|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część III
Nie wiedziałam.
poratowalam się kanapką z boczkiem.
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie poklocilam z TZ tak ze wynioslam sie na kanape do salonu
|
|
|
|
#694 |
|
Zadomowienie
|
dziala wam facebook?
|
|
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#696 |
|
Zakorzenienie
|
A to on nie mógł się przenieść na kanapę? :-(
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
Boczek jest dobry ma wszystko.
![]()
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam wygodna kanape, taka rogowke
duza, 3 m na dlugosc i chyba 2 jak sie rozlozy hehe jakby byla niewygodna to bym nie poszla xd wzielam tez koldre wiec zostal mu koc. chodzi o zasady! Jest chory i marudny. To zle tamto zle, marudzi, kaszle jak opetany ale syrop nie bo nie pomaga Spi, poci sie ale leki bee.. |
|
|
|
#699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zacznie go coś poważnie boleć to sam Cie poprosi o lek.
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
Kaszle jak gruźlik.. ja sie martwie a on mysli ze chyba chce go zabic ta polopiryna
![]() Spie tu bo nie mam zamiaru sie zarazic. |
|
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
To też.
Czekam na koniec top model i do spania.
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dla odmiany pogodziłam się z TŻ
|
|
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam u niego,mokry jak szczur i spi jak zabity. dalam mu dodatkowy koc.. moze to wypoci
zal mi go ale jestem zla na niego.
|
|
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja mam takie pytanie techniczne. Oczywiście żal mi, że prawie wszystkie z Was będą miały połówkowe a ja nie, sprawdzałam cenę u jednej z lepszej lekarki na śląsku, która się w tym specjalizuje - 280zł.
Zastanawiam się, czy nie zapisać się do innego lekarza na wizytę (byłam u niego potwierdzić ciążę) i teraz mam dwie opcje - Zrobić z siebie głupka i poudawać ze boli mnie brzuch, że przyszłam do niego bo np. Mój aktualny lekarz jest na urlopie czy coś podobnego, lub ze moj lekarz jest na l4, długo nie miałam wizyty i przyszłam tylko sprawdzić czy z bejbi wszystko okej i przy okazji wypytac delikatnie o skierowanie, czy... Iść do niego i prosto z mostu zapytać czy on daje skierowanie na takie badanie i jak coś rozmyślac nad zmianą lekarza, jeśli okaże się, że ten będzie lepszy? Nie wiem jak to rozegrać, moja mama pracuje w przychodni gdzie on przyjmuje i na pewno załatwi mi wizytę w przeciągu dwóch tygodni.. Co byście zrobiły?
|
#707 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie ma skierowania na badanie polowkowe, robi je lekarz na wizycie wtedy kiedy przypada na to czas 21-23tydzien a to czy jest płatne zalezy od tego czy ktos chce je sobie zrobić dokladnie na usg 3/4d
|
|
|
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co wiem do tego potrzebny jest dość dokładny aparat usg.
|
|
#709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tylko zwykłe usg na każdej wizycie, a połówkowe to takie dokładne. Mój lekarz na wizycie tylko mierzy długość od główki do pupy. Nic więcej.. Serca tez nie słuchamy.
|
#711 |
|
Wtajemniczenie
|
No to pewnie ze zapytaj
zorientuj sie podzwon nie wszędzie bedzie kosztowalo tyle samo
|
|
|
|
#712 |
|
Wtajemniczenie
|
Darka, spytaj po prostu tego drugiego czy Ci zrobi usg polowkowe.
|
|
|
|
#713 |
|
Raczkowanie
|
Obudziłam się na siku o 3.15 i nie mogę zasnąć
![]() kolorowych snów
|
|
|
|
#714 |
|
przyczajony tygrys
|
Witam sie i ja dzisiejszego ranka. Mialam sen: Polly miala lumpek, ale nie taki zwykly. Mial III dzialy: dziecko, kobieta i kawiarnia
. Najpierw zrobilysmy WSZYSTKIE najazd na lumpek, czesc pozniej odpadla, poszla vos przegryzc w kawiarni a czesc dalej szukala czegos dla maluchow ![]() L4 w mojej poprzedniej pracy mialam um smieciowa podpisywana od poczatku do konca mies. Nie oplacalam sobie chorobowego. To bylo najgorsze miejsce pracy ever. Powonni zaklad zamknac. Sama pracowalam tam na tzw chwike, dopoki czegos nie znalazlam. Wiec tak: jakbym oplacala chorobowe to moglabym isc najwczesniej na l4 po 3 mc... Ale jak soe szlo na l4, zarabialo sie podstawe 1200. Premie zabierali. Jak ktos za dlugo na l4- do wodzenia. Praca ciezka, schylanie sie, dzwiganie. Nikt ci nie pomoze. A jak zaslablam PRZED rozpoczeviem nocki to nie chcieli mnie wypuscic do domu "bo kto bedzie pracowal". I generalnie wojna ze co ja zrobilam. Wtedy bylam w 2tc. Nie wiedzialam o tym. Gdybym miala wtedy oparcie w dziewczynach, poszlabym do sadu o mobbinv i dyskryminacje. Ake ZADNA publicznie sie do mnje nie przyznawala. A jak trzeba bylo pomoc, to wszysykie do nieznajomej, bo naiwniaczka pomoze. Gdybm miala platne chorobowe to ani sekundy bym sie nie zastanawiala. Od razu bym poszla na l4. A firma ma ludzi w powazaniu, robi z nimi co chce. Chwali sie wyroznieniami. Nawet jak byla PIPa to zakazano ludziom soe oddzgwac... Wtedy szefostwo stalo na rzesach zeby bylo ok.
|
#715 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzeba być przy nim herbatkę donosi przykrywac i pilnować godzin leków...jeśli wypada w nocy to obowiązkowo wody przynieść razem z tabletka...Ale jak to zimna? Nie chciałoby ci się zagrzac? Jeśli śpię to będzie dygotac i postekiwac tak żebym mnie obudzić :-\ na szczęście choruje raz do roku Góra dwa :-PCytat:
|
|
#716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wizaż już się śni po nocach ![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- U mnie ostatnio wyjątkowo spokojne noce. Bez koszmarów, bez zbędnych pobudek. Jedna na siku i koniec. Ale też zaczęłam chodzić spać jak człowiek 23-24, a nie 21 ![]() Darolka, co się stało, że tak późno zdecydowałaś się lekarza zmienić? |
|
|
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Dzisiaj wyjątkowo dobrze mi się spało. Nie budziłam się 15 razy, głupoty dalej mi się śniły, co zrobisz.
|
|
#718 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rano obowiązkowo muszę zaliczyć toaletę a później w poczekalni latam siku co chwilę![]() Cytat:
![]() mamy więc remis póki co tyle samo chłopców co dziewczynek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i regularność, bo póki co nadal czuję tylko od czasu do czasu Malutką ![]() biedna ![]() Cytat:
![]() Mojego coś teraz też zaczyna łapać, ale jak wspominam o antybiotyku albo lekarzu, to nie ma mowy Dobrze, że chociaż udało mi się go przekonać do spreju na katar i aspiryny. Mam nadzieję, że mu przejdzie i na mnie to nie wlezie![]() u nas też ![]() Cytat:
Była mowa o szczepionkach widziałam. My będziemy szczepić, tymi obowiązkowymi. Sami byliśmy szczepieni i dzięki temu ominęło mnie czy męża wiele chorób, a inne przeszliśmy łagodnie. Dziecko też zaszczepimy. Poza tym tutaj, żeby dziecko mogło być przyjęte do żłobka/przedszkola/szkoły musi być zaszczepione. To obowiązkowe. Przy zapisie sprawdzają wszystkie szczepienia. I moim zdaniem dobrze, bo jakby takie rzesze dzieci nie były szczepione to choroby non stop by wracały. Już się słyszy o powrocie bodajże odry, bo rodzice dzieci nie chcą szczepić ![]() Dzień dobry
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
Od 5.10 ciuszki w Lidlu.
![]() ![]() ![]()
|
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

poratowalam się kanapką z boczkiem.

zorientuj sie podzwon nie wszędzie bedzie kosztowalo tyle samo

Rano obowiązkowo muszę zaliczyć toaletę