Mamusie październikowe 2015, część 8 :) ! - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-28, 09:38   #781
88maggie88
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 8 :) !

Ja dziś mam wizytę po 14stej. Ciekawe czy coś się ruszyło..

Kciuki za wszystkie wizytujace dzisiaj bo jest ich trochę
Stary 2015-09-28, 09:40   #782
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
A była u Ciebie ta położna w końcu? Coś Ci radziła na te tematy?

O nieeeeeeeeeeeeee. Zbiłam olejek migdałowy
Była, kazała karmić, niczym nie smarować, wodą zmywać
Ja nieufnie podeszłam i jeszcze smarowałam tribioticem i odciągałam póki się nie zagoiło - ale pote po 2 dniach karmienia am powtórkę z rozrywki i już nie wiem w czwartek będę w przychodni z Lilo na szczepieniu, będziemy Kubusia ważyć etc. też, to może doktorek mi przepisze doustnie antybiotyk bo już nie wiem, co innego
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 09:41   #783
EMI2014
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Ja dziś mam wizytę po 14stej. Ciekawe czy coś się ruszyło..

Kciuki za wszystkie wizytujace dzisiaj bo jest ich trochę
Kciuki dziewczyny! Tez dzisiaj jadę do gina
EMI2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 09:41   #784
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
No biedna, kurcze strasznie to jej pewnie obciąża psyche...

Ja wczoraj pytałam mojego tż jak sobie wyobraża takie dziecko dopiero co urodzone. To coś mu tam odpowiedniego świta, nie jest źle.
Takie malutkie maleństwo jest przeslodkie. Pamiętam jak kilka lat temu mojej siostry córkę trzymałam a miała z 7 dni
Szkoda tylko że dziecko szybko rośnie i z maleństwa robi się mały nieznośny potworek
Stary 2015-09-28, 09:42   #785
natalia_b
Wtajemniczenie

Ale dzisiaj wizyt dużo
Ja idę fugi w kuchni czyścić

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-09-28, 09:42   #786
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Ja nieufnie podeszłam i jeszcze smarowałam tribioticem i odciągałam póki się nie zagoiło - ale pote po 2 dniach karmienia am powtórkę z rozrywki i już nie wiem w czwartek będę w przychodni z Lilo na szczepieniu, będziemy Kubusia ważyć etc. też, to może doktorek mi przepisze doustnie antybiotyk bo już nie wiem, co innego
Współczuję jak Ty się musisz męczyć..
Może coś lekarz zaradzi
Stary 2015-09-28, 09:45   #787
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Wieści z frontu - prawy cyc wrócił do stanu bezużyteczności, odnowiło się zakażenie a Kubulek maleńki ma wielki wredny katar w nosiu
Ojoj
Może jednak spróbuj się z jakimś sensownym lekarzem skonsultować? Albo doradcą laktacyjnym może?
I żeby katarek sobie poszedł szybko

Cytat:
No właśnie nie, bo to był mój jedyny NORMALNY poród, taki fajny i naturalny d początku do końca, wszystko po kolei i we właściwym czasie, bez pośpiechu, bez nerwów Rano czop, potem powoli pojawiły się skurczyki, potem późnym popołudniem zaczęły dokuczliwsze być, wieczorem IP - 2 cm, po badaniu na fotelu 4 cm, w windzie na porodówkę do 6 cm, chwila moment i 10, kilka partych, Lilo . Nie jakieś Pendolino wcale po prostu normalnie i naturalnie, czego i Wam życzę!!!
Pięknie tak chcem dokładnie tak

elve no to u Ciebie też napięcie rośnie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Ready wszytsko oprócz mojej głowy No a w nocy sie zastanawiałam czy nie za wcześnie to łóżeczko bo się baldachim zakurzy heheh
Takie myśli do dziecka wysyłasz i się dziwisz, że chce wyjść
Grzeczna córcia, nie chce żeby się łóżeczko kurzyło
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 09:48   #788
88maggie88
Wtajemniczenie

Dziewczyny w ilu stopniach i czy wlaczalyscie wirowanie w pralce, jak tak to jakie obroty , przy praniu części do wózka ?
Stary 2015-09-28, 09:49   #789
EMI2014
Rozeznanie

