
Rozeznanie
|
Szykuje się dziś chyba 7 porodów - część trwa od rana. W tym cesarki. Lekarze mają ręce pełne roboty, na porodówce tylko jedna położna dzisiaj. U nas 2 ale będą chyba ściągać dodatkowe.
|
#1447 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
Kiss- tak zapisuje mam taki notesik w pokoiku Małej
Virves- zamówiłam woreczki z Aventu o poj 180 ml wklejam linka o mleku kobiecym (mrożenie, przechowywanie itp) http://www.rodzicpoludzku.pl/Po-poro...leka-mamy.html
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
Aakkzzii no masz rację pewnie ten urlop to nie jest sprawa życia i śmierci ale się martwię.
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
A regularnie to nie je s t przypadkiem przy mm ? Wtedy faktycznie budzik był nastawiony na co 3 h jak w zegarku.
|
#1451 |
|
Zadomowienie
|
Ja też mam brak objawów. Z rana jeszcze zmolestowałam męża i dopiłam resztę naparu z liści malin. A teraz w ramach relaksu jedziemy z Tżtem na wycieczkę. Bo wkurzające jest to czekanie ...
|
|
#1452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zapisuje, karmie na zadanie |
|
|
|
|
#1453 |
|
Rozeznanie
|
Painka, gratulacje!!
Dziewczyny w szpitalach, współczuję wam takiego czekania nie wiadomo na co, też przez to przeszłam i chyba tylko szczęśliwy zbieg okoliczności mnie uratował przed leżeniem tam do 2 tygodni po tp... Położyli mnie w środę, tydzień po tp i też nie było wiadomo co i kiedy będą robić, zero informacji.. Mąż tylko raz był u mnie na sali, tak zawsze się widywaliśmy na korytarzu, bo przyjeżdżał z córką, a jej na oddział nie wolno było wchodzić. I ten jeden raz jak był chwilę to akurat minął się z jednym z lekarzy i rozpoznali się, bo właśnie ten lekarz ma córkę w szkole gdzie pracuje mój mąż. I wtedy już mnie wziął pod "opiekę", zrobił mi masaż szyjki, zadbał, żebym już na drugi dzień miała próbę oxy, a jak nie ruszy to kolejnego dnia, jeszcze przed weekendem, indukcję. Beż tego pewnie jeszcze bym się bujała nie wiadomo ile, a wody już były mocno zielone jak urodziłam. Mam nadzieję, że u was albo ruszy coś samo, albo szybko podejmą decyzję o wywołaniu, bo wiem jakie to upierdliwe czekać i czekać, inne jadą rodzić, a tu nic się nie dzieje... Trzymam za was mocno kciuki!
|
|
|
|
#1454 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wogole jak wy dajecie rade wszystko ogarnąć mój starszy u rodziców ja z mężem i wogole tragedia w domu ja nie mogę się ogarnąć jestem lekko zła bo bolą mnie cyce. Nie mogę się też wyzywać na Tż on bardzo się stara. Widzę że proboje wszystkiego. A wczoraj jak wróciliśmy do domu. Czekał na mnie jeszcze jeden prezent piękny złoty pierścionek z kamieniem w kształcie serca. Za to ze jesyem taka dzielna. . Tak mnie wzrusza ten mój chłop. . Ehhh |
|
|
|
|
#1455 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja karmień nie zapisuję, daję pierś na żądanie. |
|||
|
|
|
#1456 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dokładnie jak Ty, 7 dni po terminie przyjęta, też w środę. Mamy sobotę, jestem po ujemnej próbie oxy, dziś miała iść cala oxy i nie wiem nawet czy cokolwiek będzie. Jestem w takich nerwach ze rozważam już wypis na własne żądanie i jechanie na cesarke prywatnie bo traktują nas tu jak powietrze! Już nie chodzi o mnie ze od wczoraj nic nie jadlam ale moje dziecko potrzebuje przecież jakichś składników odżywczych. Jak o tej godzinie zwykle jest adhd w brzuchu tak teraz cisza mimo ze do niego dziubie ;( |
|
|
|
|
#1457 |
|
Rozeznanie
|
Witam
