|
|
#301 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kapsułki do prania- co sądzicie?
odradzam, stanowczo odradzam Prelux. uzywalam kapsulki wielu roznych firm ale plamy po nierozpuszczonej otoczce zostaja mi tylko po perluxie a zawsze piore tak samo
czym usunac plame po tej kapsulce?spodnie odratowala dopiero pralnia chemiczna a teraz sukienka jest kolorowa i nie nadaje sie na ta metode
|
|
|
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
Uzywałyście kapsułek z rossmana bądż Biedronki?
Bo mi się mój Vizir kończy i szukam jakiejś tańszej alternatywy
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niedawno kupiłam kapsułki Dual Persil do kolorów i (oprócz ceny) są w porządku, świetnie piorą i pranie bez płynu do płukania świeżo pachnie. |
|
|
|
|
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znam osoby, które kupują tabsy, plus jeszcze potrzebny jest im żel do prania, płyn do płukania i odplamiacz. I gdzie tu ekonomia poza tym prawda jest taka, że producenci zawyżają często ilość proszku która jest potrzebna do prania... I stąd się biorą te białe plamy od proszku, który się po prostu nie spłukuje
|
|
|
|
|
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ile do koloru byly jeszcze w miare spoko, o tyle te do bialego nie dopieraly, pranie mi szarzalo, niektore rzeczy się nie spierały (np. szpinak) i ubrania zaczely się farbowac -> nic takiego NIGDY wczesniej mi sie nie zdarzylo. Ogolnie podobno plyn do prania z Biedry (Kłębuszek) jest gobry, a w polaczeniu z odplamiaczem (Oxo?) robi robote.
|
|
|
|
#306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektórzy sypią tyle ile szufladka pomieści. Znam kobietę,która wlewała cała szufladkę płynu do płukania ( na oko pojemność szklanki). Ale tak to jest jak się z opakowania tylko nazwę produktu przeczyta.
|
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kiedyś sama sypałam zbyt dużo proszku na szczęście mi to przeszło. Teraz zużywam średnio o 2/3 proszku mniej niż każe producent, a pranie i tak jest czyste. Środki eko, soda itp. bardzo w tym pomagają
|
|
|
|
|
|
#308 |
|
Raczkowanie
|
Kupiłam raz te niebieskie. O ile generalnie lubię biedronkowe produkty to te kapsułki były fatalne. Pranie po nich, nawet po użyciu płynu do płukania było bardzo sztywne, pachniało plastikiem. W końcu używałam tych kapsułek tylko do prania ręczników, no ciężko było je zużyć. Zdecydowanie wolę kapsułki np. Ariela.
|
|
|
#309 |
|
Raczkowanie
|
jak bla mnie lepsze niż proszek, ale ceny są naprawdę wysokie
|
|
|
|
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#311 |
|
Wtajemniczenie
|
W moim domu nie używamy juz kapsułek, owszem może i ubrania były dobrze wyprane ale po jakimś czasie z pralki zaczęło cuchnąć. Mamy nową pralkę kupioną rok temu, po każdym użyciu przecieramy uszczelkę. Mama kupiła proszek do czyszczenia pralek, wlewała ocet i włączała pustą pralkę. Wylatywały farfocle, rura odpływowa była wpuszczona do wanny wiec było widać co leci. Zostawał osad. Jednym słowem kapsułki zapychaly nam pralkę.
|
|
#312 |
|
Raczkowanie
|
No też właśnie zauważyłam dziwny zapach z pralki, a zawsze wycieram ją do sucha po praniu. Co jakiś czas czyszczę ją takim płynem do pralek z rosmanna albo lidla. Hmm, chyba na jakiś czas wrócę całkowicie do proszku i zobaczę, czy dziwny zapach nadal się utrzymuje.
|
|
|
#313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze wiedzieć, u mnie nic nie cuchnie, ale kapsułek ze względu na cenę używam bardzo sporadycznie, najczęściej stosuję płyny do prania. Moja pralka co prawda i tak wkrótce idzie do wymiany bo ma swoje lata, ale kupując nową wezmę pod uwagę by kapsułek za często nie używać.
|
|
|
|
|
#315 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak. To taki osad szary, glutowaty i paproszki.
