|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Cytat:
Mam nadzieję, że będzie dało radę, żeby mi wysłała ![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Wyśle |
|
|
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Będę miała taki płaszczyk na zimę po mojej cioci - to roz. 40-42 więc na luzie powinnam przechodzić do końca zimy
|
|
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
Magda jakiś szczęśliwy dzień dzisiaj masz, tu kocyk, tu płaszczyk. Szukasz tam jeszcze czegoś, to może Ci się da dziś w jakiejś super okazji trafić.
|
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
A ja Wlasnie 38 ksiazek z bajkami kupilam na allegro :-D zaczelo sie od takiego planera dla matki niemowlaka a spojrzalam pozniej w bajki tego samego sprzedawcy i zal bylo nie skorzystac :-D jestem glupia bo mogłam szumisia za ta kwote kupic
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
Baby, a co to za planer ? daj linka, a bajki się zawsze przydadzą.
|
|
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
Nazywa sie maluszka czas,podobno ma dużo miejsca na zapisywanie roznych rzeczy ba temat dziecka, dieta,kupki,temperatura itd :-D teoretycznie mozna po prostu zwykly kalendarz wziac ale w sumie cena podobna wiec kupilam
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
integruja rodzicow z dziecmi, no bo jak czytasz to wiadomo ze dla dziecka lepiej, a taki szumis to co, tylko szumi, nawet jak sie przytuli, to nie jest to samo co mama czy tata. Dobrze zrobilas
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#1358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyświetlił mi się na tablicy to szybko napisałam rezerwuję i dopiero pisałam do was A o płaszczyk zagadałam do kuzynki, bo wiem, że miała kilka oversizowych płaszczów po ciotce i obiecała mi dać, a skoro się już w swój ledwo dopinam no to pora Nic nie szukam Ale obiecuję sumiennie to już tyle I chyba jestem prawdziwą ciężarówą - po lewej od laptopa ciasto i cola. Na prawo zaś śledzie z cebulką
|
|
|
|
|
#1359 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do termoopakowania to widze zdania podzielone ja na razie nie mam i nie wiem czy kupić. mam mały termos i tak myślę że jakby mi z kp nie poszło to przy mm zawsze moge porcję do butelki wsypać i zalać cieplutką wodą z termosu jak coś a myślicie że takie naturalne odciągnięte mleko można by też na wyjazd w termosie przechować a potem przelać do butelki? wiem że będe się wstydzić karmić przy kimś np u znajomych czy w kolejce do lekarza, niby to sama natura no ale... moje kumpele się nie krępują jedna ostatnio karmiła jak gadałyśmy na skype i się nie przejmowała że ma kamerke włączoną, a druga przy mnie odciągała mleko i nawet mi cycka dała pomacać bo z jednej strony twardy jak kamień a z drugiej nie a co do remontów to u nas od jutra lub od wtorku się zacznie. robimy łazienkę i chcemy wymienić wszystkie drzwi
|
|
|
|
|
#1360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do naturalnego - to skoro można go mrozić itp i nic mu nie jest to myślę, że w termosie też mu nic się nie stanie
|
|
|
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
MallaMi mysle, ze to publiczne karmienie piersia, chodzi mi tu o znajome, to jest to kwestia przyzwyczajenia. Ja bylam swiadkiem kilku takich karmien piersia, dla mnie to nie jest nic krepujacego, odrzucajacego. No ale to ja. Wiem tez, ze dla mnie wazniejsze jest to, zeby dziecko bylo nakarmione, niz gadanie innych.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak zarejestrujemy się tutaj: https://www.bebiprogram.pl/benefity to otrzymamy płytę z kołysankami i pudełko na dokumenty dla mam w ciąży i później zestaw powitalny dla maluszka próbkę mleka i poradnik eksperta.
|
|
|
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam jeszcze coś takiego http://www.corewellness.pl/coremum/z...zplatna-plyte/ płyta z ćwiczeniami mięśni Kegla dla kobiet w ciąży i po porodzie. |
|
|
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to wszystko jest ściema, prawie na wszystkie możliwe portale się rejestrowałam (jeszcze z córką, teraz na innego e-maila) i przysłali mi tylko z bobovity.
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
Tej strony jednak nie znałam, ale zawsze można się zarejestrować przecież to nic nie kosztuje..
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tutaj się zarejestrowałam na dużo stronach i praktycznie z każdej mam odzew i nie mam od dwóch żadnej informacji. Kilka już mi wysłało a kilka napisało, że otrzymam paczkę powitalną jak maluszek się urodzi. Myślałam, że i w Polsce to działa.
|
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem jak to jest, czemu tylko z jednej strony dostałam. Tutaj jednak też się zarejestrowałam zobaczymy czy przyjdzie.
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
ewusia jaki masz rozmiar tego kombinezonu? Napaliłam się na niego, strasznie mi się spodobał, mąż dzisiaj go zaakceptował
Ale jeszcze chyba się chwilę prześpię z tym 'problemem' Dziewczyny czy wy w ogóle widzicie go gdzieś na stronie HM? Bo albo ja jestem ślepa albo go tam nie ma jeszcze. magda super okazje ![]() Dzięki kinga, miałam się tam rejestrować dawno temu, a zapomniałam. Jak się na hipp'ie zarejestrujecie to też powinni coś przysłać Do mnie coś przyszło, ale jeszcze nie wiem co, bo teściowa przywiezie w październiku. A po porodzie wysyłają jakieś próbki słoiczków bodajże.
|
|
|
|
#1372 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć wam wieczorową porą.
Ja dzisiaj intensywnie przeszukiwałam internet w poszukiwaniu łóżeczka, kołyski i całej pościeli (po 2 komplety) bo chciałam mieć wyliczenie i wyszło mi niecałe 1200 za: -łóżeczko/tapczanik 140/70 - materac 140/70 pianka kokos (bez gryki, boje sie robaków, a tateks jest dość drogi) - kołyskę + materac -poduszkę i kołderkę do kołyski -poduszkę i kołderkę do łóżeczka - po 2 sztuki w 2 rozmiarach (czyli razem 4. inne do kołyski inne do łóżeczka): Poszewka na poduszkę, poszewka na kołdrę, prześcieradło - przybornik na łóżeczko -rożek - ochraniacz na łóżeczko - prześcieradło do wózka 2szt -ochraniacz na kołyskę - kocyk minky + jeszcze w jednym zestawie mam baldachim i maskownice do materaca do łóżeczka (jako dodatek nieznaczący bo nie wiem czy będę używać) + w tej cenie 2 x kurier bo 2 sprzedawców myślicie że zamówienie jest ok i wystarczy mi tyle? wiem że pościel mogłabym kupić taniej ale najczęściej tańsze są strasznie pstrokate w multum misi i innych i nie podobają mi się one. nie wiem czy dużo mi wyszło czy nie. Cytat:
|
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1374 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
niunia_leyla to się napracowałaś dzisiaj w poszukiwaniach.
Mogłaś jeszcze dopisać ceny tych rzeczy, byłoby łatwiej. Ale sumując wszystko nie wydaje mi się jakoś bardzo drogo. |
|
|
|
#1376 |
|
Zadomowienie
|
Z tymi pudełkami to tak rożnie jest... My w szpitalu dostaliśmy cos takiego... Trzeba było jakaś ankietę wypełnić... Wszystko niby Ok. Ale po kilku latach zadzwoniła do mnie pani... Ze gratuluje mi synka. Ze juz trzy lata minęły od porodu, ze czas o ubezpieczeniu pomysleć... Zonk... I handel danymi... A miało to byc dalej nie przekazywane...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1377 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też wydaję mi się niedrogo ale całościowo kwota się zrobiła niezła, jakbym po trochu kupowała byłoby mniej ale za to na raz na wysyłce przyoszczędzę ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- jeszcze jedno co myślicie o tym łóżeczku http://pietrus.pl/oferta/lozeczko-ma...apczanik-ID100 kolor olcha bo taki mi mniej więcej do mebli będzie pasował
odliczanie Edytowane przez niunia_leyla Czas edycji: 2015-09-27 o 21:41 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
Aż z ciekawości policzyłam ile mi wyszło za łóżeczko,pościel, wypełnienie wyszło 310 zł z przesyłką, tylko ja mam na 60x120 i jeden komplet pościeli
Do tego rożek 15 zł Kocyk z podusią do kołyski i zarazem do wózka 76 zł z przesyłką Czyli łącznie 401 zł |
|
|
|
#1379 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie samo łóżeczko+materac do niego i przesyłka kosztuję 475 zł
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia - ja bym zrezygnowała z pościeli, kołyski i rożka
Poduszki dziecku na początek nie trzeba - a za kołderkę może służyć kocyk Skoro chcesz kupić kołyskę, to kupno łóżeczka można odłożyć na później - koszty się trochę rozłożą. Ja bym nie kupowała kołyski, jeśli łóżeczko jest montowane na dwóch wysokościach. A rożek - w kocyk też tak można zawinąć dzidziusia Ale cena myślę, że wyszła bardzo fajna jak na tyle rzeczy |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:10.

I takie odpowiedzi powinnyśmy słyszeć zawsze. To gdzieś niedaleko, będziesz już dziś mieć ?
Mam nadzieję, że będzie dało radę, żeby mi wysłała 

A o płaszczyk zagadałam do kuzynki, bo wiem, że miała kilka oversizowych płaszczów po ciotce i obiecała mi dać, a skoro się już w swój ledwo dopinam no to pora

Do mnie coś przyszło, ale jeszcze nie wiem co, bo teściowa przywiezie w październiku. A po porodzie wysyłają jakieś próbki słoiczków bodajże.