|
|
#451 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 8 :) !
hej
u nas znów szaro i buro nie lubie takiej pogody![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale fakt ze teraz przytyłam więcej niz w poprzednich![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#452 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
|
|
#453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój ogląda Formułę 1 a ja nie wiem co mam robić. Nuuuuudy ale spać mi sie już nie chce. Kąpać też mi się nie chce hmmm nuuudy.Oliath dawaj tu Kubulka to się z nim pobawię a Ty się wyśpisz
|
|
#454 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeden lepszy a drugi taki zwykly za 20zl. Mowili mi ze musze miec na porod wszsytko dla dziecka tam gdzie rodze wiec pomyslalam ze jak jeden zaleje to bedzie drugi no ale jednak rozka nie trzeba ![]() Widze ,ze sama nie jestwm ja tez noc tragiczna mialam malej nie dawac mleka ale tak mi plakala ze nie dalam rady i sie poddalam :/ najpierw o 2 w nocy ryk az padla pozniej o 3 wiecno trzeciej dostala ale taki mnie glod zlapal ze poszlam jesc , dobrze ze bylam na zakupach wczoraj to mialam serki i szybko moglam dalej isc spac Wiecie jak ja sie w nocy boje wstawac nie dlugo zwariuje ... wiekszosc porodow zaczyna sie w nocy wiec jak tylko mam podniesc dupe z lozka to w myslach blagam aby wody mi nie chlusnely nie teraz Pocieszam sie ze jeszcze tylko 5 takich nocy i wróci mąż wtedy zejdzie ze mnie stres i urodze haha ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
Śniadanko Malinowej;D MAm nadzieję, ze się doda fotka
12067846_942602709111710_1368801114_n.jpg
|
#456 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
U nas dzisiaj troszkę słońca super bo wczoraj tylko deszcz i chmury...
|
|
#457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas dossaniesz herbate z dzbanka jak masz swoj kubek :P
|
|
#458 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#459 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Dzieńdoberek, ja ostatnio na swoje noce (już chyba czwarta z rzędu) nie mogę narzekać, śpię jak zabita, wiadomo, zasypiam z rennie w dziobku i jak wstawałam do kibelka to miałam wrażenie, że mnie ktoś zlał pasem od spodu, po grażynie, ale wstawałam tylko dwa razy i momentalnie zasypiałam po powrocie do wyrka. Luksus.
|
|
#460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#461 |
|
po drugiej stronie szafy
|
No ja bez rennie nie funkcjonuję, wszędzie leży
|
|
#462 |
|
Rozeznanie
|
Siedze w szkole, a mlody mnie tak kopie ze masakra... nie wygodnie mi siedziec calkiem w pionie ;pp
Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
|
#463 |
|
Wtajemniczenie
|
helol
probowalm Was wczoraj doczytac ale padlam ;p;p |
|
|
|
#464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakby wyciąć zielone, czerwone i żółciutkie, i w kubeczkach te różności, to zostaje to, co w Pl
|
|
#465 | |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba dobrze ze nie widzę zdjęć bo zgłodniałabym
![]() Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
AMELIE odpowiadając na Twoje pyt. - ja karmiłam Lilo odciągając - tzn. większość odciągając, bo Lilo wcześniaczek miała w nosie ssanie - męczyłam się ze straszliwym samozaparciem dość długo, ale jednak laktator, szczególnie manualny, nie zastąpi ssania przez dziecko, i mleczka było coraz mniej mimo wysiłków moich i spędzania 3/4 doby na ściąganiu
Myślę, że takie karmienie może udać się Mamom, które ają bardzo dużo pokarmu, wręcz w nadmiarze, bo jeśli ktoś ma tak na styk, to prędzej czy później zacznie go brakować niestety. Nie wiem, jak z elektrycznym, może się uda? A czemu nie chcesz karmić normalnie tylko odciągać?
|
#467 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Zasnęłam jakoś po 2 dopiero. Cytat:
Cytat:
![]() Mój młody jakoś od początku ciąży (jak wylądowałam ze skurczami na l4) był uświadamiany, że mamie jest ciężej, że musi leżeć, trudno jej wstać, i mimo że jest strasznie za mną to w nocy nauczył się wołać najpierw tatę Cytat:
|
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
Ni ma szans - jestem cały dzień sama z Kubulkiem i Lilo, mąż i reszta dzieciarni pojechali odwieźć najstarszej córy bagaże do Łodzi - lada chwila rok akademicki
![]() Więc mogę o drzemce zapomnieć, hahaha.
|
#469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
|
|
#470 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jak tylko w ciążę zaszłam to panikowałam i przestałam podnosić synka, no ale on 20kg waży. Na szczęście dość szybko to zrozumiał, ale nieraz dopytywał, czy jak wyjdzie Emilka z brzucha to będę go brać na ręce ![]() W ogóle przez te kilka miesięcy ciąży mam wrażenie, że mój syn tak strasznie wydoroślał
