- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-27, 20:23   #3541
fasterka90
Zadomowienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Tak co do odwiedzin ja już udostępniłam u siebie na fb, po porodzie jeszcze raz udostępnienie :p
http://mamy-mamom.pl/odwiedziny-u-no...-sie-zachowac/
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 20:35   #3542
india_love
Raczkowanie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Tak co do odwiedzin ja już udostępniłam u siebie na fb, po porodzie jeszcze raz udostępnienie :p
http://mamy-mamom.pl/odwiedziny-u-no...-sie-zachowac/
Słuszne podejście. Jednak niektórym cholernie ciężko zrozumieć takie podstawowe prawdy
Stary 2015-09-27, 20:57   #3543
fasterka90
Zadomowienie

Jeśli chodzi o zdrowie mojego dziecka czy teraz jeszcze moje to się nie cackam. Dzisiaj chciał nas odwiedzić kolega ale że zakatarzony to powiedziałam wprost że nie trzeba mi przeziębienia na końcówce i żeby przyszedł jak wyzdrowieje :p więc jak ktoś mi przyjdzie z katarem albo śmierdzący od papierosów to nie wejdzie napewno. A jak już wejdzie to prosto do łazienki ręce umyć. To nawet jak się szczeniaki idzie oglądać to się ręce myje to gdzie do dziecka z brudnymi
Stary 2015-09-27, 22:04   #3544
poznanianka1990
Zakorzenienie

Zrobiłam zamówienie w doz (jednak nie gemini, bo po pierwsze zależy mi na tym, żeby najpóźniej we wtorek ten towar mieć, a po drugie musimy wyrabiać limit płatności kartą), a teraz nadrabiam zaległe fotki

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Pochwalę się jeszcze ręczniczkiem Lilki i zmykam
Śliczny

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Chwalilam się może wózkiem? Dotarł do nas na dzień przed szpitalem. Jesteśmy zachwyceni, sporo zaoszczędziliśmy, a pojazd w świetnym stanie. Zamieszczam fotki z ogłoszenia, zabrakło mi czasu i światła na sesję w naszym mieszkaniu
Fajny, co to za model?

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Chwale się moim dzisiejszym brzuszkiem takim z parku a nie z lustra :p
Przed chwila zafarbowałam włosy więc teraz już mam czekoladę na głowie
Korzystacie z instagrama? jak coś to ja tam jestem jako fasterbc
Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
My dzisiaj zaczęłyśmy 32. tydzień. Wrzucam zdjęcie z naszego wypadu w dolinkę
Pięknie wyglądacie dziewczyny

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 22:41   #3545
Poziomkowa89
Zakorzenienie

U nas tylko mąż moze odwiedzać i swoi rodzice, teście juz nie haha sprytnie nie?

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
U bratowej byłam w odwiedzinach bo rodziła w majówkę i dzwoniła ze się strasznie nudzi, miała żal do swoich rodziców ze jej nawet nie odwiedzili a jak jej tata leżał w szpitalu we wrocku to codziennie trzeba było jechać. Także to chyba od osoby zależy ja teraz rozważam poród dalej od najbliższego szpitala a tam wypuszczają dopiero jak z dziecka całkowicie zejdzie zoltaczka czyli zwykle nie wcześniej niż tydzień I położna mówiła żebym sobie nie pisała w papierach ze nie chce wizyt bo oszaleje i z pocalowaniem ręki będę witać gosci. To chyba zależy od szpitala i tego jakie są warunki. Bo czasami wychodZi się za dwa dni i wtedy uważam że naprawdę lepiej zaczekać na odwiedziny w domu a znowu jak tydzień mam być sama, a tz weźmie dopiero urlop jak wyjdę to w ciągu dnia też mnie nie odwiedzi. W tym bliższym szpitalu można odwiedZać tylko w pokoju odwiedzin więc to też mi nie pasowało bo po porodzie ledwo na tyłku usiade na poduszce a co dopiero wysiedze na twardym taborecie no ktoś chce poplotkowac
A jeśli można wiedzieć gdzie chcesz rodzić? Albo napisz na priv to pogadamy na ten temat bo ja zastanawiam sie między dwoma szpitalami.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 23:18   #3546
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość

Pięknie wyglądacie dziewczyny

Jak sytuacja z TZ, lepiej już?