Oliath ty rodzilas na borowskiej, ponoć maja fajna pania od spr laktacji, moze warto z nia pogadac?
EMI2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 09:53   #790
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Wogole sie nie wyspalam , Inga ciagle marudzila i wedrowala po calym lozku tak sie wiercila dzis moze bedzie spala u siebie bo stary wroci to bedzie placz i nerwy ze mama odlozyla.
A tak mam 4 noce do powrotu
Musze wstac ogarnać łazienke i zmyć naczynia, nie duzo ale ciezko sie zabrac ja wizyta w czwartek wiec ogarne sie w srode dopiero haha od razu na powrot meza bedzie cacy
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 09:54   #791
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Okna nie musze tego otwierać tylko drugie, a kaloryfer nie jest włączany w ogóle w sypialni, bo jest ciepło więc źle nie będzie
Innej możliwości na razie nie mam. Gabrysia dopiero za jakiś czas dostanie swój pokój. Teraz przy mamuni ma być
A no chyba ze U nas tez mialo stac podobnie przy oknie i kaloryferze ale udalo sie przemeblowac sypialnie tak, ze stoi w cichym kąciku za drzwiami, daleko od jednego i drugiego, co prawda mało to dla nas wygodne ale zdrowie dzidzi najwazniejsze

Cytat:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaa odszedł wielki czop!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wtedy to ja nie wiem czy to był czop bo teraz wątpliwości chyba mieć nie mogę bo takie duży glut częściowo brązowy a reszta mleczna. To to chyba to? Matko wzięła sobie do serca niunia to łóżeczko, ale mam nadzieję, że poczeka do czwartku a nie że dzisiaj mnie przyatakuje, bo ja nie gotowa jestem. Tylko mi nie piszcie, że czop odchodzi tez wczęsniej bo wiem co nie zmienia faktu że się ciężko przestraszylam
Uu, to choc na kogo ta pelnia zadziałala

Dziewczyny, czy Wam tez cierpną nogi jak lezycie na boku? Bo juz ktoras noc z kolei budzi mnie ból promieniujący od biodra wzdluz nogi, jakby zyly bolaly od ucisku, okropne to bo co sie odwroce (z bolem i trzaskiem spojenia :/ ), to po chwili druga noga boli tak samo
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 09:58   #792
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
no ja tez uprzedzam Danielka ze mama pójdzie do szpitala urodzić siostrzyczkę, to patrzy zdezorientowany czy długo mnie nie bedzie, mówie że 3 dni, on też bardzo do mnie przywiązany, mam nadzieje że jakos to przejdzie. Tż mu powiedział że zrobia sobie męskie 3 dni razem będą jeść pizze chipsy (o zgrozo!) i pić cole...mnie pomysł nie zachwyca ale dziecko przeszczęśliwe może w taki sposób wybrniemy
No mój młody niezamierzenie miał trening wstępny jak wylądowałam w szpitalu w lipcu W dodatku chory był wtedy. Ale odpukać zniósł to lepiej niż się spodziewaliśmy.
O ile on nie zna smaku chipsów i coli, o tyle pewna dyspensa na słodycze przez te kilka dni na pewno mu pomogła znieść rozłąkę

Cytat:
Myślę, że pomysł dobry. Szkoda, że nie wcześniej, bo jak masz ciągle stan zapalny nadkażony, to i organizm ma dodatkowe obciążenie :/

Cytat:
Takie malutkie maleństwo jest przeslodkie. Pamiętam jak kilka lat temu mojej siostry córkę trzymałam a miała z 7 dni
Szkoda tylko że dziecko szybko rośnie i z maleństwa robi się mały nieznośny potworek
A potem duży potworek
A bunt dwulatka przechodzi płynnie w bunt nastolatka

Cytat:
Dziewczyny w ilu stopniach i czy wlaczalyscie wirowanie w pralce, jak tak to jakie obroty , przy praniu części do wózka ?
Ja wcisnęłam wszystko do pralki co się dało zdjąć z wózka i włączyłam program pranie ręczne, a potem samo wirowanie na maxa (1000 czy 1200 obrotów). Wszystko przeżyło spokojnie
Stary 2015-09-28, 10:00   #793
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myślę, że napiszesz będę nawet nocą w gotowości (... spoko, Kubuś zadba, żeby mama narodzin synowej nie przespała )