|
|
#316 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że opinie o kapsułkach są różne i wcale mnie to nie dziwi bo sama mam mieszane uczucia. Do tej pory używałam sporadycznie kapsułek Vizir- mój partner kupił je w jakiejś promocji, ale wkurzam się bo czasami zostają "gluty"
Obecnie biorę udział w kampanii i testuję kapsułki Perluxa- przy pierwszym praniu, białych rzeczy, kapsułka też się nie rozpuściła w całości, ale mogła to być moja wina, ponieważ temperatura była niższa niż zalecana. Drugie pranie- kolorów, zrobiłam już w 40stopniach i jestem zadowolona Obecnie zużyłam 2 kapsułki i moja ocena jest idealnie podzielona Przeczytałam w poprzednim poście o tym zapychaniu pralki i trochę się przestraszyłam... nie chciałabym pozbyć się nowego sprzętu Muszę chyba zobaczyć co tam w tej kasetce zostaje po praniu :P
|
|
|
|
|
#317 |
|
Raczkowanie
|
Moja pralka wlasnie ostatnio często odmawia posłuszeństwa, nie wypuszcza wody mi i za każdym razem gdy sama spuszczam z niej wodę to lecą mi właśnie syfki a używam również kapsułek. Gdy używałam proszku nic się z pralką nie działo... A nie prałam jakiś dziwnych rzeczy żeby od nich były takie meszki. Czyżby to po tych kapsułkach?
|
|
|
|
|
#318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#320 |
|
Raczkowanie
|
ja całkowicie przerzuciłam się na kapsułki do prania, te z Vizira są dobre ale ja jestem też zadowolona z Ariela
kiedyś kupiłam kapsułki Persil w promocji w rossmanie ale były średnie, a z Ariela mozna kupić w miare tanio w biedronce |
|
|
|
|
#321 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy na wizażu były jakieś testy perluxa? Weźcie dziewczyny trochę się postarajcie, bo to brzmi niewiarygodnie jak kolejna z was pieje nad kapsułkami do prania opisując ich cudowne właściwości.
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#323 |
|
Luzik
|
Znowu się tu złażą jacyś durni jednopostowi spamerzy Perluxa?
Przecież organizator kampanii wyraźnie wam powiedział, żebyście nie ośmieszali marki nachalnym spamem, gdzie popadnie i nie wylewali krynicy mądrości perluxowych o urojonych kosztach prania na portalach, gdzie jakaś testerka już zamieściła swój spam tylko szukali nowych naiwnych!
Edytowane przez Harmonia Mundi Czas edycji: 2015-09-30 o 09:33 |
|
|
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, była ostatnio kampania Perluxa na Streecie, niestety się nie dostałam więc kapsułki Perlux nie odmienią mojego życia ani prania
|
|
|
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=gabilabi;52965041]Reklama[QUOTE]
Kolejna nachalna reklama. Trzeba było przeczytać na opakowaniu. ![]() A proszek na 30 prań wystarczy spokojnie na 60!
Zwierzak to nie rzecz, nie kupuj go na prezent ! Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-12-20 o 09:50 Powód: Reklama w cytacie. |
|
|
|
|
#326 | |
|
Luzik
|
Cytat:
Edytowane przez Harmonia Mundi Czas edycji: 2015-10-02 o 12:22 |
|
|
|
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
Takie rewelacyjne a plamy nie zeszły :-D
|
|
#328 |
|
Wtajemniczenie
|
Weźcie juz skonczcie te peany wypisywać. Czy moderacja nie może zakończyć tej reklamy?
|
|
#329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śmieszne jest to, że te panie nie rozumieją, że mają taki czarny PR po poprzednim razie, że teraz nikt im nie wierzy. |
|
|
|
|
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko dodam, że kapsułki Persil Duo trudniejszych plam nie usuwają, niedawno prałam jasną ścierkę kuchenną, więc z różnymi kuchennymi plamami i nie zeszły, więc jak macie trudniejsze plamy lepiej sypnąć odplamiacza.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.

czym usunac plame po tej kapsulce?spodnie odratowala dopiero pralnia chemiczna a teraz sukienka jest kolorowa i nie nadaje sie na ta metode

znam osoby, które kupują tabsy, plus jeszcze potrzebny jest im żel do prania, płyn do płukania i odplamiacz. I gdzie tu ekonomia
poza tym prawda jest taka, że producenci zawyżają często ilość proszku która jest potrzebna do prania... I stąd się biorą te białe plamy od proszku, który się po prostu nie spłukuje