|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Ojej ale nas juz dużo w szpitalu i leżących
Martucha trzymaj się!Nasza torby spakowane, brakuje mi tam tylko papieru toaletowego i ręczników papierowych.
|
|
#3602 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
Cytat:
wkładki mam z babydream a podklady babyono czy canpol ale fajne sa z happy bo spod jest w rybki hehe. Cytat:
ja mam tak codziennie to skurcz macicy z tego co wiem. Z leo mialam tak co chwilą a przenosiłam o 9dni wiec teraz sie nie martwię. Bierzesz magnez?Ja go pakuje w torbe od wózka... a siebie w torbe na kolkach.
|
|
#3603 |
|
Zadomowienie
|
Czeko Super brzuch
Też mam podobny bardzo chyba!maartucha Współczuję Ci bardzo ale już tyle leżysz, że dasz jeszcze radę dla dzidzi tak żeby wszystko było dobrze! ![]() olilina Ja z torbą mam tak samo...wszystko niby mam( no prawie jeszcze jakiś stanik i klapki) a nie mogę się spakować...A to nie wiem czy w jedną walizkę czy w 2 torby.. i tak sobie mówię"a za chwilkę, a to jutro.." masakra wizaz Masz szpital z historiami takimi jak mój. Ja nie mam innego wyboru-wybrałam niby najlepszy ale wiem, że po porodzie położne są niezbyt miłe..wszystko robią z wielką łaską...jak już coś robią. Martwię się tym ale postaram się olać to a na dodatek mam dyktafon i zamierzam użyć nawet przy porodzie TŻ ma go mieć i koniec. A właśnie wykupujecie może położną do porodu? Nie wiem co zrobić...
|
#3604 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zobaczę jaka będzie i najwyżej wezmę i dam znać ![]() Generalnie jakby się uparł, to do mojej by dołożył i by się dopięło bez problemu. Ale wolę dwie
Edytowane przez dzikasliwka Czas edycji: 2015-09-28 o 13:15 |
|
|
|
|
#3605 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyno, kto tam u Ciebie mieszka? Taki duuuuży brzusio, że hej!!!
![]() : oklaski:Mi się ciągle wydaje, że mam mały bębenek jak na początek 9 miesiąca
|
|
#3606 |
|
Wtajemniczenie
|
Martucha trzymaj się! Będzie dobrze
O właśnie, czeekoo jaki brzuszek piękny Normanie jak z tych folderów i okładek gazet o dzieciach![]() Zjadłam miskę śliwek, wypiłam kubusia, zagryzłam suchym chlebkiem i już mi lepiej ![]() Ja jeszcze torby nie spakowałam, mam wszystko wyłożone ale nie mam weny. Powinnam jeszcze odpakować z plastików wszystkie rzeczy, bultelki, smoczki itp i wyparzyć ale nie mam siły
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko Zuzia już na świecie Edytowane przez srebrna_smuga Czas edycji: 2015-09-28 o 13:35 |
|
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
A no wlasnie zanim za torbe sie wezmę trzeba wszystko wyparzyć
musze tez wyprac ręcznie wozek bo nie wszystko da sie ściągnąć i fotelik to juz w pralce. Poza tym ciuchy sie nie mieszczą w szafie. Mam mega dwa stosy body i na długi i na krótki do rozmiaru 68 wiec przejrze to i schowam do kartonu te większe, sa uprane wiec potem tylko zamienię gdy wyrośnie z 62.
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
Ja stwierdziłam, że takie rzeczy jak laktator, butelka, smoczki zostawię mężowi przygotowane w kuchni do wyparzenia (raz już wyparzałam, ale wiadomo, że lepiej na świeżo) i jeśli będzie taka konieczność to mi dowiezie, żeby nie zajmować tym miejsca w torbie.
Ogólnie nastawiam się bardzo na kp, ale wiadomo różnie może być, więc te rzeczy będą czekały w pogotowiu ![]() Dzika Ropucho ja nie wykupuję położnej dodatkowo. Wiem, że w różnych szpitalach są różne praktyki, w niektórych można wykupić dodatkową opiekę. U mnie w szpitalu nie i dobrze. Tak jak położna nam mówiła na szkole rodzenia, one są tam wszystkie od tego samego i żeby pomóc i mamy sie nie obawiać. Gdyby ktoś miał problemy z karmieniem to też mamy się nie krępować tylko poprosić o pomoc, bo od tego są.
Edytowane przez olilina Czas edycji: 2015-09-28 o 14:21 |
|
|
|
#3609 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
Ja tak jak pisałam w pt miałam zamknięta szyjkę niecałe 25 mm, ale lekarz powiedział że jest ok i mogę np. ćwiczyć Kegla, ale skoro prowadzący kazał leżeć to mam stosować się do jego zaleceń. Leżę praktycznie od piątku, w grę wchodzą spacery po domu, jednak kilka razy dziennie zaliczam schody :/ niby prowadzący nie kazał mi kategorycznie leżeć tylko powiedział żebym nie spacerowała i odpoczywała w pozycji leżącej nie siedzącej. Zakazu przytulania nie dał więc chyba tragedii nie ma? Modlę się o to aby był to już 36 tydz a dziś dopiero 32 tc 5 d... a dziś jak leżałam poczułam łupnięcie w krzyżu i zaczynam schizować. Niby teraz mnie nie boli ale coś tam czuję i nie wiem czy sobie już to wkręcam czy nie ... Co do torby to ja nie spakowana bo boję się ruszać,wezmę się za to za jakieś 2 tyg. Kolejna wizyta 12 października, czekam z niecierpliwością oby było wszystko ok! PS. piękne brzuszki dziewczyny!!!
Razem Zaręczeni: 07.12.2013 Ślub: 18.10.2014 ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html Edytowane przez Robusta Czas edycji: 2015-09-28 o 14:29 |
|
|
|
#3610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zwykle bym coś odpyskowala ale w szpitalu pewnie będę tak wykończona ze po takim tekście zaleje się łzami...Ja wracam z wizyty i okazuje się ze Brunowi chyba ma stałe ogonek odpadł i chyba będzie Iga najważniejsze żeby było zdrowe a co do szczegółów to waży 1539g w 31tc
|
|
|
#3611 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie no fajna niespodzianka
|
|
#3612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
haha ogonek odpadl 😂Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3613 |
|
Rozeznanie
|
I ja się witam w 35 tc
![]() Byłam dziś na wizycie. Wyniki w w normie, jedynie dalej żelazo muszę brać. 1,5 kg więcej na wadze czyli w sumie od początku 5 kg na plusie, nie ma co oszczędziła mnie ta ciąża nie będzie dużo do zrzucania.Zła jestem trochę, bo jak się okazało moja lekarka nie robi badania GBS i muszę zrobić sama odpłatnie w innym miejscu, tak samo HIV. Wiem, że inni dają skierowania. Czemu jedni dają skierowania a inni nie? Jak jest u Was? Ogólnie jest ok, szyjka zamknięta i w normie. Ale ciśnienie maskara. Wczoraj na wieczór 98/58, dziś 102/62 i ta cały czas, ból głowy, senność, ból krzyża, już trudności w oddychaniu i szybko się męczę Dostałam też badania do skserowania jakby co i będę dokserowywać na bieżąco. Czytam Was ale nie mogę ogarnąć sie ostatnio i ciężko mi pocytować. Ale Wszystkim Wam życzę zdrówka i cierpliwości w tym ciężkim dla Nas czasie. Ostatnia prosta!
|
|
|
|
#3614 |
|
Wtajemniczenie
|
Srebrna
mnie kazał dorywczo brać nospę. Narazie wzięłam 1 tabletkę, czytałam, że ona nie jest wcale taka bezpieczna i może powodować słabe napięci mięśniowe u dzieci, wady wymowy itd... Mam nadzieję, że to moje leżenie da rezultat. Najchętniej to bym przespała ten czas albo coś bo już wyleżeć nie mogę...
|
#3615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
peachella ja miałam GBS normalnie z NFZ badane Gratki za kolejny tydzień Już bliżej niż dalej
|
|
#3616 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny, teraz to mi naprawdę wszystko jedno chciałam synka i na początku bardzo na niego się nastawilam, cała wyprawkę mam dla.chłopca serio żadnej sukieneczki. Ale to nic to moje pierwsze więc cieszę się ze jak narazie wszystko wskazuje na to że zdrowe a chyba na sto procent w płeć uwierzę jak zobaczę siostra mnie nastawia ze z dziewczynką mniej kłopotów będzie w przyszłości bo w tych czasach chłopców bardzo na.komputery ciągnie a nie do piaskownicy a dziewczynki jednak nie będzie co ma być uciesze się I z córy i z syna
|
|
|
#3617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale numer Będzie raczej drobna tak jak moja. Dowiem się w środę ile Julka waży, ale obstawiam ok 1600-1700g.Cytat:
![]() Dobrze, że z szyjką ok, a ciśnienie bardzo niskie... Nie przepisala Ci żadnych leków? Moja lekarka sama pobiera materiał na GBS, płatne u niej 30zł, wyniki są po 2-3 tygodniach. Ja będę mieć pobierane w 35 tygodniu.
|
|
#3618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mówi że 3kg to mało ale nie za mało i mniej się na mecze przy porodzie
|
|
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3620 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja też bliżej tego ważyła w tym tyg. Lekarka oszacowała na koniec 40tyg. 3300.Napewno ubranka co masz już wykorzystasz a sukienek w takie zimno i tak się nie za bardzo ubierze. Chyba, że na święta jak aniołka
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
A odnośnie wyparzania to jak to robicie - gotujecie czy zalewacie wrzątkiem?
