|
|
#841 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 8 :) !
Cytat:
Cytat:
Hahahaha
|
|
|
#842 |
|
Przyczajenie
|
I
|
|
|
|
#843 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie też boli brzuch jak na @ ale to już tak od dłuższego czasu czuje ten brzuch.
Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
|
#844 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja za to pod prześcieradłem na lozku od jakiegoś czasu mam rozłożony podkład nieprzemakalny :p
|
|
#845 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
|
|
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
Z tymi workmi się nie dziwie
Położna na SR mówiła, że dobrać potem taką tapicerkę to niezły koszt Ja chyba też jakiś podkład podłoże za jakiś czas na materac
|
#847 |
|
Wtajemniczenie
|
Dorriska dobra Twoja mama
Malinowa jeszcze troszkę i przywitasz Brianka ![]() Meggie ja też byłabym się prac wózek z elementami ekoskory, ewentualnie ręcznie. Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
|
#848 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurna czekam W kolejce do ktg, goraco mi i stresa lapie
Doriska ja sie Twojej mamie nie dziwie - kupilam wcziraj ceratke z canpola zeby wozic w aucie w razie jakby wody odeszly tez rozlozena siedzeniu :p |
|
|
|
#849 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobra santander zaliczony tam mnie nie maja wiec zostaje wbk oby jakos poszlo bo zaznaja gniewu cieżarnej kobiety
|
|
#850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A z tym odejściem wód, to też mi przeszło przez myśl, żeby coś w aucie podłożyć, ale z drugiej strony jednak w większości przypadków te wody nie odchodzą tak spektakularnie jak na filmach pokazują no i nie każdej ciężarnej odejdą zanim się akcja rozkręci.
|
|
#851 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
|
|
#852 | |
|
Wtajemniczenie
|
no to git ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
|
|
|
#853 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z tym ze to moze potrwać i z tydzien - no ale nikt nie zna dnia ani godziny :pCytat:
Cytat:
Cytat:
Żebyście teraz moja Lily widziały w występie pt 'nie wiem czego chce' ...
|
|
|
#854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Więc na odejście wód samoistne niespecjalnie się nastawiam
|
|
#855 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heheh no i prawidłowo prawdziwa kobieta
|
|
#857 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś 2 tygodnie temu miałam coś galeretowatego, ale zupełnie przezroczystego na wkładce i nie wiem czy to był już kawalątek czopa czy coś tam innego, ale to dzisiaj bleeeee... raczej czop![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#858 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
|
|
#859 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W poprzedniej ciąży wyszedł mi dopiero po badaniu, więc się zastanawiam jak to się bardziej pokojowo odbywa Cytat:
|
|
#860 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jadę do lekarza Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
|
|
#861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje sie z umytym oknem. Ten plyn do szyb ble. Kuchnia juz prawie na blysk wymyta
tylko podloga do szorowania ale to w sobote jak bedzie 38t0d w piatek mam wizyte z ktg u mojej poloznej , z ktora rodze. Prosze o kciuki , to bedzie pierwsze ktg mam nadzieje, ze wyjdzie ok ....Moja Ala zmywa naczynia a jak sie mądrzy przy tym. Juz pol godziny szoruje jedna lyzke a do mnie mowi " mama idz na dwórek"
|
|
|
|
#863 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chciałam mężowi pokazać, ale nie chciałam Go obrzydzać przed śniadaniem heheh Cytat:
Kciuki Chciałam jechać po stanik z mężem, ale tak sobie myślę, że w sumie po co teraz kupować parę dni przed porodem jak później falki zejdą niżej to pod biustem będzie mniej i cycki pewnie napełnione mleczkiem będą większe. TO może uda sie wyrwac po porodzie Mąż powiedział, że jak pójdziemy na pierwszy spacer to zajdziemy
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
helloł
ja już w domku niestety w dwupaku a już mieli mi robić cesarkę w sobotę ale im się coś odwidziało ;( może po kolei jak było. pojechaliśmy do szpitala, odrazu pod ktg bo skurcze. no i dosyć konkretne i regularnie się pisało - tak jak w domu czułam. i tak leżałam chyba dłużej niż 30min. przyszła lekarka , zbadała mnie wewnętrznie jeszcze po tym ktg . co najlepsze? okazało się, że nadal pozamykana jestem - mimo że 2 tygodnie wcześniej ginekolog stwierdziła rozwarcie!! no ręce opadają, napewno do niej nie pójdę już po porodzie ;/ no dobra nieważne. no i po badaniu mówi że jak zrobimy usg i okaże się że dziecko nadal pośladkowo ułożone to mnie zaraz na cięcie biorą. no to tż już cały blady bo wiedzieliśmy że mały tyłkiem ułożony. radość przeplatana ze strachem :P no i poszliśmy na to usg , chyba najdłuższe jakie miałam no i skończyliśmy i mąż się pyta "no to cięcie?" no i ona że tak, żebym poczekała w korytarzu a on niech mnie idzie zameldować w szpitalu na dole. no i tż poszedł a ona w między czasie dzwoniła do kogoś. nie za bardzo wiem o czym rozmawiała bo mój niemiecki kuleje ale wiedziałam że mówi o mnie , o cięciu itp że ogólnie to z kimś konsultuje. no i zaraz przyszła do mnie , mąż wrócił i mówi że narazie nie robią cięcia tylko zostawią mnie na 2 noce na obserwacji i jak skurcze nie przejdą to albo w nocy albo na drugi dzień cięcie. no i zostałam w szpitalu - odrazu miałam konsultacje z anestezjologiem w razie jakby trzeba było ciąć. podpisałam dokumenty, tż przyniósł torbę i się pożegnaliśmy. smutno nam się zrobiło, bo już myśleliśmy że będziemy synka tulić nawet mąż taki rozczarowany, tak żałował że nic z tego cięcia nie wyszło - no aż mnie zdziwił no i tak po godzinie czy dwóch nadal czułam te skurcze i bóle w podbrzuszu to poszłam powiedzieć. no i znów ktg. i skurcze jeszcze większe aż potem się zrobiły dosłownie co 2min ! skoki do 70-80 czasem więcej ! już się ucieszyłam że coś się dziać zaczyna ale przyszła nowa lekarka i mówi że to nie są porodowe bo mają różne wartości ... no i zbadała mnie - szyjka zamknięta. dała czopki przeciwbólowe - masakra potem takie uczucie w tyłu przez cały następny dzień miałam że tragedia! nigdy więcej :/ no i poszłam spać z trudem. nie mogłam się ułożyć, wszystko bolało. w końcu usnęłam ale budziłam się co chwilę. na drugi dzień rano ktg znów ale skurcze malutkie. śniadanko, obiad, tż przyjechał, babkę z mojego pokoju puścili do domu i zostałam sama. wieczorem znów ktg - skurcze dużo silniejsze ale znów nie porodowe ;p no i poszłam spać. dziś rano badanie - wziął mnie ten lekarz z polski co będzie mi za tydzień cięcie robił no i zbadał szyjkę, usg zrobił. szyjka ma całe 2,5cm jeszcze !! no ja nie wiem jak ta głupia baba , na jakiej podstawie oceniła 2tyg wcześniej że już będę rodzić ?! już mi ręce opadły :P no ale wszystko w porządku więc mnie puścili do domu. jedynie jak się mi powtórzą takie skurcze to odrazu przyjechać żeby skontrolować. no i dużo odpoczywać teraz a za tydzień synek będzie już na 100% ot, cała historia hehe byłam z wami na bieżąco mimo że odpisywać nie mogłam dziękuję za przekazywanie informacji z fejsa sweet_pina wielkie gratulacje !! pierwsza dziewczynka a o teściowej lepiej pisać nie będę bo nie mogę się denerwować jeszcze nic nie było wiadomo a tu wycieczka w środku nocy do mnie do szpitala razem z siostrą tż (nie wiem po co jak na cięciu i tak będę z mężem i chcę być w trójkę w tych pierwszych momentach!! ona jeszcze będzie miała czas się nacieszyć to się wpycha w ten wyjątkowy, intymny moment:/ już zapowiedziałam mężowi że nie życzę sobie nikogo oprócz niego za tydzień. chcę mieć tylko jego i syna przy sobie.) do tego pół jej rodziny i znajomych na nogi postawionych i wszyscy naraz do mnie piszą |
|
|
|
#866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja jeszcze nie mam, a tez by się przydało
|
|
#867 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Teoria głosi, że wody odchodzą najczęściej w pierwszej fazie, no ale co z tego wyjdzie to wiadomo, że nie wiadomo
|
||
|
|
|
#868 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() malinowa trzymaj się i wypoczywaj A teściowej niech mąż wytłumaczy, żeby się nie wygłupiała nawet
|
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
Malinowa szkoda, ze nie zrobili ciecia. Ja to bym ich rozniosla tam. Szkoda, ze nie mialas jakiegos znajomego lekarza :P
Chyba ide na ten dwórek, bo mi córa kuchenke szorowac zaczela ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- A nie mowilam Wam, ze Tz po wielkich namowach zgodzil sie byc przy porodzie. Rozmawialismy i ma spory uraz po poprzednim. Jak mowilam, zeby przeciąl pepownine to tak pobladl i zrobil taka mine, jak nie on .... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

ja za to pod prześcieradłem na lozku od jakiegoś czasu mam rozłożony podkład nieprzemakalny :p

Ja chyba też jakiś podkład podłoże za jakiś czas na materac 

no i nie każdej ciężarnej odejdą zanim się akcja rozkręci.

z tym ze to moze potrwać i z tydzien - no ale nikt nie zna dnia ani godziny :p

Bo ja jeszcze nie mam, a tez by się przydało