Kubulek strasznie biedny, ale ta zielona gruszka, którą Ci polecałam i chyba zamówiłaś, jest REWELACYJNA zasnął z drożnym noskiem, gluty wyciągnięte bez płaczu i scen dantejskich

Dziś dziś, nie kombinuj, żadnych wymówek

Głowa Ci się zrobi gotowa na porodówce
dokładnie. Synowa CI się będzie rodzić to musisz wiedzieć heheh
Mam 2 gruszki i w tym tą co Ty masz

DObrze, że idziesz do lekarza. Niech przepisze antybiotyk, bo się będzie tak paprać i paprać, a na atybiotyku tez można karmić z tego co czytałam.
Kurda a może ta położna miała rację, żeby przystawiać do tej piersi Kubusia hmm... Nie wiadomo kogo słuchać i co robić eh..

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
No już kombinujemy z mężem, żeby jednak dał radę posiedzieć w domu dłużej, ale na razie nic z tego...[COLOR="Silver"]
Kurcze współczuję CI jeszcze tego napięcia związanego z mężem. Tak nie fajnie, żeby sobie nie posiedział z Ewunią i Ty byś została sama:/ Mam nadzieję, że sie malutka jednak zreflektuje i CIę dzisiaj wezmie porządnie

Jakie słodziaki

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość

Jak tylko nie zapomnę to w końcu może dojadę do jakiejś apteki dzisiaj Może jak zacznę tam w środku grzebać wsadzając te kapsułki to coś ruszy.
No może naprawde warto a nie zaszkodzi

Cytat:
Takie myśli do dziecka wysyłasz i się dziwisz, że chce wyjść
Grzeczna córcia, nie chce żeby się łóżeczko kurzyło
Ja to jej opowiadam, że mleczko już pyszne na nią czeka itd

Kciuki za wizyty wszytskie
Stary 2015-09-28, 10:00   #794
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Ja na pranie ręczne ustawialam czyli wirowanie chyba 600. Ale u mnie na wszyswkach tych części jest żeby prać ręcznie, to nie szalałam. Zresztą ja prałam w te upały to mi raz dwa wyschło
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 10:01   #795
natalitka1988
wkręcona :)

Dziewczynki kciuki za wizytę trzymam !!!!!

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

A wy wszystkie prałyście wózek?? bo ja nawet o tym nie myślałam szczerze powiedziawszy...
Stary 2015-09-28, 10:05   #796
natalia_b
Wtajemniczenie

Ja też pranie ręczne i bez wirowania bo upaly były a jak był nowy to nie prałam, teraz musiałam bo jednak leżał 3 lata i się zakurzył

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-09-28, 10:12   #797
Amelie04
Zakorzenienie

Witam sie. Tak mi sie pieknie spalo, ze jeszcze sobie leze

Mala gratki za czopa mnie sie dzis snilo, ze rodze... I wpadlam w panike, bo dzis dopiero 37t2d ale zaraz potem mowie Oliath urodzila w tym samym czasie to nie jest źle
Pozniej mi sie snilo, ze bylam w domu starcow i mnie jakies stare baby gonily.... Masakra.

Kciuki za wizyty. Dziewczyny czym masujecie krocze ??

Ja mam nadzieje nie przenosic i nie lezec plackiem na patologii. Moj gin chyba nie pozwoli na to. A jesli bedzie juz taka sytuacja, ze przenosze dlugo to wykorzystam skierowanie na cc. Z reszta pewnie jak wyjdzie waga ponad 3200 to gin bedzie proponowal cc.

Najbardziej mnie martwi ten brzuch wysoko ;(
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 10:15   #798
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
[/COLOR]A wy wszystkie prałyście wózek?? bo ja nawet o tym nie myślałam szczerze powiedziawszy...
A Ty kiedy masz się zgłosic po ten wózek?
Jednak capi przynajmniej u mnie ten pokrowiec na materacyk i ta wkładka do gondoli.