Slyszalyscie o tej krwawej pełni dzisiaj? Chciałabym sobie to zobaczyć ale chyba nie uda mi się wstać w nocy i pamiętać

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-09-27, 23:22   #3547
poznanianka1990
Zakorzenienie

Iclosemyeyes, bez zmian, obraza majestatu po prostu... Ale się nie przejmuje, nie denerwuje, bo nie ma sensu. Próbowałam rozmawiać, ale skoro to nie pomogło, to ja już się więcej płaszczyć nie będę.

Zaraz zmykam do wyrka, bo coś mi zimno i kiepsko się czuję... Dobranoc

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-27, 23:30   #3548
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Iclosemyeyes, bez zmian, obraza majestatu po prostu... Ale się nie przejmuje, nie denerwuje, bo nie ma sensu. Próbowałam rozmawiać, ale skoro to nie pomogło, to ja już się więcej płaszczyć nie będę.

Zaraz zmykam do wyrka, bo coś mi zimno i kiepsko się czuję... Dobranoc
Najważniejsze ze się nie denerwujesz

Ja też się właśnie czuje jakby mnie coś brało i też już zbieram się do spania z nadzieją, że obudze się zdrowa. Dobranoc mamuśki

Stary 2015-09-27, 23:43   #3549
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Też lecę spać... Kot się na mnie ostentacyjnie patrzy i wzywa do łóżka, że jest zmęczony. Przecież nie będzie spał sam Tak więc idę Za 18 minut zacznę 33 tydzień

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 23:48   #3550
Sundance75
Raczkowanie

Hej wszystkim

limonka1983 Wcale nie uważam, byś miała jakieś wymagania z kosmosu co do odwiedzin w szpitalu. U mnie również położna na SR doradzała przełożenie odwiedzin po powrocie do domu, ale wiadomo, jak ktoś ma życzenie, to niech go rodzina w szpitalu odwiedza. Ze mną jest tak, że ja bym się niekomfortowo czuła, gdyby jeszcze tego samego dnia rodzinka mi nalot zrobiła i podobnie jak dziewczyny wcześniej pisały - oprócz Tż nie będę chciała nikogo widzieć Dlatego może pomyślicie, że zwariowałam, ale całkiem serio będę rozważać nieprzyznanie się, że jestem w szpitalu Druga rzecz i to też bardzo słuszna - sezon grypowy będzie hulał radośnie, a chyba żadnej z nas nie trzeba dodatkowych atrakcji A ja mam rodzeństwo w wieku szkolnym, które non stop znoszą jakieś przeziębienia i inne dziadostwo, także raczej podziękuję

Iclosemyeyes Krwawa pełnia ma się zacząć o 2 w nocy, jeśli dobrze pamiętam, kolejna podobno w 2033 roku

poznanianka1990 Faceta i jego humorki czasem trzeba zwyczajnie olać... czasem inaczej się po prostu nie da

Edytowane przez Sundance75
Czas edycji: 2015-09-28 o 00:22
Sundance75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 07:41   #3551
fasterka90
Zadomowienie

Dzień dobry Ja juz po śniadaniu i spacerze
Sundance Też właśnie się zastanawiam kiedy poinformować rodzinę że rodze. Nam nawet położna mówiła że najlepiej po wszystkim dopiero zadzwonić bo pewnie co chwile będą dzwonić,pisać i pytać jak idzie,czy już,co tak długo,czy wszystko ok... Itd my mamy dość luźne relacje z naszymi rodzinami, rodziny i tak są daleko... Jak tak Was czytam to mam wrażenie że w większości macie bliższy kontakt czy to ze swoją rodziną czy rodziną tz
Stary 2015-09-28, 07:44   #3552
poznanianka1990
Zakorzenienie

Witajcie

Za mną kiepska noc. Poszłam spać jakoś koło wpół do pierwszej, chcialam zasnąć na prawym boku, ale mała mnie uciskała, więc położyłam się na plecach, ale lewy bok podparłam o cebuszke i tak udało mi się zasnąć. O 3 obudziłam się na siku i jak wstałam to myślałam, że z bólu umrę... Tak mnie lewa nerka bolała i kręgosłup też, ból prawie taki jak przy kolce nerkowej... Już miałam wizję, że pojedziemy na IP, ale położyłam się na tym boku, bolało jak cholera, mała zaczęła mnie ostro kopać, ale ból powoli ustępowal i w końcu calkiem minął. Potem jeszcze się obudziłam o 5, poszłam do wc i wzięłam z,salonu z narożnika poduche, bo czułam, że mi noga zaczyna cierpnac (mimo, że mam kilka kocy złożonych w kostkę i śpię z uniesionymi wyżej), wróciłam do łóżka, zasnęłam a o 7 obudził mnie skurcz w obu lydkach na raz! Coś okropnego Aż zęby na pięści zacisnęłam... Na szczęście skurcz szybko minął, ale cały czas czuje takie napięcie w łydkach, aż boję się z łóżka wstać, czy znów mnie nie złapie...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-28, 08:13   #3553
fasterka90
Zadomowienie