|
|
#471 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do tego tz najpierw poszedl z kolegami ogladac walke i jak wrocil to mnie rozbudzil a pozniej odbieral rodizcow z wesela i drugi raz mnie rozbidzil i cala noc mialam rozwalona odnosnie dat to ja chetnie dotrwam do 6 pazdernika bo ja jestem z 6 ![]() odnosnie kombinezonow to ja mam kilka w roznych rozmiarach do 68 mysle ze jak beda nas wypisywac ze szpitala tz wezmie druga torbe z tymi spiwoarmi i bede przymierzac ktroy dobry |
|
|
|
|
#472 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale w nocy jak to mówi to chce być blisko mamy i koniec. Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
Sabonka zdjęcie kombinezonu na fb
wstałam niedawno, zjedliśmy śniadanko i na szybkie zakupy potem prasowania nam sporo wiec pora się za to zabrać, no i może torbę dopakuje![]() Szkoda, że malinowa nadal w dwupaku, ale jak widać małemu się jeszcze nie spieszy na wyjście z brzuszka
Najszczęśliwszy rok w moim życiu ![]() 12.10.2015 nasz największy Skarb Lena Edytowane przez ewlina Czas edycji: 2015-09-27 o 09:45 |
|
|
|
#474 |
|
Wtajemniczenie
|
a wlasnie tez musze torbe spakowac bo narazie tylko mlodej zapakowalam a sobie biore druga i pusta :/
|
|
|
|
#475 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w 35 tyg
myślałam że malinka już po a tu dupka..yhh to czekamy
|
|
#476 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ja już zgłupiałam, bo ostatnio pytałam w szpitalu co mam wziąć z rzeczy higienicznych, to usłyszałam, że dla siebie majtki jedno/wielorazowe i nic więcej, a dla młodej chusteczki mokre, no i jak się upieram to mogę kilka pampków wziąć. Ciekawe jak to w praktyce wygląda, na wszelki wypadek nic nie będę z już spakowanej torby wyciągać.
Dumam jeszcze tylko co dopakować, bo jeśli jutro mnie położą, to wypadałoby mieć kilka rzeczy z serii "na pobyt w szpitalu", a nie "na poród".
|
|
#477 |
|
Zadomowienie
|
witam sie, noc była dzis naprawdę całkiem spoko o dziwo, wczoraj byliśmy u znajomych popołudniu, trójka dzieci
impreza wersja hard ale fajnie było tak wyjść do ludzi.Oliath biedactwo:/ też tak miałam przy Danielu że siedział przy cycu po 2 godz w nocy, ale dobrze że pierś sie zagioła! Malinowa kciuki!!!!! trzymaj sie tam. A śniadanko niezłe naprawe ![]() Rożek mam jeden po Danielu, drugi po siostrzenicy taki znoszony ale jak sie bedzie ulewało/obsikiwało/brudziło to jest na co zmienić do tego kocyki. Mój młody obsikiwał straaaaasznie!!! na dzień potrzebowałam po kilka kompletów ubrań/kocyków itp. Było juz tak że owijałam go w ręczniki bo nie nadążałam w praniem
|
|
|
|
#478 |
|
po drugiej stronie szafy
|
|
|
#479 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się nadal w dwupaku i też zaraz spadam.
Miałam wczoraj wieczorem taką potworną zgagę i jak mi się do tego odbijało, to dochodził ból żołądka który promieniował na żebra i na plecy naprawdę boleśnie Do tego drętwieją mi palce - ostatnio nawet jak jem i trzymam długo widelec czy łyżkę - ale to pikuś przy wczorajszym bólu ![]() a z kolei ten wczorajszy ból to zapewne pikuś w porównaniu do porodu ![]() No nic, byle się w przyszłym tygodniu rozpakować Jak Malinowa karmią takim śniadaniem, to się chyba na CC nie zapowiada ( przynajmniej nie przez najbliższe 6h? ) Pozdrawiam i nie piszcie za dużo bo nie jestem w stanie Was nadrobić a ciekawa co u Was jestem ))
|
|
|
|
#480 |
|
wkręcona :)
|
hej gaduły
![]() U mnie noc super, tylko siku mnie wykończy. Amelia zdjęcia zawsze można odzyskać. Ale faktycznie lepiej zgrać i mieć spokojna głowę ![]() Po za tym ja zawsze zdjęcia wywołuje, więc mam w albumach. Wiadomo, że nie wszystkie, ale te ładniejsze przynajmniej ![]() Co do karmienia piersią to i ja podzielam Twoje zdanie.Nie wiem tylko czy będę odciągać czy tylko mm będę podawać. Chciałabym chociaż pierwsze 3-4 tygodnie podawać moje mleko. Zobaczymy co z tego wyjdzie przy okazji pomaga to też trochę wagę zrzucić ;DOliath a jak ty ogólnie fizycznie się czujesz ? brzuch już zanikł? doszłaś już do siebie? i jak pológ? Która rodzi ze mną po 10 października? Liczę na 14-15...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

nie lubie takiej pogody

ale fakt ze teraz przytyłam więcej niz w poprzednich
05.07.2008 
a Ty zamierzasz karmic?
ale spać mi sie już nie chce. Kąpać też mi się nie chce hmmm nuuudy.
super bo wczoraj tylko deszcz i chmury...

no ale on zmarzlaczek i owijam go w rożek cały czas