|
|
#1381 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
ale muszę brać pod uwagę że spokojnie do pierwszej klasy mi starczy to łóżeczko i wydatki na przyszłość odpadają
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
faktycznie zapomniałam o materacyku 146 zł
czyli wyposażenie łóżeczka 456 zł z jedną zmianą pościeli Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-09-27 o 22:02 |
|
|
|
#1383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym nie miała gdzie trzymać i za co tyle naraz kupić a w kołysce pośpi do pół roku więc można poczekać do tego czasu, a później sprzedać kołyskę z resztą i kupić tapczanik
|
|
|
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam kołyskę, i już mam łóżeczko i pościel której nie planuje od razu używać, ale akurat wyposażenie łóżeczka kupił mój brat i chciał wszystko od razu (żeby mieć z głowy). A w kołysce to z tego co większość mówi to tak 3 lub 4 miesiące nie więcej.
|
|
|
|
#1385 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do kosztów na raz to po prostu kwota na raz boli ale dostałam od rodziców prezent gotówkowy na urządzanie pokoju dla maleństwa i wole teraz kupić najpotrzebniejsze rzeczy nawet jeśli będę ich używać później (bo znając moją rozrzutność obawiam się że wydam na niepotrzebne pierdoły )
|
|
#1386 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
Tylko nie na kółkach, błagam! Moja koleżanka prawie zabiła swoje dziecko w takiej kołysce uff, aż mi się gorąca zrobiło.
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1388 |
|
Rozeznanie
|
jak to? co się stało
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
Mój dzidziuś to w ogóle w nocy nie śpi. A ile on ma siły. Wasze też tak mają?
|
|
|
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
budzi sie ok. 6 i kopie matke.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
No nic trzeba wstawać i zbierać się na glukozę. Oby ten dzień był miły jeszcze z samego rana miałam koszmar, nic miłego.
|
|
|
|
#1392 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Może akurat będziesz miała cytrynową tak jak ja , a wtedy to z górki. Na prawdę taka szklanka do wypicia nie jest najgorsza trzymam kciuki!
|
|
|
|
|
#1393 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja na glukozę wybieram się w piątek
|
|
#1394 |
|
Zadomowienie
|
Witam się
MallaMi - ładny brzuszek Baby - mnie się wydaje, że to nie wody płodowe. Też przez kilka dni miałam schizę i nawet byłam się pytać w aptece o testy, ale nie mieli. A teraz jestem pewna, że to był śluz. Ale jak szwagier może dać Ci te papierki, to sprawdź dla świętego spokoju. kamilka - dalej trzymam mocno kciuki ![]() Mnie chyba samo łóżeczko będzie kosztować 450 zł Powodzenia na badaniach. |
|
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Kinga jednoczę się z Tobą w bólu bo też właśnie wchodzę na glukozę do przychodni Aż się boję co to będzie...
|
|
|
|
#1396 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to jak masz zamiar używać rozka i śpiworka to po co ci pościel? zawsze to 150 zl na jakieś inne ☠☠☠☠☠☠☠y Haha aaa jak masz gotówkę to faktycznie bierz Cytat:
Moje wczoraj cisza od 21, Położyłam się o 22.30 i dyskoteka taka ze nie mogłam zasnąć.. Ale poglaskalam brzuch, pogadałam, że wiem, że jest itd i uspokoił się. Przynajmniej przestał po pęcherzu walić. Ale nie mogłam przestać się śmiać kiedy tak się śmiesznie przekrecal że szok i pytam tz czy on tak mocno czuje jak kopie. A ten mi pokazuje że tak delikatnie.. Masakra ja mam wrażenie jakby jakiś obcy chciał się wydostać Haha ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1397 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam intensywny weekend i nie mogłam się z Wami podzielić zbytnio, bo mnie wylogowało na wizażu w telefonie i za Chiny nie chce się zalogować ponownie
A na laptopie rzadziej uda mi się pisać Trzymam kciuki za dzisiejsze glukozy! ![]() W sobotę w końcu wymusiłam wyjazd by obejrzeć próbnik materiałów wózka oraz wymierzyć kołyskę. Okazało się, że ta, co wydawała się w internecie najbardziej funkcjonalna odpada, bo ma 92cm rozstawu między kółkami i się nam nie tylko nie zmieści w pokoju, ale nawet w drzwiach, bo mają max 78cm Ale na sklepie była też tradycyjna, dość wysoko osadzona (od podłoża do dna kołyski jakieś 51-52cm jest) i w zależności od tego, której cena będzie niższa - bo biała i naturalny buk wchodzi w grę - taką zamówię. Widziałam na all, że są 10cm materace pianka-kokos za 69zł, więc finalnie dziecko będzie na wysokości 60cm z haczkiem i może nie umrę na plecy w trakcie zginania się do niego ![]() A wczoraj wybraliśmy w końcu kolor wózka Przez przykrą sytuację z soboty, popłakałam w niedzielę i mąż postanowił się zrehabilitować. Przyszedł, z 10 podobających mi się wzorów wybrał dwa, po czym uznał, że biała gondola jednak niet i mamy gender wozidło budyniowy (na żywo dość wyraźny w kierunku żółtego) dół gondoli z kwiatową górą Kolor fotelika wypadł losowo, najtańsza opcja I stąd dylemat. Śpiworek do fotelika (i wózka jednocześnie) w takim samym czerwonym kolorze jak fotelik czy niebieskim? Krótka piłka
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
Medeline widzisz jaki grzeczny
Ja bym wzięła czarny Haha niebieski mi kompletnie nie pasuje a czerwonego jakby za dużo
|
|
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
Czarny odpada, nie będę dziecka jak do pogrzebu kitrać
Podobał mi się jeszcze beżowy, ale z kolei mąż kręci nosem.
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-09-28 o 08:15 |
|
|
|
#1401 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() medeline ja sama nie wiem który bym wzięła ciężko tak nie widząc całego wózka ale może weź ten bardziej pod wózek w końcu w nosidełku raczej krócej będzie przebywać. a jaki wózek finalnie. i pochwal się o jakich kołyskach myślisz? (mam nadzieje że ta szeroka jest inna niż ta o której ja myślę )---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
Do tych próbek to faktycznie beżowy najlepszy
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz siedzę grzecznie po wypiciu. Podobno wyniki nie były tragiczne, ale trzeba sprawdzić. Niepozorna trochę mi raźniej, że i Ty się dziś meczysz. Ja mam znowu winigronowe.
|
|
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
Powodzenia na glukozach!
![]() med super, że mąż się zrehabilitował jaki model wózka wybraliście?
|
|
|
|
#1406 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie cieplo po weekendzie
w miedzyczasie zaczelysmy 24tc. Podczytywalam Was ale nie bardzo mialam jak pisac. W pt wieczorem TZ zabral mnie nad morze:-D wczoraj po poludniu wrocilismy a tam pol domu ludzi takze tym bardziej:-DPowodzenia dziewczyny na glukozach. Trzymam kciuki za wypicie a tym bardziej za wyniki :-*
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia, wózek to Roan Marita Prestige. W całości w necie prezentuje się tak, natomiast "na żywo" kolory są bardziej nasycone.
![]() Co do kołyski, to z tych w ciul szerokich dołem mierzyliśmy akurat Sweet Melody Milly Mally, na oku w internecie miałam Coneco, ale wyglądają tak samo... Budka faktycznie fajna, wąska, wysoko, regulacja jest bardzo fajna, no ale stelaż strasznie szeroki dołem. Ostatecznie taka zwykła, bo ma około 60cm dołem między kołami. ![]() lub
|
|
#1408 |
|
Rozeznanie
|
Med ulżyło mi bo ja myślę o takiej
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga ja miałam zwykłą ale jakoś wypiłam. Fuj
teraz tylko wysiedzieć tu dwie godzinki, no w sumie już 1,5 godz mi zostało.
|
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia, ładna, też na nią patrzyłam
) i każdy centymetr gra rolę.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:42.

Ja bym nie miała gdzie trzymać i za co tyle naraz kupić
)

Aż się boję co to będzie...
A na laptopie rzadziej uda mi się pisać
Ale na sklepie była też tradycyjna, dość wysoko osadzona (od podłoża do dna kołyski jakieś 51-52cm jest) i w zależności od tego, której cena będzie niższa - bo biała i naturalny buk wchodzi w grę - taką zamówię. Widziałam na all, że są 10cm materace pianka-kokos za 69zł, więc finalnie dziecko będzie na wysokości 60cm z haczkiem i może nie umrę na plecy w trakcie zginania się do niego
Krótka piłka
a czerwonego jakby za dużo 

teraz tylko wysiedzieć tu dwie godzinki, no w sumie już 1,5 godz mi zostało.