Maggie ja wstawiłam na pranie ręczne i tam chyba jest 400 wirowanie
Stary 2015-09-28, 10:17   #799
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
A no chyba ze U nas tez mialo stac podobnie przy oknie i kaloryferze ale udalo sie przemeblowac sypialnie tak, ze stoi w cichym kąciku za drzwiami, daleko od jednego i drugiego, co prawda mało to dla nas wygodne ale zdrowie dzidzi najwazniejsze

Uu, to choc na kogo ta pelnia zadziałala

Dziewczyny, czy Wam tez cierpną nogi jak lezycie na boku? Bo juz ktoras noc z kolei budzi mnie ból promieniujący od biodra wzdluz nogi, jakby zyly bolaly od ucisku, okropne to bo co sie odwroce (z bolem i trzaskiem spojenia :/ ), to po chwili druga noga boli tak samo
Tez tak czasami jak wstaję to tak mam niestety
Stary 2015-09-28, 10:18   #800
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Ale sie wkurzylam ... zadzwonili w pt z banku id kredytu ze mam jakis nie zamkniety kredyt i zadluzenie 6zl zebym zamknela i dala om zaswiadczenie. Oczywiscie wiedzialam co to bo jedynie laptopa na raty bralam szybko wplata w banku jeszcze przed 12 dzownie teraz jeszcze kasa nie wplynela nosz kurde mowie ze smieszne ze to wasz bank ze wplacam w placowce a wplaty nadal nie ma a ona ze to inne konto , konto zagla , no ale zagiel to teraz wbk a ona ze santander a na wizytowce pisze wbk grupa santander wrrr ... to co jeden bank ma 3 nazwy jeden numer telefon i kilka kont i nawet nie moge odebrac zaswiadczenia osobiscie w jakiej kolwiek placowce czy to santander czy wbk nawet bym do wawy pojechala ale nie oni musza to wyslac poczta , kurde niech wysla poczta a mi kopie dadza w oddziale przeciez mi sie przez to czekanie na kredyt wydluza no glupi ludzie ... zaraz jade do tych bankow wyladowac swoja agresje
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 10:20   #801
sabonka123
Rozeznanie

Na zdrowie!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1443428456438.jpg (23,9 KB, 2 załadowań)

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 10:21   #802
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Wogole sie nie wyspalam , Inga ciagle marudzila i wedrowala po calym lozku tak sie wiercila dzis moze bedzie spala u siebie bo stary wroci to bedzie placz i nerwy ze mama odlozyla.
W ogóle ta noc kiepska dla dzieci chyba.
Mój pierwszy raz od dawna przesikał się aż po pachy i jeszcze wstać rano nie chciał

Cytat:
A wy wszystkie prałyście wózek?? bo ja nawet o tym nie myślałam szczerze powiedziawszy...
Mój ponad 2 lata stał na strychu, także mu się należało pranie
Wirowałam na wyższych obrotach, ale musiałam suszyć w mieszkaniu przez ten remont balkonów :/

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Witam sie. Tak mi sie pieknie spalo, ze jeszcze sobie leze
Złośliwiec
Stary 2015-09-28, 10:21   #803
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
No mój młody niezamierzenie miał trening wstępny jak wylądowałam w szpitalu w lipcu W dodatku chory był wtedy. Ale odpukać zniósł to lepiej niż się spodziewaliśmy.
O ile on nie zna smaku chipsów i coli, o tyle pewna dyspensa na słodycze przez te kilka dni na pewno mu pomogła znieść rozłąkę

Myślę, że pomysł dobry. Szkoda, że nie wcześniej, bo jak masz ciągle stan zapalny nadkażony, to i organizm ma dodatkowe obciążenie :/

A potem duży potworek
A bunt dwulatka przechodzi płynnie w bunt nastolatka

Ja wcisnęłam wszystko do pralki co się dało zdjąć z wózka i włączyłam program pranie ręczne, a potem samo wirowanie na maxa (1000 czy 1200 obrotów). Wszystko przeżyło spokojnie
Dokładnie potworek zamienia się w diabelka dużego
Mam na szczęście taki program "wełniane/pranie ręczne"

U mnie niektóre części zawierają eko skórę plus łączą się z normalnym materiałem. Z miłą chęcią bym to tez wyprala bo nie wyobrażam sobie inaczej. Czy któraś tez tak ma i się odważyła wyprać? ?

