|
|
#271 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część III
A moja dzidzia jeszcze nie kopie a ja już nie mogę się doczekać...
|
|
#272 |
|
Zadomowienie
|
ufff dopiero Was nadrobiłam
Mnie dziś też głowa bolała, przespałam się i jest lepiej Również jest mi ciepło może dlatego, że Dziadek, Teściu xD napalił w piecu i kaloryfery były długo ciepłe Na kolacje ufundowałam TŻ-owi domowe hamburgery ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Ja też jeszcze nie czuje ruchów, czekam cierpliwie |
|
|
|
#273 |
|
Zadomowienie
|
Olgietka piękne ciuszki
morelowo ja biorę Femibion Natal 2 Plus ja tam w spodniach ciążowych już chodzę od co najmniej 2 tygodni jest mi wygodnie, dzidek ma miejsce i może sobie robić piruety ![]() misia880 jutro u mnie będzie cukinia ![]() na kolację robiliśmy z mężem naleśniki dzisiaj mi przyniósł rano goździki poprawił mi się humor mimo tej pluchy za oknem |
|
|
|
#274 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uciekam spać. Dobranoc
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się kładę, śpijcie dobrze
|
|
|
|
#277 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Sliczne ubranka
Cytat:
naszczescie osluchowo jest czysta dostala antybiotyk I mam nadzieje ze jutro juz bedzie troche lepiej Cytat:
![]() Ja zmykam do lozka bo o 2 musza wstac I dac corce antybiotyk Spokojnej nocy |
||
|
|
|
#278 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też z nią gadam z ręką na brzuchu z nadzieją że odpowie mi kopniakiem :-D ale na razie ta metoda nie działa
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#280 |
|
Zadomowienie
|
uciekam spać, dobranoc
|
|
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba wszystkie już śpią.
Ja właśnie wróciłam od sąsiadów, była u nich znajoma, która jest w 12 tygodniu ciąży, to sobie pogadałyśmy. ![]() A teraz też uciekam spać, dobranoc.
|
|
#282 |
|
Rozeznanie
|
no ja też się idę położyć, mam nadzieję, że całodzienne spanie nie odbije się na mnie w nocy i że uda mi się spokojnie zasnąć. Do jutra
a właściwie do dzisiaj :P
|
|
|
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w nowym wątku
![]() Olgietka ale zaszalałaś Wszystko jest słodkie Byłam dzisiaj oglądać wózki. I zdecydowanie najlepiej prowadziło mi się xlandera city, miał najwęższy rozstaw kół i był najlżejszy. Jednak nie podoba mi się gondola. Przydało by się by była lepiej zabudowana. Biorę jeszcze pod uwagę wózek Amelis, ale będę musiała lepiej mu się przyjrzeć bo dzisiaj oglądałam tak na szybko. Mam mega zgagę... Muszę kupić zapas migdałów.
|
|
|
|
#284 |
|
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim i dobrej nocy
Ja spałam dzisiaj w dzień i dodatkowo jestem teraz bardzo podekscytowana dzisiejszym wydarzeniem dlatego teraz spać nie mogę ![]() Zaczęłam wczoraj 17 tydzień i dzisiaj doznałam szoku Hasałam sobie bez stanika po domu i nagle czuję że koło brodawki mam mokro. Zobaczyłam taką niedużą mokrą plamkę. Pomyślałam że przy sprzątaniu się czymś pomoczyłam więc zaraz o tym zapomniałam. Za parę godzin sytuacja się powtórzyła ale że nadal robiłam różne rzeczy w kuchni to pomyślałam że to zbieg okoliczności... Ale jak przed chwilą sobie siedziałam i po raz trzeci zrobiło się mokro to żaróweczka mi się zaświeciła Byłam przez chwilę w szoku bo myślałam że takie sytuacje to będą nas czekać dopiero w 8 miesiącu a tu wyczytałam, że już teraz zaczyna się produkcja mleka przedporodowego i takie małe wycieki świadczą o tym że piersi są gotowe do produkcji mleka. A to mleko co teraz jest produkowane to takie "mleko na próbę" Czy któraś z was też tak ma?? Lub miała?? |
|
|
|
#285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry nie spie już od 4, pierwszy raz taka bezsenność mnie dopadła
![]() Cytat:
Cytat:
Ja na allegro za 2 opakowania z przesylką 72zł. W pierwszej ciąży kupowałam stacjonarnie to też tak płaciłam jak Ty. |
||
|
|
|
#286 |
|
dreamer_87
|
Hej...
Nie wiem czy ktoś mnie jeszcze pamięta... Najpierw się nie odzywałam bo wróciłam do pracy. Potem bo było mi głupio,że zostałam wykluczona. W końcu się odważyłam najwyżej będę zaglądać jako wolny słuchacz ![]() Od 4 dziś nie śpię... Byliśmy z mężem na pogotowiu z powodu silnego bólu podbrzusza oraz skurczów. Poczekaliśmy 3 godz. po czym dostałam opier... że to SOR i przyjeżdża się w przypadku gdy kobieta dostaje okresu podczas ciąży (czyli gdy jest już po wszystkim...) W między czasie była 25 letnia dziewczyna "z okresem" ryczałam chyba bardziej od niej, nie udało się... Łzy mi kapią na samo wspomnienie serce mi pęka... Nie mogę się pozbierać... U nas wszystko dobrze, leków przyjmuję i tak wystarczająco więc jedyna rada leżeć i się oszczędzać aha no i więcej nie przyjeżdżać... Jestem od jakiegoś czasu już na L4. Reakcja w pracy p. Kierownik: "I co my teraz zrobimy"... Koleżanka stara panna ""Ale numer, ja nie mogę" Nie będę cytowała docinek... Także dziewczyny jakbyście chciały zajść w ciążę po 9 latach związku i 3 latach małżeństwa zastanówcie się czy wywijać takie numery... W środę 30 o 19 mam genetyczne mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze... Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze i czujecie się wspaniale ![]() Dbajcie o siebie Ciężaróweczki <3
|
|
|
|
#287 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
Pozwolicie, że i ja sie przywitam w nowym wątku. Mam nadzieję i mocne postanowienie udzielać sie więcej, niż do tej pory. N a razie wszyscy w domu śpią, więc mogę sobie pozwolić na nadrabianie wizażu. Zaraz zabieram się za śniadanie, a jak mąż z córcią wstaną, jedziemy jak co tydzień na basen. Życzę wszystkim miłej niedzieli. |
|
|
|
#288 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
Co można wziąć przy przeziębieniu, wstałam z bólem gardła i ogólnie strasznie się kiepsko czuję
Tamtum verde można ten w sprayu? Pamiętam, że pastylki brałam w poprzedniej ciąży.Odpada herbata z miodem i sokiem malinowym ze względu na cukier |
|
|
|
#290 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj mialam zryty sen...snilo mi sie ze zaatakowalo mnie stado jakis wscieklych kotow i zaczely mnie drapac, prawie rozszarpywac..no a ja myslalam tyllo o jednym..zeby mnie nie zarazily toxo...W pn odbieram wyniki i pewnie stad mam tak zryta banie. Masakra.
Potem dlugo nie moglam zasnac a teraz juz od 6 sie wierce. Mysle co na obiad zrobic, ale nic mi nie przychodzi do glowy. Sama nie wiem co bym zjadla. A z piersi nic mi nie wycieka..myslalam ze to pozniej sie dzieje..chociaz w sumie mam takie balony ze wcale bym sie nie zdziwila gdyby zaczelo. Ostatnio chcialam zalozyc jakas seksowna koszulke na wieczor i okazalo sie ze ledwo sutki zaslania. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wez paracetamol. A na gardlo plukaj woda z sola
______________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca Edytowane przez misia880 Czas edycji: 2015-09-27 o 07:47 |
|
|
|
|
#292 | |
|
Zadomowienie
|
Na bol gardla chyba plukanie sola, mozesz tez pic rumianek i kwiat lipy bo dzialaja przeciwzapalnie. No i cebula czosnek byle nie w ilosciach hurtowych bo obciazaja watrobe.
Cytat:
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#294 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny, sny to ja też mam jakieś dziwne ale to tylko od czasu ciąży, a z piersi to wycieka siara i ja zaobserwowałam u siebie.
---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- A odnośnie wyboru wózka to będę mieć problem mam 20 miesięczną córkę, która lubi się wozić, bliźniaczy to odpada bo ona jest za duża na takie spacerówki, jeździ w parasolce, więc zastanawiam się nad głębokim dla maluszka i taką dostawką dla starszej maluszki Dziewczyny, które mają maluchy jeszcze jak planujecie?
|
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() U mnie w końcu zaczęli grzać i nie marznę rano. Co do snów, to ja praktycznie codziennie mam takie głupie sny, że szok.
|
|
#296 | |||||||
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
Cytat:
Breaking bad widziałaś? Śliczne te rzeczy! Bardzo podoba mi się Twój gust Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
. Dla pocieszenia dodam, że od 2 nie śpię. Jak jest pełnia to nici ze snu.--- Pytanie do mam: po jakim czasie od urodzenia pierwszego/ wcześniejszego dziecka wróciłyście do pracy? I jak to u Was wyglądało? Był stres, że dziecko zostaje z kimś innym "obcym"?
|
|
#297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ooo, też tego jestem ciekawa.
|
|
|
#298 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=darolka;52903949]
Z tymi miesiącami też sprawy nie ogarniam..... Darolka ja się będę trzymać że to już 5 a najchętniej to chciałabym żeby o był juz jakiś 8 A jak z pieskiem udało się jakiegoś przygarnąć?Olgietka ciuszki cudne!!! ![]() Dziewczyny zdrówka dla Waszych pociech!!! Ja wczoraj byłam u moje chrześnicy 2rocznej i też chora ma straszny kaszel sisora dała jej syrop zwymiotowała Dreamer nie przejmuj się tym co mówią w pracy u mnie też niezaciekawie ale mam to gdzieś ludzie zawsze gadali i będą gadać. Pociesz się że teraz na nich nie będziesz patrzeć tylko za niedługo na swoje maleńśtwo Smerfetka ja u siebie jeszcze tego nie zauważyłam. Ale u mnie wszystko widzę później nawet ruchów dziecka jeszcze nie czuję ![]() Kate Noir ja także byłam wczoraj oglądać po raz pierwszy wózki i jeden wpadł mi strasznie w oko nawet z mężem pojeździliśmy trochę nim po sklepie ja się kompletnie nie znam PROSZĘ O POMOC DZIEWCZYNY czy to dobry wózek? http://allegro.pl/nowosc-pajero-alu-...299491098.html |
|
|
|
#299 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosza śliczny ten wózek tez będę polować na bialy stelaż i szara budkę
i chetnie przeczytam opinie na jego temat
|
|
|
|
#300 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, wróciłam z kościoła. Jestem w szoku. Na mszy było małżeństwo z czwórką dzieci w wieku od kilku dni do 5 lat. Troje krzyczało, biegało, przeszkadzało. Rodzice nic z tym nie robili. Mieli to gdzieś. Przesadą było, jednak to kiedy mamusia wyjęła dziecko z wózka i zaczęła karmić dziecko cycem. To nie jest rozczulający widok, powinna karmić dziecko w domu,a na wyjście ściągnąć sobie pokarm albo zostać po prostu w domu. Tym bardziej uważam, że w kościele nie na miejscu jest takie zachowanie.
Poza tym kwestia jedzenia smakołyków przez starsze dzieci w kościele też jest dyskusyjna. Uważam, że przez godzinę dziecko jest w stanie wytrzymać bez jedzenia i w spokoju. Jestem zdegustowana;-) |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.

Mnie dziś też głowa bolała, przespałam się i jest lepiej
Również jest mi ciepło może dlatego, że Dziadek, Teściu xD napalił w piecu i kaloryfery były długo ciepłe

jest mi wygodnie, dzidek ma miejsce i może sobie robić piruety 

naszczescie osluchowo jest czysta 

Muszę kupić zapas migdałów.

Hasałam sobie bez stanika po domu i nagle czuję że koło brodawki mam mokro. Zobaczyłam taką niedużą mokrą plamkę. Pomyślałam że przy sprzątaniu się czymś pomoczyłam więc zaraz o tym zapomniałam. Za parę godzin sytuacja się powtórzyła ale że nadal robiłam różne rzeczy w kuchni to pomyślałam że to zbieg okoliczności...
<3