Ojj Poznanianka bidulko widzę coraz więcej dziewczyn źle znosi noce... ja czuję się super odkąd te upały ustały, i w ciągu dnia dużo więcej siły i energii i w nocy lepiej śpię. Ostatnio się zmieniłam miejscami z tz do spania bo on spał z brzegu a ja pod ścianą a w nocy wstaje zwykle ze 2razy do toalety to musiałam dookoła albo nad nim. I też od tego czasu się dużo lepiej wysypiamy.
Stary 2015-09-28, 08:37   #3554
cynamon_
Zakorzenienie

Dziendobry dziewczyny,
Fasterka, Iclosemyeyes, slicznie wygladacie wy i wasze brzuszki
Poznanianka, jeju wspolczuje nocnych boli i focha Tz, on tak czesto?

Mało się odzywam bo będąc w Polsce staramy się nadrabiać zawsze kilka msc nieobecności w kilka dni, takze wczoraj robilam spóźnione urodziny synka dla rodziny, narobilam się jak niewiem, 10 osób było (obiad, ciasto, kolacja) tak ze pod koniec dnia nogi wlekłam za sobą, a w nocy z bólu krzyża nie moglam się przekręcić, masakra, no ale impreza udana, wszyscy zadowoleni i mama mi duzo pomogła
Rozpakowalam wszystkie paczuszki co pozamawialam, boskie te rzeczy, chyba najbardziej podoba mi się kombinezon, który udało mi się wylicytowac za kilka zl na allegro
Stary 2015-09-28, 08:39   #3555
cynamon_
Zakorzenienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1443422356413.jpg (75,1 KB, 25 załadowań)
Stary 2015-09-28, 08:42   #3556
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Hej śpiochy, ja dziś nie śpię od 5:30 jakoś tak się obudziłam, mała zaczęła szalec i czkac, później kot zaczął się wsciekac, męża męczył koszmar więc go obudziłam i tak się później przewracalismy z boku na bok do 8 niestety krwawej pełni nie widziałam, a wy?

Fasterko ja tak samo jak Ty ostatnio się zamieniłam miejscem do spania, bo wcześniej spałam pod ścianą a w nogach kot więc miałam mega tor przeszkód w nocy. Teraz mi trochę łatwiej wstać, ale musimy koniecznie kupić jakąś lampkę delikatną nad łóżeczko córci

Dziękuję cynamon mam nadzieję że się pochwalisz fotkami łupów jak już będziecie w domku

Stary 2015-09-28, 08:44   #3557
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny

cynamon, nie często, a jak już się zdarzyło to najpóźniej na drugi dzień mu przechodzilo. Nie wiem co mu teraz odwaliło

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-28, 08:45   #3558
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Hej Jezu jaki wczoraj okropny dzień mieliśmy z mężem...Ciągle się kłóciliśmy, dogadywaliśmy sobie chamsko i w ogóle ciężko nam było wytrzymać razem w jednym pokoju. I to o byle pierdoły szło i nie mogliśmy zrozumieć o co się w ogóle wspieramy I dzisiaj babka astrolog gadała, że ten krwawy księżyc był w znaku wagi a oddziaływał na znak barana. I już wiem czemu tak na siebie działaliśmy...straszne to było
Przez to Zuza tak mało wczoraj się ruszała a dzisiaj już od rana szaleje. Już nie wiem jak mam leżeć

Fasterka, Iclosemyeyes ślicznie wyglądacie

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Pochwalę się jeszcze ręczniczkiem Lilki i zmykam
Super ręczniczek <3

Poznanianka współczuję , miałam ostatnio trzy takie noce bezsenne i bolące...To zaczyna być już wszystko strasznie męczące. Mam ochotę schować się w szafie i siedzieć tam aż do rozwiązania. Każdy mówi, że jeszcze trochę, dam radę ale to "trochę" trzeba każdego dnia przejść

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 08:51   #3559
cynamon_
Zakorzenienie

Iclosemyeyes, dokładnie, cykne focie jak juz będziemy w domu, na spokojnie z wyprawki zostały mi do dokupienia tylko 2 pak stanikow, i kremik na buzke! Takze finiszujemy kupilam w biedronie pieluszki dada 1 ciekawe czy będą fajne, uzywalam przy synku tylko te większe i były świetne, mam w planach jeszcze kupić pake z pampersa, ale ich jestem pewna ze się sprawdza
Ogarne się i pójdę do fryzjera termin zaklepac na ten tydzień nic tak mamusce nie poprawia chumoru jak długa wizyta w salonie fryzjerskim/u kosmetyczki a i jeszcze pepco odwiedzę sasasasa
Stary 2015-09-28, 08:54   #3560
poznanianka1990
Zakorzenienie

Normalnie czuje się jak babcia 100-letnia, ciągle mnie coś boli, ciągle narzekam

Łydki trochę bolą, szczególnie jak siedzę, jak chodzę to wcale nie jest tak źle.
Dziś będę dużo odpoczywać, uczyć się na jutro. No i rosół na obiad wstawię

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-28, 09:01   #3561
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
My dzisiaj zaczęłyśmy 32. tydzień. Wrzucam zdjęcie z naszego wypadu w dolinkę
Pięknie wyglądasz Zazdroszczę spaceru w tak pięknym miejscu

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Też lecę spać... Kot się na mnie ostentacyjnie patrzy i wzywa do łóżka, że jest zmęczony. Przecież nie będzie spał sam Tak więc idę
Nie każ mu czekać Odkąd mój panieński kot zamieszkał z rodzicami, brakuje mi tego futrzaka. Śpiący kot w nogach to jak dla mnie najlepsza rzecz na świecie

Cytat:
Fajny, co to za model?
Bugaboo Cameleon 2. Jesteśmy zaskoczeni solidnością wykonania, ma 4 lata i wygląda, że posłuży nam długo

Mam pytanie:
Jakie wkładki laktacyjne kupowałyście?
Jakie podkłady (maty, a nie podpaski) możecie polecić?

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 09:14   #3562
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Hej Jezu jaki wczoraj okropny dzień mieliśmy z mężem...Ciągle się kłóciliśmy, dogadywaliśmy sobie chamsko i w ogóle ciężko nam było wytrzymać razem w jednym pokoju. I to o byle pierdoły szło i nie mogliśmy zrozumieć o co się w ogóle wspieramy I dzisiaj babka astrolog gadała, że ten krwawy księżyc był w znaku wagi a oddziaływał na znak barana. I już wiem czemu tak na siebie działaliśmy...straszne to było
Przez to Zuza tak mało wczoraj się ruszała a dzisiaj już od rana szaleje. Już nie wiem jak mam leżeć

Fasterka, Iclosemyeyes ślicznie wyglądacie
wygląda na to, że ten księżyc mocno na niektórych oddziaływał, tylko szkoda że tak niekorzystnie. Oby to już przeszło. Ja się autentycznie bałam, że urodzę wcześniej, podobno przy pełniach jest więcej porodów
Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Iclosemyeyes, dokładnie, cykne focie jak juz będziemy w domu, na spokojnie z wyprawki zostały mi do dokupienia tylko 2 pak stanikow, i kremik na buzke! Takze finiszujemy kupilam w biedronie pieluszki dada 1 ciekawe czy będą fajne, uzywalam przy synku tylko te większe i były świetne, mam w planach jeszcze kupić pake z pampersa, ale ich jestem pewna ze się sprawdza
Ogarne się i pójdę do fryzjera termin zaklepac na ten tydzień nic tak mamusce nie poprawia chumoru jak długa wizyta w salonie fryzjerskim/u kosmetyczki a i jeszcze pepco odwiedzę sasasasa
to fajnie, że już wszystko prawie masz, nie trochę zapał minął po ostatnich szaleństwach zakupowych, a jeszcze trochę mi zostało.
I do fryzjera też muszę się wybrać, ale strasznie mi nie po drodze
Cytat:
Normalnie czuje się jak babcia 100-letnia, ciągle mnie coś boli, ciągle narzekam

Łydki trochę bolą, szczególnie jak siedzę, jak chodzę to wcale nie jest tak źle.
Dziś będę dużo odpoczywać, uczyć się na jutro. No i rosół na obiad wstawię
odpoczywaj a jutro masz nasze kciuki na obronie, więc będzie OK
Cytat:

Mam pytanie:
spacerowaliśmy po Dolince Bolechowickiej wczoraj, może jeszcze w przyszłym tygodniu uda się pojechać do Będkowskiej. A i tak najfajniej będzie już tak na wiosnę wybrać się z dzieciaczkiem w nosidle

a jak w szpitalu się miewasz?