Rozlozylam prawie cały wózek na części. Boshe ile to trwało teraz myślę czy będę pamiętać co do czego było przy skladaniu
Stary 2015-09-28, 10:21   #804
natalitka1988
wkręcona :)

Cytat:
Jednak capi przynajmniej u mnie ten pokrowiec na materacyk i ta wkładka do gondoli.

Teoretycznie dziś powinien być... zadzwonię po 11 i zapytam bo w piątek baba dzwoniła, że dziś będzie, albo ze jak dziś będzie to zadzwoni... więc już ją uprzedze i sama zapytam...
Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Ale sie wkurzylam ... zadzwonili w pt z banku id kredytu ze mam jakis nie zamkniety kredyt i zadluzenie 6zl zebym zamknela i dala om zaswiadczenie. Oczywiscie wiedzialam co to bo jedynie laptopa na raty bralam szybko wplata w banku jeszcze przed 12 dzownie teraz jeszcze kasa nie wplynela nosz kurde mowie ze smieszne ze to wasz bank ze wplacam w placowce a wplaty nadal nie ma a ona ze to inne konto , konto zagla , no ale zagiel to teraz wbk a ona ze santander a na wizytowce pisze wbk grupa santander wrrr ... to co jeden bank ma 3 nazwy jeden numer telefon i kilka kont i nawet nie moge odebrac zaswiadczenia osobiscie w jakiej kolwiek placowce czy to santander czy wbk nawet bym do wawy pojechala ale nie oni musza to wyslac poczta , kurde niech wysla poczta a mi kopie dadza w oddziale przeciez mi sie przez to czekanie na kredyt wydluza no glupi ludzie ... zaraz jade do tych bankow wyladowac swoja agresje
Jedź i wyładuj na nich swoją agresję... jak ja widzę te ich procedury to szlag człowieka trafia...
Stary 2015-09-28, 10:22   #805
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja na pranie ręczne ustawialam czyli wirowanie chyba 600. Ale u mnie na wszyswkach tych części jest żeby prać ręcznie, to nie szalałam. Zresztą ja prałam w te upały to mi raz dwa wyschło
U mnie też ze ręcznie. Ale i tak będę w pralce prac
Stary 2015-09-28, 10:23   #806
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaa odszedł wielki czop!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wtedy to ja nie wiem czy to był czop bo teraz wątpliwości chyba mieć nie mogę bo takie duży glut częściowo brązowy a reszta mleczna. To to chyba to? Matko wzięła sobie do serca niunia to łóżeczko, ale mam nadzieję, że poczeka do czwartku a nie że dzisiaj mnie przyatakuje, bo ja nie gotowa jestem. Tylko mi nie piszcie, że czop odchodzi tez wczęsniej bo wiem co nie zmienia faktu że się ciężko przestraszylam

Tik tak tik tak.... Juhuuuuuu

Libra super, że juz w domciu

Sweet pina gratki!!!!!!!!

Oliath biedna ta Twoja dojarka oby szybko się naprawiła. No i oby Kubulkowi kataros przeszedł raz dwa

Wiecej grzechów nie pamietam

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 10:23   #807
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczynki kciuki za wizytę trzymam !!!!!

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Ja mam używany choć po rodzinie ale i tak ma być dla mnie czysciutki )
Stary 2015-09-28, 10:24   #808
Amelie04
Zakorzenienie

Za te spanie to mnie nikt nie lubi tutaj chlip. No nic trzeba sie zwlec na sniadanko, ale kolderka tak pachnie

Hehe dobra juz Was nie wnerwiam
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 10:25   #809
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:

A w ilu stopniach? 20 30 40 ? Takie mam do wyboru ale nie ukrywam ze korci mnie dać na 40 bo tak wszystko piore
Stary 2015-09-28, 10:27   #810
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Rozlozylam prawie cały wózek na części. Boshe ile to trwało teraz myślę czy będę pamiętać co do czego było przy skladaniu
No mi też trochę zeszło rozebranie wózka. Zwłaszcza miałam w budką dylematy, bo mam w niej wszyte druty na stałe i rozkminiałam jak to do pralki włożyć. Ubranie poszło szybciej
Z ekoskórą niestety nie pomogę, bo mam zwykły materiał
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości