|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
a czy wy wcześniej miałyście cukrzyce? czy dopiero teraz w ciąży?
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ewusia, trzymam kciuki za dietkę ![]() Ua00 - cukrzyca ciążowa jak sama nazwa wskazuje, pojawia się w ciąży, nie trzeba mieć wcześniej
|
|
|
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Bylam dzisiaj u publicznego lekarza,ne dal mi zwolnienia (chociaz w papierach zapisal ze mam ciaze wysokiego ryzyka),musze pracowac do 6.01. Nie wiem jak wytrzymam.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#1534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dla niego ciąża wysokiego ryzyka nie jest powodem do zwolnienia?
|
|
|
|
|
#1535 |
|
Wtajemniczenie
|
Szok co sie tam dzieje. To jest nie do pomyslenia!!!
|
#1536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi ciocia położna też powiedziała jak mnie zobaczyła, że z buzi inaczej wyglądam tak jakbym była w ciąży ![]() Podobno na chłopca jest brzuch szpiczasty, a na dziewczynkę okrągły. Fakt faktem mój jest taki szpiczasty ale jakoś nie wierzę w takie przepowiadanie płci ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
Nawet nie wiem co powiedzieć! Masakra po prostu! |
||
|
|
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
Baby, do 6.01?!
A że tak powiem (tak, wiem wiem, nie powinno się, to źle i w ogóle) - nie możesz dać tam komuś w łapę, żeby wypisał Ci zwolnienie? Twój szwagier kogoś nie zna? To on chyba w lab pracuje, nie? |
|
|
|
#1538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jak Dotka napisała, dopiero w ciąży ![]() z tym ze ja podejrzewałam że tak będzie bo już wcześniej miałam problem z gospodarka cukrową, a dokładniej z insuliną Cytat:
|
||
|
|
|
#1539 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co w takiej sytuacji to chyba bym wolala sie zwolnic i zyc skromniej niz zachrzaniac po nocacch z coraz wiekszym brzuchem i uzerac z ludzmi. No tragedia!!!
|
#1540 |
|
Zadomowienie
|
Ewusia - na pewno poradzisz sobie z dietą
Baby - masakra co się tam wyprawia Jeśli faktycznie mają być te podwyżki, to chyba kupimy wózek w połowie października. Mamy go gdzie trzymać, więc żadna różnica kiedy kupimy. |
|
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia trzymam
Baby czytam i noz mi sie w kieszeni otwiera, co sie musi wydarzyc, zeby Ci dali zwolnienie. A np. jakbys sie gorzej poczula, jedz na izbe i tak do skutku. W ciazy chyba nie moga Cie zwolnic z pracy. No my tez kupimy wozek w pazdzierniku, miejsca mamy mase, aaa teraz to sie zastanawiam czy brac ten fotelik od taty czy dopasowac sobie fotelik konkretnie pod auto i dobrac do fotelika wozek.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
niunia gratuluję kolejnego tygodnia
![]() magda ja to bym worek ciuszków chyba przywiozła ![]() niepozorna super, że wszystko dobrze i że dalej synek ![]() magdusia ja nie wierzę w takie rzeczy, ale kto wie, może babcia trafiła, tak na prawdę szanse na to ma 50/50 ja się bałam kupować typowo dziewczęce ciuszki dopóki lekarz nie pokazał nam po czym on to widzi, że to będzie dziewuszka a dzisiaj właśnie stwierdziliśmy, że mamy nadzieje, że jutro nie dowiemy się, że jej jajeczka jednak urosły, bo się za bardzo przyzwyczailiśmy do myśli, że siedzi tam Polunia ![]() ewusia mam nadzieje, że uda się samą dietą ![]() baby współczuję. |
|
|
|
#1543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewusia trzymam kciuki za dietę! ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1544 |
|
Zakorzenienie
|
A co jeszcze do brzucha, to moja mama w 8tc jak mnie zapytala co jem, to po moim jadlospisie stwierdzila, ze bedzie chlopak. Od samego poczatku pomidory, miecho, boczus, slodkie zaczelam dopiero w 6 miesiacu podjadac, a tak to mnie odrzucalo. Noo i juz nie kocham zoltego sera, od poczatku ciazy mnie odrzuca na sama mysl :-(
Noo to jeszcze po dzisiejszej wizycie garsc danych. Waze 72 kg czyli przytylam 7 kg, pan doktor stwierdzil, ze za maly brzuch mam. To akurat widze tylko czemu wszyscy mi to mowia, a nie wiem czy to dobrze, czy zle aaa tak poza tym, to wszystko dobrze, nastepna wizyta 15.10 a USG 23.10 jakby mozna bylo mnie uzupelnic
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie bo tutaj nad lekarzami sa inspektorzy i kontroluja Kazda decyzje Też bym wolala,ale mój maz zrobił to pierwszy wiec ja nie moge :-( a że pechowo zlamal reke i nie moze pracowac do listopada...
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
|
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi ciekawe jak to jest z tym brzuchem. W sumie jeśli dziecko rozwija się prawidłowo to czy wielkość brzucha ma znaczenie?
|
|
|
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia ciekawe jak to będzie, ja jutro się dowiem jaki wynik, jak coś to się wymienimy jadłospisem to nam na dłużej wystarczy
bo ja pewnie będę mieć problem co z czym łączyć. A dostałaś listę rzeczy zakazanych? Ja nigdy wcześniej nie miałam problemów z cukrem. ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Pytałam lekarza, wielkość, kształt brzucha nie ma żadnego znaczenia. Każdy ma swój własny, indywidualny i nie można porównywać. |
|
|
|
#1548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby fajnie, bo nie musze zmieniac calej garderoby, dzisiaj wlazlam w gacie, ktore nosilam przed ciaza (moje ciazowki sie praly) i nie mialam jakis problemow z brzuchem.
|
|
|
|
#1549 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
Przyjechał mąż z pracy i przywiózł mi... buty
Pojechał do galerii i kupił, jestem w ciężkim szoku. Model i rozmiar miałam na wizytówce schowanej W torebce, wpadł na to, żeby ją odnaleźć i przyjechał z wielkim pudłem Co jak co, ale tego bym się nie spodziewała, jestem w 7 niebie NIEPOZORNA, super, że nadal chłop i to Jak dąb! BABY, współczuję, perspektywa pracy do stycznia działa na mnie jak na CANDY- miałabym ochotę wszystko rzucić, zwłaszcza, że ryzyko jest... MALWI, po prostu dzieć lubi twój kręgosłup ![]() EWUSIA, trzymam kciuki, by się okazało,że jednak to nie cukrzyca tylko jednorazowy wyskok cukru
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia jeszcze zapomniałam spytać, płaciłas coś za te paski, igły i glukometr?
|
|
|
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
Wielkosc brzucha jednak moze miec znaczenie bo moze okazac sie ze mamy za malo wod plodowych. Ich ilosc mozna podgladnac na usg takze jak wszystko jest dobrze to nie ma sie co martwic
ja bym sie cieszyla z malego brzuszka
|
|
|
|
#1553 |
|
Rozeznanie
|
Baby jak czytam te twoje perypetie to nóż mi się w kieszeni otwiera.
Med no tż się postarał nie ma co. Ja jestem wykończona ale ściana juz stoi, oficjalnie mam pokój dla maleństwa jeszcze gips, farba i podłoga
|
#1554 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze zasnac cos nie moge i ogolnie czuje jakis niepokoj:-(
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jesteś sama, tez się męczę. Jeszcze dzidziuś taki spokojny trochę się martwię, ale to może przez ta glukoze taki grzeczny.
|
|
|
|
#1556 |
|
Wtajemniczenie
|
Moze i tak dostal taka dawke slodyczy. W dzien poszalal a teraz odpoczywa..
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
W dzień też nie, od glukozy dzidziuś grzeczny. Mój nie reaguje na słodkie. Mam nadzieje, że jutro odzyska energie.
|
|
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
Ech, a ja zamiast do pracy, muszę jechac z kotem do weterynarza..
TŻ wychodził na squasha i kotek nasz się przyczołgał, nie chodzi na tylne nogi. Taaak strasznie płakał Wsadziłam mu koc do koszyka, jego do tego kosza i czekam aż otworzą weta.Najbliższy wet czynny od 11, porażka Ten drugi od 8:30, to coś lepiej.Najchętniej bym pojechała do mojego weta do Krakowa, ale tam od 10 + potem musze kota tu odwieźć, więc pewnie do pracy bym nie poszła... |
|
|
|
#1559 |
|
Rozeznanie
|
dotka biedna kicia, ile ma lat może to stawy to po sterydach może przejdzie.
|
#1560 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co, on ma jakieś 8 lat ok. Dokładnie nie pamiętam, bo to kot mojego kuzyna. Kuzyn jak wyjeżdżał do UK, to dziadkom go zostawił.
Nie wiem, czy stawy, bo ja podejrzewam, że spadł w stodole z drabiny, po ktorej zawsze schodzi. No nic, byle do 8:30, bo się męczy okropnie biedak i jak tylko na niego spojrzę, to płacze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:47.

To dla niego ciąża wysokiego ryzyka nie jest powodem do zwolnienia? 

tylko czemu wszyscy mi to mowia, a nie wiem czy to dobrze, czy zle
aaa tak poza tym, to wszystko dobrze, nastepna wizyta 15.10 a USG 23.10 jakby mozna bylo mnie uzupelnic 

Pojechał do galerii i kupił, jestem w ciężkim szoku. Model i rozmiar miałam na wizytówce schowanej W torebce, wpadł na to, żeby ją odnaleźć i przyjechał z wielkim pudłem
Wsadziłam mu koc do koszyka, jego do tego kosza i czekam aż otworzą weta.
Ten drugi od 8:30, to coś lepiej.