|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Ktoras z was ostatnio pisała o tych wodach saczacych sie...jakiś wniosek jak to odroznic? Bo od wczoraj (po tym jak sie kochalisny z mezem :-() mam bardzo dużo calkowicie przezroczystego plynu i nie wiem co robic,nawet nie wiem gdzie tu szpital jest :-(
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Baby dziewczyny pisaly ze mozna kupic w aptece papierki lakmusowe czy cos takiego... sprawdzasz wtedy ph I Ci pokaze czy to wody czy zwykly sluz
---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Moje wody nie byly przezriczyste tylko takie rozowawe... |
|
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, u nas młody też bardziej kocha tatę
![]() Ja rzadko kiedy w ogóle mam możliwość poczucia kopniaków z zewnątrz, a on ledwo przyłoży i już szaleństwo. |
|
|
|
#1294 | |
|
Rozeznanie
|
Pochwal się później zdjęciem
![]() Cytat:
![]() No ja też słyszałam o tych papierkach lakmusowych z apteki. Choć wydaje mi się, że to tylko śluz. Szczególnie, że teraz w 2 trymestrze jest go więcej. |
|
|
|
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie jest zupelnie wodniste a nie sluzowate,a tu papierkow lakmusowych nie ma w aptekach...szwagier pracuje w laboratorium to mi przyniesie w poniedzialek :-( ale czy coś sie moze stac przez te dwa dni czy moje cialo nadazy z produkcja?
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#1296 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mi udało się kupić go w zestawie z MASĄĄĄ śpiochów i bodziaków za 150 zł z przesyłka ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Dziewczyny a czy takie zakupy jak wanienka, stojak pod nią pieluszki tetrowe flanelowe już macie za sobą? Kiedy planujecie kupować takie rzeczy ? |
|
|
|
|
#1297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Baby ja tez mam taka wodnista wydzieline od jakiegos czasu, nie ma w ogole charakteru sluzu. Gdzies czytalam, ze tak moze byc. Jak nie jest jej duzo, to nie ma sie czym martwic.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#1298 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wanienkę, stojak, resztę pieluch chyba dopiero w październiku/listopadzie.
|
|
|
|
|
#1299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pieluszki to w październiku albo listopadzie ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Ej jak położę dzidziusia w otulaczu to mu nic nie trzeba więcej na wierzch do przykrycia do spania nie?
|
|
|
|
|
#1300 |
|
Rozeznanie
|
Ewusia o ty niedobra
po co pokazałaś taki ładny kombinezon? teraz też taki chce (a mam już dwa na start)---- ja pieluszki już mam, 10 tetrowych i 5 flanelowych. wanienke też
|
|
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi,ja co godzine sie budzilam w nocy zeby sprawdzić czy wszystko ok,ta "mokrosc" mnie budzila :-(
Pieluszki mam,wanienke też,stojaka nie planuje bo nie mam miejsca wczoraj Wreszcie miałam czas na zrobienie listy wszystkiego co juz mam i mam wszystkiego po trochu,ale pozniej Przeczytalam na przyklad o tym ze ciuszki nie ma sensu 56 i sie zalamalam :-P mam nadzieje ze mala urodzi sie mala a nie od razu 62.
|
|
|
#1302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
ewusia dokładnie tak
![]() Ja pieluszek mam już kilka, a wanienkę kupujemy na samym końcu. Nie mamy gdzie jej trzymać na chwilę obecna. |
|
|
|
#1304 |
|
Zadomowienie
|
Malwi moj pierworodny ważył 3,750 a i tak z miesiąc chodziliśmy w 56. My wróciliśmy z tournee po Krakowie. Badanie na kursie mega długie bo prawie 1,5h za to mega dokładnie. Jakieś niewielkie nieprawidłowości sa, ale Pani dr stwierdziła ze to wcale nie musi znaczyć nic złego. Na tym etapie dzieci czasem tak maja... Musimy sie badać regularnie bo z tygodnia na tydzień moze byc niestety drastyczna zmiana. Narazie jest dobrze. Serduszko wydala i tego sie trzymamy . Potem obiad, zakupy... Trzeba było troche majtek kupic bo mi zad urósł i mnie cisną
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kamilka-uff to dobrze ze poki co ok,trzymam kciuki zeby tak juz bylo do konca.
|
|
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mowilas co Ci jest i nic nie poradzily?
|
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety dokladnie tak było. Ba,Porozmawialam ze szwagierka (pielegniarka) i powiedziala ze to normalne,tak samo jak to ze mam macice bardzo nisko (dzisiaj czulam ruchy dwa palce nad spojeniem lonowym,poza tym jak siadam to tak jakbym na jakiś kolek sie nabijala). W poniedzialek mam wizyte u Lekarza,zobaczymy co powie (internista...)
|
|
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
Baby normalnie mozesz isc do szpitala I powiedziec ze masz duzo uplawow I boisz sie ze to moga byc wody.
Chociaz ja nie sadze zeby tak bylo co ile czasu musisz wymieniac wkladke?
|
|
|
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilko, dobre wieści, super
|
|
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka dobre wieści, gratuluję. Mała jest silna i bardzo chce być z wami. Będzie dobrze.
|
|
|
|
#1311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wkurzylam sie bo teoretycznie w hiszpanii jest dozwolony porod w wodzie badz uzycie tens ale w szpitalu tutaj nie pozwalaja. Jak nie zrobia wyjatku to nikomu nie powiem ze zaczelam rodzic i urodze w domu w taki sposób jak chce, nie pozwole zeby idioci kanaryjscy popsuli mi porod.
|
|
|
|
#1312 |
|
Rozeznanie
|
Kamilka brawo, oby do końca były same dobre wieści
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
Baby a nie mozesz miec porodu na kontynencie? Jak czytam Twoje komentarze, to czasami odnosze wrazenie, ze tam cywilizacji nie ma, a lekarzy to juz na pewno.
|
|
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
Baby wedlug mnie to jakby byly wody to bys minimum co godzine dwie musiala wkladke zmienic
takze u Ciebie to na pewno uplawy po prostu
|
|
|
|
#1315 |
|
Rozeznanie
|
kupujecie termoopakowanie na butelkę? bo gdzieś w necie wyczytałam że jak już to lepszy zwykły termos, bo te opakowania wcale tak dobrze ciepła nie trzymają...
wklejam Wam moje zdjęcie z dzisiejszego poranka 22t0d, obwód 93cm, waga 60,7kg (jeszcze przed śniadankiem) według naszej rozpiski na pierwszej stronie od jutra zaczynam 6 miesiąc |
|
|
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzies mamy rozpiske ile sztuk jakiego rozmiaru ubranek potrzeba? Po roznych blogach szukam i nie znajduje
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce Edytowane przez baby montana Czas edycji: 2015-09-26 o 19:07 |
|
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
MallaMi fajnie wyglądacie.
|
|
|
#1318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu dzisiaj u nas spokojnie, wszyscy na zakupach czy jak ?
---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Ja byłam i kupiłam jeden komplecik dla dzidziusia. |
|
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mialam to termoopakowanie dla corki ale nie uzylam ani razu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.

) i tez ciągle słyszymy że jak to zdrobnić i coś tam coś tam 

po co pokazałaś taki ładny kombinezon? teraz też taki chce
(a mam już dwa na start)