|
#3622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet o tym nie pomyślałam w lato to sukienki super ale w zimę to i tak chodzi o to żeby ciepło było Poziomkowa Nie wiem czy zauważyłaś ale napisałam ci na priv
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, które miały dziś wizyty - wpiszcie do kalendarza terminy kolejnych wizyt lub napiszcie daty to Was dopiszę
![]() Wiecie jakie jaja - szczęście, że zadzwoniłam do promotorki. Wstępnie miałam mieć jutro obronę po radzie wydziału czyli ok 12:00-13:00. A okazało się, że radę wydziału przeniesiono na 13.10. , a moja obrona będzie jutro o 10:00 Promotorka twierdzi, że do mnie pisała emaila, ale ja nic takiego nie dostałam...
|
#3624 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale fart, że zadzowniłaś Kupiłam sterylizator i podgrzewacz w jednym. W tym będę wyparzać
|
|
#3625 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ojej to dopiero niespodzianka a duzo usg mialas wczesniej?niezle ze juz na samej koncowce sie dowiedziałaś a nie na porodówce ale najważniejsze że dzieciaczek zdrowy i z tego co widzę to drobniutkiCytat:
Super że wszystko ok,naprawdę malutko przytyłaś,szybko do formy wrócisz ![]() Cytat:
Trzymaj się kochana i leż dzielnie do końca ![]() Martucha ojej mam nadzieję że maleństwo wysiedzi jeszcze w brzuszku i bedzie ok,trzymaj się ciepło i dawaj nam znać Dziewczyny jestem padnieta,wlasnie sie polozylam bo mnie kregoslup zaczal bolec,od rana jrestem na nogach,a to zmywanie,odkurzanie a to latanie z praniem w ta i z powrotem bo sie chmurzy,jeszcze tej rolady nieszczesnej mi sie zachcialo musiałam drugą robić,a mąż i tak postękał że niepotrzebna bita smietana samą galaretkę by wolał i wez tu dogódz teraz pierdziele leże do wieczora i niech on mnie ibsługuje
|
|
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż wrócił z pracy, zjadł obiad i siedzi w łóżku, bo coś go bierze. Musi się wykurować, żebym ja czegoś nie złapała od niego.
|
|
#3627 |
|
Zadomowienie
|
Czekoladaaa to zdjęcie brzusia bombastic fantastic.
Poziomkowa jak chcesz prac twój wózek. Jak też muszę ale nie wiem czym. Myślałam,żeby płynem do tapicerek i szczotka a potem parowanica. Agnes to niespodzianka u ciebie na codzień, haha. ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Niespodzianka na koniec miało być..... |
|
|
|
#3628 | |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za odpowiedzi!
widzicie, macie na nfz a kurde ja muszę robić na własną rękę i płacić. Wkurzyłam się wiecie od czego to zależy czy lekarz daje skierowanie czy nie?Każda ciąża na nfz powinna być prowadzona tak samo a nie samowolka ![]() Cytat:
Co do kolejnej wizyty to ja się nie dopiszę bo nie wiem kiedy, dała mi skierowanie na kolejną morfo, mocz i HbS. Mam się pojawić dopiero w ostatnim tyg października z wynikami, czyli za miesiąc.....także u mnie wcale wizyty nie częściej pod koniec. No ale powiedziała, ze jakby coś się działo to mogę podejść. o wadze dziecka dowiem sie pewnie na porodówce.... Z jednej strony wiem, ze w sumie wszystko ok, cała ciążą w zasadzie książkowa a nawet lepiej, żadnych problemów no ale z drugiej strony czuję się taka "mało zaopiekowana" przez lekarza ![]() Kasiula8708 kawę piję zawsze z rana do śniadania, 1 dziennie. GbS się robi najlepiej 36-37 tc, więc u mnie dopiero za 2-3 tyg. Edytowane przez peachella Czas edycji: 2015-09-28 o 15:54 |
|
|
|
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dziękuje żeby nie zapeszyc
![]() Z chęcią by mi przesuneli tą obronę na tego 13 października, ale po pierwsze promotorka wie, że jestem w ciąży, a po drugie muszę do 30 września się obronić bo inaczej musiałabym płacić za kolejny rok (studia skończyłam w czerwcu zeszłego roku). Także ostatni dzień nauki i wolność
|
#3630 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i troche teraz liczę ze i moj ignaś zmieni płeć ![]() Cytat:
o ja bede trzymać kciuki![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.

Martucha trzymaj się!

Ja juz po śniadaniu i spacerze
my mamy dość luźne relacje z naszymi rodzinami, rodziny i tak są daleko... Jak tak Was czytam to mam wrażenie że w większości macie bliższy kontakt czy to ze swoją rodziną czy rodziną tz

haha ogonek odpadl 😂
Promotorka twierdzi, że do mnie pisała emaila, ale ja nic takiego nie dostałam...
Ale fart, że zadzowniłaś 
wiecie od czego to zależy czy lekarz daje skierowanie czy nie?