2 dni temu chyba ktoś mi dziecko podmienil. Mały w końcu je i śpi a ja mam czas się ogarnąć nawet Was nadrobilam Gratuluję wszystkim które urodziły i 3mam kciuki za rodzące idę ogarnąć jakiś obiad miłego popołudnia |
|
|
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem caly dzien z dziewczynkami sama, ostatnio rowniez nocami, robie wszystko po kolei, wg priorytetow: dziewczynki sa zaopiekowane, w domu wszystko ogarniete, nawet czas na skypea z pl dziadkami jest czas. Kwestia organizacji |
|
|
|
|
#1459 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja po powrocie ze szpitala też ciągle chodziłam podminowana przez te wielkie bolące piersi, nawał to coś okropnego. Mam nadzieję, że szybko się wszystko u Ciebie unormuje |
|
|
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też karmię na żądanie ale pediatra kazała zapisywać bo według niej Mała za dużo przybrała (z czym się nie zgadzam). Poza tym idę do poradni laktacyjnej i chcę mieć tą wiedzę
|
#1461 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przy córce takie rzeczy ogarniałam, ale teraz bardzo często karmię Młodego jednocześnie robiąc sto innych rzeczy, i już brakuje szufladki w głowie do pamiętania jak długo je ![]() Młody właśnie odpływa przy szumie fal z yt, a ja idę ogarnąć kuchnię
|
|
|
|
|
#1462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- No dobrze. Ale mój dziec nie śpi dłużej niż godzinę. W tym czasie staram się z cycami rozmawiać. Cholernie boli mnie krocze jeszcze. I uda wiec wszystko robie jak zlamas. |
|
|
|
|
#1463 |
|
Raczkowanie
|
No i mogę jeść. Pół dnia czekania o głodzie i ewentualnie w poniedzialek coś się będą zastanawiac. W poniedzialek! 11 dni po tp!
|
|
|
|
#1464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
Mojej szum nie uspokaja. Uspokaja Enya i uwaga opery Wagnera (szczególnie pierścień Nibelungów- w sumie moja ulubiona
)
|
#1466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1467 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. XI :)
Cytat:
Wy tylko kp jestescie? Na kp nie ma, ze za duzo przybrala. ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
Chusta, chusta, z chusta mozna wszystko ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
Ale o co masz pretensje, to nadal porod w terminie. Dla Was obojga zdrowiej, zeby samo sie zaczelo. ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
Sluchalas tego w ciazy? Moja usypia odkurzacz
|
||||
|
|
|
#1468 |
|
Raczkowanie
|
O to ze traktują nas tu jak zło konieczne. Siedze w tym szpitalu nie wiem po co, ras mówią tak a raz inaczej. Nerwy już mi siadają...
|
|
|
|
#1469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie sluchaj, skoro wiesz, ze to nic nie warte. Sprobuj sie zrelaksowac, zajac czyms przyjemnym, na Ciebie tez pora przyjdzie a my tu wszystkie kciuki trzymamy, zeby tak sie stalo jak najszybciej |
|
|
|
|
#1470 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba to można wziąć w normę, dziewczyna na sali miała mieć cesarkę lub oxy w pn, akurat 11 dni. No ale zaczęła dzis i czeka na miejsce do porodu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.

. Po karmieniu (ona się najada) muszę jeszcze ściągać bo mnie piersi bolą. Mam już spory zapas a na woreczki do mrożenia czekam bo zamówiłam na Allegro.

nie, nie zdecydował. Żadnego badania mi też nie zrobił. Mam spokojnie leżeć bo mamy czas!
ucielam rozmowę tekstem ze każda mama wie co najlepsze...

Objawów brak, pogoda do bani. Poracha.
07.02.2015r.

Przy córce takie rzeczy ogarniałam, ale teraz bardzo często karmię Młodego jednocześnie robiąc sto innych rzeczy, i już brakuje szufladki w głowie do pamiętania jak długo je