Ja kupiłam podkłady seni soft 60x90, ale jeszcze nie miałam potrzeby ich stosować, więc nie wiem czy są warte polecenia. Wkładki kupiłam jakieś losowe, Canpol i Baby Ono, też nie wiem jak się sprawdzą.
Stary 2015-09-28, 09:18   #3563
Kasiula8708
Rozeznanie

Fasterka iclosemyeyes śliczne,zgrzgrabne i małe brzuszki

Cynnamon udanego wypoczynku,kombinezonik naprawdę świetnyodpoczywaj sobie i korzystaj z urlopu,wiadomo że zadowolona mama to szczesliwe dziecko

PoznaniankaP wspwspółczuję nieprzespanej nocy,okropne to jest ja ost śpię troche lepieh ale i tak przekręcanie to mega ból mam nadzieję że tż przejdą fochy,nie powinien denerwować kobiety w ciąży u nas też ost foszki o byle co,tż stwierdził że ciężko mu ostatnio wytrzymać ze mną,no cóż hormony

Srebrna smuga dobrze że już wszystko wporządku między wami a do kłótni w naszym stanie to niedaleko,byle co i już awantura gotowa
Niestety ale teraz już coraz więcej narzekać będziemy,ah uroki końcówki ciąży

Ja jeszcze w łóżku poleguje,zaraz wstaję biorę się za rolade z galaretką i bitą śmietaną dla męża i to niby ja niedobra jestem ogarnę też chyba resztę prania Lenki,bo coraz mi ciężej i pogoda tez sie lepsza nie zapowiada wiec nie ma co czekac

Dziewczyny a jak tam sytuacja ze szpitalu,dajcie znac co i jak
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 09:24   #3564
czekooczekolada
Zakorzenienie

noto zaczynami 33tc

Cytat:

Jak sytuacja z TZ, lepiej już?

Slyszalyscie o tej krwawej pełni dzisiaj? Chciałabym sobie to zobaczyć ale chyba nie uda mi się wstać w nocy i pamiętać

my nastawiliśmy budzik z Tżtem na 3:00, on wstał, zrobił sobie kanapki, siedział i się patzył ja widziałam jak powoli zaczynało przysłaniać księżyc ale kazałam mu się obudzić jak będzie czerwony ;P i leżałam na łóżku, jak cały księżyc 'zniknął' to akurat zaszedł przy okazji za drzewo i nie widzieliśmy już potem nic

Cytat:
Witajcie

Za mną kiepska noc. Poszłam spać jakoś koło wpół do pierwszej, chcialam zasnąć na prawym boku, ale mała mnie uciskała, więc położyłam się na plecach, ale lewy bok podparłam o cebuszke i tak udało mi się zasnąć. O 3 obudziłam się na siku i jak wstałam to myślałam, że z bólu umrę... Tak mnie lewa nerka bolała i kręgosłup też, ból prawie taki jak przy kolce nerkowej... Już miałam wizję, że pojedziemy na IP, ale położyłam się na tym boku, bolało jak cholera, mała zaczęła mnie ostro kopać, ale ból powoli ustępowal i w końcu calkiem minął. Potem jeszcze się obudziłam o 5, poszłam do wc i wzięłam z,salonu z narożnika poduche, bo czułam, że mi noga zaczyna cierpnac (mimo, że mam kilka kocy złożonych w kostkę i śpię z uniesionymi wyżej), wróciłam do łóżka, zasnęłam a o 7 obudził mnie skurcz w obu lydkach na raz! Coś okropnego Aż zęby na pięści zacisnęłam... Na szczęście skurcz szybko minął, ale cały czas czuje takie napięcie w łydkach, aż boję się z łóżka wstać, czy znów mnie nie złapie...
mnie jak raz złapał skurcz prawej łydki to potem mnie bolała ta łydka jeszcze przez 3 dni..

Cytat:

Nie każ mu czekać Odkąd mój panieński kot zamieszkał z rodzicami, brakuje mi tego futrzaka. Śpiący kot w nogach to jak dla mnie najlepsza rzecz na świecie

Bugaboo Cameleon 2. Jesteśmy zaskoczeni solidnością wykonania, ma 4 lata i wygląda, że posłuży nam długo

Mam pytanie:
wkładki mam z aventu, a podkłady mam z canpola

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-09-28, 09:24   #3565
Kasiula8708
Rozeznanie

Dodaję brzucholek 34 tc

Grr przekrecic nie umiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150925_125507.jpg (116,5 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150925_125523.jpg (133,7 KB, 28 załadowań)
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 09:24   #3566
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się autentycznie bałam, że urodzę wcześniej, podobno przy pełniach jest więcej porodów

Ja kupiłam podkłady seni soft 60x90, ale jeszcze nie miałam potrzeby ich stosować, więc nie wiem czy są warte polecenia. Wkładki kupiłam jakieś losowe, Canpol i Baby Ono, też nie wiem jak się sprawdzą.
Też o tym słyszałam - następna pełnia 25 października. Podobno też sporo porodów jest we wtorki - ciekawe, jak to się u nas sprawdzi.

Dzięki za odpowiedź co do zakupów

W szpitalu ok, bardzo dobre warunki. Czekam na ktg i kroplówkę, na obchodzie dowiem się czegoś więcej (np.ile poleżę).

Stary 2015-09-28, 09:25   #3567
cynamon_
Zakorzenienie

Cornflower, ja kupilam wkladki babydream i tomee tipe, te drugie pakowane w osobne woreczki ciekawa ich jestem wyglądają na duze i solidne a podkladow nie kupuje, będą w szpitalu
Stary 2015-09-28, 09:28   #3568
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Cornflower, ja kupilam wkladki babydream i tomee tipe, te drugie pakowane w osobne woreczki ciekawa ich jestem wyglądają na duze i solidne a podkladow nie kupuje, będą w szpitalu
Dziękuję za odpowiedź Nie wiem, czy te podkłady będą w szpitalu, wolę kupić chociażby do auta, przydadzą się na podróż na porodówkę

Stary 2015-09-28, 09:34   #3569
poznanianka1990
Zakorzenienie

Gratuluję wszystkim rozpoczętych tygodni

Cytat:
Mam pytanie:
Właśnie wczoraj w doz zamówiłam podkłady 60x90 Seni do przewijania, a na łóżko takie z ceraty akuku 120x90.
Wkładek nie kupowałam bo mam ich sporo z próbek, mam m.in. Johnsona, Canpola, Lansinoh, Tommee Tippe, więcej nie pamiętam

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-28, 09:35   #3570
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam pytanie:
Corn ja kupiłam wkładki z babydream, nie czytałam opinii, zobaczę jak się sprawdzą. Podkłady mam z firmy akuku 60x90.

Cytat:
wygląda na to, że ten księżyc mocno na niektórych oddziaływał, tylko szkoda że tak niekorzystnie. Oby to już przeszło. Ja się autentycznie bałam, że urodzę wcześniej, podobno przy pełniach jest więcej porodów
Też o tym słyszałam :O Bałam się strasznie bo miałam schizy wczoraj, że coś jest nie tak. Taki nie pokój w sobie...Dzisiaj rano wstaliśmy przytuleni i normalnie jak zawsze się pożegnaliśmy przed pracą Jutro Tż jedzie do warszawy na cały dzień i też zaczynam schizować

W ogóle musze Wam powiedzieć, że śni mi się co noc jak wbijają mi igłe, jak ten wenflon zakładają, że nie radzę sobie z córeczką, że chce już po pół roku wrócic do pracy bo panicznie boję się zamknięcia mnie w domu i to jeszcze zimą kiedy ja już teraz nie mogę wytrzymać...Łapię doła przedporodowego i nie brzmi to najlepiej

Kasiula chyba pójdę Twoim tropem i też zjem coś słodkiego...Może mi to humor poprawi :C Ślicznie wyglądasz

Czekoo gratki za kolejny tydzień

Cynamon super kombinezon, za takie pięniążki Fajnie tak kosmetyczkę odwiedzić bo to zawsze kobiecie podnosi morale
Mnie też by się przydało ale zaczekam do terminu, zrobię wtedy brwi, paznokcie, maseczkę, włosy ogarnę. Chociaż włosów nie farbiwałam już 5 miesięcy i zastanawiam się czy farbować czy zostawić żeby ombre się zrobiło hm...

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości